13.8.11

Οι τουρκομογγόλοι κάνουν ότι θέλουν στην Θράκη μας!


Περιοδικό Αζινλίκτσα 12-8-2011.

Tο γεύμα ιφτάρ που διοργάνωσε η κεντρική διοίκηση του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) έλαβε χώρα την Τρίτη, 9 Αυγούστου στην Κεσσάνη της Αδριανούπολης.
 Το γεύμα ιφτάρ, στο οποίο συμμετείχαν ο γενικός πρόεδρος του BTTDD, Μπουρχανεντίν Χακγκιουντέρ, ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης, βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο αντιπεριφερειάρχης επί κοινωνικών θεμάτων της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Ιρφάν Ουζούν, ο δήμαρχος Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Μύκης, Μουσταφά Τζουκάλ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ριντβάν Μολλά Ισά και Μεχμέτ Δεβετζίογλου, η πρόεδρος του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο γενικός πρόεδρος του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της ένωσης τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμι Τοραμάν, ο πρόεδρος του συλλόγου των αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Δερντιμάν, ο πρόεδρος της τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας της Δυτικής Θράκης Ετζεβίτ Εμίν, ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας μειονότητας Δυτικής Θράκης, Τζεμίλ Καμπζά, ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, εκπρόσωποι διαφόρων ΜΚΟ που δρουν στη Δυτική Θράκη, ο βουλευτής Αδριανούπολης του ΑΚΡ, Δρ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο βουλευτής Αδριανούπολης του CHP, Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ, Χακάν Τσαβούσογλου, ο έπαρχος Κεσσάνης, Αχμέτ Ναρίνογλου, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο δήμαρχος Κεσσάνης Μεχμέτ Οζτζάν και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις «Σαπτσί-Αγάνταγι».
 Την έναρξη των εθιμοτυπικών ομιλιών που ξεκίνησαν μετά από το εζάν και το γεύμα πραγματοποίησε ο γενικός πρόεδρος του BTTDD, Μπουρχανεντίν Χακγκιουντέρ.
 Ο Χακγκιουντέρ δήλωσε ότι ο σύλλογος έχει βάλει την υπογραφή του σε πολλές πρωτιές μέχρι σήμερα και πρόσθεσε: «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, λόγω των πιέσεων που βίωσαν από τη μέρα που έμειναν στη Δυτική Θράκη το 1923 με την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάννης, αναγκάστηκαν να διασκορπιστούν στις τέσσερις γωνιές του κόσμου για διάφορους λόγους. Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, 750.000 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στην Τουρκία και νιώθουν τιμή και περηφάνια για το λόγο αυτό. Διότι η μητέρα-πατρίδα τους είναι η Τουρκία. Όπως αποτελεί μητέρα-πατρίδα και για όλους όσοι βρίσκονται εδώ σε αυτή την αίθουσα. Είναι αναμφίβολο το γεγονός ότι το να επιθυμεί κανείς να ζήσει στα χώματα όπου γεννήθηκε, αποτελεί το πιο βασικό του δικαίωμα. Ωστόσο, εάν κοιτάξουμε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που αποτελεί υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εποχή μας, βλέπουμε ότι ο μόνος θεσμός που δεν προστατεύει είναι αυτός της ιθαγένειας. Λόγω της έλλειψης προστασίας του θεσμού της ιθαγένειας από την ΕΕ, περίπου 60 χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, αναγκάστηκαν να διαμείνουν στην Τουρκία, καθώς έχουν απολέσει την ιθαγένειά τους».

Ο Χακγκιουντέρ δήλωσε ότι ακόμα και αν επιθυμούσαν να φέρουν και τους 150 χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης στο ιφτάρ, αυτό δεν ήταν δυνατόν. Αντ’ αυτού φιλοξενούν τους εκπροσώπους τους, γεγονός που τους δίνει τιμή. Συνέχισε δε λέγοντας: «Εμείς κατά τον ρουν της ιστορίας πάντα τείναμε χείρα φιλίας προς όσους ζουν στα 36 χλμ από εδώ. Τείνουμε και απόψε από εδώ χείρα φιλίας. Να μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι όσο δεν περιστέλλονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, εμείς δεν θα ερχόμαστε σε αντιπαράθεση και δεν θα αντιμαχόμαστε κανέναν. Ωστόσο, μέχρι να αποδοθούν αυτά τα βασικά δικαιώματα και οι ελευθερίες, να μην περιμένει κανείς να κάνουμε ακόμα και λιγάκι πίσω στον αγώνα αυτό».

