2.3.10

Να μην ξεχνάμε τον Δημήτρη !!!!!!


Τα κάγκελα της δημοκρατίας Χρυσοχοϊδη είναι τίτλοι τιμής για τους 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ .
.


ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ !!

Παραμένει προφυλακισμένος ο Δημήτρης Παπαγεωργίου


270110-papagewrgiouΑπερρίφθη η αίτηση αποφυλακίσεως εν όψει νομοσχεδίου για την ιθαγένεια
Μετά την παρέλευση ενός περίπου μηνός από την 1η Φεβρουαρίου, όταν είχε κατατεθεί και η σχετική αίτηση αποφυλακίσεως, ο εισαγγελέας κ. Βούλγαρης και ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση της προφυλακίσεως του αρχισυντάκτη του «ΕΚ», Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Τα προμηνύματα για την απόφαση αυτή δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την σύλληψη διαμαρτυρομένων κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, μαζί με την περιφερειάρχη της ΝΔ Χριστίνα Σιδέρη και τον εκδότη του «Στόχου» Σάββα Χατζηπαρασκευά, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται. Το λέμε αυτό, διότι σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι εισηγήσεις των δύο δικαστικών λειτουργών βασίζονταν σε νομικά κριτήρια, πολλώ δε μάλλον όταν ο κ. Ζαγοριανός είναι όμηρος της εμπλοκής του στο σκάνδαλο SIEMENS και της παραπομπής του στην Επιτροπή της βουλής που διερευνά το ζήτημα.
Εν όψει και της ψηφίσεως του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. έχουν συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να αποτρέψουν ή τουλάχιστον να περιορίσουν τις μεγάλες αντιδράσεις που αναμένεται να προκύψουν. Είναι δε περισσότερο από οφθαλμοφανές, ότι στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αφενός να φοβίσουν τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να διοργανώσει ένα συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου, κάτι που αν τελικά συμβεί αναμένεται να ξεπεράσει σε προσέλευση ακόμη και τις λαοσυνάξεις του Χριστόδουλου προ δεκαετίας για τις ταυτότητες. Αφετέρου, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. επιθυμεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες, στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι ανά πάσα στιγμή και χωρίς κανέναν λόγο μπορούν να βρεθούν πίσω απ' τα σίδερα.
Η χρονοτριβή του κ. Ζαγοριανού, ο οποίος είχε λάβει την απορριπτική εισήγηση του κ. Βούλγαρη εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως εξάντληση κάθε χρονικού περιθωρίου παραμονής του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην φυλακή, καθώς μόνο με την έκδοση και της δικής του εισηγήσεως μπορεί να κατατεθεί νέα αίτηση.
www.elkosmos.gr 


ΕΤΟΣ ΜΙΚΗ ΜΑΝΤΑΚΑ !!!!!

Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του εθνικιστή Έλληνα φοιτητή εθνικιστή Μίκη Μάντακα στην Ρώμη στις 28 Φεβρουαρίου του 1975. Με αφορμή την επέτειο αυτή το περιοδικό «Patria» θα πραγματώσει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του γεγονότος στην Ελλάδα καθώς είναι τουλάχιστον απαράδεκτο στην χώρα καταγωγής του Μίκη, η θυσία του να μην είναι γνωστή πέρα από ένα περιορισμένος κύκλο ανθρώπων του «χώρου».


Αθήνα 3 Μαρτίου 2010

 Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την πολιτική δολοφονία του Μίκη Μάντακα και την αριστερή τρομοκρατία στην Ιταλία της εποχής εκείνης.
Για το θέμα και γενικότερα για το πολιτικό κλίμα της εποχής εκείνης στην Ελλάδα και στην Ιταλία θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Πλεύρης, Σπύρος Σταθόπουλος, Θεόδωρος Καραμπέτσος και Ρομπέρτο Φιόρε. Την συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης του «ΕΚ» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
Τετάρτη 3 Mαρτίου 7.00 μ.μ. ξενοδοχείο President [Λ. Κηφισσίας 43, Αθήνα]
Παράλληλα θα γίνει προβολή ανεκδότου τηλεοπτικού και φωτογραφικού υλικού της εποχής καθώς και video της φετινής πορείας.


