19.12.10

Έκδοση νέου βιβλίου...

Κυκλοφόρησε βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ!


Το ΚΚΕ: Οργάνωση-λειτουργία-Δράσις
Το παρόν βιβλίο είναι ένα αποκαλυπτικό ιστορικό ντοκουμέντο, γραμμένο από ένα μετανοημένο κομμουνιστή, για τη δράση και τους τρόπους προπαγάνδας του  ΚΚΕ οι οποίοι παρέμειναν αναλλοίωτοι μέχρι τις μέρες μας.
Από την Φεντερασιόν της Θεσσαλονίκης και την ίδρυση του Σ.Ε.Κ.Ε τον Νοέμβριο του 1918, την απόπειρα διάσπασης του μετώπου της Μικράς Ασίας με την προσπάθεια αλλοίωσης του φρονήματος των Ελλήνων στρατιωτών και την διχαστική  και εμφυλιοπολεμική τακτική της και τα χρόνια του μεσοπολέμου έως το κίνημα της Μέσης Ανατολής και του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ και τι αιματοκύλισμα της Ελλάδος , με τους δύο γύρους τρομοκρατίας και θηριωδίας τον Δεκέμβριο του 1944 και το 1947 το κομμουνιστικό κόμμα δεν άλλαξε σε τίποτα ακόμα και σήμερα.
www.logxi.com 


Το Βιβλιοπωλείο Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό χώρο των εκδόσεων ΛΟΓΧΗ. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε πριν από εννιά χρόνια και πιστεύουμε πως κατάφερε να σταθεί αντάξια των προσδοκιών του αναγνωστικού κοινού. Σήμερα το βιβλιοπωλείο μας βρίσκεται στην οδό Πινδάρου 16-20 στην Αθήνα

Τολμήσαμε και αιφνιδιάσαμε με τον τρόπο που κινηθήκαμε στο χώρο της στρατιωτικής ιστορίας, του Αναθεωρητισμού, της «απαγορευμένης» Ελληνικής Ιστορίας. Στο site μας, στις διάφορες κατηγορίες των βιβλίων πιστεύουμε ότι θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα, που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα σας.  Εάν παρ’ όλα αυτά υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μας πείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@logxi.com και βέβαια στο 2103611590.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που αυτά τα χρόνια στηρίξατε και ενθαρρύνατε την προσπάθεια μας να ρίξουμε άπλετο φως στις «σκοτεινές σελίδες» της Iστορίας. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που διέδωσαν την Ιδέα της ΛΟΓΧΗΣ έξω από τα σύνορα της Αθήνας αλλά και της Ελλάδος.


Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

19 Δεκεμβρίου




  • Γεγονότα
1797: Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο εθνεγέρτης Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος).
1913: Επιδημία τύφου εμφανίζεται στην Αθήνα, λόγω μόλυνσης του νερού στο δημοτικό υδραγωγείο. Τα θύματα υπερβαίνουν τα 300.
1955: Ο Καρλ Πέρκινς ηχογραφεί τη μεγάλη επιτυχία του «Blue Suede Shoes».
1971: Κάνει πρεμιέρα η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι».
1980: Πυρπολούνται τα πολυκαταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος». Το συμβάν αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια.
1994: Ελλάδα και Ρωσία υπογράφουν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου.
  • Γεννήσεις
1910: Ζαν Ζενέ, γάλλος θεατρικός συγγραφέας και ποιητής. [θαν. 15/4/1986]
1911: Νικηφόρος Βρεττάκος, ποιητής. [θαν. 4/8/1991]
1915: Εντίθ Πιαφ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Εντίθ Τζιοβάνα Γκασιόν, γαλλίδα τραγουδίστρια. [θαν. 11/10/1963]
  • Θάνατοι
1915: Δρ. Αλόις Αλτσχάιμερ, γερμανός νευρολόγος. Το όνομά του δόθηκε στην ασθένεια του εγκεφάλου που πλήττει κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα. [γεν. 14/6/1864]
1996: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ιταλός ηθοποιός. [γεν. 26/9/1924]
1997: Μασάρου Ιμπούκα, ιάπωνας μηχανολόγος, συνιδρυτής της βιομηχανίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών SONY. [γεν. 11/4/1908]


Η μεγάλη ελληνίστρια και ακαδημαϊκός Ζακλίν ντε Ρομιγί...

Πέθανε η Ζακλίν ντε Ρομιγί



Πέθανε σε ηλικία 97 ετών, η μεγάλη ελληνίστρια και ακαδημαϊκός Ζακλίν ντε Ρομιγί, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια του College de France.

Τον θάνατό της ανακοίνωσε σήμερα ο εκδότης της, Μπερνάρ ντε Φαλουά.

Η Ζακλίν ντε Ρομιγί, γνωστή για τις μελέτες της στο χώρο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, έγινε το 1988 η δεύτερη εκλεγμένη γυναίκα μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας, μετά την Μαργκερίτ Γιουρσενάρ.

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 1995 και ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του ελληνισμού το 2000.

«Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη χώρα μας. Ήταν μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη τη ζωή της στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό γιατί θεωρούσε ότι ήταν μια εκπαίδευση στην κατανόηση της ελευθερίας του ατόμου, στην προσήλωση στη δημοκρατία», δήλωσε η Ελέν Καρέρ ντ' Ανκός, ισόβια γραμματέας της Γαλλικής Ακαδημίας.

«Υπέφερε πολύ εδώ και δεκάδες χρόνια από το γεγονός ότι έβλεπε να φθίνει η μελέτη της ελληνικής γλώσσας και αυτό τής προκαλούσε τεράστιο πόνο», πρόσθεσε η Ντ' Ανκός, η οποία πιστεύει ότι ο καλύτερος φόρος τιμής για την Ζακλίν ντε Ρομιγί «θα ήταν να δοθεί εφεξής μεγαλύτερη σημασία στην ελληνική γλώσσα, την οποία υποστήριξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη χώρα μας».


Τα καθημερινά μας νέα...

