12.6.11

Ο καθένας λέει ότι θέλει και την πληρώνει ο Λαός.

Aποκάλυψη φωτιά από τους NYT.. O καθένας το μαγαζάκι του.


Αποκάλυψη φωτιά, άλλα λέει ο πρωθυπουργός, άλλα ο υπουργός..
Σύμβουλοι, λομπίστες, μυστικές συναντήσεις, εξωθεσμική πολιτική …
Ποιος κυβερνάει αυτή την χώρα ;

Σε ένα απίστευτο άρθρο, μαθαίνουμε οτι ο Παπανδρέου θέλει να κάνει κάτι και ο Παπακωνσταντίνου αντιδρά….παραμένοντας ακόμα στη θέση του! Μιλάμε για τον ορισμό της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ!
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί οι New York Times (NYT).
Διαβάστε τι γράφουν σε άρθρο τους  … 
Τον Μάρτιο, όπως ακριβώς γινόταν σαφές ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ζητήσει από την Ευρώπη περισσότερα χρήματα για να στηρίξει την καταρρέουσα οικονομία της, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου εξέταζε σοβαρά ένα ριζικό σχέδιο με στόχο την επίλυση της κρίσης του χρέους της χώρας του μια για πάντα.Σύμφωνα με την πρόταση, η Ελλάδα θα μετέφερε το ποσό των 133 δις € ή 40 % του χρέους της, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα μπορούσε να αποπληρώσει την υποχρέωση, με την έκδοση ευρωομολόγων .Θα ήταν μια “αναδιάρθρωση χωρίς κούρεμα”κατά την άποψη αυτών που τάσσονται υπέρ του σχεδίου, οι οποίοι περιέγραψαν το σχέδιο με ενθουσιασμό στον κ. Παπανδρέου σε μια σειρά μυστικών συναντήσεων το τρέχον έτος. Το αποτέλεσμα, στην ιδανική περίπτωση θα ήταν να διευκολύνει το βάρος του ελληνικού χρέους στην οικονομία, ανοίγοντας το δρόμο για την ανανέωση της ανάπτυξης, διατηρώντας παράλληλα τους τραπεζίτες και οργανισμούς πιστοληπτικής αξιολόγησης επί του σκάφους.
Από πολλές απόψεις, το σχέδιο ήταν μια ονειρική εναλλακτική λύση στις ζοφερές απαιτήσεις της Ευρώπης για περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα, σε αντάλλαγμα περισσότερα δάνεια.
Και ο κ. Παπανδρέου προχώρησε τόσο πολύ ώστε να ζητήσει πολιτική συμμαχία και δύο υποστηρικτές του σχεδίου, ένας Βρετανός και ένας Έλληνας οικονομολόγος, να επηρεάσουν-πιέσουν τους Ευρωπαίους υπέρ του σχεδίου.Όμως, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν στις συζητήσεις, ο υπουργός οικονομικών στην Ελλάδα, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν αντίθετος,υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία, για να μην αναφέρουμε την κεντρική τράπεζα, ποτέ δεν θα αποδεχτεί το σχέδιο. Και ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση έχει παγώσει την ιδέα για την ώρα καθώς κινείται προς ένα άλλο δάνειο για να κρατήσει τη χώρα μακριά από την πτώχευση.”Ήταν μια ωραία ιδέα, αλλά δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο Daniel Gros, ο επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στις Βρυξέλλες, ο οποίος έλαβε μέρος σε μία από τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν τα πλεονεκτήματα του σχεδίου. “Εάν υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να προτείνει κάτι τέτοιο, είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Θα έπρεπε να είναι ένας Γερμανός “.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/nyt-o.html


Σύζυγος του Ήρωα Αν/χη (ΠΖ) Παύλου Κουρούπη!

Επιστολή κόλαφος κατά των προδοτών που λοιδωρούν τους ήρωες από την σύζυγο του αγνοουμένου Α/νχη Παύλου Κουρούπη.

