12.11.10

Ο Ελεύθερος Κόσμος...

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου


121110-ekΑνάμεσα στους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών, μιλήσαμε με δύο πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην προεκλογική περίοδο. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης απαντά στο παρασκήνιο που προέκυψε για τις σχέσεις του με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και δηλώνει: «Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά τώρα η συνεργασία μας είναι καλύτερη από ποτέ». Εξηγεί επίσης το πώς η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, για το μνημόνιο, γιγάντωσε τα ποσοστά της αριστεράς. Το «στοίχημα Σαμαρά» για την περιφέρεια Αττικής, ο Βασίλης Κικίλιας μιλά για το τζαμί και την επιτυχία του, να βρεθεί στον δεύτερο γύρο. Διαλύουν την ειδική μονάδα της αστυνομίας, τα ΕΚΑΜ. Καταγγελίες ότι έχουν μετατραπεί σε «υπηρέτες» υψηλών προσώπων, αντί να βρίσκονται στον δρόμο και να αντιμετωπίζουν το έγκλημα. Στην Βουλή, το θέμα της παρακολούθησης από την αστυνομία της εφημερίδας μας. Ερώτηση κατάθεσαν οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης. Οι ελληνικές επιχειρήσεις πάνε Βουλγαρία, λόγω φορολογίας. Η νεολαία της Κύπρου σε Ελλάδα - Κύπρο - Αγγλία, βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, εν' όψει της επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Διαβάστε επίσης την ανάλυση του εκδότη του «ΕΚ» Δημήτρη Ζαφειρόπουλου για τα αίτια της πτώσης των ποσοστών του ΛΑΟΣ.


Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

12 Νοεμβρίου.
  • Γεγονότα.
333 π.Χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες στην Ισσό.
1873: Διαδήλωση φοιτητών στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου διαλύεται από το ιππικό και με τη χρήση πυροσβεστικών αντλιών.
1933: Δημοσιεύεται η πρώτη φωτογραφία του υποτιθέμενου τέρατος του Λοχ Νες.
1938: Το ηγετικό στέλεχος τους εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Γερμανίας, Χέρμαν Γκέρινγκ, προτείνει ως πατρίδα των Εβραίων το νησί της Μαδαγασκάρης, που βρίσκεται στα νότια της αφρικανικής ηπείρου.
1954: Κλείνει ο σταθμός υποδοχής μεταναστών στο νησί Έλις της Νέας Υόρκης.
1990: Ο άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς - Λι ανακαλύπτει τον Παγκόσμιο Ευρύ Ιστό, γνωστότερο με τα αρχικά WWW, πάνω στον οποίο βασίζεται η λειτουργία του Ίντερνετ.
  • Γεννήσεις.
1915: Ρολάν Μπαρτ, γάλλος σημειολόγος και κριτικός λογοτεχνίας. [θαν. 25/3/1980]
1929: Γκρέις Κέλι, αμερικανίδα ηθοποιός. Διακρίθηκε σε ταινίες του Χίτσκοκ κι έγινε πριγκίπισσα του Μονακό. [θαν. 14/9/1982]
1945: Νιλ Γιανγκ, καναδός ρόκερ.
  • Θάνατοι.
1824: Πάνος Κολοκοτρώνης, αγωνιστής του '21, γιος του Γέρου του Μωριά. Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Α΄ Εμφύλιου Πολέμου, σε ηλικία 26 ετών. [γεν. 1798]
1923: Ερνέστος Τσίλερ, γερμανός αρχιτέκτονας με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια. [γεν. 22/6/1837]
1989: Ντολόρες Ιμπαρούρι, γνωστότερη ως Πασιονάρια. Μορφή του ισπανικού εμφύλιου πολέμου και του κομουνιστικού κινήματος. [γεν. 9/12/1895]


Να τον στείλουμε στον.....

To δαχτυλάκι του ζααμπίτ Καμίνη.