Χειρόφρενο και πάλι στα μέσα μεταφοράς (2010-12-19) - Ta Nea
Εβδομάδα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό ξεκινά από αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις προτεινόμενες από το υπουργείο Υποδομ..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στο αυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν... (2010-12-19) - Kalimera.gr
Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινούν οι Επιθεωρητές Εργασίας, μετά από σχετική εγκύκλιο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό (2010-12-19) - Antenna
Συνεχίζεται το απόγευμα της Κυριακής στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2011. Η πενθήμερη συζήτηση άνοιξε το Σάββατο με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών ειση..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Επεισόδια στην Κερατέα για τον ΧΥΤΑ (2010-12-19) - Imerisia
Ενταση σημειώθηκε και πάλι το Σάββατο το βράδυ στην Κερατέα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, εξαιτίας της προωθούμενης δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν δύο άτομα..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Γ. Παπανδρέου: Συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών ώστε να ξεκινήσει συζήτηση για την νέα Συνθήκη της Λι (2010-12-19) - Express.gr
 Την διενέργεια ευρωπαϊκής εκστρατείας συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφώνπροκειμένου να ξεκινήσει επισήμως στην ΕΕ μια συζήτηση για την νέα Συνθήκη τηςΛισσαβόνας πρότεινε στην χθεσινή του ομιλία στ.. (0 σχολια)
Προϋπολογισμός Ισχυρή δόση κριτικής από τον Αντ. Σαμαρά στον Γ. Παπανδρέου και πακέτο προτάσεων (2010-12-19) - To Bima
Mε σαφή στόχο τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου , αναμένεται να κινηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του προϋπολογισμού. Η πρώτη ομιλία του κ. Σαμαρ..(16 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συναίνεση στο ν/σ γιατο άσυλο σε πρόσφυγες (2010-12-17) - Express.gr
 ME τις ψήφους του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε δεκτό επί της αρχής του το νομοσχέδιο του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την «Iδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπ.. (0 σχολια)
Κρατικά ακίνητα στο βωμό του χρέους (2010-12-17) - Capital.gr
Ακίνητα - φιλέτα του δημοσίου αλλά και των ΔΕΚΟ αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ θα διαχειρίζεται σε λίγους μήνες  μία  νέα πανίσχυρη «Γενική Γραμματεία» και μία Α.Ε. Ακινήτων. ..(26 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Την... πλήρωσε ο Χατζηδάκης (2010-12-17) - City Press
Σοκ και αποτροπιασμό στο σύνολο του πολιτικού κόσμου προκάλεσαν η επίθεση και ο ξυλοδαρμός κατά του βουλευτή της ΝΔ και τέως υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη στην προχθεσινή δι
Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο (2010-12-19) - Capital.gr
Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι θεωρούνται νεκροί ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες τη νύχτα σε ξενοδοχείο στις βόρειες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε η αστυνομία.Η φωτιά που μαινόταν επί τέσσερις ώρες, ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ για ΑΟΖ (2010-12-19) - Kalimera.gr
Συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) υπέγραψαν η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Η υπογραφή της συμφωνίας για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονάνθρακων που βρίσκ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Πόρτα» στον Αμερικανό πρεσβευτή από τον Τσάβες (2010-12-19) - Eleutherotypia
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι δε θα επιτρέψει στο νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ, Λάρι Πάλμερ την είσοδο στη χώρα και τον κατηγόρησε για «έλλειψη σεβασμού» απέναντι στην κυβέρνησή του...(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πέθανε ο Τομάζο Πάντοα-Σκιόπα (2010-12-19) - Kalimera.gr
Πέθανε, σε ηλικία 70 ετών, ξαφνικά το βράδυ του Σαββάτου από καρδιακή ανακοπή ο Τομάζο Πάντοα - Σκιόπα, πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Γεννήθη..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Σε ισχύ από το 2013 ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (2010-12-19) - Eleutherotypia
Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας από τα μέσα του 2013 και ενέκριναν την περιορισμένη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας μέσα από απλουστ..(22 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στις 3/1 το επίδομα του ΟΑΕΕ (2010-12-19) - Antenna
Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός. Ενί..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αδιανόητη η έξοδος από το ευρώ (2010-12-19) - Kalimera.gr
«Παράλογη και αδιανόητη» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί την πιθανή έξοδο της χώρας του από το ευρώ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιώ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Δήλωση πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής (2010-12-19) - Kerdos
«Η θεσμοθέτηση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, θα διασφαλίζει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα του συνόλου της Ευρωζώνης. Θα βοηθά στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ι..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
αδήλωση κατά των μέτρων τ..(5 σχετικα αρθρα) (8 σχολια)


Τα καραγκιοζιλίκια συνεχίζονται...

Και η κοροϊδία από τον Παπανδρέου συνεχίζεται...


  • Νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού με συλλογή… υπογραφών
Οι επικοινωνιολόγοι του Ομπάμα μάλλον ωχριούν μπροστά στα… υπόγεια του Μαξίμου που αποφάσισαν να ρίξουν ένα πυροτέχνημα μπας και ο κόσμος θαμπωθεί και δεν τους πάρει με τις πέτρες.
Τι σκέφτηκε το σατανικό μυαλό της κυβέρνησης; Να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές προκειμένου, λέει να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποφασίσει την έκδοση ευρω-ομολόγου, ή μάλλον να ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα αυτό και… τρέχα γύρευε.
Ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και θέλοντας να αποφύγει οποιαδήποτε έκρηξη από τους βουλευτές αποφάσισε να το παίξει φουλ επίθεση. Αλλά χωρίς επιθετικούς, καθώς η πρότασή του αν μη τι άλλο αξίζει Οσκαρ υποκρισίας (όχι υποκριτικής).
Φανταστείτε στην Ελλάδα να στήνονται πάγκοι και να περνά ο κόσμος να βάζει υπογραφές για το ευρωομόλογο. Καλά – καλά δεν ξέρει τι είναι Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξέρει τι είναι ομόλογο; Αλλά ας υποθέσουμε ότι γνωρίζει για τι πράγμα ψηφίζει.
Η ερώτηση είναι απλή: Πόσο μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης η συλλογή υπογραφών σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Δηλαδή θα φοβηθούν οι Γερμανοί και η Μέρκελ τις υπογραφές του Παπανδρέου και πανικόβλητοι θα τρέξουν να εκδώσουν ευρωομόλογο προκειμένου να σωθεί η χώρα;
Πόση αξία μπορεί να έχει η συγκέντρωση ενός εκατ. υπογραφών σε μια ευρωπαϊκή ένωση 350 και πλέον εκατομμυρίων; Καμιά αξία, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γελάνε με εμάς όλοι οι Ευρωπαίοι. Παλιόχαρτα για εσωτερική κατανάλωση.
Επομένως, γιατί το πρότεινε αυτό το Ιερατείο της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός; Είχε κάποιους άλλους λόγους; Η απάντηση είναι απλή: Προφανώς και αλλού αποσκοπεί:
  1. Αποπροσανατολισμός: Βάζουμε τον κόσμο να υπογράφει προκειμένου να τον πείσουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε συμμετοχική δημοκρατία και ο κόσμος ψηφίζει για το μέλλον του. Ετσι, τον κάνουμε να ξεχάσει την πίκρα του αλλά τον καθιστούμε συν-υπεύθυνο για ότι θα γίνει στο μέλλον.
  2. Δημοψήφισμα: Ξεκινάμε με συλλογή υπογραφών για να πάμε μετά στο δημοψήφισμα για τη συνθήκη της Λισαβόνας. Ετσι, βάζουμε τον κόσμο να βγάλει το φίδι από την τρύπα αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τη χώρα.
  3. Λήθη: Δεν βάλαμε τον κόσμο να συγκεντρώσει υπογραφές για άλλα θέματα και τον βάζουμε να το κάνει για άλλα που ούτε κάν γνωρίζει. Ξεχνούν όμως ότι πέρασαν το Μνημόνιο με απλή πλειοψηφία; Ότι το έχουν αναθεωρήσει τρεις φορές με υπογραφή Παπακωνσταντίνου και μόνο; Ή ότι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν διαγραφεί και πολλοί άλλοι πνέουν μένεα για την οικονομική πολιτική; Ετσι θα κάνουμε τον κόσμο να ξεχάσει, με συλλογή υπογραφών;
  4. Ουτοπία: Για ένα άδειο πουκάμισο είναι όλη αυτή η ιστορία αφού αν δεν πουν το ναι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι όχι ευρωομόλογο δεν θα υπάρξει αλλά ούτε και απλό ομόλογο.
Ας αφήσουν λοιπόν οι ΠΑΣΟΚΟΙ την παρελκυστική πολιτική κι ας κυβερνήσουν. Ο κόσμος δεν είναι τόσο ηλίθιος όσο νομίζουν.
Πηγή


