7.9.11

Λεφτά υπάρχουν! Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.

10.300.000 € , για την… διαχείριση αιτήσεων αλλοδαπών!10.300.000 €, διαθέτει το υπουργείο εσωτερικών στον δήμαρχο των μεταναστών-Αθηναίων, για να «διαχειριστεί» σε όλη την επικράτεια,  τις αιτήσεις των αλλοδαπών που φιλοδοξούν  να γίνουν Έλληνες. Ήδη ο δήμος Αθηναίων πήρε ένα αντίδωρο αξίας 307.000  €,  για το έργο που έχει επιτελέσει….
Απλή ερώτηση : πόσες γκαζόζες με 23% ΦΠΑ πρέπει να πιούν οι ηλίθιοι Έλληνες, για να πληρωθούν οι αιτήσεις και το help desk των μελλοντικών συμπατριωτών μας, από τη Νιγηρία, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία και άλλους παρεμφερείς υπέροχους ταξιδιωτικούς παραδείσους;
Αλλά για να γίνω και λίγο κακός, αν δεχθούμε ότι ετησίως υποβάλλονται 50.000 αιτήσεις (και πολλές λέω), τούτο σημαίνει ότι κάθε αίτηση,κοστίζει,  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, 206  €  ἤ αν προτιμάτε όσο ο ΦΠΑ που αναλογεί στην κατανάλωση 500 αναψυκτικών.
Κάνοντας έναν απλό υπολογισμό, βρίσκω ότι πρέπει να πιούμε 25.000.000 γκαζόζες, για να πληρώσουμε ἤ καλύτερα για να χωνέψουμε την νέα αυτή κυβερνητική έμπνευση. Ας παραφράσω λοιπόν το γνωστό σύνθημα και να φωνάξω : ….πίνετε, γιατί
χανόμαστε!!!
Κύριε Καστανίδη μας, θα σκάσουμε…..


Αυτή η κυρία παραμένει ακόμη υπουργός;

Για αυτό είμαστε “LARGE”:Ένα τζαμί ζήταγε ο πρέσβης…πολλά υποσχόταν η κ.Διαμαντοπούλου!


Διαβάστε τι αναφέρει το wikileaks σχετικά με τις απόψεις που εξέφρασε η κ.Διαμαντοπούλου, για τα τζαμιά στην Αθήνα, στην συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη Σπέκχαρντ στις 17/12/2009.
6. (C) Finally, Ambassador Speckhard urged the GOG to live up to its commitment to establish a mosque in Athens, a city of 5,000,000 with no legal house of worship for the Muslim community.
The Ambassador stated that doing so would be proof to the international community of Greece’s support for religious freedom. Land owned by the Greek Navy had been identified as a site for a mosque, but the process appeared to be stuck. Diamantopoulou stated that Greece was planning to open several mosques to meet the needs of different sects, rather than to have only one mosque serving the whole city of Athens. This approach would also address the problem of the current 700 illegal places of worship for Muslims that exist in Athens. A large site had already been identified in Elefsina with plans for a 600 square meter mosque. The Greek Archbishop himself had also donated land to be used as a mosque. 
Και στα ελληνικά:
Τέλος, ο Πρέσβης κ. Σπέκχαρντ κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας, να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός τζαμιού στην Αθήνα, μια πόλη των 5.000.000 με κανένα νόμιμο χώρο λατρείας για τη μουσουλμανική κοινότητα.
Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει πολλά τζαμιά για την κάλυψη των αναγκών των διαφόρων αιρέσεων, αντί να έχουν μόνο ένα τζαμί που να εξυπηρετεί ολόκληρη την πόλη της Αθήνας.


Κουράστηκαν;

Βρετανία: Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ηγετικό ρόλο στις συγκρούσεις.

Οι κουρασμένες από τον πόλεμο Ηνωμένες Πολιτείες θα αναζητούν ολοένα και περισσότερο λύσεις στα περιφερειακά προβλήματα παίζοντας έναν δευτερεύοντα "ενισχυτικό" ρόλο στις συγκρούσεις, παρόμοιο με αυτόν που έπαιξαν στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS).


Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο η αμερικανική ηγεσία ανοίγει το δρόμο για έναν κόσμο όπου "εκ περιτροπής συνασπισμοί των προθύμων και των διαθέσιμων", μερικές φορές χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αντιμετωπίζουν τις διεθνείς κρίσεις.