Αν και είναι ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στις αρχές του έτους εν τούτοις το αναδημοσιεύω ώς ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες Έλληνες (Ελλαδίτες και Κυπρίους) που έπεσαν στην προσπάθεια να σώσουν την Ελληνική Κύπρο μας.
Πρώτο από όλα εύχομαι στον Κυπριακό Λαό , εκείνους που αγαπούν τους Ελλαδίτες αλλά και εκείνους που δεν αγαπούν και δεν θέλουν να ακούσουν για την Ελλάδα, μέσα από την κάρδια μου τα Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και ότι καλύτερο για την Κύπρο μας.

Στην Κύπρο έζησα και γνώρισα πολύ μεγάλη αγάπη και πολύ μεγάλη φιλοξενία από τόσους πολλούς ανθρώπους, που αν άρχιζα να αναφέρομαι σε ονόματα θα χρειαζόμουν μερόνυχτα για να τα γράψω, ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν για την συμπαράσταση που δέχτηκα στις δύσκολες στιγμές που πέρασα και περνάω, που ήταν και παραμένουν άπειρες.
Από την στιγμή που ο σύζυγος μου Παύλος Κουρούπης ανακοινώθηκε αγνοούμενος με άλλους 1618 το κακό που κτύπησε την Κύπρο κτύπησε και την δική μου οικογένεια, έγινε μια ακόμα οικογένεια με τον πατερά αγνοούμενο και πρόσφυγες. Μέσα στην μαυρίλα, έσφιξα την ψυχή μου και άρχισα τον αγώνα .
Δυστυχώς το θέμα ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ δεν έχει βρει την λύση του, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά δεν θέλουν… Το ζήσαμε και τα ζούμε, βασανίζουμε τις ψυχές μας χωρίς να ξέρουμε τι μας περιμένει.
Σήμερα και μετά από 37 μαρτυρικά χρόνια και ενώ αγωνιούμε για το τι έγιναν τα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ, τα αγνοούμενα παιδιά της Κύπρου , οι γυναίκες, οι γέροντες και ο Παύλος Κουρούπης, δεν παίρνω απάντηση γιατί από ένα μέρος έχω να κάνω με τον προαιώνιο εχθρό, τον βάρβαρο και τον αιμοσταγή τούρκο εισβολέα . Για κάποιους βέβαια, έγινε καλός φίλος … για όσους χάσαμε ανθρώπους και πατρίδα, παραμένει ο αιμοσταγής που βίασε, σκότωσε, σύλησε ιερούς ναούς και κοιμητήρια.
Σήμερα λοιπόν κάποιοι αγνώμονες, βολεμένοι και άκαπνοι ριψάσπιδες, θέλουν σε συνέχεια προσχεδιασμένης προπαγάνδας και αφού έχουν εκτονώσει κατά το ήμισυ το μένος τους εναντίων των ανδρών του Ελληνικού Στρατού δηλ. των παλληκαριών της ΕΛΔΥΚ, συνεχίζουν με του αξιωματικούς, οι οποίοι απουσιάζουν όχι ηθελημένα αλλά γιατί με το αίμα τους θέλησαν να προφυλάξουν και να προασπιστούν τα δικαία της Ελληνικής φυλής, αλλά και την Ελευθερία της Κύπρου… και ρωτώ αν ήσαν προδότες θα έμεναν να πολεμήσουν ; τόσοι και τόσοι εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, αυτοί γιατί να έμεναν; βεβαία σε τηλεοπτικό διάλογο και μάλιστα στο ΡΙΚ άκουσα να αποδίδεται σαν μομφή, το να μιλάς και να σκέπτεσαι σαν Έλληνας !!!