Έξυπνο...

Πάρε μέρος στο gallop του "antinews.gr" για την παπαροφράση της χρονιάς!

http://www.antinews.gr/?p=76729



Επηρεασμένος από μια αντίστοιχη γερμανική  πρωτοβουλία, ίσως θα μπορούσαμε και εδώ  στο Antinews να ψηφίζαμε για την χειρότερη/πιο απαράδεκτη ΛΕΞΗ/ΦΡΑΣΗ για το 2010.
Μερικές προτάσεις:
  • Λεφτά υπάρχουν,
  • Μαζί τα φάγαμε
  • Το μνημόνιο είναι ευτυχία
  • Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα
  • Αντιπαραγωγικός


Τα φιλαράκια τα καλά...

Ο φίλος του Γιώργου που έγινε αντίπαλος μέσα σε μια νύχτα


Συνήθως, όσοι προβαίνουν στο «απονενοημένο» -στην πολιτική- είτε λοιδορούνται είτε ηρωoποιούνται. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει το πρώτο, καθώς αναλαμβάνουν δράση οι μηχανισμοί προπαγάνδας των κομμάτων.
Οι «αποστάτες» θεωρούνται τμήμα μιας συνωμοσίας, ενεργούμενα των συμφερόντων, λαϊκιστές ή δυσαρεστημένοι επειδή δεν πήραν κάποια θέση, εκβιαστές ή άνθρωποι που αναζητούν την ηρωική έξοδο. Σπάνια γίνονται αποδεκτοί οι λόγοι συνείδησης ή η γνήσια πολιτική διαφωνία.Στην περίπτωση του Β. Παπαχρήστου, ήρωας ήταν σίγουρα ο πατέρας του, «ο γιατρός». Με αυτήν την κληρονομιά κατέβηκε στην Αθήνα ο γιος του και οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Εγινε «κολλητός» του Ν. Κοτζιά, με τον οποίο αποχώρησαν μαζί διαφωνώντας στη συγκυβέρνηση του 1989. Εν τω μεταξύ, ο Βαγγέλης είχε μάθει την οικονομία και του καπιταλισμού και του κομμουνισμού. Σπούδασε μαθηματικά στο φημισμένο London School of Economics και στο Λεμονόσοφ της Μόσχας. Εκεί γνώρισε και τη γυναίκα του. Τη μαύρη καλλονή από την Καραϊβική πολιορκούσε ολόκληρο το πανεπιστήμιο, αλλά την κέρδισε ο «Ελληνας». Και την έφερε μαζί του στην Ελλάδα, υιοθετώντας και την κόρη της.Νίκος Κοτζιάς και Βαγγέλης Παπαχρήστος, μετά την αποχώρησή τους από τον Περισσό, πέρασαν δύσκολα χρόνια. Τα βήματά τους έφθασαν μέχρι το υπουργείο Εξωτερικών, όπου εργάστηκαν ως εμπειρογνώμονες. Ο Γ. Παπανδρέου τους ξεχώρισε. Απολάμβανε τις ιδεολογικές συζητήσεις μαζί τους. Το 2004 ο γιος του γιατρού επέστρεψε στην Πρέβεζα ως υποψήφιος βουλευτής και «άνθρωπος του Γιώργου». Οι πολίτες τον εξέλεξαν και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τον τοποθέτησε στο πρώτο πολιτικό συμβούλιο που σχημάτισε. Στη Βουλή ήταν το επίκεντρο της παρέας των νέων παπανδρεϊκών βουλευτών.Στον «ανασχηματισμό» του 2006 (Δεκέμβριος) ο Β. Παπαχρήστος «θυσιάστηκε» για να επιστρέψουν στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο οι κορυφαίοι. Πλησίαζαν οι εκλογές και το ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε να πάρει τα πάνω του. Οι παλιοί ανακατέλαβαν τις καρέκλες τους, αλλά ο Γ. Παπανδρέου γνώρισε μία ακόμη ήττα από τον Κ. Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 2007. Ο Β. Παπαχρήστος ήταν στο πλευρό του, εξαπολύοντας μύδρους κατά των βενιζελικών. Τσακώθηκε ακόμη και με φίλους του για να υπερασπιστεί τον Γ. Παπανδρέου.
Διαφωνούσε
Μετά την εσωκομματική νίκη, Ν. Κοτζιάς και Β. Παπαχρήστος συναντήθηκαν ξανά στο ΙΣΤΑΜΕ, όπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά «μετατέθηκε» για να του δώσει ξανά ιδεολογικό περιεχόμενο. Η νίκη του 2009 βρήκε τον πρώτο σε «δυσμένεια» και τον δεύτερο στα έδρανα της Βουλής. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν «χώρεσε» στο κυβερνητικό σχήμα ούτε και στον «XXL ανασχηματισμό» του περασμένου Σεπτεμβρίου.Από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης ο βουλευτής Πρέβεζας έλεγε, πάντα ιδιωτικά, τις διαφωνίες του. Κυρίως για την οικονομική πολιτική. Εμπαινε στο καφενείο της Βουλής κρατώντας δύο στοίβες οικονομικά βιβλία και από πάνω έναν φορητό υπολογιστή. Τα αράδιαζε σε ένα τραπέζι και τα ρουφούσε, όπως τον καπνό του άφιλτρου τσιγάρου του και τον σκέτο γαλλικό, που πίνει σε δεκάδες καθημερινά.Για ήρωας, λοιπόν, δεν φαίνεται. Ομως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε αποστάτης ούτε τμήμα συνωμοσίας ούτε ενεργούμενο συμφερόντων, λαϊκιστής ή εκβιαστής. Σαρξ εκ της σαρκός των παπανδρεϊκών δεν μπορεί να του κολλήσει καμία από τις παραπάνω «κατηγορίες». Ψήφισε «όχι», όχι γιατί θεωρούσε τα μέτρα αντιλαϊκά. Δεν το έκανε για να δοξαστεί, αλλά επειδή διαφωνούσε με την αποτελεσματικότητά τους. Το είπε ξεκάθαρα στον Γ. Παπακωνσταντίνου: «Αλλο να υποτάσσεσαι στους τοκογλύφους και άλλο να μπαίνεις στη λογική τους»! Το μήνυμα που έστειλε, μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών, οι επιτελείς το αγνόησαν. Γιατί τον θεωρούσαν δικό τους. Μετά το «όχι», κάποιοι έλεγαν ότι... «απασφάλισε». Οτι το έκανε «γιατί ήταν κομμένος και στεναχωρημένος». Λίγοι.Οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου αισθάνονταν πολύ άβολα. Γιατί ξέρουν τον Βαγγέλη. Ξέρουν ότι δεν θα τον δουν στα πρωινάδικα, ούτε υποψήφιο κανενός τυχοδιωκτικού σχήματος. Αισθάνονται άβολα, γιατί φοβούνται πως μπορεί να έχει δίκιο. Ξέρουν ότι δεν είναι ήρωας και ότι δεν σκέφτεται έτσι, όμως ξέρουν ότι ξέρει. Ξέρει μαθηματικά, ξέρει οικονομικά. «Και του καπιταλισμού, και του κομμουνισμού»...«Εμεινε» από αριστερούς. Οι αριστεροί του Γιώργου δεν είναι πια μαζί του. Ο Ν. Κοτζιάς αποπέμφθηκε από το ΙΣΤΑΜΕ, ο Β. Παπαχρήστος διαγράφτηκε από την ΚΟ, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος έχει ανέβει στα κάγκελα, ο Στ. Τζουμάκας είναι στην αίθουσα αναμονής της ΚΟ κ.ο.κ. Δίπλα στον πρόεδρο είναι, πλέον, οι μισητοί εκσυγχρονιστές του Κ. Σημίτη. Χωρίς τον πρώην πρωθυπουργό, που διεγράφη και αυτός. Μπερδεμένοι καιροί...