«Αντιδρά ο τοπικός πληθυσμός.. Δεν μπορούμε να ζούμε όμως συνέχεια με την απειλή των τοπικών πληθυσμών…!!!» («Lifo» στις 13-10-2010 ).
Αυτό διάβασα ότι είπε ο ζααμπίτ Καμίνης, με σηκωμένο το αριστερό φρύδι, σε συνέντευξη για τις αναμενόμενες αντιδράσεις των Ελλήνων κατοίκων στα «φευγάτα» μέτρα του, ξύδι στις πληγές της εξαθλίωσης των γειτονιών τους από το πολυπολιτισμικό μοντέλο – «μπορντέλο», που τόσο πολύ αρέσει στο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ και τους σιτιζόμενους στο πρυτανείο του.
Ζααμπίτ στα ουρντού, την γλώσσα των αγαπημένων του Πακιστανών, σημαίνει αφέντης.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε, ότι ο ζααμπίτ Καμίνης το είπε με σηκωμένο και το μικρό δαχτυλάκι του δεξιού χεριού, που κρατούσε το φλυντζάνι του καπουτσίνο. Ξέρετε, αυτό το άσπιλο κι αμόλυντο χέρι, που δεν αγγίζει τα μιαρά άκρα των ιθαγενών του «τοπικού πληθυσμού» στις περιοδείες του σε προεκλογικές χειραψίες.
Ο ζααμπίτ Καμίνης δε, έβλεπα σήμερα σε εφημερίδα (ΑΥΡΙΑΝΗ), ότι είχε στείλει κι έγγραφα στα αρμόδια Υπουργεία, προτείνοντας τ’ αδέρφια μας από την Λαχώρη, το Μογκαντίσου και την Ισλαμαμπάντ, να εισέρχονται ελευθέρως στο ήδη ξέφραγο αμπέλι μας. Ζητάει στην ουσία την κατάργηση των μηχανισμών ελέγχου και την νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών, ακόμη κι αν δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (!!), ενώ κατηγορεί το Λιμενικό, την Αστυνομία και τον Στρατό για «παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κι ότι έχουν «νοοτροπία πολεμικής αναμέτρησης»… Ω, μον Ντιέ! Ο Στγατός και η Τζενταγμεγί είναι πολύ τγομαχτικοί και ο Αμπντουλχαλήμ φοβάται να μπει στο φτωχικό μας. Απαράδεκτον!
Η δε εφημερίδα δημοσιεύει και τα τρία σχετικά έγγραφα της Ανεξάρτητης (λέμε, τώρα) Αρχής του δεύτερου καλύτερου φίλου του Πακιστανού, Αφγανού κλπ (ο πρώτος είναι ο Γιώργος), όπου τρίβεις τα μάτια σου.
Έχει δε διακηρύξει ως θέση του ότι θα τους εγκαταστήσει σε παλαιά, αναξιοποίητα κτίρια του Δήμου Αθηναίων.
Προφανώς δεν υπάρχουν Έλληνες που να έχουν ανάγκη στέγης κι έτσι μας περισσεύουν σπίτια.
Φαίνεται ότι σε ένα χρόνο ο νεοφιλεύθερος «σοσιαλισμός» του ΓΑΠ έλυσε το στεγαστικό των Ελλήνων και τώρα ο ζααμπίτ Καμίνης θα λύσει και το στεγαστικό των μπαγκλαντέζων πωλητών χαρτομάντηλων. Οραματίζεται δε και προσωρινή άδεια παραμονής, πρόνοια και λοιπά καλούδια. Το ελληνικό κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται για τους Έλληνες λόγω ελλείμματος αλλά λόγω καραπροοδευτικού πλεονάσματος απλώνει προς την Ασία και την Αφρική.
Άμα βγει ο Καμίνης, αδέρφια, θα το βάζουν ως κίνητρο στις διαφημίσεις τους (ναι, υπάρχουν τέτοιες!) οι δουλέμποροι στο Καράτσι, την Ισλαμαμπάντ και την Τόρα Μπόρα. «Αντέρφια πάμι Γιουνανιστάν, Αντίνα, Γκαμίνις καλό άντροπο, φουλ σέρβις». Κι άμα ακούσατε σήμερα ποιοι κάνανε δήλωση ότι τον υποστηρίζουν, ε, τότε θ’ αφήσετε τα ψηφοδέλτια και θα πάρετε τις πέτρες. Ένα σας λέω μόνο: …Κύρκος.
Λοιπόν «τοπικέ πληθυσμέ» μου, Έλληνα μου δουλοπάροικε της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα, της Αχαρνών, των Πατησίων, την Κυριακή δώσε στον ζααμπίτ Καμίνη βαθύ μαύρισμα, κάνε του ένα γερό εκλογικό σολάριουμ, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει νέα καριέρα στο Μπόλλυγουντ.
Την Κυριακή το βράδυ “agar hum late tum aata Aour khata hoon, zaabit Kaminisάμα αργήσουμε, φάτε, εφέντη Καμίνη.
Όλα εδώ πληρώνονται, από τους «τοπικούς πληθυσμούς». Πέρνα τώρα από το ταμείο…
Υ.Γ. Για τον Νικήτα ξέρω τι θα πείτε πολλοί από σας. Τα λέω πρώτος. Ας στείλουμε γι’ αγρανάπαυση τον Καμίνη στα πολυπολιτισμικά λειβάδια του κι ύστερα θα τα πούμε με τον Δήμαρχο. Έξω απ’ τα δόντια...


