4.10.11

Ο λαός πρέπει να τους καταργήσει τα προνόμια!

Οι Έλληνες βουλευτές με προνόμια και ο λαός στην φτώχια!


031011-koulourtzis-vouliτου Νίκου Παπαγεωργίου Αναστάτωση προκάλεσε ο κ. Μόσιαλος στους συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του περί των προνομίων των βουλευτών. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοι του στο καφενείο της Βουλής του τα έψαλαν για τα καλά και τον ανάγκασαν να αποχωρίσει. Συγκεκριμένα ο συνάδελφος κ. Γιάννης Διαμαντίδης τον έδιωξε από το καφενείο με φωνές και όταν προσπάθησε να βρει καταφύγιο στο εντευκτήριο της Βουλής, εκεί η συνάδελφός του κα Σούλα Μερεντίτη τον έδιωξε λέγοντας ειρωνικά "εδώ είναι χώρος προνομίων των βουλευτών". Απέπεμψαν με λίγα λόγια τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος τους διότι προσπάθησε να σπάσει την ομερτά των βουλευτών περί των προνομίων τους. Περίπου την ίδια αντίδραση είχαν προκαλέσει και οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη παλαιοτέρα, περί περιορισμού των προνομίων των βουλευτών. Επίσης η κ. Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να καταργηθούν τα αυτοκίνητα των βουλευτών. Και οι δύο βουλευτές, τότε που είχαν κάνει αυτές τις δηλώσεις, είχαν κατηγορηθεί για "επικίνδυνο λαϊκισμό" από τους συναδέλφους τους στην Βουλή. Ο δε υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει την περικοπή δύο μισθών από τους βουλευτές, αλλά και από τους πρώην Πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, πρώην βουλευτές, πρώην περιφερειάρχες, πρώην νομάρχες, πρώην δημάρχους. Ήταν μία πρότασης η οποία πυροδότησε την έντονη δυσαρέσκεια πολλών βουλευτών. Φυσικά και όλες αυτές τις δηλώσεις, περί προνομίων, κανένας δεν τις έλαβε υπ' όψιν από το πολιτικό σύστημα.
Γεγονός όμως είναι ότι όλα αυτά τα προνόμια τα οποία έχουν αποκτήσει οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου είναι προκλητικά για ένα λαό ο οποίος πεινά και δυστυχεί. Μόνοι τους νομοθετούν και λαμβάνουν όλα αυτά τα προνόμια, αλλά η προσφορά τους στην πατρίδα είναι αντιστρόφως ανάλογή των προνομίων τους. Ουδέποτε ρωτήθηκε ο Ελληνικός λαός όχι μόνο για τις αποδοχές τους αλλά και για τα λοιπά προνόμια τους. Μόνοι τους αποφασίζουν για την τσέπη τους και μόνοι τους νομοθετούν. Πριν από λίγες ημέρες ήλθαν και πάλι στο φως της δημοσιότητας μέσω των ΜΜΕ, αλλά αναρτήθηκαν και σε πολλές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, όλες οι αποδοχές τις οποίες λαμβάνουν ακόμη και όταν αδικαιολογήτως απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις της Βουλής. Όποιος συμπτωματικά παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις στο κοινοβούλιο, μέσα από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, θα διαπιστώσει ότι οι αποφάσεις για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας λαμβάνονται από δύο ή τρείς βουλευτές. Οι υπόλοιποι που απουσιάζουν από την Βουλή, βρίσκονται στα καφέ του Κολωνακίου ή της οδού Βαλαωρίτη κουτσομπολεύοντας. Άλλοι πάλι από αυτούς τρώνε και πίνουν στα ακριβά εστιατόρια των βορείων προαστίων, για να έχουν ήσυχο και το κεφαλάκι τους από απρόσμενες επισκέψεις.
Οι Βουλευτές μπορεί να εκλέγονται με την ψήφο του Ελληνικού λαού και υποκριτικά να λένε ότι υπηρετούν τον λαό όμως άλλη είναι η αλήθεια. Αυτοί υπηρετούν το κόμμα τους, τον αρχηγό ο οποίος τους τοποθέτησε στις λίστες των ψηφοδελτίων του κόμματος και τέλος τον εαυτούλη τους. Ψηφίζουν νόμους αντικοινωνικούς, αντιδημοκρατικούς ενώ δηλώνουν δημοκράτες, αντισυνταγματικούς σε βάρος του λαού, ακολουθώντας την κομματική πειθαρχία σαν μολυβένια στρατιωτάκια. Υπερψηφίζουν ότι φέρει στην Βουλή η ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά πώς αν διαφωνήσουν και η κυβέρνηση δεν μπορέσει να περάσει τα νομοσχέδια τα οποία θέλει, τότε θα υπάρξει πρόβλημα εκλογών και η δική τους πολιτική εξαφάνιση. Θα χάσουν τα προνόμια και τις αποδοχές του βουλευτή και επίσης την βουλευτική σύνταξη την οποία μπορούν λάβουν εάν εκλεγούν σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους. Κοιτούν με λίγα λόγια το προσωπικό τους συμφέρον και τον λαό ας τον κουρεύει κανονικά ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών.
Όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας την οποία δείχνουν οι βουλευτές έναντι του λαού και της προσπάθειας την οποία καταβάλουν προκειμένου να μην χάσουν τα κεκτημένα. Γνωρίζουν πολύ καλά και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ότι με τα αντιλαϊκά και φορομπηχτικά μέτρα τα οποία λαμβάνει καθημερινά η κυβέρνηση, υπακούοντας στις επιταγές των δανειστών μας και ουσιαστικών διοικητών μας της πατρίδας μας. Σε περίπτωση εκλογών, το κόμμα τους θα καταποντισθεί και μαζί με αυτό θα χαθούν και οι ίδιοι από την πολιτική αφού δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Φροντίζουν λοιπόν για τα συμφέροντα τους και όχι για τα συμφέροντα του λαού που τους έστειλε στην βουλή. Γι' αυτόν τον λόγο υπερψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο που φέρνει στην Βουλή η πράσινη κυβέρνηση της συμφορά μας.
Μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι προτού έλθουν τα νομοσχέδια προς ψήφιση βγαίνουν στο αντάρτικο και αρχίζουν να φλυαρούν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Όταν όμως έλθει η ώρα να ψηφίσουν τότε ξεχνούν όλα όσα έλεγαν προηγουμένως και σαν βρεγμένες γάτες τρέχουν να το υπερψηφίσουν, υπακούοντα στην κομματική γραμμή, κοροϊδεύοντας τον λαό ότι αυτό επιτάσσει το πατριωτικό τους καθήκον. Πάντως θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αποδοχές και τα προνόμια των βουλευτών στο λαό ο οποίος καθημερινά βουλιάζει στην ανεργία την ανέχεια και την φτώχια. Τα αντιλαϊκά και φορομπηχτικά οικονομικά μέτρα τα οποία λαμβάνει η ανάλγητη κυβέρνηση Παπανδρέου δια του υπουργού των οικονομικών κ. Βενιζέλου δεν θα τους βγει σε καλό. Αυτοί οι οποίοι μας χρεοκόπησαν και εξακολουθούν με τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν, να οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση, είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας σώσουν. Αν είναι δυνατόν.
Ας ρωτήσουν επιτέλους τον Ελληνικό λαό εάν θέλει να τον σώσουν αυτοί οι τυχοδιώκτες της πολιτικής. Γιατί δεν επιτρέπουν στον λαό να αποφασίσει ο ίδιος τι θέλει; Σωτηρία από αυτούς ή την καταστροφή του; Το πατριωτικό καθήκον του πρωθυπουργού, των υπουργών του και του κόμματος του οποίου ηγείται, εάν πραγματικά θέλουν να λέγονται δημοκράτες, είναι να επιτρέψουν στον λαό να μιλήσει. Εάν πιστεύουν ότι με αυτές τις πολιτικές τους, σώζουν την πατρίδα και τον λαό, οι Έλληνες θα το εκτιμήσουν και θα τους εκλέξουν και πάλι. Εκτός και εάν έχουν υπογράψει κάποια συμβόλαια ερήμην του Ελληνικού λαού και τα οποία πρέπει να τα διεκπεραιώσουν πριν ο λαός τους εκδιώξει κακήν κακώς από την εξουσία. Πάντως για πολλούς από αυτούς το πολιτικό τους τέλος πλησιάζει και το γνωρίζουν πολύ καλά. Μπορεί ο Ελληνικός λαός αυτόν τον καιρό να είναι ζαλισμένος από την φοροκαταιγίδα του κ. Βενιζέλου, αλλά ότι και να κάνουν δεν θα γλυτώσουν από την μήνη του. Και εάν κατορθώσουν και φύγουν στο εξωτερικό, θα παραμείνουν εδώ τα πολυτελή τους διαμερίσματα, οι βίλες, οι πισίνες, τα κότερα, τα οποία οι περισσότεροι απέκτησαν σε βάρος του Ελληνικού λαού. Ας θυμηθούν τι πήρε μαζί του ο Μουμπάρακ, τι πήρε μαζί του ο Καντάφι και παλαιότερα τι πήρε μαζί του ο Τσαουσέσκου. Ας προσέξουν λοιπόν και ας σταματήσουν να φροντίζουν μόνο τα συμφέροντα τους. Στον Ελληνικό λαό οι πολιτικοί εξουσιαστές έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ας φροντίσουν να του τα λύσουν. Διαφορετικά να γνωρίζουν ότι η σκληρή τιμωρία πλησιάζει για όλους.
Για όσους ίσως τους διέφυγε, μεταφέρουμε τα προνόμια των βουλευτών όπως αυτά ανεγράφησαν στον ημερήσιο τύπο.
1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ. 2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα...
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. ... ...
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....


