26.6.11

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: " Λεφτά υπάρχουν "!

Σκάνδαλο σπατάλης με τα Special Olympics.70 εκατ ευρώ το κόστος τους!


NΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ… 

7.7 εκατ ευρώ μόνο για την τελετή έναρξης

To αντίστοιχο κόστος των αγώνων σε Δουβλίνο και Σαγκάη δεν ξεπέρασε τα 30 και 36 εκατ ευρώ!   
Η τελετή έναρξης των Special Olympics κόστισε 7,7 εκ. ευρώ. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό κόστος της διοργάνωσης θα υπερβεί τα 70 εκ. ευρώ τότε είναι να βγαίνει ο Έλληνας από τα ρούχα του, αναλογιζόμενος ότι οι δύο προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις σε Δουβλίνο και Σαγκάη κόστισαν συνολικά 30 και 36 εκατ. ευρώ. Εν ολίγοις Ιρλανδοί και Κινέζοι πιάστηκαν… κορόιδα.
Η Ελλάδα τους έβαλε για μία ακόμα φορά τα γυαλιά, αφού θα κάνει «τους καλύτερους special Olympics» που έχουν γίνει ποτέ. Βάσει κόστους τουλάχιστον, αφού η Αθήνα θέλει ένα Δουβλίνο και μία Σαγκάη «στην καθισιά της» (30+36=66 εκ. ευρώ) και της μένουν και 4 εκατ. ευρώ… ρέστα!
Το… κερασάκι σε αυτή την… ομορφιά όμως είναι άλλο. Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Ελλάδος, Γιάννα Δεσποτοπούλου, το οποίο είναι ένα ιδιωτικό σωματείο, πιέζει αφόρητα την Πολιτεία να της εξασφαλίσει επιπλέον 28,2 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό για να καλύψει -λέει- άμεσες δαπάνες!
Ταυτόχρονα απαιτεί άλλα 12 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των χορηγικών προγραμμάτων της διοργάνωσης, επειδή σε αυτό το τραγικό τραπεζικό περιβάλλον, καμία τράπεζα δεν προτίθεται να βάλει βαθιά το χέρι στα ταμεία για να γίνει «μέγας χορηγός» ή έστω «επίσημος υποστηρικτής» των Αγώνων. Έτσι, σε ποιον πέφτει ο κλήρος; Μα στον Έλληνα φορολογούμενο φυσικά. Αυτός είναι ο «μέγας χορηγός» σε ακόμα μία υπερκοστοληγμένη αθλητική διοργάνωση στην χώρα μας.
Η Γιάννα Δεσποτοπούλου προέβη και σε ένα μεγάλο ατόπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησε από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής να εγκρίνουν κονδύλι 2,6 εκατ. ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση είχε προβλέψει ότι μπορεί να δαπανηθεί εκ των υστέρων για να καλύψει οποιαδήποτε «μαύρη τρύπα» μέχρι αυτού του ποσού.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα μπορούσε αυτό το ποσό να συμπεριληφθεί στα προσδοκώμενα έσοδα της διοργάνωσης. Το παράνομο αυτής της λογιστικής πρακτικής αντιλήφθηκε άμεσα ο έμπειρος σε διοργανώσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων, περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος τα βρόντηξε και αποχώρησε από την οργανωτική επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πράγμα αλλάζει όταν μιλάμε για τους επίσημους προμηθευτές. Αυτοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αντιθέτως θα κάνουν «χρυσές δουλειές», αφού οι σημαντικότεροι διαγωνισμοί έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες και επί της ουσίας κατέληξαν σε… αναθέσεις.
Η Πολιτεία από την πλευρά της αρκέστηκε σε όλη αυτή τη… φαρσοκωμωδία να «κουρέψει» δια του αρμόδιου υφυπουργού, Χρήστου Αηδόνη, τον αρχικό προϋπολογισμό της διοργάνωσης των Special Olympics από τα 87 εκατ. ευρώ στα περίπου 70 εκατ. ευρώ.
Τσάμπα πήγαν οι φωνές και τα σκάνδαλα για τα «όργια» σπατάλης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που έβαλαν το τελευταίο καρφί στο «φέρετρο» της ελληνικής οικονομίας και από τότε ξεκίνησε ουσιαστικά η μακριά «κάτω βόλτα». Και αν τότε, «λεφτά υπήρχαν», τώρα τι να πει ο Έλληνας φορολογούμενος; Προς τα πού να ρίξει το… φάσκελο; Να δείτε που τελικά, το ρίχνει στον καθρέφτη. Που αφήνει τόσα χρόνια ένα ανάπηρο κράτος να τον εκμεταλλεύεται.
Αυτό που οφείλει ο Έλληνας πολίτης να κάνει, είναι να απαιτήσει από το κράτος να βγάλει «στο φως» όλες τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν για τους Special Olympics όπως ακριβώς προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (2725/99) για τις μεγάλες διοργανώσεις, τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός, είτε άμεσα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, είτε έμμεσα μέσω «κρατικών» χορηγιών.
Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης των Special Olympics. Προφανώς δεν ήθελε να… πληρώσει τον λογαριασμό. Αυτόν τον αφήνουμε πάντα στον «καλό» της παρέας, τον Έλληνα φορολογούμενο!…


ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ!!!


ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! 140.000 ΕΥΡΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΟΡΟΪΔΑ...


Τα.. «μόνιμα και σταθερά» εισοδήματα της Κας Μαρίας Δαμανάκη!

Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου στην ΕΕ είναι για το 2009 ήταν €230.000 ετησίως (προ φόρων), ενώ οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά περισσότερα από το ποσό αυτό αναλόγως του τομέα που εποπτεύουν. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι λαμβάνουν περί τα €7.000 ετησίως για «έξοδα περιποίησης πελατείας» και...

€35.000 για "έξοδα στέγασης" – δεύτερο σπίτι στην έδρα της ΕΕ. Η (αριστερή) κα Δαμανάκη όμως, δεν αρκείται στα ανωτέρω. Λαμβάνει επίσης €3.391 (καθαρά) μηνιαίως ως…βουλευτική της σύνταξη, και ακόμη €5.166 (καθαρά) κάθε 3 μήνες από…τον ΟΤΕ!!!!

Σύνολο, δηλαδή, πάνω από €280.000 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ) καθαρά ετησίως!!! Και βέβαια δεν υπολογίζουμε τυχόν….έσοδα από τη…θητεία της στην Ηλέκτωρ (Όμιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής – Άκτωρα), τα ακίνητα σε Κρήτη, Διόνυσο Αττικής κλπ.

Και ερωτώ:
1. Στους καιρούς που ζούμε, δε θα ‘πρεπε η «αριστερή» κα Δαμανάκη, να παραιτηθεί τουλάχιστον της βουλευτικής της σύνταξης; Τα λεφτά από τον ΟΤΕ, της τα χαρίζουμε, αφού τώρα θα την πληρώνουν… οι Γερμανοί (αλήθεια, αυτοί το ξέρουν ότι έχουν επίτροπο της ΕΕ στη μισθοδοσία τους;;;)

2. Πότε λήγει, κα Δαμανάκη, το χρέος του Έλληνα που μοχθεί για να πληρώνονται τα μισθά σας, για τις υπηρεσίες που «προσφέρατε» ως «επαναστάτρια του Πολυτεχνείου»? Στεγαστικό να ‘χαμε πάρει για να σας τα χρωστάγαμε από το ’73, θα το ‘χαμε ξοφλήσει σήμερα, εσάς όμως και το γνωστό παρεάκι από λοιπά πολιτικά παράσιτα, συνεχίζουμε να σας πληρώνουμε!!

Προκαλώ την Κα Δαμανάκη να διαψεύσει τα ανωτέρω, και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Έλλην (βαναύσως) φορολογούμενος - ούτε ψηφοφόρος, ούτε κατευθυνόμενος, ούτε βλαξ


www.trelokouneli.gr


Ο ΜΕΓΑΣ ΨΕΦΤΗΣ!!! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!

Πότε έλεγε αλήθειες και πότε ψέματα;


Να αφήσει την καρέκλα και να φύγει μαζί με τους κηπουρούς του!

Το υπ’ αρ. 1 πρόβλημα της χώρας: «Η καρέκλα του Παπανδρέου»….