Γιατί δεν αναφέρουν την εθνικότητα των συλληφθέντων;

Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε σπιρτόκουτα


Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που υπήρχαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ότι οι δυο συλληφθέντες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες, τέθηκαν αμέσως υπό παρακολούθηση και όταν χθες συνελήφθησαν βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες (σπιρτόκουτα), με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι που έμεναν, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Είκοσι εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες (σπιρτόκουτα), με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (41,5) γραμμαρίων.
Δεκατέσσερα δισκία του φαρμάκου VULBEGAL.
Μια εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με ίχνη ακατέργαστης κάνναβης στην επιφάνειά της
Δεκάδες κενά σπιρτόκουτα, ως μέσα συσκευασίας ναρκωτικών.
Δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων σε λειτουργία ως μέσα επικοινωνίας για αγοραπωλησίες ναρκωτικών.
Επίσης κατά την ίδια έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός διαφόρων ηλεκτρονικών ειδών και εκτιμάται ότι είναι προϊόντα κλοπής καθώς δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη κατοχή τους.


Δεν άντεξε ο άνθρωπος...

Πέθανε ο σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου


Απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου από καρδιακή ανακοπή ο Τομάζο Πάντοα - Σκιόπα, σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας.
Κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθετε σε εκατό φίλους του στο κέντρο της Ρώμης, ο 70χρονος οικονομολόγος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε. Ο Σκιόπα είχε χρηματίσει επί 20ετία υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, ενώ το 1998 ορίστηκε εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το 2006 η κυβέρνηση Πρόντι τον κάλεσε να ηγηθεί της προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης ως υπουργός Οικονομικών.
Παρά τις συμβουλές του, με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Παπανδρέου ο άνθρωπος δεν 
άντεξε . Σκεφτείτε  τους  Έλληνες...
Αγαπηνός.


Ο top πρωθυπουργός...

Ο Γιώργος στο top 10 των πιο λανθασμένων προβλέψεων του 2010


Το περιοδικό Foreign Policy, κάνει ένα αφιέρωμα στις Δέκα πιο άστοχες προβλέψεις που έγιναν από τους πολιτικούς του κόσμου για το 2010. Περίοπτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει και ο δικός μας Πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει στο αφιέρωμα το εξής απόσπασμα απο συνέντευξή του κ.  Παπανδρέου στο BBC την 21/2/10: «Μα δεν πρόκειται να είναι διάσωση. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αφού πρόκειται για κάτι το καινούργιο, όσον αφορά στο ποιο θα είναι το οικονομικό εργαλείο, όμως θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από μια εγγύηση έως στο πώς να βρούμε άλλους τρόπους για να δανειστούμε. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν πρόκειται για ελεημοσύνη».
Και συνεχίζει το Foreign Policy : Όταν λοιπόν οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί αρχίζουν να διαψεύδουν επανειλημμένως το ότι θα χρειαστούν  διάσωση  από την ΕΕ, τότε κάτι βρωμάει. Μόλις δυο μήνες μετά την παραπάνω κατηγορηματική  δήλωση του Παπανδρέου, πως η χώρα του δεν πρόκειται να ζητήσει ελεημοσύνη για να σωθεί η οικονομία της, ζήτησε και επίσημα βοήθεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τη κατάσταση κρίσιμη και ως «εθνική ανάγκη». Το επίσημο αίτημά του εγκρίθηκε τον Μάιο, και η βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα αγγίζει τα $146.2 δισεκατομμύρια. Και τα εισέπραξε πάνω στην ώρα που…Για αυτό, όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Luis Rodriguez Zapatero δήλωσε κι αυτός με τη σειρά του, τον περασμένο μήνα,  και μάλιστα κατηγορηματικά, ότι η χώρα του δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρειαστεί διάσωση, εμείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σκεπτικοί.