Στις μέρες μας και 37 χρόνια μετά οι Ήρωες πεθαίνουν για δεύτερη φορά, όχι από τους τούρκους εισβολείς αλλά από ριψάσπιδες Ελληνοκύπριους που ενώ πέταξαν τα όπλα, ακόμα φεύγουν και έχουν περίσσιο θράσος ώστε να κατηγορούν τους ήρωες, για προδοσια … Θα πω δημόσια δυο λόγια και στα θρασίμια αλλά και στους υπευθύνους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου.
Κύριε Ερμή , θα πρέπει να θυμάστε ότι η αδικία τιμωρείται και αναρωτιέμαι γιατί ακόμα και νεκρός ο Ανχης Παύλος Κουρούπης σας ενοχλεί ; επειδή δεν του μοιάζετε ούτε στο μικρό του δακτυλάκι;
Γιάτρεψε την ψυχή σου γιατί είσαι δυστυχής .
Δεν σε ρωτώ αν φοβάσαι τον Θεό γιατί δεν πιστεύεις ούτε στο διάβολο, διότι ένας άνθρωπος που τρέφει 37 χρόνια μίσος για κάποιον που πολέμησε για τον τόπο του όταν αυτός κρύβονταν, είναι ψυχικά νεκρός.
Τίποτα δεν μένει κρυφό και όλα μαθαίνονται, σας λέω ότι έστω κι αν φτιάξατε μάρτυρα και τον παρουσιάσατε σαν οδηγό του Παύλου, εσύ και ο κ. Οικονομίδης, εγώ έχω 10 πραγματικούς μάρτυρες, ότι, ο οδηγός του από την στιγμή που ήρθε στο 251 ΤΠ ήταν ο Λευτέρης Θωμάς ο οποίος αγνοείται … ο Παύλος τον έδιωχνε αλλά ο Λευτέρης δεν έφευγε από δίπλα του. Δεν διστάσατε να πλησιάσετε την οικογένεια Θωμά και να κατηγορήσετε τον Παύλο και λυπάμαι, αντί να δώσετε παρηγοριά και κουράγιο στην οικογένεια την επιβαρύνατε με περισσότερο πόνο. Συγχαρητήρια ήταν πολύ σπουδαίο το έργο σας και δεν χρειάζεται ιδιαίτερα προσόντα, παρά μόνο εμπάθεια … προσόν των μικρών και ποταπών ανθρωποειδών τεράτων…
Κύριε Οικονομίδη οι πραγματικές καταθέσεις βρίσκονται εκεί που πρέπει και θα δημοσιευτούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και τότε θα δούμε ποιοι θα τρέχουν να κρυφτούν γιατί όταν έπρεπε να αντιμετωπίσεις τον τούρκο εισβολέα στην πρώτη γραμμή εσύ στράφηκες εναντίων των ελλαδιτών που πολεμούσαν για τον τόπο σου. Το ότι είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο τούρκο ήταν εύκολη λεία για σένα… αλήθεια με πόσους ικανοποιήθηκες;
Και 100 πλαστούς μάρτυρες να παρουσιάσετε είτε το θέλετε είτε όχι ο Παύλος ήταν και θα είναι στις συνειδήσεις των ανδρών που τον έζησαν και πολέμησαν δίπλα του ο Γενναίος Διοικητής, ο Ήρωας, ο Λεωνίδας της Κύπρου.
Εδώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι που το γνωρίζουν και όσοι δεν έχουν υπηρετήσει στρατιωτική θητεία είναι ότι ο Ανχης(ΠΖ) Παυλος Κουρούπης ήταν Διοικητής Τάγματος , Διοικητής Ανωτέρας της Κυρήνειας ήταν ο Ταξίαρχος Στυλιανός Μιχόπουλος ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα αλλά και όλες τις επαφές με το ΓΕΕΦ και το M. Γιωργίτση και τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς ήταν ανώτερος σε βαθμό εκτός από θέση.
