14.4.11

Τελικά θα τους στοιχίσει ποιό οικονομικά να μη μας χρεωκοπήσουν!

Ακριβότερη η χρεοκοπία της Ελλάδας από τη διάσωση!

 

Νέο δημοσίευμα-σοκ γερμανικής εφημερίδας.

Στον αυξημένο κίνδυνο να χρεοκοπήσουν κράτη αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμά της η έγκυρη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit». Σε άρθρο του Mark Schieritz με τίτλο «Υπό απειλή» και υπότιτλο «Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, είναι και πάλι πιθανές οι χρεοκοπίες κρατών – ένας νέος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία» η εφημερίδα αναφέρεται στην αύξηση των πιθανοτήτων κρατικής χρεοκοπίας, κυρίως λόγω της διόγκωσης του δημοσίου χρέους.

Tο απόσπασμα του δημοσιεύματος που αναφέρεται στην Ελλάδα έχει ως εξής:

«Oσες περικοπές κι αν κάνουν όμως οι χώρες σε κρίση, το χρέος συνεχίζει να μεγαλώνει. Για παράδειγμα, η Ελλάδα. Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια έχει κανονιστεί πού θα πρέπει η χώρα να επιφέρει περικοπές. Οι Eλληνες θα πρέπει να εφαρμόσουν "μια εκτεταμένη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση", να περικόψουν τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, να αυξήσουν τους φόρους και να ιδιωτικοποιήσουν τις κρατικές επιχειρήσεις. Κάθε τρεις μήνες φτάνει στην Αθήνα ένα κλιμάκιο ελεγκτών και εξετάζει την πρόοδο που έχει γίνει. Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, αλλά δεν πετυχαίνει τους στόχους. Τα φορολογικά έσοδα υστερούσαν στα τέλη Φεβρουαρίου κατά ένα δισ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα.

Η περίπτωση της Ελλάδας δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να χαθεί η εμπιστοσύνη. Μέχρι πριν από δύο χρόνια οι επενδυτές ήταν πρόθυμοι να δανείσουν στους Έλληνες "ζεστό" χρήμα. Τώρα η χώρα είναι αποκομμένη από τις κεφαλαιαγορές – και μάλιστα για περισσότερο χρόνο απ’ όσον υπολόγιζε. Στην πραγματικότητα, οι Eλληνες θα έπρεπε του χρόνου να δανειστούν από επενδυτές 26,7 δισ. ευρώ. Αλλά αυτό δεν το πιστεύει πλέον κανείς. Είναι "εξαιρετικά απίθανο" να έχει η χώρα το 2012 πρόσβαση στις αγορές, λένε ευρωπαϊκοί κυβερνητικοί κύκλοι. Αν οι Eλληνες δεν λάβουν μέχρι τότε νέα δανειακή βοήθεια, θα πρέπει να κηρύξουν πτώχευση.

Θα είναι δύσκολο να πεισθούν οι Γερμανοί να στείλουν και άλλα χρήματα φορολογουμένων στο Νότο, όπως και οι αναπτυσσόμενες χώρες, που συμμετέχουν στη βοήθεια μέσω του ΔΝΤ. Ακόμα και η όρεξη της Αθήνας θα είναι πιθανότατα περιορισμένη. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξαρτάται από τις δόσεις του δανείου, για να χρηματοδοτεί τη λειτουργία του κράτους. Του χρόνου όμως θα μπορεί μάλλον να καλύπτει η ίδια τα έξοδα για τους μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση και τις υποδομές.

Η χώρα χρειάζεται επιπλέον χρήματα για να αποπληρώσει τα λήγοντα κρατικά ομόλογα και τα τοκοχρεολύσια. Μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων όμως θα έφευγε στο εξωτερικό, επειδή πολλά από τα κρατικά ομόλογα τα κατέχουν ξένες τράπεζες. Πολύ πιθανό η Αθήνα να αφήσει άδειες τις τράπεζες, παρά να βάλει τη θηλιά νέων δανείων και να εκχωρήσει και άλλη εθνική κυριαρχία στις Βρυξέλλες. Από τώρα κιόλας εκδηλώνονται πολλές αντιδράσεις για όσα επιβάλλει η ΕΕ.

Το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας θεωρείται στο μεταξύ αντιμετωπίσιμο. Η ΟΝΕ είναι πλέον καλύτερα εξοπλισμένη απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο. Υπάρχει ένας μηχανισμός διάσωσης, που μπορεί να λειτουργήσει, αν κινδυνεύσουν να "κολλήσουν" και άλλες χώρες. Πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – πρόσφατα η Commerzbank στη Γερμανία – μπόρεσαν να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια. "Μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα δεν θα αναποδογυρίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα", δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης τράπεζας.

Αν και για την ΕΕ η αναδιάρθρωση χρέους δεν τίθεται επισήμως ως ζήτημα, ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα σενάρια. Γίνεται λόγος για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή για εθελοντική παραίτηση από τις απαιτήσεις. Εσωτερικές εκτιμήσεις θεωρούν πιθανά και άλλα βήματα, όπως τη διαγραφή 40 με 50% των απαιτήσεων των πιστωτών, προκειμένου η χώρα να πατήσει και πάλι στα πόδια της. Οίκοι αξιολόγησης στοιχηματίζουν ακόμα και σε περικοπή μέχρι 70%. Σ’ αυτή την περίπτωση η Γερμανία θα έπρεπε να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος. Τα τεράστια ποσά καταθέσεων των γερμανών πολιτών επενδύθηκαν και στην Ελλάδα, το γερμανικό κράτος φέρει το κύριο βάρος της δανειακής βοήθειας, που σε περίπτωση χρεοκοπίας επίσης δεν θα αποπληρωθούν πλήρως και η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος μεριδιούχος της ΕΚΤ, που επαναγόρασε ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας περίπου 40 δισ. ευρώ.

