23.4.10

Ας βοηθήσει και την Ελλάδα μας.....


Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος Γεώργιος


Από http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Ο Άγιος Γεώργιος (γνωστός στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως Τροπαιοφόρος) είναι από τους πιο γνωστούς αγίους της σε ολόκληρο τον Χριστιανικό (και μη) κόσμο. Γιορτάζει στις 23 Απριλίου ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με του Ιουλιανό ημερολόγιο, εάν η ημέρα συμπέσει πριν το Πάσχα, μετατίθεται την Δευτέρα της Διακαινησίμου. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, της Αγγλικανικής Εκκλησίας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας και επίσης για κάποιες διαμαρτυρόμενες ομολογίες που αποδέχονται την απόδοση τιμών σε Αγίους...

Ο Άγιος μαρτύρησε προσευχόμενος, «απετμήθη την κεφαλήν», την Παρασκευή 23 Απριλίου του έτους 303 μ.Χ. Κατά δε τον υπολογισμό του ιστορικού Ευσεβίου, και σύμφωνα με το μακεδονικό ημερολόγιο, αντιστοιχούσε στην Παρασκευή της Διακαινησίμου, του Πάσχα. Κρυφά σήκωσαν οι Χριστιανοί το πάντιμο λείψανο του και το έθαψαν, μαζί με αυτό της αγίας μητρός του, η οποία μαρτύρησε την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Ο πιστός υπηρέτης του Αγίου, Πασικράτης, εκτελώντας την επιθυμία του Αγίου, παρέλαβε το άγιο λείψανο του Μάρτυρα, μαζί με αυτό της μητέρας του, και τα μετέφερε στην Λύδδα της Παλαιστίνης. Από εκεί, όπως βεβαιώνουν οι πηγές, οι Σταυροφόροι πήραν τα ιερά λείψανα της Αγίας Πολυχρονίας και τα μετέφεραν στην Δύση.
Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Επίσης, θεωρούταν Άγιος προστάτης των Σταυροφόρων και των Προσκόπων. Ως πολεμικός άγιος και ελευθερωτής συγκεντρώνει πολλές θαυμάσιες διηγήσεις και παραδόσεις, από τις οποίες η σπουδαιότερη είναι αυτή που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και της σωτηρίας της βασιλοπούλας. Το θηρίο αυτό φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα στη Λιβύη και το άφηνε να τρέχει μόνον όταν έβρισκε κάποιον άνθρωπο να φάει. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκοντα. Ολόκληροι στρατοί είχαν αντιταχθεί με αυτό το τέρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κλήρος έφερε και την σειρά της βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος φονεύοντας τον δράκο.
Διαβάστε περισσότερα...


Εμείς τι να πούμε.....

Εγκληματήσατε κατά του λαού, κύριε Παπανδρέου...

  • Πάλι μακριά από την Αθήνα σε κρίσιμη ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου
  • Αποφεύγει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός της χώρας και προτιμά να περνάει την ώρα του ταξιδεύοντας, κωπηλατώντας ή... ακούγοντας. Αποφεύγει να μιλάει, γιατί όλοι εμείς δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε, είμαστε κατώτεροί του πνευματικά...!
«Κόκκινη γραμμή», λέει η κυβερνητική προπαγάνδα θα βάλει… ο Γ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ, στην Κομισιόν και τις απαιτήσεις του. Μη σπεύδετε να χαρείτε, πρώτον, διότι οι επαίτες δε μπορούν να βάζουν όρους και, δεύτερο, διότι οι «όροι» είναι… νέα μέτρα σε επτά μήνες, όχι αμέσως, δηλαδή αυτό που έχει ήδη δηλώσει ο Στρος Καν και δεν έχει αντίρρηση να μας τα φορέσει το 2011!
Κατά τα άλλα, όπως με περισσό θράσος δηλώνουν στις φιλικές τους εφημερίδες, είναι πρόθυμη η κυβέρνηση να «περάσει» σύντομα το ασφαλιστικό από τη Βουλή, υιοθετώντας όλες τις αλλαγές που απαιτεί η Κομισιόν και έτοιμη να προχωρήσει στην ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, με διεύρυνση του πλαφόν των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, αλλαγή στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.λπ.! Δηλαδή, αυτά που ζητούν για το 2010 τα κάνει όλα, μόνο που θέλει ανάσα επτά μηνών για να τα κάνει και στον ιδιωτικό τομέα!
Και ο λαός που τους ψήφισε τους απαντά μέσα από post φιλικής τους εφημερίδας: «Κύριε Παπανδρέου, παίξατε με τις τύχες ενός ολόκληρου λαού. Εγώ, φυσικά, πιστεύω πως σας βάλανε να το κάνετε και δεχτήκατε. Και φυσικά αυτό είναι προδοσία και οφείλετε να λογοδοτήσετε. Άλλοι λένε πως κάνατε λάθος εκτιμήσεις, άλλοι… Ό,τι και να δεχτούμε, το συμπέρασμα είναι πως εγκληματήσατε. ΕΠΙΤΗΔΕΣ. Εγκληματήσατε κατά του ΛΑΟΥ, κύριε Παπανδρέου. Και τώρα θέλετε –λέτε– να τον σώσετε!!! Καλύτερα όχι. Φύγετε»!...
Εμείς τι να προσθέσουμε;
Πηγή


Δεν έχουν το Θεό τους !!!!!