Αυτοί ψήφισαν;


“Μάχη” μεταξύ αλλοδαπών στην Πειραιώς


Άγριο σκηνικό στήθηκε χθες στην αρχή της λεωφόρου κοντά στην Ομόνοια λίγο μετά τις δέκα το βράδυ


Παρά την κατά τα άλλα ισχυρή παρουσία της αστυνομίας δυο αλλοδαποί ληστές αποφάσισαν να δράσουν. Στο στόχαστρο έβαλαν δυο άλλους αλλοδαπούς που έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα.

Έβγαλαν μαχαίρια και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν. Τα δυο θύματα δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια. Ξεκίνησε συμπλοκή.

Οι φωνές των περαστικών κινητοποίησαν τους αστυνομικούς που έφτασαν τελικά στο σημείο και κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο ληστές που είχαν όμως προλάβει να τραυματίσουν-ευτυχώς ελαφρά- τα θύματά τους.


Εμείς εξακολουθούμε να τους ανεχόμαστε!

Νέο χαράτσι - σοκ για τα νοικοκυριά.


Μας αλλάζουν τα πετρέλαια από την επομένη των εκλογών.

Πανάκριβα θα πληρώσουν τη θέρμανσή τους εκατομμύρια νοικοκυριά από τον Ιανουάριο του 2011, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να εφαρμόσει 9,5 μήνες νωρίτερα -από την 1/1/2011 αντί από την 15/10/2011 - το σχέδιο που προβλέπει την υπέρμετρη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να εξισωθεί με τον αντίστοιχο φόρο που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης. Το σχέδιο για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο επισπεύδεται, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της νέας «μαύρης τρύπας» των 4,3 - 4,5 δισ. ευρώ που αναμένεται να καταγραφεί στο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 λόγω των υστερήσεων στα έσοδα και των υπερβάσεων στις δαπάνες του φετινού τακτικού προϋπολογισμού αλλά και εξαιτίας των αναθεωρήσεων επί το δυσμενέστερων τις οποίες αναμένεται να επιφέρει η Eurostat στα στατιστικά στοιχεία για τα οικονομικά αποτελέσματα των φορέων της γενικής κυβέρνησης.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προσπαθεί να κρατήσει μέχρι τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών μυστικό το σχέδιο για την επίσπευση της αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης επειδή δεν θέλει σε καμία περίπτωση να το μάθουν οι Έλληνες πολίτες πριν πάνε να ψηφίσουν διότι, τότε , το «μαύρισμα» των «πράσινων» συνδυασμών θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο!

Παίζουν με το επίδομα

Το σχέδιο αυτό έχει ήδη περιληφθεί στο νέο «πακέτο» των έκτακτων δημοσιονομικών μέτρων που έχει ήδη προσυμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της «τρόικας» για το έτος 2011. Κατ' αρχήν αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες είναι ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει με «επίδομα θέρμανσης» την «έκτακτη οικονομική ενίσχυση» των 100 - 300 ευρώ που εξήγγειλε στις 21 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με την προεκλογική εξαγγελία του πρωθυπουργού η «έκτακτη οικονομική ενίσχυση» θα χορηγείτο σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Η σχετική τροπολογία αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος Οκτωβρίου, αλλά τελικά δεν κατατέθηκε.

Ο λόγος για τον οποίο αναβλήθηκε η κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή είναι ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να αντικαταστήσει την ενίσχυση αυτή με επίδομα θέρμανσης το οποίο θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο σε πολύ περισσότερους πολίτες με χαμηλά ετήσια εισοδήματα, ταυτόχρονα με το «χαράτσι» των 0,45 ευρώ το λίτρο που θα επιβληθεί στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Μάλιστα με τη μη καταβολή της «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» τον Δεκέμβριο ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα χρειαστεί τελικά να εγγράψει τη δαπάνη των 100 εκατ. ευρώ στο φετινό Προϋπολογισμό αλλά θα τη μεταφέρει στον Προϋπολογισμό του 2011.

