14.11.11

Σήμερα στις 22.00 ΟΙ ΘΥΡΩΡΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ανοίγουν το θυρωρείο!

ΟΙ ΘΥΡΩΡΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ!

Όταν στην πόλη πέφτει το σκοτάδι και ο Εζέλ κάνει περατζάδα στους τηλεοπτικούς δέκτες ανήλικων κορασίδων και γιαγιάδων, δύο περίεργες φιγούρες ανοίγουν το θυρωρείο, παίρνουν το μικρόφωνο και αναλαμβάνουν να εξερευνήσουν υποθέσεις που ακόμη και ο ίδιος ο Κοκκινόπουλος στον Κόκκινο Κύκλο δεν θα τολμούσε να αγγίξει. Μια περιπλάνηση στα ένοχα μυστικά της πολυκατοικίας, γεμάτη με μυστήριο, ίντριγκα, δολοπλοκία, μιμήσεις και ισχυρές δόση χιούμορ.... Στο θυρωρείο όμως της πολυκατοικίας κρύβεται κάποιο μυστικό που κάνει όλα τα άλλα να φαντάζουν μικρότητες. Θα το ανακαλύψετε; Αυτοί είναι «Οι θυρωροί της Νύχτας»... Αν θέλετε να το προσπαθήσετε, κάθε Δευτέρα βράδυ δέκα με έντεκα (22:00-23:00 για τους πιο... στρατικοποιημένους) με τον Τάσο και τον Μιχάλη στο Axis Radio.gr


Ο Παπαδήμος τώρα έχει άλλες προτεραιότητες!

Ληστές έδεσαν 12χρονο στο σπίτι του στο Καπανδρίτι! Κύριε Παπαδήμο γι’ αυτό θα κάνετε κάτι ή δεν ενδιαφέρει την Ευρώπη;



Απίστευτο περιστατικό στην άλλοτε ασφαλή χώρα που λέγεται Ελλάδα.
Δωδεκάχρονος ήρθε αντιμέτωπος λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με τρεις δράστες, που εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρισκόταν στην περιοχή του Καπανδριτίου!
Μάλιστα, οι τρεις ένοπλοι έδεσαν τον ανήλικο!
Εισέβαλαν ανενόχλητοι από την πόρτα του σπιτιού, κρατώντας μαχαίρια και πιστόλια, ακινητοποίησαν τον 12χρονο πριν προλάβει να κάνει την παραμικρή κίνηση και για αρκετή ώρα αλώνιζαν μέσα στο σπίτι, καταφέρνοντας τελικά να πάρουν χρήματα και χρυσαφικά.
Πάλι καλά, δεν πείραξαν τον ανήλικο, ο οποίος σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε τους γονείς του.
Οι δράστες παραμένουν άφαντοι.


Το θυμήθηκε αφού τον πέταξαν...

υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση, Λουκάς Πα
Μπεγλίτης: «Τα 'παιρναν αξιωματικοί και δημοσιογράφοι στο Πεντάγωνο»!

Βόμβες, κατόπιν εορτής έριξε λίγες ημέρες μετά την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Αμύνας, ο τέως υπουργός Πάνος Μπεγλίτης καταγγέλοντας συμφέροντα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία -όπως υποστηρίζει- πολέμησε, χωρίς ωστόσο αυτό να το κάνει γνωστό έγκαιρα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Εσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη».
Πρόσθεσε μάλιστα πως είχε σκοπό να βάλει πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα, γεγονός που ταρακούνησε πολλούς «δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουργούν οριζόντια. Ήθελα να βάλω πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε, Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους 'delivery boys'. Ορισμένοι δημοσιογράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμφερόντων με περιοδικά ιλουστρασιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω».
Ο κ.Μπεγλίτης επιτέθηκε και στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας χαρακτηρίζοντας το σχήμα της σουρεαλιστικό, ενώ δήλωσε «προκαλεί προβληματισμούς για το μέλλον, και θα προκαλέσει εσωτερικές αντιφάσεις και εκρήξεις. Μετά τη λυσσαλέα επίθεση της Ακροδεξιάς στις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις βλέπουμε να σπεύδουν οι προστάτιδες δυνάμεις να σπεύσουν στο ΥΠΕΘΑ για να προστατέψουν τον πελατειακό τους χώρο».
Ο κ. Μπεγλίτης επέκρινε την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, δηλώνοντας ότι περίμενε ένα σχήμα περισσότερο ευέλικτο και λιγότερο δυσκίνητο. Τόνισε δε πως αν και έχει συνειδησιακό πρόβλημα με τη συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Δεν πυροβολώ τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρόσθεσε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Το μείζον είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.


