4.1.10

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.



Ελληνες ετοιμαστείτε ......



Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων. Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.

Η πολιτική
Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.

Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας. Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη. Όσο για την αλβανική οικονομία , όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση. Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον. Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται αναφέρουν μεταξύ άλλων. Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα, η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια. Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζας αλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκο σαν να πρόκειται για το σαλόνι τους.
Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότι συγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετώντου Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.


Υποστηρικτές στην Ελλάδα
Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι,μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α. Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.


Ο πατέρας Τσενάι
Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατάτην διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.


Ταχίρ Μήτσι
Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων.Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι". Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πολιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.


Presstime, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007/αρ φυλ 75/σελ 8


Να τον ξαναφηφίσετε .

Γεια σου δήμαρχε Κακλαμάνη με τα πανηγύρια σου





Paneguri_Kaklamane.jpg
Ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Κακλαμάνης έστησε πάλι το καθιερωμένο ακριβοπληρωμένο πανηγύρι για τους λαθρομετανάστες, με ανάλογη μουσική τυμπάνων, αποκαλώντας τους Αθηναίους, και φιλοξενούμενους. Βέβαια τίποτα από τα δύο δεν είναι. Ο κ. Κακλαμάνης δεν παρέλειψε να υποστηρίξει και ανοικτά το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την Ελληνική ιθαγένεια...
Να σας θυμίσω τα περυσινά ανάλογα πανηγύρια με το ξύλο που έπεσε μεταξύ αλλοδαπών και τις εκδηλώσεις αγάπης σε άτυχες Ελληνίδες που βρίσκονταν κοντά στο Σύνταγμα...
Προσπαθούν να επιβάλουν το έθιμο της συγκέντρωσης σε πλατείες στους Έλληνες, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία περνάνε την πρωτοχρονιά οικογενειακά. Στο Σύνταγμα κατέφθασαν κάθε είδους μελαψοί αλλοδαποί λαθρομετανάστες από τα γύρω γκέτο...
Αυτό που δεν μας είπε ο Δήμαρχος είναι πόσο κόστισε στον φορολογούμενο Έλληνα το πανηγύρι αυτό για τους λαθρομετανάστες...


Μεταναστευτικό και δημογραφικό .........

Μεταναστευτικό και δημογραφικό η αχίλλειος πτέρνα της χώρας.




