14.12.10

Τα καθημερινά μας νέα...

Τουρκική πρόκληση (2010-12-14) - Kalimera.gr
Τουρκική πρόκληση έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης, με «πρωταγωνίστρια» την φρεγάτα «Salih Reis». Η τελευταία, όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ, εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, εντός εθνικών χωρικώ..(11 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Έκρηξη με πέντε ελαφρά τραυματίες σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο (2010-12-14) - To Bima
Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά πέντε εργαζόμενοι. Και οι πέντε αισθάνθηκαν έντονες ενοχλήσεις στα μάτια και έχουν μεταφερθε..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Δεν συναινούν οι πολιτικοί αρχηγοί (2010-12-14) - euro2day
Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και της συνεδρίασης το..(54 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Απεργιακός "πυρετός" (2010-12-14) - Antenna
Με διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων απαντούν τα συνδικάτα στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις ΔΕΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, με στάση εργασίας της Γ..(63 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

«Πιστεύουμε στην συναίνεση» (2010-12-14) - Kalimera.gr
Ιδιαίτερα χρήσιμες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ.Πεταλωτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι ..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κύπρος - Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημ (2010-12-14) - ΑΠΕ-ΜΠΑ
του ανταποκριτή μας Α. ΒικέτουΟ πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας φθάνει το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης κα..(3 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Κ. Γκιουλέκας: "Είμαι εδώ και συνεχίζω να αγωνίζομαι για τη Θεσσαλονίκη" (2010-12-14) - Express.gr
 «Είμαι εδώ, είμαι παρών και θα αγωνίζομαι για τη Θεσσαλονίκη από το Κοινοβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας για να δώσει τέλος στις συζητήσεις για το αν θα παραμείνει ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Α. Σαμαράς: Το πολυνομοσχέδιο επιβάλλει την πλήρη απορρύθμιση (2010-12-14) - City Press
Μια νότα συναίνεσης φαίνεται ότι αποκόμισε η κυβέρνηση από τη χθεσινή «θύελλα», καθώς η ΝΔ, διά στόματος τόσο του κ. Βρούτση όσο και του εκπροσώπου του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλου, ανακοίν.. (0 σχολια)
Τεστ αντοχής για το ΠΑΣΟΚ (2010-12-14) - City Press
Ένα εξαιρετικά δύσκολο μεσημέρι πέρασαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Λ. Κατσέλη, ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στους αντίστοιχους Κοινοβουλευτ.. (5 σχολια)
Απελευθέρωση με εγγύηση ζητάει ο ιδρυτής του WikiLeaks (2010-12-14) - Eleutherotypia
Οι δικηγόροι του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα επιχειρήσουν εκ νέου σήμερα Τρίτη να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να φέρνει στο φως της δημοσιότητας ..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Φονική πυρκαγιά σε βιοτεχνία στο Μπαγκλαντές (2010-12-14) - Antenna
Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 100 οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφη βιοτεχνία ενδυμάτων κοντά στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, μετέδωσαν τα τοπικά τ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Παραίτηση του αρχηγού Εν. Δυνάμεων (2010-12-14) - Kalimera.gr
Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας, στρατηγός Χουάνκ Εουϊ-Ντον υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας. Ο στρατηγός σύμφωνα με όσα του καταμαρτυρούσε ο εγχώριος Τύπος, εμπλε..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στους δρόμους οι φοιτητές στην Ιταλία (2010-12-14) - Pathfinder.gr
Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές διαδήλωναν σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας κατά της κυβέρνησης και της μεταρρύθμισης των πανεπιστημίων. Στο Παλέρμο περισσότεροι από 500 μαθητές λυκείου και φοιτητές έκλεισαν γ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

«Καμπανάκι» της Standard and Poor's για το Βέλγιο (2010-12-14) - Τα Νέα
Η Standard and Poor's εξέφρασε την ανησυχία της για την πολιτική κατάσταση στο Βέλγιο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται χωρίς κυβέρνηση έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνοντας τον κίν..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου (2010-12-14) - Pathfinder.gr
Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη τους μετά την άνοδο της Δευτέρας και την απόφαση  του ΟΠΕΚ να διατηρή..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΟΑΕΔ: Από σήμερα δίνεται το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους (2010-12-14) - Kerdos
Από σήμερα καταβάλλονται στους επιδοτούμενους άνεργους τα δώρα Χριστουγέννων 2010 και προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που θα καταβάλλονταν κανονικά από 14-12-2010 μέχρι και 02-01-2011. Ακόμη από ..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τράπεζα Κύπρου: Τραπεζική μονάδα στο Εμιράτο του Ντουμπάι (2010-12-14) - Express.gr
 Τη δημιουργία τραπεζικής μονάδας στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Ντουμπάι, DubaiInternational Financial Centre (DIFC), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Συγκροτήμ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Ποιός τους θυμάτε σήμερα; Μπράβο Τάσο!

Για αυτούς που δεν γίνονται διαδηλώσεις...