Έκανε το πατριωτικό του καθήκον!

Όταν ο Σαρκοζί πήγε να δείρει τον Γιώργο στις Κάννες
Όταν ο Σαρκοζί πήγε να δείρει τον Γιώργο στις Κάννες!
Έξαλλος φέρεται να είναι με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί από τότε που ο πρώην πρωθυπουργός εξηγγειλε το περίφημο δημοψήφισμα το οποίο τον οδήγησε και στην πτώση του.
Ο Νικολά Σαρκοζί με διαρροές στο γαλλικό Τύπο δεν έκρυβε την οργή του για το ελληνικό δημοψήφισμα που απειλούσε με διάλυση την ευρωζώνη καθώς στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία θα δρομολογούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μιλώντας με συνεργάτες του στις Κάννες, μετά την θυελλώδη συνεδρία των G20 ο Σαρκοζί είπε ότι ο Παπανδρέου είναι τρελός και καταθλιπτικός και όταν οι χαρακτηρισμοί αυτοί διέρρευσαν στην εφημερίδα Parisien ουδέποτε διεψεύστησαν από το γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο. Την περασμένη Πέμπτη, η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα "Le Canard enchaine" (Το αλυσοδεμένο παπί) δημοσίευσε απόσπάσματα από όσα είπε ο Σαρκοζί για τον Παπανδρέου στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου των Καννών. «Είναι ένας μαλ..κας, ένας πραγματικός μαλ..κας που αφού αποδέχτηκε τη δανειακή σύμβαση μετά γύρισε στην Ελλάδα και εξήγγειλε δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά εναντίον της ευρωζώνης από έναν τρελό.»
Λέγεται ότι στη Σύνοδο των G20 στις Κάννες, έγιναν ανεκδιήγητα πράγματα, όταν όλοι οι ηγέτες του πλανήτη με πρώτους τον  Σαρκοζί και την Μέρκελ επιτέθηκαν φραστικά στον Παπανδρέου επειδή δεν τους ενημέρωσε για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα που έβαζε σε κίνδυνο την ευρωζώνη. Φαίνεται ότι σε μια στιγμή, ο Σαρκοζί σε έξαλλη κατάσταση πάτησε το ένα πόδι στην κάρεκλα του και ήταν έτοιμος να ανέβει στο τραπέζι, αλλά τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του, φωνάζοντας προς τον Παπανδρέου "You are a f..cking psycho". Λέγεται ακόμα ότι στο ίδιο κλίμα ήταν και η Μέρκελ αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσει ακραίες εκφράσεις, η οποία του είπε ότι είναι αδιανόητο να αποφασίζει για το μέλλον της ευρωζώνης χωρίς να μας ενημερώνεις».
Ο Σαρκοζί ήταν διπλά οργισμένος με το Γιώργο, και αισθάνθηκε εξαπατημένος αφού είχε δώσει τεράστια μάχη για να πείσει εκβιάζοντας τους γάλλους τραπεζίτες να δεχτούν κούρεμα κατά 50% των ομολόγων που είχαν στην κατοχή τους. Η απόφαση αυτή είχε πολύ μεγάλο κόστος για το Σαρκοζί αφού προκειμένου να διασφαλιστεί η δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα ήρθε σε ρήξη με το γαλλικό τραπεζικό κατεστημένο.


Βενιζέλος όχι άλλα μέτρα... Ποιός τον πιστεύει;

Γολγοθά λιτότητας έως το 2015 φέρνει το Νέο Μνημόνιο
Γολγοθά λιτότητας έως το 2015 φέρνει το Νέο Μνημόνιο!

