3.1.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

3 Ιανουαρίου.
  • Γεγονότα.
1496: Ανεπιτυχής δοκιμή του Λεονάρντο ντα Βίντσι να πετάξει με ιπτάμενη μηχανή.
1850: Ο αγγλικός στόλος με πρόσχημα την αποζημίωση του υπηκόου της Δαβίδ Πατσίφικο, καταπλέει στον Πειραιά και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια, αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών.
1887: Οι οπαδοί του Τρικούπη πραγματοποιούν την πρώτη σημαντική προεκλογική διαδήλωση στην ιστορία της Πλατείας Συντάγματος. Περισσότερα από 10.000 άτομα επευφημούν τον αρχηγό τους, ενόψει των εκλογών της 4ης Ιανουαρίου.
1888: Ο αμερικανός Μάρβιν Στόουν λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το καλαμάκι.
1919: Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται πρόταση του γάλλου πρωθυπουργού Κλεμανσό να σταλούν ελληνικές δυνάμεις στη Ρωσία, στο πλαίσιο της επέμβασης των συμμάχων της Αντάντ εναντίον του Κόκκινου Στρατού.
1987: Η Αρίθα Φράνκλιν είναι η πρώτη γυναίκα που εισέρχεται στο «Rock n Roll Hall of Fame».
  • Γεννήσεις
106 π.Χ: Μάρκος Τούλιος Κικέρων, ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας και συγγραφέας. [θαν. 7/12/43 π.Χ.]
1892: Τζον Τόκιν, βρετανός συγγραφέας. («Ο Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», «Χόμπιτ»)
1929: Σέρτζιο Λεόνε, ιταλός σκηνοθέτης, ο «πατέρας» του σπαγγέτι γουέστερν. [θαν. 30/4/1989]
  • Θάνατοι
1911: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, διηγηματογράφος.
1951: Γεώργιος Δροσίνης, ποιητής.
1979: Κόνραντ Χίλτον, αμερικανός μεγαλοξενοδόχος που έδωσε το επώνυμό του στη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων.


Τα καθημερινά μας νέα...

Καμίνης: Ερωτηματικά εγείρει η διάρρηξη στον Δήμο Αθηναίων (2011-01-03) - Τα Νέα
«Εύλογα ερωτηματικά» προκαλεί η διάρρηξη στη διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. «Δυστυχώς η διάρρηξη στη διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου δεν ήταν το καλ..(11 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Tουρκία - Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο αντπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης (2011-01-03) - ΑΠΕ-ΜΠΑ
του ανταποκριτή μας Α. ΚούρκουλαΤην επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης για την «ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών», επανέλαβε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς στη συνά..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Παλαιό Φάληρο και Ανω Λιόσια (2011-01-03) - Imerisia
Δύο καμένα αυτοκίνητα, ένα στο Παλαιό Φάληρο και ένα στα Άνω Λιόσια, είναι ο απολογισμός εμπρησμών που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Νηρηίδων και Μουσών, σ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί (2011-01-03) - Pathfinder.gr
Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο σχετ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Πρώτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά (2011-01-03) - Express.gr
 Σεκλίμα συναίνεσης έγινε χθες η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου καιγραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, καθώς έγινε αποδεκτή ηπρόταση του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, αλλά και της..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής των οργάνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2011-01-03) - Express.gr
 Ολοκληρώθηκαν, χθες το βράδυ, οι διαδικασίες εκλογής των οργάνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.    Οκ.Δημήτρης Τιμπλαλέξης εξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίουαφού συγκ.. (0 σχολια)
Εκλογή προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (2011-01-03) - Express.gr
 Τοπροεδρείο του εξέλεξε στην σημερινή του συνεδρίαση το ΠεριφερειακόΣυμβούλιο Ηπείρου. Πρόεδρος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Πέτσιος,αντιπρόεδρος ο Χαράλαμπος Μπάτσης και γεν. γραμματέας ο ΣτέφανοςΖού.. (0 σχολια)
Τελετή παράδοσης-παραλαβής του Δήμου Θεσσαλονίκης (2011-01-03) - Express.gr
 Με την παράδοση του Διασήμου, του πολύτιμου περιδέραιου που φορά ο δήμαρχοςΘεσσαλονίκης στις επίσημες εκδηλώσεις, έγινε σήμερα η συμβολική «παράδοση» τουδήμου από τον απερχόμενο Βασίλη Παπαγεωργ.. (0 σχολια)
Στη συνάντηση στο Ερζερούμ θα παραστεί ο Γ. Παπανδρέου (2011-01-03) - Express.gr
 Εκατόνογδόντα Τούρκοι πρέσβεις από την κεντρική υπηρεσία και δεκάδεςπρεσβείες της Τουρκίας στο εξωτερικό, συγκεντρώθηκαν σήμερα στην 'Αγκυραγια την έναρξη της συνάντησης - συζήτησης της εξωτερικ.. (0 σχολια)
Στο ρυθμό των Ρίχτερ η Χιλή (2011-01-03) - Antenna
Σεισμός 6,9 βαθμών συγκλόνισε την Κυριακή το κέντρο της Χιλής, 900 χλμ νότια του Σαντιάγο, χωρίς να προκαλέσει θύματα ούτε υλικές ζημιές, αλλά προκαλώντας σκηνές πανικού, καθώς και διακοπές ηλεκτρικο..(19 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Έκρυθμο το κλίμα στην Αίγυπτο (2011-01-03) - Pathfinder.gr
Αίγυπτος  — Επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή στο Κάιρο μετά την επίθεση που προκάλεσε το θάνατο 21 ανθρώπων μπροστά από μια εκκλησία στην Αλεξάνδρεια, με έναν υπουργό να γίνεται ο στόχος ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πιθανές νέες διακοπές ρεύματος στη Μόσχα (2011-01-03) - Pathfinder.gr
Με νέες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας απειλείται η κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, το Ντομοντέντοβο, κοντά στη Μόσχα, το οποίο βυθίστηκε στο χάος την περασμένη εβδ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
36 άτομα τραυματίστηκαν από κατάρρευση στέγης ενός κινηματογράφου κοντά στο Σίδνεϊ (2011-01-03) - Pathfinder.gr
Τριάντα έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από την κατάρρευσητης στέγης ενός κινηματογράφου, στην πόλη Μπάθερστ, δυτικά τουΣίδνεϊ, εξαιτίας ραγδαίας καταιγίδας, ανακοίνωσε σήμερα ηαστυνομία. «Η αστυνο..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Αυτόφωρο για παρακράτηση ΦΠΑ (2011-01-03) - Kalimera.gr
Στο αυτόφωρο θα οδηγείται επιχειρηματίας ή ελεύθερος επιχειρηματίας που θα συλλαμβάνεται να μην αποδίδει το ΦΠΑ στο δημόσιο σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στ. Κανάκης: Από 17 Ιανουαρίου η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους (2011-01-03) - Kathimerini
Στις 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου στους δικαιούχους μετόχους της εταιρίας Στέλιος Κανάκης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δικαιούχοι στη λήψη της επιστροφής κεφαλαίου..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ε.Σ.Ε.Ε.: Σε ελεύθερη πτώση ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων (2011-01-03) - Zougla.gr
Ξεπέρασε και το 50% η πτώση του τζίρου σε πραγματικούς όρους στον κλάδο ένδυσης - υπόδησης το 2010, ενώ σημαντικές απώλειες υπέστησαν και οι κλάδοι καλλυντικών, φαρμάκων, καυσίμων, ακόμη και τροφίμων...(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κίνα Eτοιμη να βοηθήσει την Ισπανία στην οικονομική κρίση (2011-01-03) - To Bima
Η Κίνα είναι έτοιμη «να καταβάλει προσπάθειες» για να βοηθήσει την Ισπανία να εξέλθει από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, ανακοίνωσε ο κινέζος πρεσβευτής στη Μαδρίτη μία ημέρα πριν από την ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Και πάλι για τον κ. αντιπρόεδρο...



Κύριε Πάγκαλε, με ποιο ΦΕΚ είπαμε πως διορίσατε την κόρη σας;

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ. κος Πάγκαλος διόρισε την κόρη του στο δημόσιο, με βάση νόμο που επιτρέπει στους βουλευτές να βολεύουν στον κρατικό μηχανισμό όποιον έχουν στο γραφείο για 2 χρόνια (συγγενείς, φίλους, γλείφτες κλπ.).

Το ΦΕΚ διορισμού της κόρης Παγκάλου αριστερά... (κλικ στην φωτό για μεγέθυνση)

Τώρα κραυγάζει στα κανάλια πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, είναι αλητήριοι, πολλοί (κατά τον κο. Πάγκαλο και τους κ.κ Καμπουράκη & Οικονομέα είναι διπλάσιοι σχεδόν από όσους έβγαλε η απογραφή), αντιπαραγωγικοί και εσχάτως... και ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!
Παίρνει άραγε παράδειγμα από την... κόρη του και τις 3 κυρίες (δείτε την μια εδώ)που βόλεψε, αφού μόχθησαν για μια διετία στο γραφείο του;

Θλιβερή η προσπάθεια ενός θλιβερού αντιπρόεδρου μιας Κατοχικής "κυβέρνησης" του Μνημονίου να γλείψει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αυτούς που τους πατάει στο λαιμό η κυβέρνηση, το έργο της οποίας συντονίζει όταν δεν παίζει τον Γκέμπελς στα κανάλια.
Έχει ανάγκη να στρέψει την οργή του κόσμου σε κάποιον άλλο μετά τις προκλητικές δηλώσεις ότι φάγαμε μαζί τα λεφτά, ενώ το οικογενειακό του εισόδημα αντιστοιχεί σε μια συνοικία …

Όσο και αν εξοργίζεται κανείς με αυτές τις δηλώσεις, δεν μπορεί να μη διακρίνει τα σημάδια (εκτός της ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ, της ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑΣ, του ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥ ΘΡΑΣΣΟΥΣ και του ΠΑΝΙΚΟΥ που ξεχωρίζει κάθε Πα.Σο-κο σήμερα) του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ της οικογένειάς του.