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, κος Μουσταφά Σάρνιτς, στα πλαίσια της ομιλίας του δήλωσε ότι στα μάτια όλων, όσοι ήρθαν από την Ελλάδα στην Κεσσάνη υπήρχε μια λάμψη και πρόσθεσε: «Είδα πραγματικά ότι ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση. Όλοι είχαν γιορτινή διάθεση. Αυτή τη στιγμή, επιδεικνύουμε εδώ, το πιο όμορφο παράδειγμα ενότητας και ομοψυχίας. Όποιες και αν είναι οι απόψεις μας, μέσα στην αφθονία του Ραμαζανιού, συντρώμε μαζί εδώ».

Ο τούρκος Γενικός Πρόξενος σχολίασε ακόμα: «Η μειονότητα περιμένει να προσκαλείται συχνά στη χώρα μας. Το να την τιμούμε με αυτόν τον τρόπο, την κάνει ακόμα πιο περήφανη» και πρόσθεσε: «Μιας και πήρα το λόγο, θα ήθελα να σας περιγράψω τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τη σκοπιά της Δυτικής Θράκης. Όπως γνωρίζουμε, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός μας το 2010 στην Αθήνα, αμέσως σημειώθηκαν μεγάλα ανοίγματα στις σχέσεις των δύο χωρών σε όλους τους τομείς. Έγιναν προσπάθειες να επισπευτούν οι διαδικασίες, έπειτα από την υπογραφή πάνω από 20 συμφωνιών. Οι εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν, αυτές που μπορώ τώρα να ανακαλέσω στη μνήμη μου, όπως η συνέλευση που πραγματοποίησε το συμβούλιο του εμπορικού επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης στην Κομοτηνή υπό την προεδρεία του προέδρου του εμπορικού επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, Μουράτ Γιαλτσίντας, η επίσκεψη του αντιπροέδρου μας κου Μπουλέντ Αρίντς, του Υπουργού Εμπορίου, Νιχάτ Εργκιούν και του αγαπητού μας Υπουργού, καθηγητή Δρ. Νταβούτογλου, η επίσκεψη της Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του αξιότιμου πρωθυπουργού μας μαζί με τον κο Εγκεμέν Μπαγίς, και, τώρα τελευταία, η επίσκεψη του γενικού προέδρου του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είναι πραγματικά πολύ σημαντικές και ουσιαστικές καθώς αποδεικνύουν τη διάσταση που έχουν λάβει πλέον οι σχέσεις μας. Θα πρέπει δε το γεγονός αυτό να σημειωθεί.
Και οι δυο χώρες βλέπουν τη μειονότητα σαν γέφυρα. Είναι το πιο σημαντικό θέμα που τονίζεται σε κάθε επίσκεψη. Μόνο που στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση. Από την κρίση αυτή επηρεάζεται όπως είναι φυσιολογικό και η Δυτική Θράκη. Ωστόσο, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί τον τελευταίο καιρό, σε σχέση με τη μειονότητά μας, θα μπορούσα να πω ότι τα πρόσωπα των μελών της μειονότητάς μας, έχουν αρχίσει να χαμογελούν. Μια από της προτεραιότητές μας, η εισαγωγή βοοειδών από τη Δυτική Θράκη, έκανε το πρόσωπο των παραγωγών μας να χαμογελάσει.
Ο πρόεδρος του DEB, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, στην ομιλία που πραγματοποίησε, μίλησε για την ποσόστωση του 3% που επεβλήθη στην Ελλάδα στις γενικές εκλογές του 1993 και πρόσθεσε: «Ελάτε και ας καταργήσουμε αυτό το ποσοστό. Ελάτε και ας μεταφέρουμε τις καλές προθέσεις των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στο Κοινοβούλιο. Εάν σήμερα υπάρχει στη Βουλή το ΛΑΟΣ, τότε υπάρχει ανάγκη να βρίσκεται εκεί και το DEB».
Ο Αλή Τσαβούς, δήλωσε ότι θα ήθελε να πει ωραία πράγματα για τον αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ωστόσο δεν μπορεί να τα πει και συνέχισε λέγοντας: «Ένα πράγμα λέω συνέχεια: Εάν πω ωραία πράγματα θα είναι σαν να προδίδω τον εαυτό μου και τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Ο αγώνας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης διεξάγεται επί μακρόν. Δυστυχώς όμως, η χώρα μας η Ελλάδα αν και είναι μέλος της ΕΕ εδώ και 30 χρόνια, όταν κάνει έστω και μια μικρή υποχώρηση στα θέμα των μειονοτικών προβλημάτων, τότε έχουμε μεγάλη χαρά!
Εμείς δεν θέλουμε να ζήσουμε στον 21ο αιώνα ως πολίτες τρίτης κατηγορίας, τη στιγμή που είμαστε ευρωπαίοι πολίτες. Εμείς, ως έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες, είμαστε άρρηκτα δεμένοι με την Ελλάδα. Τηρούμε μάλιστα τις πολιτικές μας υποχρεώσεις. Εφόσον εμείς τηρούμε τις πολιτικές μας υποχρεώσεις, τότε επιθυμούμε να ζήσουμε στην Ελλάδα, ως ισότιμοι πολίτες.
Αξιότιμοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης! Θα ήθελα να σας μιλήσω για κάποια αρνητικά παραδείγματα που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια. Διότι τα αρνητικά αυτά παραδείγματα έχουν ζημιώσει βαθιά τη μειονότητα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κας Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του αξιότιμου πρωθυπουργού της Τουρκικής Δημοκρατίας, άνθρωποι που για πολλά χρόνια στηρίζονταν στις μειονοτικές ψήφους καθώς και όλα τα κόμματα απόδωσαν στο έθνος μου κατηγορίες για γενοκτονία. Ρωτάω λοιπόν τώρα, αξιότιμοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης: Αυτά τα κόμματα και οι αξιωματούχοι, πως θα έρθουν να ζητήσουν ψήφο από τη μειονότητά μου; Πώς θα έρθουν και θα σας πουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα της μειονότητας; Απευθύνομαι στο ελληνικό κράτος. Το 1993, επέβαλλε την ποσόστωση του 3%. Ελάτε και ας καταργήσουμε αυτό το ποσοστό. Ελάτε και ας μεταφέρουμε τις καλές προθέσεις των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στο Κοινοβούλιο. Εάν σήμερα υπάρχει στη Βουλή το ΛΑΟΣ, τότε υπάρχει ανάγκη να βρίσκεται εκεί και το DEB».

Ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι, Προύσας, Μουσταφά Ντουντάρ, στην ομιλία που πραγματοποίησε δήλωσε ότι επιθυμεί να φιλοξενήσει στην Προύσα τον Τύπο της μειονότητας και της πλειοψηφίας καθώς και τον τουρκικό Τύπο. Ο Ντουντάρ δήλωσε ακόμα: «Ο γενικός πρόεδρος του BTTDD δήλωσε ότι υπάρχουν καινούργια σχέδια για τον αγώνα της Δυτικής Θράκης. Ένα από αυτά είναι και η συνάντηση εδώ του τουρκικού και ελληνικού Τύπου. Εγώ είχα καλέσει το μειονοτικό Τύπο. Εάν καταστεί δυνατό, θα ήθελα η συνάντηση αυτή να γίνει στην Προύσα. Θα ήθελα να φιλοξενήσω στην Προύσα, τον Τύπο της μειονότητας και της πλειονότητας της Δυτικής Θράκης, και τον τουρκικό Τύπο που παρακολουθεί τα δικά μας ζητήματα. Εφόσον πρόκειται για σχεδιασμό των κεντρικών γραφείων, τότε το υποστηρίζουμε και αυτό. Θα θέλαμε να δούμε και να φιλοξενήσουμε τον κόσμο που βρίσκεται εδώ και στην Προύσα».

Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ, Χακάν Τσαβούσογλου, στην ομιλία που πραγματοποίησε τόνισε ότι ο αγώνας της Δυτικής Θράκης δεν είναι ατομικός και συνέχισε ως εξής: «Πρώτα απ’ όλα δεν θα πρέπει να παρεκκλίνουμε από την σκέψη της ενότητας και της ομοψυχίας. Αντί να προβάλλουμε τα στοιχεία που μας διαχωρίζουν και μας πολώνουν με την πρώτη ευκαιρία, θα πρέπει να προτάσσουμε και να διατηρούμε τις καλές προθέσεις μας σύμφωνα με το πνεύμα του μήνα του Ραμαζανιού.
Κοιτάξτε, ο αγώνας της Δυτικής Θράκης είναι ένα πρόβλημα. Αποτελεί πρόβλημα, πρόκειται για μια μη υγιή κατάσταση. Εάν εμείς προτιθέμεθα να εξυγιάνουμε την κατάσταση, θα πρέπει να την υποβάλλουμε σε εγχείριση. Συνεπώς, στα πλαίσια της αρχής των μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας και της κυβέρνησής μας με τις γειτονικές χώρες, συνεχίζουμε τις επαφές μας με την Ελλάδα και υπό τη σκοπιά αυτή, συζητάμε με τους συνομιλητές μας τα προβλήματα της μειονότητας. Να είσαστε σίγουροι για αυτό, σημειώνουν μεγάλη πρόοδο».
Ο βουλευτής Αδριανούπολης του CHP, Ρετζέπ Γκιουρκάν, δήλωσε ότι βρίσκεται στην υπηρεσία της μειονότητας για την επίλυση των προβλημάτων της και πρόσθεσε: «Το ιφτάρ αυτό, αποτελεί την τρίτη μέρα και την τρίτη νύχτα που βρίσκομαι με τους συμπατριώτες μου. Την πρώτη φορά, ήταν όταν επισκεφθήκαμε στις 2 Ιουλίου με το γενικό μας πρόεδρο κο Κιλιτσντάρογλου, την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Τη δεύτερη παρευρεθήκαμε στην τελετή μνημόνευσης του Σαδίκ Αχμέτ, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Σήμερα συναντιόμαστε και πάλι μαζί στην Τουρκία. Οι προλαλήσαντες αναφέρθηκαν σχεδόν σε όλα τα θέματα. Εγώ κράτησα ένα λόγο του προέδρου της συμβουλευτικής επιτροπής και βουλευτή Ροδόπης, κου Αχμέτ Χατζηοσμάν. Είπε λοιπόν ότι, τον αγώνα της Δυτικής Θράκης, δεν το ξέρει κανένας άλλος καλύτερα από εμάς, γιατί εμείς τον βιώνουμε καθημερινά. Είναι πολύ σωστό αυτό που είπε. Εμείς φυσικά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη στο βαθμό που τα γνωρίζουν οι ίδιοι. Θα ήθελα όμως να σας δηλώσω το εξής: Ως συμπατριώτης σας, ως αδελφός σας, είτε ο ίδιος προσωπικά, είτε εξ ονόματος του κόμματος μου, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία και υπό της διαταγές της Δυτικής Θράκης, της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Οι χαρές σας, θα είναι και δικές μας χαρές, η θλίψη σας θα είναι και δική μας θλίψη. Θα στεναχωριόμαστε με τις στεναχώριες σας και θα χαιρόμαστε με τις χαρές σας. Και αυτός είναι ο λόγος ενός συμπατριώτη σας, από την Αδριανούπολη. Ο λόγος ενός αδερφού σας, του οποίου η μητέρα κατάγεται από τα μέρη σας εκεί. Να το κρατάτε αυτό, πάντοτε στη σκέψη και στην καρδιά σας».

Ο βουλευτής Αδριανούπολης του ΑΚΡ, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, τόνισε ότι στο ιφτάρ παρευρέθησαν Δυτικοθρακιώτες συντηρητικοί, προοδευτικοί, από όλους τους χώρους. Βρισκόμαστε απόψε εδώ, αποτελώντας μια ωραία εικόνα, από τον πιο δεξιό έως τον πιο αριστερό, από τον πιο θρήσκο έως τον πιο φιλελεύθερο, από τον πιο μικρό σε ηλικία μέχρι τον πιο μεγάλο, από τον πιο απλό πολίτη έως τον εκλεγέντα σε δημόσιο αξίωμα, από τον πλέον ανώτερο μέχρι τον πλέον κατώτερο. Υπάρχουν όλα τα χρώματα, όλοι οι τίτλοι, αλλά βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όλοι μαζί. Η εικόνα αυτή, μπορεί να αποτελέσει κατά τη γνώμη μου, τη Λυδία λίθο για τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης και τους ομογενείς μας στα Βαλκάνια. Το να βρισκόμαστε μαζί, ακόμα και αν η κοσμοθεωρία μας και ο τρόπος ζωής μας είναι διαφορετικά, δείχνει ότι είμαστε μέλη ενός έθνους, του τουρκικού. Ο κοινός παρανομαστής του γεγονότος ότι ανήκουμε στο ίδιο έθνος, οι ιδιαίτερές μας αξίες, όπως ακριβώς εάν σηκωθούμε να προχωρήσουμε μέχρι τη σκηνή, φαίνεται από τον τρόπο που περπατάμε με τα δύο μας πόδια εάν το ένα μας πόδι έχει πρόβλημα, έτσι και το υγιές περπάτημα των μειονοτήτων και αυτού του έθνους βασίζεται στα δύο αυτά πόδια. Το ένα είναι οι εθνικές αξίες και το άλλο είναι οι πνευματικές αξίες. Όσο δυνατά και κοντά μεταξύ τους μπορεί μια μειονότητα να κρατά τις αξίες της, έτσι δείχνει και τις δυνατότητές της. Όπου υπάρχει ιδιαίτερη αξία αυτού του έθνους, είτε στα Βαλκάνια, είτε στη Βοσνία, στη Μακεδονία, στο Κόσοβο, στη Βουλγαρία, στη Μοσούλη, στο Κιρκούκ, η πορεία μας εκεί, θα πρέπει να διαγράφεται στηριζόμενη στα δύο αυτά πόδια και σε κλίμα ενότητας…».

