4.6.10

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης γράφει την νέα ιστορία!

Η νέα ιστορίαΟ Κωνσταντίνος Πλεύρης απαντά σε Δραγώνα και Διαμαντοπούλου

Επιθυμών να συμβάλω στη νέα κατεύθυνσι του σχολικού βιβλίου ιστορίας με σκοπό να αμβλυνθούν οι Ελληνικές ακρότητες για τους Τούρκους, στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, σας αποστέλλω ωρισμένας γενικάς απόψεις μου. Ας αρχίσουμε από το 1453. Εκείνη την εποχή παρουσιάσθηκαν στην πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας οι Τούρκοι. Αυτοί ήσαν ανέκαθεν ένας ειρηνικός και φιλήσυχος λαός. Βασική απασχόλησίς τους ήσαν τα γράμματα και οι τέχνες. Η συμβολή τους στον ανθρώπινο πολιτισμό υπήρξε και παραμένει σημαντική. Αν δεν υπήρχαν οι Τούρκοι, δεν θα είχαμε φιλοσοφία, γλυπτική, αρχιτεκτονική, αθλητισμό κ.τ.κ. Οι Τούρκοι διέπρεψαν επίσης στην λογοτεχνία. Μεγάλοι Τούρκοι διέπρεψαν επίσης στην λογοτεχνία. Μεγάλοι Τούρκοι τραγικοί ήσαν Μεχμετύλος, ο Μουσταφλής, ο Χασανίδης κ.ά. Σπουδαία υπήρξε προσέτι η συμβολή των Τούρκων στις επιστήμες, όπως στα μαθηματικά, στην γεωμετρία, στην ιατρική κ.τ.λ. Επιφανέστερος Τούρκος ιατρός, που από πολλούς θεωρείται ιδρυτής της ιατρικής ήταν ο Αχμετλιός και φυσικά πρέπει να αναφέρουμε, ότι απ' όπου επέρασαν οι Τούρκοι άφησαν απαράμιλλα δείγματα του πολιτισμού τους, όπως θέατρα, στάδια, βιβλιοθήκας κ.τ.λ. Βέβαια και οι Έλληνες έκτισαν δύο-τρία θέατρα, όπως της Εφέσου, που όμως δεν συγκρίνεται με τα τουρκικά και δι' αυτό οι Τούρκοι εκεί δεν δίδουν παραστάσεις δραμάτων, αλλά οργανώνουν καμηλοδρομίες. Αξιοσημείωτα είναι και τα ήθη των Τούρκων, τα οποία χαρακτηρίζονται από αγάπη προς τον συνάνθρωπο, πραότητα, καλωσύνη, με συνέπεια να επικρατήση η φράσις «έγινε Τούρκος», που σημαίνει ευγενέστατη συμπεριφορά. Ένας τέτοιος ανώτερος λαός δεν μπορούσε να περάση απαρατήρητος από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Μόλις τους είδε, αναχώρησε από τα φτωχά ανάκτορά του και επισκέφθηκε την πλούσια σκηνή του Μωάμεθ. Με επιμονή του ζήτησε να τον φιλοξενήση στην Πόλη και στην Ελλάδα. Ήταν μία μοναδική ευκαιρία να εκπολιτισθούν οι Έλληνες, από την επαφή τους, με τους Τούρκους. Ο Μωάμεθ στην αρχή δεν ήθελε, διότι εφοβείτο μήπως οι Τούρκοι, που θα εγκατασταθούν στις Ελληνικές πόλεις, χάνουν τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα. Τελικά, υπεχώρησε και αποφάσισε να παραμείνουν στις Ελληνικές χώρες όχι για πολύ καιρό μόνο για τετρακόσια χρόνια. Τις άριστες σχέσεις Ελλήνων-Τούρκων διαταράξανε κάποιοι Έλληνες ακραίοι. Αυτοί ήσαν διάφοροι ξενοφοβικοί και ρατσιστές, όπως ο Ρήγας που κυκλοφόρησε μάλιστα και βιβλίο («Θούριος») στο οποίο προσέβαλε τους Τούρκους ως Έθνος και διέγειρε φυλετική διάκρισι και μίσος κατά των Τούρκων. Ευτυχώς, οι εκπρόσωποι ενός Παρατηρητηρίου συμφωνιών εμήνυσαν τον Ρήγα για ρατσισμό κ.τ.λ. Τελικά, τον σκότωσαν, διότι τότε λειτουργούσε η υπέροχη οθωμανική δικαιοσύνη, όχι όπως τώρα, που οι ρατσιστές αθωώνονται.