Σε ένα πραγματικό Γολγοθά θα υποβάλλει μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες το Νέο Μνημόνιο που θα υπογράψει η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου με τους δανειστές μας, καθώς βασικός στόχος του θα είναι η επίτευξη ελλείμματος κάτω του 3% έως το 2015, πράγμα που οδηγεί σε νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο, νέο φορολογικό σύστημα αλλά και αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Το Νέο Μνημόνιο, όπως αναφέρουν σήμερα τα ΝΕΑ, είναι το προπαιτούμενο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από την Τρόικα. Βάσει αυτού του Μνημονίου άλλωστε καταστρώνει τις προγραμματικές του δηλώσεις, τις οποίες θα εκφωνήσει σήμερα στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Βασική κατεύθυνση του Μνημονίου θα είναι η μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο 3% του ΑΕΠ, και για να επιτευχθεί αυτό θα γίνουν αλλαγές σε οκτώ τομείς:
  • Φορολογία: Το Νέο Μνημόνιο προβλέπει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με καθολικό πόθεν έσχες, αποτύπωση σε ειδικό έντυπο του συνόλου των εισοδημάτων και των καταθέσεων, νέα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση φοροαπαλλαγών (όπως ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά), με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι το Μάρτιο του 2012. Παράλληλα στο παιχνίδι της είσπραξης των φόρων θα μπουν και ιδιώτες, ενώ θα κλείσουν και περίπου 200 εφορίες.
  • Συντάξεις: Κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών με στόχο η λίστα να καλύπτει μέχρι το 10% των εργαζομένων, μείωση των επικουρικών ταμείων και εφαρμογή από 1-1-2012 της νομοθεσίας για τις επικουρικές. Το Μνημόνιο αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο για νέο ασφαλιστικό αν οι δαπάνες για συντάξεις μέχρι το 2060 ξεπεράσουν το 2,5% του ΑΕΠ.
  • Δημόσιο: Μετά τους 30.000 δημοσίους υπαλλήλους που μπαίνουν σε εφεδρεία μέσα στο 2011, η καμπάνα της εργασιακής εφεδρείας θα χτυπήσει για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων σε φορείς του Δημοσίου που θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν το 2012.
  • Ιδιωτικοποιήσεις: Ο φιλόδοξος στόχος που έχει τεθεί είναι να αντληθούν ως και 35 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2014, και 50 δισ. ένα χρόνο μετά, με πώληση μειοψηφικών πακέτων σε δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και των τραπεζών που θα κρατικοποιηθούν λόγω του PSI. Ακόμα, μέχρι το τέλος του 2011, θα επεκταθούν οι συμβάσεις του ΟΠΑΠ και του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ενώ το κράτος θα πωλήσει τη συμμετοχή του σε Εθνική Τράπεζα (1,2%), Alpha (0,6%), Τράπεζα Πειραιώς (1,2%) ενώ θα γίνουν πωλήσεις και αδειών κινητής τηλεφωνίας.  Το 2012 θα πουληθούν μετοχές της ειδικής εταιρείας στην οποία θα δοθούν τα Κρατικά Λαχεία, ακίνητα του δημοσίου, καθώς και ποσοστά στον ΟΠΑΠ, στη ΛΑΡΚΟ, στην ΕΑΣ και στο Καζίνο της Πάρνηθας.
  • Ανοιγμα επαγγελμάτων: Εδώ προβλέπεται μείωση των ανώτατων αμοιβών των συμβολαιογράφων, μειώση στα ποσά αναφοράς για τις παραστάσεις δικηγόρων και πιθανώς αλλαγές στις εισφορές δικηγόρων και μηχανικών.
  • Τράπεζες: Το Νέο Μνημόνιο μιλά ανοικτά για ενθάρρυνση των τραπεζών να δημιουργήσουν συμμαχικά σχήματα, και περιγράφει  το πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η ενίσχυσή τους ώστε τα ίδια κεφάλαια να φτάσουν το 10% ως τον Αύγουστο του 2012. Οσες δεν θα τα καταφέρουν θα οδηγηθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και άρα στην κρατικοποίηση. Ο αντίθετος δρόμος, της ιδιωτικοποίησης, προβλέπεται για την Αγροτική Τράπεζα καθώς και για το τμήμα δανείων του Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που θα διασπαστεί.
  • Μεταφορές: Μέχρι τις αρχές του 2013 τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕ θα αυξηθούν κατά 25% τουλάχιστον, ενώ θα μειωθεί η μεταβατική περίοδος για την απελεύθέρωση των οδικών μεταφορών. Ειδική μνεία γινεται και για τα ταξί, όπου η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα άρει τα εμπόδια για την είσοδο στην αγορά των ταξί, δηλαδή τον περιορισμό στις άδειες.
  • Ανάπτυξη: Το Νέο Μνημόνιο μιλά για σχέδιο δράσης για τον Τουρισμό, καθώς και για κλάδους με προοπτικές ανάπτυξης, όπως το λιανεμπόριο, τα τρόφιμα, η γεωργία και οι ιχθυοκαλλιέργειες.


