16.12.09

Αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα;

Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!

Αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα;

Έλληνας διπλωμάτης δηλώνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο την επομένη ημέρα της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.!!!
Αυτό μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί, φυσικά, να εννοηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ένας τόσο σημαντικός διπλωμάτης, όπως ο κύριος Βασίλης Κασκαρέλης, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, να προβαίνει σε παιδαριώδεις και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις, οι οποίες φυσικά κατεγράφησαν και διαφημίστηκαν από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΤRT.
«Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Βασίλης Κασκαρέλης!!!
Ο Κασκαρέλης σε ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης. Κι έτσι, η Τουρκία απέκτησε ακόμη έναν σύμμαχο για την πολυπόθητη είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα έλληνας πρέσβης είπε τα εξής:
«Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα».
Έτσι, ο κύριος Κασκαρέλης βλέπει πως δεν χρειάζεται να υφίσταται πλέον ο ρόλος του ως διπλωμάτης, αφού δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τα(;) μεταξύ μας προβλήματα. Ίσως, βέβαια, στο συγκεκριμένο σημείο, να ξεχνάει ο έλληνας πρέσβης πως ένα μόνο πρόβλημα αναγνωρίζει η Ελλάδα με την Τουρκία και αυτό το πρόβλημα ονομάζεται υφαλοκρηπίδα. Τα πολλά προβλήματα που βλέπει ο έλληνας διπλωμάτης, προφανώς είναι δική του άποψη, εκτός και εάν εκφράζει τις απόψεις της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, φανερώνοντας έτσι μία περίεργη και μη δημοσιευμένη στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής.
Κατά δεύτερον, στο σόφισμα του έλληνα πρέσβη υπάρχει η κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο, εάν η Τουρκία μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαφέστατα, συμπαθής διπλωμάτης αγνοεί την έννοια των συνόρων και τι περικλείεται σε αυτήν. Και ευτυχώς, δεν έχει να κάνει με την «εθνικιστική» πλευρά, που κάποιοι θα τρέξουν να μου χρεώσουν, αλλά με ένα πλήθος άλλων παραγόντων, που έχουν απόλυτη συνάφεια με την οικονομία και το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων και υπεδάφιων πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αρχιπελάγους μας. Τώρα, με ποιο δικαίωμα αυτός ο δυστυχώς διπλωμάτης καταργεί τα σύνορα και ουσιαστικά παραχωρεί (αυτομάτως σύμφωνα με τον περίεργο συλλογισμό του) τα δικαιώματα (προφανώς η διάνοιά του μοιράζει στη μέση το Αιγαίο για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» ή «αδικημένοι») εκμετάλλευσης στην τουρκική πλευρά, είναι κάτι που μάλλον ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ψυχίατροι θα πρέπει να ερευνήσουν. Και να είναι ευχαριστημένος ο έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ, εάν ασχοληθεί μαζί του ιατρικό επιστημονικό προσωπικό και όχι ειδικοί επιστήμονες άλλων υπηρεσιών της χώρας, π.χ. ειδικοί ανακριτές υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους…
Βέβαια, απορίας άξιο είναι πως ο κύριος Κασκαρέλης προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση, αγνοώντας βασικές αρχές και θέσεις της ίδιας της χώρας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Ελλάδας.
- Πήρε από κάποιον την άδεια και αν όχι, γιατί συνεχίζει ο πρέσβης αυτός να βρίσκεται στη θέση του, αφού ουσιαστικά δημιουργεί ρήγμα στις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο και τις βλέψεις της Τουρκίας…;
- Γιατί δεν έχει προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, κ. Γιώργος Παπανδρέου; Είναι δυνατόν να συνεργάζεται με ανθρώπους που μέσα από δηλώσεις τους δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική που θέλει να επιβάλει απέναντι στην τουρκική θρασύτητα;
- Τι έχει να πει, άραγε, το υπόλοιπο του διπλωματικού σώματος της Ελλάδας; Εγκρίνουν ή όχι; Συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές τις δηλώσεις του κυρίου Κασκαρέλη;


Ένταλμα σύλληψης.......