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ΘΛΙΒΕΡΟ υποκείμενο , μαριονέτα στα χέρια έμπειρων παικτών που τον καταδικάζουν σε μια ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!
Σχόλιο apneagr: Διαβάστε τέσσερα (από τα πολλά) ψέματα της κυβέρνησης για το δημόσιο...



Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/01/blog-post_8772.html#ixzz19yZRlWAl


Καληνύχτα κοροϊδάρες....

Εσάς τι σας ζορίζει περισσότερο; Ένα άγαλμα ή μια σύμβαση 52 εκ.ευρώ;

Δώρο της τελευταίας στιγμής στον Κόκκαλη, 52 εκ.ευρώ!

Ας λειτουργήσουμε κι εμείς ως... Πασοκικό μέσο. Τι κάνουν τα δεκάδες ΜΜ"Ε" που διαθέτει το κυβερνών κόμμα; Ονομάζουν "σκάνδαλο" κάθε πράξη "δεξιού" διοικούντα.

"Σκάνδαλο" γράφουν, "λίγο πριν φύγει ο Παπαγεωργόπουλος, έστησε άγαλμα στον Καραμανλή".

Ταΐζουν έτσι το απαραίτητο..."αντιδεξιό κουτόχορτο" στον κοσμάκη και την ίδια ώρα, λίγο πριν φύγει η διορισμένη περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, υπογράφει αυτό (υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ποτίδαια-Κασσάνδρεια!) το δωράκι 52 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη. (31-12-2010!!!)

Αλλά, δεν υπάρχουν δεξιά ΜΜ"Ε" να ρωτήσουν:
Εσάς τι σας ζορίζει περισσότερο; Ένα άγαλμα ή μια σύμβαση 52 εκ.ευρώ;
Αυτά είναι τα καλά της ανυπαρξίας αντιπολιτευτικού τύπου....

Μην τολμήσει να πει κανείς "μα όλα είναι νόμιμα". Φυσικά και είναι! Γιατί, η απόφαση του Παπαγεωργόπουλου είναι παράνομη;;;;

Ας ασχοληθούμε με τα αγάλματα λοιπόν κι ας πετάνε γύρω-γύρω τα εκατομμύρια....

Καληνύχτα κοροϊδάρες....


Και πάλι για τον κ. αντιπρόεδρο...

Ο Πάγκαλος ομολόγησε αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος!!!


Με την τελευταία του συνέντευξη στο "Βήμα της Κυριακής", ο κύριος Πάγκαλος ομολόγησε πως διόριζε κοπρίτες προκειμένου να εισπράττει την ψήφο τους:
"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί".


Με βάση την συγκεκριμένη δήλωση, ο αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός σε πλήθος υπουργείων, αποδέχεται πως εν γνώσει του και προς ίδιον όφελος διόριζε στο δημόσιο, για να εισπράξει την ψήφο των διορισθέντων και των οικογενειών τους!!!
Ομολογεί, δηλαδή, ο πολλά βαρύς Πάγκαλος πως δημιούργησε κομματική πελατεία για να κερδίζει την θέση του βουλευτή (κυβερνητικού ή μη) και όλα όσα αυτή η θέση συνεπάγεται (μισθούς βουλευτή, μέλους κοινοβουλευτικών επιτροπών, υπουργού, νόμιμες προμήθειες επί της υπογραφής υπουργού, "χορηγείες" και έναν γενικότερο βίο που είναι υπεράνω του νόμου -μην ξεχνάμε πως οι βουλευτές καλύπτονται με την βουλευτική ασυλία-).
Η ομολογία της δράσης αυτής του κυρίου Πάγκαλου (και των συν αυτώ) αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της ισοπέδωσης που έχει επέλθει στη χώρα μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές. Ισοπέδωση των νόμων και της Δικαιοσύνης, που ακόμη δεν έχει παρέμβει για να ζητήσει την δίωξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ. Ισοπέδωση που μεταφράστηκε ως γενικότερη βουλευτική - κομματική ατιμωρησία και που μετακύλησε στον κοινωνικό ιστό ("αν είσαι του κόμματος δεν φοβάσαι τίποτε"...).
Όμως, προσωπικά δεν με ξενίζει αυτό που ο κύριος Πάγκαλος ομολόγησε. Αυτό ήταν ήδη γνωστό σε όλους μας. Με τρόμαξε η ευκολία με την οποία ο αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης ομολόγησε το έγκλημά του.
Και αναρωτιέμαι, αν τόσο εύκολα ομολογεί ένα τόσο σημαντικό έγκλημα κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, τι είναι αυτό που δεν ομολογεί;
Τι θεωρεί, άραγε, έγκλημα ο κύριος Πάγκαλος;
Τι είναι αυτό (ή αυτά) που δεν μας λέει;
Ο καλός διαδικτυακός φίλος (και συμπατριώτης μου) Θράκας ο Αναρμόδιος, σχολιάζοντας την ομολογία του πολιτικού εγκλήματος του κυρίου Πάγκαλου, αναφέρει:

"Ως Αναρμόδιος πολίτης ζητώ:
  • λίστα όλων των “κοπριτών”
  • λίστα όλων των “αντιπαραγωγικών”
και κάποιον έλληνα εισαγγελέα, κάποιον έλληνα αρμόδιο, να επιληφθεί κύριοι. Αλλιώς θα “επιληφθεί” η απελπισία και η οργή μας.
Που είναι ο Αρειος Πάγος;
Που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας;
Εδώ έχουμε ομολογίες αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ο kostasxan.
Μην κάνετε ότι δεν ιδρώνει το αυτί σας κύριοι.
Αν αφήνετε τέτοιες ομολογίες να περνάνε έτσι είσαστε συνυπεύθυνοι. Συνυπεύθυνοι είσαστε ενώπιον των νόμων και του Συντάγματος.
Μην μας περιπαίζετε έτσι ανοιχτά.
Ή υπάρχει νόμος ή δεν υπάρχει.
Να βγει κάποιος αρμόδιος να μας πληροφορήσει: Έχουμε νόμους σε αυτή τη χώρα για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος;
Ναι ή όχι;
Διότι εδώ έχουμε δημόσιες ομολογίες (που πάνε και τους λένε και τα κάλαντα μερικοί…)
Αν δεν έχουμε νόμους, να μας το πείτε να το ξέρουμε.
Και μην παραπονεθείτε μετά γι’ αυτό που ερχεται.
Την αηδία μου".

Κωνσταντίνος


Ο Λαός δεν θα συγχωρέσει πια.

Φρουφρού, αρώματα και παρακμή.