Οι ψεύτες.

Βουβάλια και βατράχια!


Γράφει ο Αρίσταρχος
Κύριε πρωθυπουργέ, κε υπουργέ των οικονομικών, κύριοι του ΠΑΣΟΚ.
Μου μειώσατε την σύνταξη και συνεχίζετε.
Μου αυξήσατε τα είδη πρώτης ανάγκης και συνεχίζετε.
Μου φορτώσατε δύο «παιδιά» άνεργα χωρίς επίδομα ανεργίας και συνεχίζετε.
Μου αλλάξατε την ζωή και τον προγραμματισμό μου και συνεχίζετε.
Μου στέλνετε ραβασάκια με ότι βλακώδη χαρακτηρισμό σας έρχεται .
Με απειλείτε σαν κοινοί τοκογλύφοι του δρόμου με κόψιμο του «αγαθού» που λέγεται Ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί όχι και το νερό; Σας διέφυγε;
Και συνεχίζετε …
Που νομίζετε ότι μπορείτε να φτάσετε; Ξεχαρβαλώνετε μια οργανωμένη κοινωνία που φυσικά και θέλει διόρθωμα, αλλά όχι με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο. Άλλωστε τι να διορθώσετε. Αν ξέρατε πως θάπρεπε να είναι όλη η δομή της κοινωνίας μας, δεν θα συναινούσατε να μεταβληθεί σ’ αυτό το μπάχαλο .
Σας παρακαλώ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!
Δεν αντέχω άλλο.
 Δεν έχω να σας πληρώσω.
Ήδη πληρώνω τα μαγαζιά σας, τις τράπεζες με υπέρογκους τόκους και επιτόκια. Κόβετε, κόβετε, κόψτε κάτι κι απ’ αυτούς.  Όταν έκανα την σύμβαση με την τράπεζα είχα άλλο εισόδημα. Τώρα έχω άλλο εισόδημα. Μου κάνει νέο διακανονισμό με περισσότερες δόσεις; Μωρέ τι μας λες. Τα λεφτά που μου έκοψες, θα μου τα δώσεις κάποτε πίσω; Για ποιο δουλεύεις, δεν είναι ηλίου φαεινότερο;
Παλεύω απ’ το πρωί ως το βράδυ μόνο για το φαγητό μου. Δεν ξοδεύω ευρώ για διασκέδαση και ρούχα. Δεν πήγα παραθέριση. Κάτι που το έκανα και την «φτωχή» δεκαετία του εξήντα. Δεν μου περισσεύουν ούτε για ένα καφέ.
Προχθές κάποιος έψαχνε με μια τσιμπίδα στα σκουπίδια. Τον άκουσα να μονολογεί « Φτου που να πάρει. Τα μάζεψαν άλλοι» Ξέρετε πόσοι καθημερινά σκαλίζουν τα σκουπίδια μέσα στην βρώμα; Όχι που να ξέρετε εσείς. Εσείς ζείτε σε γυαλιστερά γραφεία περιτρυγυρισμένοι από λακέδες, ειδικούς, συμβούλους, γραμματείς και καμιά ντουζίνα αστυνομικούς που αφήνουν αφύλαχτους τους πολίτες μην χαθεί ο θησαυρός, η αφεντομουτσουνάρα σας.