Μεγάλες αντιδράσεις για την απόφαση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου να καλέσει ΔΝΤ και ΕΕ για στήριξη
Image"Σεισμικές" αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και σε όλη την πολιτική σκηνή από την απόφαση του πρωθυπουργού  Γ.Παπανδρέου να ενεργοποίησει τον μηχανισμό στήριξης με δηλώσεις του από το Καστελόριζο. Με την γνωστή επωρό περί "βύθισης" της χώρας, έδωσε έδωσε ήδη εντολή στον υπουργό Οικονομικών, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες. «Η οικονομική εξάρτηση του τόπου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι προσωπικό κατόρθωμα του Πρωθυπουργού» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επιτιθέμενος εκ νέου με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης.
«Κληρονομήσαμε ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί, μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των εταίρων της... Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια μας και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορες πόνεσαν αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας μέσα από μαραθώνιο διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ενωσης για τη στήριξη της χώρας μας...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ.Παπανδρέου.
Στο εσωτερικό του κόμματος οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και το αίτημα του Γ.Παναγιωτακόπουλο για έκτακτο συνέδριο, ακούγεται από χείλη κορυφαίων στελεχών.
Δριμεία επίθεση σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εξαπέλυσε το ΚΚΕ καλώντας το λαό σε συστράτευση με το ΚΚΕ «για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί τη μοναδική δημοκρατική διέξοδο για τον τόπο, ζήτησε ο Α.Τσίπρας.
Απόλυτα αρνητική και η θέση του εμπορικού κόσμου:«Ευχή όλων μας είναι το περιβόητο για την κυβέρνηση δίχτυ ασφαλείας να μη μετατραπεί σε δίχτυ που θα παγιδεύσει σε θολά νερά την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της οικονομίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλος. 
Πρόσθεσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος ήλπιζε ότι θα αποφευχθεί ο σκόπελος. Παράλληλά, υποβάθμισε το ρόλο της Ε.Ε. στον μηχανισμό, λέγοντας: "Τελικά, βρεθήκαμε στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ας ελπίσουμε ότι στη λήψη των όποιων αποφάσεων, που σίγουρα θα είναι επώδυνες, θα συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση".
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν στην απόφαση της 25ης Μαρτίου είτε γιατί δεν πίστεψαν στην βούληση της ΕΕ είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία. «Σήμερα», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, «κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τη δυσκολία δανεισμού, ήρθε η στιγμή το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε μαζί με τους ηγέτες της Ευρώπης».
Ταχεία δράση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα δεσμεύθηκε να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία γνώση σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει σήμερα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν για τη χορήγηση έκτακτων δανείων στη χώρα αφότου Επιτροπή και ΕΚΤ αποφανθούν ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι έγκυρο.
«Σε πρώτο στάδιο, η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα προχωρήσουν σε γνωμοδότηση όσον αφορά στην ανάγκη ενεργοποίησης του μηχανισμού και μόλις αυτή δοθεί στη δημοσιότητα, το Eurogroup θα αποφασίσει επισήμως για την ενεργοποίηση του μηχανισμού», δήλωσε, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη λήψη της απόφασης.«Η ενεργοποίηση δεν θα πάρει εβδομάδες. Θα γίνει μάλλον σύντομα», δήλωσε.
Παράλληλα, ο Αλταφάζ τόνισε ότι ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν θα υπογραμμίσει τη στενή συνεργασία με το ΔΝΤ για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.
Ανέφερε επίσης ότι η Κομισιόν δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Οι ελληνικές αρχές έκαναν ό,τι χρειάζεται για τη μείωση του ελλείμματος το 2010, πρόσθεσε.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να δράσει άμεσα για να ικανοποιήσει το αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει κανένα σχόλιο αναφορικά με το αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ/ΔΝΤ, ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μεταβαίνει στις ΗΠΑ, όπου θα παρευρεθεί στην εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ.
Σε ενθαρρυντικές για τη στάση της Γερμανίας δηλώσεις είχε προβεί λίγο πριν το ελληνικό αίτημα για ενεργοποίηση του μηχανισμού ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μίχαελ Οφερ.
Συγκεκριμένα, διαβεβαίωσε πως η γερμανική κυβέρνηση είναι «έτοιμη να δράσει άμεσα» υπέρ της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως το Βερολίνο επιδεικνύει την αλληλεγγύη του από καθήκον και «για το εθνικό του συμφέρον».
Ο εκπρόσωπος πάντως υπενθύμισε τα ενδιάμεσα στάδια που απαιτούνται για την καταβολή χρημάτων στην Ελλάδα, όπως μία εξέταση της κατάστασης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη διαπίστωση απουσίας εναλλακτικών λύσεων και μία ομόφωνη απόφαση των ηγετών των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Μετά την απόφαση ενεργοποίησης, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου 20 λεπτών με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η Α.Μέρκελ κάλεσε τον Γ.Παπανδρέου μετά τη δήλωσή του και ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε σύσκεψη για τα προβλήματα του Καστελόριζου, στην οποία συμμετείχαν και τοπικοί φορείς.
Το πρωί ο πρωθυπουργός δέχτηκε μήνυμα από τον Ισπανό ομόλογό του και προεδρεύοντα της ΕΕ Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Λίγο αργότερα, ισπανική κυβερνητική πηγή εξέφρασε ικανοποίηση για την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και ελπίδα για τη βελτίωση της κατάστασης στη χώρα μας.
Ο Μπεν Μέι, αναλυτής στην Capital Economics δήλωσε στο Reuters: «Σίγουρα δεν πρόκειται για έκπληξη. Εδώ και λίγο καιρό νιώθαμε ότι ήταν αναπόφευκτο και ότι θα το ζητούσαν αργά ή γρήγορα. Με την πίεση που άσκησαν τις τελευταίες ημέρες οι αγορές, ήταν πραγματικά αναπόφευκτο. Οι αποδόσεις έχουν πέσει λίγο, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές, κάτι που ίσως υπογραμμίζει ότι υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν η βοήθεια μπορεί να αντληθεί αρκετά γρήγορα. Αλλά φαντάζομαι ότι θα βρεθεί μια λύση. Είμαι σίγουρος ότι η βοήθεια θα κατευθυνθεί γρήγορα στην Ελλάδα. Αυτό οπωσδήποτε δεν σημαίνει ότι η κρίση έληξε, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Ακόμα υπάρχουν τα μεσοπρόθεσμα προβλήματα του νοικοκυρέματος των δημόσιων οικονομικών και της απώλειας της ανταγωνιστικότητας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Χρηματιστών ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης δήλωσε στο Reuters: «Τα νέα είναι θετικά. Όπου έχει πάει το ΔΝΤ, τα χρηματιστήρια αντιδρούν θετικά. Το ΔΝΤ θα προσφέρει χρηματοδότηση με χαμηλότερο επιτόκιο, περίπου 3,75%, ενώ οι χώρες τις ευρωζώνης με 5% - πολύ καλύτερα από το 7% των αγορών. Αυτό θα βοηθήσει να αμβλυνθούν οι πιέσεις στον προϋπολογισμό και τις τράπεζες. Το ΔΝΤ έχει τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσουν τα υπουργεία να περιορίσουν τις δαπάνες. Οι εκθέσεις που θα δημοσιοποιήσει θα παρέχουν μία αξιόπιστη αξιολόγηση της οικονομίας, που θα καθησυχάσει τις αγορές».
Η Τζιάντα Τζιάνι, οικονομολόγος στη Citigroup δήλωσε στο πρακτορείο ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού «μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση στο πολύ άμεσο μέλλον αλλά νομίζω ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το είδος των όρων που θα επιβάλει το ΔΝΤ και το πότε θα είναι διαθέσιμα τα κεφάλαια από τις ευρωπαϊκές χώρες. Νομίζω ότι πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά».
«[Το πακέτο στήριξης] θα ευνοήσει ενδεχομένως το κλίμα στην αγορά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, καθώς μπορεί να μετριάσει τις ανησυχίες που έχουν ανακύψει σχετικά με την πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας –ένα ενδεχόμενο που συζητείται τελευταία στις αγορές. Στο τέλος της ημέρας, όμως, θα αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να δώσει λύσει στα προβλήματα της ελληνικής κυβέρνησης», σχολιάζει ο Γκέρχαρντ Σβάρτς, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Στρατηγικής Μετοχών της Unicredit.
Ο Πίτερ Τσάτγουέλ από την Credit Agricole εκτιμά ότι «στην πραγματικότητα δεν γίνεται ουσιαστική πρόοδος ως προς την επίλυση του προβλήματος –πρέπει να ξέρουμε το ποσό που θα δανειστεί η Ελλάδα και πότε θα το δανειστεί, επομένως η αβεβαιότητα θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές αντιδράσεις έως την επίσημη ανακοίνωση».
«Δεν είμαι βέβαιος ότι βγαίνουμε από τη δύσκολη θέση καθώς θα υπάρξουν έντονες διαφωνίες όσον αφορά στο ύψους του πακέτου και τους όρους που θα το συνοδεύουν. Κατά τη γνώμη μου, οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν ως σήμερα είναι εύλογες, αλλά εάν θα ακολουθήσει νέο κύμα [αντιδράσεων] είναι ένα ένα άλλο ερώτημα», σχολιάζει ο Σον Μάλονεϊ, αναλυτής στρατηγικής επιτοκίων της ιαπωνικής Nomura.
Ο επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας Παγκόσμιων Αγορών της BNP Paribas-Fortis στις Βρυξέλλες δεν θεωρεί τη σημερινή ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού είδηση. «Ακόμη και αν δοθεί κάποια βραχυπρόθεσμη λύση, η αβεβαιότητα παραμένει. Χρειάζεται έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμη την αντίδραση της Γερμανίας. Τα πράγματα θα λήξουν εδώ ή θα υπάρξει συνέχεια στην Πορτογαλία και την Ισπανία; Πιστεύω ότι αυτό θα μετρήσει στις αγορές, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για παγιωμένη συμφωνία».
Θετική κρίνει, ωστόσο, τη σημερινή κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης η Αλίν Σούλινγκ από τη Fortis Bank, δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας που επικρατεί. «Είχε γίνει σαφές ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το μηχανισμό αφού δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Πλέον, ο κίνδυνος χρεοκοπίας υποχωρεί δραματικά», σημειώνει. «Θα πρέπει να δούμε τους όρους που συνοδεύουν τα δάνεια, αν και πιστεύουμε ότι η χρηματοδότηση θα εγκριθεί από τα κοινοβούλια», συμπληρώνει η κα Σούλινγκ.
Σε δηλώσεις του για το αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως «συνέβη εκείνο που δεν έπρεπε», επαναλαμβάνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι που δημιούργησε την κρίση δανεισμού. «Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέδιο εξαρχής, το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να πλήξει τη ΝΔ» συμπλήρωσε.
Επιπλέον, εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις και τόνισε πως η ΝΔ θα προωθήσει λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μια ώρα αρχύτερα την χώρα από τον ασφυκτικό έλεγχο του ΔΝΤ. 