Τις προάλλες στο κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, βρέθηκα μπροστά σε ένα συνηθισμένο πλέον σκηνικό. Εκεί είχαν προσαχθεί συλληφθέντες για τα επεισόδια για τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο. Έξω από το κτίριο ομοϊδεάτες τους διαδήλωναν. Κάποια στιγμή τα πράγματα φορτίστηκαν αρκετά και στην ουσία, οι διαδηλωτές θα έμπαιναν μέσα στην Εισαγγελία. Γνωστά πλέον σκηνικά, αριστερίστικης ψευτομαγκιάς... Και έβλεπα τους προσαχθέντες στην Εισαγγελία. Με ύφος υπερήφανο, με προκλητική συμπεριφορά έναντι των πάντων. Χωρίς κανένα φόβο, χωρίς καμία συστολή για ό,τι έχουν κάνει. Νέα παιδιά που άθελά τους υπηρετούν σχέδια άλλων. Νέα παιδιά που έχουν μπολιαστεί με μίσος ταξικό και ιδεολογικό. Νέα παιδιά που όμως δεν είναι ούτε εργάτες, ούτε άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου. Είναι παιδιά πλουσίων οικογενειών, παιδιά του Ψυχικού. Παιδιά που έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα, με μόρφωση, με σπίτια πίσω τους που τα υποστηρίζουν. Χωρίς άστεγους δίπλα τους και μετανάστες. Και όμως, αυτά τα παιδιά, οι δήθεν «επαναστάτες», με αφορμή μία διαδήλωση, έφτασαν στο σημείο να προβούν σε πράξεις με ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες. Αλλά αυτό δεν τους νοιάζει. Ήταν, είναι και θα είναι συμμορίτες, αλλά με γεμάτες τσέπες. Απ΄ έξω λοιπόν οι δικοί τους, με την ίδια μίζερη αντίληψη για την κοινωνία και τα δρώμενά της, αλλά με ένταση και αγωνιστικό φρόνημα. Κάτι το οποίο αν μη τι άλλο πρέπει να τους αναγνωριστεί. Είχαν έρθει να συμπαρασταθούν στους συντρόφους τους. Και έρχονται στο νου μου άλλα περιστατικά. Από την αντίπερα όχθη. Έρχονται στο νου μου οι τέσσερις νεκροί στη Μarfin. Τέσσερις, γιατί δεν μνημονεύει κανένας το μωράκι που είχε στα σπλάχνα της η μία από τους νεκρούς. Υπάλληλοι τράπεζας ήταν, που δούλευαν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους. Δεν ήταν βιομήχανοι, ούτε εφοπλιστές. Και κάηκαν στην ουσία ζωντανοί, γιατί τα σκουλήκια της άκρας αριστεράς έτσι ήθελαν. Αν εξαιρέσει κανείς τις διαμαρτυρίες, ήρεμες και σιωπηλές στον τόπο της θυσίας τους, διαδήλωση άλλη δεν έγινε. Ούτε διαμαρτυρία, ούτε δρόμοι κλειστοί, ούτε βιτρίνα έσπασε. Επίσης έρχονται στο νου οι αναρίθμητοι νεκροί αστυνομικοί. Θύματα της τρομοκρατίας. Νεκροί της 17Ν και του ΕΛΑ.
Τίποτα και για αυτούς. Καμία αντίδραση. Καμία διαμαρτυρία, κανένας τσαμπουκάς. Και μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι παίρνω θέση υπέρ των αστυνομικών γενικά. Απλά έτσι είναι τα πράγματα. Και όχι μόνο για θύματα τρομοκρατικών ενεργειών. Αλλά και για άλλους που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος. Στην καθημερινή πάλη κατά όλων των μορφών του εγκλήματος. Αλλά και για άλλους που δεν πέθαναν, αλλά έμειναν φυτά και παράλυτοι... Περιστατικά αρκετά.. Για αυτούς καμία μαζική πορεία δεν έγινε. Καμία 24ωρη απεργία, καμία κινητοποίηση, με το απλό και μόνο αίτημα να σταματήσουν η βία και το αίμα. Όχι. Γιατί τα θύματα της άλλης πλευράς δεν είναι ούτε αριστεριστές, ούτε αναρχικοί... Είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που όμως σκέφτονται και πράττουν αλλιώς, έχουν μία άλλη ιδεολογική θεώρηση των πραγμάτων. Άρα δεν έχουν δικαιώματα... Ας σταθούμε λοιπόν στην κυριολεξία προσοχή, σε αυτούς για τους οποίους δεν γίνονται διαδηλώσεις.
Για τους νεκρούς, τους τραυματίες, για αυτούς που ό,τι και αν συνέβη, πέρασε τελείως αθόρυβα. Και αφού ίσως δεν είμαστε άξιοι να κάνουμε κάτι πιο έντονο και πιο αγωνιστικό για αυτούς, τουλάχιστον ας μην τους ξεχάσουμε ποτέ... Τουλάχιστον αυτό...
Τάσος Δημητρακόπουλος 


Καμαρώστε τους!