metanastes_plateiaΕδώ και περίπου ενάμισι χρόνο, από την στιγμή, που οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις στην περιοχή τους, ζητώντας την παρέμβαση του κράτους για την ανυπόφορη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, το μεταναστευτικό έχει έλθει στα χείλια όλων των Ελλήνων, πολλοί από τους οποίους μέχρι τότε αρνούνταν να το αγγίξουν. Η τηλεόραση και τα ΜΜΕ, αναλόγως με πολλές και διάφορες καταστάσεις, άλλοτε το παίζουν και άλλοτε όχι. Πάντως ως θέμα συζήτησης υπάρχει πλέον σε κάθε σχεδόν ελληνικό σπίτι. Η χώρα μας κατά πάσα πιθανότητα έχει έναν αριθμό μεταναστών κάπου ανάμεσα στο 15 και το 20% του συνολικού πληθυσμού. Το 8,1% που δίνει η Eurostat ως αριθμό των μεταναστών στην χώρα μας, πολύ λίγη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Μάλλον όση σχέση έχουν και οι αριθμοί που έδινε στην αρχή της θητείας του ο Προκόπης Παυλόπουλος κάτι ανάμεσα σε 200 και 300 χιλιάδες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ επέδειξε μια πλήρη ανικανότητα να χειριστεί το θέμα, παγιδευμένη ανάμεσα σε έναν αριστερόστροφο λόγο περί «δικαιωμάτων» που εξέφραζε ο Προκόπης Παυλόπουλος και μια πίεση εκ των κάτω, την οποία αντιλαμβανόντουσαν οι τότε κυβερνώντες. Ανικανότητα επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση και σε άλλα θέματα, με αποτέλεσμα την εκλογική συντριβή της, τον Οκτώβρη που πέρασε.
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά δεν έκρυψε τις προθέσεις της, σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει με τους μετανάστες. Βέβαια δεν τις διαφήμισε κιόλας. Παρόλα αυτά, θυμόμαστε όλοι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στους τηλεοπτικούς διαύλους να επιτίθενται κατά της τότε κυβέρνησης, για την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα και όλα τα συνεπακόλουθα της μαζικής και ανεξέλεγκτης παρουσίας (λαθρο)μεταναστών στην χώρα, υπονοώντας σαφώς ότι αυτή θα χειριζόταν το θέμα καλύτερα.
Και ποια είναι η κατάσταση σήμερα, δυόμισυ μήνες μετά την εκλογή της. Έχουμε μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας, με νεκρούς, ληστείες και ξυλοδαρμούς. Έχουμε ομάδες μεταναστών, οι οποίοι πλέον υπό κρατική χορηγία πραγματοποιούν τις διάφορες εκδηλώσεις τους στο κέντρο της Αθήνας.
Και ερχόμαστε αντιμέτωποι για την πρώτη ουσιαστικά πληθυσμιακή αλλαγή στην χώρα μας, από την εποχή της σύστασης του νεοελληνικού κράτους. Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο παραχώρησης ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων σε περίπου ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς, δίχως ουσιαστικά την παραμικρή πρόνοια, για το αν αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν σε αυτή την χώρα. Ακόμη και αρνούμενοι πλήρως την φυλετική υπόσταση του ζητήματος, κάτι το οποίο δεν κάνουμε, και αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με ένα καθαρά «παγκοσμιοποιητικό» μάτι, θα απορούσαμε με την προχειρότητα των κινήσεων της κυβέρνησης.
Μια κυβέρνηση η οποία θέλει να εφαρμόσει στην πράξη τις αποδομητικές θεωρίες της … Ρεπούσιας Σχολής, που θέλουν τους πολίτες ενός κράτους ως … υπηκόους, με δεσμούς που χτίζονται εκ των υστέρων και όχι επί της ουσίας συμπολίτες.
Ίσως στόχος του ΠΑΣΟΚ να είναι η δημιουργία ενός στρατού μισθοφόρων. Ίσως πάλι να είναι η ιδεολογική δικαίωση μιας γενιάς, η οποία έφερε την χώρα μας στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Ίσως ο «δικαιωματικός» υπερκερασμός του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει τις απόψεις του να γίνονται από «άκρο» επίσημη κυβερνητική πολιτική.
Αν είναι αυτοί Έλληνες, εμείς τι είμαστε;
Τα τελευταία έτη, η χώρα μας έχει κυριολεκτικά γίνει στόχος μιας εισβολής αλλοεθνών. Αρχικά αυτοί έφτασαν από όμορες χώρες, του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. Αυτό ήταν το πρώτο σοκ. Τελευταία όμως, όλο και πιο συχνά, άνθρωποι από τα βάθη της Ασίας, από ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και πολιτισμικό σύμπαν φτάνουν στην χώρα μας κατά δεκάδες χιλιάδες.
Αυτοί οι άνθρωποι, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ αποκτούν μερίδιο στην διαχείριση της χώρας μας, αρκεί να … πάνε σχολείο για τρία χρόνια. Σε τι μας οδηγεί αυτό; Μας οδηγεί σε ένα κακέκτυπο της κοινωνίας των ΗΠΑ, όπου οι … αμερικανοί πολίτες, ψηφίζουν με βάση όχι τα συμφέροντα της χώρας τους, αλλά τα διάφορα λόμπυ ή οι φυλετικές ομάδες. Στις επόμενες εκλογές λοιπόν το διακύβευμα δεν θα είναι το ποιος έχει την σωστή άποψη για το μέλλον της πατρίδας.
Αλλά το ποιόν θα ψηφίσουν οι … Αλβανοί, οι Γεωργιανοί ή οι Πακιστανοί. Η όψη της πατρίδας μας θα αλλάξει. Αυτό που θεωρούσαμε ως φυσιολογικό οι περισσότεροι Έλληνες (και αναχρονιστικό οι «διανοούμενοι» της αριστεράς), την κοινότητα δηλαδή των Ελλήνων στην καταγωγή και στην συνείδηση θα ανήκει στο παρελθόν. Αυτό στο οποίο οδηγούμαστε είναι μια καθ’ όλα Οργουελιανή κατάσταση.
Το μεταναστευτικό δεν είναι απλά ένα ζήτημα. Συνδυαζόμενο με το δημογραφικό πρόβλημα, αποτελεί το νούμερο ένα, πρόβλημα στην Ελλάδα. Απειλεί την εθνική μας ταυτότητα. Κάτι που μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένο. Τα οικονομικά προβλήματα υπάρχουν. Άλλοτε λύνονται, άλλοτε επιδεινώνονται. Η αλλοίωση όμως της σύστασης του ελληνικού πληθυσμού είναι κάτι που από την στιγμή που έγινε, δεν θα αλλάξει.
Δημήτρης Παπαγεωργίου


Συμμοριτοπόλεμος και Γιουγκοσλαβία .

Η Γιουγκοσλαβική επέμβαση στον Ελληνικό Εμφύλιο πόλεμο

 

Μια σημαντική όψη της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας της δεκαετίας 1940-1950 που έχει προβληθεί εκτεταμένα, είναι η επέμβαση του ξένου παράγοντα στα εσωτερικά θέματα της Χώρας. Η προβολή αυτή όμως, κατά την γνώμη μας, είναι μονόπλευρη καθώς εξαντλείται στην επέμβαση των Βρετανών κατά την διάρκεια της Κατοχής και της Απελευθέρωσης και στην παράδοση της σκυτάλης το 1945 (Σχέδιο Μάρσαλ) στον Αμερικανικό παράγοντα που ενίσχυσε αποφασιστικά τόσο οικονομικά όσο και υλικοτεχνικά όλες τις μεταπολεμικές Ελληνικές κυβερνήσεις ως το 1960.