Μια πέτρα πέταξα, αδέρφια, και πέτυχα την τζαμαρία. Χάλασα την μόστρα του καθωσπρεπισμού μερικών. Στο MEGA σφύριζαν κλέφτικα, πως τάχα δεν αφορούν οπωσδήποτε και το ΠΑΣΟΚ όσα έγραψα, ή και τους ίδιους. Πήγαν να κάνουν σπέκουλα αλλά και μόνο που αναγκάστηκαν να βάλουν από κάτω από το «ρεπορτάζ» τη φράση μου με την λέξη Πατρίδα, με το πι κεφαλαίο, δάκρυσα. Να ‘σαι καλά ρε Όλγα, ο Θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να σου δίνει χρόνια ρε Γιάννη. Έκαναν δε χιλιάδες να μπουν στις μηχανές αναζήτησης κι έτσι να διαβάσουν αυτά που πράγματι έγραψα κι έμαθαν και το Antinews, το απάτητο λημέρι, σε όλη την Ελλάδα.
Τι για «εμφύλιο» είπαν, «διχασμένη» η Ν.Δ. και τρία αυγά Τουρκίας. Κρώζανε τα παπαγαλάκια και κάτι λαθρόβιοι ψιλοεκβιαστές του διαδικτύου. Αν δεν απατώμαι ο εμφύλιος θέλει τουλάχιστον δύο στρατόπεδα. Εγώ τι ξέρω; Βγήκαν δημόσια ο Ζώης, ο Καράογλου και συμφώνησαν, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Κώστας Τζαβάρας και άλλοι μου τηλεφώνησαν να με συγχαρούν. Ο δε Κώστας, μάχιμος συνάδελφος κατεξοχήν προερχόμενος από την καρδιά του Λαού, είπε με μια φράση το νόημα του κειμένου μου, συμφωνώντας, και το παρουσίασαν ως …διαφωνία! Η Πιπιλή έμαθα πως είπε «δεν τον ξέρω, αλλά αν τον δω θα τον μαλώσω, γιατί είπε λίγα».
Οι «άλλοι», ρε παιδιά, ποιοί και πού είναι; Πως τους λένε;
Πού είναι γραμμένη η «άλλη» άποψη να την δω, να την διαβάσω, σε ποια άρθρα, σε ποιανού την ανάλυση; Για να συμφωνήσω ή διαφωνήσω βρε αδερφέ. Να την βάλουμε κι εδώ στο Αntinews να την συζητήσουμε.
Βγήκε κανείς, από οποιονδήποτε χώρο και είπε ότι «όχι, διαφωνώ με τον Κρανιδιώτη. Η πολιτική πρέπει να ασκείται ζούλα, με διαρροές, πλαγίως, χωρίς αρχές και ιδέες, πουλώντας μόνο φρουφρού κι αρώματα»; Κανείς. Ποιος εχέφρων, σοβαρός άνθρωπος διαφωνεί ότι η πολιτική θέλει ιδέες, μπέσα, τιμή, ακεραιότητα, πατριωτισμό;
Ενόχλησε το ύφος μου, ε; Ε, το ξαναείπαμε, τόσα χρόνια γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, τζάμπα πήγανε, ρε μάνα! Στο κάτω – κάτω, άμα κάνετε κανά σουαρέ μην με καλέσετε.
Ξέρω μόνο ότι το κινητό μου και το email μου πήραν φωτιά από φίλους και στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Τον Φάκτορα τον τρελλάνανε στα τηλέφωνα και μηνύματα, όλα θετικά κι υπερθεματίζοντας. Κι όλοι μα όλοι με πίστη στον Αντώνη, με κατανόηση, αγάπη και αμέριστη υποστήριξη στον Αρχηγό που στήριξαν και στηρίζουν με τόση δύναμη και πίστη. Το αυτονόητο δεν είναι δα καμμιά βαριά ανάλυση. Άλλο αν τα παπαγαλάκια του Μνημονίου κάνανε τους «κινέζους» και μερικοί πήγανε να πούμε ότι είναι και… «ομοφοβική» η παρέμβαση. Κουμάντο κάνω μόνο στο δικό μου κρεβάτι. Για να το πω γαλλικά: μπορεί οποιοσδήποτε, οποιουδήποτε κόμματος, να πηδάει οτιδήποτε (ενήλικο και με συναίνεση), αρκεί να μην «πηδάει» τη χώρα. Αλλά τόσους δημοσιογραφικούς «συνηγόρους» πια! Κάποια ευαίσθητη χορδή άγγιξα…
Οι απέναντι όμως, στην μνημονιακή ΜΚΟ «Το ωραίο ΠΑΣΟΚ» έκαναν τουμπεκί. Τάχα μου δεν τους αφορούσε. Όλοι βλέπετε έχουν την ακεραιότητα του Κλιντ Ίστγουντ κι έχουν πολλά ένσημα στο γιαπί, στο πηλοφόρι, στο μυστρί. Πολύ εργατικά παληκάρια και την καμαρίλα δεν την είδαν, δεν την ξέρουν. Ο δε πατριωτισμός! Μ’ αυτόν κοιμούνται, μ’ αυτόν ξυπνούν. Απλώς μερικές φορές η Άντα ξεχνάει να του τον πακετάρει στην βαλίτσα και παίρνει μαζί μόνο τις αμερικανιές.
Στο ΠΑΣΟΚ βράζουν αλλά ως τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθονται σούζα. Επειδή είναι κι αυτοί άνθρωποι κι έχουν σόγια, φίλους, χωριανούς, το φτύσιμο πάει βροχή, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν αλλά ακόμη ο Γιώργος πετάει το ξυλάκι και του το φέρνουν πίσω. Το πάλαι ποτέ Κίνημα, ούτε που κουνιέται. Νεκρική ακαμψία. Τώρα βέβαια με το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, όταν θα τους καρπαζώνουν οι συνάδελφοι και φίλοι τους δικηγόροι, μηχανικοί κλπ, μπορεί να δείτε μερικούς, είτε από φιλότιμο είτε από ένστικτο πολιτικής επιβίωσης, να καταψηφίζουν, οπότε μην αποκλείετε κάλπες σύντομα.
Για να μην μ’ ερμηνεύουν άλλοι, θα σας πω γιατί πετάω την πέτρα, την διηνεκή πρόθεση μου: ν’ ανοίξουμε ρήγματα στην αδιαφορία του κόσμου, να σπάσουμε το τείχος της απογοήτευσης και της δυσπιστίας. Οι αδιάφοροι να ενδιαφερθούν κι οι απέχοντες να πάρουν τ’ όπλο τους και να μπουν στην μάχη. Ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ οι απλοί τίμιοι άνθρωποι νοιώθουν προδομένοι, πολιτικά ορφανοί. Το βλέμμα τους είναι στον Αντώνη. Τώρα παρατηρούν. Πρέπει όμως να πεισθούν.
Το πρόβλημα της χώρας, μεταξύ άλλων, είναι ότι όλα τα πηγαίναμε γύρω – γύρω. Η «πολιτική ορθότητα», η προκεχωρημένη αυτή σύφιλη του δημόσιου λόγου, σαν σήπουσα πηχτή λάσπη είχε απλωθεί παντού. Έπρεπε να έρθει ο Αντώνης για να βάλει την αληθινή πολιτική ατζέντα, το αίτημα για μια αληθινά Πατριωτική Πολιτική, φέρνοντας την συζήτηση στο καθαρό πεδίο των Ιδεών.
Δεν συζητάνε για το όργιο παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας από τους μεμέτηδες, για το ότι οι δικοί μας κρύβουν τις παραβιάσεις, για το ότι η Αεροπορία μας, δεν έχει καύσιμα!
Δεν συζητάνε για το ότι η κυβέρνηση κωλοβαράει και δεν ορίζει ΑΟΖ.
Δεν συζητάνε για το ότι το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, ως ηγεμών εκ Βλαχίας, πάει στο Ερζερούμ, μαζί με τον άλλο φόρου υποτελή, τον Άσαντ της Συρίας, στο Γ’ Συνέδριο των Τούρκων Πρέσβεων, να διαπραγματευτεί για πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Απλώς, αν πεις κάτι γι’ αυτά, αν πεις ότι ο ενδοτισμός καλπάζει ή ότι τα τελευταία χρόνια η πολιτική γέμισε ανεπάγγελτους υπαλλήλους της διαπλοκής, θα ωρύονται ότι είσαι φασίστας, ακραίος κι άλλα, που πήρα την μάνα μου, της τα είπα, αυτή τα είπε στον σκύλο μου κι αυτός ακόμη κλαίει.
Η πολιτική συζήτηση περιορίζεται σε ύβρεις κατά αυτών που «χαλάνε την πιάτσα» και ταράσσουν τα ύδατα.
Μέχρι που άκουσα ή διάβασα ότι έκανα … «υποδείξεις» στον Αντώνη, ότι εκφράζω ένα από τα ρεύματα στη Ν.Δ. κλπ. Βαριοί αναλυτές κλείστε κανά παράθυρο, μην κρυώσετε από το ρεύμα και προσέξτε μην σκοντάψετε στις «συνωμοσίες».
Ο Αντώνης τι λέει; Πως κέρδισε κόντρα στις στημένες δημοσκοπήσεις και στα συμφέροντα που είχαν στοιχηθεί πίσω από την «συγχωρεμένη»; Πάντως όχι με «τσάϊ και συμπάθεια». Όταν έχουν μάθει στην καμαρίλα, αυτές είναι οι μόνες διαδικασίες που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν οι λειτουργοί της παραπληροφόρησης. Οτιδήποτε, κατ’ αυτούς, πρέπει να προέρχεται από σκοτεινές προθέσεις, που γεννήθηκαν σε ακόμη πιο σκοτεινούς διαδρόμους. Το να λες στα ίσια κι επωνύμως αυτό που πιστεύεις είναι γι’ αυτούς κάτι ακατανόητο, γιατί δεν πιστεύουν σε τίποτα, γιατί οι ίδιοι ποτέ δεν μιλάνε στα ίσια, όπως ποτέ δεν σε κοιτάνε στα μάτια. Εσείς στο Αntinews ξέρετε καλά ότι ήταν από τα πιο μετριοπαθή κείμενα μου. Οπότε εξόφθαλμη η κακόβουλη πρόθεση των λιβανιστηριών της κυβέρνησης του Μνημονίου.
Ο κόσμος στους δρόμους, στις παρέες, στους χώρους δουλειάς, δεν θέλει πια φρουφρού κι αρώματα, εκφράζεται πολύ πιο σκληρά, σφίγγει την γροθιά του και βρίζει. Σε λίγο θα σπάει κεφάλια, γιατί την επώδυνη αλήθεια την νοιώθει πια στο πετσί του.
Σε λίγους μήνες η πολιτική εξίσωση θα έχει νέους, εντελώς άγνωστους παράγοντες.
Ο κόσμος δεν θα περιμένει.
Οι απλοί άνθρωποι, με τα τρία απλήρωτα καταναλωτικά, τις δυο μπλοκαρισμένες κάρτες και το χαρτί της απόλυσης και της έξωσης στο χέρι, δεν θα κάτσουν φρόνιμα με σταυρωμένα τα χεράκια, να περιμένουν το ΠΑΣΟΚ να κάνει τον κύκλο του, να κλατάρει την χώρα και να ‘ρθει η σειρά της Ν.Δ.
Είναι περισσότερο από πιθανό πολύ πιο γρήγορα η Ιστορία να τραβήξει απ’ το μανίκι τον Αντώνη Σαμαρά.
Γιατί ο Αντώνης θα γίνει Πρωθυπουργός, ίσως στις χειρότερες συνθήκες, έχοντας μπροστά του μια τιτάνεια πρόκληση, αλλά θα γίνει.
Όλους θα τους αξιοποιήσει, αφού ανήκουν στο στρατό του κι αφού αυτούς έχει σε αυτή την Βουλή, αυτοί, όλοι, θα πάνε στο μέτωπο.
Απλά η θυελλώδης αντίδραση της βάσης, όπως και το κακό παρελθόν, θα πρέπει να δίδαξε μερικούς ότι θα πρέπει να βγάλουν από το γυλιό τους τις προσωπικές στρατηγικές, να πετάξουν τις διφορούμενες δηλώσεις και την αμετροεπή φιλοδοξία.
Ο Λαός δεν θα συγχωρέσει πια.
Η ατζέντα είναι μόνο μία. Ας την υπηρετήσουν με συνέπεια και θα ‘ρθει η στιγμή που όλα τα παπαγαλάκια και τα λοιπά παραδείσια πτηνά θα αναγκαστούν να πουν στις ειδήσεις την φράση: «Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι…». Τότε θ’ αλλάξουν όλα και «κανείς δεν φαντάζεται αυτό που θα ‘ρθει»…
http://kostasxan.blogspot.com/


Το παιγνίδι αρχίζει...