Στο τέλος, η χρεοκοπία των Ελλήνων μπορεί να κοστίσει ακριβότερα από τη διάσωσή τους».


Είναι σοβαρή αυτή η κυβέρνησις και ο υπουργός της Βενιζέλος;

Η ντροπή με το κλείσιμο των στρατοπέδων! 850 σ΄όλη τη χώρα! Η λίστα στο Onalert.

 

Μεγάλες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει η υπόθεση του στρατοπέδου στο Άργος Ορεστικό, το οποίο αν και είχε προγραμματιστεί να κλείσει στο πλαίσιο του “χακί Καλλικράτη” παραμένει ανοιχτό επειδή -όπως λένε οι πληροφορίες- το ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής.  Το βασικό πρόβλημα δεν είναι το συγκεκριμένο στρατόπεδο αλλά η νοοτροπία και η πρακτική του ΥΕΘΑ σ΄ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ο “χακί Καλλικράτης” με το συμμάζεμα των μονάδων και το κλείσιμο εκατοντάδων στρατοπέδων θα απελευθερώσει σημαντικά ποσά που χρόνια τώρα αλλά και σήμερα δαπανώνται για την συντήρηση “στρατοπέδων-φαντασμάτων”.



Τα οποία υποτίθεται ότι συντηρούν οικονομικά τοπικές κοινωνίες,αλλά ούτε αυτό τελικά το κάνουν!  Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με περισσή ευκολία -και ελαφρότητα- κλείνει σχολεία σ΄ όλη τη χώρα,αδιαφορώντας για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολιτών,στο θέμα του κλεισίματος των στρατοπέδων δείχνει μια εξαιρετικά ανεξήγητη ραθυμία!

Μετά από 18 μήνες συζητήσεων το ΥΕΘΑ κατόρθωσε να παρουσιάσει μία λίστα επτά Κέντρων Νεοσυλλέκτων τα οποία πάνε για κλείσιμο!

Αμέσως πήρε πίσω το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό,κατόπιν αιτήματος του κ.Πετσάλνικου,όπως διέρρευσε και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί.  Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ
Το Onalert έχει στη διάθεσή του όλη τη λίστα των στρατοπέδων της χώρας. Δεν την δημοσιεύει αυτούσια,καθώς πολλοί μπορεί να υποστηρίξουν ότι οι τοποθεσίες στρατιωτικών μονάδων δεν είναι σωστό να δημοσιοποιούνται. Στην απίθανη περίπτωση που η ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν την έχει ,πολύ ευχαρίστως να την προωθήσουμε αρμοδίως!

Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη.

Η ηγεσία του ΥΕΘΑ έχει στη διάθεσή της ολοκληρωμένο σχέδιο για το κλείσιμο τουλάχιστον 300 άχρηστων στρατοπέδων!

Άλλοι ανεβάζουν τον αριθμό των στρατοπέδων φαντασμάτων στα 400!

Στρατόπεδα με ελάχιστη δύναμη και ανύπαρκτη αποστολή τα οποία πλέον δεν εξυπηρετούν ούτε τις πραγματικές οικονομικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που τα φιλοξενούν.

Για παράδειγμα στο Άργος Ορεστικό:  •το κέντρο νεοσυλλέκτων το οποίο ο κ.Πετσάλνικος φέρεται να επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας του, υποδέχεται 200 έως 250 νεοσύλλεκτους,οι οποιοι παραμένουν εκεί για τρεις εβδομάδες χωρίς δικαίωμα εξόδου.

Ορκίζονται και φεύγουν για τις μονάδες τους.

Συνεπώς οι μόνοι που “στηρίζονται οικονομικά” είναι όσοι προμηθεύουν με τρόφιμα το στρατόπεδο και ουδείς άλλος.  Μπορεί ένας σύγχρονος στρατός του ΝΑΤΟ να λειτουργεί με τέτοια αστεία κριτήρια; Ασφαλώς όχι. Μπορεί μία χώρα που οικονομικά βουλιάζει,βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ ,με στρατό κάτω από 100.000 (σ.σ στα χαρτιά) να διατηρεί σε λειτουργία 850 στρατόπεδα;

Γιατί δεν προχωρά λοιπόν ο “χακί Καλλικράτης”; Μα γιατί δεν υπάρχει τόλμη και αποφασιστικότητα,από αυτούς που έχουν κληθεί να τον εφαρμόσουν.

Onalert


Αυτόν πότε θα τον αποκρατικοποήσει ο Ελληνικός λαός;

