4.1.12

Την Προεδρία του τομέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία


Την Προεδρία του τομέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας ανέλαβε από χθες η Κυπριακή Δημοκρατία, και αναμένονται με ενδιαφέρον οι αντιδράσεις της Τουρκίας, η οποία είχε διακηρύξει ότι θα "παγώσει" τις σχέσεις της με την ΕΕ εφ' όσον προεδρεύει αυτής η Κύπρος.

Βέβαια το ζήτημα θα εμφανιστεί πολύ οξύτερο τον Ιούλιο, όταν η Κύπρος θα αναλάβει και την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Δανία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, δεν συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αμυνας (ΕΟΑ) και έτσι η Κύπρος θα ασκήσει την προεδρία του ΕΟΑ ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Ο ΕΟΑ δημιουργήθηκε βάσει κοινής δράσης του Συμβουλίου των Υπουργών της 12ης Ιουλίου 2004 και αποτελεί μίαν από τις Υπηρεσίες της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας (ΚΕΠΑΑ) με έδρα τις Βρυξέλλες. Ολα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκτός από τη Δανία, συμμετέχουν στον Οργανισμό, του οποίου η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος στις 25 Ιουνίου 2004 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, η Πρέσβειρα της Δανίας στη Λευκωσία, Κρίστεν Γκίλαν, ανέφερε ότι η βοήθεια είναι αμφίδρομη και έτσι η Κύπρος θα βοηθά τη Δανία σε ορισμένες ομάδες εργασίες όπως στα θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, αφού η χώρα της δεν συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας.

Η κ. Γκίλαν εξέφρασε την πεποίθηση πως, παρά το ότι είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ, η Κύπρος, ''θα καταφέρει να κατευθύνει την Ευρώπη'' κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της.

Η Συνθήκη της Λισσαβόνας έχει τροποποιήσει το είδος των πράξεων που εγκρίνονται στον τομέα της ΚΕΠΠΑ και τα παλαιά μέσα, όπως οι κοινές στρατηγικές, οι κοινές θέσεις και οι κοινές δράσεις, αντικαταστάθηκαν.

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ υιοθετούν μόνον αποφάσεις σχετικά με α στρατηγικά συμφέροντα και τους στόχους της ΕΕ, τις δράσεις που αναλαμβάνει και τις θέσεις λαμβάνει η Ενωση, καθώς και τους λεπτομερείς κανόνες για την εφαρμογή των δράσεων και των θέσεων της ΕΕ.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο που καθορίζει τους γενικούς προσανατολισμούς και τις στρατηγικές της ΕΕ και επί αυτής της βάσης, το Συμβούλιο της ΕΕ είναι αρμόδιο να θεσπίζει και να υλοποιεί, στη συνέχεια, τα μέτρα εφαρμογής.

Ηλιάδης: Ετοιμο το Υπουργείο Αμυνας να διαχειρισθεί θέματα ασφάλειας της ΕΕ

Την ετοιμότητά του δηλώνει το Υπουργείο Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει με επάρκεια και να διαχειρισθεί με σύνεση και δημιουργικότητα, σε συνεργασία με τους εταίρους της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ''τα ευαίσθητα θέματα ασφάλειας και άμυνας και να υπηρετήσει θετικά τη συλλογική ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών της Ευρώπης''.

''Η Κύπρος'', είπε σε δηλώσεις του σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ''αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον τομέα της Ασφάλειας και της Αμυνας, καθώς η Δανία, η οποία θα προεδρεύει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, δεν συμμετέχει στα θέματα ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ''.

''Συγκεκριμένα'', πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης, ''το Υπουργείο Αμυνας, κατά το επόμενο εξάμηνο, θα αναλάβει την Προεδρία του μηχανισμού 'Αθηνά', που διαχειρίζεται τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων''.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Ηλιάδη, η Κυπριακή Δημοκρατία ''θα αναλάβει καθήκοντα αναπλήρωσης του Προέδρου της Ομάδας Εργασίας του Πρωταρχικού Στόχου, που είναι το όργανο που μελετά και προωθεί τις αμυντικές δυνατότητες της ΕΕ, καθώς και της Προεδρίας της Στρατιωτικής Επιτροπής και της Ομάδας Εργασίας της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ''.