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστήριξε πως η απόφαση προσφυγής «αποτελεί επιλογή συμμαχίας με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να έχει η κυβέρνηση ισχυρά στηρίγματα, προκειμένου να επιβάλει και νέα άγρια μέτρα σε βάρος του λαού».
ΛΑΟΣ:«Ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος αλλά και τη δική του»

Γ. Καρατζαφέρης: O Πρωθυπουργός ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος αλλά και την δική του
«O Πρωθυπουργός από το ακριτικό Καστελόριζο -γιατί άραγε από εκεί;-ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος αλλά και την δική του, στη μάχη με την οικονομική κρίση», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης και σύστησε αυτοσυγκράτηση προς κάθε κατεύθυνση.

«Οι εξαλλότητες σε λόγια ή πράξεις τώρα θα ζημιώσουν επιπλέον τον τόπο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς αυτές ήταν οι αντοχές της κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου. Ομολογούμε ότι ήταν ένα εξαιρετικά πικρό δώρο, την ημέρα της εορτής του».
Για αρνητική εξέλιξη έκανε λόγο - αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της χώρας μας- ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και τόνισε ότι είναι στο χέρι τον εργαζομένων να μη διαλυθούν τα δικαιώματα.
«Τα δεδομένα στο δίχτυ αυτού του μηχανισμού πυκνώνουν τις απειλές και τις ανατροπές εγγυήσεων στη ζωή των πολιτών», υποστήριξε ο κ. Παπασπύρος και πρόσθεσε: «Επειδή όμως στα δίχτυα υπάρχουν και τα βρόχια, στο χέρι των εργαζομένων είναι η χώρα και τα δικαιώματα να μην διαλυθούν».
Oλη η δήλωση του Πρωθυπουργού
«Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.
Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Όλοι μας κληρονομήσαμε - η σημερινή Κυβέρνηση και Ελληνικός λαός - ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί.
Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της.
Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας.
Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα.
Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας.
Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες.
Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό.
Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε., ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια.
Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική.
Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι.
Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν.
Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία.
Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας.
Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα.
Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.
Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.
Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά.
Άλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.
Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό.
Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.
Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι.
Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.
Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.
Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους.
Η έμπνευση, η πίστη μας είναι ετούτος εδώ ο τόπος, από το Καστελόριζο, μέχρι την Κέρκυρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι αυτός ο υπέροχος λαός, είναι οι νέοι μας με τις δυνατότητες και τα οράματά τους.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, θα τα καταφέρουμε.
Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας εαυτό».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Είχε νομιμοποίηση από τον λαό ........

Βάση ΠΑΣΟΚ προς Γ.Παπανδρέου: "Δεν έχεις την πολιτική νομιμοποίηση για το ΔΝΤ - Άμεσα συνέδριο"!
ImageΈκτακτο συνέδριο ζητεί με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του defencenet.gr περί προβληματισμού των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την ύπαρξη πολιτικής «νομιμοποίησης» των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως των όσων πρόκειται να συμβούν (προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, ΔΝΤ, νέα μέτρα κλπ). Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος ζητεί την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου με στόχο την αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας του Κινήματος, η οποία θεωρεί ότι «θολώνει» από το ενδεχόμενο της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Ουσιαστικά «προκαλεί» τον πρωθυπουργό να τολμήσει να ζητήσει έγκριση της πολιτικής του από την βάση του Κινήματος.
Το ιστορικό στέλεχος θεωρείται ως εκφραστής του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, αφού υπήρξε στενός συνεργάτης επί εικοσαετία του Ανδρέα Παπανδρέου και συσπειρώνει την κύρια κεντροαριστερή τάση του κόμματς.
Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου τάσσεται κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και αντιπροτείνει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, η λαϊκή έντολη που έλαβε τον Οκτώβριο ο Πρωθυπουργός δεν δόθηκε για να την καταχραστούν «οι ακραία νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες» του, τους οποίους κατηγορεί ότι διασύρουν τη χώρα!
Η επιστολή είναι γραμμένη σε πολύ υψηλούς τόνους με τον Γ.Παναγιωτακόπουλο να γράφει ότι «συγκεκριμένοι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου γεννήθηκαν στη θερμοκοιτίδα του κεφαλαίου, το οποίο υπηρετούν, παγιδεύουν την πατρίδα σε μηχανισμούς που κερδοσκοπούν ασύστολα από τα αδιέξοδα της χώρας και είτε είναι ανίκανοι είτε είναι έμμισθοι υπάλληλοί τους».
Ο Γ.Παναγιωτακόπουλος θεωρείται ότι εκφράζει την βάση του κόμματος, την οποία βάση, όσο και αν φαίνεται παράδοξο δεν ελέγχει απόλυτα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι την επαύριο της μεγάλης νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο προεδρικός υποψήφιος γενικός γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης, ούτε καν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% συν μία ψήφο!
Η επιστολή αυτή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση,
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Έχουν υπογράψει γράμματια και τώρα πρέπει να πληρωθούν!!!!

 

 

Χίλιες φορές καλύτερα να το παίζαμε... Κινέζοι


Η ατολμία και ανυπαρξία πολιτικού αισθητηρίου του Γ. Παπανδρέου μας οδήγησε στο Δ.Ν.Τ.
china_papΧίλιες φορές καλλίτερα να είχαμε συμφωνήσει με τους Κινέζους να μας βοηθήσουν κατ’ αρχήν αγοράζοντας κρατικά ομόλογα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (και αν δεν το θυμάστε, ψάξτε για τα σχετικά στον Τύπο και στο Ιντερνετ όπου έχουν εγγραφεί προ ολίγων μηνών όταν υπήρξε τέτοιο θέμα) παρά αυτό που πράττουμε τώρα.
Οι Κινέζοι αυτό που ήθελαν ήταν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα – αρχής γενομένης από τα λιμάνια μας – για την προώθησι  των εμπορευμάτων τους προς την Ευρώπη και γενικώς των εμπορικών δραστηριοτήτων τους, αλλά, βλέπετε, ο ΑΤΟΛΜΟΣ πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, πιεζόμενος από τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωσι, παράτησε τους Κινέζους και εστράφη προς την Ευρωπαϊκή Ενωσι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και για να ακριβολογούμε ΜΟΝΟΝ προς το ΔΝΤ, αφού οι κύριοι εταίροι μας στην ΕΕ, με επικεφαλής την κ. Α. Μέρκελ, ΜΟΝΟΝ ΤΥΠΟΙΣ συμμετέχουν στο πρόβλημά μας. Ουσιαστικώς μας έχουν παραπέμψει στο ΔΝΤ με όλα τα συνεπαγόμενα. Τα οποία συνεπαγόμενα σιγά – σιγά θα τα μάθουμε… νεράκι, καθώς κατά την σταδιακή εφαρμογή τους στην γούνα μας, θα καταλάβουμε θέλοντας και μη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρειά τους.
Πολύ συνοπτικά, πάντως, σας λέγω ΞΕΧΑΣΤΕ πλέον τα ονομαζόμενα «κεκτημένα»  δικαιώματά μας στην δουλειά, την σύνταξι και την περίθαλψι. Καθ’ όσον με την εισβολή του ΔΝΤ στην χώρα μας: Καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης. Φυσικά και τα κατώτατα όρια συντάξεως, όπως και η γνωστή 35ετία. Ανατρέπονται ΠΛΗΡΩΣ οι εργασιακές σχέσεις. Μειώνονται δραματικά οι παροχές στην Υγεία. Επέρχονται χιλιάδες απολύσεις, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες από το Δημόσιο και τον ευρύτερο τομέα του. Θα καταργηθεί κατ’ αρχήν ο 14ος και ακολούθως ο 13ος μισθός.
Η ύφεσις θεωρείται εκ των προτέρων βεβαία, όπως και η ανεργία, αφού απ’ όπου πέρασε ο λίβας που ονομάζεται ΔΝΤ όχι μόνον δεν υπήρξε η περίφημη «Ανάπτυξις» αλλά διογκώθηκε αφάνταστα ο δείκτης ανεργίας και τα «λουκέτα». Περί φόρων καλλίτερα να μην σας μιλήσω γιατί θα αναγκασθείτε να πάρετε ψυχοφάρμακα.
Και όλα αυτά διότι ο άπειρος και εν πολύ άτολμος νυν Πρωθυπουργός πίστεψε ανοήτως ότι θα μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Βαρυτάτη η ευθύνη του και κυρίως η πολιτική ικανότης που ασφαλώς απαιτείται για την επίλυσι τέτοιου σοβαρού, εθνικού προβλήματος.
PAPANDREOU SYNODOS
Ας γνωρίζει, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου που έτρεχε εδώ κι εκεί στην Ευρώπη ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του έχουν δικά τους προβλήματα να αντιμετωπίσουν, από του να λύσουν το δικό μας.
Αφήστε που, όπως έχω ξαναγράψει, η Ευρώπη, οικονομικώς, πνέει τα λοίσθια. Οι Ασιατικοί γίγαντες Κίνα και Ινδία ανορθούνται ταχέως και σύντομα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ θα υπερφαλαγγίσουν τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά!.. Που θα είναι και ποιοτικώς ισάξια, αλλά κυρίως πολύ φθηνότερα. Για να μην μιλήσω για  την Ρωσία που κι αυτή συμποσούται με τους προαναφερθέντες στον ανταγωνισμό εναντίον της Δύσεως.
Αντί, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου να σηκωθεί και να πάει στο Πεκίνο να διαπραγματευθεί ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την ηγεσία του αναδυομένου αυτού οικονομικού γίγαντα, άρχισε τις «μεσοβέζικες» δουλειές. Πότε στο Βερολίνο, πότε στο Παρίσι, πότε στο Λονδίνο και εν τέλει στην Ουάσιγκτων…, ε, πού και ποιος να τον πιστέψει! Καθώς, στο τέλος, τον αντιμετώπισαν άπαντες δίκην γυρολόγου. Ναι, έτσι είναι. Και μην μου αρχίσει κανείς εκείνη την γνωστή επωδό του κ. Παπανδρέου ότι …«να η Νέα Δημοκρατία φταίει», πράγμα που έλεγε και στο Εξωτερικό, έτσι ώστε η λέξις και η έννοια «διαφθορά» ταυτίστηκε με την Ελλάδα, αφού είχε και την σχετική επίφαση από τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Αυτό ήταν το μοναδικό του επίτευγμα – αν μπορεί να χαρακτηρισθεί, δηλαδή, επίτευγμα.
Και το πρόβλημα δεν τελειώνει, δυστυχώς, στο οικονομικό. Διότι έρχονται και οι γνωστές, μεγάλες εθνικές μας υποθέσεις, όπου ο κ. Παπανδρέου θα αναγκασθεί να κάνει ολοταχώς όπισθεν!… Διότι, όπως επίσης έχω γράψει, όταν ζητάς δανεικά μοιραίως θα κάνεις και ό,τι σου λέγουν οι δανειστές σου. Πολύ περισσότερο όταν ο δανειστής αυτός είναι το Αμερικανοεβραϊκό ίδρυμα που ακούει στο όνομα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!..
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
Ελεύθερη Ώρα