Σα δεν ντρέπεστε. Όλα στον όνομα μιας περίεργης διάσωσης που πιστέψτε με .
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ! Το μόνο που κάνετε είναι να μας απειλείτε με στάση πληρωμών. Αλήθεια δεν σας άκουσα να απειλείτε με στάση πληρωμών τους τοκογλύφους του εξωτερικού. Μόνο ΕΜΑΣ.
Επαγγελματίες της πολιτικής, χοντρόπετσοι. Το μόνο που σας ενδιέφερε πάντα ήταν οι ψήφοι. Πως θα τους μαζέψετε, πως θα τους κρατήσετε. Τώρα τα γκάλοπ σας φέρνουν με το πενιχρό 15% κι εσείς τι; Ελπίζετε για ανάκαμψη; Πότε; Δεν σας παίρνει. Όσοι δικοί σας πήραν χαμπάρι τους λούζει κρύος ιδρώτας. Εσείς του Υπουργικού συμβουλίου τι παίζεται; Που το πάτε; Σας πετούν αυγά, σας βρίζουν, σας λοιδωρούν κι εσείς; Επιμένετε σαν ήρωες που ανέχονται όλα αυτά για το καλό της πατρίδας.
Ρε, δεν πάτε να κουρεύεστε. Για τόσο ηλίθιους μας έχετε; Μείνατε με τους οπαδούς σας που είναι έτοιμοι για οτιδήποτε, αφού τους εξυπηρετείτε κατ’ εξαίρεσην.  Θυμάστε τα δικά μας παιδιά με την ΝΔ; Μιλούν δήθεν εναντίον, και από την άλλη σας υποστηρίζουν προσπαθώντας να μετριάσουν την αγανάκτησή μας.
Κύριοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Σταματήστε να επιτείνετε το έγκλημα που μου κάνετε. Δεν έχω να σας πληρώσω και υποφέρω.
Ξέρετε πόσο απέχει από την κατάστασή μου η τρέλα; Ούτε που φαντάζεστε πόσο λίγο.
Και τότε, ποιος θα σώσει εσάς και τις οικογένειές σας, και τους οπαδούς σας από την τρέλα για την καταστροφή μου. Την αγωνία αυτή απ’ ότι διαβάζω την διεμήνυσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Κε Παπανδρέου, κε Βενιζέλο, σταματήστε και γυρίστε στον λαό που σας πίστεψε το 2009 και σας εμπιστεύτηκε την τύχη του.
 Σταματήστε, γιατί πατάτε ανθρώπους!
 Δεν είστε βουβάλια, και δεν είμαστε βάτραχοι!
Δεν είστε αθάνατοι και δεν θάμαστε άγγελοι!


Ο κ.Λαμπρινίδης που βρίσκεται;


ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ CHP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ!