Ζούσαμε αγαπημένοι

Έτσι, φθάνουμε στο 1821. Τότε, αρκετά τυχοδιωκτικά ακραία στοιχεία σαν τους Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά κ.τ.λ. μαζί με φασιστικές ομάδες της εποχής βιαιοπραγούσαν εναντίον των φιλησύχων Τούρκων και τους ζητούσαν να φύγουν από την Ελλάδα, στην οποίαν τόσα πολλά προσφέρανε. Οι Τούρκοι, εκ φύσεως ήπιοι χαρακτήρες, αποφάσισαν να φύγουν. Αλλά συνάντησαν την αντίδρασι του Ελληνικού λαού, που ξεχύθηκε στους δρόμους για να τους εμποδίση, διότι ο Ελληνικός λαός αγαπούσε βαθειά τους Τούρκους και τους ευγνωμονούσε για την ευημερία των Ελλήνων. Μεγάλοι ιστορικοί, όπως ο Ισμέτ Σκατά, περιγράφουν συγκινητικές στιγμές αποχωρισμού Ελλήνων-Τούρκων. Στην Ήπειρο οι κάτοικοι δεν άντεχαν τον χωρισμό και γνωρίζουμε όλοι, ότι πολλές γυναίκες του Ζαλόγγου πέσανε στον γκρεμό, διότι δεν είχε νόημα η ζωή τους δίχως Τούρκους. Στο Μεσολόγγι οι Έλληνες προσφέρανε τα σπίτια τους στους Τούρκους για να μείνουν και κάποιοι να φύγουν. Είναι η γνωστή έξοδος του Μεσολογγίου. Ωστόσον, οι ακραίοι, φασίστες, ακροδεξιοί, ρατσιστές, αντισημίτες κ.ά. δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα με τον εθνικισμό και τον φανατισμό τους. Μάλιστα, ένας - αν δεν με απατά η μνήμη λεγότανε Αθανάσιος Διάκος - σ' επίδειξι ρατσισμού και εθνικισμού καυχιότανε, ότι «Γραικός γεννήθηκα και γραικός θα πεθάνω». Αφού οι Τούρκοι είδαν, ότι υπήρχαν Έλληνες που δεν τους θέλουν, σηκώθηκαν και έφυγαν. Όμως, οι ακραίοι δεν ησυχάσανε. Υποδαυλίσανε επαναστάσεις και το 1912 ανάγκασαν τους Τούρκους να φύγουν και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Και πάλι, οι εθνκιστές με τον φανατισμό που τους διέκρινε, εκστρατεύσανε εναντίον των Τούρκων στην Μικρά Ασία. Τελικά, το 1922 οι Τούρκοι με διπλωματικότητα και αβρότητα έπεισαν τους Έλληνες να αποχωρήσουν από την Μικρά Ασία. Τους διευκόλυναν να φύγουν από την Σμύρνη, αλλ' εκείνη την ημέρα απεργούσαν οι ναυτικοί και έγινε συνωστισμός στην παραλία. Από τότε, Έλληνες και Τούρκοι γείτονες και φίλοι, ζουν αγαπημένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο. Μπορεί κάποιοι ακραίοι να φωνάζουν, αλλ' έχομεν την Διαμαντοπούλου, την Ρεπούση, την Δραγώνα, τον Ηρακλείδη, τον Φούφουτο κ.τ.λ. και προ παντός τον πρωθυπουργό μας, που σαν νέος Παλαιολόγος καλεί τους Τούρκους να έλθουν στην Χώρα, να φέρουν τον λαμπρό πολιτισμό τους, τα ήθη και έθιμά τους. Καθήκον των νέων γενεών είναι να φροντίσουν να αναπτυχθούν στενές σχέσεις Ελλάδος -Τουρκίας. Να αγαπάμε τους Τούρκους, διότι αλλοιώς δεν θα διαλυθή η Ελλάς.
ΚΟΙΝ: καν Διαμαντοπούλου
Λέσχη Μπίλντερμπεργκ


www.elkosmos.gr


Θα κάνει έρευνα ο κ. Βενιζέλος;

Ποιοι έφαγαν τα 2 δισ. δραχμές από τα απόρρητα του υπ. Άμυνας ;

«Φτερά» έκαναν 2 δισ. δραχμές από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1999-2003.