Η διεξαγωγή της αεροπορικής επιχείρησης στη Λιβύη, όπου οι ΗΠΑ έκατσαν στο "πίσω κάθισμα" στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ Βρετανία και Γαλλία, θα μπορούσε να είναι ένας δείκτης για το μέλλον, σημειώνει το εδρεύον στο Λονδίνο Ινστιτούτο.

"Η (αμερικανική) επιλογή στη Λιβύη ήταν να είναι ένας υπέρ-ενδυναμωτής μιας ευρωπαϊκής επιχείρησης με αραβική υποστήριξη. Αυτές οι τάσεις σηματοδοτούν την αυγή μιας περιόδου, όπου "οι περιφερειακές λύσεις στα περιφερειακά προβλήματα γίνονται... μια κεντρική επιδίωξη της αμερικανικής στρατηγικής πολιτικής", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του IISS Τζον Σίπμαν, παρουσιάζοντας την ετήσια "Στρατηγική Μελέτη" του Ινστιτούτου.

Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ έλαβαν μέρος στις αρχικές επιθέσεις κατά της αεράμυνας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, αλλά αποσύρθηκαν σε έναν ενισχυτικό ρόλο αφότου το ΝΑΤΟ ανέλαβε τον έλεγχο των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αντιμετώπισε αντίσταση στην Ουάσιγκτον για την εμπλοκή
σε μια τρίτη σύγκρουση στον μουσουλμανικό κόσμο, καθώς συνεχίζονται οι δαπανηροί και αντιδημοφιλείς πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

"Ο Ομπάμα και οι άνθρωποι γύρω του πραγματικά πιστεύουν ότι ο μακροπρόθεσμος ρόλος της Αμερικής μπορεί να είναι βιώσιμος μόνο αν δεν κάνουμε τα πάντα, αν είμαστε σε θέση διευκολυντή", σημείωσε η Ντέινα Αλιν, ειδική του IISS για την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Η αμερικανική και ευρωπαϊκή ενασχόληση με τα εγχώρια οικονομικά προβλήματα έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τη διεθνή ηγεσία, τόνισε το IISS.

"Υπάρχει μια αίσθηση ότι η Δύση πάσχει από στρατηγική αρθρίτιδα και εξάντληση (και) οι αναδυόμενες δυνάμεις της Ανατολής από πόνους στρατηγικής ανάπτυξης και αναποφασιστικότητα", δήλωσε ο Σίπμαν.

"Ο χώρος για τους μοναχικούς και τους επιτήδειους για να ελιχθούν για το δικό τους κέρδος έχει πάντως επεκταθεί", δήλωσε χωρίς να κατονομάσει κάποιον. Το IISS δηλώνει ότι η πολεμική κόπωση θα διαμορφώσει την προσέγγιση των ΗΠΑ στις διεθνείς κρίσεις σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Δέκα χρόνια αφότου οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έδωσαν το έναυσμα για τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", η όρεξη της Δύσης να αναλάβει στρατιωτική δράση είναι μικρότερη απ ότι ήταν επί πολλές γενεές, αναφέρεται στην έκθεση του IISS.

Η περίπτωση για "φιλελεύθερο παρεμβατισμό" θα μπορούσε ακόμη να υπάρχει όπως έγινε στη Λιβύη αλλά οι εκκλήσεις για αυτήν θα πρέπει να είναι δυνατές και το αίτιο σχεδόν τέλειο για να συμβεί αυτό.

Η Προσέγγιση του Ομπάμα στο Αφγανιστάν "στην πραγματικότητα να εγκαταλείψει τη φιλόδοξη κατά της εξέγερσης στρατηγική, να αποσύρει τις δυνάμεις, και να δώσει προτεραιότητα σε μια πολιτική λύση, θα θεωρηθεί ότι σηματοδοτεί το τέλος μιας δεκαετούς διάρκειας παρεμβατικής πολιτικής των ΗΠΑ", σημείωσε τέλος ο Σίπμαν.


Οι ανίκανοι.