Κύμα αποκρατικοποιήσεων ανακοινώνει αύριο ο Παπανδρέου
Κύμα αποκρατικοποιήσεων ανακοινώνει αύριο ο Παπανδρέου.
Να ανοίξει όλα τα θέματα θα επιχειρήσει αύριο ο πρωθυπουργός, βάζοντας στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου όλα τα νέα μέτρα, αλλά και όλες τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα. Σήμερα είναι μία από τις ελάχιστες μέρες που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τίποτα κανονισμένο στην ατζέντα του, καθώς αύριο προετοιμάζεται για τη δυσκολότερη ίσως εξαγγελία του. Αυτή του σκληρότερου προγράμματος λιτότητας της μεταπολίτευσης. Ενός προγράμματος με το οποίο ο πρωθυπουργός θα τα ανοίξει όλα: ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θεσμικές και συνταγματικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, αλλά και προγράμματα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.
Ακόμα και αυτά πάντως, θα εξαγγελθούν με αδρό τρόπο, καθώς ο πρωθυπουργός θα δώσει μόνο τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές. Αμέσως μετά, το πρόγραμμα θα μπει σε διαβούλευση και ο υπουργός Οικονομικών θα το εξειδικεύσει τρεις ή τέσσερις φορές ακόμα ως την τελική κατάθεσή του στις 16 Μαΐου στη Βουλή. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση φοβάται την πίεση των πολιτών που δείχνουν να μην αντέχουν άλλα επώδυνα μέτρα, ωστόσο πιέζεται από την τρόικα και τις αγορές για σαρωτικές περικοπές 'εδώ και τώρα' και υπό την απειλή της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου, που θα συνεπάγετο στάση πληρωμών.
Εντωμεταξύ, οι αρνήσεις υπουργών να συναινούν αγόγγιστα πια σε ολοένα και μεγαλύτερες περικοπές των δαπανών τους, αλλά και οι φωνές βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, προκαλούν 'νευρική κρίση' στο Μέγαρο Μαξίμου, που δείχνει αμήχανο και περιορίζεται να διαρρέει την αισιοδοξία του για την 'ωριμότητα' που θα δείξουν τελικώς τα στελέχη, μπροστά στη 'σωτηρία της χώρας'. Την αφοσίωσή του σε αυτήν ακριβώς τη 'σωτηρία' αναμένεται να διακηρύξει αύριο και ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στην κατάσταση στην οποία βρέθηκε πέρσι η χώρα, στις συνέπειες που θα είχε τότε μία χρεοκοπία της και στις 'θυσίες' του λαού που ακολούθησαν και δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Θα καλέσει λοιπόν άπαντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βάλουν 'πλάτη' στην προσπάθεια της κυβέρνησης και 'τέλος' στα σενάρια περί εκλογών, ανασχηματισμού και αναδιάρθρωσης.
Ο ίδιος άλλωστε θα παρουσιάσει τα σκληρά μέτρα ως 'μέτρα ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας', συνδέοντάς τα άμεσα με την σταθερότητα της χώρας και την εγγύηση αυτής. Αναμένεται ακόμα να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της ΝΔ, κάνοντας λόγο για 'ανεύθυνη στάση' και ζητώντας εκ νέου 'συναίνεση'στις κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία της χώρας στο εξής. Σε κάθε περίπτωση, τυχόν καταψήφιση των μέτρων θα οδηγήσει άμεσα σε πρόωρες κάλπες, ενώ υπερψήφισή του χωρίς προβλήματα, θα ανοίξει τον δρόμο για ανασχηματισμό το καλοκαίρι ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο.
Το τελικό σχέδιο των μέτρων, πάντως, βρίσκεται κατά πληροφορίες από χθες το βράδυ στα χέρια έμπιστων συνεργατών του πρωθυπουργού, με επικεφαλής τον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Κώστα Θέο, προκειμένου να μπουν οι τελευταίες 'πινελιές' σε αυτή την 'πρώτη πράξη' παρουσίασής του. Ο ίδιος ο κ.Παπανδρέου μάλιστα είχε και αργά χθες το βράδυ, νέα, πολύωρη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών και βασικό 'αρχιτέκτονα' του Προγράμματος.


Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που τον πιστεύουν;

Ανακοίνωσε αποκρατικοποιήσεις - επιτέθηκε σε Βάσω
Ανακοίνωσε αποκρατικοποιήσεις - επιτέθηκε σε Βάσω.

«Δεν θα κάνουμε οριζόντιες περικοπές, δεν θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, δεν θα αυξήσουμε φόρους, αλλά θα πάρουμε μέτρα για να μειωθεί το έλλειμμα και θα κάνουμε αποκρατικοποιήσεις», είπε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Ο «τσάρος» έκανε μια γενική και αόριστη – χωρίς να λέει συγκεκριμένα μέτρα – παρουσίαση του Εθνικού προγράμματος που θα παρουσιάσει αύριο ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο Πολιτικό συμβούλιο. Ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε αιχμές κατά βουλευτών (όπως η Βάσω Παπανδρέου) που μιλούν για αναδιάρθρωση. «Ξέρω ότι κουβεντιάζουν πολλοί σύντροφοι το θέμα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, η διαρκής συζήτηση που γίνεται γύρω από μια πιθανότητα την οποία έχουμε αποκλείσει για λόγους που έχω εξηγήσει κατ' επανάληψη. Πολύ περισσότερο τώρα που η σχετική συζήτηση δεν έχει νόημα» είπε εμφανώς ενοχλημένος ο Παπακωνσταντίνου. Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη οι οποίοι μίλησαν με πιο συγκεκριμένο τρόπο για τις παρεμβάσεις που στοχεύουν να κάνουν (νεανική επιχειρηματικότητα, απασχόληση κ.λπ.) προκειμένου να στηριχθεί η διαδικασία ανάπτυξης.
Μετά την παρουσίαση από τους υπουργούς το λόγο πήραν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Η Έφη Χαλάτση ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις και πρότεινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Ενώ ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ζήτησε μετ' επιτάσεως να μάθει συγκεκριμένα μέτρα και χρόνο εξόδου από την κρίση. «Θέλω να μου δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα και ένα κατάλογο με τα μέτρα που θα πάρουμε» είπε στους υπουργούς. Ωστόσο, ήταν αρκετά πιο συγκρατημένος σε σχέση με τις ανακοινώσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας με τις οποίες κατηγορούσε ως «νεοφιλελεύθερο» το οικονομικό επιτελείο. Αντιθέτως δήλωσε ότι «δεν αμφισβητώ τις προθέσεις κανενός υπουργού»... Αυτή την ώρα τοποθετούνται και τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου.
Το χειρότερο ωστόσο, ήταν ότι πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου παρατήρησαν πως οι υπουργοί ήταν «πολύ πιο απαισιόδοξοι» από ότι οι ίδιοι. «Πως μπορείς να εμπνεύσεις το κόμμα ή τους βουλευτές όταν εκπέμπεις τέτοια μαυρίλα;» διερωτόνταν ένα μέλος του κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ που προτίθεται να το θέσει και στην αυριανή συνεδρίαση παρόντος του κ. Παπανδρέου.