Το Υπουργείο Αμυνας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ηλιάδης, ''θα προεδρεύσει διαφόρων διοργανώσεων και θα φιλοξενήσει στην Κύπρο τον ερχόμενο Φεβρουάριο τη Συνάντηση των Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής της ΕΕ''.

Πηγές: ΚΥΠΕ, sigmalive.com


Μας τα πήραν πίσω...

Πήραμε 73 δισ. ευρώ από την Τρόικα, δώσαμε 62,4 δισ. ευρώ για το χρέος!

ΓΑΠ Βενιζέλος κρεμάλες
Από τα 73 δις ευρώ που έλαβε η χώρα μας από την Τρόικα των δανειστών, το 85,5% αυτού του κεφαλαίου ή 62,4 δις. ευρώ κατευθύνθηκε για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους.
Το κομμάτι που έμεινε από αυτό το δάνειο, και το οποίο ανέρχεται σε μόλις 10,6 δις. ευρώ αξιοποιήθηκε κατά το δοκούν από την κυβέρνηση και για διάφορες υποχρεώσεις και ανάγκες που είχε το Δημόσιο.
Μόλις ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ποσού χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων που υπηρετούν σε Υπουργεία, ΟΤΑ, Υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δημοσίου.
Με τα λεφτά της Τρόικας το κράτος πλήρωνε κυρίως συντάξεις,εσωτερικά οφειλές που είχε σε προμηθευτές φαρμάκων, εργολάβους και τεχνικές εταιρίες, ακόμη και επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και ΔΕΚΟ.
Όταν οι δανειστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ καθυστερούσαν να πληρώσουν μία δόση - κάτι που συνέβη με την 6η των 8 δις. ευρώ η οποία εκταμιεύθηκε με καθυστέρηση τριών μηνών– το Δημόσιο διέκοπτε αμέσως τις πληρωμές.
Από τον Ιούνιο του 2010που η Ελλάδα μπήξε στον μηχανισμό της ευρωβοήθειας (ΔΝΤ και Ευρωζώνη) μέχρι σήμερα, η χώρα μας πέρασε τρεις τρικυμίες με την καταβολή των δόσεων από την Τρόικα.
Αυτοί οι οποίοι βιώνουν πιο έντονα αυτές τις καταστάσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας ήταν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι οι οποίοι απειλούνται με τη μη καταβολή του μισθού ή της σύνταξης .
Όμως η απειλή αυτή ήταν καθαρά ψυχολογική και την οποία η κυβέρνηση έβγαζε τεχνηέντως προς τα έξω για να μπορέσει να πάρει τα μέτρα που ζητούσαν οι πιστωτές.
Και αυτό γιατί όπως προκύπτει από το σχέδιο δημοσιονομικής χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Τρόικα - και αποκαλύπτει σήμερα η «Κυριακάτικη δημοκρατία» - ελάχιστα είναι τα ποσά που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να καλύψει τέτοιου είδους υποχρεώσεις.
Οι μισθοί στο Δημόσιο πληρώνονταν σχεδόν αποκλειστικά από τις εκδόσεις γραμματίων, οι οποίες είχαν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην καταβολή της 6η δόσης. Οι ανάγκες σε μισθούς φθάνουν σε μηνιαία βάση το ποσό του 1,1 δις. ευρώ.
Αντιθέτως, οι συντάξεις πληρώνοντας με τα δάνεια της Τρόικας.Σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο οι μηνιαίες δαπάνες για συντάξεις ανέρχονται στο ποσό των 530 εκατ. ευρώ.
Από το σχέδιο δημοσιονομικής χρηματοδότησης προκύπτουν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τις ανάγκες του Δημοσίου αλλά και για την κατανομή των δανείων της Τρόικας για τους 18 μήνες της ευρωβοήθειας.