Βρήτε τα λεφτά κ. Παπανδρέου.....

Ποιά εταιρεία χρέωσε 1.000.000 ευρώ για το site της βουλής;


vouli_portalΕίναι να τρελαίνεσαι με το όργιο σπατάλης που γινόταν, αλλά και γίνεται, στη Βουλή. Στο ναό, υποτίθεται, της Δημοκρατίας φαίνεται ότι για να φτιάξουν μια διαδικτυακή πύλη (πόρταλ) χρειάζονται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ! Και για να μη νομίζετε ότι… τρελαθήκαμε διαβάστε την απάντηση του προέδρου της βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου: 
«Αγαπητέ κ. Βελόπουλε,
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ερώτηση που υποβάλατε σχετικά με το κόστος της διαδικτυακής πύλης της Βουλής. Με χαρά διαπιστώνω ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, συμμερίζεστε την αναγκαιότητα των προσπαθειών για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας.

Σας υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο αυτό η Βουλή των Ελλήνων, ως βασικός θεσμός της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, έχει δώσει πρώτη το σχετικό παράδειγμα δημοσιονομικού εξορθολογισμού για το 2010, με μείωση του προϋπολογισμού της.
Αναφορικά με το θέμα που θέτετε για το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής και το κόστος της, θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα εξής:

Το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής εντάχθηκε στο έργο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»). Ο σχετικός διαγωνισμός αποφασίσθηκε επί Προεδρίας της κας Μπενάκη – Ψαρούδα και ολοκληρώθηκε επί Προεδρίας του κ. Σιούφα τον Ιούνιο του 2009. Το κόστος ήταν α) 1.011.318,89 ευρώ για την Ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης και β) 48.197,38 ευρώ για την Κατάρτιση χειριστών και διαχειριστών πύλης (συνολικό κόστος του έργου 1.059.516,27 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το 80% του έργου χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους, ενώ το 20% από εθνικούς πόρους (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
Με εκτίμηση,
Φίλιππος Πετσάλνικος».

Ναι καλά διαβάσατε 1.059.516,27 ευρώ για τη διαδικτυακή πύλη της βουλής, όταν όλοι γνωρίζουν στην αγορά πως ένα σάιτ «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο με μερικές χιλιάδες ευρώ. Πως προέκυψε η τεράστια αυτή διαφορά θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο κ. Σιούφας, αλλά και ο κ. Πετσάλνικος. Στη κατεύθυνση αυτή επανήλθε ο Κυριάκος Βελόπουλος με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών:
"ΘΕΜΑ: Το νέο «site» της Βουλής
Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχαμε απευθύνει ερώτηση προς τον κ. υπουργό Επικρατείας, για το θέμα του κόστους, που απαιτήθηκε για τη νέα ιστοσελίδα της Βουλής (ερ. Υπ. αριθμ. 6944/03.03.10). Τελικώς, μας απήντησε ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Βουλής, μέσω της Ειδικής Γραμματείας του (αρ. πρωτ. 1592/20.04.10), δίδοντάς μας στοιχεία και το κόστος της ιστοσελίδος, που ανέρχεται σε 1.059.516,27 ευρώ. Η δε κατανομή της χρηματοδοτήσεως, όπως μας πληροφορεί, είναι κατά 80% από κοινοτικούς πόρους και το 20% από εθνικούς πόρους.
Μπορεί το υπουργείο να μας ενημερώσει, ποια είναι η εταιρεία που ανέλαβε την ιστοσελίδα της Βουλής;"

Αναμένουμε την απάντηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί από ό,τι μαθαίνουμε στη βουλή έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία σε μερικούς - μερικούς...


Λίγα είναι τα ψωμιά του!!!!

«Τώρα πρέπει να δούμε πού θα κρυφτούν οι ‘γνωστοί ύποπτοι’. Εκείνοι που υποστήριζαν ότι το έλλειμμα του 2009 είναι μονοψήφιο, 6% έλεγαν, το πολύ 9%, και ότι η κυβέρνησή μας το ‘φούσκωσε’.»

Aυτά δήλωσε σήμερα ο κ. Παπανδρέου, επειδή η Eurostat αναθεώρησε τo έλλειμμα μετά τα στοιχεία που της έδωσε η ελληνική κυβέρνηση!

Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά ακούω Πρωθυπουργό να πανηγυρίζει που το έλλειμμα της χώρας του είναι τελικά υψηλό!

