14.11.11

Το θυμήθηκε αφού τον πέταξαν...

υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση, Λουκάς Πα
Μπεγλίτης: «Τα 'παιρναν αξιωματικοί και δημοσιογράφοι στο Πεντάγωνο»!

Βόμβες, κατόπιν εορτής έριξε λίγες ημέρες μετά την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Αμύνας, ο τέως υπουργός Πάνος Μπεγλίτης καταγγέλοντας συμφέροντα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία -όπως υποστηρίζει- πολέμησε, χωρίς ωστόσο αυτό να το κάνει γνωστό έγκαιρα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Εσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη».
Πρόσθεσε μάλιστα πως είχε σκοπό να βάλει πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα, γεγονός που ταρακούνησε πολλούς «δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουργούν οριζόντια. Ήθελα να βάλω πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε, Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους 'delivery boys'. Ορισμένοι δημοσιογράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμφερόντων με περιοδικά ιλουστρασιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω».
Ο κ.Μπεγλίτης επιτέθηκε και στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας χαρακτηρίζοντας το σχήμα της σουρεαλιστικό, ενώ δήλωσε «προκαλεί προβληματισμούς για το μέλλον, και θα προκαλέσει εσωτερικές αντιφάσεις και εκρήξεις. Μετά τη λυσσαλέα επίθεση της Ακροδεξιάς στις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις βλέπουμε να σπεύδουν οι προστάτιδες δυνάμεις να σπεύσουν στο ΥΠΕΘΑ για να προστατέψουν τον πελατειακό τους χώρο».
Ο κ. Μπεγλίτης επέκρινε την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, δηλώνοντας ότι περίμενε ένα σχήμα περισσότερο ευέλικτο και λιγότερο δυσκίνητο. Τόνισε δε πως αν και έχει συνειδησιακό πρόβλημα με τη συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Δεν πυροβολώ τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρόσθεσε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Το μείζον είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More