Δράσεις παντού «Οι ιδέες δεν πεθαίνουν»Με το κεντρικό αυτό σύνθημα θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, δράσεις που θα προβάλλουν το πραγματικό νόημα της υπόθεση Μάντακα. Αφισοκολλήσεις, ανάρτησεις πανό, ακτιβισμοί...


Γιατί περίεργο ,δικό τους παιδί δεν είναι ;

Το περίεργο ραντεβού στον Λευκό Οίκο

Κάτι πάρα πολύ περίεργο συμβαίνει με την πρόσκληση του Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο. Ο Ομπάμα τον κάλεσε σχεδόν αιφνιδιαστικά, καθώς τέτοια ραντεβού προαναγγέλλονται δύο και τρεις μήνες νωρίτερα και θα τον δει στις 9 Μαρτίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την έκθεση της Ε.Ε. και τη συγκεκριμενοποίηση των απαιτήσεων των Ευρωπαίων από την Ελλάδα και λίγες ημέρες μετά τον δανεισμό της χώρας που έτσι όπως πάει θα εξελιχθεί στο πιο ακριβό δάνειο που έχουμε πάρει μεταπολεμικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ομπάμα θα του … επιβάλει το ΔΝΤ.  Αν δεν τον πάει μέσω ΔΝΤ , τότε θα του στείλει αμερικανικές τράπεζες να τον βοηθήσουν , όπως είχε συμβεί και τον Ιούλιο του 2001 όταν μετά την επιστροφή των Σημίτη και Παπαντωνίου από τις ΗΠΑ, το Δημόσιο σύναψε κρυφά δάνεια με τη Goldman Sachs. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και ιστορικές. Τα ανταλλάγματα είναι άγνωστα καθώς αφορούν τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδυναμωμένα.

Αυτό που συζητούν όλοι στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα από χθες το μεσημέρι που ανακοινώθηκε από τον Πεταλωτή η συνάντηση, είναι ο …χρονικός ορίζοντας για τον διακανονισμό των ανταλλαγμάτων. Οι Κύπριοι βρίσκονται επί ποδός όπως και ο Μπαρόζο με τον οποίο συναντήθηκε προχθές ο Σαμαράς.

parapolitika


Σε λίγο θα μπούν και στο λιμάνι του Πειραιά !!!!!

Άλλος ένας ηγέτης που υπεράσπισε τα ιερά και όσια της πατρίδας του, καταλήγοντας στην φυλακή...ενω κάποιοι άλλοι αφήνουν τουρκικές φρεγάτες να κάνουν κρουαζιέρες κατασκοπείας ανοικτά της Αττικής!

Κάρατζιτς: «Δίκαιος και ιερός» ο σκοπός των Σέρβων της Βοσνίας κατά τον πόλεμο. Δηλώσεις του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας κατά την επανάληψη της δίκης του. «Θα υπερασπισθώ το έθνος μας και την υπόθεσή του που είναι δίκαιη και ιερή», δήλωσε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η δίκη του οποίου επαναλαμβάνεται σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Χάγη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς οργάνωσε εκστρατεία εθνικών εκκαθαρίσεων κατά των Μουσουλμάνων και των Κροατών στην ανατολική Βοσνία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία με σκοπό τη δημιουργία ενός «εθνικά καθαρού» σερβικού κράτους.

Στις κατηγορίες εναντίον του περιλαμβάνεται η 43μηνη πολιορκία του Σαράγεβο, κατά την οποία σκοτώθηκαν περί τις 10.000 άνθρωποι και η σφαγή άνω των 7.000 ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα. «Βρίσκομαι ενώπιόν σας όχι για να υπερασπισθώ τον απλό θνητό που είμαι εγώ, αλλά για να υπερασπισθώ το μεγαλείο ενός μικρού έθνους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (των Σέρβων της Βοσνίας) που βασανίσθηκε επί 500 χρόνια», «ό,τι έκαναν οι Σέρβοι αντιμετωπίζεται ως έγκλημα», δήλωσε στο δικαστήριο, αναφερόμενος συχνά στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, ως «ο Κάρατζιτς» .
Είναι η πρώτη φορά που ο 64χρονος κατηγορούμενος εμφανίζεται στο δικαστήριο. Μποϊκοτάρησε τις πρώτες τρεις συνεδριάσεις τον Οκτώβριο του 2009, με το επιχείρημα ότι δεν είχε χρόνο να προετοιμασθεί. Η δίκη διακόπηκε οριστικά τον Νοέμβριο, αφού το δικαστήριο διόρισε συνήγορο του κατηγορουμένου.
Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 στο Βελιγράδι, 13 χρόνια μετά την απαγγελία των κατηγοριών εναντίον του. Δηλώνει αθώος. Οι εναντίον του κατηγορίες επισύρουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Καθημερινή


Και ο πληρωμένος τύπος εναντίον μας !!!!!