Ένταλμα σύλληψης για την πρώην ισραηλινή ΥΠΕΞ εξέδωσαν οι Βρετανοί



livni-thumb-medium.jpg
Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο από λονδρέζικο δικαστήριο, κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, για πιθανολογούμενα εγκλήματα πολέμου, που σχετίζονται με τον ρόλο που τήρησε η Λίβνι στην πολυαίμακτη ισραηλινή εισβολή στη Γάζα το περασμένο έτος.
Την ίδια ώρα η Βρετανία εξετάζει με επείγουσες διαδικασίες τις επιπλοκές που ενδέχεται να έχει αυτό το διεθνές ένταλμα σύλληψης, κατά της πρώην ΥΠΕΞ του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικό ΥΠΕΞ.
Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι τελευταίες εξελίξεις εξανάγκασαν τη Λίβνι, που σήμερα ηγείται της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, να ματαιώσει ταξίδι της στη Βρετανία, φοβούμενη μη συλληφθεί.
"Το γεγονός ότι το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου, το οποίο ούτε καν βρίσκεται εντός της χώρας μας δημιουργεί περιπλοκές", τόνισε βρετανική διπλωματική πηγή.
Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις, υπογράμμισε ότι "Η Βρετανία είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και να παραμείνει στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ".
"Για να το επιτύχει αυτό, η ισραηλινή πολιτική ηγεσία θα πρέπει να δύναται να έλθει στη Βρετανία για τις συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση. Εξετάζουμε με επείγουσες διαδικασίες τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει τούτη η υπόθεση", πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Παράλληλα σήμερα ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Βρετανία επέκρινε σήμερα την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου.
"Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη, είναι καιρός να αλλάξει. Είμαι πεπεισμένος ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κατανοήσει ότι είναι καιρός να δραστηριοποιηθεί και ότι δεν πρέπει να αρκεσθεί σε δηλώσεις", δήλωσε ο ισραηλινός πρεσβευτής Ρον Προσόρ στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν απειληθεί με δικαστική δίωξη στη Βρετανία έπειτα από την κατάθεση αγωγών από φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις.
Σημειώνεται ότι κατά την ισραηλινή επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο, σύμφωνα με το Ισραήλ, τον τερματισμό της εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους, σκοτώθηκαν 1.400 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.


Ποιος κυβερνάει αυτόν τον Κόσμο;



«Ο George Washington δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί μια Αμερική να ελέγχεται και να χειραγωγείται από άλλη κυβέρνηση»

Του Jim Traficant -Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Το Εβραϊκό λόμπι στην Αμερική, είναι γνωστό και σαν AIPAC. Είναι το πιο ισχυρό λόμπι στον κόσμο. Τόσο ισχυρό που οι εκλεγμένοι πολιτικοί της Ουάσινγκτον ζυγίζουν προσεκτικά κάθε ψήφο τους , βάση της έγκρισης αυτού του πανίσχυρου λόμπι.
Ναι, ένα ξενόφερτο λόμπι έχει τόση μεγάλη επιρροή, και εξουσιάζει τους Αμερικάνους ηγέτες και κατ΄ επέκταση εξουσιάζει τον Αμερικανικό λαό. Το AIPAC έχει καταφέρει να γίνει τόσο ανεξέλεγκτο και να ίπταται υπεράνω κάθε νόμου εκτροχιάζοντας έτσι κάθε δικαστική έρευνα της Αμερικανικής κυβέρνησης που τους αφορά και κατακρημνίζοντας κάθε πιθανή έρευνα και κριτική από τα Αμερικανικά ΜΜΕ.