Έλληνες ετοιμαστείτε...

Στις 19.00 το απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.


Στις 19.00 το απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Σύσκεψη Παπαδήμου - Βενιζέλου το μεσημέρι
  
Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά  Παπαδήμο. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, κάτι που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 19.00. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ο κ. Παπαδήμος έχει ζητήσει από τους υπουργούς της κυβέρνησής του να του στείλουν ως σήμερα το πρωί από μια δισέλιδη επιστολή με τις προτεραιότητες του κάθε υπουργείου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να αποφασίσει τι θα συμπεριλάβει από όλα αυτά στην ομιλία του. Επίσης, το μεσημέρι, ο νέος πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο, φυσικά, τις προγραμματικές δηλώσεις.
Ο κ. Παπαδήμος, κατά την ομιλία του, αναμένεται να στείλει σαφή μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, για την πιστή και ταχύτατη εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, υπό την πίεση που ασκείται από την Ευρώπη για εφαρμογή κατά γράμμα των όσων έχουν συμφωνηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι έγιναν πολλά, ωστόσο δεν είναι αρκετά, αλλά και πως είναι αισιόδοξος, ωστόσο ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και απαιτείται ενότητα και συνεννόηση για να πετύχει το εγχείρημα.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κ. Παπαδήμος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αλλά και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Επίσης, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μέσα στην εβδομάδα και το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, ώστε να βρεθεί από κοντά με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι έχει να κάνει με την αποδέσμευση της 6ης δόσης, αυτό εκτιμάται ότι θα μπορέσει να γίνει κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου.


Έφτασε η ώρα των πατριωτών!

Αν δεν το καταλάβατε, έφτασε η ώρα των πατριωτών!