Συγκεκριμένα:

- Τα συνολικό ποσό του δανείου από την Τρόικα φθάνει τα 73 δις. ευρώ. Από αυτά τα 52,9 δις. ευρώ κατέβαλε η ευρωζώνη και τα 20,1 δις. ευρώ το ΔΝΤ.
- Τα 62,4 δις. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για απόσβεση του υφιστάμενου χρέους. Τα 24,9 δις. ευρώ «απορρόφησαν» τα έντοκα γραμμάτια και τα 37,5 δις. ευρώ τα ομόλογα.
- Οι ανάγκες αναχρηματοδότηση αυτών των τίτλων για το β’ εξάμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε 19,3 δις. ευρώ και σε 43,1 δις. ευρώ συνολικά για το 2011.
- Οι συνολικές ανάγκες του κράτους για το διάστημα Ιούνιος 2010 – Δεκέμβριος 2011 ανέρχονται σε 94,4δις. ευρώ. Στο ποσό η Τρόικα έχει υπολογίσει υποχρεώσεις που σχετίζονται με την κάλυψη του ελλείμματος, τρεχουσών αναγκών του Δημοσίου, έκτακτες δανειακές ανάγκες, χρεολύσια και κόστος ανανέωσης του χρέους ( βραχυπρόθεσμο – μακροπρόθεσμο). Αυτές επιμερίζονται σε 32,8 δις. ευρώ για το 2010 και σε 61,6 δις. ευρώ για το 2011.
- Σε 32 δις. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που άντλησε το δημόσιο από την εσωτερική αγορά(έντοκα) προκειμένου να καλύψει την διαφορά των αναγκών που υπήρχε σε σχέση με το δάνειο της Τρόικας.
- Οι ανάγκες για μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο μαζί με τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας ανέρχονται για το διάστημα Ιουνίου 2010 – Δεκεμβρίου 2011 σε 28,7 δις. ευρώ.
- Για εσωτερικά χρέη και επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποίησε το 4,5% του δανείου της Τρόικας. Ήτοι 3,3 δις. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από το 2012 η Τρόικα παύει να δίνει δάνεια για την κάλυψη ελλειμμάτων και εσωτερικών χρεών. Η εξυπηρέτηση αυτών των υποχρεώσεων θα γίνεται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό και οι πιστωτές, εφόσον όλα πάνε καλά θα συνεχίσουν τη ροή της χρηματοδότησης μόνο για την κάλυψη των δανείων της Ελλάδας.
Βέβαια σύμφωνα με το προηγούμενο κείμενου του σχεδίου οι χρηματοδοτικές ανάγκες στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ανέρχονται σε 40,5 δις. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο λήγουν ομόλογα και έντοκα19,1 δις. ευρώ και στο δεύτερο 13,2 δις. ευρώ.
Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό μέσα σ το καλοκαίρι θα πρέπει να καλυφθούν τίτλοι αξίας 12,6 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 8,1 δις. ευρώ αφορούν σε ομόλογα, ενώ από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2012 το δημόσιο θα πρέπει να καλύψει λήξεις 5,5 δις. ευρώ.
Τα έντοκα γραμμάτια που έχουν προγραμματιστεί να εκδοθούν για το σύνολο του 2012 υπολογίζονται σε17 δις. ευρώ.

Μ. Χριστοδούλου


Αλήθεια ή ψέμματα;

 Ο ΓΑΠ ανακοίνωσε την πλήρη παραίτηση του !!!

Χαζό παιδί χαρά γεμάτο!

Δεν θα ειναι Υποψήφιος στις επερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ φέρεται να ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου στα μέλη του πολιτικού συμβουλίου που συνεδριάζει αυτή τη στιγμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΒΗΜΑ, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι δεν
θα είναι ούτε υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος του κινήματος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα διαρχίας.
Επίσης ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είναι ανοιχτός στον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου και περιμένει τις προτάσεις του συμβουλίου για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.


Και εμείς οι δυο στον καφενέ ,τσιγάρο πρέφα και καφέ βρε δεν βαριέσαι αδελφέ. Πόσο επίκαιρο είναι;

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.