Τόσο ισχυρό είναι το Λόμπι που η ακόλουθη δήλωση δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στις εφημερίδες, και τα περιοδικά της Αμερικής, και δεν μεταδόθηκε από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης:
"Every time we do something you tell me that America will do this and America will do that. I want to tell you something very clear; don't worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it."
"Κάθε φορά που κάνουμε κάτι, μου λενε ότι η Αμερική θα κάνει πότε το ένα αυτό ,και πότε το άλλο . Θέλω να σας πω κάτι πολύ σαφές; Μην ανησυχείτε για τις Αμερικανικές πιέσεις στο Ισραήλ. Εμείς, οι Εβραίοι , ελέγχουμε την Αμερική, και οι Αμερικανοί το ξέρουν αυτό.."
Πιθανόν να σκέφτεστε ότι η δήλωση ίσως έγινε από τον υπερβάλλοντα ζήλο ενός φανατικού εβραίο-αμερικάνου, ή από κάποιον Ισραηλινό κωμικό, ή ακόμα από ένα ισραηλινό τηλεπαρουσιαστή.
Η δήλωση αυτή, δεν έγινε βεβαίως σ' ένα κουρείο κάποιας εβραίικης γειτονιάς ή σ' έναν εβραίικο γάμο.
Αυτή η δήλωση έγινε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν. Ναι, αναφέρομαι στον πρωθυπουργό του Ισραήλ! Τον ηγέτη του κράτους του Ισραήλ.
Για σκεφθείτε το λίγο. Μπορεί να είχατε ακούσει ή και διαβάσει γι 'αυτά τα λόγια αν δεν υπήρχε το AFP. Στην πραγματικότητα, αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ακούτε ή διαβάζετε για αυτή τη δήλωση.
Η δύναμη του AIPAC είναι τόσο προφανής ώστε τα κύρια ΜΜΕ των ΗΠΑ την έκρυψαν από τα μάτια και τα αυτιά σας. Ναι, θα πρέπει να εξοργιστείτε πιθανώς δικαιολογημένα, διότι η δήλωση αυτή έγινε στις 3 Οκτωβρίου του 2001.Πέρασαν έκτοτε πάνω από 8 χρόνια.
Οκτώ χρόνια πριν, εσείς δεν γνωρίζατε καν ότι ένας ξένος ηγέτης ανακοίνωσε, σχετικά με μια ισραηλινή ραδιοφωνική εκπομπή ότι' «Εμείς, οι Εβραίοι, έχουμε την Αμερική υπό τον έλεγχο μας."
Και (ο κατά πολλούς εγκληματίας) ο Σαρον , δεν σταμάτησε εκεί- αν υπολογίσει κανείς την εκτεταμένη έννοια του υπολοίπου της εν λόγω δήλωσης: "Και οι Αμερικανοί το ξέρουν αυτό."