Κύριε Σιζόπουλε δεν επιτρέψατε να καταθέσω διότι είμαι Ελληνίδα, καλέσατε όμως τον κύριο Χριστοφορίδη και τον κύριο Χαρδαβέλλα και οι δυο είναι Ελλαδίτες όσο αφορά τον κύριο Χριστοφορίδη δεν πιστεύω να παρουσιάστηκε σαν νέος τουρκοφάγος της ιστορίας της Κύπρου, γιατί ήταν στην σπήλια μαζί με τα γυναικόπαιδα και μάλιστα μια Κυρηνειωτισσα τον ρώτησε γιατί δεν πάει να πολεμήσει. Αλήθεια κάποιος που έχει μάθει να κρύβεται πίσω από γυναικόπαιδα τι κύρος μπορεί να διαθέτει;
Αυτή η περίπτωση μαζί με του Ερμή είναι χαρακτηριστικά δείγματα των μαρτύρων που καταθέτουν για τον Φάκελο της Κύπρου. Άνθρωποι χωρίς ίχνος αξιοπρεπείας, ας αφήσουν λοιπόν τους ήρωες στην ησυχία τους.
Κύριε πρόεδρε αν δεν κάνετε πραγματική και σε βάθος διερεύνηση των μαρτυρίων που δέχεστε θα έχετε συμβάλλει στο μεγαλύτερο φιάσκο της Ιστορίας μετά την προδοσία της Κύπρου. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα θέλατε σε καμιά περίπτωση να είστε ο κύριος πρωταγωνιστής.
Η βιασύνη σας να δικάσετε τους Ελλαδίτες Ήρωες είναι μεγάλη και μαζί με τον κύριο Ομήρου και τον κύριο Αριστοφάνη Γεωργίου θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικοί, γιατί το να πατάς στο αίμα αυτών που χάθηκαν για τον τόπο σας ενώ εσείς απολαμβάνετε τα αξιώματα που αυτοί διασφάλισαν για εσάς, είναι μεγάλη ασέβεια είναι Ιεροσυλία.
Σας υπενθυμίζω ότι λαός που δεν τιμά αυτούς που χάθηκαν για την ελευθερία του, δεν έχει μέλλον… και εσείς με τον τρόπο σας συμβάλλεται στα μέγιστα.
Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στις 29/12/2010 σας άκουσα να λέτε ότι ένας πρόεδρος έχει δικαίωμα να μιλά, εγώ συμπληρώνω και να μην επιτρέπει αδικίες σε βάρος των γενναίων που έθεσαν τους εαυτούς τους οδόφραγμα στον Τούρκο εισβολέα.
Σέβομαι την εκάστοτε προτίμηση της πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού. Σήμερα δεν νομίζω ότι όλοι αυτοί συμφωνούν με χειρισμούς και ενέργειες που αμαυρώνουν και ακυρώνουν την Τιτάνια προσπάθεια των ανδρών του Ελληνικού Στρατού να αναχαιτίσουν τους τούρκους εισβολείς όταν κάποιοι κρυβόντουσαν η έψαχναν να βρουν τις μονάδες τους και άλλα πολλά. Θεωρώ υποχρέωση μου να αγωνιστώ με όλο το είναι μου εναντίον αυτής της διαβολικής συμπαιγνίας.
Ακόμα ελπίζω ότι όλοι θα πράξουν δίκαια …!!!
Μαίρη Κουρούπη
Σύζυγος του Ήρωα Ανχη (ΠΖ) Παύλου Κουρούπη
πηγή
από το Geopolitics & Daily News