Το βράδυ, ο Ιμπραήμ Σερίφ και ο Αχμέτ Μετέ, εκλεγμένοι Μουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ομιλία και μοιράστηκαν τις ιδέες τους με τους παρευρισκόμενους. Ο Σερίφ δήλωσε ότι στα πλαίσια της Μουφτείας εκπαιδεύουν περί τους 3400 μαθητές που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο των νομών Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια των 100 περίπου μαθημάτων Κορανίου που λειτουργούν στις περιοχές Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης και πρόσθεσε: «αγωνιζόμαστε για να μεταδώσουμε τον πολιτισμό μας, για να διατηρήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας». Ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης, δήλωσε ότι θα ήθελε να δει και την άσχημη πλευρά της κατάστασης και ισχυρίστηκε ότι οι Δυτικοθρακιώτες μπορούν να κρίνουν ο ένας τον άλλον, μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού. Συμπλήρωσε δε: «Γιατί να υπάρχει πικρία και φθόνος; Εάν κάτι γίνεται λάθος, αυτό θα πρέπει να συζητηθεί. Ο Μετέ πρόσθεσε επίσης: «Παλαιότερα υπήρχαν θρησκευτικοί ηγέτες, πολιτικοί ηγέτες. Τα προβλήματα λύνονταν υπό την αιγίδα τη δική τους και της «Μεγάλης Πόρτας» (Γενικό Προξενείο Κομοτηνής). Τώρα η ομάδα του ενός, η ομάδα του άλλου, ο κόσμος του ενός, ο κόσμος του άλλου, αυτό το γκρουπ, το άλλο γκρουπ, που έχουν εμφανιστεί τελευταία, με ενέργειές όπως να υπονομεύουν τους Μουφτήδες και να εκθέτουν τους βουλευτές, δυστυχώς δεν αφήνουν χώρο στους πρωτοπόρους της Δυτικής Θράκης».
Στο γεύμα ιφτάρ, που διοργάνωσε η κεντρική διοίκηση του BTTDD, παρευρέθησαν περί τα 650 άτομα



Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!







Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ!


Ο παραλογισμός της εξουσίας που ασκούν οι δυνάμεις της παγκόσμιας διακυβέρνησης καταγράφεται σε όλες τις μεθόδους που ακολουθεί αυτή. Πρόκειται για μια υπερεθνική και σκιώδης υπερκυβέρνηση που έχει καταφέρει να εισχωρήσει στις κυβερνήσεις, τους οικονομικούς και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς των ελεύθερων τάχα εθνών. Όλοι αυτοί οι άφρονες και αλαζόνες τύποι, διψασμένοι για εξουσία και χρυσό πάντα, νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν θεοί στη θέση του Θεού και να υποτάξουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και έτσι, έχοντας πλέον διαβεί τα σύνορα της αφροσύνης, εισέρχονται στο έδαφος της παραφροσύνης χρησιμοποιώντας την φύση ως τρομερό και επικίνδυνο βιολογικό όπλο που το στρέφουν κατά των ατίθασων επαναστατών και λαών.

Ο έλεγχος των φυσικών δυνάμεων, η μεταβολή των καιρικών φαινόμενων, η μεταστροφή του κλίματος, ακόμη και η πρόκληση σεισμών είναι καταστάσεις που διαπιστωμένα οφείλονται στην ανθρώπινη παρέμβαση μέσα από την παραδόπιστη και αλόγιστη χρήστη της υψηλής τεχνολογίας. Μια τεχνολογία που επιτρέπει την μεταβολή των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, ενώ τα μεγάλα επίπεδα των δονήσεων που παράγονται από τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές των υποτιθέμενων μεγάλων δυνάμεων συμπληρώνει την αλλαγή του καιρού με την πρόκληση αφύσικων σε μέγεθος σεισμών. Οι μεγάλες δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία αντί να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος και την ανάπτυξη ενός αποτρεπτικού πλαισίου αμύνης, χρησιμοποιούνται για την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κατάλυση εθνικών υποδομών και λαϊκών ελευθεριών.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι παγκόσμιοι χωροφύλακες του διεθνιστικού νεοταξισμού είναι είτε ορατοί δια γυμνού οφθαλμού είτε αόρατοι και σκοτεινοί σαν τις απόκρυφες λέσχες και στοές που μαζεύονται και απεργάζονται τα δεινά της ανθρωπότητας οι «εκλεκτοί» της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Το θράσος τους και η εγρήγορση που επιδεικνύουν για τον σχηματισμό της νοσηρής τους υπερκυβέρνησης τους ωθεί στο να ψεκάζουν τους αιθέρες με τα βιοχημικά δηλητήρια που προκαλούν τις διάφορες ψυχοσωματικές ανωμαλίες ελέγχου των συνειδήσεων και τις «περίεργες» νόσους.