Κυβέρνησις ανικάνων.


kepitropiΟ αξέχαστος και ανεπανάληπτος Γ. Σουρής έγραφε σε ένα από τα ποιήματα του: "Σε μία καρέκλα τόνα ποδάρι μου τεντώνω,/ το άλλο σε μίαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί αφήνω το καπέλο, και αρχινώ με τόνο / τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική". Πόσο επίκαιροι είναι στις μέρες μας αυτοί οι στίχοι του Γ. Σουρή. Ένας ολόκληρος λαός σήμερα και μιλάμε για τον Ελληνικό λαό, από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνει άλλη δουλειά, από το να βρίζει και να φασκελώνει του πολιτικούς, την πολιτική, τους υπουργούς και γενικά τον κοινοβουλευτισμό!
Και έχει απόλυτα δίκιο να συμπεριφέρεται έτσι ακριβώς ο Ελληνικός λαός διότι ο κοινοβουλευτισμός και ιδιαίτερα αυτός της μεταπολιτεύσεως, κατάφερε να χρεοκοπήσει την πατρίδα μας. Να καταστήσει πάμφτωχους του Έλληνες, ζήτουλες των διεθνών τοκογλύφων και να φέρει στην πατρίδα μας την τριπλή κατοχή του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. Ακόμη δε κατάφεραν πάνω από τον πρωθυπουργό της χώρας να υπάρχει και να κατευθύνει την οικονομική πολιτική και όχι μόνο Γερμανός Διοικητής διορισμένος από την Ε.Ε. και τον κ. Μπαρόζο. Περί αυτού, κανένα σχόλιο δεν ακούσαμε από τους λαλίστατους, κατά τα άλλα, κοινοβουλευτικούς των τηλεοπτικών παραθύρων.

Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα μία κυβέρνησης αυτή του ΠΑΣΟΚ, ένας πρωθυπουργός, οι οποίοι αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι στην διακυβέρνηση της χώρας. Πιστεύουμε απόλυτα ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η πλέον ανίκανη κυβέρνηση από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. Έχει ξεπεράσει σε ανικανότητα και αυτήν ακόμη την κυβέρνηση της Ν.Δ. (2004-2009) του κουρασμένου Καραμανλή. Μας κυβερνά σήμερα μία ανίκανη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση καλυμμένη κάτω από τον μανδύα του δήθεν σοσιαλισμού. Κυβερνά ένας δήθεν πρωθυπουργός, ο οποίος όταν ανέλαβε αφού είχε πει δεκάδες ψέματα για να αρπάξει την ψήφο του λαού, αμέσως μετά άρχισε με δηλώσεις του στο εξωτερικό ο ίδιος και ο υπουργός του ο επί των οικονομικών τότε Παπακωνσταντίνου, να κατηγορούν τους Έλληνες.

Να παρομοιάζουν την οικονομία της πατρίδας μας με τον "Τιτανικό" ο οποίος πρόκειται να βουλιάξει, και ότι για την χαμένη αξιοπιστία μας και τα μεγάλα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί φταίμε εμείς οι Έλληνες. Εάν εννοεί τον Ελληνικό λαό τότε ναι έχει δίκιο, διότι τους ψηφίζουμε και φέρνουμε στην εξουσία όλους αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς οι οποίοι ουδέποτε μπόρεσαν να κυβερνήσουν. Και ενώ ο λαός πτωχεύει, αυτοί, δηλαδή οι πολιτικοί αυξάνουν συνεχώς τις περιουσίες τους. Πως μπορεί και συμβαίνει αυτό κ. πολιτικοί. Κατηγορούσε επίσης τους Έλληνες ως διεφθαρμένους δηλώνοντας ότι: "Η διαφθορά είναι πολύ διαδεδομένη στις Αρχές και στις δημόσιες επιχειρήσεις. Το πολιτικό μας σύστημα υποθάλπει την ευνοιοκρατία και τη σπατάλη. Αυτό έχει υποσκάψει το κράτος δικαίου και την εμπιστοσύνη στη λειτουργία της πολιτείας. Μία από τις συνέπειες είναι και το να μην πληρώνουν πολλοί πολίτες τους φόρους τους".