Εκεί στο ΠΑΣΟΚ να αφήσουν τα καραγκιοζηλίκια αφού θα συμφωνίσουν σε όλα στην βουλή!

Βαρύ κλίμα και κατήφεια στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Βαρύ κλίμα και κατήφεια στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Βαρύ ήταν το κλίμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι παριστάμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν να διασκεδάσουν την ανησυχία των μελών του κομματικού οργάνου.
Τα μέλη του οργάνου διατύπωσαν επίμονα ερωτήματα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ενώ πολλοί άσκησαν κριτική στους υπουργούς, με το σκεπτικό ότι η ως τώρα κυβερνητική πολιτική ούτε αποτελεσματική είναι, ενώ καταρρακώνει την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, απαίτησαν ένα "ευκρινές σχέδιο εξόδου", χωρίς γενικολογίες και ευχολόγια, ζητώντας από τον "τσάρο" της οικονομίας να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα, κοστολογημένα μέτρα, αλλά και αντιμετώπιση της ύφεσης.
"Το διακύβευμα για το 2011 είναι να στηριχθεί η απασχόληση και οι επενδύσεις", συμφώνησε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων. Υπογράμμισε, μάλιστα, την ανάγκη να στηριχθούν τα οικονομικά των ταμείων από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλυσε εκτενώς τα νέα επενδυτικά προγράμματα για την προσέλκυση επενδύσεων με μέιωση τιμών, αλλά και τα προβλεπόμενα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας.Βαρύ ήταν το κλίμα για τον "τσάρο" της οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δε φάνηκε να πείστηκαν από την αισιοδοξία του κ. Παπακωνσταντίνου για τη σωστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας...
Επικοινωνιακό έλλειμμα
Αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε η Λούκα Κατσέλη για την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβερνητικής πολιτικής. "Το κλίμα είναι κακό στην κοινωνία ωστόσο αυτή τη χρονιά έχουμε κάνει πάνω από 10 μεταρρυθμίσεις και το θέμα είναι να κάνουμε την κοινωνία κοινωνό του αποτελέσματος", επισήμανε η υπουργός Εργασίας, "καρφώνοντας" και όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν και το... λένε: "Γι' αυτό όλοι μας, μέχρι το τελευταίο στέλεχος πρέπει να είστε πολλαπλασιαστές και όχι διαιρέτες", είπε χαρακτηριστικά.


Πότε, ο πρωθυπουργός της συμφοράς, θα ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί:

ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ : ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.


Του Δημήτρη Μπεκιάρη.

«Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρει πολύ καλά πληροφορημένη πηγή στο newscode.gr «Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει με τολμηρά βήματα».
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του newscode.gr, το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην Ελλάδα, από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου.
Ιδιαίτερα δεν μετά τον χαρακτηρισμό του Ισραήλ στην τουρκική «Κόκκινη Βίβλο» ως «βασική απειλή», το Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένο όσο ποτέ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα. Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες τα δείγματα στο πεδίο της προσέγγισης της Αθήνας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα υπήρξαν θετικά. Η επικοινωνία και οι επαφές ανάμεσα στα ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και του Ισραήλ είναι συνεχείς τους τελευταίους μήνες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μυστικές συναντήσεις ανάμεσα σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στην Αθήνα, με αντικείμενο τόσο την στρατιωτική συνεργασία, όσο και την μελλοντική προμήθεια ισραηλινών εξοπλιστικών προγραμμάτων (εννοείται όταν και αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει με επιτυχία την σφοδρή οικονομική κρίση).
Ενιαίος χώρος
Το Ισραήλ επιθυμεί να δημιουργηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ένας «ενιαίος», επί της ουσίας, χώρος Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Κύπρο και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Τελ Αβίβ με δική του πρωτοβουλία έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με βάση τους οποίους αναγνώριζε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας.
Η προοπτική του καθορισμού της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει την βάση για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να αναλαμβάνει ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ήδη η Ισραηλινή πλευρά από το περασμένο καλοκαίρι έχει υποβάλει αυτή την πρόταση προς την ελληνική. Ταυτόχρονα ο καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας, θα ενισχύσει την προοπτική απόκτησης του απαραίτητου για το Ισραήλ στρατηγικού βάθους στη Μεσόγειο.
Στο Τελ Αβίβ, θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία οι προϋποθέσεις είναι οι κατάλληλες, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με τολμηρά βήματα στον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι η κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στον αραβικό κόσμο και ειδικότερα στο βορειο-αφρικανικό χώρο, ευνοεί τις τολμηρές, αλλά και εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.
Κύπρος
Το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην βόρειο Κύπρο και τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού κατοχής και καθιστούν δηλωτική την επιθυμία τους για αποδέσμευση από την Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον τόσο της Αθήνας, όσο και του Τελ Αβίβ προκάλεσε η συνάντηση εκπροσώπων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων στο ξενοδοχείο «Λήδρα Palace» στη Λευκωσία, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «Τα οφέλη των φυσικών πόρων πρέπει να προκύπτουν για όλους τους Κυπρίους και να μπορούν να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού».
Η ένταση και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο εναντίον της Τουρκίας, μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικά και τις εξελίξεις στο θέμα του καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι επίκειται επιτάχυνση των επαφών στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. Τον περασμένο Φεβρουάριο η ηγεσία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους προανήγγειλε την διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου και ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Τουρκία και όλα αυτά εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων και των διαδηλώσεων εναντίωσης προς την τουρκική παρουσία στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι εκείνη η απόφαση της τουρκοκυπριακή ηγεσίας, σε εκείνη τη συγκυρία αποτελούσε ένα ακόμη δείγμα εκνευρισμού. Σύμφωνα με τους ίδιους διπλωματικούς κύκλους «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον τους, να αξιολογήσουν τα υπέρ και τα κατά της τουρκικής κατοχής, η οποία τους οδηγεί σε απομόνωση και σε ένα μέλλον οικονομικής καταστροφής».
http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_1975.html


Θέματα εθνικής αγωγής!