Όμως η επιθυμία τους να μειώσουν τις πληθυσμιακές μάζες και να ερημώσουν τα έθνη συνεχίζεται με κρυφές μεθοδεύσεις γιατί επιδιώκουν να πετύχουν το σκοπό τους γρήγορα και δίχως λαϊκές εξεγέρσεις. Η καταστροφή του κλίματος και της ενδοχώρας ενός κράτους επιφέρει ταυτόχρονα εξάλειψη της αυτάρκειας σε τροφοδοσία και άμυνα, προκαλεί εξεγέρσεις, ανθρώπινες απώλειες και μετακινήσεις πληθυσμών εκτός συνόρων. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται δεν είναι άγνωστα στους έχοντες καλή γνώση και άμεση σχέση με την υψηλή τεχνολογία ούτε έχουν εμφανιστεί πρόσφατα.

Ορισμένα από αυτά όπως το λεγόμενο HAARP και ο επηρεασμός των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων έχουν αφετηρία έρευνες επιφανών Ελλήνων επιστημόνων σαν τον αείμνηστο Γκιόλβα. Όμως το «ελληνικό» κράτος των γραικύλων πολιτικάντηδων όχι απλώς δεν αξιοποίησε τις εγχώριες δυνατότητες και τα δυνατά μυαλά, αλλά πρόδωσε αυτά τα μυαλά, ώθησε άλλα εκτός συνόρων και πούλησε σημαντικά μυστικά σε μισελληνικά συμφέροντα.

Η διαστροφή όπως είπαμε όμως υπήρξε καθοριστική, αφού η τεχνολογία πλέον ετοιμάζει τον όλεθρο, τη συντριβή των εθνών και την καταστροφή του πλανήτη ως ενέργεια απολύτως προσχεδιασμένη. Δεν είναι υπερβολική η εκτίμηση, αλλά το συμπέρασμα των πράξεων και των αποφάσεων των παραφρόνων που ασκούν σήμερα εξουσίες.

Δείτε για παράδειγμα τις περιπτώσεις δύο πολύ μεγάλων σεισμών που συνέβησαν παλαιότερα στην Αϊτή και εσχάτως στην Ιαπωνία. Στην πρώτη περίπτωση διενεργούντο μέρες πριν κοντά στην επίμαχη περιοχή εκτεταμένες υπόγειες πυρηνικές δοκιμές σημαντικής δυνάμεως που επέφεραν την ανάλογη γεωφυσική σύγκρουση στο υπέδαφος η οποία ξέσπασε στον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής. Στην περίπτωση της Ιαπωνίας υπάρχουν οι πληροφορίες ότι η χώρα είχε προειδοποιηθεί από κάποιους διεθνείς δεσμώτες να ανακόψει τα αναπτυξιακά σχέδια που βασίζονταν στην πυρηνική ενέργεια. Και όταν η χώρα αυτή δεν συμμορφώθηκε, τότε συνέβησαν τόσο ο υπερμεγέθης σεισμός όσο και το τσουνάμι που ολοκλήρωσε το σχέδιο. Υπάρχει επιπλέον οπτικοαουστικό υλικό που καταγράφει μια …λάμψη!

Ιδού λοιπόν πως ένα ανθρώπινο επίτευγμα μπορεί να γίνει κατάρα για τον άνθρωπο αν βρεθεί στα χέρια παραφρόνων http://www.youtube.com/watch?v=-hV1bnj66DM&lc=xNfH3EfIrSga_-heb2973b3U2846_Sxp2Fjswuj...V69I&feature. Η παγκοσμιοποίηση έχει ένα και μόνον αντίπαλο. Τον Εθνικοκοινωνισμό ως τον μοναδικό Φρουρό του Εθνικού και Λαϊκού Κράτους ενάντια στους καταστροφείς της ανθρωπότητας. Και η Ελλάς αποτελεί τον ασφαλή ηγέτη και οδηγό της κοινωνίας των ελευθέρων εθνών.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

.


Κύριε Λαμπρινίδη είσθε ακόμη σε διακοπές;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΙΦΤΑΡ ΤΟΥ ΙΡΤΖΙΤΖΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

Περιοδικό Αζινλίκτσα 12-8-2011.


Tην Πέμπτη 11 Αυγούστου, ο Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) Χαλίτ Ερέν, παραχώρησε γεύμα ιφτάρ στο ξενοδοχείο Ντεντέμαν στην Κωνσταντινούπολη. Στο γεύμα ιφτάρ που άρχισε με ψαλμωδίες και τον χορό των στροβιλιζόμενων χορευτών, από την Δυτική Θράκη συμμετείχαν ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο Εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνή Ιμπραχήμ Σερίφ, ο Εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς.
 Στο γεύμα συμμετείχαν αρκετοί θρησκευτικοί λειτουργοί, πολιτικοί και ξένοι καλεσμένοι. «Με το πέρασμα των χρόνων, αυξήθηκε ο αριθμός των φίλων του IRCICA. Για αυτόν τον λόγο αρχίσαμε να μην χωράμε στο Τσίτ Κασρί του Παλατιού Γίλντιζ, όπου διοργανώναμε παλαιότερα τα ιφτάρ μας. Για αυτόν τον λόγο αναγκαστήκαμε να μεταφερθούμε στα ξενοδοχεία. Δεν σταματήσαμε τις εργασίες μας ούτε στο Ραμαζάνι» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA Δρ. Χαλίτ Ερέν, στην ομιλία που έκανε μετά το γεύμα ιφτάρ.
Στο γεύμα ιφτάρ, στο οποίο οι Μάντατζη και Μετέ συμμετείχαν μαζί με τις συζύγους τους, έστειλαν μήνυμα ο Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, ο Υπ. Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Υπ. Εσωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Ναήμ Σαχίν