Βέβαια τους πήρε έξη μήνες για να μπορέσουν να συμφωνήσουν σ’ έναν αριθμό, αλλά αυτό το ξεχνάει ο κ. Παπανδρέου!
Όπως ξεχνάει επίσης, ότι:.....
Ο κ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει δημοσίως από το Σεπτέμβριο του 2009 ότι το έλλειμμα θα έφτανε σε διψήφιο νούμερο, αν δεν λαμβανόταν μέτρα!
Ότι η κυβέρνηση του ήταν αυτή που κατάργησε τα μέτρα της κυβέρνησης Καραμανλή που στόχευαν στη συγκράτηση του ελλείμματος.
Ότι ήταν η κυβέρνησή του που μοίρασε 1.8 δις ως επίδομα αλληλεγγύης ;
Ότι ήταν η Κυβέρνησή του επιδόθηκε στη δημιουργική λογιστική για να αυξήσει το έλλειμμα του 2009. http://www.antinews.gr/?p=39810. Δείτε αναλυτικά από πότε τα γράφαμε

Λέξη για τα spreads
Και ενώ ο κ. Παπανδρέου «πανηγύριζε» που επιτέλους κατάφεραν, μετά από έξη μήνες , να υπολογίσουν το έλλειμμα, δεν είχε λέξη να πεί:
Πού ήταν τα spreads όταν ανέλαβε την εξουσία;
Που ήταν ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου και που έπεσε σήμερα;
Που είναι τα λεφτά που έλεγε ότι υπάρχουν;
Τι δουλειά έχει στη χώρα μας το ΔΝΤ και ποιος το προσκάλεσε;
Γιατί επιτέλους δεν ενεργοποιεί τον υποτιθέμενο μηχανισμό ασφαλείας παρά παρακολουθεί αμήχανος τις εξελίξεις;
Τέλος υπάρχουν ή δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ; Γιατί σήμερα ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχουν; Δηλαδή είναι όλα …πάνω στο τραπέζι;

Και μερικές ακόμα ερωτήσεις:
Πότε ο κ. Παπανδρέου είπε προεκλογικά ότι:
Θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις;
Ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας
Ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ
Ότι θα αυξηθούν οι άμεσοι και άλλοι έμμεσοι φόροι;
Ότι θα ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις
Ότι θα γίνουν απολύσεις;

Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές του 2009 λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό και αφού επί διετία έκανε ότι μπορούσε για να υπονομεύσει το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Αντι, λοιπόν, να «πανηγυρίζει» που το έλλειμμα έφτασε στο 14%.

Αντι, όπως δήλωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ξυνίδης, να «μη κοιμάται τα βράδια και να κλαίει»

Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δει μήπως μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει τον κατήφορο στον οποίο μας οδηγεί..
Αδέξιος Δεξιός


Μάλλον κάτι άλλο θα μας σώσει!!!!

Πιθανές ακόμα και νέες εθνικές εκλογές


Εξελίξεις και ανατροπές στο πολιτικό τοπίο είναι σφόδρα πιθανές το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς - στην κυριολεξία - να αποκλείεται τίποτα, ακόμα και το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων εθνικών εκλογών! Τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους σε κατ’ιδίαν συζητήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης σε περίπτωση λήψης νέων μέτρων που θα υπαγορευθούν προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης.
Η λύση της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» μπορεί να φαίνεται ελκυστική, αλλά μόνο εύκολο εγχείρημα δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος.

"Η νομιμοποίηση των μέτρων", λένε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, "μπορεί να περάσει μόνο μέσω νέων εθνικών εκλογών". Βέβαια όσοι ξέρουν τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, διαβεβαιώνουν ότι "Αποκλείεται να πάει σε εκλογές. Θα μείνει έστω και αν χρειαστεί να κάνει ... εισαγωγή υπουργών από το εξωτερικό"!

Σε ότι αφορά τις εκλογές το ερώτημα είναι ποιος θα δεχθεί να μπει σε μία τέτοια κυβέρνηση, ειδικά από τους «επαγγελματίες» πολιτικούς χωρίς να κινδυνεύσει να «καεί»; Ήδη δύο κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές του defencenet.gr, έχουν αρνηθεί συμμετοχή σε μία τέτοια κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά πως μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση τεχνοκρατών τουλάχιστον στα σημαντικά υπουργεία χωρίς «πολιτική νομιμοποίηση»; Η Ελλάδα είναι «ειδική» περίπτωση. Δεν είναι ούτε Ουγγαρία, ούτε Ρουμανία, ούτε Εσθονία. Ούτε βέβαια και Τουρκία, όπου το ΔΝΤ έχει μόνιμη παρουσία

Στις δημοσκοπήσεις των ημερών για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο η κυβέρνηση δείχνει να χάνει έδαφος με το ποσοστό της να πέφτει κάτω από το 28% και της Ν.Δ. να ανεβαίνει ελαφρά στο 22%, αποτέλεσμα κυρίως της στάσης της σε ότι αφορά την πολιτική απόρριψη του ΔΝΤ.

Eκτός ελέγχου η κατάσταση και σε ότι αφορά τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας με το spread να φτάνει τις 600 μονάδες βάσης για το 10ετές ομόλογο και απλά περιμένουμε την αίτηση για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, σε μία πορεία εκ των προτέρων προδιαγεγραμμένη. Να σημειώσουμε ότι η Ουγγαρία λίγο πριν στείλει την αίτηση για ένταξη στον μηχανισμό του ΔΝΤ είχαν ξεπεράσει τα ομόλογά της τις 900 μονάδες βάσης.

Κατά μία βαθμίδα, από Α2 σε Α3 με αρνητική προοπτική, υποβάθμισε την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος Moody's, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει το χρέος της πολύ πιο ακριβά απ’ό,τι υπολογιζόταν.

Δεν απέκλεισε, εμμέσως πλην σαφώς, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν το ενδεχόμενο η ΕΕ να δώσει παράταση ενός έτους στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική της προσαρμογή.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Τζάμπα πήγαν τόσα ταξίδια!!!!

Ξεπέρασε τις 520 μονάδες το spread - Στο έλεος των κερδοσκόπων η Ελληνική οικονομία

Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στις 501,1 μονάδες βάσης. Σε επίπεδο-ρεκόρ σκαρφάλωσαν σήμερα τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS), με την αγορά να επικεντρώνει την προσοχή της στις διαβουλεύσεις που ξεκινούν με το ΔΝΤ και την ΕΕ σχετικά με το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα που θα απαιτηθούν κυρίως για το 2011 και το 2012. Οι αναλυτές λένε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι διακυμάνσεις στην αγορά των περιφερειακών κρατικών τίτλων (της ευρωζώνης)είναι πιθανόν να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των 10ήμερων διαβουλεύσεων για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα μέχρι το 2012. Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων διευρύνθηκε μέχρι τις 476 μονάδες βάσης (+13 μονάδες σε σχέση με την Τρίτη), στο υψηλότερο επίπεδο που έχουν καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με το CMA Datavision. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης 10 εκατ. ευρώ έναντι αθέτησης πληρωμών κοστίζει πλέον 476.000 ευρώ, έναντι 463.000 ευρώ στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τρίτη.
Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έφθασε στις 1.936,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,3%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 148,062 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,04% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,59%. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των τροφίμων +3,40% και των Υπηρεσιών Κοινής ωφέλειας +0,34%. Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας-4,84% και των Χημικών -3,80%. 51 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 122 πτωτικά και 43 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές : Compucon+12,50%, Καρδασιλάρης +11,11%, Βαράγκης +8,96% και Καραμολέγκος +7,25%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ιλυδα -18,52%, Μαϊλλης -15,63%, Αιολική -10,91% και Fieratex-10,00%.


Μήπως θα πρέπει πρώτα να ρωτήσουμε τους Αλβανούς;;;

 

Έκθεση δύο ξένων κολοσσών, κάνει λόγο για δυνατότητα άντλησης ακόμη και 100.000 βαρελιών στο Νομό Ιωαννίνων - Ξαναρχίζουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ήπειρο!!!