Εξαφανιστείτε προδότες!

ΑΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΤΕ ΑΛΛΟ….


Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, απόσπασμα από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου Υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με θέμα την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Στρατηγικής στη Βουλή.
Δείτε το βίντεο, γιατί πρόκειται για την σωτηρία μας !!!



“Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της, για να προχωρήσει και να είναι σταθερή σε μια πορεία την οποία επέλεξε πέρυσι, μία πορεία που έχει μέχρι τώρα σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία και την καταστροφή και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει, ακολουθώντας αυτή την πορεία..”
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_8156.html


Μας βοηθάνε για να σωθούν κ Παπανδρέου!

Α. Μέρκελ:"Βοηθάμε την Ελλάδα για να σώσουμε την Γερμανία"!


Η Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση στα δημοσιονομικά τους, γιατί διαφορετικά θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η γερμανική οικονομική ανάκαμψη, προειδοποιεί σήμερα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.
Στο ερώτημα «η κρίση χρέους στην ευρωζώνη μπορεί να απειλήσει τη γερμανική οικονομική ανάκαμψη;», απαντάει: «Αν δεν ενεργήσουμε όπως πρέπει, αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά ακριβώς αυτό είναι που θέλουμε να αποφύγουμε».
«Και γι' αυτόν το λόγο λέμε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μιας χώρας και ότι αντίθετα θα πρέπει από τη μία πλευρά να δούμε τί να κάνουμε για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, πώς να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μειώσουν το χρέος τους, και από την άλλη πλευρά να δείξουμε αλληλεγγύη», προσθέτει η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα που θα θέσει εκ νέου σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάκαμψη και επομένως αυτήν της Γερμανίας», σημειώνει.
«Η χρεοκοπία της τράπεζας Lehman Brothers είχε ως συνέπεια σε μας (στη Γερμανία) μια πτώση σχεδόν 5% του ΑΕΠ», μια επανάληψη ενός τέτοιου σεναρίου θα πρέπει «οπωσδήποτε να αποφευχθεί», υπογραμμίζει επίσης. Το ΑΕΠ της Γερμανίας μειώθηκε 4,7% το 2009.
Χθες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξασφάλισε την υποστήριξη των Γερμανών βουλευτών όσον αφορά μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας θερμά κατά την ομιλία του στην Μπούντεσταγκ τη «γερμανική ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη». «Εμείς είμαστε αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο από το ευρώ», σημείωσε κυρίως ο Σόιμπλε, ζητώντας να υπάρξει αλληλεγγύη.
Συνηγορώντας προς αυτήν την κατεύθυνση, η Μέρκελ σημειώνει σήμερα ότι το ευρώ «έκανε πολύ καλό» στη Γερμανία και «γι' αυτόν το λόγο είναι καλό και δίκαιο να δεσμευτούμε για το ευρώ ως ένα ισχυρό νόμισμα».
Δημοσιεύθηκε στην Ευρώπη


Εμείς είμαστε ανθρωπιστές! Έτσι κ. Ραγκούση.


H AΛΑΜΠΑΜΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ!

Η Πολιτεία της Αλαμπάμα υπερψήφισε έναν από τους πιο σκληρούς νόμους της χώρας για την μετανάστευση. Ο νόμος, ο οποίος ενεργοποιείται από την 1η Σεπτεμβρίου και είναι παρόμοιος με αυτόν που ψήφισε πέρσι η Αριζόνα, καθιστά έγκλημα ακόμη και μία βόλτα με αυτοκίνητο σε παράνομο μετανάστη, ενώ απαιτεί από τα σχολεία να ερευνούν εάν οι μαθητές τους βρίσκονται εκεί....

παράνομα. Ομάδες συνηγόρων δηλώνουν πως θα εναντιωθούν στα μέτρα, τα οποία αποκαλούν ρατσιστικά και αντισυνταγματικά. Υπολογίζεται πως υπάρχουν 12 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες στις ΗΠΑ και ολοένα και περισσότερο διάφορες Πολιτείες παίρνουν νομοθετικά την πρωτοβουλία να αντιμετωπίσουν μόνες τους το πρόβλημα. Όμως, καμία δεν έφθασε τόσο μακριά όσο η Αλαμπάμα, τονίζει ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον. Όπως και με την Αριζόνα, η αστυνομία θα μπορεί εφεξής να συλλαμβάνει οποιονδήποτε υποψιάζεται ως παράνομο μετανάστη, ακόμη και εάν αυτός ελέγχεται για κάτι άλλο. Όμως, επιπλέον, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα υποχρεώνονται να ελέγχουν το νόμιμο καθεστώς των εργατών και σπουδαστών, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα εγκληματούν εάν με γνώση τους νοικιάζουν σε λαθρομετανάστες. Αναμένονται προσφυγές κατά του νόμου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
fimotro


Και όχι μόνο!


Για όσους δεν κατάλαβαν τον λόγο για τον οποίο ο ελληνόφωνος πρωθυπουργός προσημείωσε με τέτοια ευκολία την πατρίδα, τώρα θα έχουν την εξήγηση.

