7.7.11

Το ΠΑΣΟΚ μας λέει που ανήκει η Ελλάδα!

«Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της»….


Ξεκίνησαν με το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και κατέληξαν σήμερα στο σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της».  Δεν το λέμε εμείς, αλλά η «Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ», η οποία σε ανακοίνωσή της, μεταξύ των άλλων, λέει ότι:  «Όταν ο ιδρυτής του κινήματος μας, Ανδρέας Παπανδρέου, περιέγραφε με το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» το πολύτιμο και πολιτικά πρωτεύον για την πορεία της χώρας και του λαού, δεν θα φανταζότανε ποτέ ότι αυτό θα μετατρεπόταν στο «Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της»»
Επιπλέον διαπιστώνει τον περιορισμό της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας και διαβλέπει εθνικά επικίνδυνες εξελίξεις.
Παρομοιάζει τους τοποτηρητές που θα έρθουν στη χώρα για να ελέγχουν και να εγκρίνουν το έργο των εντεταλμένων μελών της κυβέρνησης με «στρατιωτικούς επιτρόπους» και ζητά εδώ και τώρα ακηδεμόνευτο Συνέδριο, προκειμένου…. το κόμμα να πάρει τις αποφάσεις του και να μην συρθεί στην καταστροφή από τις ενέργειες της κυβέρνησης.
Σε ότι αφορά το τελευταίο, μάλλον η «Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ» δεν πληροφορήθηκε τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στις οποίες χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση «Δημοκρατία» η οποία κινδυνεύει από τη βαρβαρότητα.
Η πλήρης ανακοίνωση είναι εδώ.


Το παραμύθι της συναίνεσης.

Η συναίνεση δεν σώζει την Πορτογαλία, αλλά ούτε η ψεύτικη διαφωνία εμάς!!!!


Μας έχουν ζαλίσει οι ευρωπαίοι εταίροι μας με τη συναίνεση των κομμάτων της Πορτογαλίας. Προχθές μόλις, η νέα διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ, στην πρώτη συνέντευξή της, έφερε το παράδειγμα της Πορτογαλίας για να «συνετίσει» την Ελλάδα. Αλλά πριν προλάβει καλά καλά να τελειώσει, ήρθε ο οίκος Moody´s να υποβαθμίσει την Πορτογαλία (που οι πολιτικές της δυνάμεις συναινούν σε όλα) κατά 4 ολόκληρες βαθμίδες στην κατηγορία «σκουπιδιών» και μάλιστα με προοπτική περαιτέρω υποβάθμισης. Επομένως η συναίνεση και το «ναι σε όλα» προς την τρόϊκα, δεν σώζει την Πορτογαλία.
Βλέπουμε λοιπόν πως η ουσιαστική κατάργηση της δημοκρατίας που είναι το δικαίωμα στη διαφωνία και η δια της βίας συναίνεση, δεν λύνει το πρόβλημα. Αντίθετα καταλύει το κράτος – έθνος και το παραδίδει έρμαιο σε ξένα συμφέροντα. Το ακριβώς δηλαδή αντίθετο με αυτό που συμβαίνει στην Ισλανδία, εκεί όπου ο ολόκληρος ο λαός πέταξε έξω από τη χώρα τους πιστωτές και κόλλησε την κυβέρνησή του στο τοίχο..
Επομένως, θα σκεφτείτε, εδώ θα πάμε καλά που δεν έχουμε συναίνεση;;….
Όχι βέβαια. Και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι εδώ η διαφωνία των κομμάτων είναι προσχηματική, ενώ στη πραγματικότητα υπάρχει πλήρης συναίνεση για διάσωση του καθεστώτος που δίνει ζωή στα υπάρχοντα κόμματα.
Τα δικά μας πολιτικά κόμματα γνωρίζουν πολύ καλά πώς ακριβώς να παίξουν το προσχηματικό παιχνίδι των δήθεν διαφωνιών. Έχουν περισσότερη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, την οποία τα ίδια δημιούργησαν, από τους άσχετους περί την ελληνική «δημοκρατία» ανυπόμονους και βιαστικούς ευρωπαίους. Εδώ ο ελληνικός λαός θέλει τον χρόνο του να “ωριμάσει”, θέλει ειδική μεταχείριση για να ξεπουληθεί. Τον έχουν μάθει να επιζητεί και να θέλει την κοροϊδία του. Εδώ τα πολιτικά μας κόμματα παίζουν πολιτικό θέατρο δήθεν διαφωνιών  (που μακάρι να ήταν πραγματικές και όχι προσχηματικές), γιατί γνωρίζουν πως αν συναινέσουν και φανερά, αμέσως θα αποκαλυφθεί η πολιτική τους γύμνια και πολιτική τους εξαπάτηση, γεγονός που θα έχει ως άμεση συνέπεια την δημιουργία πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης που θα καταργήσει το υπάρχον θεατρικό πολιτικό σύστημα.
Επειδή λοιπόν ούτε εμείς έχουμε πραγματική δημοκρατία και επομένως πραγματική διαφωνία των πολιτικών δυνάμεων και διαφορετικότητα, για το λόγο αυτό, εμείς πρώτοι, λόγω και της άγνοιας, είμαστε καταδικασμένοι σε κατάρρευση, ξεπούλημα και εξαθλίωση.
Μόνο αν, λέμε αν, συμβεί ένα θαύμα και ο λαός κατορθώσει να βγει έξω από την αίθουσα του πολιτικού θεάτρου (πολιτικού συστήματος), στο φώς της μέρας, μόνο τότε θα συνειδητοποιήσει τι του παίζουν μέσα και μόνο τότε θα πετάξει έξω κάθε κοράκι – θεατρίνο ντόπιο και ξένο. 
hassapis-peter