Ποιοι Αμερικανοί;
Το ήξεραν αυτό οι Αμερικάνοι στα σπίτια τους και στις γειτονιές τους;
Ποιοι είναι αυτοί οι Αμερικανοί που το ήξεραν;
Να που φθάσαμε στο στόχο μας.
ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ πολιτικός στην Ουάσιγκτον το γνώριζε και ποτέ δεν έβγαλε άχνα. Νομίζω ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν εμφανίστηκα στην εκπομπή της Γκρέτα Van Susteren, στο κανάλι της Fox TV Network μπήκα σε φασαρίες.
Είπα: «Το Ισραήλ έχει εγκλωβίσει την Αμερική σ' έναν ασφυκτικό κλοιό». Το Εβραϊκό Λόμπι τους το AIPAC, έχει ωθήσει και χειραγωγεί τους Αμερικανούς σε πολέμους που δεν έχουν ουδεμία σημασία για την εθνική μας ασφάλεια. . . . . . Οι γιοι μας και οι κόρες μας επιστρέφουν πίσω στα σπίτια τους καρβουνιασμένοι σε πλαστικές σακούλες . Αυτοί οι πόλεμοι έχουν χρεοκοπήσει τώρα την Αμερική και κανείς μα -κανείς δεν έχει-χτυπήσει τον κώδωνα κινδύνου από την πρωτεύουσα του έθνους μας. "
Δήλωσα επίσης: " η μονόπλευρη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή που υποστηρίζει το Ισραήλ σε οποιοδήποτε θέμα , έχει ξεσηκώσει τον Αραβικό κόσμο εναντίον μας .
Αυτό προκάλεσε την εξαγωγή στην Αμερική της τρομοκρατίας, της βίας και της ανασφάλειας.
"Με απεκάλεσαν τρελό τα ΜΜΕ του κατεστημένου , και με χαρακτήρισαν αντισημίτη και βάλε. Η αντίδραση τους είναι αρκετά σαφής.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το Ισραήλ χωρίς να αποτελέσει στόχο, και να δεχθεί αντίποινα.
"We, the Jewish people, control America, and the Americans; know it." (Ariel Sharon, Oct. 3, 2001.) Βεβαίως δεν είμαι αντισημίτης, και το Ισραήλ το γνωρίζει. Το Ισραήλ γνωρίζει ότι αντιτίθεμαι σφόδρα σ' οποιοδήποτε πρόσωπο, οντότητα ή κυβέρνηση που προσπαθεί να ελέγξει, να χειραγωγήσει, να έχει επιρροή, ή να επιχειρεί μεροληπτικά εκλογικά αποτελέσματα στο μεγάλο έθνος μας. Η αλήθεια είναι, ότι το Ισραήλ έχει κάνει ακριβώς όλα τα ανωτέρω.
Όταν ένας ξένος ηγέτης όπως ο Αριέλ Σαρόν μπορεί να κάνει μια τέτοια δήλωση, χωρίς να δεχθεί κριτική από τα ΜΜΕ ή να του γίνει αυστηρότατος έλεγχος από την Αμερικανική κυβέρνηση, αποδεικνύεται η τρομερή δύναμη που ασκεί το Ισραήλ στο Αμερικανικό εμπόριο, στα Αμερικανικά ΜΜΕ την Αμερικανική κυβέρνηση.
Μιλάμε για διαφάνεια; Τι είναι αυτό; Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Αμερικανοί πολιτικοί δεν τολμούν ούτε καν να ψιθυρίσουν τις ανησυχίες τους για το Ισραήλ. Ναι, τα πτώματα των παιδιών της Αμερικής έρχονται σπίτι σε σακούλες στους θρηνουντες γονείς τους που έχασαν τις δουλειές τους και τις συντάξεις τους από πάνω χάρις στους «πολέμους για το Ισραήλ»
Αυτό είναι; «Πόλεμοι για το Ισραήλ». "Οι πόλεμοι για το Ισραήλ, με δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος και απέραντο πόνο του λαού των ΗΠΑ.
Ο πρώτος πρόεδρος μας George Washington μας προειδοποίησε: «Να 'στε προσεκτικοί από τις μόνιμες συμμαχίες» που τώρα θα τρίζουν τα κόκαλα του.
Ο Ουάσιγκτον δεν θα μπορούσε ποτέ φανταστεί μια Αμερική να ελέγχεται και να χειραγωγείται από μια άλλη κυβέρνηση. Αν η δήλωση του Σαρόν είχε ειπωθεί από οποιοδήποτε άλλο ξένο ηγέτη, θα ήταν σε κάθε πρωτοσέλιδο των εφημερίδων στην Αμερική. Θα ήταν το καυτό θέμα της κάθε αμερικανικού talk show, ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Αλλά ΟΧΙ το Ισραήλ.
Ουδείς παρουσιαστής τηλεόρασης είτε συντηρητικός ή φιλελεύθερος θα εξασκούσε κριτική πάνω στο Ισραήλ. Εάν τολμήσουν θα χάσουν τη θέση τους και τον παχυλό μισθό τους. Προσοχή, λοιπόν Αμερικανοί πολιτικοί, αλλιώτικα και εσείς όπως εγώ, θα γίνετε στόχος τους.
Ο James A. (Jim) Traficant, Jr γεννήθηκε στο Youngstown, Οχάιο στις 8 Μαΐου 1941. Αποφοίτησε με BS και MS διπλώματα από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, όπου ήταν γνωστό αστέρι του ποδοσφαίρου. Έλαβε επίσης ένα μεταπτυχιακό από το Youngstown State University το 1976. Εδώ και δέκα χρόνια διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής της Mahoning County (Ohio) και στο πρόγραμμα για τα ναρκωτικά 1981-1985 υπηρέτησε ως σερίφη της κομητείας Mahoning, πριν από την εκλογή του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ως δημοκράτης το 1984. Επανεξελέγη με τεράστια πλειοψηφία μέχρι το 2002, όταν, μετά την καταδίκη του για ψευδείς κατηγορίες διαφθοράς, που εκδιώχθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Παρά την καταδίκη του σε επτά χρόνια φυλακή ο Traficant κέρδισε το 15% των ψήφων στις εκλογές του 2002 ως ανεξάρτητος. Αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε την επταετή του φυλάκιση, αρνούμενος να δεχθεί χάρη ή να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα που δεν διέπραξε.