Αυρότητες...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΗΣ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ


Ιστοσελίδα ψευδομουφτείας  18-12-2010

O νεοκλεγείς δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, στις 17 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκε τον μουφτή Ξάνθης στο γραφείο του.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ θερμό και ειλικρινές περιβάλλον. Ο μουφτής Αχμέτ Μέτε εξέφρασε την ευχαρίστηση του για αυτήν την ευγενική επίσκεψη του δημάρχου Μουσταφά Τσουκάλ. Ακολούθως ανέφερε πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα του στην υπηρέτηση της Τουρκομουσουλμανικής  Κοινότητας της Δυτικής Θράκης και ιδιαίτερα για του Τούρκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης. Ανέφερε πως είναι ανάγκη για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αναμένουν λύση, να κινηθούνε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία και ευχήθηκε επιτυχίες στα καθήκοντα του. Ο δήμαρχος Μουσταφά Τσουκάλ είπε πως θα καταβάλλει τις προσπάθειες του μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, και θα παρουσιάσει ένα διάφανο τρόπο διοίκησης. Στο τέλος της συνάντησης ο μουφτής Αχμέτ Μέτε και ο δήμαρχος Μουσταφά Τσουκάλ  δίνοντας τα χέρια, έδωσαν μια εικόνα ενότητας.


Ημέρα Ασουρέ...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

 15-12-2010 Μπιρλίκ

Όπως κάθε χρόνο η Πνευματική Ομάδα Γυναικών του εκλεγμένου Μουφτή Κομοτηνής, πραγματοποίησε στις 15-12-2010 ημέρα Τετάρτη στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη, εκδήλωση ¨Ημέρας Ασουρέ¨. Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραίμ Σερίφ, η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η περιφερειακή σύμβουλος Σεβγκί Σαλίμ, η πρόεδρος του τομέα γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Νετσλά Τσαβούς, η πρόεδρος του τομέα γυναικών της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και μέλη του Δ.Σ, καθώς και πάνω από 1000 γυναίκες.
Στην ομιλία του πριν την εκδήλωση ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ είπε : ¨ Αξιοσέβαστες γυναίκες, σήμερα ανάμεσα μας βρίσκονται αξιόλογοι μουσαφίρηδες. Ο νέος μας υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων, δεν μας άφησε μόνους, και έστειλε να παραβρεθούνε σήμερα ανάμεσα μας στην Δυτική Θράκη, δύο πολύ σημαντικές γυναίκες κυρίες καθηγήτριες μας. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Επίσης ανάμεσα μας όπως πάντα είναι και ο πρόξενος μας κύριος Μουσταφά Σάρνιτς, που να είναι καλά δεν μας άφησε μόνους. Συμμετείχε και στήριξε κάθε μας εκδήλωση. Ο Αλλάχ να τον ευλογεί. Φυσικά εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τις αξιοσέβαστες κυρίες που ήρθαν από χωριά και πόλεις για να συμμετάσχουν σε αυτήν μας την εκδήλωση. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις διασφαλίζουν κέρδος στην κατεύθυνση της διαφύλαξης του πολιτισμού μας, της θρησκεία μας και της εθνικής μας ταυτότητας. Αποτελεί υποχρέωση μας τις εκδηλώσεις αυτές να τις αναβιώνουμε και να τις μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές¨.
ΣΑΡΝΤΙΤΣ : ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ
Απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς, τόνισε την αξία του πολιτισμού. Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας : Αξιοσέβαστες κυρίες, σας χαιρετίζω με αγάπη και σεβασμό, και προσωπικά και εξ ονόματος των συζύγων των συναδέλφων μου που παρευρίσκονται εδώ. Καταρχήν σας συγχαίρω εγκάρδια για την ¨Ημέρα Ασουρέ¨ και εύχομαι να αποβεί επωφελής. Η κυρία Τζαχιντέ είπε πριν πως μετέχω σε όλες τις εκδηλώσεις, εγώ δεν το δέχομαι αυτό ως φιλοφρόνηση. Δεν παρευρίσκομαι σε αυτές τις εκδηλώσεις από καθήκον, αλλά τις βλέπω ως ένα συναίσθημα που βγαίνει από μέσα. Δεν μετέχω για λόγους ευθύνης, αλλά για να μοιραστώ την ζωή μαζί σας. Η καρδιά μας βρίσκεται πάντοτε μαζί σας. Στην φετινή εκδήλωση είχαν την ευγένεια να μετάσχουν δύο πολύ αξιόλογες καθηγήτριες μας. Τις ευχαριστώ για αυτό. Πραγματικά η επίσκεψη των δύο πολύ αξιόλογων καθηγητριών μας της Διεύθυνσης Θρησκευτικών μας Υποθέσεων, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την έννοια και την σημασία της βραδιάς. Πριν λίγο οι ομιλητές μίλησαν για τον πολιτισμό. Κατά την γνώμη μου πολιτισμός είναι ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας και καταγωγής, κάθε αξιόλογο βήμα που γίνεται. Κάθε βήμα που κάνουμε στην ζωή μας προσθέτει αξία στον πολιτισμό μας. Απόψε γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την πρόοδο στο  πολιτιστικό επίπεδο, των Τουρκομουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης. Υπό αυτήν την έννοια είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως πρέπει τις όποιες πολιτιστικές μας αξίες να τις διαφυλλάτουμε. Αυτός ο αγνός πολιτισμός μας, αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Ο πολιτισμός υπό αυτή την έννοια είναι οι κινήσεις που μας  πηγαίνουν μπροστά, προς το σωστό και το ωραίο. Πιστεύω οι μουφτείες μας  στηρίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Διότι αυτές όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα συμβάλλουν στην πολιτιστική πρόοδο και ανάπτυξη της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Για αυτό, επιθυμώ να συγχαρώ τον εκλεγμένο μας μουφτή Κομοτηνής¨.


Νέα εξ ανατολών....