Υπάρχουν και καλά νέα!

O Iσπανός που γράφει τα παγκόσμια νέα στα αρχαία ελληνικά!


Την ίδια ώρα που οι εδώ ελληναράδες "άνθρωποι του πνεύματος" βγήκαν από τις κρύπτες τους για να… δηλώσουν την στήριξη τους στο μνημόνιο, ένας Ισπανός ξεφτιλίζει την νομενκλατούρα της Ελλάδας. Τα λαμόγια των πανεπιστημίων, τους πρυτάνεις με φεράρι και …Κεμαλικές ευαισθησίες (όλοι έξω βεβαίως βεβαίως με προβλήματα "υγείας").
Διαβάστε την είδηση του σεισμού στην Ιαπωνία και της επίθεσης των "συμμάχων" στον Καντάφι στα αρχαία ελληνικά!!
Συντάκτης είναι ο ο Juan Coderch, Ισπανός καθηγητής ελληνικών στο πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας, ο οποίος από το 2003 διατηρεί την ιστοσελίδα Acropolis World News και δημοσιεύει μια φορά την εβδομάδα τις κυριότερες ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!!!


Τα νέα αυτοκίνητα των βουλευτών!

Η λίστα με τα νέα βουλευτικά αυτοκίνητα που προτείνει η βουλή !!!!



Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών,ο πρόεδρος της βουλής κ. Πετσάλνικος σκοπεύει να προτείνει στα πολιτικά κόμματα την αντικατάσταση όλων των βουλευτικών αυτοκίνητων υψηλού κυβισμού με άλλα χαμηλότερου.
Στα πλαίσια αυτά,η Βουλή κατάρτισε λίστα αυτοκινήτων,μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι
βουλευτές,λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις προσωπικές ανάγκες του καθενός,όσο και το συνεχώς αυξανόμενο κλίμα οργής και αγανάκτησης των πολιτών,που εκδηλώνεται με επιθέσεις και προπηλακισμούς εναντίον τους.
Οι βουλευτές έχουν να επιλέξουν μεταξύ τριών βασικών τύπων αυτοκίνητου:
1)Για τους πλέον μετριοπαθείς στις επιθέσεις των αγανακτισμένων (βλέπε Σ.Μερεντίτη) η βουλή προτείνει ένα αυτοκίνητο στα πρότυπα του παπικού οχήματος μάρκας BMW,πλήρως αλεξίσφαιρο,ικανό να προστατεύσει τον βουλευτή από πάσης φύσεως ζαρζαβατικά,γαλακτοκομικά και οικοδομικά υλικά σε μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του.