"H Ελλάδα ας πουλήσει την πνευματική της κληρονομιά για να σωθεί" από την ανθελληνική και κατευθυνόμενη Financial Times

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για την Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση. Θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη σοφία των προγόνων της, όχι όμως για να διδαχτεί αλλά για να την πουλήσει. Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα των Financial Times, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ότι έχει δανειστεί περισσότερα από αυτά που μπορεί να ξεπληρώσει. Παρόλ αυτά, ως λίκνο του πολιτισμού, έχει απίστευτο πλούτο ίσως τον μεγαλύτερο παγκοσμίως. Αυτό που χρειάζεται να κάνει είναι να κοστολογήσει αυτά της τα περιουσιακά στοιχεία. Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του φυσικού αυτού κεφαλαίου της αρχαίας Ελλάδας είναι ήδη εκτός χώρας. Τα Ελγίνεια βρίσκονται στο Λονδίνο, η Αφροδίτη της Μήλου, στο Παρίσι. Αυτά που παραμένουν στη χώρα δεν είναι και ιδιαίτερα εμπορικά. Ίσως, η ενοικίαση του Παρθενώνα στους Γερμανούς ως χωματερή πυρομαχικών, όπως είχαν κάνει οι Τούρκοι το 1680, μπορεί να όξυνε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Όπως διαβάσαμε σε δημοσίευμα εφημερίδας, το 2001 υπήρξε η πρόταση τα κέρδη των εισιτηρίων από τις επισκέψεις στην Ακρόπολη να τιτλοποιηθούν έπεσε στο κενό μετά τις αντιρρήσεις των στενόμυαλων αρχαιολόγων.Ευτυχώς όμως το πνευματικό κεφάλαιο της Ελλάδας είναι τεράστιο και περιμένει απλά έναν έξυπνο δικηγόρο να το εκμεταλλευτεί καταλλήλως. Η Αρχαία Ελλάδα αποτελεί θησαυρό από ευρεσιτεχνίες και μάρκες τα οποία έχουν εκμεταλλευτεί από εταιρίες αθλητικών μέχρι ταινίες.
Μετά από πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με πνευματικά δικαιώματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, δεν χρειάζεται ένας Σωκράτης για να θεσπίσει στην Ελλάδα το δικαίωμα να επωφεληθεί από τέτοιου είδους ιδέες. Ο υπόλοιπος κόσμος βγάζει χρήματα χρησιμοποιώντας εφευρέσεις αρχαίων Ελλήνων εδώ και χρόνια. Μας προσφέρουν δώρα εδώ και αιώνες. Τώρα ήρθε η ώρα να τους ξεπληρώσουμε.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να ορίσει ένα μικρό ποσό για πνευματικά δικαιώματα για κάθε κωμωδία και τραγωδία, για όλα τα πυθαγόρεια τρίγωνα και για κάθε ρήση των αρχαίων Ελλήνων. (αυτό το άρθρο για παράδειγμα θα έπρεπε να πληρώσει κάποια λίγα χρήματα). Για παράδειγμα, δεν υπάρχει καμία γραμμή υπεράσπισης για την εταιρία Nike η οποία έχει κλέψει το όνομα της θεάς της νίκης και θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση. Η εταιρία επίσης μπορεί να πρέπει να συμπεριλάβει και κάποιο εκπαιδευτικό υλικό μέσα στα κουτιά παπουτσιών, για να ενημερώνει τους αδαείς εφήβους για το χρέος της ανθρωπότητας προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ή επίσης, εφημερίδες που χρησιμοποιούν τίτλους όπως «Ακρόπολη τώρα» θα πρέπει να πληρώνουν κάτι.
Φυσικά, καταλήγει το δημοσίευμα, κάποιες από τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι λίγο πολύπλοκες. Όμως αν κάποια τζιμάνια της Goldman Sachs κατάφεραν να βρουν πολύπλοκα οικονομικά προϊόντα για να βοηθήσουν τη χώρα, σιγά μην δεν βρουν το τέλειο σχέδιο για να την βγάλουν από το τωρινό χάλι.

newstime


Όλοι οι φίλοι να μας γδάρουν !!!!