Τι προβλέπει το σχέδιο


Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί από τη 1/1/2011 η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης  και στο πετρέλαιο κίνησης απετέλεσε αντικείμενο μυστικών συσκέψεων της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου καθ΄όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Το σχέδιο στο οποίο φέρεται να έχει καταλήξει μέχρι στιγμής η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

Πρώτα κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, το ύψος του οποίου ανερχόταν σε μόλις 0,021 ευρώ το λίτρο κάθε «χειμερινή» περίοδο. Από την 1/1/2011 ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι πλέον ίδιος με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτή τη στιγμή ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης ανέρχεται σε 0,412 ευρώ το λίτρο, συνεπώς τυχόν εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το σημερινό επίπεδο του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης σημαίνει αυτόματα μια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση 0,391 ευρώ το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αν συνυπολογισθεί και ο αναλογών ΦΠΑ επί της διαφοράς των 0,391 ευρώ, τότε η συνολική πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει τα 0,48 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το σχέδιο προβλέπει μικρή μείωση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Προκειμένου να μη φθάσει τελικά στα επίπεδα των 0,48 ευρώ το λίτρο η πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών αλλά να περιορισθεί σε επίπεδα χαμηλότερα, έχει αποφασισθεί μια ταυτόχρονη μείωση του ενιαίου ΕΦΚ για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης κάτω από τα 0,412 ευρώ το λίτρο, κατά 5% σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ενιαίος ΕΦΚ θα διαμορφωθεί στα 0,39 ευρώ το λίτρο, η αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι της τάξης των 0,37 ευρώ το λίτρο ενώ η συνολική  πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών (πρόσθετη διαφορά ΕΦΚ + ΦΠΑ 23%) θα ανέλθει στα 0,45 ευρώ το λίτρο, οι λιανικές τιμές πώλησης των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης θα διαμορφωθούν από την 1/1/2010 σε επίπεδα μεταξύ 1,10 και 1,20 ευρώ το λίτρο αντί μεταξύ 1,13 και 1,23 ευρώ το λίτρο που θα διαμορφωνόταν εάν ο ενιαίος φόρος παρέμενε στα 0,412 ευρώ το λίτρο. Οι επιβαρύνσεις που θα υποστούν τα νοικοκυριά από την αύξηση του κόστους προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης κατά 0,45 ευρώ το λίτρο θα φτάσουν τα 900 ευρώ στα 2.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, τα 675 ευρώ στα 1.500 λίτρα, τα 450 ευρώ στα 1.000, τα 225 ευρώ στα 500 λίτρα και τα 112,20 ευρώ στα 250 λίτρα.
Ακόμα, καταβολή επιδόματος θέρμανσης σε νοικοκυριά με χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και σε ανέργους, ανάπηρους , τριτέκνους και πολυτέκνους με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υιοθετήσουν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που εφαρμόσθηκαν για την καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης ή να ορισθεί ως γενικό κατώτατο εισοδηματικό όριο για κάθε άτομο το σημερινό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ύψος του επιδόματος θα διαφοροποιείται και με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, δηλαδή θα είναι μεγαλύτερο για τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος, καθώς και γενικότερα για ορεινές περιοχές περιοχές, όπου οι θερμοκρασίες το χειμώνα είναι για αρκετές ημέρες... πολικές και μικρότερο για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Το επίδομα θα καταβληθεί σε δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων εξετάζεται να χορηγηθεί ταυτόχρονα με την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, δηλαδή εντός του Ιανουαρίου
Τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα που προσδοκά το Υπουργείου Οικονομικών από την επίσπευση της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο και την επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ. Από αυτά περίπου 400 - 500 εκάτ. ευρώ θα δοθούν ως επίδομα θέρμανσης, οπότε το καθαρό κέρδος για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 1,5 - 1,6 δισ. ευρώ.     
http://www.newsbeast.gr


Ήλθαν οι κυβερνήτες μας!