2)Για τους πιο οξύθυμους στις επιθέσεις των πολιτών (βλέπε Καρχιμάκη) προτείνεται το παρακάτω ειδικά τροποποιημένο Hummer για βουλευτές,εξοπλισμένο με 50αρι αντιαεροπορικό M-2HB.

Σημ.Το συγκεκριμένο Hummer υπάρχει και σε limited edition “πρωθυπουργός” με ειδική πρόβλεψη για μεταφορά κανό…

3)Τέλος για τους βουλευτές που θέλουν να περνάνε απαρατήρητοι χωρίς να τους εντοπίζει το “κακό” το μάτι κάποιου αγανακτισμένου,προτείνεται το παρακάτω αυτοκίνητο τύπου “κάλυψη-απόκρυψη”.
Σημ.Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει και αυτόματο σύστημα ποτίσματος…


ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ (αντιπρόεδροι)
Για τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως κ.Πάγκαλο,έπειτα και από το μνημειώδες “μεσοπρόθεσμο ή τανκς” άλλα και λόγω εκτοπίσματος,δικαίως νομίζουμε, προτείνεται το παρακάτω Leopard 2…γερμανικής φυσικά κατασκευής.
Τέλος για τον έτερο αντιπρόεδρο και υπουργό κ.Βενιζέλο προτείνεται η παρακάτω μπουλντόζα,όχι λόγω βάρος,άλλα για να σκάψει μια ώρα αρχύτερα και ευκολότερα το λάκο του Γιωργάκη…

Δημοσίευση: Greekx


Όλα με έγκριση του Τρισέ!!!

Με την έγκριση Τρισέ τα ονόματα για το Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας που ανακοινώνεται τη Δευτέρα!


Συνάντηση έχει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο οποίος αργότερα θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων του ευρώ στο 1,5% από το 1,25%.
Χθες ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον Β. Σόιμπλε, για τις συζητήσεις γύρω από το ελληνικό χρέος και τη συμμετοχή των ιδιωτών.
Σήμερα ο Ε. Βενιζέλος θα μιλήσει για κάτι άλλο: θα οριστικοποιήσει τα ονόματα για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, τα οποία και θα ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα!
Ένα ακόμα δείγμα ότι σε αυτό τον τόπο δεν κυβερνούν πλέον οι βουλευτές μας.
Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στο Dow Jones Newswires, αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα για την ανάληψη των θέσεων, αφού πρέπει πρώτα να πάρουν τα “πράσινο φως” του Τρισέ!


Μας πάνε για χρεωκοπία και εμείς υπογράφουμε Μνημόνια.Απατεώνες...

Γερμανία και Ολλανδία αποδέχονται προσωρινή χρεοκοπία της Ελλάδας!!!!