Διαστρεβλωτές και διεστραμμένοι.

270311-1821Κοιμάται κι ονειρεύεται και τότε θα ξυπνήσει,
όταν στα δάση, στα βουνά, στα πέλαγα, βροντήσει
το φοβερό μας κήρυγμα «Χτυπάτε, πολεμάρχοι!
Μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά, του πατριάρχη!»
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Tο ζήτημα με την παραποίηση της Ελληνικής Ιστορίας και την μετατροπή της σε ένα «πολιτικώς ορθό» συνονθύλευμα αφηρημένων εννοιών, δεν είναι καινούργιο. Είναι κάτι το οποίο έχει την απαρχή του στο εκσυγχρονιστικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε στην Πατρίδα μας το 1996. Τότε αίφνης εισήχθησαν στην σχολική εκπαίδευση, στην δημόσια διοίκηση και στα τηλεοπτικά προγράμματα οι έννοιες πολυπολιτισμός, αντιρατσισμός, σεβασμός του διαφορετικού, ανεκτικότητα κτλ. Οι σκοτεινοί εγκέφαλοι που σε συνεργασία με τα ανδρείκελα της ελλαδικής πολιτικής αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα από εθνική κοινωνία σε πολυφυλετική μάζα, στόχευσαν αμέσως στην διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας, τόσο στα σχολεία, όσο και γενικότερα στον δημόσιο βίο. Η συγκεκριμένη στόχευση δεν έγινε φυσικά τυχαία. Η ιστορία των Ελλήνων έχει την παγκόσμια μοναδικότητα του ότι διαπλάθει χαρακτήρα και συνείδηση, αποτελεί ηθικό δίδαγμα και πηγή εθνικού φρονήματος και απόδειξη της διαχρονικής ανωτερότητας της Ελληνικής Φυλής. Η διδασκαλία της, δε, συνιστούσε εξ αρχαιοτάτων ετών βασική μέριμνα του κράτους, προκειμένου να διαπλάθει εθνικά και ηθικά τον χαρακτήρα των Ελλήνων. Προφανώς αυτό έπρεπε να αλλάξει προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι εθνικές, ηθικές και ψυχικές αντιστάσεις του Έλληνα στον πολυπολιτισμικό ολετήρα. Έτσι λοιπόν, από το 1996 και έκτοτε, συμβαίνουν γεγονότα αναφορικά με την ελληνική ιστορία, τα οποία μεμονωμένα δεν τους δίδει κανείς σημασία πέρα από μια διαμαρτυρία, αλλά που αν τεθούν σε συνέχειες, συνθέτουν έναν επιστημονικά οργανωμένο μηχανισμό ψυχικής προπαγάνδας. Έτσι λοιπόν, αρχικά είχαν αφαιρεθεί από την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων οι Βαλκανικοί Πόλεμοι. Στην συνέχεια, βιώσαμε ως μαθητές την περιθωριοποίηση της διδασκαλίας των πολεμικών γεγονότων του 1821 με ταυτόχρονο υπερτονισμό ασήμαντων για την εγκύκλια Παιδεία γεγονότων όπως τα επαναστατικά δάνεια, οι εθνοσυνελεύσεις, το ελληνικό εμπόριο κτλ. Προφανής σκοπός τους, η απαλοιφή των πολεμικών γεγονότων τα οποία γεμίζουν περηφάνεια και αίσθημα υπεροχής τους μαθητές και η διδασκαλία του 1821 σαν ένα πολιτικό και οικονομικό γεγονός. Γι' αυτό άλλωστε και στα σχολικά βιβλία ιστορίας του Λυκείου, είναι εμφανής η προσπάθεια να ερμηνευτεί η Εθνική Επανάσταση με οικονομικούς και φορολογικούς όρους. Δηλαδή ότι οι Έλληνες επαναστάτησαν εναντίον των Τούρκων, λόγω του ότι δεν άντεχαν την φορολογία! Επιπλέον προσπαθούν να παγιώσουν την θέση πως δεν υπήρχε τουρκοκρατία αλλά «Οθωμανική διοίκηση» και πως οι Έλληνες δεν ήταν υπόδουλοι, αλλά απλά ισότιμοι «Οθωμανοί πολίτες», κατασκευάζουν σκόπιμα ψεύδη περί ανυπαρξίας κρυφών σχολειών και της Αγίας Λαύρας, συκοφαντούν και γελοιοποιούν τις προσωπικότητες της Επανάστασης κτλ. Οι αποδομητές της εθνικής συνείδησης χρησιμοποιούν το προπαγανδιστικό τέχνασμα της μισής αλήθειας. Ούτε μια φορά δεν θα διαβάσετε στα σχολικά βιβλία ή στα περιβόητα ντοκιμαντέρ, σε ποια εδάφη σχηματίστηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σχηματίστηκε σε ελληνικά εδάφη τα οποία οι Τούρκοι κατέκτησαν. Υποδούλωσαν, έσφαξαν και εξανδραπόδισαν ελληνικούς πληθυσμούς. Τότε, μάλιστα, υπήρχε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτά όμως δεν εντάσσονται στο πολυπολιτισμικό δόγμα του ανθελληνικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. Η σκόπιμη διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας αναφορικά με την τουρκοκρατία και την Εθνική Επανάσταση συνεχίστηκε ως γνωστόν με το αλήστου μνήμης βιβλίο της Μαρίας Ρεπούση, συνεχίζεται καθημερινά στις σχολικές αίθουσες και «αποθεώθηκε» με το προπαγανδιστικά άρτια δομημένο ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΙ». Τι θέλουν επιτελούς να αποδείξουν όλοι αυτοί οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι; Ναι, οι Έλληνες είχαν στα χέρια τους το εμπόριο και την οικονομική ζωή επί τουρκοκρατίας. Ναι, υπήρχε οικονομική ανάπτυξη, εμπόριο, ναι, είχε προνόμια η Εκκλησία, υπήρχαν σχολεία, ό,τι θέλετε υπήρχε. Τα δεχόμαστε όλα. Αυτό όμως αποδεικνύει πως οι Έλληνες επαναστάτησαν γιατί ήθελαν δική τους Πατρίδα! Δεν ήθελαν να παριστάνουν τους νοικοκυραίους και να σκύβουν το κεφάλι στον Τούρκο δυνάστη. Ήθελαν να ακούνε την Κυριακή τα καμπαναριά της εκκλησίας και όχι τους μουεζίνηδες των τζαμιών. Σε τελική ανάλυση δεν μπορούσαν να δεχθούν πως ως Έλληνες, έθνος Κυρίων, να τους εξουσιάζουν βάρβαροι. Από το 1453, ο υπόδουλος Ελληνισμός δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με τον κατακτητή. Περίπου 730 Επαναστάσεις φλόγισαν απ' άκρη σ' άκρη τα ελληνικά εδάφη ως το 1821. Ούτε λέξη στα σχολικά βιβλία, ούτε λέξη στα πανάθλια ντοκιμαντέρ. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι ψυχικά άρρωστοι, μισούν την Ελλάδα και τις ιδέες που αντιπροσωπεύει. Την συγκεκριμένη διαστροφή θα την παρατηρήσει κανείς σε όλη την διαδρομή του βίου τους. Δεν μπορεί να δοθεί καμιά άλλη εξήγηση. Μισούν την Πατρίδα και γίνονται γρανάζια του μηχανισμού αποδόμησης της εθνικής κοινωνίας, δια της ψυχικής ταπείνωσης του Έλληνα. Η 25η Μαρτίου 1821, η Λαμπρή του Ελληνισμού, ας φωτίζει τις ψυχές Όσων Ζωντανών.
Ευάγγελος Χ. Χανιώτης
www.elkosmos.gr