Πώς η αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs οργάνωσε την επιχείρηση "Ελληνική χρεωκοπία";

Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε εάν η Γκόλντμαν Ζακς διατηρούσε ή και συνεχίζει να διατηρεί κάποιον “τοποτηρητή” και στα καθ’ ημάς και σε ποιο ακριβώς πόστο. Σε κυβερνητικό ή μήπως σε κρατικό που πάντως επηρεάζει καθοριστικά κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την οικονομία και τη διαχείριση των δημοσιονομικών μας προβλημάτων; Πως θα σας φαινόταν αν ο προπονητής του Ολυμπιακού έπαιζε 100 εκατομμύρια στο Προ-Πο, ποντάροντας στην ήττα και τον υποβιβασμό της ομάδας του και συνιστώντας στους φίλους του να κάνουν το ίδιο; Τι θα έκαναν οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων σε έναν τέτοιο προπονητή. Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι κάνει η τράπεζα Γκόλντμαν Ζακς, κύριος σύμβουλος επί σειρά ετών των ελληνικών κυβερνήσεων σε θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, προνομιακός συνομιλητής των Πρωθυπουργών και από τους κύριους διαχειριστές του δημόσιου χρέους μας.


Με το ένα χέρι, η τράπεζα κερδίζει δισεκατομμύρια από τις “συμβουλές” της και τη διαχείριση του χρέους. Με το άλλο, παίζει στην αγορά CDS ποντάροντας στη χρεωκοπία της Ελλάδας, σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό χετζ φαντ Πόλσον, που κέρδισε του κόσμου τα λεφτά στην κρίση του 2008.
H Γκόλντμαν φροντίζει ταυτόχρονα να υπονομεύει την ελληνική αξιοπιστία, τινάζοντας στον αέρα τα ελληνικά επιτόκια και οδηγώντας τη χώρα στον γκρεμό!
Αν δεν χρεωκοπήσει η Ελλάδα κερδίζει από τα αυξημένα επιτόκια, αν χρεωκοπήσει κερδίζει από τη χρεωκοπία. Κερδίζει στήνοντας τη φούσκα, κερδίζει και ξεφουσκώνοντας τη φούσκα, πιστή στην αρχή “άρπαξε το τσεκ πριν σκάσει το καρπούζι”.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα καρπούζι. Η τράπεζα το παρουσιάζει ως υπαρκτό, κερδίζει από την πώλησή του και το αφήνει να σκάσει πριν το πάρει στα χέρια του ο αγοραστής.
Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει, είναι η πάγια μέθοδός της, χάρη στην οποία κυριάρχησε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές.
Η Γκόλντμαν γιγαντώνεται απομυζώντας τους πελάτες-θύματα, γι’ αυτό την ονόμασε βαμπίρ η Λιμπερασιόν.
Τα ίχνη της εντοπίζονται πίσω από όλες τις φούσκες και οικονομικές καταστροφές (κερδοσκοπία πετρελαίου, μετοχών υψηλής τεχνολογίας κ.ο.κ.).
Η τράπεζα πρωταγωνίστησε στα σάπια στεγαστικά δάνεια, οδηγώντας στην καταστροφή του 2008. Τότε, οι τραπεζίτες ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να ξοδέψουν 11.400 δισεκατομμύρια δολλάρια (αν έχετε τρόπο να φαντασθείτε ένα τέτοιο ποσό) για να καλύψουν τις νομότυπες ή μη απάτες των τραπεζών.
Αφού σώθηκαν οι από τη χρεωκοπία, βγάζοντας μάλιστα και κάτι τις, οι τραπεζίτες επανήλθαν στα ίδια βάζοντας στο στόχαστρο ευάλωτα κράτη. Και δοκιμάζοντας το ευρώ, προτού κατοχυρωθεί ως παγκόσμιο αποθεματικό, υπονομεύοντας την αμερικανική κυριαρχία.



Περιοδικό PATRIA !!!!!!!