Εδώ και τώρα να ζητήσουν συγνώμη για όσα έλεγαν πριν απο τις εκλογές


Σε μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο θα εξελιχθεί η υπόθεση της διαγραφής ληξιπρόθεσμων χρεών περίπου 24 δισ. που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Επισήμως λένε ότι πρόκειται για χρέη δήμων αλλά και επιχειρήσεων που έχουν εδώ και χρόνια βάλει λουκέτο και που δεν υπάρχει περίπτωση να εισπραχθούν στον αιώνα τον άπαντα. Αν είναι έτσι, να συμφωνήσουμε. Όμως, θα πρέπει εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει αναλυτική λίστα με τους… ευεργετημένους έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκιές.
Διότι ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι που δεν πλήρωναν χρόνια και τώρα έρχεται να τους απαλλάξει από το βάρος η κυβέρνηση;
Κι αν είναι και κάποιοι “πράσινοι” επιχειρηματίες ή κάποιοι που έχουν δώσει γη και ύδωρ στον κ. Παπανδρέου όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα ευνοούνται από τη ρύθμιση;
Ήδη μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπάρχει αναταραχή και ζητούν από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να δημοσιοποιήσει τη λίστα.
Πέραν τούτου, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε και την περίφημη ρήση του πρωθυπουργού προεκλογικά που έλεγε ότι υπάρχουν πάνω από 30 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία αν εισπραχθούν δε θα έχει καμιά ανάγκη η χώρα. Εκεί πήγαινε το “λεφτά υπάρχουν”. Τι έγινε τώρα ξαφνικά; Ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να εισπράξουν; Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα προεκλογικά ψέμματα.
Λεφτά δεν υπήρχαν και το γνώριζαν. Δεν μπορούσαν να τα εισπράξουν και ήξεραν ότι θα φτάσουν σε διαγραφή. Αρα πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Δύο λοιπόν τα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση:
  1. Βολεύει και δικούς της δήμους (λόγω Καλλικράτη) και επιχειρηματίες με τη διαγραφή χρεών;
  2. Θα ζητήσει συγγνώμη για όσα έλεγε ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να πάρει τις εκλογές
Απέσυρε τελικά ο Παπακωνσταντίνου την επίμαχη διάταξη
16:54. Μόλις τώρα μας ενημέρωσαν ότι ο  υπ.Οικονομικών απέσυρε το άρθρο 7 που προέβλεπε τη διαγραφή χρεών συνολικού ύψους 24 δις ευρώ ως ανεπίδεκτα εισπραξης .
‘Οπως ανέφερε θα επανακαταθέσει σχετική ρύθμιση σε επόμενο νομοσχέδιο που θα προβλέπει ότι το Ελεγκτικο συνέδριο θα έχει την τελική ευθύνη γιά τη διαγραφη αφού πρώτα γίνει αξιολόγηση των χρεών απο τις υπηρεσίες του υπ.Οικονομικών και έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των οφειλετών στο διαδίκτυο .
Μέχρι να γίνει η νέα ρύθμιση το υπουργείο θα δημοσιοποιήσει τη λίστα όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Η κατεδάφιση της δήθεν αλλαγής!

Η Ελλάδα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ!

http://olympia.gr/

 

Κάνει πράγματι η ζωή κύκλους; Και αν ναι, η Μεταπολίτευση που έκανε… επανεκκίνηση τον Οκτώβριο του 1981, με την επέλαση του Ανδρέα Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, και της Αλλαγής, κλείνει, σχεδόν μετά από τρεις δεκαετίες, με τον γιο του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ, και το μνημόνιο που κατεδαφίζει την Αλλαγή;

Η Ελλάδα του μνημονίου… μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μερικά κλικ πιο σκοτεινιασμένη, σε σχέση με την Ελλάδα του μνημονίου προτού Ηabemus Papam, συγνώμη, Σγουρό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, με “Ιερό Δισκοπότηρο” καθαγιασμού των επιλογών που κάνουν την τρόικα ευτυχή, τη Λούκα Κατσέλη να σκαρφαλώνει στα κεραμίδια, και το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ να έχει τάσεις… ιδεασμού, το άγχος να μην χρεοκοπήσουμε, κατεδαφίζει one by one, που θα έλεγαν και στην άλλοτε μητρική γλώσσα του ΥΠΕΞ, κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών. Το χειρότερο; Τσαλακώνει ανεπανόρθωτα ένα μέλλον που δεν προλάβαμε καν να ονειρευτούμε. Αν η Ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών έχει τόσο προχωρημένο χιούμορ, να το δεχτούμε. Η Ελλάδα μετά το 1981, είναι η Ελλάδα που οικοδόμησε το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα του δήθεν, της αρπαχτής, της κουτοπονηριάς, η Ελλάδα της εθνικής παρανόησης, της απουσίας υπευθυνότητας, η Ελλάδα που πράγματι έζησε πέρα και πάνω από τις δυνατότητές της, για τον απλούστατο λόγο ότι… έτσι μας έμαθαν. Όχι κάποιοι…
γνωστοί-άγνωστοι, που σπανίως λαμβάνουν τον λογαριασμό για τις συνέπειες των πεπραγμένων τους, αλλά επειδή έτσι μας έμαθε το ΠΑΣΟΚ. “Τσοβόλα δώστα όλα”, φώναζε ο πατέρας, τότε που έβλεπε τις εκλογές να χάνονται. “Λεφτά υπάρχουν”, αναφωνούσε ο γιος, τότε που ήθελε να διασφαλίσει ότι οι εκλογές θα κερδηθούν με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία. Ανάμεσα στους δυο Παπανδρέου, μεσολάβησε ο Σημίτης. Που δεν ήθελαν, ούτε ο πατέρας, αλλά ούτε και ο γιος. Και ο καθένας από την πλευρά του, φρόντισαν να τον στείλουν σπίτι του: Ο Ανδρέας τον πέταξε έξω από την Κυβέρνηση, ενώ ο Γιώργος έκανε κάτι πολύ χειρότερο: Τον πέταξε έξω από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία της Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ. Οι δε κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή, βίωσαν στο πετσί τους την σοκαριστικά αυτοεπιβεβαιούμενη αποτίμηση της πολιτικής πραγματικότητας των ημερών τους: Η Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, βαθύ, ρηχό, ala carte, στην εξουσία.
Σήμερα που ο κύκλος κλείνει, η Ελλάδα, οι Έλληνες, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μεγάλη ρεβάνς. Το θρίλερ “Η Ελλάδα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ”, μπορεί, και πρέπει να έχει happy end. Όχι για το ΠΑΣΟΚ. Για την Ελλάδα.
http://www.enimerwsi.com/2010/12/h.html


Τώρα είναι πολύ αργά...

Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται...