Ο σκοπός του παρόντος κειμένου είναι να αναδείξουμε ένα μικρό μέρος μόνο της επέμβασης του Γιουγκοσλαβικού παράγοντα (Τίτο) κατά τον Εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949. Βασική μας πηγή αποτελεί η έρευνα του Καθηγητή πανεπιστημίου Α.Π.Θ. Σπυρίδωνα Σφέτα στα επίσημα αρχεία του Γιουγκοσλαβικού κράτους που βρίσκονται στο Βελιγράδι.

Αρχικά θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το ΚΚΕ και το ΕΑΜ είχαν αποκαταστήσει σχέσεις επαφής με τα κομμουνιστικά κόμματα όλων των Βαλκανικών κρατών (Βουλγαρία, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία) ήδη από το 1943. Μάλιστα στο στρατηγείο του Τίτο υπήρχε μόνιμος σύνδεσμος του ΚΚΕ. Οι σχέσεις αυτές δεν περιορίζονταν μόνο σε ανταλλαγές απόψεων και πληροφοριών αλλά ήταν και πιο ουσιαστικές. Έτσι, μετά την ήττα στα "Δεκεμβριανά" και την υπογραφή της συμφωνίας της Βάρκιζας, 3000 επίλεκτα στελέχη του ΚΚΕ κατέφυγαν στο χωριό Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας, όπου εκπαιδεύονταν προετοιμαζόμενα για την νέα αναμέτρηση που έμοιαζε επικείμενη.


Δηλώσεις "επιφανών" σιωνιστών


http://www.schizas.com
"Εάν η ροή της ιστορίας δεν γυρίσει προς τον Διεθνισμό, τότε η Εβραϊκή φυλή είναι χαμένη". (George Marlen, Στάλιν, Λένιν ή Τρόσκυ, σελ. 414, Νέα Υόρκη 1937).

"Το μεγάλο ιδανικό του Εβραϊσμού είναι ότι ολόκληρος ο κόσμος θα εμποτιστεί με Εβραϊκές διδασκαλίες και ότι σε μια Παγκόσμια Αδελφότητα των εθνών - στην ουσία ενός μεγαλύτερος Εβραϊσμός - όλες οι ξεχωριστές φυλές και θρησκείες θα εξαφανιστούν". (Εβραϊκός κόσμος, 9/2/1883).



"Με το χρυσάφι μπορούμε να αγοράσουμε τις πιο ανεξάρτητες συνειδήσεις, μπορούμε να χορηγούμε όλα τα κρατικά δάνεια και μετέπειτα να κρατάμε κράτη στο έλεος μας. Ήδη οι κύριες τράπεζες, οι συναλλαγές ολόκληρου του κόσμου, οι πιστώσεις όλων των κυβερνήσεων είναι στα χέρια μας". (Ραββίνος Reicham).
 

"Οι Εβραίοι της Ρωσίας, στο σύνολό τους, ήταν υπεύθυνοι για την Επανάσταση". (Angelo S. Rappaport, "Οι Πρωτοπόροι της Ρωσσικής Επανάστασης" σελ. 250, Εκδόσεις Stanley, Paul and C., Λονδίνο, 1918).

"Κρύβονται πολλά στην ουσία του ίδιου του Μπολσεβικισμού, απ' το γεγονός ότι πάρα πολλοί Εβραίοι είναι Μπολσεβίκοι. Τα ιδανικά του Μπολσεβικισμού συμβιβάζονται με πολλά από τα υψηλότερα ιδανικά του Εβραϊσμού". (Εβραϊκά Χρονικά, Λονδίνο, 4 Απριλίου 1919).

"Ο Μπολσεβικισμός είναι μια θρησκεία και μια πίστις. Πως μπορούν αυτοί οι ημιδιαμορφωμένοι πιστοί να ονειρεύονται να καταβάλουν το "Αληθινό" και το "Πιστό" του ίδιου τους του δόγματος, αυτοί οι ιεροί σταυροφόροι που συγκεντρώθηκαν γύρω από το Κόκκινο Έμβλημα του Προφήτη Καρλ Μαρξ και που πολέμησαν κάτω από την τολμηρή καθοδήγηση εκείνων των έμπειρων ηγετών όλων των μετέπειτα Επαναστάσεων - τους Εβραίους". (Δρ. Oscar Levy, Εισαγωγή στο "Η Παγκόσμια Σημασία της Ρωσσικής Επαναστάσεως", Εκδ. George Pitt-Rivers, 1920.

"Πως λογαριάζετε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί νέοι Εβραίοι βρίσκονται στις ριζοσπαστικές κινήσεις όλων των χωρών;". Michael Gold, Καινούργιες Μάζες, σελ. 15, 7 Μαϊου 1935.