Όπως λοιπόν ενημερωθήκαμε, στο πρόσφατο συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε με στόμφο ότι “Δεν υποθήκευσα την Ελλάδα, εάν θέλετε, να υποθηκεύσω το σπίτι στο Καστρί”!

Λεπτομέρεια; Το σπίτι στο Καστρί δεν του ανήκει!

Ακούστε τι είπε ο αθεόφοβος… Για την ιστορία...
το σπίτι στο Καστρί δεν πέρασε καν στα χέρια του πατρός Ανδρέα. Πήγε κατ’ ευθείαν από τον Γεώργιο Παπανδρέου τον πρεσβύτερο, στην εγγονή του, Σοφία.

Για του λόγου το αληθές, προ τριετίας, η Σοφία είχε τσακωθεί πολύ σοβαρα με την μαμά Μαργαρίτα και την έδιωξε από το σπίτι! Στην κυριολεξία την έδιωξε και η Μαργαρίτα φιλοξενήθηκε σε σπίτι επιχειρηματία από τα Ιωάννινα μέχρι να κατευναστούν τα πνεύματα…

Στην Σοφία λοιπόν ανήκει το Καστρί και όχι στον Γιώργο, που το προσημειώνει με τέτοια ευκολία! Όπως ακριβώς την Ελλάδα που δεν του ανήκει! (πετάχτηκε βέβαια ο Αθανασάκης και είπε: “Μα πρόεδρε, το μισό ανήκει στην Σοφία!!”. Αγόρασε μερίδιο κύριε Αθανασάκη και δεν το μάθαμε;).
olympia


Όλοι οι Αθηναίοι με τα αυτοκίνητα να κλείσουμε το Μπ.......!

Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε!




Ούτε ο ίδιος είναι τίμιος αφού είναι έλληνας!

Θ.Πάγκαλος: «Κανείς Έλληνας δεν είναι τίμιος»
Θ.Πάγκαλος: «Κανείς Έλληνας δεν είναι τίμιος»!
Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης και αν υπάρχει έστω και ένας τότε θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα.
"Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, υποστήριξε ότι θα ήταν πολύ άσχημο για το μέλλον της χώρας μας και για την ιστορία να εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα των Ελλήνων και αυτή είναι η αιτία της κρίσης.
"Το 70% των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς και συντάξεις, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, γι' αυτό είπα ότι όλοι μαζί τα φάγαμε!". Μάλιστα η διαφθορά στο Δημόσιο, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, προέκυψε από τους πολίτες που πληρώνουν "γρηγορόσημο", για να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους, ενώ ο ίδιος είδε τη γενικευμένη διαφθορά να έρχεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του Κώστα Σημίτη.
"Κλείνοντας πρόσθεσε "Υπάρχουν, άραγε, κάποιοι που δεν ανήκουν στο σύστημα; Για παράδειγμα, τα μικρά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αθώα;"


Φταίει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών!

Βάζει ψηλά τον πήχη ο Βενιζέλος
Βάζει ψηλά τον πήχη ο Βενιζέλος!
«Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο».
Ετσι απαντάει ο υπουργός Αμυνας στο αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσα κυβερνητικά στελέχη χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα και στον Μάκη Πολλάτο, μπαίνει ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής βάλλοντας κατά Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για την κατάσταση της Οικονομίας. Ο υπουργός Αμυνας ταράζει τα νερά και βάζει το κερασάκι στην «τούρτα αποχαιρετισμού» του «χορευτή» υπουργού λέγοντας πως «το μείζον δεν είναι η τύχη ενός κυβερνητικού στελέχους, αλλά να μην παραμείνει η χώρα σε κρίση επί μακρόν».
Στη συνέντευξή του ο Βενιζέλος, στο πνεύμα του Ζαππείου του 2007, δείχνει τις προθέσεις του ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζεται για..«να σταλούν μηνύματα που να αλλάζουν την ατμόσφαιρα».Σε ερώτηση μάλιστα σχετικά με τον Παπακωσταντίνου και τους χειρισμούς του ο υπουργός Αμυνας ρίχνει νέα βόμβα και μη αφήνοντας περιθώρια για παρανοήσεις λέει: «Ας μιλήσουμε καθαρά. Δεν πρόκειται να αναφερθώ δημόσια σε θέματα που ανήκουν στη σφαίρα της αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης του πρωθυπουργού. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τόσο προφανή και αυτονόητα πράγματα που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα συζητάμε»!Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση κρατικής περιουσίας σε ιδιώτες ο Βενιζέλος στέλνει ξανά μήνυμα προειδοποιώντας πως «οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει -ας μην το κρύβουμε- και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις».