 Mπορούν άραγε οι οικογένειες του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου να ζήσουν με 1000 ευρώ το μήνα;
Μπορεί η οικογένεια Καραμανλή να ζήσει με 1000 ευρώ το μήνα;
Γιατί θα πρέπει η οικογένεια του ανώνυμου εργαζόμενου να ζήσει με 780 ευρώ;
Ποιος σας  έδωσε το δικαίωμα να απαξιώνετε μ αυτό τον τρόπο τις ζωές των πολιτών, έχοντας μάλιστα αφήσει ατιμώρητα τα καθάρματα της διαπλοκής που ασέλγησαν στο δημόσιο χρήμα;
 Τα παιδιά των Παπανδρέου, Σαμαρά, Καραμανλή, Αλογοσκούφη και σια, είναι πιο αρχοντόπουλα και πιο πλουμιστά από των υπολοίπων;
Γιατί τα δικά σας παιδιά πρέπει να φοιτούν στο LSA και τα Χάρβαρντ και τα παιδιά των υπόλοιπων Ελλήνων στον Άγιο Παντελεήμονα και τη Γκράβα;
Γιατί τα δικά σας παιδιά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάζουν στα ίδια κολλέγια με τα παιδιά των αφεντικών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, τα παιδιά του Χριστοφοράκου, του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη, της Λάτση, ώστε ν ανανεώνονται τα κωλομπαριλίκια σας με τη διαπλοκή, και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν σε σχολεία για πρεζέμπορους;
Γιατί ρε;
Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται.
Και Γουδί επίσης…


Εξακολουθεί να πληρώνει ο λαός τις σαχλαμάρες της!

Ελλάς Ελλήνων Ηθοποιών




Έφτασε η στιγμή που θα συζητηθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά -το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικά δυσάρεστες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις - και η Λούκα Κατσέλη αποδεικνύεται η ιδανική υπουργός Εργασίας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.


Η κυρία Κατσέλη προέρχεται από μια καλλιτεχνική οικογένεια. Η μητέρα της και η αδερφή της ήταν ηθοποιοί, ενώ ο πατέρας της ήταν ηθοποιός και –στη συνέχεια- σκηνοθέτης. Οπότε, η κυρία Κατσέλη θα μπορέσει να τους επικαλεστεί, για να εξηγήσει τις νέες εργασιακές σχέσεις.
Οι ηθοποιοί δεν έχουν σταθερή δουλειά. Άλλοτε δουλεύουν, άλλοτε όχι. Είναι αναγκασμένοι, δε, να περνούν συχνά από ακροάσεις, για να καταφέρουν να πάρουν ένα ρόλο.
Όποιος έχει κάποιο φίλο ηθοποιό θα ξέρει πως μπορεί να βρει μια δουλειά για μια θεατρική παράσταση τον χειμώνα, αλλά την άνοιξη θα ψάχνει για δουλειά σε μια καλοκαιρινή παράσταση. Κι αυτό -για τους περισσότερους ηθοποιούς- συνεχίζεται για πάντα.
Επίσης, οι ηθοποιοί μένουν συχνά απλήρωτοι - οι θεατρικοί επιχειρηματίες τους τρώνε τα λεφτά.
Αυτό που συμβαίνει στους ηθοποιούς θα συμβαίνει στο εξής και στους περισσότερους εργαζόμενους - θα ψάχνουν κάθε τρεις και λίγο για νέα δουλειά και, αν βρουν, δεν θα ξέρουν αν θα πληρωθούν. Θα γίνουμε ηθοποιοί.
Θα έχετε ακούσει πολλούς ηθοποιούς να υποστηρίζουν πως έπαιξαν στο θέατρο ακόμα και το βράδυ της ημέρας που έχασαν κάποιον από τους γονείς τους – οι περισσότεροι εννοούν από επαγγελματική ευσυνειδησία.
Στο εξής, οι περισσότεροι Έλληνες θα δουλεύουν –όπως και οι ηθοποιοί- ακόμα και την ημέρα του θανάτου των γονιών τους.
Όχι από ευσυνειδησία. Για να μη χάσουν τη δουλειά τους.


Μαζί τα φάγαμε κ. Αντιπρόεδρε!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ !!!



Πριν λίγο καιρό γράφαμε ΕΔΩ ότι η κυβέρνηση του μνημονίου πλήρωσε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, 271.831 ευρώ για τηλεπικοινωνιακά τέλη των εφημερίδων, για το πρώτο εξάμηνο του 2010.
Επανερχόμαστε σήμερα με νεώτερα στοιχεία. Στο υπ’ αριθμ. πρωτ: 24119/2010 έγγραφο της γενικής γραμματείας επικοινωνίας, προς το γενικό λογιστήριο του κράτους διαβάζουμε : ΘΕΜΑ: « Διαβίβαση δικαιολογητικών ευρώ € 122.990,70» Σας διαβιβάζουμε δικαιολογητικά συνολικού ποσού € 122.990,70 (ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ και ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ) , που αφορούν πληρωμή Εκπτώσεων Τύπου του ΟΤΕ, εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων, για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου του 2010.
Μία απλή πρόσθεση μας δίνει το ουχί ευκαταφρόνητο ποσό των 394.821 ευρώ, το οποίο χαρίζει η κυβέρνηση στις εφημερίδες για τα ωραία τους … μάτια. Για τους πολυτέκνους, μισθωτούς, συνταξιούχους και τα λοιπά κορόϊδα Έλληνες πολίτες, λεφτά δεν υπάρχουν.


Λιακάδα είχαμε, βγήκαν να μαζέψουν ήλιο.


Toυρκική φρεγάτα πάλι στο Σαρωνικό "σφήνα" σε άσκηση του Π.Ν.

Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέσα στη νύχτα  Σαρωνικό κάνοντας "σφήνα" στην μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που διεξάγεται αυτή την στιγμή σε ολόκληρο το Αιγαίο. Για τη νέα τουρκική επιθετική κίνηση δεν ανακοινώθηκε τίποτα από την κυβέρνηση και το θέμα ήρθε τυχαία στην επιφάνεια από εμπορικά σκάφη τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το σκάφος και υπήρξε κίνδυνος ανεξέλεγκτης διαρροής της είδησης.
Έτσι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η πορεία της και ενώ το σκάφος όδευε προς τα Δαρδανέλλια.

Η τουρκική φρεγάτα F-247 TCG SALIΗ REIS ευρισκόμενη νοτίως Ρόδου , κινήθηκε με δυτική πορεία νότια Κυκλάδων σε Διεθνή Ύδατα. Νότια της Μήλου πήρε πορεία βόρεια και ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αττική. Στις 04.30 μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοδυτικά της Μήλου και βγήκε στο κεντρικό αιγαίο από τον Καφηρέα, στις 07.15 έχοντας ανοικτά όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα κάι μπαίνοντας ανάμεσα στα ελληνικά πολεμικά σκάφη που ασκούντο.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας πάντα βόρεια πορεία, εισήλθε ανενόχλητη στις 03.00 τα ξημερώματα εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, πέρασε μεταξύ Κέας - Μακρονήσου και στη συνέχεια διαπλέοντας το στενό Καφηρέα, κινήθηκε με βορειοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή Κεντρικού Αιγαίου. Είναι η 12η διέλευση τουρκικού πολεμικού πλοίου μέσω Σαρωνικού το 2010.

Χαρακτηριστικό του κλίματος ηττοπάθειας και τουρκοφοβίας που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι διατάχθηκαν όλα τα σκάφη του Ναυτικού να μην πλησιάσουν την τουρκική φρεγάτα.


Τώρα έχουμε και παπάδες καραγκιόζηδες. Ξουράφι αμέσως...

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!...

Τι ξεστόμισε ο παπα – Άνθης (πρόεδρος της Επιτροπής (Λαθρο-) Μεταναστών της Ελλαδικής Εκκλησίας) ανήμερα του Αγίου Νικολάου στον επίσημο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας; 
Μεταφέρω επί λέξει τα λόγια του για να μη λέτε ότι τον παρερμήνευσα…

 
ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΑΝΘΗΣ: «Μη ξεχνάμε πού είναι τα Μύρα της Λυκίας… Στην Τουρκία είναι η πόλη αυτή. Ως εκ τούτου, λοιπόν, κι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, αλλά ήταν όμως άνθρωπος του Χριστού»!
 
Ψάξαμε όλες τις εγκυκλοπαίδειες και τα συναξάρια, ρωτήσαμε τον κατ’ εξοχήν ειδικό ιστορικό μελετητή κ. Άγγελο Σακκέτο.
Όλοι συμφωνούν πως ο Άγιος Νικόλαος εγνώριζε θαυμάσια Ελληνικά (γι’ αυτό άλλωστε και πρωταγωνίστησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ. χαστουκίζοντας τον Άρειο!), και είχε γεννηθεί στην Ελληνικότατη πόλη της Μικράς Ασίας, Πάταρα. 
Η πόλις αυτή ήταν άντρο Ελληνισμού και Ελληναράδων, είχε ιδρυθεί από τον γιό του Απόλλωνος τον Πάταρο, διέθετε φημισμένο Μαντείο και την είχαν ιδρύσει Κρήτες Δωριείς. 

Ούτε μία πηγή δεν αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο πως ο Προστάτης των Ελλήνων Ναυτικών, Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας, Άγιος Νικόλαος δεν ήταν Έλληνας. 
Μόνο ο λάτρης των Λαθρομεταναστών παπα – Τιμόθεος Άνθης υποστηρίζει δημοσίως τέτοιου μεγέθους αρλούμπα, με το επιχείρημα ότι σήμερα τα Μύρα της Λυκίας είναι περιοχή της Τουρκιάς!!!

Ιερώνυμε Λιάπη, τρέχα να ξυρίσεις εδώ και τώρα τον Τιμόθεο Άνθη, πρίν το πάρουν χαμπάρι οι Έλληνες Ναυτικοί και μπουκάρουν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να ζητήσουν εξηγήσεις, που τουρκέψατε τον αγαπημένο τους Άγιο…





Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ;
ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΤΑΝ...ΤΟΥΡΚΟΣ;

ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ π.ΤΙΜΟΘΕΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ 4ο ΑΙΩΝΑ μ.Χ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ;;;


ΜΗΠΩΣ ΟΣΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;


ΟΥΤΕ Ο ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ"!

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΑΦΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΤΑΝ...ΤΟΥΡΚΟΣ, ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;


ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ...ΑΔΑΕΙΣ!


ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΙ "ΕΜΠΙΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Πηγη  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/



Δώστετα όλα!

Και τουριστικη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκια



Σύσκεψη για τις άγονες.