Επιμένουμε έχουν εγκαταλείψει την Θράκη μας!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ!

Εφ. Μπιρλίκ 13-4-2011.

Επίσκεψη από τον Σύλλογο Σαππών στον πρόξενο Σάρνιτς.
To Δ. Σ. του Μειονοτικού Μορφωτικού και Φολκλορικού Συλλόγου Σαππών επισκέφτηκαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρντις. Τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου υπό την προεδρία της Ντετσλά Τσαβούς, επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς στο γραφείο του. Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα. Η πρόεδρος Νετσλάμ Τσαβούς και οι συνάδελφοι της ενημέρωσαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν κάνει και για αυτές που σχεδιάζουν να κάνουν στο μέλλον.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη η πρόεδρος Νετσλά Τσαβούς δήλωσε στην εφημερίδα Μπιρλίκ  : ¨Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη αβροφροσύνης στον πρόξενο μας και τον ενημερώσαμε για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουμε κάνει και για αυτές που σχεδιάζουμε να κάνουμε στο μέλλον¨.


Οι λεβέντες που μας κυβερνούν πότε θα ενταχθούν;

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB!

Εφ. Μπιρλίκ 14-4-2011.

Η ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΙΡΟΥΛΛΑΧ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ D.E.B.
Η Περβίν Χαϊρουλλάχ έγινε μέλος του κόμματος Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (D.E.B). Ποιος έχει σειρά ;
Η Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας της Μειονότητας Δυτικής Θράκης Περβίν Χαϊρουλλάχ έγινε μέλος στο κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης.
Η Περβίν Χαϊρουλλάχ που συμβάλλει σημαντικά στην Ευρώπη στον αγώνα για τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και στις λόμπι δραστηριότητες, αποτελεί ένα μεγάλο κέρδος για το κόμμα D.E.B. Τις τελευταίες εβδομάδες καθημερινά αυξάνονται οι συμμετοχές στο κόμμα D.E.B. Ποιος άραγε θα έχει σειρά τώρα λέτε ; Σχετικά με την ένταξη της Περβίν Χαϊρουλλάχ στο κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης, έγινε η εξής ανακοίνωση από το κόμμα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
13-4-2011
Η Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας της Μειονότητας Δυτικής Θράκης Περβίν Χαϊρουλλάχ έγινε μέλος στο κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης. Το κόμμα μας υποδέχεται με ικανοποίηση την Περβίν Χαϊρουλλάχ, και εύχεται να αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα μέλη της κοινότητας.
Σχόλιο : Την συγκεκριμένη κυρία -ως μέλος του συλλόγου επιστημόνων-, την βλέπουμε συχνά σε διάφορα φόρα ως κατήγορο της Ελλάδας. Επίσης ο φορέας στον οποίο προΐσταται λειτουργεί μια σειρά από παιδικούς σταθμούς χωρίς άδεια και με προφανώς άδηλη (εξ ανατολών ;) χρηματοδότηση. Ορίστε και μερικές φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της κυρίας.