Θα πέσει πολύ γέλιο.

Στον Σταύρο Λαμπρινίδη έδωσε ο Παπανδρέου το “δαχτυλίδι” της διαδοχής. Έξαλλος ο Βεν ιζέλος έσπασε τα Oakley του ποδηλάτη πρωθυπο υργού στη Σκιάθο!


LAMPRINIDIS-HILARI-2.jpg
Έξαλλος ο υπ. Οικονομικών άρπαξε τη θαλαμηγό του πεθερού του και κατευθύνθηκε προς τη Σκιάθο, από τη Σκόπελο όπου βρισκόταν, για να συναντήσει τον πρωθυπουργό!
Τι ήταν αυτό που έκανε έξαλλο τον Βενιζέλο;
Η αίσθηση αλλά και οι καλοθελητές που έσπευσαν να του ψιθυρίσουν πως ο Γιώργος έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Σταύρο Λαμπρινίδη ο οποίος είναι ο πρώτος υπ. Εξωτερικών μεταπολεμικά που επισκέπτεται μέσα σε κλίμα εθνικής συγκίνησης την Ίμβρο.
Όλοι πλέον θεωρούν δεδομένο ότι ο σημερινός ΥΠΕΞ μπαίνει σφήνα ανάμεσα στους δελφίνους για την διαδοχή του Παπανδρέου και μάλιστα με τις ευλογίες του σημερινού πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Και ο Παπανδρέου από το ΥΠΕΞ βρέθηκε στην αρχηγία του κόμματος και στη συνέχεια στο Μαξίμου.
Για χάρη του Λαμπρινίδη, ο Γιώργος άδειασε τον άλλο αγαπημένο του φίλο Δρούτσα, τον οποίο πλέον αναζητά η Νικολούλη.
Όλα αυτά ανέβασαν το αίμα του Βενιζέλου στο κεφάλι του και έσπευσε στην Σκιάθο.
Χαμός.

Κουρδιστό Πορτοκάλι


Νέα εξ ανατολών...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2020!

Εφ. Σταρ 13-8-2011.

Κωνσταντινούπόλη, υποψήφια πόλη για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2020.

…………………
Δήλωσε σχετικά : ¨Είμαστε ενθουσιασμένοι και αυτή τη φορά ειλικρινά πιστεύουμε πως θα πετύχουμε. Είμαστε υποψήφιοι διότι πιστεύουμε πως οι αθλητικές αξίες και το ολυμπιακό πνεύμα έχουν μεγάλη επίδραση και συμβολή στο θέμα της παγκόσμιας ειρήνης. Έχουμε ελπίδες γιατί πιστεύουμε πως σε ένα κόσμο όπου υπάρχει περισσότερος πόλεμος παρά ειρήνη, περισσότερο μίσος παρά αγάπη και περισσότερες απογοητεύσεις παρά ελπίδες, ο αθλητισμός έχει πολλά να πει.


Γύρο γύρο όλοι στην μέση ο Σόρος!

Ο Σόρος υπέρ του ευρωομολόγου, άρα δεν πρέπει ποτέ να εκδοθεί….