2η γιορτή περιοδικού Patria

21.02.2010: Μία από τις κατάμεστες αίθουσες στην 2η γιορτή Patria. 21.02.2010: Έκθεση γελοιογραφιών και κόμικς.
21.02.2010: Συζήτηση για την Νεολαία και τον Πατριωτισμό.
21.02.2010: Ο Χρίστος Γούδης μιλάει για τον «αναρχοδεξιό» Corto Maltese.
21.02.2010: Παρουσίαση του βιβλίου «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» του Ευάγγελου Χανιώτη.
21.02.2010: Συζήτηση για την Οικολογία και τον Εθελοντισμό.
21.02.2010: Συζήτηση για τα Εθνικά Θέματα: Θράκη, Κύπρος, Βόρειος Ήπειρος.
21.02.2010: Συζήτηση για την Λαθρομετανάστευση και την Οικονομία.
21.02.2010: Συζήτηση για τις διώξεις κατά πατριωτών και την ηγεμονία της Αριστεράς.
21.02.2010: Πολύδωρος Δάκογλου και Γιάννης Σχινάς, δύο ιστορικές μορφές του εθνικιστικού χώρου.
21.02.2010: Βράβευση του Γιάννη Γιαννάκενα από τον Γιάννη Παναγιωτακόπουλο.
21.02.2010: Ο Παναγιώτης Δούμας βραβεύει τον Άδωνι Γεωργιάδη.
21.02.2010: Ο Θάνος Πλεύρης βραβεύει τον Νίκο Ισπανόπουλο για την δράση του στον Άγιο Παντελεήμονα.
21.02.2010: Η Αθηνά Κρεμμύδα βραβεύει τον Κώστα Κυριακού, ο οποίος υπέφερε τα πάνδεινα από τον καθεστώς του Ενβέρ Χότζα.
21.02.2010: Ο Γιάννης Κουριαννίδης βραβεύει την αθλήτρια Κατερίνα Μαυροματίδου.
21.02.2010: Ο Γιάννης Κουριαννίδης βραβεύει την δασκάλα του Περλεπέ Κατερίνα Βίδα.
21.02.2010: Η Κατερίνα Κοκκίνου βραβεύει την μητέρα και την μνηστή του Δημήτρη Παπαγεωργίου.
21.02.2010: Την βραδυά έκλεισαν με την μουσική τους οι «αδελφοί Λούμπεν».
Το μήνυμα που πέρασε από την 2η γιορτή του περιοδικού Patria είναι ότι υπάρχει ανάμεσα στους ενσυνείδητους Έλληνες μία κοινή συνισταμένη, ικανή να θέσει στο περιθώριο κάθε διαφορά και με ασυνήθιστη ταχύτητα να σφυρηλατήσει την απαραίτητη αλληλεγγύη για να ορθωθεί αυτό που φαντάζει όλο και πιο αναγκαίο στους καιρούς που διανύουμε: ένα ισχυρό πατριωτικό μέτωπο που θα αποκρούσει τις επιθέσεις με τις οποίες θα δοκιμασθεί από εδώ και πέρα το ελληνικό έθνος.
Τι κι αν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής προέρχονταν απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του εθνικού χώρου. Τι κι αν οι γνωστοί αβανταδόροι της εθνοφοβίας, των ΜΚΟ και της θωλοκουλτούρας στοχοποίησαν την γιορτή και απειλούσαν για επεισόδια. Τι κι αν ο χώρος απεδείχθη πολύ μικρός για τον κόσμο που ήλθε. Προ πάντων, τι κι αν έλλειπε από εκεί η ψυχή του περιοδικού, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου. Πάνω από χίλια άτομα ήλθαν για να τον τιμήσουν και να στείλουν με αυτό τον τρόπο ένα εκκωφαντικό μήνυμα αλληλεγγύης. Αν η οργανωτική επιτροπή της γιορτής γνώριζε το μέγεθος της ανταπόκρισης, σίγουρα θα είχε φροντίσει, τόσο για μεγαλύτερο αριθμό εκθεμάτων, όσο και για την ενίσχυση του προγράμματος κατά τις μεσημεριανές ώρες, όπου δεν αναμενόταν μεγάλη προσέλευση. Από τις 11:00 το πρωί, που ο χώρος άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, το διώροφο κτίριο της οδού Λέκκα γέμισε με κόσμο. Όλες οι εκδηλώσεις και οι προβολές, ακόμη και εκείνες που διεξάγονταν παράλληλα, είχαν το κοινό τους, ενώ και τα βιβλία και οι πίνακες γελοιογραφιών και κόμικς που είχαμε επιλέξει έγιναν ανάρπαστα.