Μπορεί η διαφήμιση που παίζεται παντού,  να είναι ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ μου,  αλλά η αυτή που υπάρχει  σε εφημερίδες, περιοδικά , σαιτς , είναι όλα τα λεφτά και μιλάει για   αγορά χρυσού. Είναι  η διαφήμιση που λέει.  Έχεις χρυσό; Τον ανταλλάσσουμε μετρητά και άμεσα. Μάλιστα προχωράνε παραπέρα και σου  λένε ερχόμαστε και στο σπίτι!  Έχουν καταλάβει,  ότι ο ΈΛΛΗΝΑΣ ξεπουλάει τα πάντα για να επιβιώσει και όρμησαν με την ανάγκη του μετρητού που έχει να του πάρουν τα ΌΛΑ.
Αλλά καλά αυτοί είναι έμποροι και κοιτάνε  να κονομήσουν,  διότι  αν θες πας,  αν δεν θες δεν πας. Το δημόσιο τι είναι; Έμπορας; Τοκογλύφος; Τι είναι τελικά;
Το δημόσιο λοιπόν επειδή, έχει σχεδόν εξαντλήσει όλους τους τρόπους εισπράξεις εσόδων, με την ασήκωτη φορολόγηση των  πάντων, τις μειώσεις αποδοχών, εφεδρείας – απολύσεις,   συντάξεων , νέα τεκμήρια, χαράτσια αλλά επειδή πάλι δεν τους βγαίνει το έργο, διότι τον στέγνωσαν τον ΕΛΛΗΝΑ,  σκέφτηκαν  αλλά τρόπο τα γατόνια του οικονομικού επιτελείου να εισπράξουν τα χρέη προς το δημόσιο. Την ανταλλαγή. Παλιά έδινες ένα κιλό φασόλια έπαιρνες ένα κιλό φακές. Έδινες ένα σακάκι έπαιρνες ένα σώβρακο και πάει λέγοντας.
Θα πηγαίνεις τώρα στην εφορία και θα λες. Πόσα χρωστάω; Λέει η εφορία; 5000 κύριε. Λέει ο φορολογούμενος; Έχω ένα μερσεντές του 2005 το παίρνεις και κλείνουμε  το χρέος.   .  Αν πάλι το χρέος είναι μεγάλο, τότε γίνεται με ανταλλαγή διαμέρισμα , κανένα  ποτιστικό  χωράφι, μετοχές,  ομόλογα πριν κουρευτεί και ότι ‘άλλο σκεφτούν…..
Γι αυτό ξεκίνησα με τις αγγελίες χρυσού. Φαίνεται το  ελληνικό δημόσιο ζήλεψε την δόξα αυτών των εμπόρων-τοκογλύφων και ακολουθούν το παράδειγμα τους.
Ψάχνει να βρει λεφτά απεγνωσμένα να πληρώσει τους δανειστές αλλά από την άλλη ετοιμάζουν νέα εγκλήματα εις βάρος του λαού με τα PSI  και PSI +.   .
Αλλά πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβεται και κάτι άλλο. Μετά την λεηλασία των καταθέσεων,  με το πρόσχημα πληρωμής χρέους,   πέρασαν στην κατάσχεση της περιούσιας των Ελλήνων. Αρκεί να θυμηθείς την συνέντευξη κάποιου ΜΟΣΙΑΛΟΥ που είπε. Ο Έλληνας έχει περιούσια αλλά ο Γερμανός που δεν έχει  τον δανείζει. Είναι σωστό; Έτσι είχε πει. Ήξερε άραγε κάτι; Μάλλον, διότι όταν σε καλεί η εφορία να προχωρήσεις σε τέτοιους διακανονισμούς,  πρέπει  και αυτό να ήταν σχεδιασμένο.
 Εφαρμόζοντας  μεθόδους στυγνών τοκογλύφων κάνουν την τελική επίθεση που έχει πλέον σκοπό να σου πάρουν ένα σπιτάκι που χρεώθηκες μέχρι τον λαιμό να το αποκτήσεις ή οι δόλιοι γονείς σου μάτωσαν να αποκτήσουν αλλά τώρα οι νοσηροί εγκέφαλοι σχεδιάζουν με πρόσχημα το χρέος να στο αρπάξουν!
Δυστυχώς από το κοινωνικό κράτος φθάσαμε στο  τοκογλυφικό για να είμαστε λέει στο ισχυρό ευρώ.  Ναι,  στο εύρο της ΜΕΡΚΕΛ και σαν αντάλλαγμα να ξεβρακωθούμε τελείως.
Αλλά μην έχει παράπονο έχεις ευρώ και όχι δραχμή.
Υ.Γ. Το παλιό τραγούδι έλεγε. Και εμείς οι δυο στον καφενέ ,τσιγάρο πρέφα και καφέ βρε δεν βαριέσαι αδελφέ. Πόσο επίκαιρο είναι;
 Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ


Θέλουν να τα πάρουν όλα...

Εξόφληση εφορίας τώρα και σε… είδος!


