13.8.11

Γύρο γύρο όλοι στην μέση ο Σόρος!

Ο Σόρος υπέρ του ευρωομολόγου, άρα δεν πρέπει ποτέ να εκδοθεί….


 
Έχουμε επισημάνει με σειρά άρθρων μας ότι το ευρωομόλογο δεν συμφέρει κανέναν πλην κάτι τυχάρπαστους στη χώρα μας που αφενός ονειρεύονται νέες αρπαχτές, αφετέρου θέλουν να στηρίξουν όπως όπως το κλυδωνιζόμενο επικίνδυνα κρατικοδίαιτο καθεστώς τους.
Δεν συμφέρει την Ελλάδα, γιατί μπορεί μεν να την απαλλάσσει από το άγχος των αγορών, αλλά θα την μετατρέψει μόνιμα σε εξαρτώμενο προτεκτοράτο. Δεν συμφέρει την Γερμανία και τις άλλες χώρες με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να επωμιστούν εκείνες τις αδυναμίες ή τις λαμογιές των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών. 
Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε επίθεση από τους γύπες των αγορών εναντίον του κοινού ευρωομολόγου, δεν θα έχει ως συνέπεια την απώλεια της πιστοληπτικής ικανότητας…. ενός μεμονωμένου κράτους, αλλά την καταστροφή της Ευρώπης στο σύνολό της. Ελπίζουμε ότι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι οικονομικά ισχυροί λαοί ότι δεν είναι τόσο αφελείς.
Πρόσφατα μάλιστα διαβάσαμε το γνωστό πλέον άρθρο του μεγαλοεπενδυτή κ. Σόρος στην γερμανική οικονομική εφημερίδα  Handelsblatt, στο οποίο άρθρο του ο κ. Σόρος τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου και προσπαθεί να πείσει την Γερμανία και τις άλλες χώρες με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, να δεχθούν την έκδοση ευρωομολόγου, σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Σόρος προβλέπει ότι το ΕΥΡΩ θα καταρρεύσει.
Εμείς είχαμε μέχρι τώρα χίλιους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να εκδοθεί ευρωομόλογο. Τώρα που το ζητά ο κ. Σόρος, αυτός είναι ένας ακόμα σοβαρός ή μάλλον σοβαρότατος λόγος για να μην εκδοθεί ποτέ ευρωομόλογο.  
hassapis-peter


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More