Η Αθήνα πάει πάσο στην Άγκυρα


Το παιχνίδι για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, κα­θώς υπόσχεται τεράστια κέρδη, αρχίζει και γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο για όσους παίκτες είναι (ή αισθάνονται) μικροί και αναποφάσιστοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναποφασιστικότη­τας, η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη δη­λώσει... αρμοδίως ότι «πάει πάσο» σε ό,τι έχει να κάνει με τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή του Καστελόριζου. Η Λευκωσία, αντίθετα, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε συμφω­νία με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της Αποκλει­στικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), σε μια περιοχή όπου ήδη έχουν βρεθεί μεγάλα κοιτάσματα φυσι­κού αερίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση και τις απειλές της Τουρκίας.
«Έτοιμη για όλα»
Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η συμφωνία με­ταξύ Κύπρου και Ισραήλ, στις 14 Δεκέμβρη, ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγκίς (γνωρίζοντας προφανώς ότι οι διαβου­λεύσεις Τελ Αβίβ και Λευκωσίας καρποφορούν) έσπευσε σε συνέντευξή του σε κυπριακή εφημε­ρίδα («Σημερινή») να διατυπώσει ευθέως τις τούρ­κικες απειλές:
«Η Τουρκία» είπε «είναι έτοιμη για όλα» και συ­μπλήρωσε πως «ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ε.Ε. είναι προφανές ότι δεν περνάει από την Κύ­προ. Δεν αρέσουν οι απειλές στην Τουρκία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος αξιωματού­χος «τα έχωσε» ακόμη και στον πλέον ένθερμο οπαδό της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, για τις πά­γιες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες, αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν ούτε και οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.
Προφανώς ο Μπαγκίς και η Άγκυρα περιμένουν κάτι παραπάνω από την ελληνική κυβέρνηση. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν αρκεί ότι η Αθήνα «κάνει το παγόνι» και δεν διεκδικεί το μερίδιο της ΑΟΖ που αναλογεί στη χώρα εξαιτίας της ύπαρξης του Κα­στελόριζου («γαμώ την ατυχία μου» θα σκέφτεται ο Δρούτσας) στην περιοχή.
Παρ’ ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάει πάσο και έχει διαβεβαιώσει υπογείως τους Τούρκους ότι δεν παίζει στην περιοχή για να μην περιπλέξει τη διαδικασία της μοιρασιάς (50-50) του Αιγαίου, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα, η τούρκικη κυ­βέρνηση περιμένει από τους φίλους της στην Αθή­να να συγκρατήσουν τη Λευκωσία...
Το παιχνίδι, ωστόσο, έχει ξεφύγει πια από τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης για πολλούς και διάφορους λόγους:
Η πρωθυπουργική παραδοχή περί χώρας περιορισμένης κυριαρχίας έχει υπονομεύσει την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης ακόμη και απέναντι στην ελληνοκυπριακή διοίκηση.
Η Λευκωσία φρόντισε να εμπλακεί στο παι­χνίδι των πετρελαίων έχοντας στο πλευρό της το Ισραήλ, που όπως και να το κάνουμε – σε αντίθε­ση με την Ελλάδα – μπορεί να φρενάρει την τούρ­κικη βουλιμία.
Η Λευκωσία φρόντισε επίσης να εμπλέξει στη διαδικασία ισχυρά αμερικάνικα πετρελαϊκά συμφέροντα παραχωρώντας δικαιώματα ερευ­νών και εκμετάλλευσης σε εταιρείες αμερικάνι­κων συμφερόντων, γεγονός που είναι υποχρεω­μένη να λάβει υπόψη της η Άγκυρα.
Οι τούρκικες απειλές μετά τη σύναψη της συμ­φωνίας Κύπρου - Ισραήλ μπορεί να έμειναν ανα πάντητες από την ελληνική κυβέρνηση (είπαμε, Παπανδρέου και Δρούτσας είναι στοχοπροση-λωμένοι στη «δίκαιη» μοιρασιά του Αιγαίου), όχι όμως και από το Τελ Αβίβ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερι­κών της χώρας Γιγκάλ Παλμόρ, απαντώντας στις τούρκικες απειλές, δήλωσε ότι «η συμφωνία αυ­τή αποτελεί διμερή υπόθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο, η οποία δεν επηρεάζει κατά κανέ­ναν τρόπο μία τρίτη χώρα. Δεν βλέπουμε ως προς ποιο θέμα έχει λόγο μία τρίτη χώρα». «Ενημερώ­σαμε την Τουρκία για τις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, οι οποίες διεξήχθησαν με πλήρη διαφά­νεια» πρόσθεσε.
Άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος, όμως, που δεν κατονομάστηκε, ήταν ακόμα πιο σαφής στις δηλώσεις του: «Οι Τούρκοι επιδεικνύουν έναν θλι­βερό κυνισμό, καταγγέλλοντας τη συμφωνία με επιχείρημα το γεγονός ότι κατέχουν το βόρειο τμήμα της Κύπρου».
Η διαμάχη
Πώς θα εξελιχθεί η διαμάχη και με ποιον τρό­πο θα προσπαθήσει η Τουρκία να φρενάρει την έρευνα και την εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Από τη στιγμή που στο νταλαβέρι μπλέκονται αμερικάνικα - ισραηλινά συμφέρο­ντα, ο τούρκικος τσαμπουκάς, όπως και να το κά­νουμε, «εξορθολογίζεται».
Βέβαια, είναι ένα ερώτημα το πόσο ισότιμα μπορεί η Κύπρος να σταθεί σ’ αυτό το παιχνίδι με­ταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Τουρκίας και ποια ακριβώς στιγμή οι... εντιμότατοι «συμπαίκτες» θα μπουν στον πειρασμό να αφήσουν τα μεταξύ τους... μίση για να ασχοληθούν με τη «μικρή» Λευκωσία...
Το «παλεύει» η Κύπρος
Η κυπριακή κυβέρνηση, πάντως, πιστώνεται ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου, υπό αντίξοες συνθήκες, να διασφαλίσει και να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπαγκίς,
«...η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές, η Ελλάδα είναι φίλη. Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε., δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους, μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει. Έτσι θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης».
http://kostasxan.blogspot.com/


Πότε θα έλθει η ανάπτυξη κ. Παπανδρέου;

Πτώση του τζίρου στην αγορά και το 2010


Ξεπέρασε το 50% η πτώση του τζίρου σε πραγματικούς όρους στον κλάδο ένδυσης - υπόδησης το 2010, ενώ σημαντικές απώλειες υπέστησαν και οι κλάδοι καλλυντικών, φαρμάκων, καυσίμων, αλλά και τροφίμων.
Συνολικά στο διάστημα 2008 - 2010 οι εισπράξεις των καταστημάτων μειώθηκαν κατά 5,1 δις. ευρώ, με το ρυθμό της πτώσης να περιορίζεται πάντως από 7,1% το 2009 σε 2,2% το 2010, που αποτέλεσε τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης στην αγορά.
Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την πορεία της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης τη χρονιά που πέρασε.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, το 2010 η μείωση της κατανάλωσης σε πραγματικούς όρους (δηλ. σε όγκο) ήταν 52% στην ένδυση-υπόδηση, 28% στα καύσιμα, 27% στα φάρμακα - καλλυντικά, 15% σε έπιπλα - ηλεκτρικά είδη, 14% στα ποτά - καπνό και 11% στα τρόφιμα.
"Οι αυξήσεις του ΦΠΑ, οι μειώσεις κατά 20% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων που είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η μείωση της ρευστότητας, η αύξηση της ανεργίας καθώς και η αναπαραγωγή της αρνητικής ψυχολογίας στην αγορά είχαν δραματικά αποτελέσματα για τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις. Συγχρόνως, η δαμόκλειος σπάθη για λήψη νέων μέτρων απονευρώνει τις όποιες επενδυτικές πρωτοβουλίες", τονίζει η Συνομοσπονδία.
Η ΕΣΕΕ απαντά επίσης στις ανακοινώσεις που στηρίζονται στα στοιχεία των επιμελητηρίων, σύμφωνα με τις οποίες το 2010 άνοιξαν περισσότερες επιχειρήσεις από όσες έκλεισαν, λέγοντας ότι "το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών των επιμελητηρίων μπορεί να είναι θετικό, δεν ανταποκρίνεται όμως ούτε σε πραγματικό χρόνο, ούτε δείχνει την πραγματική εικόνα της αγοράς. Και τούτο διότι αφενός μεν τα μητρώα των επιμελητηρίων δεν έχουν εκκαθαριστεί αφετέρου δε η οποιαδήποτε τροποποίηση της νομικής μορφής μιας επιχείρησης καταγράφεται ως νέα εγγραφή".
Αναφορικά τέλος με την απασχόληση, τα στοιχεία δείχνουν απότομη μείωση των απασχολουμένων στο εμπόριο κατά 52.000 άτομα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2009 (φτάνοντας στα 785.500), η οποία αποκαταστάθηκε εν μέρει το δεύτερο τρίμηνο του 2010 (801.100 άτομα), ενώ το τρίτο τρίμηνο συνεχίστηκε μείωση της απασχόλησης με αλλά με μικρότερο ρυθμό (800.200).