Τη Πέμπτη στη Μυτιλήνη πρόκειται να συμβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη υπηρεσιακών και άλλων παραγόντων με στόχο την εξέταση ζητημάτων που αφορούν τις άγονες γραμμές.
Κατά πληροφορίες, στόχος είναι η μείωση των γραμμών αυτών ή η ένταξη σε άλλες γραμμές άγονων προσεγγίσεων, με στόχο να υπάρξει περικοπή του ποσού που διαθέτει κατ' έτος το αρμόδιο υπουργείο για την κάλυψη αγόνων γραμμών.
Η υπόθεση των τοπικών αγόνων γραμμών μέχρι πρότινος ήταν θέμα που συνεξέταζε το τότε υπουργείο Αιγαίου με το τότε Ναυτιλίας, καθώς διαχωρισμός αγόνων υπάρχει και σε μεγάλες γραμμές που χειρίζονταν και χειρίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ άγονες γραμμές τοπικού όμως χαρακτήρα χειριζόταν το τότε υπουργείο Αιγαίου με τις συμπτύξεις των υπουργείων και με την νυν μορφή το όλο θέμα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΘΥΝΑΛ, το οποίο όμως θα έχει απέναντι του ένα υπουργείο Οικονομικών, που δεν φαίνεται διατεθειμένο να ανοίξει το “πορτοφόλι” λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας.
Τούτου δοθέντος, εάν συμβεί η σύσκεψη αυτή καθίσταται κρίσιμη λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και της σοβαρότητας που αυτό έχει για τη συνοχή του νησιωτικού χώρου.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στο παρελθόν και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, το τότε υπουργείο Αιγαίου είχε χειριστεί θέματα συνοχής και νησιωτικότητας, τα οποία προέβλεπαν ειδικά κονδύλια ενώ πολύ αργότερο το όλο θέμα επανήλθε με αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ που επεξέτειναν θαλάσσιους διαδρόμους εμπλέκοντας ως καταληκτήριους κόμβους βασικά λιμάνια της νησιωτικής Ελλάδος τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στο Αιγαίο.
Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει οι τελευταίοι σχολιασμοί από τουρκικής πλευράς σε ΜΜΕ περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου στην περίπτωση που η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ.
Πάντα κατά πληροφορίες το τουρκικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται κατ' ανάγκη στα πετρέλαια και το real estate, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της ακτοπλοΐας καθώς φορείς του τουρκικού τουρισμού “διαβλέπουν” ευρύ πεδίο ανάπτυξης τουριστικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα εγγύς ελληνικά νησιά και όχι μόνο.
http://www.theseanation.gr/news/ferries/siskepsi-agones.htm


Περάστε κόσμε (αλβανοί)...

Καταργούν τριάντα πέντε Αστυνομικούς σταθμούς στην Ήπειρο!

Καταργούνται:
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Νεράιδας, Αγίων Πάντων και Κεραμίτσας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Γότιστας, Τύριας, Λογγάδων, Γραμμένου, Πεντολάκκου, Δωδώνης, Παρακαλάμου, Κεφαλόβρυσου, Πωγωνιανής, Κτισμάτων, Βήσσανης, Καστανής, Βροσίνας, Καλεντζίου, Χουλιαράδων, Καρυών, Τσεπέλοβου, Μολυβδοσκέπαστου, Αρίστης, Βοτονοσίου, Κεφαλοχωρίου και Αγίας Παρασκευής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων....

συνέχεια εδώ


Τι υπονοεί;

Τι υπονοεί η Καθημερινή για το marianaonice? Nα ξέρουν ότι έχουν γνώση οι φύλακες!


Διαβάσαμε την Παρασκευή στην Καθημερινή που ανήκει στον κ. Αλαφούζο, πρώην αφεντικό του κ. Κωνσταντόπουλου, ότι:
"Eνδελεχής έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για μία δικαστική λειτουργό, η οποία διατηρεί μπλογκ που φιλοξενεί ακραίες πεποιθήσεις για τους Εβραίους και σχόλια υβριστικά για τη Δικαιοσύνη....  Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντες ανέθεσε την υπόθεση στον κ. Παντελή, με την εντολή διεξαγωγής έρευνας το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω από το μπλογκ. Κάτι, όμως, που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να γίνει γρήγορα, δεδομένου ότι πρέπει να υπάρχει επώνυμη καταγγελία θιγομένου, ώστε να ακολουθήσει η ανάληψη των σχετικών αναγκαίων ενεργειών από την ειδική διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ."...
 
συνέχεια εδώ


Νέα εξ ανατολών....

ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Εφ. Ταράφ 9-12-2010

Η διαταγή εκτέλεσης ήρθε από την Άγκυρα


Ο Ορχάν Μίρογλου που διασώθηκε τραυματισμένος κατά την δολοφονία του Κούρδου διανοούμενου Μουσά Αντέρ, στην αίτηση που υπέβαλε προς την εισαγγελία αναφέρει πως η απόφαση για την εκτέλεση δόθηκε από την Άγκυρα
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ταράφ Ορχάν Μίρογλου, που βρισκόταν δίπλα στον Κούρδο διανοούμενο Μουσά Αντέρ την ώρα που δολοφονήθηκε από μέλη της  JİTEM, τη στιγμή που εδώ και 18 χρόνια δεν έγινε δικαστήριο και με την παραγραφή να συμπληρώνεται χρονικά, υπέβαλε μήνυση.
Ο Μίρογλου που αναφέρει πως η απόφαση για την δολοφονία του Μουσά Αντέρ δεν λήφθηκε όπως πιστεύεται στο Ντιαρμπακίρ αλλά στην Άγκυρα, ζητά να δικαστούνε οι τότε αρμόδιοι, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, Μεχμέτ Αγάρ, Ισμέτ Σεζγκίν, ο νομάρχης OHAL Ουνάλ Ερκάν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ντογάν Γκιουρές, ο Μαχμούτ Γιλντιρίμ (κωδικός Γεσίλ), ο αστυνομικός διευθυντής Χανεφί Αβτζί, τα στελέχη της JİTEM Αλή Οζανσόϊ, Αμπντουλκαντίρ Αϊγκάν, Σαβάς Γκεβρεκτσί και ο εκτελεστής Χαμίτ Γιλντιρίμ. 
 Στην αίτηση που υπέβαλε ο Ορχάν Μίρογλου προς την εισαγγελία Άγκυρας, άρχισε με την εξιστόρηση της δολοφονίας που πραγματοποιήθηκε στις 20-9-1992 και από την οποία ο ίδιος τραυματίστηκε βαριά. Ο Μίρογλου τονίζει πως η έρευνα που άρχισε μετά την δολοφονία η εισαγγελία του Ντιαρμπακίρ δεν έφτασε ακόμα δεν έφτασε σε κάποιο αποτέλεσμα, και παρέχοντας νέες πληροφορίες γύρω από το γεγονός, ζητά την εμβάθυνση της έρευνας. Ο Μίρογλου αναφέρει πως από την ημερομηνία του εγκλήματος και εντεύθεν, οι  δικαστικές αρχές  δεν διεξήγαγαν την αναγκαία, επαρκή και αποτελεσματική έρευνα, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποκαλυφθούνε οι υπεύθυνοι και η οργάνωση τους, ενώ επισείει και τον κίνδυνο της παραγραφής.
Η κατάθεση του Γεσίλ στην ΜΙΤ ;
Ο Ορχάν Μίρογλου ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό το τμήμα της αποκαλυφθείσας από το στέλεχος της ΜΙΤ Μεχμέτ Εϊμούρ κατάθεσης που αφορούσε την δολοφονία του Αντέρ και την είχε δώσει στην ΜΙΤ το 1994 όταν είχε συλληφθεί ο Γεσίλ. Ο Μίρογλου αναφέρει πως σε αυτή τη κατάθεση ο Γεσίλ είχε ομολογήσει πως αυτός είχε σχεδιάσει την δολοφονία του Αντέρ και γράφει στην αίτηση του : ¨Για να το πετύχει αυτό έλεγε πως χρησιμοποιούσε ένα από τα κεφάλια του ΠΚΚ. Πίστευα πως θα μπορούσε να είναι ο τέως ΠΚΚλής Τζεμίλ Ισίκ (κωδικός Χογκίρ). Όταν όμως το 2009 συνάντησα στην Στοκχόλμη το τέως μέλος της  JİTEM Αμπντουλκαντίρ Αϊγκάν μου είπε ότι μπορεί και να μην ήταν αυτός. Μετέχοντας σε μια εκπομπή στην τηλεόραση, έκανα την ίδια ερώτηση και στον Εϊμούρ. Δεν θυμόταν, αλλά είπε πως ολόκληρη η κατάθεση βρίσκεται στην ΜΙΤ¨.
Σοβαρές πληροφορίες στο μέιλ
Ο Μίρογλου στην αίτηση του γράφει πως  ¨ Η απόφαση για τον θάνατο του Μουσά Αντέρ δεν λήφθηκε όπως πιστεύεται στο Ντιαρμπακίρ, αλλά στην Άγκυρα. Μάλιστα ο Αϊγκάν επιβεβαιώνει αυτήν την πληροφορία¨, και κάνει λόγο για κάποια μέιλ που του ήρθαν πριν δύο χρόνια σχετικά με τον εκτελεστή της δολοφονίας Χαμίτ Γιλντιρίμ. Ο Μίρογλου λέει πως τα μέιλ αυτά που είχαν έρθει από κάποιον ονόματι ¨Σύντροφος-Κερβάν¨, τα παρέδωσε στους αστυνομικούς όταν κατέθεσε ξανά σχετικά με την δολοφονία και αναφέρει : ¨Δεν ξέρω αν έγινε έρευνα για να εντοπιστεί από πού ήρθαν αυτά τα μέιλ. Τα μέιλ αυτά που εμπεριείχαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ανέφεραν πως ο Χαμίτ Γιλντιρίμ ακόμα προφυλάσσεται από έναν από τους πιο γνωστούς  korucu ( φύλακες χωριών) της περιοχής Σιρνάκ και πως έχει αλλάξει την ταυτότητα του¨.
………………
Αυτά τα ερωτήματα αναμένουν απάντηση
Ο Μίρογλου στην σχετική με την δολοφονία αίτηση του, θέτει τα εξής ερωτήματα :
Ο Μουσά Αντέρ πριν να έρθει στο Ντιαρμπακίρ, είχε γίνει προσπάθεια να τον δολοφονήσουν στο σπίτι του στην περιοχή Ντράγκος στην Κωνσταντινούπολη. Ποιοί ήταν αυτοί που ήρθαν και θέλησαν να τον δολοφονήσουν στο σπίτι του, τη στιγμή που παρακολουθούνταν συνεχώς από την ΜΙΤ ;
Ποιες είναι οι πληροφορίες της ΜΙΤ σχετικά με το περιστατικό ; Ο Αντέρ στο άρθρο του πριν δολοφονηθεί απηύθυνε σφοδρό κατηγορώ προς την νομαρχία OHAL, προκαλούσε με την πένα του τους νομάρχες της περιοχής OHAL. Η ΜΙΤ που αισθάνθηκε την ανάγκη να προειδοποιήσει τον Χράντ Ντινκ λόγω των γραπτών του, προειδοποίησε άραγε και τον Αντέρ πως με τα άρθρα του θα προκαλούσε την οργή των ομάδων εκτέλεσης που υπαγόταν στην JİTEM ;
Η ΜΙΤ που πήρε την κατάθεση του Γεσίλ, τον ρώτησε ποιος ήταν αυτός που ήταν  ¨ένα από τα κεφάλια του ΠΚΚ¨;
Το όνομα αυτό περιλαμβάνεται στο πλήρες κείμενο της κατάθεσης του Γεσίλ στην ΜΙΤ ;
Ο Αντέρ πριν να δολοφονηθεί είχε πάει στην Άγκυρα και είχε συμφάει με φίλους. Οι φίλοι του αργότερα ανέφεραν πως ήταν ανήσυχος και είχε την ψυχολογία ενός ανθρώπου που ζει με τον φόβο της δολοφονίας του.Ο Μουσά Αντέρ είχε ζητήσει προστασία ; Υπάρχει μήπως στην ΜΙΤ πληροφορία για ανάλογο αίτημα  ;


Τι άλλαξε;


Η επόμενη μέρα στον Αγιο Παντελεήμονα....