Αντικειμενικά κριτήρια κατά τον έλεγχο 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών από την… πόρτα των ελέγχων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών,επιστρατεύοντας παράλληλα δόσεις-«μινιόν» με πλαφόν 100 ευρώ τον μήνα για όσους εξοφλήσουν έως και σε 60 δόσεις ληξιπρόθεσμα χρέη 42 δισ. ευρώπρος το Δημόσιο.
Αυτές οι διατάξεις έχουν περιληφθεί στο προσχέδιοτου πολυνομοσχεδίου το οποίο τίθεται προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Με άλλες διατάξεις καθιερώνεται η δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε «είδος» για όσους φορολογούμενους θέλουν να πληρώσουν, αλλά δεν μπορούν λόγω έλλειψης ρευστότητας. Θα τους δίνεταιη δυνατότητα να εκχωρήσουν στο Δημόσιο ακίνητά τους προκειμένου να «πατσίσουν» με τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.
Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες ορίζονται τα ακόλουθα: ….
1. Ληξιπρόθεσμα. Όσοι έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και τελωνεία έως τις 31 Ιανουαρίου 2012 μπορούν έως αυτήν την ημερομηνία να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης:
· Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% των προσαυξήσεων.
· Σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων κατά 90%.
· Σε 13 έως 24 δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων κατά 75%.
· Σε 25 έως 36 δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων κατά 60%.
· Σε 37 έως 48 δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων κατά 45%.
· Σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων κατά 25%.
2. Εξόφληση με εμπράγματα δικαιώματα. Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να εξοφλήσουν, στερούνται όμως ρευστότητα και λόγω κρίσης δεν μπορούν να πουλήσουν ακίνητα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, θα μπορούν να δώσουν στην εφορία ένα σπίτι, ένα οικόπεδο ή γενικότερα εμπράγματα δικαιώματα (επικαρπία, ψιλή ή πλήρη κυριότητα) επί ακινήτων.
Αυτό σημαίνει ότι, εάν ένας φορολογούμενος χρωστά στο Δημόσιο π.χ. 100.000 ευρώ, αλλά δεν έχει μετρητά για να εξοφλήσει, μπορεί να μεταβιβάσει ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ και να «πατσίσει».
3. Εισπρακτικές εταιρείες. Το Δημόσιο και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί δύνανται να αναθέτουν σε εισπρακτικές εταιρείες ή κοινοπραξίες αυτών την ενημέρωση των οφειλετών τους για τις οφειλές και για τα τυχόν προγράμματα ρυθμίσεων ή αποπληρωμής των οφειλών αυτών.
4. Αντικειμενικά κριτήρια. Κατά τη διάρκεια ελέγχων, τα ακαθάριστα έσοδα, τα φορολογητέα κέρδη και ο οφειλόμενος ΦΠΑ θα προσδιορίζονται λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων, τις δαπάνες σε μετρητά, τη σχέση της τιμής
πώλησης των διαφόρων αγαθών έναντι του συνολικού τζίρου, στοιχεία ανάλυσης ρευστότητας αλλά και πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ή και τρίτοι (π.χ. μπορούν να αξιοποιούνται στοιχεία από
υποθηκοφυλακεία, δικηγορικά ή συμβολαιογραφικά γραφεία κ.λπ.).
Ο έλεγχος μπορεί να διενεργείται όχι μόνο στην επαγγελματική εγκατάσταση, αλλά κι από το γραφείο του ελεγκτή, όπου ο προϊστάμενος της ελεγκτικής μονάδας θα υποχρεούται -πριν εκδώσει την πράξη υπολογισμού του φόρου- να καλέσει τον υπόχρεο σε ακρόαση. Ο φορολογούμενος κατά την ακρόαση μπορεί να επικαλεστεί οποιοδήποτε στοιχείο για να προβεί σε ανταπόδειξη.
5. Πτωχευτικός Κώδικας. Η συζήτηση αίτησης για κήρυξη πτώχευσης είναι απαράδεκτη εάν το αργότερο σε 20 ημέρες από την κατάθεσή της στο δικαστήριο δεν κοινοποιηθεί αντίγραφο στη Δ.Ο.Υ. (καθώς και στη διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ) εκείνου του οποίου ζητείται η πτώχευση. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ή του τελωνείου αποστέλλει στον γραμματέα των πτωχεύσεων αναγγελία των βεβαιωμένων απαιτήσεων του Δημοσίου.
Στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που αφορούν τα φορτηγά και τους δικηγόρους, ρυθμίζονται θέματα Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών στο Δημόσιο, χρεών – δανειοδότησης και αναχρηματοδότησης δήμων, ενώ καταργούνται και περιττές επιδόσεις κατασχετηρίων σε περιπτώσεις πλειστηριασμών.
Aπo
www.marketbeast.gr
http://repoupame.blogspot.com/2012/01/blog-post_04.html


Στείλτε τους όλους στην Ευρώπη.