"Οι Εβραίοι θα μπορούσαν να είχαν την Ουγκάντα, τη Μαδαγασκάρη και άλλες περιοχές για την ίδρυση της Εβραϊκής Πατρίδας, αλλά ήθελαν οπωσδήποτε την Παλαιστίνη... Αλλά επειδή η Παλαιστίνη είναι το σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, επειδή η Παλαιστίνη αποτελεί το αδιαφιλονίκητο κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής δύναμης, το στρατηγικό κέντρο για παγκόσμιο έλεγχο". (Ναhum Goldman, Πρόεδρος Διεθνούς Εβραϊκού Κονγκρέσου).

"Η παγκόσμιος Σιωνιστική κίνηση είναι μεγάλη υπόθεση. Στις πρώτες δύο δεκαετίες μετά την αβέβαιη γέννηση του Ισραήλ το 1948, διοχέτευσε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολλάρια σε δωρεές στη χώρα. Ακολουθώντας, ο Αραβοϊσραηλινός πόλεμος του 1967, οι Σιωνιστές μάζεψαν 730 εκατομμύρια δολλάρια μόνο σε δύο χρόνια. Αυτόν τον χρόνο, 1970, η κίνηση μαζεύει εκατό εκατομμύρια δολλάρια. Ο Gottfield Hummar, επικεφαλής Σιωνιστής στη συγκέντρωση χρημάτων είπε: "Όταν ρέει το αίμα, ρέει το χρήμα"." (Laurence Masher, Εθνικός Παρατηρητής, 18 Μαϊου 1970).

"Η τηλεόραση μας έχει επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια κοινή κουλτούρα, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τον σκοπό μας". ("Αμερικανική ιστορία", Δημόσια Τηλεόραση, Δρ. Μοrris Janowitz, Καθηγητής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο του Σικάγου, 1 Δεκεμβρίου 1984).



Ιος και indymedia .



Την σκυτάλη σήμερα στην προσπάθεια τρομοκράτησης των Ελλήνων παίρνει ο γνωστός ΙΟΣ των πρακτόρων του ΣΟΡΟΣ που μάλιστα κατήρτισε και ημερολόγιο ''ακροδεξιάς βίας'' με την χορηγία του Indymedia όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μια από τις πιο χρήσιμες πηγές για την κατάρτιση του χρονολογίου της «μαύρης βίας», μαζί με το ηλεκτρονικό αρχείο της «Ε», υπήρξε ο δικτυακός τόπος εναλλακτικής πληροφόρησης Athens Indymedia.
Αγρίως συκοφαντημένο από τους διώκτες του, που έχουν φτάσει μέχρι τη δικαστική δίωξη των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ για την παροχή πανεπιστημιακού ασύλου στο σέρβερ του, το Indymedia αποτελεί όχι μόνο έναν «χώρο πολιτικής και κοινωνικής έκφρασης» (με απόψεις που μπορεί να ενοχλούν πολλούς) αλλά και μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης που λειτουργούν στον ελληνόφωνο κόσμο για μια σειρά ζητήματα.

Παραδοχή από τον ΙΟ της χαφιεδοτυπίας οτι μετά τις εκλογές η ακροαριστερή βία παρουσίασε ύφεση.
Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει και σε συμπεράσματα για το ποιός την υποκινούσε αυτή την βία.
Σε αντίθεση προς την «αριστερή» κι «αντιεξουσιαστική» βία, που μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου παρουσιάζει μια σχετική ύφεση, η «μαύρη» βία εμφανίζει, αντίθετα, σαφείς τάσεις πύκνωσης -με πέρασμα, μάλιστα, από τις «μαζικές» σε όλο και περισσότερες «αντάρτικες» ενέργειες.

http://www.enet.gr/


Συνεχίζεται ο ευνουχισμός της Αστυνομίας απο τον Χρυσοχοίδη.

ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ-ΠΟ.

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝ ΩΡΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;;
TOTE ME THN IΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟ KAI TON ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΤΑΝ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Η ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟΜΑΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ;; 
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που έβρισε και απείλησε για μια θέση στάθμευσης
Aπό το Α.Τ. Λουτρακίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κατά 40χρονου Αστυνομικού του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη για απειλή, εξύβριση και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.
Ειδικότερα, ο εν λόγω Αστυνομικός, ευρισκόμενος σε κανονική άδεια και χωρίς να κάνει χρήση της ιδιότητάς του, χθες και ώρα 17.50, διαπληκτίστηκε λεκτικά με ιδιώτη για διεκδικούμενη θέση στάθμευσης των αυτοκινήτων τους, και σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιώτη, τον εξύβρισε και απείλησε αυτόν επιδεικνύοντας προς το μέρος του μία φαλτσέτα (τύπου χαρτοκόπτη) με λάμα μήκους τουλάχιστον 10 εκατοστών.
Στη συνέχεια ο αστυνομικός τράπηκε σε φυγή και μετά την πάροδο περίπου μίας ώρας παρουσιάσθηκε στο Α.Τ. Λουτρακίου, όπου την ώρα που ενημέρωνε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για το περιστατικό, εμφανίσθηκε ο ιδιώτης, ο οποίος, αφού τον αναγνώρισε, υπέβαλε σε βάρος του έγκληση για τις παραπάνω πράξεις.
Ο συλληφθείς αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κορίνθου, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα.


