13.8.11

Κύριε Λαμπρινίδη είσθε ακόμη σε διακοπές;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΙΦΤΑΡ ΤΟΥ ΙΡΤΖΙΤΖΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

Περιοδικό Αζινλίκτσα 12-8-2011.


Tην Πέμπτη 11 Αυγούστου, ο Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) Χαλίτ Ερέν, παραχώρησε γεύμα ιφτάρ στο ξενοδοχείο Ντεντέμαν στην Κωνσταντινούπολη. Στο γεύμα ιφτάρ που άρχισε με ψαλμωδίες και τον χορό των στροβιλιζόμενων χορευτών, από την Δυτική Θράκη συμμετείχαν ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο Εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνή Ιμπραχήμ Σερίφ, ο Εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς.
 Στο γεύμα συμμετείχαν αρκετοί θρησκευτικοί λειτουργοί, πολιτικοί και ξένοι καλεσμένοι. «Με το πέρασμα των χρόνων, αυξήθηκε ο αριθμός των φίλων του IRCICA. Για αυτόν τον λόγο αρχίσαμε να μην χωράμε στο Τσίτ Κασρί του Παλατιού Γίλντιζ, όπου διοργανώναμε παλαιότερα τα ιφτάρ μας. Για αυτόν τον λόγο αναγκαστήκαμε να μεταφερθούμε στα ξενοδοχεία. Δεν σταματήσαμε τις εργασίες μας ούτε στο Ραμαζάνι» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA Δρ. Χαλίτ Ερέν, στην ομιλία που έκανε μετά το γεύμα ιφτάρ.
Στο γεύμα ιφτάρ, στο οποίο οι Μάντατζη και Μετέ συμμετείχαν μαζί με τις συζύγους τους, έστειλαν μήνυμα ο Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, ο Υπ. Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Υπ. Εσωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Ναήμ Σαχίν


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More