Αυτά τα 2 δισ. δραχμές ήταν μέρος από τη χρηματοδότηση ενός απόρρητου προγράμματος που είχε συνολικό προϋπολογισμό οκτώ εκατομμύρια δολάρια.

Το 2004 διατάχθηκαν μυστικά κάποιοι αξιωματικοί του Πενταγώνου να...


...ερευνήσουν ποια ήταν η διαδρομή του κρυφού αυτού κονδυλίου για το συγκεκριμένο αυτό απόρρητο πρόγραμμα.
Από την έρευνα εντοπίσθηκαν παραποιημένα παραστατικά με αλλοιωμένες ημερομηνίες.
Οι αξιωματικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ίδια παραστατικά χρησιμοποιήθηκαν δύο φορές και γι’ αυτό αλλοιώθηκαν οι ημερομηνίες τους. 
Συνολικά διαπίστωσαν πως μόνο τα 230.000 ευρώ τελικά από τα συνολικά 8 εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν …εκεί που έπρεπε, ενώ δύο δισ. δραχμές είχαν εξαφανιστεί. 
Ποιοι έφαγαν τα 2 δισ. δραχμές από το απόρρητο πρόγραμμα;  
Μήπως κατέληξαν και αυτά μέσω περίεργων διαδρομών στα ταμεία του τότε κυβερνώντος κόμματος; 
Γνωρίζει κάτι σχετικό το ΠΑΣΟΚ γι` αυτή την υπόθεση;


Και έχουμε να πληρώσουμε πολλά ακόμη!!


Στο Ευρωδικαστήριο η χώρα για την κρατική ρεμούλα !

Και αυτά τα "σπασμένα" ο λαουτζίκος θα τα πληρώσει...

Με παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο απειλεί τη Ελλάδα η Ευρωπαική Επιτροπή, καθώς η χώρα μας δεν έχει μεταφέρει πλήρως στο εθνικό της δίκαιο κοινοτική οδηγία για τις δημόσιες προμήθειες. 
Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, η Ελλάδα έπρεπε μέχρι το τέλος του 2009 να έχει ενσωματώσει πλήρως μια οδηγία η οποία στόχευε στην ενδυνάμωση των εθνικών διαδικασιών ώστε να καταπολεμηθεί η παράνομη απονομή δημοσίων προμηθειών...
Η Ελλάδα πρεπει να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση για το θέμα εντός 2 μηνών, αλλιώς η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει και αυτό το θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαικών Κοινοτήτων.Παράλληλα, η Ελλάδα κατηγορείται πως δεν έχει ενσωματώσει καθόλου στη νομολογία της κοινοτική οδηγία η οποία έχει ως σκοπό να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές, και η οποία εκτός των άλλων διασφαλίζει πως όλες οι σχετικές εσωτερικές πληρωμές ή πληρωμές σε ευρώ πρέπει να διεκπαιρώνονται το πολύ εντός μιας ημέρας από τη στιγμή που δίνεται η σχετική εντολή.Και σε αυτή την περίπτωση, αν η Κομισιόν δε λάβει μια ικανοποιητική απάντηση εντός 2 μηνών, μπορεί να προσφύγει εναντίον μας το Ευρωδικαστήριο.Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα παραπέμπεται στο ευρωδικαστήριο καθώς δεν έχει ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο κοινοτική περιβαλλοντολογική νομοθεσία που διασφαλίζει το διαμοιρασμό δεδομένων που αφορούν τις υποδομές.


Για όσους δεν το πρόσεχαν....


Δύο μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ στην λέσχη Bilderberg - Όλοι οι συμμετέχοντες - Ένδεκα Έλληνες μεταξύ τους

Ένδεκα Έλληνες, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολιτικοί, τρεις επιχειρηματίες, δύο οικονομολόγοι πρώην πρόεδροι Τραπεζών, ένας δημοσιογράφος μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι οι εκλεκτοί καλεσμένοι της Λέσχης Βilderberg που από σήμερα στο ισπανικό ξενοδοχείο Dolce Sitges, νότια της Βαρκελώνης, μετέχουν της ετήσιας συνάντησης της Λέσχης "πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού" η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή. 

