2.3.10

Και ο πληρωμένος τύπος εναντίον μας !!!!!

"H Ελλάδα ας πουλήσει την πνευματική της κληρονομιά για να σωθεί" από την ανθελληνική και κατευθυνόμενη Financial Times

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για την Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση. Θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη σοφία των προγόνων της, όχι όμως για να διδαχτεί αλλά για να την πουλήσει. Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα των Financial Times, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ότι έχει δανειστεί περισσότερα από αυτά που μπορεί να ξεπληρώσει. Παρόλ αυτά, ως λίκνο του πολιτισμού, έχει απίστευτο πλούτο ίσως τον μεγαλύτερο παγκοσμίως. Αυτό που χρειάζεται να κάνει είναι να κοστολογήσει αυτά της τα περιουσιακά στοιχεία. Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του φυσικού αυτού κεφαλαίου της αρχαίας Ελλάδας είναι ήδη εκτός χώρας. Τα Ελγίνεια βρίσκονται στο Λονδίνο, η Αφροδίτη της Μήλου, στο Παρίσι. Αυτά που παραμένουν στη χώρα δεν είναι και ιδιαίτερα εμπορικά. Ίσως, η ενοικίαση του Παρθενώνα στους Γερμανούς ως χωματερή πυρομαχικών, όπως είχαν κάνει οι Τούρκοι το 1680, μπορεί να όξυνε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Όπως διαβάσαμε σε δημοσίευμα εφημερίδας, το 2001 υπήρξε η πρόταση τα κέρδη των εισιτηρίων από τις επισκέψεις στην Ακρόπολη να τιτλοποιηθούν έπεσε στο κενό μετά τις αντιρρήσεις των στενόμυαλων αρχαιολόγων.Ευτυχώς όμως το πνευματικό κεφάλαιο της Ελλάδας είναι τεράστιο και περιμένει απλά έναν έξυπνο δικηγόρο να το εκμεταλλευτεί καταλλήλως. Η Αρχαία Ελλάδα αποτελεί θησαυρό από ευρεσιτεχνίες και μάρκες τα οποία έχουν εκμεταλλευτεί από εταιρίες αθλητικών μέχρι ταινίες.
Μετά από πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με πνευματικά δικαιώματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, δεν χρειάζεται ένας Σωκράτης για να θεσπίσει στην Ελλάδα το δικαίωμα να επωφεληθεί από τέτοιου είδους ιδέες. Ο υπόλοιπος κόσμος βγάζει χρήματα χρησιμοποιώντας εφευρέσεις αρχαίων Ελλήνων εδώ και χρόνια. Μας προσφέρουν δώρα εδώ και αιώνες. Τώρα ήρθε η ώρα να τους ξεπληρώσουμε.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να ορίσει ένα μικρό ποσό για πνευματικά δικαιώματα για κάθε κωμωδία και τραγωδία, για όλα τα πυθαγόρεια τρίγωνα και για κάθε ρήση των αρχαίων Ελλήνων. (αυτό το άρθρο για παράδειγμα θα έπρεπε να πληρώσει κάποια λίγα χρήματα). Για παράδειγμα, δεν υπάρχει καμία γραμμή υπεράσπισης για την εταιρία Nike η οποία έχει κλέψει το όνομα της θεάς της νίκης και θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση. Η εταιρία επίσης μπορεί να πρέπει να συμπεριλάβει και κάποιο εκπαιδευτικό υλικό μέσα στα κουτιά παπουτσιών, για να ενημερώνει τους αδαείς εφήβους για το χρέος της ανθρωπότητας προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ή επίσης, εφημερίδες που χρησιμοποιούν τίτλους όπως «Ακρόπολη τώρα» θα πρέπει να πληρώνουν κάτι.
Φυσικά, καταλήγει το δημοσίευμα, κάποιες από τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι λίγο πολύπλοκες. Όμως αν κάποια τζιμάνια της Goldman Sachs κατάφεραν να βρουν πολύπλοκα οικονομικά προϊόντα για να βοηθήσουν τη χώρα, σιγά μην δεν βρουν το τέλειο σχέδιο για να την βγάλουν από το τωρινό χάλι.

newstime


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More