Πάλι κατά των Αστυνομικών .



Οι μηχανισμοί προπαγάνδας του, όχι ποια και τόσο, "παρακρατικού" ΠΑΣΟΚ ξαναχτυπούν. Με στόχο να καλλιεργήσουν ένα κλίμα υπέρ των λαθρομεταναστών και σπίλωσης του κακού Έλληνα διώκτη τους, δημιούργησαν ακόμη ένα εικονικό επεισόδιο ξυλοδαρμού αλλοδαπού εγκληματία.

Τα γνωστά έντυπα έπαιξαν για ακόμη μια φορά τον συνήθη ρόλο τους τροφοδοτώντας την "κούφια" είδηση δια μέσου των πρωτοσέλιδων τους. Φυσικά, μην περιμένετε το σχετικό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο κρατούμενος είχε συλληφθεί για ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ με ΛΑΜΑ!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας προετοίμασε με το καλημέρα για τις προθέσεις της, δια στόματος του πρωθυπουργού στην υπόθεση της γιαλαντζί δολοφονίας Πακιστανού λαθρομετανάστη.

Πρώτοστάτης στα πρωτοσέλιδα και τις οθόνες ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ως άξιος αντικαταστάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, δίνει ρεσιτάλ συκοφαντικής δυσφήμισης του Έλληνα αστυνομικού. Σε μια Ελλάδα δίχως σύνορα, ο Έλληνας αστυνομικός είναι ο τελευταίος Ακρίτας της εποχής μας. Ο τελευταίος Έλληνας που μάχεται ακόμη καθημερινά ενάντια στο εισαγόμενο λαθραίο και αλλοδαπό έγκλημα που ολοένα και διογκώνεται! Ο ουσιαστικός αλλά και συμβολικός για τον Έλληνα πολιτη αυτός θεσμός πρέπει να "εξοντωθεί"!


Θα αλλάξει ονομασία στο χωριό.......

Στο Ελληνικό Αρκαδίας ο JEFFREY-Θα αλλάξει ονομασία στο χωριό για να μην θίγονται οι μετανάστες

ΝΤΡΟΠΗ  JEFFREY ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ....ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ''

Στο Ελληνικό Αρκαδίας βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα. Το πρωθυπουργικό ζεύγος μένει σε ξενώνα της περιοχής. Οι πληροφορίες μας από την περιοχή λένε ότι ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος ως γνωστόν είναι «γέννημα θρέμμα » του Ελληνικού, και τα είπαν για αρκετή ώρα. Επίσης οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τον ποταμό Λούσιο που βρίσκεται στην περιοχή. Oπως είναι γνωστό στο Λούσιο διοργανώνονται και πραγματοποιούνται, διάφορα σπόρ όπως rafting, kayak, trekking canyoning, κλπ, είναι όμως άγνωστο αν ο Γιώργος Παπανδρέου λάτρης γενικά των σπορ έκανε κάποιο από αυτά.


Nά πώς θα ξεπεραστεί η οικονομική κρίση



ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ...

46 άτομα έχει στο γραφείο της η Άννα!

20 η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και μόνο 5 ο έτερος υφυπουργός Γ. Πανάρετος.........