 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα και το οποίο αφενός έχει μπλοκάρει όλες τις δημοκρατικές εξελίξεις και αφετέρου σπρώχνει τον ελληνικό λαό στο ξεπούλημα και στην εξαθλίωση είναι η καρέκλα του κ. Παπανδρέου. Δεν θέλει να την αποχωριστεί. Ενώ εν χορώ όλα τα κόμματα αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, όπως προκύπτει πλέον από τις δημοσκοπήσεις, του λένε να προχωρήσει σε εκλογές, ώστε να ερωτηθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός και να πάρει τις αποφάσεις του, εντούτοις ο κ. Παπανδρέου δεν εγκαταλείπει την πρωθυπουργική καρέκλα. Προσπαθεί να μας πείσει ότι όλοι οι άλλοι έχουν άδικο και ο μόνος που έχει δίκιο είναι ο ίδιος.
Ο κ. Παπανδρέου, αν και εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα που του παρέχει το Σύνταγμα για πρωθυπουργική θητεία τετραετίας, εντούτοις  γνωρίζει πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για να υπογράφει τα μνημόνια που υπογράφει και να υποθηκεύει το μέλλον…. του ελληνικού λαού για τα επόμενα εκατό χρόνια. Λογύδρια περί ευθύνης και ανάληψης του πολιτικού κόστους ακούγονται ως αστεία. Τι πιο απλό από να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός;; Γνωρίζει ότι ασκεί μια de facto εξουσία και ότι οι σκέψεις του για γιαλατζί δημοψηφίσματα προκειμένου να αποφύγει να αντιμετωπίσει ευθέως τη λαϊκή ετυμηγορία, μόνο θυμηδία προκαλούν και ειρωνικά σχόλια.
Όμως η πικρή αλήθεια είναι πως γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αναλώσιμος ο ίδιος και ότι τυχόν παραίτησή του και διενέργεια εκλογών, θα τον απομακρύνει 100% από τον πρωθυπουργικό θώκο, γιατί κανείς δεν θα θέλει να συνεργαστεί μαζί του και φυσικά θα απομακρυνθεί οριστικά από την πολιτική ζωή της χώρας, εξαφανίζοντας μαζί του και την αιωνόβια δυναστεία των Παπανδρέου.
Ιδού το πραγματικό αδιέξοδο της χώρας.
Το ερώτημα είναι, αν θα υπάρξουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη να ξεμπλοκάρουν τις εξελίξεις;;


Μη φοβάστε την χρεοκοπία τους. Αφήστε τη να συμβεί ώστε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές…

H ευλογία της χρεοκοπίας (τους)…


Steve-McQueen5.jpg
Γιατί όχι;
Άλλωστε θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την κατάρρευση κάποιων ανυπόληπτων τραπεζών που δεκαετίες τώρα στηρίζουν με εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα τη διαπλοκή.
Θα απολαύσουμε την κατάρρευση του άθλιου Δημοσίου με τους σαδιστές κηφήνες κρατικοδίαιτους υπαλλήλους-υπάρχουν κι εδώ εξαιρέσεις-οι οποίοι μισό αιώνα τώρα ζουν παρασιτικά επειδή στα νιάτα τους φορώντας σαγιονάρες μιτσούκο, κόλλαγαν κομματικές αφίσες.
Είναι πολύ πιθανό να δούμε τους άθλιους νταβατήδες της διαπλοκής ν αλλάζουν χώρα μπροστά στην ιδέα ότι αγανακτισμένες ορδές πολιτών θα μπουκάρουν σπίτια τους με κονσερβοκούτια και θα τους ξεκοιλιάσουν.
Είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και με κάποιους σεσημασμένους νταβατζήδες των ΜΜΕ, οι οποίοι σε συνεργασία με καθάρματα των διαφημιστικών εταιρειών έστησαν ψευδοαυτοκρατορίες μολύνοντας τη ζωή του τόπου.
Είναι πολύ πιθανό οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, που αντί να καθήσουν στα χωριά τους και ν αρμέγουν τον τράγο ήρθαν στην Αθήνα,καθώς θα είναι απλήρωτοι να ορμήξουν με τα όπλα εναντίον όσων προστατεύουν σήμερα και να τους ανοίξουν τα κεφάλια. Ότι κάνουν με επιτυχία στους διαδηλωτές.
Είναι πολύ πιθανό οι ορδές των πολιτών να μπουκάρουν στις βίλες των ξιπασμένων πολιτικών και επιχειρηματιών που κατασπάραξαν τον πλούτο της χώρας και να τις κάνουν στάχτη.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα διαλυθεί το σαθρό κομματικό οικοδόμημα και θα φαληρίσουν οι σεσημασμένοι νταβατζήδες των ΜΜΕ που ταίζουν με σκουπίδια τον κόσμο. (Αποτέλεσμα η Μενεγάκη να έχει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις και οι αγρότες τη σοδιά απούλητη.)
Μια χρεοκοπία μπορεί να επιβάλλει μια βίαιη Δικαιοσύνη, κάτι που σήμερα εμποδίζει μια κάστα διεφθαρμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης-εδώ ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρετικοί λειτουργοί-και οι έντιμοι δικαστές να στήσουν κρεμάλες για τους πουλημένους συναδέλφους τους.
Η χρεοκοπία τους, αφορά λιγότερο όλους εμάς, οι οποίοι έχουμε απέναντί μας ένα κράτος επικίνδυνων και ασυνείδητων εξουσιαστών οι οποίοι καταληστεύουν τις ζωές μας κι έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν να τις καταληστεύουν.
Εάν χρεοκοπήσουμε θα έχουμε να κάνουμε με πραγματικές συμμορίες, οπότε θα πάρουμε κι εμείς τα μέτρα μας κι όχι με τις συμμορίες των λευκών κολάρων.
Μη φοβάστε την χρεοκοπία τους. Αφήστε τη να συμβεί ώστε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές…
Από τον Βασίλη Μπόνιο 

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More