Τι κι αν συναινούμε ή δεν συναινούμε εμείς. Τι κι αν υπογράφουμε Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα για τα μάτια των εργαζομένων, την διακυβέρνηση της χώρας την έχουν ήδη αναλάβει άλλοι και κυρίως οι Γερμανοί.
Γερμανία και Ολλανδία λοιπόν, μετά την αμφισβήτηση της Γαλλικής πρότασης (για εθελοντική συμμετοχή των ομολογιούχων πιστωτών) από τους οίκους αξιολόγησης, πέρασαν στην αντεπίθεση και ζητούν με το ζόρι μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, έστω και αν αυτό οδηγήσει σε «προσωρινή χρεοκοπία» (πρώτη φορά λανσάρεται ο όρος αυτός) της Ελλάδας. Τώρα θα μας πείτε, πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, αφού πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε από 155 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο που θα μας εξασφάλιζε;; Εντάξει, λέμε και τίποτα να περάσει η ώρα.
Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι το κράτος που δεν μπορεί οικονομικά να σταθεί στα πόδια του, είναι τελειωμένο και ο λαός του ήδη σκλαβωμένος και ας μην του το έχουν πει ακόμα. Αφήστε τον πρώτα να «ωριμάσει».
Κατά την εφημερίδα Wall Street Journal, λοιπόν, η επαναφορά μόλις χθες από τη Γερμανία….. της πρότασης που είχε υποβάλει πριν από ένα μήνα , για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι τράπεζες και άλλοι ιδιώτες επενδυτές με νέα ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, σημαίνει ότι η Γερμανία  θεωρεί ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι ένα αποδεκτό τίμημα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών. Δηλαδή στην ουσία η Γερμανία εκβιάζει τους ιδιώτες να συμμετάσχουν, διαφορετικά μπορεί να χάσουν και τα χρήματά τους. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι επίσημη πτώχευση. Τώρα το προσωρινή δεν το καταλαβαίνουμε.
Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».
Είπατε τίποτα;;

hassapis-peter


Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ γράφουν Ιστορία!

Ηθελαν τους “αντιεξουσιαστές στην εξουσία” από τον Δεκέμβριο του 2008!


 
σ.σ.netakias.wordpress.com
Το 2008 ήθελαν να ανατρέψουν τον Καραμανλή; Μα γιατί να ήθελαν να ανατρέψουν τον Καραμανλή και να έρθει στην εξουσία η “Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη”;
Ηθελαν τόσο πολύ να έλθει πολύ ένας “αντιεξουσιαστής στην εξουσία”;
Αυτά τα ρητορικά ερωτήματα για το πως οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ και στην παγίδα των Τραπεζών. Επρέπε πάση θυσία να γίνει κυβέρνηση η συμμορία του Γεωργίου Α.Παπανδρέου. 
Μιλούσαν για
 επιδρομή, όταν προσπαθούσε να αποφύγει το ΔΝΤ!
Το real.gr εγγράψε την παρακάτω περίληψη :
Διασύνδεση της νέας γενιάς τρομοκρατών με ξένες μυστικές υπηρεσίες με στόχο την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας, αποκαλύπτει απόσπασμα του δελτίου πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας που δημοσιεύουν σήμερα τα «Επίκαιρα» και αναφέρεται στα «Δεκεμβριανά» του 2008.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο γίνεται αναφορά για στοχοποίηση του Κώστα Καραμανλή και στενών συνεργατών του.
Το έγγραφο που δημοσιεύει το περιοδικό αναφέρει: «Τα γεγονότα του μηνός Δεκεμβρίου προβληματίζουν έντονα την ελληνική κυβέρνηση ως προς το ποιοι είναι από πίσω, ποιοι καλύπτουν ποιους και γιατί. Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώνουν τα στελέχη μας στην Αθήνα, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων, έχει καλύψεις, έχει μεθόδους διαφυγής και μάλιστα προς το εξωτερικό. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι έχουν στοχοποιηθεί στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως και ο ίδιος».
Μιλούσαν για ακρίβεια όταν τα καύσιμα είχα 0,80-0,90€ !
Παράλληλα, το περιοδικό δημοσιεύει έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο έχει ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο «Οχτώ μήνες μετά τα βίαια γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο του μαθητή Α. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, το εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας παραμένει το ίδιο – αν όχι περισσότερο ασταθές σε σχέση με τη δραστηριότητα των ακραίων ομάδων».


Στα Περίπτερα από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ


Πάλι τα ΙΜΙΑ!

ΙΜΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ!