Είναι πολύ στεναχωριμένος με τον λαό που υποφέρει!

Το πρωτοχρονιάτικο ζεϊμπέκικο του Γιώργου.


Στο μεζεδοπωλείο “Παυσίλυπον” της Νέας Κηφισιάς πέρασε την Πρωτοχρονιά ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρέα με τη σύζυγό του Άντα. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” ο Πρωθυπουργός έμεινε στο  μεζεδοπωλείο ως τις 3.50 το πρωί και μάλιστα χόρεψε το ζεϊμπέκικο “Συννεφιασμένη Κυριακή” του Βασίλη Τσιτσάνη, με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να του χτυπάνε παλαμάκια όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.


Και πάλι για τον κ. αντιπρόεδρο...

Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες κ. Πάγκαλε, αυτοί που τους διόρισαν τι είναι;


Αποτελεί κοινό μυστικό το γεγονός ότι από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι διοριζόταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία με ρουσφέτια- με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ το ποσοστό αναστράφηκε και τα ρουσφέτια, που συνεχίζονται, έγιναν μειοψηφία.
Ο ρουσφετολογικός διορισμός, είχε τις ρίζες του στην ανασφάλεια που ένοιωθαν οι Έλληνες, η οποία τους οδηγούσε στην αναζήτηση μιας «σίγουρης» δουλειάς. Βρήκε εύφορο έδαφος, γιατί το πολιτικό προσωπικό όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων εξουσίας, μηδέ του ΠΑΣΟΚ εξαιρούμενου,  προσφέρθηκε να «βοηθήσει» και να διορίσει με αντάλλαγμα την στήριξη των οικογενειών των ευνοημένων- τους σταυρούς που οδηγούσαν στο κοινοβούλιο.
Δεν λέμε κάτι καινούργιο. Η προαναφερθείσα κατάσταση, είναι γνωστή, έχει καταγραφεί ιστορικά, έγινε επιθεώρηση και σενάριο για κινηματογραφικές ταινίες- θυμόμαστε όλοι την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Υπάρχει και Φιλότιμο” (Διασκευή της θεατρικής κωμωδίας "Ανώμαλη Προσγείωση'' των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου) με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στον ρόλο του Μαυρογυαλούρου.
Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, ασχέτως του τρόπου με τον οποίο προσελήφθησαν, εργάστηκαν και εργάζονται, παράγοντας έργο. Έστω και αν συνηθίσαμε να στεκόμαστε απέναντί τους, ενδίδοντας στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, στη λογική των ρετιρέ και των βολεμένων. Ναι, μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, υπάρχουν και κοπρίτες. Όπως, κοπρίτες υπάρχουν μεταξύ όλων των κοινωνικών ομάδων και επαγγελμάτων. Κοπρίτες δικηγόροι, γιατροί, μπογιατζήδες, υδραυλικοί, δημοσιογράφοι και πάει λέγοντας.
Η γενίκευση είναι φασισμός. Όπως και η γενίκευση ότι όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, που δικαίως κάνει ορισμένους να φωνάζουν «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Το ζήτημα όμως είναι άλλο: Αν δεχθούμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι διορίστηκαν με ρουσφέτια είναι κοπρίτες, οι πολιτικοί οι οποίοι εξέθρεψαν την φαυλότητα, αυτοί που προσέφεραν μια θέση στον ήλιο του δημοσίου, εξαγοράζοντας  ουσιαστικά συνειδήσεις, τι αλήθεια είναι;  Αν πούμε αρχικοπρίτες ή κοπρίτες με περικεφαλαία ή δέκα φορές κοπρίτες, μάλλον θα είμαστε… επιεικείς.
Επειδή οι δημοτικές εκλογές είναι πρόσφατες, θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στον αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, αναφέροντας απλώς τι ακριβώς είναι ο νεποτισμός: Νεποτισμός (nepotism) ή οικογενειοκρατία, είναι η τακτική ενός δημόσιου αξιωματούχου να διορίζει έναν ή περισσότερους στενούς συγγενείς του στη δημόσια υπηρεσία ή να τους απονέμει άλλου είδους εύνοιες είτε για να ενισχύσει το κοινωνικό γόητρο της οικογένειας, είτε για να αυξήσει τα εισοδήματά της. Το στοιχείο της οικογενειακής σχέσης είναι αυτό που διαχωρίζει το νεποτισμό από τις ευρύτερες, αλλά στενά συνδεόμενες έννοιες της ευνοιοκρατίας και των ρουσφετιών.
Το βασικό ερώτημα που προκύπτει όμως, είναι για πιο λόγο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να διατηρεί στην Κυβέρνησή του και μάλιστα στη θέση του αντιπροέδρου, έναν άνθρωπο ο οποίος καθ’ έξη υβρίζει και προκαλεί κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται, κοινωνικές ομάδες που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι κατανοεί και συμπάσχει με το πρόβλημά τους. Δεν μπορεί να τον αποπέμψει ή μήπως κάνει καλά τη δουλειά του;
Newpost.gr


Τελικά η εκκλησία έγινε αριστερό πολιτιστικό κέντρο;

Μια ακόμη αντιρατσιστική συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα


311210-agiospantτου Δημήτρη Παπαγεωργίου Αντιρατσιστική συναυλία ετοιμάζει η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" του δημοτικού συμβούλου πλέον κ. Κωνσταντίνου για τις 15 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, μετά από "αντιρατσιστική πορεία" που θα ξεκινήσει από το Μουσείο (αγαπημένος τόπος συγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών). Η συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται ως... συμπληρωματική της προηγούμενης συναυλίας που πράγματοποιήθηκε προ λίγων εβδομάδων, με σπόνσορα τον Ιερώνυμο και τον ΔΟΛ. Το ότι ο κ. Κωνσταντίνου θέλει να προβοκάρει επεισόδια στην περιοχή, προκειμένου να αναδείξει την πολιτική του ατζέντα, είναι ξεκάθαρο. Το ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας κατά των κατοίκων είναι επίσης ηλίου φαεινότερο, καθώς με την πορεία θέλει να μεταφέρει πάνω στην πλατεία έναν όγκο αριστεριστών, μεταναστών και πιθανώς αναρχικών, οι οποίοι έχουν γνωστές θέσεις για τους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους προσδιορίζουν ως "φασίστες". Και είναι γνωστό το σύνθημα όλων αυτών "κρεμάλα στους φασίστες". Είναι λοιπόν πολύ πιθανό η "συναυλία" αυτή να γίνει η αφορμή εκτεταμένων επεισοδίων. Το ότι ο κ. Κωνσταντίνου και οι συν αυτώ θέλουν να κάνουν μια επίδειξη ισχύος, υπό την πτέρυγα του νέου δημάρχου κ. Καμίνη, είναι σοβαρό γιατί αποδεικνύει το πώς θα πορευθεί η Αθήνα τα επόμενα χρόνια. Η ουσία όμως δεν βρίσκεται εκεί. Γιατί όσο και εάν ο Κωνσταντίνου και οι ανταρσυαζόμενοι είναι μια ισχνή μειοψηφία, που παρασιτεί πολιτικά στην ελληνική κοινωνία, λόγω της εύνοιας του πασοκικού παρακράτους, με σκοπό να θέτει όρια στην δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιούνται από το ίδιο το παρακράτος για να κάνουν την βρώμικη δουλειά του. Την κατάπνιξη δηλαδή των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και την αυτοοργάνωση των κατοίκων, η οποία μπορεί τελικά να έχει κάποια αποτελέσματα όπως αποδεικνύει η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Είναι ακριβώς αυτό που τους ενοχλεί. Το ότι σε αντίθεση με την ρητορεία της αριστεράς περί "αυτοοργάνωσης" και λαϊκής συσπείρωσης, το μοναδικό επιτυχημένο παράδειγμα μιας κοινοτιστικού τρόπου δράσης, έρχεται από τον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από το σύστημα, το οποίο φοβάται ότι αυτό μπορεί πολύ γρήγορα να γίνει αντικείμενο μίμησης και σε άλλες περιοχές. Αυτή λοιπόν η συναυλία έρχεται να ενταχθεί μέσα σε ένα ευρύτερο υπερπλαίσιο καταπίεσης των κατοίκων, που ξεκινά από τις αστυνομικές επιθέσεις εναντίον τους και τις αναίτιες συλλήψεις, επεκτείνεται μέχρι την πολιτική τους καταδίκη από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου και φτάνει μέχρις τις καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών. Και έτσι επιστρατεύει όλα τα μέσα που έχει. Από τον Αρχιεπίσκοπο έως την άκρα αριστερά. Όλοι, με κοινή συνθηματολογία και με κοινό σκοπό, επιχειρούν να καταλύσουν τα κεκτημένα των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Ποιά είναι αυτά τα κεκτημένα; Μα το δικαίωμα να κυκλοφορούν τουλάχιστον πάνω στην πλατεία της περιοχής τους (αν όχι στα στενά γύρω από αυτή) δίχως να φοβούνται για το τι ενδέχεται να τους συμβεί. Περί αυτού πρόκειται. Και αυτό θέλουν να τους το στερήσουν.


Νέα εξ ανατολών....

H ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Εφ. Μπιρλίκ 29-12-2010.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ : ¨ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝΕ ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΙΜΠΡΑΙΜ ΣΕΡΙΦ ΚΑΙ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ. ΣΤΗΝ ΕΠΑΘ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ¨.
 
H Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας  σε συνεδρίαση της στην αίθουσα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης στις 27 Δεκεμβρίου εξέτασε τα θέματα των μουφτειών και της ΕΠΑΘ. Στις αποφάσεις που λήφθησαν στην συνεδρίαση , επαναλαμβάνονται τα αιτήματα να αναγνωριστούνε από το κράτος μας οι εκλεγμένοι από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης μουφτήδες Ιμπραίμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, να ιδρυθεί στην θέση της ΕΠΑΘ πανεπιστημιακή σχολή τετραετούς φοίτησης, η σχολή αυτή να ανοίξει μέσα από την συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας σε επιστημονικό επίπεδο, ενώ σε αυτή τη σχολή που θα πάρει την θέση της ΕΠΑΘ και θα βγάζει δασκάλους για τα μειονοτικά σχολεία, να εισέρχονται μόνο μέλη της μειονότητας. Οι αποφάσεις λήφθησαν με πλειοψηφία. Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια που είπε στην συνεδρίαση αυτή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη. Ο Μάντατζη εξέπληξε τους πάντες λέγοντας πως ζήτησε  η ΕΠΑΘ να είναι μικτή (χριστιανοί-μουσουλμάνοι)  για να ¨αλλάξει θέμα η επικαιρότητα¨.


Εμείς αγοράζουμε σκυλοπνίχτες!

ΝΕΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Εφ. Νέτγκαζέτε   31-12-2010
Συμφωνία χρηματοδότησης 6 υποβρυχίων
ΑΓΚΥΡΑ. Υπογράφτηκε συμφωνία για την χρηματοδότηση των 6 υποβρυχίων που χρειάζεται το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Στην γραπτή ανακοίνωση που έγινε αναφέρεται πως διασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 2 δις 187 εκ και 700 χιλιάδων ευρώ (περίπου 2,9 δις $) για την παραγωγή 6 υποβρυχίων στην Τουρκία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως για την παραγωγή των υποβρυχίων στην Τουρκία, υπογράφηκε συμφωνία ύψους 1 δις 878 εκ και 700 χιλ ευρώ με κονσόρτσιουμ τραπεζών με επικεφαλής την Bayerische Landesbank, καθώς και συμφωνία ύψους 309 εκ ευρώ με κονσόρτσιουμ τραπεζών με επικεφαλής την WestLB AG-παράρτημα Λονδίνου


Τα πατριωτικά ιστολόγια έγραψαν...



1. Κρίση στις Πολεμικές Μοίρες από την… αξιοκρατία Βενιζέλου
2. Λευκή απεργία των πιλότων Πολεμικής Αεροπορίας
3. To σχέδιο 18+18 (Στράτευση στα 18-Θητεια 18 μηνών)
4. Στο ΠΝ θα παραμείνει ο Παπανικολής
5. Τουρκο-αλβανική στρατιωτική συνεργασία : Πρόκληση για την Ελληνική ασφάλεια
6. Τι επιδιώκει η Αγκυρα στο Αιγαίο : Η στρατηγική του "πρώτου πλήγματος"
7. “Mavi Marmara” : Συμπεράσματα με βάση τα δεδομένα

8. Περί Ελληνο-ισραηλινής προσέγγισης
9. Το σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά») και οι Ελληνικές αδυναμίες
10. Θράκη: ο ΓΑΠ σπέρνει ανέμους, η Ελλάδα θερίζει θύελλες...
11. Μια απάντηση στον Πολίτη Οπλίτη για το άρθρο «Πως μπορεί να αποκτήσει νόημα η στρατιωτική θητεία;»
12. "Πατριωτικές" κυβιστήσεις
13. Είναι λογικό να καταστρέφονται τα Άρματα που αποσύρονται;
14. Ελληνοισραηλινές συνομιλίες
15. Αφοπλισμός προ των πυλών
16. Πώς μπορούν να πιάσουν τόπο 18 εκ. Ευρώ...
17. Ξεκινά τις δοκιμές στο Αιγαίο το «Παπανικολής»
ΤΟ 2010 ΕΦΥΓΕ...ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ (3)


Επιτέλους και κάτι αισιόδοξο!


Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε και μια νέα συνεργασία με έμπειρους επιστήμονες από το Ινστιτούτο Α. Φλέμινγκ, στο επιστημονικό πεδίο της αρθρίτιδας. «Ψυχή» της όλης προσπάθειας είναι ο καταξιωμένος ερευνητής, Γιώργος Κοντοπίδης, η δράση του οποίου στον τομέα της ανακάλυψης φαρμάκων αναγνωρίστηκε το 2008 από το Iδρυμα Μποδοσάκη.

Ο Eλληνας ερευνητής μετά τις αρχικές σπουδές του στα πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Γλασκόβης, στους τομείς της χημείας και της βιοτεχνολογίας αντίστοιχα, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Τμήμα Ιατρικής του πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου (UK), όπου και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής. Στην Ελλάδα επέστρεψε τον Μάιο του 2006 και με τον βαθμό του επίκουρου καθηγητή ανέλαβε την ευθύνη του εργαστηρίου Βιοχημείας.


Οι ανακαλύψεις. Ο κύριος στόχος της διδακτορικής του έρευνας ήταν η ανακάλυψη των (μη-πεπτιδικών) ενώσεων ως αντικαταστάτες του ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου κυκλοσπορίνη. Μάλιστα, οι πρώτοι (μη-πεπτιδικοί) αναστολείς αυτού του είδους για ένα άλλο φάρμακο, την κυκλοφιλίνη, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της διατριβής του.

Αλλες σημαντικές του ανακαλύψεις ήταν η πρωτεϊνική δομή της κυκλοφιλίνης, η οποία άνοιξε νέες δυνατότητες για τον σχεδιασμό των πιο εκλεκτικών παραγώγων κυκλοσπορίνης για ασθένειες όπως η μαλάρια.

«Προσπάθησα να ξεκλειδώσω την... κλειδαριά, που ονομάζεται πρωτεΐνη», επισημαίνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Κοντοπίδης. «Κάθε λειτουργία του σώματός μας συνδέεται με κάποια πρωτεΐνη. Ο οργανισμός μας έχει χιλιάδες από αυτές. Η λογική, λοιπόν, είναι πως όταν υπάρχει μια δυσλειτουργία ή μια πάθηση, όπως ο καρκίνος, εμπλέκεται και κάποια πρωτεΐνη.

Αρα, ο στόχος είναι να την αδρανοποιήσουμε ή να την ενεργοποιήσουμε -κατά περίπτωση- ώστε να σταματήσει να ?δημιουργεί? πρόβλημα. Δουλειά μου είναι, λοιπόν, να σχεδιάσω εκείνες τις ουσίες που θα αναστείλουν ή θα εντείνουν τη λειτουργία μιας πρωτεΐνης του οργανισμού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και τον καρκίνο.

Μερικές από τις ουσίες που ανακάλυψα, έδωσαν ιδέες ή έκαναν αποδοτικότερα φάρμακα που βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, που σημαίνει πως δοκιμάζονται σε ανθρώπους ως αντικαρκινικά φάρμακα».

Στο ερώτημά μας για το αν υπάρχουν φάρμακα που να θεραπεύουν πλήρως διάφορες μορφές καρκίνου ή αν είμαστε κοντά σε τέτοιου είδους ανακαλύψεις, η απάντηση του κ. Κοντοπίδη είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα...

«Εχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε αρκετά πεδία. Για παράδειγμα, στη λευχαιμία. Πριν από 30 χρόνια πέθαινε το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που νοσούσαν από λευχαιμία, ενώ σήμερα έχουμε καταφέρει να επιβιώνει το μεγαλύτερο ποσοστό. Μπορεί η ασθένεια να μην εξαλείφεται, αλλά ότι 200 εκατ. άνθρωποι ζουν 10 χρόνια παραπάνω, είναι μεγάλο βήμα».


H καταξίωση
Αναφορές σε συνέδρια και βιβλιογραφία

Το Κέντρο για την Ερευνα και την Τεχνολογία Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) έχει προσφέρει στον Ελληνα επιστήμονα εγκαταστάσεις στο ίδρυμά του, στην Καρδίτσα, στις οποίες ο ίδιος ίδρυσε το εργαστήριο ανάπτυξης φαρμάκων. Το προσωπικό του Εργαστηρίου Βιοχημείας αριθμεί, σήμερα, 6 μέλη. Η ανακάλυψη των φαρμάκων με στόχο την αναστολή της διαδικασίας πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του τα τελευταία 10 έτη.

Οι πρωτεΐνες που περιλαμβάνονται σ’ αυτή τη διαδικασία, όπως η PCNA, οδήγησαν σε καταξιωμένες ερευνητικές εργασίες, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και αποτέλεσαν εξώφυλλο τεύχους του περιοδικού των πρακτικών της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ. Επίσης, η συνεισφορά του στην ανακάλυψη νέων αναστολέων του κυτταρικού κύκλου με στόχους τις κινάσες είναι συνεχόμενη και εκτενής, όπως προκύπτει από τις 31 παρουσιάσεις και 600 αναφορές σε συνέδρια και στη διεθνή βιβλιογραφία. Εχει καταθέσει 37 ατομικές συντεταγμένες κρυσταλλικών δομών πρωτεϊνών και 3 διεθνείς πατέντες!


Τιμητική διάκριση για τον τουρκομογγόλο!