• Πρώτες υποψήφιες για νέες έρευνες πετρελαίου, που είχαν διακοπεί πριν χρόνια, είναι η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη εμφανίζεται κατʼ αρχάς θετική σε μια τέτοια εξέλιξη και αναμένεται για το σκοπό αυτό να ληφθούν και οι πολιτικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα θα συγκροτηθεί ένας φορέας, που θα έχει σκοπό το συντονισμό των ενεργειών και την προετοιμασία των διαγωνισμών για την εκχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δυο πετρελαϊκοί κολοσσοί, «Chevron» και «Royal Dutch Shell», κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης για «άνοιγμα» περιοχών στην Ήπειρο, προκειμένου να κάνουν έρευνες και στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις.
Η έκθεση που συνέταξαν οι ξένες εταιρίες κάνει λόγο για δυνατότητα άντλησης ακόμη και 100.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, μόνο από το Νομό Ιωαννίνων, τη στιγμή που οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας είναι 400.000 βαρέλια την ημέρα. H Ήπειρος, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, παραμένει μία από τις πλέον ανεξερεύνητες περιοχές της Mεσογείου, αναφέρει η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» των Πατρών. Παράγοντες, όπως βαθιά νερά και δύσκολο γεωλογικό υπόβαθρο, αλλά και διάφορες σκοπιμότητες, αποθάρρυναν στο παρελθόν μεγάλης κλίμακας έρευνες.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», πριν από μερικά χρόνια, στη Δυτική Eλλάδα (Hλεία, Hπειρο, Eπτάνησα) διενεργήθηκαν έρευνες από δύο ξένες κοινοπραξίες, την αγγλική «Enterprise» και την αμερικανική «Triton», στο πλαίσιο του πρώτου διεθνούς γύρου παραχωρήσεων που είχε οργανώσει η ΔEΠ-EKY για λογαριασμό του υπουργείου Aνάπτυξης. Tα στοιχεία που προέκυψαν από τις εν λόγω έρευνες στις περιοχές πέριξ των Iωαννίνων (Καλπάκι), της Hγουμενίτσας, της Aιτωλοακαρνανίας (Aιτωλικό, Aστακός, Nεοχώρι) και στη B.Δ. Πελοπόννησο κρίνονται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά, και μπορούν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων. Oι ξένες εταιρείες στο διάστημα 1997-2001 πραγματοποίησαν έρευνες σε χερσαίες περιοχές 10.000 τετρ. χλμ. συνολικά και έξι ερευνητικές γεωτρήσεις επενδύοντας γύρω στα 60 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με γεωλόγους, γνώστες της ευρύτερης περιοχής στη Δυτική Eλλάδα, το θέμα γεωλογικών και γεωφυσικών ερευνών δεν έχει κλείσει, αφού η γεωλογική δομή της περιοχής είναι συνέχεια αυτής της Nότιας Iταλίας και της Aλβανίας, όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα.
Eκτιμάται ότι τουλάχιστον 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου μπορεί να είναι «παγιδευμένα» στην περιοχή.

Πρωινός λόγος


Ας προσέχατε όταν τον ψηφίζατε !

Ο Παπανδρέου έβαλε την χώρα σε κατάσταση κατοχής

  • Η απίστευτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και των αρπακτικών του έχουν φέρει τη χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση
Η πολιτική ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ τα spread και καταβαράθρωσε οποιαδήποτε αξιοπιστία διέθετε η χώρα στο εξωτερικό.
Ότι κι αν λένε οι NBAers η ευθύνη για τη σημερινή παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ είναι δικό τους επίτευγμα.
Παρέλαβαν τα spread στις 170 μονάδες βάσης και τα έφεραν στις 600 με τις αστειότητες και την εγκληματική πολιτική τους (Δείτε εδώ).
Η χώρα συνομιλούσε με την Ευρώπη και σήμερα έχει καταντήσει καρπαζοειστράκτορας της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατάντησε ο διασκεδαστής των Ευρωπαϊκών forum και ο σάκος του box για τους απανταχού κερδοσκόπους.
Βεβαίως φέρει τεράστια ευθύνη και η ΝΔ που...
που με τις δικές της εγκληματικές πολιτικές και το φαγοπότι των γαλάζιων αρπακτικών αύξησαν το χρέος και το έλλειμμα της χώρας.
Βεβαίως και φέρει τεράστια ευθύνη ο εξαφανισμένος πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής που ζώντας στο γυάλινο πύργο του άφησε τη χώρα να ολισθαίνει στην καταστροφή.
Βεβαίως φέρουν ευθύνη οι ανίκανοι, άσχετοι και επικίνδυνοι γαλάζιοι υπουργοί που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους επιδείνωναν την κατάσταση.
Ωστόσο, το σημερινό χάλι και η παράδοση της χώρας άνευ όρων στα δόντια του ΔΝΤ είναι επίτευγμα ΠΑΣΟΚ και αυτό θα γράψει η ιστορία.
Κανένας πολίτης που δεν ήταν μέτοχος στο φαγοπότι δεκαετιών δεν οφείλει και δεν πρέπει να πληρώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.
Κανένας πολίτης που δεν συμμετείχε στα κυβερνητικά όργια των σαράντα τελευταίων ετών δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν και δεν πρέπει να συμμετέχει ούτε με ένα ευρώ στην κρίση που δημιούργησαν άλλοι ερήμην του.
Έχουμε πόλεμο και οφείλουμε να αντιδράσουμε.
Οφείλουμε να παραλύσουμε το κράτος που αναίσχυντα έρχεται να αποδώσει ευθύνες αποκλειστικά και μόνο σε όλους όσους δεν ευθύνονται για τίποτα και δε χρωστάνε σε κανέναν.
Οφείλουμε να πολεμήσουμε τις πολιτικές που βάλλουν κατά πάντων εκτός μόνο από εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για τη κρίση.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε απέναντι σ΄αυτούς που δεκαετίες τώρα έφαγαν, έκλεψαν, κέρδισαν και εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να ζούνε εις βάρος των κορόιδων.
Πρώτα θα μπούνε ΦΥΛΑΚΗ οι πολιτικοί που ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα και μετά θα (αν μείνει κανένας έξω) θα νμιμοποιούνται να ζητάνε θυσίες, απολύσεις ή οτιδήποτε άλλο.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΟΧΗ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΙΣΧΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΙΤΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ
Έχουμε πόλεμο και ο αγώνας τώρα ξεκινάει.

Υ.Γ.: Σε όλους όσους θα σπεύσουν να πούνε μα είναι καλύτερα να χρεοκοπήσουμε;
Απαντάω ορθά κοφτά.
Ναι ρε να χρεοκοπήσουμε αλλά πρώτα να πάρουμε τα κεφάλια όλων όσων μας έφτασαν σ΄αυτό το σημείο.
Με το κονσερβοκούτι και στο γόνατο.
Πηγή


Δοξάστε τους!!!!

Ποιοί ψήφισαν το νόμο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς. Η λίστα της ντροπής.