Εφ. Χουριέτ 7-7-2011

Έτσι καταγράφηκε η εμπλοκή στα Καρντάκ (σημ. μετ.Ίμια)
Ο Γκοράι Καραντούτ μέλος του δικηγορικού συλλόγου Κωνσταντινούπολης κατέγραψε στιγμή προς στιγμή την εμπλοκή των σκαφών του λιμενικού Ελλάδος και Τουρκίας στις βραχονησίδες Ίμια που βρίσκονται 4,5 μίλια ανοιχτά στον δήμο Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Είχε βγει με το σκάφος του και επέστρεφε στο Γκιουμουσλούκ όταν βλέποντας κοντά στα Ίμια ένα σκάφος του λιμενικού της Ελλάδας να προσεγγίζει ένα τουρκικό αλιευτικό έβγαλε την κάμερα του και άρχισε να καταγράφει.

Ο Καραντούτ κατέγραψε ότι το σκάφος του λιμενικού της Ελλάδας πλησίασε μέχρι πέντε μέτρα το αλιευτικό που ανήκε στους αδελφούς Ισά και Ιχσάν Οζγιανίκ, και με το μεγάφωνο τους κάλεσε να επιστρέψουν στο Γκιουμουσλούκ. Μετά από την καταγραφή του περιστατικού της παρενόχλησης ήρθε στην περιοχή σκάφος του τουρκικού λιμενικού. Κι ενώ το τουρκικό και το ελληνικό σκάφος κοιτούσαν το ένα το άλλο, οι αδερφοί Οζγιανίκ μάζεψαν τα δίχτυα τους και επέστρεψαν στο Γκιουμουσλούκ. Οι γνωστές εικόνες με το ελληνικό και το τουρκικό σκάφος, έληξαν με την αποχώρηση του ελληνικού σκάφους προς την Κάλυμνο.
Σχόλιο : Το βίντεο είναι στην διεύθυνση :
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/18938/18193828/1/kardak-dalasi-boyle-goruntulendi.aspx


Επονείδιστη πράξη υποτέλειας!

Οι εφιαλτικές προβλέψεις του «Μεσοπρόθεσμου»!



Μόνο χώρα που έχει ηττηθεί σε παγκόσμιο πόλεμο μπορεί να υπογράψει τόσο επονείδιστη πράξη υποτέλειας όσο είναι το περιβόητο «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015». Η Ελλάδα, που τσάκισε τη ράχη του άξονα στην πρώτη μεγάλη αναμέτρηση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από τη Γερμανία μετά την πτώση του Βερολίνου!
Κάθε άρθρο, παράγραφος, πρόνοια του κειμένου είναι καρφιά στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την περιουσία των Ελλήνων. Κάθε σπιθαμή ελληνικής γης παραδίδεται άνευ αντιτίμου σε μια ανώνυμη εταιρεία και ο «νόμος» του κράτους προβλέπει ότι δεν μπορεί να επιστραφεί! Εκτός από τη δημόσια περιουσία και η ιδιωτική μπαίνει στο στόχαστρο των διεθνών τοκογλύφων και ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαλλοτριωθεί! Επίσης, μια απλή ανάγνωση του προδοτικού κειμένου που υπέγραψαν οι 155 αρκεί για να ρίξει και το τελευταίο φύλλο συκής όσων μιλάνε για πληρωμές «μισθών και συντάξεων». Τα ψίχουλα από τον μεγάλο πλειστηριασμό θα καταβληθούν για την αποπληρωμή του χρέους, δηλαδή στην καταβολή των τόκων. Ενδεικτικά, παρατίθενται αποσπάσματα από το κείμενο της ντροπής με τον απαραίτητο σχολιασμό. Όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, εύχονται να φτάσει η στιγμή για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο νόμος ως αποδεικτικό στοιχείο σε ειδικό δικαστήριο δοσιλόγων. Πάνε… ταμείο!
Στο πρώτο κεφάλαιο του νόμου καθορίζεται η σύσταση, η λειτουργία και οι πόροι του ταμείου «αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου». Στην παράγραφο 2 διαβάζουμε: «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου». Όλα τα έσοδα της εταιρείας που θα βγάλει στο σφυρί την Ελλάδα, κατευθείαν στους δανειστές. Η ελληνική γη που πάρθηκε πίσω από τους κατακτητές πόντο-πόντο με ποταμούς αίματος, δημοπρατείται για τα επιτόκια!
Στην 3η παράγραφο γίνεται σαφές το ιδιωτικοοικονομικό πλαίσιο της λειτουργίας της εταιρείας: «Το Ταμείο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δεν υπάγεται στην κατηγορία των οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και δεν εφαρμόζονται σε αυτό, καθώς και στις εταιρείες των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο, οι διατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, με εξαίρεση όσων ρητά ορίζονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου». Μ’ αυτό τον τρόπο αποφεύγεται κάθε «σκόπελος» πιθανής μελλοντικής κρατικής παρέμβασης για την προστασία της χώρας. Ιδιωτική οικονομία προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Παγκόσμια πρωτοτυπία made in PASOK!
Παράγραφος 6. Ξεκαθαρίζεται ότι το «ταμείο» θα λειτουργεί μέχρι να μην μείνει λίθος επί λίθου απούλητος: «Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».