TIMHTIKH ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Εφ. Ζαμάν 1-1-2011
To Αραβικό CNN επέλεξε τον Ερντογάν ως ¨Άνθρωπο της χρονιάς¨
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξελέγη από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας του αραβικού CNN –έδρα Ντουμπάι-  ως ο άνθρωπος της χρονιάς.
Με βάση την είδηση της ιστοσελίδας http://arabic.cnn.com, ο Ερντογάν εξελέγη πρώτος με ποσοστό 74% με τον πρόεδρο της Συρίας Μπεσσάρ Άσαντ να τον ακολουθεί με 20%. 
Η είδηση που αντανακλά τον σφυγμό του Αραβικού κόσμου, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη της ανόδου του πρωθυπουργού Ερντογάν και της τουρκικής διπλωματίας. Στην  είδηση που περιγράφει την καριέρα του Ερντογάν, γίνεται και αναφορά στο περιστατικό με το πλοίο Μαβί Μαρμαρα, που αξιολογείται ως επιτυχία του Ερντογάν. Επίσης στο άρθρο γίνεται αναφορά στο ρόλο της Τουρκίας στα θέματα του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Τονίζεται ο μεσολαβητικός ρόλος του πρωθυπουργού ανάμεσα στο Ιράν και τον δυτικό κόσμο, και το πώς ο διαμεσολαβητικός ρόλος της Τουρκίας ανάμεσα σε Συρία και Λίβανο  εξομάλυνε στις σχέσεις τους.
Φαίνεται ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την εκλογή του στην πρώτη θέση ήταν η στάση του στο Νταβός.
Στην είδηση υπογραμμίζεται το πόσο αποτελεσματικός είναι ο Ερντογάν και η πολιτική του, για τις σχέσεις μεταξύ των αραβικών χωρών.


Νέα εξ ανατολών....

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΕΡΝΤΙΜΑΝ

 Εφ. Μπιρλίκ 23-12-2010

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου Μεχμέτ Ντερντιμάν αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάνταντζη πως ¨Στηρίζω μέχρι τέλους το μικτό μοντέλο λειτουργίας στην ΕΠΑΘ¨.  Με το μάτι ενός εκπαιδευτικού, με την εμπειρία χρόνων και χωρίς να κατηγορεί κανέναν, αξιολόγησε το γεγονός στην εφημερίδα Μπιρλίκ. Ο Ντερντιμάν κάνει έκκληση προς τους βουλευτές να λάβουν υπόψιν τους τις ευαισθησίες της μειονότητας στο θέμα της εκπαίδευσης, ενώ αναφέρει πως είναι ανάγκη οι βουλευτές να έρθουν σε διαβούλευση με τους φορείς, με τους πρόεδρους τους συλλόγων και  εκπροσώπους της μειονότητας, και να κινηθούνε ανάλογα.

Κύριε Ντερντιμάν, η μειονοτική εκπαίδευση για χρόνια συζητούνταν και ακόμη συζητείται. Εσείς τι λέτε ; Ποια απάντηση θα δίνατε ;
¨Για χρόνια είχαμε τα σχετικά με την ΕΠΑΘ (Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης)  αιτήματα μας. Εδώ και 15 χρόνια συνεχώς, λέμε στο Υπουργείο Παιδείας πως πρέπει να είναι η ΕΠΑΘ. Μεταξύ των αιτημάτων μας είναι και η μετατροπή της ΕΠΑΘ σε πανεπιστημιακή σχολή 4ετούς φοίτησης. Να αποτελεί μια αυτόνομη σχολή. Να μπαίνουν σε αυτήν μόνο τα παιδιά της μειονότητας. Οι ακαδημαϊκοί που θα διδάσκουν την τουρκική γλώσσα και το Ισλάμ, να έρχονται από την Τουρκία. Δηλαδή όταν λέμε από την Τουρκία, εννοούμε να έρθουν Τούρκοι καθηγητές και να κάνουνε αυτά τα μαθήματα. Όμως το Υπουργείο Παιδείας επί χρόνια δεν ενέσκηψε με ευαισθησία στο θέμα. Τον τελευταίο καιρό εμείς ως συνδικάτο μεταφέραμε διαρκώς στο Υπουργείο Παιδείας την άποψη πως η ΕΠΑΘ πλέον πρέπει να προστεθεί σε ένα πανεπιστήμιο. Εντέλει κατά τους θερινούς μήνες πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή μια εκδήλωση με θέμα το χτες, το σήμερα και το αύριο της ΕΠΑΘ. Στην εκδήλωση φυσικά ο καθένας εξέφρασε την άποψη του. Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι εμείς πριν την εκδήλωση ως συνδικάτο προβήκαμε σε κάποιες κινήσεις και κάναμε κάποιες επισκέψεις σε μειονοτικούς φορείς και συλλόγους. Σε αυτές τις επισκέψεις συζητήσαμε για το πώς πρέπει να είναι η ΕΠΑΘ, και καταλήξαμε σε συμφωνία. Σε αυτές τις  επισκέψεις μας επισκεφτήκαμε τους συλλόγους μας και πήραμε τις απόψεις τους. Φυσικά και σε αυτή τη συμφωνία με τους φορείς και τα άτομα συμπεριλαμβάνονταν και οι βουλευτές μας. Καθίσαμε και γράψαμε το πώς πρέπει να είναι η ΕΠΑΘ, το πώς πρέπει να είναι η μειονοτική εκπαίδευση, και υπό την μορφή υπομνήματος και με την υπογραφή των βουλευτών μας την παρουσιάσαμε στην Θάλεια Δραγώνα.¨
Κύριε πρόεδρε, τι έγραφε αυτή η αναφορά, ποια ήταν τα αιτήματα σας ;
¨Έγραφε το πώς πρέπει να είναι η ΕΠΑΘ  στο επόμενο διάστημα. Όπως ανέφερα λίγο πριν πρέπει να είναι μια πανεπιστημιακή σχολή 4ετούς φοιτήσεως. Πρέπει να ενταχθεί στο πανεπιστήμιο. Στην ΕΠΑΘ θα μπορούνε να μπαίνουν μόνο φοιτητές από την μειονότητα. Οι ακαδημαϊκοί που θα διδάξουν την τουρκική γλώσσα και την Ισλαμική θρησκεία θα έρθουν από την Τουρκία. Μάλιστα εγώ στην ομιλία μου είχα υπογραμμίσει πως θα πρέπει και τα βιβλία που θα διδάσκονται στην ΕΠΑΘ να έρχονται από την Τουρκία. Μάλιστα αν είναι δυνατόν να ενταχθεί και η σχολή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αυτό το είχαμε ζητήσει, για να μπορούνε οι τελειόφοιτοι να κάνουν την πρακτική τους στα μειονοτικά σχολεία. Βλέπετε ότι η εκπαίδευση είναι μια δουλειά που καταρχάς απαιτεί υπευθυνότητα. Όταν λοιπόν μιλά για την εκπαίδευση κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται από εκπαίδευση, τότε προκαλείται χάος στην μειονοτική εκπαίδευση. Για αυτό εμείς πάντα λέγαμε το εξής. Αν το κράτος μας επιθυμεί να συμβάλει πραγματικά στην μειονοτική εκπαίδευση, αν θέλει να την βελτιώσει, πρέπει οπωσδήποτε να λάβει υπόψιν του τα θέματα που παρέθεσα παραπάνω. Διαφορετικά μιλάμε συνέχεια, χωρίς όμως να μπορούμε να φτάσουμε σε αποτέλεσμα.  Στο σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα πρέπει να αναφέρω το εξής. Στην αναφορά που είχαμε συμφωνήσει, υπήρχαν οι υπογραφές όλων.  Υπήρχαν και οι υπογραφές των βουλευτών μας. Όλοι είχαν συμφωνήσει σε αυτά . Αν σήμερα οι βουλευτές βγαίνουν και ισχυρίζονται τα αντίθετα, τότε γιατί υπέγραψαν την αναφορά που είχαμε παραδώσει ;
Κύριε πρόεδρε, αυτήν την αναφορά στην οποία όλοι συμφώνησαν και υπέγραψαν, ζητήσατε από τους βουλευτές να την μεταφέρουν στην κυβέρνηση και στο σχετικό υπουργείο ;