Επειδή η πατριωτική στάση που οφείλουν να έχουν όλοι οι Ελληνες στηρίζεται στο Σύνταγμα της Ελλάδος και υπερβαίνει κάθε μικροκομματικής πειθαρχίας οφείλουμε να παραθέσουμε για ιστορικούς λόγους, την λίστα όσων βουλευτών του Κοινοβουλίου ψήφισαν το ανθελληνικό έκτρωμα που θα πληρώνει ο ελληνικός λαός για δεκαετίες. Το νόμο που παραχωρεί την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς μετανάστες.
Οποιος θέλει να διαβάσει τον ανθελληνικό νόμο μπορεί ΕΔΩ (Θα διαπιστώσετε από τα πρώτα κιόλας άρθρα τον ανθελληνικό χαρακτήρα του νόμου που ουσιαστικά ξεπουλά την ελληνική ιθαγένεια που αποτελεί κληρονομικό δικάιωμα των Ελλήνων (για όσους αναρωτιούνται δεν αναφέρεται ο νόμος στην ελληνική υπηκοότητα- εκ του πονηρού- καθώς με την ελληνική υπηκοότητα που μπορεί να χορηγηθεί υπό προϋποθέσεις στον καθένα δεν επέρχεται αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού όπως συμβαίνει με την ιθαγένεια)
Αδέρφια μου Ελληνες ας τους θυμόμαστε όπως εκείνους που υποστήριξαν πριν μερικά χρόνια το ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο μας το οποίο καταδίκασαν οι αδερφοί μας Κύπριοι με συντριπτική πλειψηφία.
Ισως μερικοί από εμάς να θεωρούμε κάποιους απο τους παρακάτω αξιόλογα πρόσωπα και δεν σας κρύβω ότι κι εγώ θεωρώ κάποιους. Ομως η σοβαρότητα του θέματος της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας εμπίπτει στην κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και ξεπερνά την θέση ενός απλού λάθους.
Καλό θα έιναι λοιπόν όταν πρόκειται να ψηφίσουν οι βουλευτές για θέματα που μόνος αρμόδιος για την ψήφισή τους είναι ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα, να δηλώνουν με πατριωτικό σθένος και παρρησία την άρνησή τους. Ας πρόσεχαν λοιπόν......
Διαβάστε και να θυμάστε......
1 Αγάτσα Αριάδνη ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
2 Αθανασιάδης Αλέξανδρος ΠΑΣΟΚ Κοζάνης
3 Αηδόνης Χρήστος ΠΑΣΟΚ Δράμας & Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων
4 Αλευράς Αθανάσιος (Θάνος) ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών
5 Αμμανατίδου Πασχαλίδου Ευαγγελία (Λίτσα) ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης
6 Αμοιρίδης Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Πιερίας
7 Ανδρουλάκης Δημήτριος (Μίμης) ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
8 Αντωνακόπουλος Παναγιώτης ΠΑΣΟΚ Ηλείας
9 Αντωνίου Αντωνία (Τόνια) ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδος
10 Αποστολάκη Ελένη Μαρία (Μιλένα) ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
11 Αράπογλου Χρυσή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης
12 Αρβανιτίδης Γεώργιος ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης
13 Αργύρης Ευάγγελος ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων & Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
14 Αρναουτάκης Σταύρος ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου & Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
15 Ασπραδάκης Παντελεήμων (Παντελής) ΠΑΣΟΚ Αττικής
16 Βαλυράκης Ιωσήφ ΠΑΣΟΚ Χανίων
17 Βαρβαρίγος Δημήτριος ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου
18 Βαρδίκος Πυθαγόρας ΠΑΣΟΚ Σάμου
19 Βενιζέλος Ευάγγελος ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης & Υπουργός Εθνικής Άμυνας
20 Βλατής Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Κοζάνης
21 Βούγιας Σπυρίδων ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης & Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
22 Βουδούρης Οδυσσέας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
23 Βούρος Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
24 Βρεττός Κωνσταντίνος (Ντίνος) ΠΑΣΟΚ Αττικής
25 Γείτονας Κωνσταντίνος ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
26 Γερανίδης Βασίλειος ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης
27 Γερουλάνος Παύλος ΠΑΣΟΚ Επικρατείας & Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού
28 Γιαννακά Σοφία ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας
29 Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια) ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας & Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων
30 Γικόνογλου Αθανάσιος ΠΑΣΟΚ Ημαθίας
31 Γιουματζίδης Βασίλειος ΠΑΣΟΚ Πέλλης
32 Γκερέκου Αγγελική (Άντζελα) ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας & Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού
33 Γρηγοράκος Λεωνίδας ΠΑΣΟΚ Λακωνίας
34 Δαμιανάκης Ευτύχιος ΠΑΣΟΚ Χανίων
35 Δημαράς Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
36 Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης (Τάκης) ΠΑΣΟΚ Ηλείας
37 Διαμαντίδης Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιώς
38 Διαμαντοπούλου Άννα ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών & Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
39 Διώτη Ηρώ ΣΥΡΙΖΑ Λαρίσης
40 Δριβελέγκας Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής
41 Δρίτσας Θεόδωρος ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιώς
42 Εμινίδης Σάββας ΠΑΣΟΚ Καβάλας
43 Έξαρχος Βασίλειος ΠΑΣΟΚ Λαρίσης
44 Ευθυμίου Πέτρος ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ
45 Ζήση Ροδούλα ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας & Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
46 Ζούνη Παναγιώτα (Πέμη) ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών
47 Ζωίδης Νικόλαος ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου
48 Θεοδωρίδης Ηλίας ΠΑΣΟΚ Πέλλης
49 Θεοχάρη Μαρία ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας
50 Καϊλή Ευδοξία Εύα ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης & Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων
51 Κακλαμάνης Απόστολος ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
52 Καρανίκας Ηλίας ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας
53 Καρτάλης Κωνσταντίνος ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας
54 Καρύδης Δημήτριος ΠΑΣΟΚ Α’ Πειραιώς
55 Καρχιμάκης Μιχαήλ ΠΑΣΟΚ Λασιθίου & Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
56 Καστανίδης Χαράλαμπος ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης & Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
57 Κατρίνης Μιχαήλ ΠΑΣΟΚ Ηλείας
58 Κατσέλη Λουκία Ταρσίτσα (Λούκα) ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών & Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
59 Κατσιφάρας Απόστολος ΠΑΣΟΚ Αχαΐας & Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
60 Κατσούρας Χρήστος ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας
61 Βασίλειος ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου & Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων
62 Κεδίκογλου Συμεών ΠΑΣΟΚ Εύβοιας
63 Κεφαλίδου Χαρούλα (Χαρά) ΠΑΣΟΚ Δράμας
64 Κουβέλης Σπυρίδων ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών & Υφυπουργός Εξωτερικών
65 Κουβέλης Φώτιος Φανούριος ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
66 Κουκουλόπουλος Παρασκευάς ΠΑΣΟΚ Κοζάνης
67 Κουράκης Αναστάσιος ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης
68 Κουρουμπλής Παναγιώτης ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας
69 Κουσελάς Δημήτριος ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
70 Κουσουρνάς Ευστάθιος ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου
71 Κουτμερίδης Ευστάθιος ΠΑΣΟΚ Σερρών & Ταμίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ
72 Κουτρουμάνης Γεώργιος ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών & Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας
73 Κουτσούκος Γιάννης ΠΑΣΟΚ Ηλείας
74 Κρεμαστινός Δημήτριος ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου
75 Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας
76 Λαφαζάνης Αργύριος ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής
77 Λαφαζάνης Παναγιώτης ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιώς
78 Λεβέντης Αθανάσιος ΣΥΡΙΖΑ Αττικής & Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
79 Λιάνης Γεώργιος ΠΑΣΟΚ Φλωρίνης
80 Λιντζέρης Δημήτριος ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιώς
81 Λοβέρδος Ανδρέας ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών & Υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας
82 Μαγκούφης Χρήστος ΠΑΣΟΚ Τρικάλων
83 Μαγκριώτης Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης & Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
84 Μακρυπίδης Ανδρέας ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας
85 Μανιάτης Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Αργολίδος & Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικών Αλλαγών
86 Μάντατζη Τσετίν ΠΑΣΟΚ Ξάνθης
87 Μανωλάκης Άγγελος ΠΑΣΟΚ Κορινθίας
88 Μαργέλης Σπυροπάνος ΠΑΣΟΚ Λευκάδος
89 Μερεντίτη Αθανασία (Σούλα) ΠΑΣΟΚ Τρικάλων
90 Μίχος Λάμπρος ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
91 Μίχου Μαρία ΠΑΣΟΚ Πιερίας
92 Μόσιαλος Ηλίας ΠΑΣΟΚ Επικρατείας
93 Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας ΠΑΣΟΚ Κεφαλληνίας
94 Μουλόπουλος Βασίλειος ΣΥΡΙΖΑ Επικρατείας
95 Μπατζελή Αικατερίνη ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδος & Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
96 Μπεγλίτης Παναγιώτης ΠΑΣΟΚ Κορινθίας & Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας
97 Μπεντενιώτης Εμμανουήλ ΠΑΣΟΚ Α’ Πειραιώς
98 Μπόλαρης Μάρκος ΠΑΣΟΚ Σερρών & Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
99 Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος) ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας & Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικών Αλλαγών
100 Νασιώκας Έκτορας ΠΑΣΟΚ Λαρίσης
101 Νικητιάδης Γεώργιος ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου
102 Νιώτης Γρηγόριος ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιώς & Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
103 Νταλάρα Άννα ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
104 Ντόλιος Γεώργιος ΠΑΣΟΚ Έβρου & Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
105 Μαρία Ελίζα (Μαριλίζα) ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών & Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
106 Ξυνίδης Σωκράτης ΠΑΣΟΚ Ξάνθης & Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
107 Όθωνας Εμμανουήλ ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου
108 Οικονόμου Αθανάσιος ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων
109 Οικονόμου Βασίλειος ΠΑΣΟΚ Αττικής
110 Οικονόμου Παντελής ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών
111 Πάγκαλος Θεόδωρος ΠΑΣΟΚ Αττικής & Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (Το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 187 Διορισμός Υπουργών& Υφυπουργών (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) 214 τεύχος Α’ της 07.10.2009 του αντιδημοκράτη Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια & το οποίο ουδόλως έκρινε αντισυνταγματικό το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ήταν η πρώτη εκτελεστική πράξη κατάλυσης του Συντάγματος αυτής της κυβέρνησης με τη συγχορδία προεδρικής & δικαστικής εξουσίας. Με το Π.Δ. αυτό διοριζόταν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πρόσωπο που δεν έχει την υπουργική ιδιότητα κατά παράβαση του άρθρου 81 του Συντάγματος)
112 Παναρίτη Ελένη (Έλενα) ΠΑΣΟΚ Επικρατείας
113 Παντούλας Μιχαήλ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων
114 Παπαγεωργίου Αθανάσιος ΠΑΣΟΚ Πιερίας
115 Παπαδημούλης Δημήτριος ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών
116 Παπαδόπουλος Αθανάσιος ΠΑΣΟΚ Αχαΐας
117 Παπαθανάση Αφροδίτη ΠΑΣΟΚ Φωκίδος
118 Παπαϊωάννου Μιλτιάδης ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
119 Παπαμανώλης Γεώργιος ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων
120 Παπανδρέου Βασιλική (Βάσω) ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
121 Παπανδρέου Γιώργος ΠΑΣΟΚ Αττικής & Πρωθυπουργός & Υπουργός Εξωτερικών
122 Παπαχρήστος Ευάγγελος ΠΑΣΟΚ Πρεβέζης
123 Παπουτσής Δημήτριος ΠΑΣΟΚ Καβάλας
124 Παπουτσής Χρήστος ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ & Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ
125 Παραστατίδης Θεόδωρος ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
126 Παρασύρης Φραγκίσκος ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου & Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων
127 Περλεπέ Σηφουνάκη Αικατερίνη ΠΑΣΟΚ Εύβοιας & Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ
128 Πεταλωτής Γεώργιος ΠΑΣΟΚ Ροδόπης & Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
129 Πετσάλνικος Φίλιππος ΠΑΣΟΚ Καστοριάς & Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
130 Πρωτόπαπας Χρήστος ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
131 Ραγκούσης Ιωάννης ΠΑΣΟΚ Επικρατείας & Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
132 Ρενταρή Τέντε Όλγα ΠΑΣΟΚ Έβρου
133 Ρέππας Δημήτριος ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας & Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
134 Ρήγας Παναγιώτης ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων
135 Ρόβλιας Κωνσταντίνος ΠΑΣΟΚ Καρδίτσης
136 Σακοράφα Σοφία ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
137 Σαλαγιάννης Νικόλαος ΠΑΣΟΚ Καρδίτσης
138 Σαχινίδης Φίλιππος ΠΑΣΟΚ Λαρίσης & Υφυπουργός Οικονομικών
139 Νικόλαος ΠΑΣΟΚ Λέσβου & Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
140 Σιδηρόπουλος Αναστάσιος ΠΑΣΟΚ Ημαθίας
141 Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών
142 Σκουλάκης Εμμανουήλ ΠΑΣΟΚ Χανίων
143 Σκραφνάκη Μαρία ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου
144 Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος ΠΑΣΟΚ Αχαΐας
145 Στασινός Παύλος ΠΑΣΟΚ Άρτης
146 Στρατάκης Εμμανουήλ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου
147 Τζάκρη Θεοδώρα ΠΑΣΟΚ Πέλλης & Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
148 Τζελέπης Μιχαήλ ΠΑΣΟΚ Σερρών
149 Μιχαήλ ΠΑΣΟΚ Καβάλας
150 Τόγιας Βασίλειος ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
151 Τόλκας Άγγελος ΠΑΣΟΚ Ημαθίας & Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων
152 Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας ΠΑΣΟΚ Αχαΐας
153 Τσιαούση Ελένη ΠΑΣΟΚ Έβρου
154 Τσίπρας Αλέξιος ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών & Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ
155 Δημήτριος ΠΑΣΟΚ Άρτης
156 Τσόκλη Μαρία Γλυκερία (Μάγια) ΠΑΣΟΚ Επικρατείας
157 Τσόνογλου Βυλλιώτη Βασιλική ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
158 Τσούκαλης Νικόλαος ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας
159 Τσούρας Αθανάσιος ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών
160 Νικόλαος ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδος
161 Αικατερίνη ΠΑΣΟΚ Κορινθίας
162 Φλωρίδης Γεώργιος ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
163 Χάιδος Χρήστος ΠΑΣΟΚ Τρικάλων
164 Χαντάβας Αθανάσιος ΠΑΣΟΚ Γρεβενών
165 Γεώργιος Ερνέστος ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
166 Χατζή Οσμάν Αχμέτ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης
167 Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη) ΠΑΣΟΚ Αττικής & Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων (Χριστοφιλόπουλος ονομάζεται ο σύζυγος της, το πατρικό της είναι Κάλερ & είναι Εβραία)
168 Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών & Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
169 Χυτήρης Τηλέμαχος ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών
170 Ψαριανός Γρηγόριος ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών