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Εφ. Ταράφ 17-11-2010

Είδα τον δολοφόνο στην οθόνη
Η Γιουρντανούρ Σερχάτ σύζυγος του δολοφονηθέντος στις 12 Νοεμβρίου 1994 Κούρδου δικηγόρου Μεντέτ Σερχάτ,  δύο χρόνια μετά την δολοφονία του άντρα της, έβγαλε κραυγή βλέποντας τηλεόραση : Να αυτός είναι ο άντρας που σκότωσε τον άντρα μου.
  Ο Κούρδος δικηγόρος Μεντέτ Σερχάτ ήταν ένας από αυτούς που η Τανσού Τσιλλέρ αποκαλούσε ¨Αυτοί που βοηθάνε το ΠΚΚ¨, και ήταν στην λίστα ¨Χιλίων επιχειρήσεων¨ του τότε γνωστού Μεχμέτ Αγάρ. Στην κοινή γνώμη έγινε γνωστός ως δικηγόρος του Μπεχτσέτ Τζαντούρκ, αλλά εκείνος υπερασπίστηκε πολλές υποθέσεις παραβίασης δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δίκης των 49. Στις 12 Νοεμβρίου 1994 τον δολοφόνησαν πυροβολώντας τον στο αυτοκίνητο του. Ο οδηγός του επίσης πέθανε, ενώ η σύζυγος του που ήταν δίπλα του μπόρεσε να παραμείνει στην ζωή παρά τις πληγές από τις 14 σφαίρες. Δύο χρόνια αργότερα η πονεμένη Γιουρντανούρ Σερχάτ που ακόμα ζει με τις σφαίρες στο σώμα της, βλέποντας τηλεόραση, ξαφνικά άρχισε να κραυγάζει. ¨Να αυτός είναι ο δολοφόνος που σκότωσε τον Μεντέτ μου¨.  Αυτός είναι που μας πυροβολούσε φωνάζοντας ¨Σας έφαγα¨. Το άτομο στην τηλεόραση ήταν ο μετέπειτα δολοφονηθείς και κατηγορούμενος για πολλές δολοφονίες ¨γκρίζος λύκος¨ Τεφίκ Αγανσόϊ.
Η Γουρντανούρ Σερχάτ περιέγραψε  στην εφημερίδα Ταράφ την στιγμή που πεθανε ο Μεντέτ Σερχάτ, το περιοδικό που τον στοχοποίησε, το όνομα έκπληξη που προειδοποίησε τον Μπεχτσέτ Τζαντούρκ λέγοντας του ¨Φύγε, και οι δυό μας είμαστε στην λίστα¨, και το τι ζήτησε από το ΑΚΠ και από τον δικηγορικό σύλλογο Κωνσταντινούπολης.
Πως γνωρίστηκαν ;
Και εγώ ενδιαφερόμουν για την πολιτική. Το κόμμα της Εμπιστοσύνης δεν βρισκόταν πολύ κοντά στον Μεντέτ, αλλά όλοι τον αγαπούσαν πολύ. Κούρδοι και Τούρκοι. Η ξαδέρφη του η Μπεντιρχάν Καμουράν μας γνώρισε. Ο Μεντέτ δεν άντεχε την καταπίεση των Κούρδων. Δεν ήταν φανατικός Κούρδος. Την ίδια αντίδραση πρόβαλλε όταν είχε πρόβλημα και ο Κούρδος και ο Τούρκος. Ήταν άνθρωπος. Το κράτος του κόλλησε την ετικέτα ¨Φανατικός Κούρδος κομουνιστής¨, και κηρύχτηκε ανεπιθύμητος.  
Ασκούσε δικηγορία. Τι είδους υποθέσεις αναλάμβανε ;
Ήταν ποινικός δικηγόρος. Από βασανισμένα άτομα δεν έπαιρνε χρήματα. Και κάθε είδηση σκοτωμού τον συγκλόνιζε. Και πάντα έλεγε ¨δεν πρέπει να γίνεται έτσι¨. Πίστευε πως πρέπει να υπάρχει και άλλος δρόμος. Στην κηδεία του Μεντέτ, από το τζαμί στο Σισλί μέχρι το Ζιντζιρλίκουγια υπήρχε λαοθάλασσα ανθρώπων. Κούρδοι και Τούρκοι, όλοι περπάτησαν και έκλαψαν από πίσω του.  
Δεν ήταν δικηγόρος του Μπεχτσέτ Τζαντούρκ ;
Τον Μεντέτ τον αποκάλεσαν δικηγόρο της μαφίας. Όχι δεν το δεχόμαστε αυτό. Με τον Μπεχτσέτ γνωρίστηκαν καθώς ήταν Κούρδος, ναι ήταν φίλοι. Σήμερα έχουμε μόνο την σύνταξη των 600 λιρών του Μεντέτ από τον δικηγορικό σύλλογο. Ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο έχουμε. Έτσι είναι ένας δικηγόρος της μαφίας ; Ο Μπεχτσέτ είχε πολλούς δικηγόρους. Ο Μεντέτ είχε μόνο μερικές από τις υποθέσεις του. Ο Μπεχτσέτ 4-5 μήνες πριν να δολοφονηθεί ήρθε σε εμάς. Άλλωστε καθόταν απέναντι από εμάς. Εγώ άνοιξα την πόρτα. Εμένα με αποκαλούσε ¨Συνταγματάρχη¨. Μπήκε μέσα. Είχε συναντήσει στο ξενοδοχείο Τζιραγάν τον Γιαχγιά Ντεμιρέλ. Του είχε πει  ¨Αδερφέ και εσένα και εμένα μας έβαλαν σε λίστα θανάτου¨. Ο Γιαχγιά Ντεμιρέλ είχε προειδοποιήσει τον Μπεχτσέτ, ¨φύγε στο εξωτερικό, σώσε την ζωή σου¨.
Μίλησαν για το τι θα έκαναν ;
Όχι. Ο Μπεχτσέτ δεν το πίστευε, τα έλεγε γελώντας. Και ενώ μιλούσε ακόμα ο Μπεχτσέτ, ο Μεντέτ του είχε πει ¨Μα είναι δυνατόν ; ¨. Εκείνος όμως δεν έδωσε σημασία. ¨Αδερφέ μπορεί να μας σκοτώσουν, αλλά πεθαίνοντας θα πάρουμε και 78 άτομα μαζί μας¨ είχε πει. Ο Μπεχτσέτ ήταν θαρραλέο παιδί. Πίστευε πως θα τον σκότωναν στο ξύλο. Κάπου εκεί έκλεισε το θέμα.  
Και ο Τζαντούρκ δολοφονήθηκε. Τι σκεφτήκατε, ο Μεντέτ Σερχάτ ανησύχησε ;
Ο Μπεχτσέτ δολοφονήθηκε. Και μάλιστα από αυτούς που εμπιστευόταν περισσότερο. Ο  Χουσεΐν Κοτζαντάγ τον δολοφόνησε. Η κυρία Χινταγιέτ, γυναίκα του Μπεχτσέτ εκείνη τη μέρα ήρθε σε εμένα. Δεν είχε κανένα νέο από τον Μπεχτσέτ. Έλεγε ¨ Έχω ένα συναίσθημα πως τον σκότωσαν τον Μπεχτσέτ¨. Και εγώ της είχα πει ¨Όχι ψυχή μου, θα έρθει¨. Τα μεσάνυχτα μάθαμε πως δολοφονήθηκε. Πήγαμε στο Αντάπαζαρί και πήραμε το σώμα του. Τον γονάτισαν και τον πυροβόλησαν στο λαιμό. Αυτοί που σκότωσαν τον Μπεχτσέτ, σκότωσαν και τον Μεντέτ. Μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Μπεχτσέτ το περιοδικό Ακτουέλ δημοσίευσε φωτογραφία του Μεντέτ με τίτλο από κάτω ¨Ποιος έχει σειρά στη λίστα  ; ¨. Στοχοποιούσε τον Μεντέτ πως δήθεν ¨Πίσω από όλα εσύ είσαι, αλλά δεν εμφανίζεσαι¨. Είπα στον Μεντέτ ¨Αμέσως διέψευσε το¨.  Μια μέρα αργότερα δημοσιεύτηκαν 4-5 γραμμές διάψευση. Όμως το βέλος είχε φύγει. Του είπα ¨φύγε στο εξωτερικό¨, και μου είπε ¨Όπου και να πάω, αν θέλουν με σκοτώνουν¨. 