Πολλές φορές το ζητήσαμε. Εμείς πάντα συνεργαζόμασταν με τους βουλευτές. Εγώ προσωπικά συνέχεια ενοχλούσα τους βουλευτές μας. Και εμείς στέλναμε τα αιτήματα μας, αλλά και μέσω αυτών τους παραδίδαμε προφορικές και γραπτές αναφορές για να τις μεταφέρουν στις αρμόδιες αρχές. Και από εκείνους, ζητούσαμε ως βουλευτές να μεταφέρουν τα αιτήματα μας στις αρμόδιες αρχές.
Μπορέσατε να πάρετε απάντηση ;
¨Δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποια απάντηση με αυτόν τον τρόπο, ούτε υπάρχει βέβαια καμία γραπτή απάντηση. Εγώ, ως Μεχμέτ Ντερντιμάν, επειδή παρακολουθώ αδιάκοπα τις εξελίξεις στα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, ένιωθα ότι στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας υπάρχει ένα μοντέλο για την μειονοτική εκπαίδευση και την ΕΠΑΘ. Γι’ αυτό πάντα τους έλεγα: «έχετε στο χαρτοφυλάκιό σας ένα νέο εκπαιδευτικό πρότυπο. Εντάξει είναι ωραίο, αλλά δεν θα το δεχθούν τα μέλη της μειονότητας». 
Την ΕΠΑΘ θα πρέπει να δούμε από αυτήν την οπτική γωνία: Το 1968 κάνεις ένα λάθος. Ιδρύεις δηλαδή την ΕΠΑΘ με λανθασμένη μορφή με την οποία απασχολείς τη μειονότητα επί 42 χρόνια. Το 1987 δεν κλείνεις τις Ακαδημίες αλλά τις ενσωματώνεις στα πανεπιστήμια αφήνοντας τελικά την ΕΠΑΘ εκτός. Αν τώρα έρθεις το 2010 και κάνεις τρίτο λάθος θα διαλύσεις την ΕΠΑΘ. Αυτό που λέω δηλαδή είναι ότι, αν το κράτος βγάλει κάποια απόφαση σχετικά με την ΕΠΑΘ θα πρέπει να σκύψει πάνω  στο θέμα αυτό με ευαισθησία. Εννοείται ότι, εφόσον το θέμα αυτό αφορά στη μειονότητα, θα πρέπει φυσικά το κράτος να ακούσει τη μειονότητα. Η σωστή πρακτική θα ήτανε νε ληφθούν υπόψη όλα τα αιτήματα της μειονότητας και να ληφθεί απόφαση με βάση αυτά. Η απόφαση δεν πρέπει να βγει μόνο βάσει αυτών που λένε οι βουλευτές μας διότι δεν είναι  αυτοί υπεύθυνοι για την εκπαίδευση. Οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι μόνο να προωθούν  τα αιτήματα της μειονότητας στις αρμόδιες Αρχές. Διότι, όταν γίνεται ένα λάθος είναι πολύ δύσκολο μετά να το διορθώσεις.
Ο βουλευτής κύριος Μάντατζη δήλωσε σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό: «Εγώ προσωπικά είμαι σύμφωνος και υποστηρίζω  την είσοδο και Ελλήνων σπουδαστών στην ΕΠΑΘ». Αυτή η δήλωση και η επιθυμία που εξέφρασε δεν είναι αντίθετες με τα δικά σας αιτήματα;
Αυτό το μεικτό μοντέλο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τα δικά μας αιτήματα. Δεν μπόρεσα ακόμα να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που ξεκίνησε να συζητιέται αυτό το μοντέλο που υποστηρίζει ο βουλευτής μας. Εμείς ως μειονότητα έχουμε κάποιο δικαίωμα. Εάν το κράτος έχει όντως καλές προθέσεις η σχολή που θα ιδρυθεί θα είναι αυτόνομη. Εάν ληφθούν υπόψη η συνθήκη της Λοζάννης, καθώς και άλλες συμφωνίες επί πολιτισμικών θεμάτων και πρωτόκολλα, η σχολή θα έχει μια μορφή αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Πιστέψτε με, ακόμα δεν έχω καταλάβει το λόγο που σηκώνονται σήμερα και εκφράζουν την ανάγκη να ιδρυθεί ένα μεικτό μοντέλο. Έχω μια μεγάλη περιέργεια: εάν υποθέσουμε ότι εφαρμόζεται αυτό το μεικτό μοντέλο, οι Έλληνες απόφοιτοι αυτού πού και σε ποια σχολεία θα διοριστούν; Καταλαβαίνουμε ότι οι απόφοιτοι της μειονότητας θα διοριστούν, όπως είπε και ο Τσετίν Μάντατζη, στα σχολεία της μειονότητας. Οι απόφοιτοι της πλειονότητας που θα διοριστούν; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα; Πού και σε ποια σχολεία θα διορισθούν;
Εάν τεθεί εμπόδιο στο διορισμό τους, αυτό δεν αποτελεί καταπάτηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων; Οι Έλληνες δάσκαλοι που θα αποφοιτήσουν από τη σχολή, όπως είναι λογικό, θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων τους. Φοίτησα και αποφοίτησα από τη συγκεκριμένη σχολή, άρα όπως κάθε Έλληνας πολίτης, θέλω κι εγώ να διοριστώ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα ελληνικά δικαστήρια θα το λάβουν οπωσδήποτε αυτό υπόψη τους και θα αποφανθούν υπέρ του αιτήματος αυτού. Ο Νίκος και η Μαρία θα διορισθούν σε μειονοτικό σχολείο για να διδάξουν την τουρκική διδακτέα ύλη. Το γεγονός αυτό είναι λάθος σύμφωνα με τις δικές μας απόψεις για την εκπαίδευση. Προσέξτε, το τονίζω αυτό. Οι δάσκαλοι που θα διδάξουν τούρκικα θα πρέπει να έχουν αυτή τη γλώσσα ως μητρική και να τη γνωρίζουν καλά. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πρέπει οπωσδήποτε να προέρχονται από τη μειονότητα.
Συνεπώς, δεν μπορώ να ξέρω ούτε και καταλαβαίνω γιατί ο βουλευτής μας υποστηρίζει αυτό το μοντέλο. Συναντηθήκαμε αμέτρητες φορές με τους βουλευτές. Ποτέ δεν αποδέχθηκαν αυτό το μοντέλο. Πώς τώρα αυτό εμφανίστηκε, δυσκολεύομαι να το καταλάβω.  Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, εμείς αναφερόμασταν σε αυτό το μεικτό μοντέλο γιατί ήταν κάτι στο οποίο αναφέρονταν συχνά οι αρμόδιοι. Εμείς και οι βουλευτές μας πάντα λέγαμε ότι αυτό το μοντέλο δεν θα γίνει αποδεκτό. Τώρα τι συνέβη και οι βουλευτές το υποστηρίζουν δυσκολεύομαι να το καταλάβω.
Κλείνοντας αγαπητέ πρόεδρε τι θα προτείνατε;
Προτείνω το εξής. Το θέμα της εκπαίδευσης δεν είναι δουλειά που θα την κάνουν οι βουλευτές μόνοι τους. Το ζήτημα της εκπαίδευσης είναι πολύ ευαίσθητο. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ιδρυθούν επιτροπές και έπειτα να ορισθεί μια διαδικασία κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα και θα φτάσει στη Συμβουλευτική επιτροπή της τουρκικής μειονότητας  δυτικής Θράκης. Εκεί θα συζητηθεί με τους αντιπροσώπους άλλων οργανώσεων και μετά από διαβουλεύσεις θα ενημερωθούν οι  βουλευτές μας για τις  θέσεις μας και θα τις μεταφέρουν στα αρμόδια υπουργεία. Εγώ, ως πρόεδρος σωματείου, προτίθεμαι αυτό να το κάνω αμέσως. Εξάλλου το θέμα θα το θέσουμε στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής επιτροπής. Στην επόμενη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής επιτροπής το πρώτο θέμα είναι νομίζω αυτό των μουφτήδων και δεύτερο είναι της ΕΠΑΘ διότι είναι δύο θέματα πολύ σημαντικά για τη μειονότητα. Τα ζητήματα αυτά αποτελούν για εμάς κόκκινη γραμμή και τα θεωρούμε πολύ ουσιώδη. Θα πρέπει να σκύψουμε πάνω τους με ευαισθησία.
Κλείνοντας, οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποφοιτήσει από την ΕΠΑΘ θα ζητήσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα ραντεβού με τον διευθυντή του υπουργείου. Εμείς δεν καθόμαστε άπραγοι στο θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ως σωματείο κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας. Θα συναντηθούμε πάλι με άλλους οργανισμούς και θα αποφασίσουμε για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί η κατάσταση από εδώ και στο εξής. Σε καμία περίπτωση δεν θα ξοδέψουμε άσκοπα το χρόνο μας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για τη μειονοτική εκπαίδευση και να μην αμφιβάλλει κανείς ότι θα το κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να ψάξουμε το δίκιο μας μέσω διαφόρων οδών εντός συνόρων και σε διεθνές επίπεδο για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά μας. Μιλάνε για καταπάτηση του Συντάγματος. Κι εγώ όμως έχω κάποια δικαιώματα που μου παραχωρήθηκαν από τη συνθήκη της Λοζάννης. Το σχολείο μου θα πρέπει να είναι αυτόνομο. Θα πρέπει να απευθύνεται ακριβώς σε εμένα. Δεν ήμουν εγώ αυτός που υπέγραψε την συνθήκη της Λοζάννης. Αυτοί την υπέγραψαν. Συνεπώς  έχω αυτό το δικαίωμα. Ζητώ το δικαίωμά μου. Αυτό πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Η μορφή της ΕΠΑΘ μέχρι σήμερα δεν αποτελούσε παράβαση του Συντάγματος; Τότε πώς λειτουργούσε;  Βέβαια, αυτή τη στιγμή μιλάνε για ένα μικτό μοντέλο που δεν έχει επισημοποιηθεί. Αυτό το μικτό μοντέλο δεν αποτελεί καταπάτηση του Συντάγματος; Δεν αποτελεί καταπάτηση της συνθήκης της Λοζάννης; Ναι, αποτελεί καταπάτηση και της συνθήκης της Λοζάννης και του Συντάγματος. Δεν καταλαβαίνω πώς ένα βουλευτής υποστηρίζει ένα τέτοιο μοντέλο. Κι αν πρέπει θα ρωτήσω για ακόμα μια φορά: πώς προέκυψε αυτή η ανάγκη για ένα μικτό μοντέλο;
Τελειώνοντας, θα ήθελα από εδώ να πω στους βουλευτές μας το εξής: Ας έρθουν πάλι  να καθίσουν μαζί μας σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε με την πρέπουσα ευαισθησία και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις κινήσεις μας από εδώ και πέρα. Να πάμε έπειτα στο υπουργείο Παιδείας και να πούμε «ορίστε, εμείς πήραμε τη συγκεκριμένη απόφαση και έτσι θέλουμε να γίνουν τα πράγματα». Όχι μόνο με εμάς, να συζητήσουν με όλους τους συλλόγους και με όλα τα ιδρύματα της μειονότητας και μετά να αποφασίσουν. Είναι λάθος να βγαίνεις και να λες ότι υποστηρίζεις το συγκεκριμένο μοντέλο χωρίς να ξέρεις καλά τι περιλαμβάνει. Οι βουλευτές μας θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτές τις λανθασμένες θέσεις γιατί η εκπαίδευση είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.
Σχόλιο : Απόλυτα σύμφωνος με την γραμμή του τουρκικού προξενείου ο κύριος Ντερντιμάν. Μα απόλυτα!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More