Από τρεις συνεργάτες, οκτώ ειδικούς συμβούλους και πολλούς άλλους υπαλλήλους στη Γραμματεία, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, ιδιαίτερα και πολιτικά γραφεία κ.λπ. αποτελείται ο μηχανισμός της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα οποία πρώτη παρουσίασε η καλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα esos.gr, υπό την υπουργό ως συνεργάτες υπηρετούν οι Ιωάννης Μήτσος, Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη και Γιάννης Χάλαρης, ενώ ως ειδικοί σύμβουλοι οι Εύη Χατζηανδρέου, Παύλος Γούσης, Ελένη Πετράκη, Ματίνα Στάππα, Ελένη Μωραΐτου, Χαρά Σωτηριάδου, Αργύρης Περουλάκης και Αλεξάνδρα Ιωαννίδου. Διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού ανέλαβε η Ευγενία Λοκανά με γραμματείς της τις κυρίες Γεωργία Θεοφανοπούλου και Μαρίνα Μαγκουρλίδου. Στο ιδιαίτερο γραφείο της υπουργού εργάζονται οι Ρούλα Μπικίδου, Αθηνά Πανούτσου και Μίζη Ελένη, στη Γραμματεία οι Σοφία Κυρούση και η Κατερίνα Καρβέλα, στο Πρωτοκόλλο η Αλεξάνδρα Μπουρνιά, η Δήμητρα Γαζή και η Ουρανία Σταύρακα, στις Δημόσιες Σχέσεις η Σταυρούλα Τσούτσουρα (διευθύντρια) και η Αγγελική Καρακατσάνη. Στο Πολιτικό Γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου εργάζονται οι: Αναστασία Χατζηδάκη, Βασιλική Σκαρτσούνη, Χρήστος Δρούζιας, Γιώργος Πλούσος, Μάρθα Παναγιώτου, Διονύσης Τσαγκρής, Ιωάννα Λογαρά, Γιώργος Σταθιάς και Έφη Μεγαγιάννη. Το πολυπρόσωπο Γραφείο Τύπου αποτελούν οι: Ρίτσα Γαλογαύρου, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Δώρα Τσολάκη, Νιόβη Λακοπούλου, Γιώργος Παπούλιας, Γιάννης Νάστος, Άννα Μπεκρή, Μαργαρίτα Βεβή, Σταματίνα Μοτάκη, Πελαγία Γιαννικοπούλου, Φραντζέσκα Φακάρου, Αλεξάνδρα Σπύρου και Νίκος Διαμανταρίδης. Μέχρι στιγμής δηλαδή χρειάζονται 46 άτομα στο γραφείο της υπουργού. Ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;


Και οι άνθρωποι των υφυπουργών Παιδείας
Με τους μισούς σχεδόν, σε σχέση με την υπουργό της, έχει επανδρώσει το γραφείο της η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Διευθύντρια του Γραφείου της έχει αναλάβει η Έφη Ζόμπολα με άμεσους συνεργάτες τους Λίτσα Σταύρακα, Ιωάννα Τσούπρα, Φωτεινή Τζουμάρα, Μαρία Βλαχούλη, Δέσποινα Αφεντούλη, Αλέξανδρο Μακρυγιάννη, Μαρία Παπαδημητρίου, Άννα Δελαπόρτα, Νίκο Γεωργιάδη, Κώστα Κασιμάτη, Μαργαρίτα Γλαράκη, Δημοσθένη Μπαρούτα, Πόπη Ζινέλη και Κώστα Σκανδάλη. Στη Γραμματεία υπηρετούν οι Άννα Παπαδοπούλου, Φωτεινή Αμερικάνου, Εύη Πετράκου, Γιάννης Παπανδρέου και Μιχάλης Μπελαδάκης.
Εξαιρετικά συγκρατημένος, σε αντιδιαστολή, στον διορισμό συνεργατών είναι ο έτερος υφυπουργός (εξωκοινοβουλευτικός) Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος μάλιστα προκήρυξε και όλες τις θέσεις του γραφείου του μέσω διαδικτύου. Το ιδιαίτερο γραφείο του υφυπουργού χειρίζεται η Τέτα Πολίτου, ειδικοί συνεργάτες είναι οι Δημήτριος Ευστρατίου και Νίκος Μεταξάς, ενώ την Επικοινωνία χειρίζονται οι Κωνσταντίνα Μαραγκού και Χρήστος Σκούρας.
Μπροστά στους, προς το παρόν πέντε μόνον, συνεργάτες του υφυπουργού, γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου χρειάζεται δέκα συνεργάτες! Αλήθεια, είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι απαραίτητοι; Και γιατί δεν προκηρύσσουν τις θέσεις μέσω διαδικτύου (λέμε τώρα); Και δεν έχουν συμπεριληφθεί οι άνθρωποι της ασφάλειας…
                    Στραβά μάτια (ξανα)κάνει η υπουργός

Γράφαμε στις 6 Δεκέμβρη ότι η Άννα Διαμαντοπούλου αποσπά εκπαιδευτικούς από νησιά για άλλα υπουργεία, ενώ δημόσια καταγγέλλει από την αρχή της θητείας της στο υπουργείο Παιδείας τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο κέντρο από περιοχές της παραμεθορίου και κυρίως τα νησιά. Τώρα ήρθε η σειρά να αποσπάσει καθηγητές στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του δικού της υπουργείου. Μόλις έφυγε το θέμα από την επικαιρότητα, προχώρησε στις αποσπάσεις. Την ίδια ώρα όμως μιλά σε συνεντεύξεις της για τεράστιο αριθμό αποσπασμένων καθηγητών (18.000), ακόμη μεγαλύτερο αυτού που υποστήριζε προ εβδομάδων. Μήπως υπάρχει ανακολουθία; Μήπως ήθελε να διώξει μόνο όσους είχαν αποσπάσει οι προηγούμενοι; Και εκείνο το «ξεκάθαρο και διάφανο πλαίσιο αποσπάσεων» που έλεγε, τι έγινε;
ΠΑΡΟΝ
Και όλα αυτά σεμνά και ταπεινά μη μας πάρει χαμπάρι  ο λαός .
Νίκος Αγαπηνός . 