Παιγνίδια κερδοσκόπων!!!!

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου με τον φίλο του τον Tζ.Σόρος


Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και …χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος… συμβούλευε τον Ελληνα πρωθυπουργό!!! Ο Σόρος μετά το ραντεβού του με τον Γ. Παπανδρέου, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ όπου αναχώρησε με το ίδιο αεροσκάφος. Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;


Την ίδια περίπου στιγμή που ο Πρωθυπουργός τα έλεγε με τον Σόρος, όπως γράφτηκε στο Ποντίκι (και επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε μυστικά με ένα άλλο μεγάλο… επενδυτή, μεγαλοστέλεχος ταυτόχρονα της Goldman Sachs και της BP. Η «μυστικότητα» της συνάντησης, πήγε περίπατο μετά από το δημοσίευμα του Ποντικιού υποχρεώνοντας την Λούκα Κατσέλη και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναζητήσουν γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι τον εν λόγο κύριο (Σέδερλαντ) η υπουργός τον γνώριζε από παλιά, από τη θητεία της στο ΔΝΤ…

Αυτές οι μυστικές επαφές και συναντήσεις δεν είναι οι μόνες. Αυτήν την περίοδο τα πιράνχας των αγορών, τριγυρίζουν γύρω από το ημιθανές ελληνικό πτώμα. Οι … επενδυτές, είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες που επιβάλλει το ΔΝΤ και να τραφούν από το ελληνικό χρέος. Για το λόγο αυτό συνωστίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις του ΔΝΤ με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλλιεργούν τις επαφές τους, τόσο με κυβερνητικά στελέχη, όσο και με παράγοντες της ελληνικής αγοράς (τραπεζίτες, επιχειρηματίες) με τους οποίους θα συνεργαστούν στο επερχόμενο τσιμπούσι. Πάντα υπάρχει ένα ξεροκόμματο και για τα εγχώρια λαμόγια…

Η πρακτική με την οποία γίνεται το ξεκοκάλισμα μιας ολόκληρης χώρας, από τα μεγάλα παγκόσμια αφεντικά και τους ντόπιους οικονομικούς και πολιτικούς «πράκτορές»τους είναι γνωστή και δοκιμασμένη σε δεκάδες χώρες:

  • Με λαμογιές, μίζες και… θαλασσοδάνεια το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας μετατρέπεται σε υπαλληλικό προσωπικό των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και κυρίως των ξένων. Με το πέρασμα του χρόνου το χρέος γίνεται δυσβάσταχτο. Τότε ξεκινά η θεσμοθετημένη τοκογλυφική πρακτική που ζούμε αυτές τις μέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
  • Το ΔΝΤ, εμφανίζεται ως από μηχανής θεός και δίνει δανεικά για να καλύψει η χώρα τους τρέχοντες τόκους από προηγούμενα δάνεια.
  • Για …αντάλλαγμα το ΔΝΤ ζητά «μεταρρυθμίσεις». Για την ακρίβεια απορρύθμιση της οικονομίας με περικοπές αμοιβών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διάλυση της νομοθεσίας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά. Με τον τρόπο αυτό (συμπίεση του κόστους εργασίας) βαθαίνει η ύφεση και υποτιμώνται συνολικά οι αξίες.
  • Το επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση των… επενδυτών (σαν το Σόρος) οι οποίοι θα αγοράσουν «τζάμπα» ότι μας έχει απομείνει. Από τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, μέχρι τις τουριστικές υποδομές, τον ορυκτό πλούτο και την … Ακρόπολη.
Επειδή ενδεχομένως, κάποιοι θα σκεφτούν πως κινδυνολογούμε, θα αναφέρουμε απλώς ένα παράδειγμα: Σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που… διασώθηκαν με τη συμβολή του ΔΝΤ, και του… Σόρος που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό μας, έχει ιδιωτικοποιηθεί μέχρι και το νερό της βροχής το οποίο διαχειρίζεται ο αμερικανικός κολοσσός Bechtel τον οποίο πιθανώς θα συναντήσουμε και στα μέρη μας… σύντομα…

http://skakistis.wordpress.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More