10.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

10 Νοεμβρίου.






























  • Γεγονότα.
1619: Ο Καρτέσιος βλέπει ένα όνειρο που τον οδηγεί αργότερα στη συγγραφή του θεμελιώδους έργου του για τη μεταφυσική «Διαλογισμοί για την πρώτη φιλοσοφία» (1641).
1775: Ιδρύεται το σώμα των Πεζοναυτών (Marines), που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
1836: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Όθων νυμφεύεται την κόρη του μεγάλου δούκα του Ολδεμβούργου, Μαρία, η οποία θα πάρει το όνομα Αμαλία.
1885: Ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, ιδρυτής αργότερα της Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα. Είναι 264 κ.ε. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 χλμ/ώρα. Την οδηγεί ο γιος του Πάουλ.
1940: Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γίνεται συνεργάτης του FBI  στην δίωξη κομμουνιστών  καλλιτεχνών του Χόλιγουντ.
1997: Αρχίζει τη λειτουργία της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Γεννήσεις
1759: Φρίντριχ Σίλερ, γερμανός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. («Ωδή της Χαράς») [θαν. 9/5/1805]
1801: Σάμιουελ Χάου, φιλέλληνας αμερικανός γιατρός, που έλαβε ενεργό μέρος στην Ελληνική Επανάσταση. [θαν. 9/1/1876]
1888: Αντρέι Τουπόλεφ, ρώσος αεροναυπηγός, κατασκευαστής των φερώνυμων αεροπλάνων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην πολιτική αεροπορία. [θαν. 23/12/1972]
  • Θάνατοι
1848: Ιμπραήμ Πασάς, στρατιωτικός από την Αίγυπτο, που παραλίγο να καταστείλει την επανάσταση στην Πελοπόννησο. [γεν. 1789]
1891: Αρθούρος Ρεμπό, γάλλος ποιητής. [γεν. 20/10/1854]
2002: Βασίλης Μάρος, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, εικονολήπτης και διευθυντής φωτογραφίας, πρωτεργάτης του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ στη χώρα μας. [γεν. 1929]


Ο νέος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ τι λέει για τους Παπανδρέλληνες;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

Την Δευτέρα αργά το βράδυ,την ώρα που η αστυνομία έδινε μάχη και κυνηγούσε οπαδούς από την Δεκελείας μέχρι το Γκύζη,κάπου στο κέντρο γινόταν πραγματική οδομαχία μεταξύ μεταναστών.

Στην περιοχή του Αγίου Παύλου πίσω από την Βάθης,15 περίπου Σομαλοί με λοστούς και ρόπαλα κυνηγούσαν έναν Αλβανό,και όπου αυτός έβλεπε ανοικτό κατάστημα προσπαθούσε να μπει μέσα για να σωθεί.Στην προσπάθεια τους να τον πιάσουν,έσπαζαν και τα μαγαζιά,τα οποία ανήκουν σε άλλους μετανάστες,Μαροκινούς και Αλγερινούς.
Από αυτά τα μαγαζιά ξεπήδησαν οι ιδιοκτήτες μαζί με θαμώνες κρατώντας μαχαίρια,σπασμένα μπουκάλια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας.
Τελικά στην οδό Ακομινάτου,άρχισαν οι οδομαχίες σώμα με σώμα...
Σομαλοί να έχουν κάτω τον Αλβανό και να τον χτυπάνε αλύπητα,οι δε Μαροκινοαλγερινοί να δέρνουν τους Σομαλούς,αυτοί να απαντάνε και να γίνετε το σώσε.Σε κάποια φάση ήρθε η αστυνομία,ένα περιπολικό,το οποίο την έκανε λίγο πιο πέρα με ελαφρά πηδηματάκια.Κάλεσε όμως ενισχύσεις,οι οποίες ήρθαν και ήταν από ότι είχε απομείνει από την ομάδα ΔΙΑΣ στο λεκανοπέδιο,μιας και σχεδόν όλη η δύναμη είχε απορροφηθεί στο κυνήγι των χουλιγκάνων .
Τελικά τα παιδιά της ΔΙΑΣ προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την αιματηρή συμπλοκή των μεταναστών,μπαίνοντας και οι ίδιοι στην μάχη.
Δεν έχω ξαναδεί να πέφτει τόσο ξύλο ποτέ στην ζωή μου.Τα γκλοπ,τα ρόπαλα και τα λοστάρια ανεβοκατέβαιναν  με κινηματογραφικούς ρυθμούς και ένα σύννεφο σκόνης είχε καλύψει τα πρόσωπα και τα κορμιά όσων συμμετείχαν σε αυτή την οδομαχία.Το μόνο που μπορούσε να διακρίνει κάποιος καθαρά ήταν το κόκκινο χρώμα του αίματος,που έβγαινε έπειτα από κάθε επιτυχημένο χτύπημα πανω στα κορμιά των πιο αδύναμων,ή των πιο απρόσεκτων "πολεμιστών του δρόμου".
Συλλήψεις ή προσαγωγές δεν ξέρω αν έγιναν,γιατί δεν μπόρεσα να μείνω άλλο στην περιοχή,που είχε γίνει πραγματική Καμπούλ από την ένταση και τις πέτρες που εκτόξευαν δεξιά και αριστερά.
ΕΥΧΟΜΑΙ μόνο στους αστυνομικούς να είναι όλοι υγιείς και να μην έχει πάθει κανένας τους τίποτα.
Σχόλιο αυτό που σας περιέγραψα πιο πάνω το είδα με τα ίδια μου τα μάτια,το κακό είναι πως το είδε και ο 6 χρόνος γιος μου,την ώρα που επιστρέφαμε σπίτι...
Περιττό να σας πω πως ένιωσα ντροπή και οργή συνάμα για όλα αυτά που βιώνουμε όλοι μας,όσοι αποφασίσαμε να παραμείνουμε στα πατρικά μας στο κέντρο της Αθήνας.
Κώστας.