Και χρήματα και κτήματα
Το άρθρο 2 του «εφαρμοστικού» είναι σαφές. Θα πουληθούν όλα όσα έχουν αναφερθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Αν, κατά λάθος, έχει παραληφθεί κάτι θα πουληθεί κι αυτό. Στην πρώτη παράγραφο λέει: «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου». Με λίγα λόγια, ο Έλληνας πολίτης μεταβιβάζει στους τοκογλύφους και μετρητά («κινητές αξίες» δηλαδή επιταγές, γραμμάτια, ομόλογα, μερίσματα) που έχουν κερδοφόροι Οργανισμοί του Δημοσίου, όπως ο ΟΠΑΠ!
Λίγες αράδες παρακάτω, στο σημείο (β) η συνέχεια των μεταβιβάσεων: «Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου». Προαναγγέλλεται ότι οι κρατικοί φορείς που έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης π.χ. ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο κ.λπ.) εκποιούν και τα δικαιώματα αυτά.
Η παράγραφος 5 είναι πολύ χρήσιμη για τις δυνάμεις κατοχής. Διασφαλίζει ότι θα πουληθούν ακόμα κι όσα… ξέχασαν να περιλάβουν στο νόμο: «Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα, για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου, και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μία από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγουμένης παραγράφου».
Θα διατηρήσει δικαιώματα το δημόσιο σ’ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία; Όχι! Τα απεκδύεται όλα: «Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ακόμα και τα έσοδα που έχουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν, μόλις δημοσιευτεί το ΦΕΚ, στην ιδιοκτησία του ταμείου. Π.χ. οι ΔΕΚΟ και τα κτήρια που θα… αξιοποιηθούν (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα μισθώματα από τα κρατικά κτήρια) περνούν πλέον στο ταμείο και τα ωφελήματά τους θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τοκογλύφων, ακόμα και πριν από την πώληση των περιουσιακών αυτών στοιχείων!
Τα δικά σου δικά μου
Ένα από τα πιο εξωφρενικά σημεία του νόμου είναι η έβδομη παράγραφος του άρθρου 2 όπου αναφέρεται ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που περνάει στην εταιρεία δεν γίνεται να επιστραφεί στο δημόσιο: «Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ’ οιονδήποτε τρόπο». Στη συνέχεια διατάσσεται η διοίκηση της εταιρείας του Δημοσίου να λειτουργεί ως άμισθος εντολοδόχος του ταμείου, δηλαδή της τρόικας! «Από τη μεταβίβαση του πράγματος ή την παραχώρηση του δικαιώματος στο Ταμείο, ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος παραμένει στη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος, ως εκ του νόμου εντολοδόχος του Ταμείου, χωρίς αμοιβή, υποχρεούται να το διατηρεί κατάλληλο για τον προορισμό του, σύμφωνα και με τις οδηγίες που δίνονται εγγράφως σ’ αυτόν από το Ταμείο».
Και εδώ το πιο ακραίο όλων. Τα έξοδα του κρατικού φορέα συνεχίζουν να βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο ενώ τα έσοδα πάνε στην τρόικα: «Ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος εξακολουθεί να βαρύνεται με τις δαπάνες που προκύπτουν από τη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος». Κι όμως, κυκλοφορούν ανάμεσα στους Έλληνες άτομα που ψήφισαν αυτό το κείμενο!