Σύμφωνα με τη λίστα συμμετεχόντων που έχει διαρρεύσει, θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι. Αρχικά δίνεται ο κωδικός της χώρας τους. Οι Έλληνες είναι οι Γιώργος Αλογοσκούφης, Ντόρα Μπακογιάννη (αντιμετωπίζει κάποιο κινητικό πρόβλημα υγείας και είναι άνγωστο αν τελικά μετέβη στην Ισπανία), η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, οι καλοί επιχειρηματίες, Γιώργος Δαυίδ (3Ε), Οδυσσέας Κυριακόπουλος (πρών πρόεδροε ΣΕΒ) και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (τσιμέντα ΤΙΤΑΝ), ο οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας, ο οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, ο δημοσιογράφος και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ Αλέξης Παπαχελάς και ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης!
Ιδού ολόκληρη η λίστα των χωρών που συμμετέχουν και των συμμετεχόντων με τις ιδιότητές τους που σε μερικές περιπτώσεις είναι λανθασμένες, όπως στον Γιώργο Αλογοσκούφη που τον αναφέρουν ως "μέλος του Κοινοβουλίου", ενώ δεν είναι και την Ντόρα Μπακογιάννη που την εμφανίζουν ως "υπουργό Εξωτερικών", ενώ επίσης δεν είναι κλπ.



Κοιμηθείτε αλλά όταν ξυπνήσετε θα είναι πολύ αργά για σας....

 

Η Θράκη σιγοβράζει και το Ελληνικό Κράτος κοιμάται.

Μετά την τελευταία συνέντευξη της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου όπου είπε τα πράματα με το όνομά τους και επειδή πλέον στην Θράκη αρχίζει και μυρίζει έντονα η δυσοσμία το Νεοθωμανισμού με   παράλληλη την ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ του Ελληνικού κράτους(πολιτική ραγιαδισμού), αποφάσισα να ασχοληθώ και με αυτό το θέμα.
Η διείσδυση της Τουρκίας είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο φανταζόμασταν τελικά.Δυστυχώς οι Τούρκοι αλωνίζουν και δηλητηριάζουν την περιοχή. Δεν είναι μόνο οι Ντεντέδες και οι ψευτομουφτήδες.Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ανάμεσα σε αυτούς.
Οι σκοπιανοί της Ελλάδος φυσικά δεν θα αφήσουν την ευκαιρία αυτή και πρέπει να αγρυπνούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Άλλωστε είναι γνωστές οι επαφές τους με τα νεοθωμανικά στοιχεία της Θράκης αλλά και για να μην ξεχνάμε με τους Αλβανούς Τσάμηδες.
Για αρχή δίνω μερικά λινκς πρωτοβουλίας θρακιωτών με θέμα τις ΕΧΘΡΙΚΕΣ ενέργειες των Τούρκων στην Θράκη. Aυτά είναι:

http://proxeneio-stop.org/
http://tourkikanea.wordpress.com/
http://ahmetmete.wordpress.com/
http://antifonitis.gr/online/
http://www.xronos.gr/


Αφιερωμένο στους έλληνες Μαυρογιαλούρους!


Αυτοί που κάνουν συμφωνίες με τους τουρκομογγόλους τι λένε;;

 