 
Έχουμε επισημάνει με σειρά άρθρων μας ότι το ευρωομόλογο δεν συμφέρει κανέναν πλην κάτι τυχάρπαστους στη χώρα μας που αφενός ονειρεύονται νέες αρπαχτές, αφετέρου θέλουν να στηρίξουν όπως όπως το κλυδωνιζόμενο επικίνδυνα κρατικοδίαιτο καθεστώς τους.
Δεν συμφέρει την Ελλάδα, γιατί μπορεί μεν να την απαλλάσσει από το άγχος των αγορών, αλλά θα την μετατρέψει μόνιμα σε εξαρτώμενο προτεκτοράτο. Δεν συμφέρει την Γερμανία και τις άλλες χώρες με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να επωμιστούν εκείνες τις αδυναμίες ή τις λαμογιές των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών. 
Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε επίθεση από τους γύπες των αγορών εναντίον του κοινού ευρωομολόγου, δεν θα έχει ως συνέπεια την απώλεια της πιστοληπτικής ικανότητας…. ενός μεμονωμένου κράτους, αλλά την καταστροφή της Ευρώπης στο σύνολό της. Ελπίζουμε ότι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι οικονομικά ισχυροί λαοί ότι δεν είναι τόσο αφελείς.
Πρόσφατα μάλιστα διαβάσαμε το γνωστό πλέον άρθρο του μεγαλοεπενδυτή κ. Σόρος στην γερμανική οικονομική εφημερίδα  Handelsblatt, στο οποίο άρθρο του ο κ. Σόρος τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου και προσπαθεί να πείσει την Γερμανία και τις άλλες χώρες με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, να δεχθούν την έκδοση ευρωομολόγου, σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Σόρος προβλέπει ότι το ΕΥΡΩ θα καταρρεύσει.
Εμείς είχαμε μέχρι τώρα χίλιους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να εκδοθεί ευρωομόλογο. Τώρα που το ζητά ο κ. Σόρος, αυτός είναι ένας ακόμα σοβαρός ή μάλλον σοβαρότατος λόγος για να μην εκδοθεί ποτέ ευρωομόλογο.  
hassapis-peter


Πράσινο φώς για τα πετρέλαια!


“Πράσινο φως” από ΗΠΑ για την γεώτρηση στο “Οικόπεδο 12″.Τα ανταλλάγματα θα τα μάθουμε;;;




“Ο κύβος ερρίφθη” και οι ΗΠΑ έδωσαν το “πράσινο φως” στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy να προχωρήσει στις γεωτρήσεις στν θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εντός της κυπριακής ΑΟΖ που είναι περισσότερο γνωστή ως ”οικόπεδο νούμερο 12″, παρά τις τουρκικές απειλές! Έτσι όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες  ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του ταξιδιού του γωτρύπανού «Noble Homer Ferrington», το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιισραηλινή ΑΟΖ, στο κοίτασμα «ΝΟΑ 1».
Το γεωτρύπανο θα αποπλεύσει στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το σημίο όπου θα γίνει η γεώτρηση («Αφροδίτη» είναι ο κωδικός που του έχουν δώσει οι κυπριακές αρχές για λογαριασμό των οποίων θα γίνει η γεώτρηση).
Η διάρκεια των γεωτρήσεων, υπολογίζεται σε τέσσερις μήνες, άρα πριν από τον Φεβρουάριο μια νέα εποχή θα ξεκινά για την Κύπρο, καθώς θα έχει ανοίξει το υποθαλάσσιο “μονοπάτι” που θα οδηγεί στο “Ελ Ντοράντο” του φυσικού αερίπου.  
Η ασφάλεια του «Noble Homer Ferrington» έναντι των τουρκικών απειλών, αυτή την στιγμή αποτελεί “πονοκέφαλο” για τέσσερις χώρες: ΗΠΑ, Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι παρά τους τουρκικούς “λεονταρισμούς” δεν υπάρχει περίπτωση να παρενοχλήσουν ένα σκάφος που ανήκει στις ΗΠΑ και να τεθούν αντιμέτωποοι με τον 6ο Στόλο.
Στο τέσσερα ελληνικά Επιτελεία, (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και κάνουν ότι μπορούν για την αύξηση της ετοιμότητας των τριών Κλάδων (η οποία λόγω των χαμηλών κονδυλίων που έχουν διατεθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, αλλά και των καθυστερήσεων που έχουν γίνει σε ανταλλακτικά για τα οποία υπήρχαν πιστώσεις, η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιητική) αφού είναι βέβαιο ότι μία κρίση στο “οικόπεδο 12″, ουσιαστικά θα φτάσει μέχρι τον Έβρο.
Το συγκεκριμένο γεωτρύπανο της Noble Energy, είναι σύγχρονο, θεωρείται «τέταρτης γενιάς», με πλήρη ανακατασκευή και απόκτηση νέων αισθητήρων το 2004 ενώ ναυπηγήθηκε το 1985.  Μπορεί να εργαστεί σε θαλάσσιο βάθος μέχρι και 7.200 πόδια (περίπου 2.500 μ.), ενώ μπορεί να τρυπήσει σε βάθος μέχρι και 30.000 πόδια (10 χλμ. κάτω από το βυθό! Στο οικόπεδο «Αφροδίτη» τα κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν εντοπιστεί σε βάθος 1700 μέτρων. 
Πάνω από το σημείο όπου θα κάνει τις γεωτρήσεις το «Noble Homer Ferrington» θα περιπολούν επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα υπάρχει διακριτική παρουσία πολεμικών σκαφών καθώς και υποβρυχίων των ΗΠΑ, Ελλάδος, Ισραήλ…
από Λακεδαίμων Αππελαίος


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More