Η ιδιωτική περιουσία στο στόχαστρο
Ορισμένοι συμπολίτες μας έχουν την αυταπάτη ότι το μεσοπρόθεσμο δεν «αγγίζει» τα ακίνητα των ιδιωτών. Μέγα σφάλμα. Στην παράγραφο 8 του άρθρου 2 διαβάζουμε για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που θα είναι εφικτές με μια απλή απόφαση του υπουργού Οικονομικών: «Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο ή αν κρίνονται αναγκαία για την πραγματοποίηση επενδυτικού σχεδίου ειδικού διαδόχου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο». Οποιοδήποτε χωραφάκι ιδιώτη κοντά σε αιγιαλό, δίπλα σε αεροδρόμιο, σε τοποθεσία «φιλέτο» μπορούν να το βάλουν στο χέρι οι… δάνειες δυνάμεις του κ. Παπανδρέου.
Και ενώ, όπως εξηγεί ο νόμος «η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ταμείου», τα έξοδά της βαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο! «Η δαπάνη της αποζημίωσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση βαρύνει το Δημόσιο».
Ξενοκρατία και αδιαφάνεια
Ρόλο κλειδί στη λειτουργία του Ταμείου θα έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας. Για παράδειγμα, στην 11η παράγραφο του άρθρου 3 καθορίζεται ότι στις συνεδριάσεις παρίστανται «δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση». Αυτοί, φυσικά, θα τηρούν την ομερτά: « Οι εκπρόσωποι υπέχουν υποχρεώσεις εχεμύθειας, σύμφωνα με τους κανόνες περί εμπιστευτικότητας, απορρήτου». Για την χρυσοφόρα σιωπή γίνεται λόγος και στην 16η παράγραφο: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο».
Το «Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων» που θα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του ταμείου τα θα είναι επταμελές. Τα «τρία (3) από τα επτά (7) μέλη θα υποδεικνύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τοποθέτηση από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3», δηλαδή από το ντουέτο της τρόικας!
Στο κείμενο που είπαν «ναι» οι 155 υπάρχουν κι άλλοι, εξίσου ανήκουστοι και μειοδοτικοί όροι. Όσοι αναφέρθηκαν παραπάνω είναι μια απλή πρόγευση από το κακό που βαδίζει προς τα εδώ…
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» στις 4 Ιουλίου 2011


Αν τολμάτε κάντε δημοψήφισμα!

Τη μείωση των βουλευτών θα περιλαμβάνει το δημοψήφισμα;


 
Έως το τέλος του Ιουλίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Χ. Καστανίδη θα αφορά κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, πλην των δημοσιονομικών που αποκλείονται από το Σύνταγμα.
Στόχος του νομοσχεδίου αυτού είναι η διεύρυνση και η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας, όπως είπε ο Χ. Καστανίδης, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα από τα ερωτήματα σε δημοψήφισμα.
Άλλα νομοσχέδια, που αναμένεται να παρουσιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφορούν στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, καθώς και τον έλεγχο και τις δαπάνες τους κατά την προεκλογική περίοδο. Στο ίδιο νομοσχέδιο ή σε άλλο θα συμπεριληφθεί το θέμα του Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων.
Αργότερα αναμένεται η παρουσίαση νομοσχεδίου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο κ. Καστανίδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη μορφή του νέου εκλογικού νόμου, είπε πως αυτή θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με όλα τα κόμματα. Αν υπάρξει σύμπνοια, δηλαδή αν ψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών και εφαρμοστεί αμέσως ή αν ψηφιστεί μόνο από το κυβερνών κόμμα και εφαρμοστεί από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.