 
Εξόρμηση του CHP για τη Δυτική Θράκη.
Όπως ανακοινώθηκε, ο καταγόμενος από τη Δυτική Θράκη, δικηγόρος Αϊντίν Οζτζάν που έχασε για μικρό ποσοστό τη θέση του βουλευτή όταν έβαλε υποψηφιότητα κατά τις προηγούμενες γενικές εκλογές στην Τουρκία, ετοίμασε φάκελο που περιλαμβάνει τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης. Το φάκελο αυτό προώθησε στον βουλευτή του CHP Οσμάν Κορουτούρκ για να τον παρουσιάσει στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε γνωστό ο Κορουτούρκ πρόκειται να καταθέσει επερώτηση προς την τουρκική κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα.


Τα καρντάσια μας...

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ;

Περιοδικό Αζινλίκτσα 29-11-2011.

Ανακοίνωση του Μπουλέντ Αρίντς για την Ελλάδα
O αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε ότι κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε στην διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε τηλεοπτικό κανάλι της Προύσας παρεξηγήθηκαν.

Ο Αρίντς ανέφερε ότι κάποιες φράσεις του από την συνέντευξη που έδωσε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι (Olay Tv) προκάλεσαν παρεξηγήσεις και είπε πως ¨ Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι δύο πρωθυπουργοί, είναι φανερό ότι δεν πρέπει να δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην γραπτή του ανακοίνωση ανέφερε ότι διάβασε προσεκτικά τις δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε σε θέματα σχετικά με την Κύπρο. Ο Αρίντς ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες της Ελλάδας και είπε πως ¨ Σκοπός αυτής μου της συνέντευξης ήταν να περιγράψω τη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Φυσικά και ο Έλληνας πρωθυπουργός στην συνομιλία αυτή με τον πρωθυπουργό μας εξέφρασε την δική του θέση. Δυστυχώς βλέπω ότι κάποιες φράσεις από την συνέντευξη μου προκάλεσαν παρερμηνείες. Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι δύο πρωθυπουργοί, είναι φανερό ότι δεν πρέπει να δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες.

Σχόλιο : Ο Αριντς δεν λέει ότι δεν ανέφερε ο Παπανδρέου τα γνωστά. Λέει ότι εξέφρασε την δική του θέση. Τώρα ποιά είναι αυτή….


Περί δημοκρατίας....

Η «δημοκρατία» της Ελλάδας και η δημοκρατία της Κύπρου…


Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός, έβλεπε χθες από  τις τηλεοράσεις, τον πρόεδρο της επιτροπής, που ερεύνησε τα αίτια και τις ευθύνες για την πρόσφατη (μόλις τον Ιούλιο 2011) φονική έκρηξη στο στρατόπεδο «Ευάγγελος Φλωράκης» του Μαρί της Κύπρου, να καταλογίζει ευθύνες για την έκρηξη στον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Έμεινε εμβρόντητος, γιατί δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοια φαινόμενα.
Στην ελληνική κοινοβουλευτική «δημοκρατία», μια παρόμοια τραγωδία ή ένα μεγάλο σκάνδαλο, θα χανόταν επί πολλά χρόνια, μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της «ανεξάρτητης» ελληνικής Δικαιοσύνης, ποτέ δεν θα άγγιζε πολιτικά πρόσωπα και στο τέλος όλα θα είχαν παραγραφεί και όλοι θα έβγαιναν αθώοι. Φυσικά δεν συζητάμε για ευθύνες…. πολιτικών προσώπων και ούτε κατά διάνοια για ευθύνες του ίδιου του εν ενεργεία πρωθυπουργού. Θεός φυλάξει!!!! 
Όμως η Κύπρος έχει Προεδρική Δημοκρατία και όχι φυσικά το σάπιο και διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και παρά τις ελληνικές παθογένειες που είναι φορτωμένο το σύστημα αυτό και τις ελληνικές ασθένειες της κομματοκρατίας και του ισόβιου αρχηγισμού, από τις οποίες νοσεί, εντούτοις καταφέρνει να λειτουργεί πολύ καλύτερα από το δικό μας.
Φανταστείτε να μην είχε και αυτές τις ασθένειες…
hassapis-peter


Θα το καταφέρει;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More