Το θέμα της νομιμοποίησης της πολιτικής μου «λύθηκε μια και καλή με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών». Καλά να πάθουμε Ελληνάρες μου!

ΓΑΠ: Τελευταία ευκαιρία για τις αλλαγές που περιμένουν οι Ελληνες
ΓΑΠ: Τελευταία ευκαιρία για τις αλλαγές που περιμένουν οι Έλληνες.
Αποφασισμένος εμφανίζεται ο Παπανδρέου να προχωρήσει στην ψήφιση και υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, παρά τις αντιδράσεις που δέχεται από παντού. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα διλήμματα και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος «να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας και να αλλάξουμε τόσο ριζικά τη χώρα μας ώστε να απαλλαγεί από επιτηρήσεις και να σταθεί στα δικά της πόδια». Παραδέχεται οτι οι αλλαγές στο κράτος, το παραγωγικό μοντέλο και το πολιτικό σύστημα θέλουν περισσότερο χρόνο από ότι περίμενε, αναγνωρίζει ότι «κάποιες αποφάσεις μας πόνεσαν και πονάνε κόσμο που δεν φταίει», αλλά θεωρεί ότι οι αποφάσεις αυτές είναι απαραίτητες γιατί σπάνε «κατεστημένες νοοτροπίες, ανατρέπουν τον κρατισμό και την πελατειακή λογική».
Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν πειστεί ότι το μνημόνο ήταν η σωστή συνταγή, ο Παπανδρέου απαντά ότι «αν υπήρχε άλλη λύση θα την είχαμε επιλέξει». Όπως λέει, υπάρχουν δύο επιλογές: «η μία δύσκολη, η άλλη- αυτή της χρεοκοπίας- καταστροφική». Αναγνωρίζει μεν ότι έχει κάνει και λάθη, παρομοιάζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας με πόλεμο και σημειώνοντας ότι «στον πόλεμο κάνεις και λάθη», αλλά ταυτόχρονα εγκαλεί όσους ασκούν κριτική στην πολιτική του: «όποιος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από μια τέτοια κρίση με εύκολο τρόπο, ίσως να μην έχει κατανοήσει το μέγεθος και το βάθος της».
Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός καλύπτει τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι δεν λειτουργεί μόνος του, αλλά οι αποφάσεις είναι συλλογικές: ««Ούτε ο υπουργός Οικονομικών ούτε κανένας υπουργός λειτουργεί μόνος του. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, οι επιτυχίες και τα λάθη επίσης». Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον υπουργό του, για άλλη μια φορά ο Παπανδρέου παρουσιάζει την επιτυχία της μείωσης του ελλείματος κατά 5% μέσα στο 2010.
Σε ότι αφορά τη νομιμοποίηση του Μεσοπρόθεσμου, ο Παπανδρέου απορρίπτει τις προτάσεις για υπερψήφιση από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, απαντώντας ότι «δεν έχουμε τη νομιμοποίηση να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει» και θυμίζει ότι το θέμα της νομιμοποίησης της πολιτικής του «λύθηκε μια και καλή με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών».
Για τον επερχόμενο ανασχηματισμό και την αξιοποίηση τεχνοκρατών και άλλων προσώπων, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα αποκλείσει «πρόσωπα που είναι κοινής αποδοχής ή και από τα άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις», κάτι που είπε, όπως σημειώνει, και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.



Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More