Τους πληρώνουμε ακόμη και τα διαζύγια...

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ 19.000 ΕΥΡΩ!


Μία οικογενειακή ιστορία που κόστισε στον Ελληνα 19.000
Ο κύριος Π.Σ. και η κυρία Μ.Α., αποφάσισαν να χωρίσουν. Όπως κάθε πολιτισμένο ζευγάρι, χώρισαν τα πάντα: τα χρήματα που είχαν στην άκρη, τα ακίνητα και τις ώρες επικοινωνίας με το ανήλικο παιδί τους. Μόνο που η Μ., κάποιο καιρό αργότερα, αποφάσισε να σταματήσει να ακολουθεί τους όρους που είχε αποδεχτεί, εμποδίζοντας τον πρώην σύζυγό της να βλέπει το παιδί τους τις προσυμφωνημένες ώρες και ημέρες. Ο Π. τότε αποφάσισε να ακολουθήσει τον μόνο νόμιμο δρόμο που προβλέπεται από τη δικαιοσύνη: να καταθέσει μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του για «παραβίαση των όρων επικοινωνίας του με το παιδί τους, όπως είχαν καθοριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών». Απλά και πολιτισμένα, και με τη σιγουριά πως θα βρει το δίκιο του.
Αμ δε! Βλέπετε, η κυρία Μ.Α. προστατεύεται από άσυλο. Όχι, δεν κατέφυγε με το παιδί της σε πανεπιστημιακό χώρο διότι η κυρία αυτή είναι βουλευτής. Έτσι η Μιλένα Αποστολάκη, για την οποία μιλάμε, δεν λογοδότησε ποτέ για την απόφασή της να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τους νόμους του κράτους που υποτίθεται πως υπηρετεί. Κρύφτηκε πίσω από τη βουλευτική της ασυλία, την οποία αρνήθηκαν να άρουν οι συνάδελφοί της όταν αυτό ζητήθηκε. Το θέμα όμως δεν έληξε εδώ. Ο πρώην σύζυγος της κυρίας Αποστολάκη κατέφυγε στο Ευρωδικαστήριο, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο τον δικαίωσε, επιδικάζοντας πρόστιμο 12.000 ευρώ στην Ελληνική Βουλή για κατάχρηση της βουλευτικής ασυλίας και 7.000 στον ενάγοντα για τα δικαστικά του έξοδα.
Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές τους Ενέργειες, και κατ’επέκταση επισφραγίζουν τις κατηγορίες περί διαφθοράς! Οι ευρώ-δικαστές με πλειοψηφία 6 προς 1 (μειοψήφησε ο Έλληνας δικαστής Σπ.Φλογαΐτης, υποστηρίζοντας ότι η προσφυγή Συγγελίδη έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη) έκριναν ότι η απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας παραβιάζει το δικαίωμά του να έχει πρόσβαση στα ελληνικά δικαστήρια (άρθρο 6 παράγραφος 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Όπως είναι φυσικό, το Ευρωδικαστήριο δεν είδε καμιά σύνδεση μεταξύ της επίδικης συμπεριφοράς της κ. Αποστολάκη και των βουλευτικών της καθηκόντων. Παράλληλα θεωρεί στοιχείο άνισης μεταχείρισης το γεγονός ότι, ενώ ο κ.Συγγελίδης εμποδίζεται να κινηθεί ποινικά εναντίον της βουλευτού, πρώην συζύγου, εκείνη διατηρεί το δικαίωμα αυτό! Οι αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου συνδέουν ευθέως τη βουλευτική ασυλία με την άσκηση των καθηκόντων κάποιου στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων του. Το σκεπτικό είναι ότι έτσι προστατεύεται η ελευθερία έκφρασης των βουλευτών και κατοχυρώνεται η ανεξαρτησία της πολιτικής δράσης τους. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ σε αυτό το πλαίσιο προστασίας και πρέπει αυτόματα να γίνεται άρση της ασυλίας των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων. Ποιο είναι λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα; Η Μιλένα Αποστολάκη καταπατά με το έτσι θέλω τους νόμους (ξέροντας πως δεν θα πληρώσει η ίδια), ένας πολίτης αδικείται κατάφωρα και δεν μπορεί να απευθυνθεί πουθενά έτσι ώστε να βρει το δίκιο του, και όλοι εμείς πληρώνουμε 19.000 ευρώ για χάρη της Μιλένας και των συναδελφων της που την «προστάτευσαν».
Παρόλα αυτά, η οικογενειακή αυτή υπόθεση δεν έφτασε σε καμία αίθουσα ελληνικού δικαστηρίου για να εκδικαστεί. Η κυρία Αποστολάκη μπορεί με την ησυχία της και χωρίς κανένα απολύτως κόστος να συνεχίσει να κάνει του κεφαλιού της…


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



ΠΕΡΙ ΙΔΕΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ!



Στην εποχή μας τα όρια ανάμεσα στις πολιτικές ιδέες και τα πολιτικά γραμμάτια έχουν σκόπιμα μπερδευτεί προκειμένου να εξακολουθήσουν να αιχμαλωτίζονται ελληνικές ψυχές. Τα δε όρια ανάμεσα στις φυτευτές ιδεοληψίες και τις έμφυτες ιδέες είναι σαφώς πιο ορατά για όσους έχουν μάθει να μάχονται για ελληνικές Αξίες και Ιδανικά λαμβάνοντας αρχέγονα πρότυπα και εκπέμποντας αυτά στην σημερινή κοινωνία με το ίδιο τους το παράδειγμα. Με την συμπεριφορά τους, τον αγώνα τους, τις θυσίες τους. Αξίες που παραστέκουν μόνιμα δίπλα στο λάβαρα του Ελληνικού Έθνους και τις οποίες οι γνήσιοι ιδεολόγοι αρνούνται να τις εγκαταλείψουν στις κακουχίες και να τις βαφτίσουν ξωμερίτικες, παρά μονάχα αυτό που είναι. Αξίες Ελληνίδες.
 