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα


Τι θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα σε όλα τα επίπεδα;

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας σχετικά με τις αποφάσεις για τη φορολογία και τις δαπάνες του νέου προϋπολογισμού που θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ενσωματωθούν στο νέο προϋπολογισμό .

Καθοριστικός παράγοντας για στις αποφάσεις αυτές θα είναι τα στοιχεία για την αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009 που θα δοθούν στη δημοσιότητα από τη Eurostat την Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα ημέρα καταφθάνουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τρόικας για το προγραμματισμένο τσεκ απ της ελληνικής οικονομίας ενόψει της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα στοιχεία της Εurostat θα ανεβάζουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010 σε επίπεδα πάνω από 9% του ΑΕΠ έναντι 7,8% που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η κάλυψη της διαφοράς αυτής θα είναι το αντικείμενο των συνεχών συσκέψεων που θα έχουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη βάση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με το μνημόνιο και των προτάσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν έως και την Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2011. Σ' αυτόν θα ενσωματώνονται οι προβλέψεις για την επιπλέον αύξηση των φορολογικών εσόδων και από τη μείωση των δαπανών προκειμένου το έλλειμμα να περιορισθεί στα επίπεδα που προβλέπονται στο μνημόνιο.

Μεταξύ άλλων οι αποφάσεις που θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα θα αφορούν:

- Τις μετατάξεις προϊόντων ΦΠΑ από το συντελεστή 11% σε υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

- Τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ με στόχο τον περιορισμό των δαπανών τους. Μετά τον ΟΣΕ ακολουθεί το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.

- Το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

- Τη μείωση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

- Τις εξοικονομήσεις πόρων στον τομέα της υγείας.

Οι αλλαγές στη φορολογία θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή προς το τέλος του μήνα. Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και μέτρα για την τόνωση της αγοράς ιδιαίτερα σε τομείς που παρουσιάζουν μεγάλη πτώση πωλήσεων σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ανάπτυξη.

Έτσι εξετάζεται η μείωση των τελών ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων χαμηλού και μεσαίου κυβισμού. Προτάσεις έχουν υποβληθεί και για την τόνωση της αγοράς ακινήτων που έχει κάνει μεγάλη βουτιά. Άλλωστε για το λόγο αυτό αποφασίστηκε και η αναβολή τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2011, των αυξήσεων των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν από 1.1.2011.
www.newsbeast.gr


Ότι θυμάται χαίρεται!

Κλίμα πόλωσης πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών


«Ο ελληνικός λαός ήδη επέλεξε τη σταθερότητα»

«Η εσωκομματική ανασφάλεια του κ. Σαμαρά τον οδηγεί για άλλη μια φορά σε κινδυνολογίες και ακρότητες. Υπόσχεται ξανά μηδενισμό του ελλείμματος χωρίς θυσίες, με το γνωστό άγνωστο μαγικό του τρόπο», τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «με άκρα υποκρισία επικαλείται το μέλλον των παιδιών μας, το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να εξαφανίσει. Αφού εγκλημάτησε πάνω στον εθνικό πλούτο, λιποτάκτησε.

Αυτή την πολιτική της αναλγησίας, πελατειακής διαχείρισης, συγκάλυψης της αλήθειας και ανευθυνότητας πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το έλλειμμα του προηγούμενου έτους.

Αντίθετα, η κυβέρνησή μας ανέλαβε να απαλλάξει τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και συνεχίζει να εργάζεται για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Εμείς ξέρουμε και σήμερα έχουμε δεσμευθεί να μην υπάρξει νέο μέτρο που να αγγίζει τα εισοδήματα και τις συντάξεις των πολιτών. Κάνοντας πια σωστή, ορθολογική και διαφανεί διαχείριση. Συνεχίζοντας τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, όπως του Καλλικράτη.

Ο ελληνικός λαός ήδη επέλεξε τη σταθερότητα της χώρας», είπε ο κ. Πεταλωτής.

«Καλούμε τους πολίτες αυτή την Κυριακή να επιλέξουν τους Δημάρχους και αιρετούς Περιφερειάρχες που πίστεψαν και πιστεύουν στην πραγματική αποκέντρωση, στην εξουσία κοντά στον πολίτη, στην επανάσταση του Καλλικράτη. Και όχι αυτούς που καταψήφισαν και αντιστέκονται σε κάθε μεγάλη αλλαγή για τη χώρα», κατέληξε.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More