Άρχισαν τα όργανα και για τον κ. Αντιπρόεδρο!

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ….. ΑΜΕΣΗ ΑΜΟΙΒΗ .



Γιαούρτια και ροδάκινα εναντίον γραφείου Βενιζέλου (VIDEO)
Γιαούρτια και ροδάκινα πέταξαν «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Το περιστατικό σημειώθηκε..
το βράδυ της Τετάρτης.
Επίσης, όπως αναφέρουν τα «Νέα», τοιχοκόλλησαν αφίσα με τη φωτογραφία του και τη φράση «καταζητείται». Ανάλογη αφίσα κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη και για τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.
Όπως επίσης έγινε γνωστό, αποδέκτης παραπόνων από 15 πολίτες έγινε την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.
Όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega, δέχθηκε τα παράπονα παρέας 15 νεαρών, σε ταβέρνα στα Μελίσσια. Οι νεαροί μόλις τον είδαν να μπαίνει και να κάθεται με την παρέα του κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.
«Ήταν καμιά 15αριά παιδιά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μου είπαν ότι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαν στο τραπέζι και διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια στην πορεία» είπε ο κ. Πρωτόπαπας στο Mega και συνέχισε:
«Ήμασταν όρθιοι για μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε ότι και φωνή θα ανεβάσεις, όταν μιλάς με 15 άτομα και φωνή θα κατεβάσεις. Είναι από τα παιδιά που είναι στις πορείες και τις συγκεντρώσεις».

Ολοι οι καταζητούμενοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες) 

  ΑΠΟ ΤΟ   www.seleo.gr































Έχουν παραδώσει την διακυβέρνηση της πατρίδας μας!

Ο Όλι Ρεν Υπουργός; Πρωθυπουργός; Τότε γιατί σας πληρώνουμε κύριοι της κυβέρνησης;


Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια “ευνομούμενη” χώρα;;

Δεν έχουμε πρωθυπουργό, 2 αντιπρόεδρους, υπουργό οικονομικών, υπουργό  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας...

Άν δεν μπορούν όλοι αυτοί να αναλάβει ο Σαμαράς που εδώ και 20 μήνες μιλάει για ανάπτυξη.

Διαβάστε τι γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε σημερινό της Άρθρο..

Μπαρόζο προς Παπανδρέου: Ολοταχώς για ανάπτυξη, με “ομαδάρχη” τον Ολι Ρεν

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο σε απαντητική επιστολή προς τον Παπανδρέου, αναφέρει την πρόθεση του να συστήσει ομάδα εργασίας που θα στρέψει τη χώρα “ολοταχώς στην ανάπτυξη” υπό την διεύθυνση του Όλι Ρεν .
Την πρόθεσή του να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας («task force»), εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα έχει στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας στη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα , διατύπωσε  ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην απαντητική επιστολή του προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που εστάλη την Τρίτη.
Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, η δημιουργία αυτής της ομάδας εργασίας «είναι θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων», ενώ επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Επιτροπής.
Στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας, θα υπάρξει συμβολή εμπειρογνωμόνων από τα κράτη μέλη με εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο κ. Μπαρόζο ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ορίσει ένα «πρόσωπο-επαφή» που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ της ειδικής ομάδας εργασίας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών.
Όπως σημειώνει ακόμη ο κ. Μπαρόζο, στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου , η ομάδα εργασίας, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, θα κληθεί να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.
Στόχος της ομάδας είναι να εγκαταλειφθούν τα προβληματικά προγράμματα που καθυστερούν ιδιαίτερα να υλοποιηθούν και να δοθεί πλέον έμφαση σε σχέδια, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην καλύτερη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=291346


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More