Ο κος Ραγκούσης .



Την υπεράσπιση του Χιλιανού κρατούμενου, που ''βασανίστηκε'' από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ακροπόλεως, ανέλαβε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Ακόμα ρε Ραγκούση δεν έκανες αυτό που σου είπε ο Ντούμας στο βίντεο;;

Τι θα γίνει επιτέλους με αυτόν τον σαχλαμάρα ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται στα ΜΜΕ και να υπερασπίζεται κάθε αναρχικό και κακοποιό στοιχείο και κάθε αλλοδαπό λαθρομετανάστη . Ας μαζέψει λοιπόν τα σάλια του και ας μας  πει  πόσο αμείβεται  γι αυτές  του τις υπηρεσίες  και που βρίσκουν  τα χρήματα οι πελάτες του .
Νίκος Αγαπηνός .   


Γιατί στήνεται "βιομηχανία ελληνοποιήσεων";


Toυ Σταύρου Λυγερού(από την "Καθημερινή")

Το νομοσχέδιο για παραχώρηση ιθαγένειας σε μετανάστες συνεχίζει την πρακτική του ελληνικού κράτους να νομιμοποιεί μαζικά καταστάσεις, που διαμορφώθηκαν κατά κανόνα με παράνομο τρόπο. Υπενθυμίζουμε τις άδειες παραμονής που δόθηκαν σε παράνομους μετανάστες από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή.
Και οι δύο κυβερνήσεις διαβεβαίωναν ότι με τη μαζική νομιμοποίηση θα λυνόταν το πρόβλημα. Τα κύματα των παράνομων μεταναστών, όμως, θυμίζουν τις γενιές αυθαιρέτων. Κάθε νομιμοποίηση τροφοδότησε το επόμενο κύμα, ενισχύοντας την εντύπωση ότι όποιος μπαίνει στην Ελλάδα παρανόμως κατά κανόνα δεν τον διώχνουν και κάποια στιγμή νομιμοποιείται. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όμως, πάει πιο μακριά. Στήνει μια βιομηχανία......... ελληνοποιήσεων με υπαρκτό επιχείρημα την κάλυψη κοινωνικών-ανθρωπιστικών αναγκών. Πίσω απ’ αυτό, όμως, υπάρχει και το ιδεολόγημα του πολυεθνικού/πολυπολιτισμικού μοντέλου, αλλά και ψηφοθηρική σκοπιμότητα. Οι μαζικές ελληνοποιήσεις και η παραχώρηση στους μετανάστες δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές θα εξασφαλίσουν στο ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό πριμ, τουλάχιστον στην κρίσιμη αναμέτρηση του 2010.

Παρενέργειες
Οι Ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες της δεκαετίας 1990, που κατά κανόνα έχουν πια νομιμοποιηθεί, προκάλεσαν κοινωνικές παρενέργειες, αλλά λόγω πολιτισμικής ταυτότητας και τρόπου ζωής έχουν πια εισέλθει σε τροχιά κοινωνικής ενσωμάτωσης. Δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο με τις διογκούμενες ροές μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική. Η πείρα έχει αποδείξει ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν την τάση να αναπαράγουν στο δυτικό περιβάλλον τον τρόπο που ζούσαν στις χώρες προέλευσής τους και ως εκ τούτου να μην ενσωματώνονται. Εξ ου και η τάση δημιουργίας γκέτο.

Οι μετανάστες που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα έχουν προορισμό δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Λίγοι, όμως, καταφέρνουν να φύγουν από τη χώρα μας. Εχει αποδειχθεί ότι είναι πιο εύκολη η παράνομη είσοδος από την παράνομη έξοδο. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν χώρα–τράνζιτ, αλλά καταλήγει να γίνεται προορισμός, με αποτέλεσμα να λιμνάζει εδώ ο κύριος όγκος.

Η διαρκής συσσώρευση παράνομων μεταναστών, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία και όποτε βρίσκουν είναι «μαύρη» και κακοπληρωμένη, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την ασυδοσία, υπονομεύει τις κοινωνικές ισορροπίες και αλλοιώνει την εθνική ταυτότητα.

Αυτή είναι η κατάσταση και θα έπρεπε να έχει προκαλέσει ευρεία συζήτηση, όπως σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ μικρότερο πρόβλημα. Στην Ελλάδα, όμως, η παράνομη μετανάστευση θεωρείται πρόβλημα ρουτίνας και προσεγγίζεται με ανέξοδες αντιρατσιστικές ρητορικές, που στην πράξη τροφοδοτούν τον ρατσισμό. Κάθε διαφωνία χαρακτηρίζεται «ακροδεξιά» και «ρατσιστική». Η ιδεολογική τρομοκρατία, όμως, ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Απλώς, ακυρώνει τη δημόσια συζήτηση και βεβαίως χαρίζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και ειδικά λαϊκά στρώματα στο ΛΑΟΣ.

