14.11.11

Έλληνες ετοιμαστείτε...

Στις 19.00 το απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.


Στις 19.00 το απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Σύσκεψη Παπαδήμου - Βενιζέλου το μεσημέρι
  
Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά  Παπαδήμο. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, κάτι που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 19.00. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ο κ. Παπαδήμος έχει ζητήσει από τους υπουργούς της κυβέρνησής του να του στείλουν ως σήμερα το πρωί από μια δισέλιδη επιστολή με τις προτεραιότητες του κάθε υπουργείου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να αποφασίσει τι θα συμπεριλάβει από όλα αυτά στην ομιλία του. Επίσης, το μεσημέρι, ο νέος πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο, φυσικά, τις προγραμματικές δηλώσεις.
Ο κ. Παπαδήμος, κατά την ομιλία του, αναμένεται να στείλει σαφή μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, για την πιστή και ταχύτατη εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, υπό την πίεση που ασκείται από την Ευρώπη για εφαρμογή κατά γράμμα των όσων έχουν συμφωνηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι έγιναν πολλά, ωστόσο δεν είναι αρκετά, αλλά και πως είναι αισιόδοξος, ωστόσο ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και απαιτείται ενότητα και συνεννόηση για να πετύχει το εγχείρημα.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κ. Παπαδήμος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αλλά και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Επίσης, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μέσα στην εβδομάδα και το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, ώστε να βρεθεί από κοντά με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι έχει να κάνει με την αποδέσμευση της 6ης δόσης, αυτό εκτιμάται ότι θα μπορέσει να γίνει κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More