Πηγή: American Free Press(Issue # 49 & 50, December 7 & 14, 2009, AMERICAN FREE PRESS)
Να ποιος κάνει κουμάντο για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη...
Ευχές του ζεύγους Ομπάμα σε όσους «γιορτάζουν» το Χανουκά.
Αλλά στο Ισραήλ έχουν παράπονα ότι το πάρτι που οργάνωσε ο Ράμ Εμμανουέλ, δεν είναι το ίδιο μεγαλοπρεπές όσο τα πάρτι του Μπους .
http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2009/12/11/obama-issues-hanukkah-message-in-hebrew


December 11, 2009, 2:35 pm
Obama Issues Hanukkah Message in Hebrew
By SHERYL GAY STOLBERG
The White House is facing complaints in Israel that its Hanukkah party does not live up (ανοίξτε το να φρίξετε-μέχρι και παράπονα έχουν για το κατά πόσον είναι μεγαλοπρεπής είναι ο σχεδιασμός της γιορτής) to the standards set by President Obama’s predecessor, George W. Bush. But with the Jewish festival of lights set to begin at sundown on Friday, President Obama has outdone Mr. Bush in at least one respect – he issued a Hanukkah message in Hebrew.
The English version of the greeting sends “warmest wishes to all who are celebrating Hanukkah around the world,’’ from Mr. Obama and his wife, Michelle. It recalls the ancient story of the Maccabees, the Jewish rebels who triumphed in battle and rededicated the temple in Jerusalem – a reminder, the message says, that “that faith and perseverance are powerful forces that can sustain us in difficult times and help us overcome even the greatest odds.’’

deltio11


Υπαγωγή της ΕΥΠ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη



Η κυβέρνηση θα ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της χώρας.

Της ρύθμισης με την οποία η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) υπάγεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπεραμύνθηκε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι στην δεκαετία του ’80 η εθνική ασφάλεια είχε διαφορετικό περιεχόμενο, σήμερα η ΕΥΠ απαιτείται να τεθεί υπό μια ομπρέλα στην οποία εντάσσεται συνολικά η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, αποφάσισε να ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της χώρας, ώστε να έχουν πολιτική διεύθυνση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Μια σοβαρή χώρα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη πολιτική ασφάλειας και όλα τα σώματα να βρίσκονται κάτω από μία ομπρέλα»,τόνισε κατά την συζήτηση για την επεξεργασία της πράξης νομοθετικού περιεχόμενου από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

«Έχουμε κακούς γείτονες, οι οποίοι είναι πολύ επικίνδυνοι όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια αλλά και την κοινωνική μας ασφάλεια. Στη γειτονιά μας υπάρχει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μείγμα και χρειάζονται υπηρεσίες που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια της χώρας»,είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Η ΝΔ (δια του πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του εισηγητή της Γρ. Αποστολάκου) δήλωσε ότι συναινεί στην σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την επισήμανση ότι εφ’ όσον επελέγη από την κυβέρνηση ο διχασμός του υπουργείου Εσωτερικών, δεν γίνεται αλλοιώς παρά να υπαχθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην επισήμανση του Π.Παυλόπουλου ότι ο σημερινός υπουργός υπήρξε κατά το παρελθόν θιασώτης της ενοποίησης των υπουργείων, ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν το αρνήθηκε, ανέφερε, όμως, ότι υπάρχει πλέον μια άλλη νέα δομή και υλοποιείται η ανάγκη να αφοσιωθεί το υπουργείο Εσωτερικών σε αυτό καθ' αυτό το έργο του, στην ανασυγκρότηση του κράτους και την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Επισήμανε δε την ανάγκη στελέχωσης της ΕΥΠ. Ο πρώην υπουργός διαφώνησε με την υπαγωγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης, τονίζοντας θα είναι λάθος διότι έργο της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι να συντονίζει όλες τις υπηρεσίας που υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το ΚΚΕ, δια του Αντώνη Σκυλλάκου, καταψηφίζει, εκφράζοντας συνολικά την διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΥΠ ασκεί το έργο της.«Κανένα ποινικό αδίκημα δεν αποκαλύφθηκε για τον τρόπο που λειτουργούν οι κάμερες ανέφερε», σημείωσε.

Ο Αθ. Πλεύρης εξέφρασε την διαφωνία του ΛΑΟΣ για υπαγωγή της ΕΥΠ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιω. Κοραντής επίσης (πρώην διοικητής της ΕΥΠ) είπε ότι είναι λάθος να μετατραπεί η ΕΥΠ σε διωκτική αρχή και απευθυνόμενος προς τον υπουργό συνέστησε: «Αποφύγετε την αστυνομικοποίηση της ΕΥΠ».

«Λίγο απέχω από το να σας πω να καταργήσετε την ΕΥΠ. Αν θέλετε να την διατηρήσετε, όμως, διατηρήστε τε μόνο για την εθνική ασφάλεια» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης και καταψήφισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΔΥΟ KAHMENOI ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ.....




ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ , ΑΝΑΛΓΗΤΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ το Ελληνικό κράτος. Συνέλαβε δυο νεαρούς λαθρομετανάστες, που έκαναν μια μικροληστειούλα και έριξαν μπόλικες σφαιρούλες στους αδίστακτους ρατσιστές αστυνομικούς που δεν σεβάστηκαν τον κόπο τους να έρθουν από την Αλβανία να κάνουν τη ληστεία τους.
Αύριο προγραμματίζουν πορεία και διαδήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρωτοβουλία κατά του ρατσισμού, τα Κουκουλοφλώρικα αληταριά και όλα τα παιδιά... καλών οικογενειών, με 3 αιτήματα:
1."ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ".
2.Να παραιτηθεί ο ρατσιστής, Ραχωβίτσας που τους συνέλαβε και
3. ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Να φύγουν όλοι , ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ!!
(Το άρθρο αφιερώνεται στην Κα Δραγώνα, στον κ. Τσίπρα, στην Κα Διαμαντοπούλου, στον κ. Αλαβάνο και σε όλα τα ανθελληνικά κουμάσια)


Θα σφραγίσει τις εξόδους.......


ΑΝ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ-ΠΟ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΛΕΕΙ.ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ....
Αποφασισμένος να θωρακίσει τα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντής της Frontex, Ίλκα Λαϊτινεν και του παρουσίασε το εθνικό σχέδιο δράσης της χώρας.
«Στόχος είναι να σφραγίσουμε την έξοδο προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει να είναι τόσο ελκυστική ως πύλη εισόδου λαθρομεταναστών», είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης.
Σημειώνεται ότι το 75% των συλλήψεων των παράνομων μεταναστών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται στην Ελλάδα.
Ο υπουργός τόνισε......... την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη συνθήκη του Σέγκεν, ώστε να περιοριστεί η εσωτερική μετακίνηση των παράνομων μεταναστών.
Επίσης, ο υπουργός και ο διευθυντής της Frontex αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία.
Ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε, μάλιστα, ότι η παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή της Frontex στην Ελλάδα δείχνει την αυξημένη ευαισθησία της ΕΕ στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την προσπάθεια που θα κάνουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ από κοινού, για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα, το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέφερε, τέλος, στον συνομιλητή του την πρόταση για δημιουργία περιφερειακού γραφείου της Frontex στην Ελλάδα


To PASOKISTAN.......


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!!!

Από την Καθημερινή

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μετανάστες.

Πρόκειται για την Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κουμουνδούρου. Τον επίσημο χαιρετισμό προς την εκδήλωση θα απευθύνει η Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η εκδήλωση θα ενισχύσει τη δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας μεταξύ των ίδιων των μεταναστών και μεταξύ μεταναστών και γηγενών, αναδεικνύοντας συγκεκριμένα πολιτισμικά στοιχεία (μουσική, χορός, κουζίνα) διάφορων χωρών προέλευσης των μεταναστών, με στόχο την προβολή της διαφορετικότητας και της πολιτισμικής τους ταυτότητας.

Με πυρήνα και επικοινωνιακό όχημα το μήνυμα «Feels Like Home» / «Σαν Στο Σπίτι Σας», η εκδήλωση θα συνθέσει ένα ψηφιδωτό παράδοσης και πολιτισμού εμπνευσμένο από την κουλτούρα των διαφόρων χωρών προέλευσης των μεταναστών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Φεστιβάλ μουσικής, με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων από τις χώρες προέλευσης των μεταναστών που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

- Φεστιβάλ κουζίνας με την προετοιμασία, παρουσίαση και κατανάλωση παραδοσιακών φαγητών και προϊόντων των χωρών προέλευσης των μεταναστών που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

- Bazaar έργων τέχνης με την προβολή των έργων παραδοσιακής τέχνης των χωρών προέλευσης των μεταναστών, με στόχο τη διάδοση στοιχείων της κουλτούρας και του πολιτισμού τους.

Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση θα έχει ως στόχο την προαγωγή της έννοιας της πολυπολιτισμικότητας και την εξοικείωση των Αθηναίων με την πολιτισμική διαφορετικότητα και ποικιλομορφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, μέσω της επαφής τους με τις παραδόσεις, την τέχνη, και τον πολιτισμό των χωρών προέλευσης των μεταναστών.

***

Σχόλιο ΕΨ: .... Σαν στο σπίτι σας, λαθροπαρείσακτοι!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More