Στην προσπάθειά της να αποτρέψει την ανάπτυξη ξενοφοβίας και ρατσισμού, η ευρύτερη Αριστερά υποβαθμίζει συστηματικά τις αρνητικές επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης. Ο στρουθοκαμηλισμός της φέρνει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αφήνει πολιτικό κενό και διευκολύνει την Ακροδεξιά να διεισδύσει στα λαϊκά στρώματα. Αυτά είναι, άλλωστε, που κυρίως θίγονται από την παράνομη μετανάστευση και στο επίπεδο της απασχόλησης (λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τη «μαύρη» εργασία) και σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής.

Θέμα πολιτικής


Η παραχώρηση ιθαγένειας πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής. Τέτοια πολιτική, όμως, δεν υφίσταται. Εξ ου και το πρόβλημα συνεχώς οξύνεται. Αντί να θεσμοθετήσει αντικίνητρα για να συρρικνώσει τις ροές παράνομων μεταναστών, η κυβέρνηση Παπανδρέου μεθοδεύει βιομηχανία πολιτογραφήσεων, που εκ των πραγμάτων λειτουργεί ως κίνητρο.

Είναι προφανώς επιβεβλημένο να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά νόμιμων μεταναστών, που γεννήθηκαν, ζουν και πάνε σχολείο στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο για παιδιά που εισήλθαν παρανόμως με τους γονείς τους στην Ελλάδα. Δεν αρκεί να έχουν φοιτήσει μερικά χρόνια σε ελληνικά σχολεία, για να τους δίνεται η ιθαγένεια. Οι αιτήσεις πρέπει να εξετάζονται με θετική διάθεση, αλλά κατά περίπτωση.

Η εύκολη παραχώρηση ιθαγένειας στα παιδιά είναι από μόνη της ένα κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες να τεκνοποιήσουν. Το κίνητρο αυτό καθίσταται πολύ πιο ισχυρό από τη διάταξη, που προβλέπει ότι όποιο παιδί γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι «άγνωστης ιθαγένειας» ή δεν μπορεί να αποκτήσει άλλη ιθαγένεια θα παίρνει αυτομάτως την ελληνική. Η διάταξη αυτή (υπάρχει και στον κώδικα που ψηφίστηκε το 2004) είναι ασαφής και ανοίγει ένα επικίνδυνο παράθυρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα δεν έχουν χαρτιά και δεν αποκαλύπτουν τη χώρα καταγωγής τους για να μην απελαθούν. Ενα τέτοιο ζευγάρι γεννάει στην Ελλάδα παιδί. Το παιδί μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια των γονιών του, αλλά αυτοί έχουν ισχυρό κίνητρο να το κατατάξουν στην κατηγορία «άγνωστη ιθαγένεια», για να πάρει αμέσως την ελληνική ιθαγένεια.

Στη συνέχεια, ως πρόσωπα που έχουν τη γονική φροντίδα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας, μπορούν να πολιτογραφηθούν, κατ’ εξαίρεση της ισχύουσας προϋπόθεσης για νόμιμη συνεχή παραμονή στην Ελλάδα τουλάχιστον πέντε ετών. Αρκεί να βρίσκονται στη χώρα έστω και παρανόμως για τρία χρόνια.

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δίνει σχετικά εύκολα ιθαγένειες θα φθάσει στις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών και θα τροφοδοτήσει το ρεύμα παράνομης μετανάστευσης. Αυτή τη φορά, μάλιστα, θα έρχονται ζευγάρια και οικογένειες. Οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις δυνατότητες του νόμου για να τις εκμεταλλευθούν. Τις γνωρίζουν, όμως, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και οι δικηγόροι τους.


Υπέρ της αποδόσεως ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες ο Νικήτας Κακλαμάνης




  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.
ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ.....ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;;
 Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης συμπαρατάχθηκε ανοιχτά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών, για την οποία η Ρηγίλλης δεν έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρη θέση. «Έχω άποψη ως δήμαρχος, έχω εκφραστεί σε ανύποπτο χρόνο ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και αποκτούν ελληνική παιδεία και επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια να την παίρνουν, είμαι υπέρ». Άφησε ανοιχτό να δει θετικά και άλλες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. «Σε ό,τι αφορά το υπό σύνταξη νομοσχέδιο, αφήστε να το δούμε στις τελικές του διατάξεις, να το συζητήσουμε και ανάλογα θα τοποθετηθούμε και σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αφορά όλους τους δήμους της χώρας», δήλωσε.
Στις επόμενες δημοτικές εκλογές φροντίστε   λοιπόν να τον μαυρίσετε αφού τόσο πολύ αγαπά τους έγχρωμους και  θέλει να τους κάνει έλληνες .
Νίκος Αγαπηνός . 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More