Φίλοι μου από χθες κάτι άλλαξε στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα. Προσέξτε τους κατοίκους του από σήμερα το πρωί και θα διαπιστώσετε την μεγάλη αλλαγή στα πρόσωπά τους. Ένα χαμόγελο ανακούφισης και μακαριότητος θα ανθίσει στα, μέχρι πρότεινως, κατσουφιασμένα πρόσωπα των Ελλήνων πολιτών αλλά και των Αλλοδαπών λαθρομεταναστών του Αγίου Παντελεήμονα.....

Επιτέλους ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός συνέβη στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.
Η Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα εντός του Ι.Ν. του Αγ. Παντελεήμονος!!!

Μια συναυλία που είχε σαν στόχο την Αλληλεγγύη και την Συμφιλίωση...
Μην ρωτάτε τίνος; Όλων.....

Από σήμερα σταματούν οι ληστείες, οι βιασμοί, οι προπηλακισμοί και ο τρόμος των Ελλήνων του Αγίου Παντελεήμονα...
Από σήμερα λύνεται το θέμα της εγκληματικότητας...
Από σήμερα θα είναι χαμογελαστοί οι εκατοντάδες κακόμοιροι, αλλοδαποί, λαθρομετανάστες που στιβάζονται σαν τα ζώα σε άθλιες πολυκατοικίες, μέσα στην βρώμα και στην δυσωδία...
Από σήμερα θα κυκλοφορούν αγκαλιασμένοι κάτοικοι, χρυσαυγίτες, κουκουλοφόροι αναρχικοί, ΜΑΤ, ο Αλαβάνος, ο Τσίπρας, ο Αδωνις, οι λαθρομετανάστες, οι ισλαμιστές, οι Αλβανοί, οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί..... και οι μεσίτες, που τρίβουν εδώ και καιρό τα χέρια τους αγοράζοντας τα ξεπουλημένα όσο-όσο σπίτια και καταστήματα των Ελλήνων πρώην κατοίκων.....

Εσείς αγαπητοί λαθρομετανάστες,
Μπορεί να ήρθατε στην πατρίδα μας ακάλεστοι, λαθραίοι, παράνομοι..
Μπορεί να μένετε 30-30 σε διαμερίσματα που χωρούν δια της βίας 5 άτομα...
Μπορεί όλη μέρα, κάποιοι από σας, να ψάχνουν γυναίκες απροστάτευτες να τους βουτήξουν τσάντες, αλυσίδες ή να τις βιάσουν.....
Μπορεί να ακούτε τα κηρύγματα των ιμάμηδων για τους άπιστους χριστιανούς που πρέπει να μπούν κάτω από το μαχαίρι του Μωάμεθ.....
Μπορεί να απαιτείτε τζαμιά και να κάνετε δημόσιες προσευχές στις πλατείες χαρούμενοι από μέσα σας που σας προστατεύουν ακόμα και τα ΜΑΤ, αφού γνωρίζετε πολύ καλά ότι στις χώρες από όπου προέρχεστε αν τολμήσει κάποιος να πεί την λέξη Χριστός, την επόμενη στιγμή ψάχνει το κεφάλι του που έχει κάνει "φτερά" πάνω από τους ώμους του.....

Τώρα όμως όλα αυτά θα συμβαίνουν με την συγκατάθεση των κατοίκων.....
Οι δημόσιες προσευχές και οι αυτομαστιγώσεις θα γίνονται υπό το χειροκρότημα των κατοίκων...
Οι κοπέλλες θα σας δίνουν πλέον με χαρά τις τσάντες τους, τα χρήματά τους και την....τιμή τους...
Θα είναι αλληλέγγυες........

Εσύ αγαπητέ κουκουλοφόρε του Indymedia....
Τώρα πλέον κράτος και ιεραρχία ήρθαν με το μέρος σου....
Μπορείς να πάψεις να βλαστημάς τον Χριστό και την Παναγία από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Μπορείς να πάψεις να καταργέσαι την Ελλάδα, την Ορθοδοξία, την οικογένεια και τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα....
Κράτα τις μολότωφ σου σβηστές...

Τώρα όλα αλλάζουν. Ο Νταλάρας τραγούδησε ΚΑΙ για σένα.
Πήγαινε κοντά στα ΜΑΤ και θα "δείς" την αλλαγή...
Μια ανοιχτή αγκαλιά σε περιμένει....
Τα ΜΑΤ θα είναι αλληλέγγυα....

Αγαπητέ ΕΛΛΗΝΑ κάτοικε του Αγίου Παντελεήμονα....
Μπορεί καθημερινά να τρέμεις για την ζωή σου..
Μπορεί να χάνεις την περιουσία σου...
Μπορεί να φοβάσαι για τα παιδιά σου...
Μπορεί να βλέπεις την περιοχή σου και να πονά η καρδιά σου...

Τώρα όμως όλα αλλάζουν ΚΑΙ για σένα.
Ελπίζω να το πήρες το μήνυμα της συναυλίας του Νταλάρα.

Βγες έξω άφοβα. Μην φοβάσαι να πλησιάσεις τους λαθρομετανάστες. Αγκαλιασέ τους. Δώστους αυτό που θέλουν με αγάπη και συμφιλίωση.....
Γίνε αλληλέγγυος.

Εγώ πλέον περιμένω τους U2 σε κάποιον από τους Ι. Ναούς του κέντρου γιατί έμαθα ότι θα ξαναέρθουν ενόψει τόσο μεγάλων concept...

ΘΑΝΟΣ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More