Ανοίξτε τα σύνορα ΤΩΡΑ για να δουν την γλύκα…


 
Συνελήφθη την Τρίτη στο Παρίσι, από τις Γαλλικές Αστυνομικές Αρχές, 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου…
εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την ανθρωποκτονία 82χρονης , στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς τον Μάιο του 2010. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ο 24χρονος Αλβανός μαζί με έναν επίσης 24χρονο ομοεθνή του, την 1-5-2010 είχαν εισέλθει στην οικία της 82χρονης με σκοπό τη ληστεία.
Αφού την φίμωσαν και την έδεσαν, της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο, με τη χρήση πλαστικής σακούλας και αφαίρεσαν από την οικία τιμαλφή και χρήματα.
Ο 24χρονος Αλβανός συνελήφθη αρχικά από τις Γαλλικές Αρχές κατηγορούμενος για διακεκριμένη σεξουαλική επίθεση.


Είναι καλά ο άνθρωπος;

Τον έφαγαν οι νταβατζήδες της διαπλοκής...  Αν είναι δυνατόν!


 
Απίστευτες εξελίξεις στην Ιπποκράτους, όπου συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Η είδηση δεν είναι μόνο ότι ο Παπανδρέου δήλωσε την αποχώρησή του, εκεί που όλοι έλεγαν ότι δεν θα ανοίξει καν τα χαρτιά του, αλλά και για το γεγονός ότι μίλησε με ονόματα.
Είναι ολοφάνερο ότι βρίσκεται σε απόγνωση, αφού γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από όσα είχε σχεδιάσει ή επιθυμούσε. 
Αρχικά, μίλησε για πόλεμο που δέχθηκε από τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα από τον Σταύρο Ψυχάρη, αλλά τα έριξε και στην δικαιοσύνη με τις καταγγελίες για τα CDS της Unigestion!
Όπως είπε, όταν ο ΔΟΛ ζητούσε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Απόστολο Ταμβακάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας για να πάρει το πράσινο φως. Ο ίδιος όπως ανέφερε, είπε ότι αν πληρεί τις προϋποθέσεις δώστο. Τελικά το δάνειο δεν εγκρίθηκε και άρχισε η ανοιχτή σύγκρουση, σύμφωνα με τον Παπανδρέου και κυρίως στο μέτωπο της ειδησεογραφίας για την (τότε) επερχόμενη συγχώνευση Εθνικής – Alpha Bank που δεν προχώρησε.
Αλλά δεν έμεινε εκεί…    Αναφέρθηκε και σε πιο ..οικογενειακά ζητήματα και στις καταγγελίες για εμπλοκή του αδερφού του σε εταιρεία που διαχειρίζεται CDS.
Ο Γ. Παπανδρέου τα έριξε στη δικαιοσύνη, αφού όπως υπογράμμισε, έρευνα δεν έγινε και η υπόθεση εξαφανίστηκε, ενώ η δικαιοσύνη άφηνε συνεχώς διαρροές για το θέμα!
Και μετά έχουμε όλοι απορία για τις καταγγελίες των δυο οικονομικών εισαγγελέων που έχουν στα χέρια τους πολλές υποθέσεις, όπως και αυτή με τα CDS.
Ρε τι άλλο θα ακούσουμε…


ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ.

Ο Πειραιάς θα τιμήσει τον Ήρωα του.

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ!


 

Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας». 
Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του….
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός απεστάλθη από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.
Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
“Τι κάνετε στρατηγέ μου;” ρώτησε ο ξένος
“Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα” απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
“Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;” επέμενε ο ξένος.
“Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος” απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.
Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:” Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!”
Στις 25(ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.
Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.
ΤΥΦΛΟΣ, ΝΑΙ, ΠΑΜΦΤΩΧΟΣ, ΝΑΙ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More