Το αξιακό σύστημα των Ελλήνων δεν έχει την παραμικρή σχέση με μικροϋπολογισμούς, μικροσυμφέροντα και εφήμερες υλιστικές ευδαιμονίες με σάπια θεμέλια. Οι δικές μας αξίες έχουν ιδεαλιστικό σχήμα και πραγματική διάσταση. Είναι αιώνιες όσο και το Ελληνικό Γένος. Και τούτο γιατί συνδέονται με την οργανωμένη πολιτειακή οργάνωση και την πολιτική ζωή της Φυλής μας. Με την κοινωνική συγκρότηση και τις εθνικές επιδιώξεις μέσα από την βιολογική πραγματικότητα του Αίματος και της φυλετικής συνέχειας μακριά από την εξάρτηση από ξένα συμφέροντα και ψηφοθηρικές εκπτώσεις. Το ήθος και η αξιοκρατία συντροφεύουν τους Άριστους Πολίτες στην κεφαλή της Εθνικής Κοινότητος την οποία οδηγούν με ηγεμονικές καταγραφές και εδαφικές βλέψεις και όχι εγκλωβισμένη στις ορέξεις ξένων σχεδιασμών. 
Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά της ιδέας με την ιδεοληψία. Η πολιτική ιδέα είναι γεννημένη για λαούς ελεύθερους και έθνη με εκπολιτιστική διάθεση. Η Ιδέα του Έθνους, αυτή και μόνη που είναι πλασμένη να φέρει τον βαρύ τίτλο της Ιδέας κραταιάς και αυτόβουλης πολιτείας, ανήκει σ’ Έλληνες που ξέρουν να κάνουν θυσίες και να κρατούν ανυποχώρητη στάση ζωής, αποδεικνύοντας ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Άξιες Ιδέες για Άξιους Έλληνες. Αυτοί οι Έλληνες ξέρουν να βιώνουν την πολιτική τους μοναξιά όταν πρέπει παίρνοντας δυνάμεις από τρανούς ήρωες και παρακαταθήκες περασμένων ένδοξων καιρών σε μια αναγεννητική διαδικασία. Και ύστερα πάλι ξεχύνονται μπροστά δίνοντας στους συντρόφους τους δύναμη από την δική τους δύναμη διώχνοντας σκοτάδια και παρακμιακές καταστάσεις, δίνοντας ελληνικό φως στο δρόμο για την ακμή του Δυνατού Ελληνικού Έθνους που έχουμε ανάγκη και αποζητούμε. Γιατί ο Έλληνας μόνο ως αυτόφωτος και αρχηγέτης είναι υπαρκτός.

Αυτόν τον Έλληνα οφείλουμε να επιβάλλουμε προερχόμενοι από μια γενιά που μεγάλωσε με μίσος και απέχθεια για τους ταγούς μιας Ελλάδος που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ μήτε για κράτος λαϊκό μήτε ελληνικό. Γενιά όμως που έμαθε να σέβεται και να συναναστρέφεται τους ανθρώπους εκείνους να πολεμούν δίπλα στα λάβαρα της Πατρίδος με όρθια και καθαρή Εθνοφυλετική ψυχή. Έλληνες που αγαπούν τον λαό και την Πατρίδα τους χωρίς να νοθεύουν τη σκέψη και τον λόγο τους, σωστοί Επαναστάτες.


Ο δικός μας Έλληνας δεν το παίζει «δημοκράτης» και δεν κοκκινίζει στο άκουσμα της λέξης Εθνικοκοινωνιστής. Έλληνας βγαλμένος από την Αρχαία Λακεδαίμονα, την Αιώνια Σπάρτη της Εθνικής και Φυλετικής Ιδέας. Που λέει στα ίσα ότι είναι Υπερήφανος Έλληνας, Λευκός και Εθνικιστής. Έλληνας που υπακούει στην φύση ενός τρανού Έθνους Ηρώων και Μαρτύρων. Έλληνας που παραστέκεται στον εθνικό και φυλετικό αδελφό στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης, στερεώνει το κρατικό οικοδόμημα επάνω στο θεμέλιο λίθο της Εθνικιστικής Αριστοκρατίας και χύνει το Τίμιο Αίμα του μονάχα στο βωμό της υπεράσπισης Ιερών, Οικείων και Πατρίδος.


Ο δε όρος Εθνικοκοινωνισμός δεν αποτελεί για τα γνήσια παιδιά των Ελλήνων έννοια απόκοσμη ή γερμανική διότι ο ελληνικός δείκτης ευφυΐας επιτρέπει σ’ αυτούς τους ανθρώπους να αναλύουν στοιχειωδώς την αρμονική συνύπαρξη της Κοινωνίας και του Έθνους σε τούτο εδώ το τόπο σε στιγμές που η Δύση ψηλαφούσε ακόμη τον ελληνικό πολιτισμό για να σταθεί όρθια. Ο Εθνικιστικός Κοινωνισμός δεν έχει σχέση με την μετατροπή της Ελλάδος σε παγκόσμιο φτωχοκομείο αλλά με την πατριωτική διαπαιδαγώγηση της Ελληνικής Νεολαίας και τον έλεγχο της οικονομίας από την Εθνική Παραγωγική και Εργατική Τάξη. Με τον Εθνικό Στρατό να φυλάσσει Θερμοπύλες και να απελευθερώνει Έλληνες και όχι να μετατρέπεται σε ταχυδρόμο βαρβάρων ανθελλήνων.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More