Η γιορτή ξεκίνησε με την συζήτηση για τον πατριωτικό κινηματογράφο. Στην συζήτηση με θέμα «Νεολαία και πατριωτισμός» συμμετείχε ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του στελέχους του ΛΑ.Ο.Σ. και προέδρου του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης» Χρίστου Γούδη, με θέμα «Corto Maltese – Ένας αναρχοδεξιός αντι-ήρωας». Κατά την εκδήλωση ο Χρίστος Γούδης, αφιέρωσε στον Δημήτρη Παπαγεωργίου το ποίημα του William Ernest Henley «Αήττητος» (Invictus), σε δική του μετάφραση. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα διδάγματα από την περιπέτεια της Πανόρμου, τόνισε εμφατικά ότι, στον πατριωτικό χώρο δεν υπάρχουν παράλληλοι τρόποι δράσης έξω από τον χώρο του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού», και κάλεσε όλους τους πατριώτες ακτιβιστές να πλαισιώσουν τις προσπάθειες του Γιώργου Καρατζαφέρη για την ορθή δημοκρατική έκφραση του εθνικού χώρου σε καιρούς χαλεπούς για την πατρίδα μας.
Στο πλαίσιο της εξαιρετικά επιτυχημένης γιορτής του Patria, έλαβε χώρα και η παρουσίαση του δευτέρου βιβλίου του Ευάγγελου Χανιώτη, με τίτλο «Ανάμεσα σε δυο κόσμους» των εκδόσεων «Λόγχη». Για το βιβλίο μίλησαν ο αρθρογράφος του «Ελευθέρου Κόσμου» Τάσος Δημητρακόπουλος, ο οποίος στάθηκε στην προσωπική του φιλία με τον συγγραφέα, καθώς επίσης και στην σημασία των κειμένων του βιβλίου ως μηνύματα αντίστασης κόντρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο εκδότης του «Ελευθέρου Κόσμου» Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος και τόνισε πως την αναγκαιότητα της έκδοσης βιβλίων σαν και αυτό τα οποία αναλύουν επίκαιρα ζητήματα με διαχρονική ματιά, ενώ έκλεισε την ομιλία του με την ανάγνωση αποσπάσματος από το ποίημα του Παλαμά «Ο Γκρεμιστής», το οποίο περιέχεται στο τέλος του βιβλίου. Τέλος ο συγγραφέας επεσήμανε πως σκοπός του βιβλίου είναι η αντίσταση στην πολιτισμική δικτατορία της Αριστεράς, η οποία έχει επιβάλλει έναν μονόλογο στα κοινωνικά και πολιτισμικά ζητήματα της εποχής μας. Επιπλέον την έκδοση του βιβλίου χαιρέτησαν με σύντομες παρεμβάσεις οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Ηλίας Πολατίδης και Θάνος Πλεύρης, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη της πνευματικής μας αντίστασης απέναντι στον πολυπολιτισμό και την Αριστερά.
Στην συζήτηση για τα εθνικά θέματα παρενέβησαν το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Μπάμπης Καραθάνος, ο ιστορικός Σταύρος Καρκαλέτσης και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επίσης μέλος της Κ.Ε. Γιάννης Κουριαννίδης. Σημαντικές ήταν επίσης οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλία Πολατίδη και Μάκη Βορίδη στην συζήτηση «Λαθρομετανάστευση και Οικονομία», την οποία συντόνισε το μέλος της Γραμματείας Ανάπτυξης του κόμματος Παναγιώτης Δούμας. Στην κεντρική συζήτηση για την δίωξη του Δημήτρη Παπαγεωργίου, την οποία συντόνισε ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, συμμετείχαν οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης και το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστος Χαρίτος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος και η εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Κατερίνα Κοκκίνου. Επιπλέον, αξιομνημόνευτη ήταν η ενεργή συμμετοχή προσωπικοτήτων, όπως οι δημοσιογράφοι Σπύρος Χατζάρας, Νίκος Χιδίρογλου, Γιώργος Πισσαλίδης, Σταύρος Παϊσιάδης, οι συγγραφείς Γιάννης Κολοβός και Ευάγγελος Χανιώτης, οι επιστήμονες Τάσος Δημητρακόπουλος, Γιάννης Ζωγράφος, Ανδρέας Πάτσης και Γιάννης Σύρρος και ο συνταγματάρχης ε.α. Σπύρος Σταματόπουλος.