zaf_c
γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος.
Μετά την κυβέρνηση συνεργασίας, στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας συμφωνούν ότι έφτασε το τέλος της μεταπολίτευσης. Τους το ομολογούν εδώ και καιρό οι ιδεολογικοί τους ινστρούχτορες των καναλιών και των εφημερίδων. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι Έλληνες έχουν χάσει την αξιοπιστία τους στο πολιτικό σύστημα αλλά και στην Έυρώπη καθώς δεν βρήκαν εκεί το ελδοράδο που τους είχαν υποσχεθεί. Όποτε πάλι τολμούν να κάνουν κάποια δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες θέλουν να γίνουν και πάλι αφεντικά στον τόπο τους. Και μπορεί η πάσης φύσεως αριστερά, απομυζώντας το ΠΑΣΟΚ, να εμφανίζει μία δημοσκοπική άνοδο αλλά και αυτή αναγκάζεται να συμπεριλάβει τον πατριωτισμό στο πολιτικό λεξιλόγιό της. Αν αυτά δεν σας αρκούν για να καταλάβετε ότι έφτασε η ώρα του πατριωτισμού τότε μπορούμε να συνεχίσουμε.
Στελέχη του ΛΑΟΣ, κάποια μάλιστα με εθνικιστικό παρελθόν, συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Και μπορεί κάποιος να έχει λίγες ή πάρα πολλές αντιρρήσεις για την πολιτική ορθότητα αυτής της προσπάθειας αλλά δεν παύει αυτή να αποτελεί γεγονός. Παράλληλα η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει μία μεγάλη δημοσκοπική άνοδο, την ίδια ώρα που το Εθνικό Μέτωπο αναπτύσσεται και ανένταχτες ή αυτόνομες ομάδες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα. Παλαιοί και νέοι εκδοτικοί οίκοι βγάζουν βιβλία με καταιγιστικούς ρυθμούς, έντυπα συνεχίζουν να εκδίδονται ενώ εκδηλώσεις γίνονται πολλές και ποιοτικές.
Και μπορεί όλοι οι παραπάνω να βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου προσπαθώντας να αρπάξουν ψήφους ή στελέχη αλλά δεν παύουν και να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Εξηγούμεθα: Η είσοδος του ΛΑΟΣ στην βουλή νομιμοποίησε την συζήτηση για το μεταναστευτικό και τον πατριωτισμό ενώ παράλληλα δημιούργησε μία δεξαμενή ψήφων και οπαδών για τους υπόλοιπους. Ο ακτιβισμός και η μετέπειτα πολιτικοποίηση της Χρυσής Αυγής άφησε χώρο για την επαναδραστηριοποίηση του Εθνικού Μετώπου και την στελέχωση των αυτόνομων ομάδων. Και ούτω καθ εξής. Αν ακόμα δεν πειστήκατε για την είσοδο του πατριωτισμού στο προσκήνιο συνεχίζουμε....
Πρόσωπα, συλλογικότητες και έντυπα της κεντροαριστεράς βλέπε Χαντζάρας, Θεοδωράκης, Άρδην κλπ έχουν βάλει στο λεξιλόγιό τους την πατριωτική ιδεολογία προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσουν από αριστερά το εθνικό ξέσπασμα των Έλλήνων. Δημοσιογράφοι μικρών και μεγάλων καναλιών «παίζουν» με τα εθνικά θέματα γιατί πολύ απλά βλέπουν ότι αυτά πουλάνε. Πιο ελπιδοφόρο ακόμα είναι το ξεπήδημα δεκάδων συλλόγων σε όλη την χώρα που ασχολούνται με την ιστορία και τις παραδώσεις αυτού του τόπου όπως για παράδειγμα οι σύλλογοι πειραματικής αρχαιολογίας.
Όσοι δεν έχετε πεισθεί ακόμα για το ξέσπασμα του πατριωτισμού πηγαίνετε νοερά μια δεκαετία πριν. Όταν μία σειρά από κόμματα και οργανώσεις μάλωναν για το 0,1 ενώ έντυπα και βιβλιοπωλεία φυτοζωούσαν. Θυμηθείτε τον αστικό ευδαιμονισμό και την αριστερή κουλτούρα που κυριαρχούσαν παντού και συγκρίνεται τα με την απαξίωση που βιώνουν αυτά σήμερα.
Είμαστε σίγουροι ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι αρχηγισμοί και το ξεκατίνιασμα δεν θα εκλείψουν ποτέ από τον πατριωτικό χώρο. Αυτά όμως δεν θα εμποδίσουν την άνοδό του καθώς αυτός πλέον έχει μπει σε μία τροχιά κοινωνικής μηχανικής και αποτελεί την μόνη διέξοδο στην κρίσιμη μάζα πολιτικής ανατροπής αυτού του τόπου. Θυμηθείτε απλά το κίνημα των αγανακτισμένων το καλοκαίρι, την ώρα της μέγιστης διόγκωσής του πόσο εύκολα κερδίθηκε από το γαλανόλευκο της πάνω πλατείας και όχι από το μίζερο κόκκινο της κάτω. Κυρίες και κύριοι έφτασε η ώρα των πατριωτών και κυρίως φτάνει η ώρα του τέλους γιαυτούς που ρήμαξαν την πατρίδα.
 www.elkosmos.gr 


Κάθε ημέρα axisradio. gr ....

Σήμερα στις 12.00 "Propaganda" στο Axis Radio!

141111-propagandaΣήμερα στις 12:00 στο Axis Radio, η "Propaganda" πάει... Κύπρο, με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους. Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος θα μιλήσει με εκπροσώπους του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για τις εξελίξεις στην Μεγαλόνησο και τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που ετοιμάζουν. Στην εκπομπή θα παρέμβει τηλεφωνικά και ο συγγραφέας Σταύρος Καρκαλέτσης. Συντονιστείτε...
 axisradio.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More