11 μήνες αργότερα Ο Μεντέτ Σερχάτ δολοφονήθηκε στην αγκαλιά σας. Πως έγινε ;  Γυρνούσαμε από ένα γάμο φίλων μας στο Μπακίρκιοι. Περασμένα μεσάνυχτα, γύρω στις 1 το βράδυ ήταν. Περάσαμε το καζίνο Μαξίμ, είχαν μείνει 100 μέτρα για το σπίτι. Ο οδηγός άρχισε να επιταχύνει. Εγώ δεν του μίλησα, λόγω του ότι ο Μεντέτ κοιμόταν. Ο Μεντέτ μου είχε πει ¨Δεν αισθάνομαι καλά¨ και είχε βγάλει την ζώνη του. Έβαλε το κεφάλι του στα πόδια μου και κοιμήθηκε. Ένα αμάξι ερχόταν από τον πάνω δρόμο. Θα στρίβαμε στον οδό Νογιάν, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά μας. Δεν μπορέσαμε να στρίψουμε, ένας κουστουμαρισμένος, με γιλέκο, κανονικά μαλλιά, ένας μορφονιός, άνοιξε την μπροστινή πόρτα. Έκανε ένα βήμα, τακ, τακ έριξε δύο σφαίρες στον οδηγό. Όλα γινόταν μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Μεντέτ δεν ξύπνησε καθόλου. Από τον ύπνο πέρασε στον θάνατο. Ο δολοφόνος φώναζε ¨Σας έφαγα¨. Εγώ είχα βάλει τα χέρια μου πάνω στο κεφάλι του Μεντέτ. Βροχή ερχόταν οι σφαίρες. Πυροβολούσε ιδιαίτερα προς το κεφάλι του Μεντέτ. Πυροβολούσε, πυροβολούσε και δεν τέλειωνε. 3,5,10 σφαίρες…Ο οδηγός σκοτώθηκε, η πόρτα του αυτοκινήτου ήταν ανοιχτή. Έφυγε τρέχοντας, πίσω του είχε ακόμη δύο άτομα. Αμέσως μόλις έφυγε ο δολοφόνος, έσκυψα για να δω αν ο Μεντέτ ζει ή όχι, κοιτούσα αν έπαιρνε αναπνοή. Σφαίρα είχε μπει στον κρόταφο του. Η αστυνομία που πάντα αργοπορούσε, αυτή τη φορά ήρθε σε δύο λεπτά. ¨Σώστε τον ¨ φώναζα. Λόγω της σφαίρας στο χέρι μου δεν μπορούσα να ανοίξω την πόρτα. Δεν μπορούσα να αφήσω τον Μεντέτ. Οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα. Με ρώτησαν ¨Μπορείτε να περπατήσετε ; ¨.  Περπάτησα και με ανέβασαν στο μίνιμπας της αστυνομίας. Κοίταξα πίσω μου, τον Μεντέτ τον είχαν αφήσει κάτω.     
Μεταφερθήκατε στο νοσοκομείο ;
Αμέσως άρχισα να σκέφτομαι τον Ρουμέτ.  Στους γιατρούς είπα ¨Έχω ένα παιδί στα 16 του, θέλω να ζήσω¨. 14 σφαίρες έφαγα. Έμεινα στο νοσοκομείο τρεις εβδομάδες και έκανα αλλεπάλληλες εγχειρήσεις. Δεν πίστευαν πως θα ζήσω. Τα τρία τέταρτα από την χοληδόχο κύστη, από την σπλήνα και από το στομάχι μου δεν υπήρχαν… Σφαίρα δύο χιλιοστά κάτω από την καρδιά, και οκτώ τρύπες στο λεπτό έντερο. Από το παχύ έντερο έκοψαν 12 εκατοστά. Για 4 μήνες ακολουθούσα θεραπεία.

Ισχυριστήκατε πως δολοφόνος ήταν ο Τεφίκ Αγανσόι…
Δύο χρόνια μετά το περιστατικό βλέπαμε τηλεόραση,  και ξαφνικά είδα στις ειδήσεις τον Τεφίκ Αγανσόι. Άρχισα να κλαίω. ¨Να αυτός είναι που σκότωσε τον Μεντέτ μου¨ φώναζα. Έλεγα, ¨Σας έφαγα¨ αυτός είναι που φώναζε. Αυτός ήταν που τράβηξε την σκανδάλη εκείνο το βράδυ. Αργότερα και εκείνον τον σκότωσαν. Εκείνος ήταν απλά ένας εκτελεστής. Ποιος όμως τον έβαλε να κάνει εκείνες τις δολοφονίες ; Αυτοί είναι που πρέπει να  λογοδοτήσουν. Τις προάλλες ο συνταξιούχος αξιωματικός Ατίλλα Κιγιάτ δήλωσε πως ¨στα έτη 93-97 οι δολοφονίες ήταν κρατική πολιτική¨. Αυτοί που τότε ήταν πρωθυπουργοί, υπουργοί εσωτερικών και Αστυνομικοί Διευθυντές γιατί δεν μιλάνε σχετικά με αυτές τις δολοφονίες ; Τι ήταν και τίνος οι λίστες ; Σε τροχαίο να πέθαινε θα γινόταν μια δίκη, ακόμα κι αυτό δεν έγινε.