Όλα αυτά και άλλα πολλά τα δήλωνε λες και πρώτη φορά ανελάμβανε κυβερνητικά αξιώματα. Λες και δεν υπήρξε υπουργός όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που καθιέρωσε επίσημα στην πατρίδα μας την ευνοιοκρατία, τον παρασιτισμό, την διαφθορά στην δημόσια διοίκηση, τις μίζες. Τους χρηματισμούς υπουργών από τους εθνικούς προμηθευτές για να παίρνουν τις δουλειές και να απομυζούν από κοινού τον Ελληνικό λαό. Και ιδού σε τι οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό χάλι μας έφεραν. Μετά στενοχωριέται δήθεν ο πρωθυπουργός όταν οι εταίροι μας στην Ε.Ε, μας αποκαλούν αλκοολικούς και τεμπέληδες. Μετά λοιπόν την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ η οποία μας απεκάλεσε "Τεμπέληδες", ήλθε και ο Τσέχος Πρωθυπουργός Πετρ Νέκας να μας αποκαλέσει και αυτός τεμπέληδες και αλκοολικούς δηλώνοντας: "Οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την Ε.Ε.".
Και γιατί να μη τα πει αυτά ο κ. Νέκας όταν πρώτος ο αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες "κοπρίτες", αντιπαραγωγικούς και για τα ελλείμματα ότι: <<μαζί τα φάγαμε>>. Μόνο που προσωπικά δεν γνωρίζουμε κανένα μισθωτό και συνταξιούχο που τα έφαγε και να έχει την περιουσία του κ. Πάγκαλου.
Όπως προαναφέραμε η ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι δεδομένη. Επί δύο περίπου χρόνια που κυβερνά κανένα από τους στόχους που είχε θέσει πέτυχε. Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει. Ποιος δεν θυμάται εκείνα τα μεγάλα λόγια προεκλογικά αλλά και αμέσως μετά τις εκλογές, ότι θα πατάξει την φοροδιαφυγή και θα εισπράξει άμεσα σχεδόν 20 δις ευρώ. Ακόμη ότι είχε έτοιμους τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς για να εισπράξει τους φόρους που δεν μπορούσε να εισπράξει η Ν.Δ. Άλλοι ανίκανοι αυτοί. Δύο χρόνια μετά οι εφορίες βρίσκονται σε πλήρη διάλυση κα αδυνατούν να εισπράξουν ακόμη και τους βεβαιωμένους φόρους. Τα πανεπιστήμια και γενικά η εκπαίδευση βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες καταλήψεις των Ανωτάτων Σχολών. Για πρώτη φορά και επί υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς βιβλία και όσα παιδιά είναι τυχερά, θα μπορούν να διαβάζουν τα μαθήματα τους από φωτοτυπίες των βιβλίων και DVD. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ακούγοντας τα νέα φιλολαϊκά μέτρα τις κυβέρνησης εναντίον τους, για περικοπές και πάλι στους μισθούς αλλά και απολύσεις βρίσκονται σε αναβρασμό και ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι συνταξιούχοι καθημερινά κατατρομοκρατούνται. Τα ασφαλιστικά τους ταμεία κατά την κυβέρνηση έχουν στερέψει από μετρητά και κινδυνεύουν ακόμη να μην πληρωθούν οι συντάξεις του επόμενου μήνα.
Μόνο το αστικό πολιτικό κατεστημένο, το οποίο συνεργάζεται με την κυβέρνηση όχι μόνο επιβιώνει όχι μόνο δεν έχει προβλήματα αλλά συνεχίζει να παίζει το παιγνίδι της συναίνεσης με την κυβέρνηση. Τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια των εθνικών νταβατζίδων εξακολουθούν να παίζουν καθημερινά τον ρόλο τον οποίο τους έχουν αναθέσει, προσπαθώντας να ανακόψουν τις λαϊκές αντιδράσεις που έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας. Η μόνη σοβαρή ισχύς της κυβέρνησης είναι οι χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι παρατάσσονται κάθε φορά προσπαθώντας να ανακόψουν τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών. Αλλά μέχρι πότε;

Υποχρέωση του Ελληνικού λαού είναι η άμεση απαλλαγή του από την κυβέρνηση των ανικάνων του ΠΑΣΟΚ. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει εκλογές εδώ και τώρα για να φύγει από την εξουσία η κατοχική κυβέρνηση της συμφοράς και τα τσιράκια της. Η κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου είναι ανίκανη και οδηγεί την πατρίδα μας και το λαό της σε μεγάλες περιπέτειες. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για νεοφιλελεύθερα σοσιαλιστικά πειράματα. Οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αφυπνιστούν. Έφτασε πλέον η ώρα για να στείλουν στον αγύριστο όλους αυτούς του μασκαράδες και ψευταράδες που παριστάνουν τους πολιτικούς.
Νίκος Παπαγεωργίου
www.elkosmos.gr 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More