Ο προσωπικός μου φίλος που έστειλε το μήνυμα είπε πολύ λιγότερα από όσα συνέβησαν.
Κρατάω όμως και κάτι που δεν θα το δημοσιεύσω,αλλά οφείλω όμως να σας ενημερώσω για την στάση των ΜΜΕ γενικότερα.Το θέμα δεν το έχει προβάλει κανένας,προτίμησαν να σας ταϊσουν με τον οπαδικό σανό των χτεσινών επεισοδίων στην Δεκελείας.
Αυτό πουλάει βλέπετε περισσότερο και δεν χαλάει και την πολυπολιτισμική τους μανέστρα...

πηγή


Είναι ένας από τους λαθροέποικους που ψήφισαν;

Σύλληψη 37χρονου για κατοχή ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, ο οποίος κατείχε επιμελώς κρυμμένη κάτω από το ένδυμά του, νάιλον σακούλα με ποσότητα...
ακατέργαστης ινδικής κάνναβης ενός κιλού, προχώρησε κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών.


Μετά από έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε διαμερίσματα που υπέδειξε ο 37χρονος από όπου προμηθεύτηκε τη ναρκωτική ουσία, βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 89 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε 16 σπιρτόκουτα, όπιο βάρους 11 γραμμαρίων, συσκευασμένο σε 8 φιξάκια, ένα πτυσσόμενο στιλέτο μήκους 20 εκατοστών και μια λάμα 9 εκατοστών.


Στο δεύτερο διαμέρισμα βρέθηκε ποσότητα κατεργασμένης ινδικής κάνναβης συσκευασμένη σε 44 πλάκες βάρους 4 κιλών, ποσότητα ηρωίνης συσκευασμένη σε νάιλον σακούλες, βάρους 216 γραμμαρίων. 


Επιπλέον βρέθηκε ποσότητα όπιου, σε τρεις νάιλον συσκευασίες, βάρους 459 γραμμαρίων, ακατέργαστη ινδική κάνναβη σε νάιλον συσκευασία, βάρους 1,5 κιλών, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 138 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε 25 σπιρτόκουτα, χρηματικό ποσό ύψους 1.035 ευρώ καθώς και δεκάδες διπλώματα οδήγησης και διαβατήρια διάφορων εθνοτήτων.


Γιατί οι συγκεκριμένοι έχουν ειδική μεταχείριση; Τι λέει ο κ. Πάγκαλος;

Για τους υπαλλήλους της βουλής δεν υπάρχει οικονομική κρίση: Διπλό εφάπαξ και σύνταξη στο 140% του μισθού!

#Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλα λαμόγια είναι οι πολιτικάντηδες που κυβερνούν αυτό τον τόπο!!

Πως γίνεται ένας κατά τα άλλα απλός δημόσιος υπάλληλος να παίρνει σύνταξη πάνω από το 75% που προβλέπει ο νόμος;


Η απάντηση είναι απλή... 


Αρκεί να δουλεύει στη Βουλή!! Με λογιστικές αλχημείες της τελευταίας-κυριολεκτικά-στιγμής και με βάση τη...
διάταξη για συνταξιοδότηση με το τελευταία μισθό, μπαίνει μια προσαύξηση στον τελευταίο πριν τη συνταξιοδότηση μισθό και τελικά η σύνταξη είναι ίση με το 100% ή ακόμη και το 140% του μισθού, σχεδόν διπλάσια δηλαδή από τη σύνταξη που παίρνουν στο χέρι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί του Δημοσίου!


Με βάση το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία ένας υπάλληλος της Βουλής που λίγο πριν τη σύνταξη παίρνει μισθό 1765 ευρώ με μια προσαύξηση στο βασικό μισθό και τα δύο βασικά επιδόματα της τάξης του 15% ξαφνικά ένα μήνα πριν συνταξιοδοτηθεί εμφανίζεται να έχει μισθό 2.229 ευρώ.


Με βάση αυτό το ποσό υπολογίζεται η σύνταξή του και έτσι αντί να παίρνει μια σύνταξη κάπου 1.400 ευρώ, λαμβάνει τελικά πάνω από 1.700!!


Το πιο προκλητικό απ' όλα είναι πως εκτός του ότι η σύνταξη είναι πολύ μεγαλύτερη, ο υπάλληλος αυτός δεν έχει πληρώσει και την παραμικρή εισφορά για αυτά τα εξτρά χρήματα!


Το κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται δύο εφάπαξ. 


Ένα από το ταμείο πρόνοιας και ένα από τη Βουλή!!



Να πάνε και κάποιοι πολιτικοί φυλακή έστω και στην Αγγλία!

Σε δίκη οδηγούνται τρεις Βρετανοί πρώην βουλευτές για το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών

Οι τρεις βουλευτές αρνούνται την κατηγορία ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τις βουλευτικές δαπάνες τους
Δεν θα αποφύγουν τη δίκη τρεις πρώην βουλευτές του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, μετά από απόρριψη προσφυγής...
 τους στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Οι τρεις πρώην βουλευτές εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες.

Ο Ντέιβιντ Τσέιτορ, ο Έλιοτ Μόρλεϊ και ο Τζιμ Ντεβάιν αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τις βουλευτικές δαπάνες τους.

Οι ίδιοι αρνούνται την κατηγορία και προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι προστατεύονταν από μία πολύ παλαιά νομοθεσία περί κοινοβουλευτικού προνομίου.

Οι πρώην βουλευτές υποστήριζαν ότι το δικαίωμα του κοινοβουλευτικού προνομίου, το οποίο προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης των βουλευτών, επεκτείνεται επίσης σε κανόνες που ρυθμίζουν τα οικονομικά τους, δηλαδή μόνο το Κοινοβούλιο μπορεί να αναλάβει δράση εναντίον τους.

Με αυτό το επιχείρημα προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, μετά την επικύρωση από το Εφετείο απόφασης δικαστή, ο οποίος είχε απορρίψει το αίτημά τους σε ακροαματική διαδικασία που είχε γίνει τον Ιούνιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απέρριψε τις προσφυγές των πρώην βουλευτών.

Είναι η πρώτη ποινική δίωξη που ασκείται σε πολιτικούς στο πλαίσιο του σκανδάλου που ξέσπασε πέρυσι σχετικά με τις βουλευτικές δαπάνες, το οποίο προκάλεσε την οργή του κόσμου σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας.

Οι κατηγορίες κατά των τριών πολιτικών επικεντρώνονται στην υπόθεση βουλευτικών δαπανών οι οποίες στηρίχθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις σε πλαστά τιμολόγια.

Οι τρεις πρώην βουλευτές αντιμετωπίζουν ξεχωριστές δίκες, με την πρώτη να αρχίζει στις 22 Νοεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στους τρεις πρώην βουλευτές είναι κάθειρξη επτά ετών


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More