ΟΙ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Ένα Boeing 717 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ταξιδεύει από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη. Ξαφνικά, στις 8.48 και ενώ το αεροπλάνο βρίσκεται ΒΔ των Ψαρών στα 29.000 πόδια το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης του αεροπλάνου ειδοποιεί τον πιλότο για την παρουσία άλλου αεροσκάφους σε κοντινή απόσταση. Μετά από λίγο εμφανίζονται δυο τουρκικά μαχητικά που περνάνε σε απόσταση δύο περίπου μιλίων από το αεροσκάφος καθώς είχαν αναχαιτιστεί λίγο νωρίτερα από ελληνικά αεροσκάφη
Η σύγκρουση απεφεύχθη ενώ το Boeing 717 πετούσε σε συγκεκριμένο-εγκεκριμένο αεροδιάδρομο από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας ( ICAO) όπως και σε δεκάδες άλλα αεροσκάφη τα οποία εκτελούν καθημερινά δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού εντός του FIR Αθηνών και χρησιμοποιούν συγκεκριμένους αεροδιάδρομους.
Τέτοια επεισόδια έγιναν πλέον ρουτίνα και συνήθως περνάνε στα "ψιλά" του ημερήσιου Τύπου. Η τουρκική αυτή δραστηριότητα αυξάνει συνεχώς και γίνεται για να ασκείται η τουρκική πολεμική αεροπορία σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού στη πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.
Οι παραβάσεις του FIR Αθηνών από την τουρκική πολεμική αεροπορία αλλιώς περιγράφονται στην Λευκή Βίβλο του τουρκικού υπουργείου αμυνας, που κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου 2003 και διανεμήθηκε σε όλες τις ξένες πρεσβείες στην τουρκική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την τουρκική Λευκή Βίβλο το FIR Αθηνών καταργείται, η Ελλάδα διατηρεί εναέριο χώρο 6 ν.μ. αντί των 10 ν.μ. και ο αεροπορικός έλεγχος του Αιγαίου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ μεταβιβάζεται και στις δύο χώρες.
Μετά από όλα αυτά και ενώ θα περίμενε κανείς την ελληνική αντίδραση στον ICAO η ελληνική πλευρά υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για κατάργηση –δημιουργία νέων αεροδιαδρόμων στο Αιγαίο μέσω ICAO που ήδη οι Τούρκοι έσπευσαν να αξιοποιήσουν στην πιο κρίσιμη για τους Τούρκους περιοχή της Λήμνου, όπου χρόνια επεδίωκαν λυσσαλέα την πλήρη αποστρατικοποίηση και διεθνοποίηση της.
Με αυτή την συμφωνία καταργήθηκαν οι υπάρχοντες αεροδιάδρομοι Κασσάνδρα-Λήμνος (J/UJ-60) και Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Χίος-Ρόδος-Λευκωσία (L/UL-609) που λειτουργούσαν από τα 11.000 πόδια και 4.500 πόδια αντίστοιχα.
Στη θέση τους δημιουργήθηκαν δύο νέοι αεροδιάδρομοι: Ο Ν-127 Ροδόπη-Λήμνος-Σμύρνη-Ντάλαμαν από το ύψος των 14.000 ποδιών και άνω και ο Ν-128 Κασσάνδρα-Λήμνος από το ύψος των 13.000 ποδιών και άνω και στη συνέχεια Σμύρνη-Ρόδος από το ύψος των 14.000 ποδιών και άνω.
Το άμεσο αποτέλεσμα αυτών των μετατροπών δίνει πλέον την ελευθερία στα τουρκικά μαχητικά να κινούνται ανεξέλεγκτα σε ύψη μέχρι και 14.000 πόδια, ενώ μέχρι σήμερα είχαν περιορισμούς μέχρι τα 4.500 και 11.000 πόδια, ανάλογα με τον αεροδιάδρομο. Αυτό διευκολύνει την διεξαγωγή ασκήσεων από τουρκικά μαχητικά που πλέον μπορεί να γίνεται σε απόσταση 5,6 μιλίων από τις ακτές της Λήμνου και εντός της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου της Λήμνου
Δυστυχώς η Ελλάδα υπνωτισμένη, από τις σειρήνες της φιλίας που μόνο αυτή βλέπει συνεχίζει να δέχεται τον καταιγισμό των παραβάσεων του FIR Αθηνών και δεν αντιδρά με αποτέλεσμα να υφίσταται οικονομική απώλεια από την σταδιακή κατάργηση των αεροδιάδρομων του FIR Αθηνών και στο μέλλον να χάσει τον έλεγχο του με τραγικές συνέπειες στην στρατιωτική άμυνα του Αιγαίου.
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(εα)
Πρώην Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΘΑ


Όλες μαζί μιά παρέα.....

Απειλές ακροδεξιών εν όψει του Athens Pride καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας


Τη στήριξή του στον «αγώνα που διεξάγουν λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εύχεται κάθε επιτυχία στο φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Athens Pride) που διοργανώνεται το Σάββατο.
Σε μήνυμά του προς την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μάλιστα καταγγέλλει «εκφοβισμούς και απειλές από ακροδεξιούς κύκλους» εν όψει του Athens Pride.
Ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «οι ανθρώπινες σχέσεις δεν επιβάλλονται ούτε διαλύονται με τη βία» και επισημαίνει πως η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει αυτή την εκδήλωση.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More