Στην συγκινητική ώρα των βραβεύσεων δεν ήταν λίγοι αυτοί που λύγισαν, τόσο από τους βραβευθέντες όσο και από τους παρευρισκόμενους. Εκτός από τους παραπάνω, τιμήθηκαν οι βιβλιοπώλες του χώρου μας, ο Γιάννης Σχοινάς, ο Γιάννης Γιαννάκενας και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έχουν δει ουκ ολίγες φορές τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τους παρακρατικούς «φίλους» του κ. Χρυσοχοΐδη και των ομοίων του. Μαζί μ’ αυτούς τιμήθηκε και ο Νίκος Ισπανόπουλος, ένας νέος που συνελήφθη στα επεισόδια που είχαν γίνει στον Άγιο Παντελεήμονα, με ουσιαστικό αιτιολογικό το ότι δεν θέλει οι Έλληνες να γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την χώρα. Τιμήθηκε, επίσης και ο δικηγόρος και αρθρογράφος του «Ελεύθερου Κόσμου», Τάσος Δημητρακόπουλος, συνήγορος του Δημήτρη Παπαγεωργίου, που ήταν παρών όποτε τον χρειαστήκαμε, είτε εμείς ως εφημερίδα είτε οποιοσδήποτε Έλληνας πατριώτης, στις δύσκολες στιγμές που περνά το πατριωτικό κίνημα. Και δεν ήταν λίγες οι φορές. Δικαιολογημένος, λοιπόν, ήταν και ο χαρακτηρισμός που ακούστηκε από το ακροατήριο «ο συνήγορος του πατριώτη» κατά το «συνήγορος του πολίτη».
Η γιορτή αυτή ήταν του Δημήτρη και η ενέργεια που εξέπεμψε σίγουρα έφτασε όχι μόνον μέχρι τον Κορυδαλλό για να την νιώσει και ο ίδιος αλλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας. Στην Θράκη, απ’ όπου κατάγονται η περήφανη Ελληνίδα πυγμάχος Κατερίνα Μαυροματίδου και ο γενναίος Πομάκος Σεμπαϊδήν Καραχότζα, τους οποίους βραβεύσαμε για την συμβολή τους σε κάτι τόσο παραμελημένο τα τελευταία χρόνια, όπως το εθνικό φρόνημα. Στην Βόρειο Ήπειρο, απ’ όπου προέρχεται ο Κώστας Κυριακού, μάρτυρας του κομμουνιστικού χοτζικού καθεστώτος, τον οποίον βραβεύσαμε για τους αγώνες του για την σωτηρία και δικαίωση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Στο κατεχόμενο και καπηλευόμενο κομμάτι της Μακεδονίας μας, των 100.000 μειονοτικών Ελλήνων, όπου κρατά την ελληνική φλόγα αναμμένη, η Ελληνίδα δασκάλα Κατερίνα Βίδα.
Στην κορύφωση της γιορτής, βραβεύθηκε και ο αρχισυντάκτης και εκδότης του Patria, Δημήτρης Παπαγεωργίου, μήνυμα του οποίου είχε προβληθεί και λίγο νωρίτερα σε μία κατάμεστη αίθουσα που άκουγε σιωπηλή. Το βραβείο, ένα αγαλματίδιο που αναπαριστούσε τον «Δούρειο Ίππο», απένειμε στην μητέρα και την μνηστή του Δημήτρη, η εκπρόσωπος του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, Κατερίνα Κοκκίνου. Η βραδιά έκλεισε με την μουσική των αδελφών Λούμπεν και μουσικό πρόγραμμα σε ρυθμούς Rammstein.
Η 2η γιορτή Patria ήρθε απλά να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο εδώ κι εβδομάδες ισχυριζόμαστε: ότι η πολιτική κράτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου πέτυχε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επεδίωκε. Να φοβίσει, δηλαδή, τους Έλληνες πατριώτες. Η μεγάλη προσέλευση και κυρίως η ποικιλομορφία του κοινού κατέστησε σαφές ότι οι πατριώτες όχι μόνον δε φοβούνται, αλλά και πορεύονται αλληλέγγυοι.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More