Δεν υποβάλλατε μήνυση ;
Υποβάλλαμε το 1994 και το 1997 δύο μηνύσεις για την ανεύρεση των δραστών. Αιτηθήκαμε να παραστούμε ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση Εργκενέκον. 1,5 χρόνος και ακόμα δεν επεξεργάστηκαν τα στοιχεία. Ούτε στο ΕΔΑΔ πήγα. Δεν πήγα πρόσφυγας σε Ελβετία και Αγγλία. Εδώ γεννήθηκα και εδώ θέλω να πεθάνω. Είμαι πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας... 
Η Εισαγγελία νομίζω άρχισε μια νέα έρευνα ;
Αυτό το κράτος είναι το δικό μου κράτος. Η Εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ άνοιξε έρευνα σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κωνσταντινούπολης όμως γιατί δεν ερευνά τον θάνατο του μέλους του ; Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι ΜΚΟ πρέπει να διασφαλίσουν την διαλεύκανση χιλιάδων δολοφονιών. Απευθύνομαι στον πρωθυπουργό, απευθύνομαι στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Ποια ήταν η αμαρτία μας ; Η δολοφονία του Μεντέτ είναι περιστατικό του παρακράτους. Στις εκλογές την ψήφο μου, εγώ την έδωσα στο ΑΚΠ. Στο δημοψήφισμα που δεν ήταν αρκετό, ψήφισα ναι. Να διαλευκάνουν αυτές τις δολοφονίες. Δεν ξέρω γιατί αλλά τους εμπιστεύομαι.

Ήταν στην λίστα της Τσιλλέρ 
Ο Μεντέτ Σερχάτ γεννήθηκε στο Καρς, και δημοτικό πηγαίνει δίπλα στους γνωστούς του Αζέρους. Αφού τελείωσε ως οικότροφος το Λύκειο Τραπεζούντας, περνά στην νομική της Κωνσταντινούπολης και έρχεται στην Κωνσταντινούπολη. Δώδεκα αδέρφια από δύο μάνες. Είναι ο μόνος που τέλειωσε πανεπιστήμιο. Ο Μεντέτ Σερχάτ ήταν ένας από αυτούς που είχαν γίνει γνωστοί ως ¨οι 49¨ που μετά το πραξικόπημα της 27ης Μαΐου είχαν συλληφθεί ως ¨Φανατικοί Κούρδοι και κομουνιστές¨, αντιμετώπιζαν ποινή εκτέλεσης και αθωώθηκαν. Μετά από αυτήν τη δίκη συνεχίζει την δικηγορία. Ο Μεντέτ Σερχάτ δίπλα στις ποινικές δίκες, αναλαμβάνει στην δεκαετία του 90 και δίκες του Μπεχτσέτ Τζαντούρκ που δίνουν και παίρνουν. Ο Τζαντούρκ είναι το κορυφαίο όνομα στην ¨Λίστα της Τσιλέρ¨ των επιχειρηματιών που προβλέπεται να λογοδοτήσουν διότι βοηθάνε το ΠΚΚ. 11 μήνες μετά την δολοφονία του Τζαντούρκ τον Ιανουάριο του 1994, δολοφονείται και ο Μεντέτ Σερχάτ.  

Γιόρτασα το Μπαϊράμι φιλώντας το μαξιλάρι του πατέρα μου
Ο γιός του Σερχάτ, ο Ρουμέτ 33 χρονών σήμερα λέει ¨Όλοι γιόρταζαν τα Μπαϊράμι φιλώντας το χέρι του πατέρα τους, και εγώ γιόρταζα μυρίζοντας και φιλώντας το μαξιλάρι του¨. Ο Ρουμέτ Σερχάτ όταν σκότωσαν τον πατέρα του ήταν στα 16 και σήμερα στα 33. Ο Ρουμέτ για να σταματήσει ο πόνος του απευθύνεται στον πρωθυπουργό : ¨Θέλουμε να σας εμπιστευτούμε. Είμαι ένα παιδί που τον πατέρα του τον σκότωσαν στην αγκαλιά της μάνας του. Και ενώ χαιρόμουν που έζησε η μάνα μου, λυπήθηκα για τον θάνατο του πατέρα μου. Ποια συνείδηση αντέχει να παίρνει από ένα παιδί τον πατέρα του ; Τις νύχτες κοιμόμουν μυρίζοντας το μαξιλάρι του. Στο Μπαϊράμι είχα γιορτάσει φιλώντας το μαξιλάρι του. Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε επειδή ήταν Κούρδος. Εκείνη την εποχή οι δολοφονίες αγνώστων δραστών  ήταν κρατική πολιτική. Τα ΜΜΕ πρόβαλλαν τον θάνατο του πατέρα μου ως εσωτερικό ξεκαθάρισμα της μαφίας. Σήμερα ο δικηγορικός σύλλογος της Εργκενέκον που δηλώνει πως ¨Οι συλλήψεις της Εργκενέκον είναι λανθασμένες¨ γιατί δεν ερευνά την δολοφονία του μέλους του ; Αν ακούει ο πρωθυπουργός μας παρακαλώ ας το σκεφτεί. Εδώ δεν πρόκειται για δολοφονία αγνώστου δράστη. Πρέπει μόνο να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρόκειται για ένα θέμα συνείδησης. Θέλουμε να σας εμπιστευτούμε¨.
Σχόλιο : Και έρχονται μετά τα τσιράκια της Τουρκίας να μας μιλήσουνε για μειονοτικά δικαιώματα και για δημοκρατία. Ας ξεβρωμίσουν πρώτα την κόπρο του Αυγεία στη χώρα τους, και μετά τα λέμε.


Θετικά και αρνητικά από τις ιστοσελίδες...

Άντρο πρακτόρων της ΜΙΤ η τράπεζα Ziraat στην Βαγδάτη


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More