17.5.10

Χωρίς σχόλια......


Να φύγουν όλοι μαζί....

Ανασχηματισμός: ποιοι υπουργοί μετακινούνται, ονόματα
Τι λένε οι φήμες για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση; Ποιοι υπουργοί μετακινούνται και ποια τα νέα ονόματα; Τι προβληματίζει τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του;
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό ανακατατάξεις θα υπάρξουν στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο βγήκε καταπονημένο από την επτάμηνη μάχη με το χρέος. Το σχήμα των δύο ξεχωριστών υπουργείων για την οικονομική πολιτική κρίνεται αδόκιμο και προτείνεται η επάνοδος στον έναν «τσάρο» της οικονομίας. Ο Λουκάς Παπαδήμος θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο πρόσωπο, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να μετακινείται σε άλλο υπουργείο, ίσως στο Εξωτερικών. Ο πρωθυπουργός αναζητεί πόστο για να διατηρήσει στην κυβέρνηση την Λούκα Κατσέλη, καθώς, επτά μήνες από τον σχηματισμό της κυβέρνησης, θέλει να κρατήσει τις βασικές του επιλογές.
Πονοκέφαλο αποτελεί το ζήτημα του υπουργείου Εξωτερικών και της αντικατάστασης του… Γιώργου Παπανδρέου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θεωρούσε δεδομένη την αναβάθμισή του, αλλά κοινό μυστικό είναι ότι ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη θέση και ο Χάρης Παμπούκης.
Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως θα γίνουν αλλαγές στα υπουργεία Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή. Η «μπάλα» μπορεί να πάρει και το υπουργείο Υποδομών, καθώς ούτε εκεί υπήρξε έργο.
Προς αναβάθμιση ακούγονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ πιθανή είναι η είσοδος στην κυβέρνηση των Γιώργου Φλωρίδη και Κώστα Καρτάλη. Φυσικά, δεν λείπουν και οι φήμες για αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη ή της Άννας Διαμαντοπούλου λόγω… υποψηφιότητας για την δημαρχία της Αθήνας.
Ανοιχτός όμως εμφανίζεται ο πρωθυπουργός και σε ανασχηματισμό με προσωπικότητες εκτός πολιτικής ή από άλλους πολιτικούς χώρους, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται για οικουμενική. Τα ζητούμενα της νέας περιόδου είναι να εφαρμοστούν οι περικοπές, να υπάρξει ανάπτυξη και να βελτιωθεί το κοινωνικό κράτος. Αναζητούνται, λοιπόν, πρωταγωνιστές που θα αναλάβουν τους αντίστοιχους ρόλους.
Οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις δημοσκοπήσεις. Επισημαίνουν με ενδιαφέρον ότι την ώρα που η κυβέρνηση περνά ένα πολύ αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, δεν κερδίζουν ούτε η ΝΔ ούτε η Αριστερά. Τη συμπεριφορά αυτή την αποδίδουν στην ωριμότητα του εκλογικού σώματος, το οποίο δεν παρασύρεται πλέον από μεγάλα λόγια και αδιέξοδες διακηρύξεις.
Πολλές φορές βέβαια τα σενάρια ανασχηματισμού δεν είναι παρά μία υπόσχεση, ένα δέλεαρ προς τα «άτακτα παιδιά» για να καθίσουν ήσυχα. Γιατί ενόψει των σκληρών μέτρων που έρχονται, η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να φοβάται εσωκομματικές αταξίες.
Διαβάστε ποιοι 6 λόγοι οδηγούν σε πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο και το ροζ βίντεο με σύμβουλο υφυπουργού.


Να τα λεφτά κε Παπανδρέου.........

1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.


Η σύμβαση της ντροπής: 1,32 δις πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος (το ΔΝΤ τι το θέλαμε αφού είχαμε τόσα λεφτά), Παραλαμβάνουμε το γερμένο υποβρύχιο και τέλος… απεμπολούμε κάθε απαίτηση από τις προηγούμενες συμφωνίες, παρ’ όλο που η Γερμανική δικαιοσύνη έχει τεκμηριώσει ζημία του από τις μαύρες πληρωμές!
Θυμάστε βεβαίως την υπόθεση του περιβόητου ταξιδιού της χλιδής του Ν. Παπανδρέου στο Άμπου Ντάμπι με το προεδρικό αεροσκάφος και τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα στο handling του αεροδρομίου. Αυτή η υπόθεση δεν θα είχε έρθει ποτέ στη δημοσιότητα εάν δεν υπήρχε η φωτογραφία της Συμέλας Παντζαρτζή που τον αποθανάτισε μαζί με τους “επίσημους” συνομιλητές. Σκοπός του ταξιδιού ήταν  η σύναψη συμφωνίας για τα ναυπηγεία του Σκαραμανγκά και βέβαια τα περιβόητα γερμένα υποβρύχια.
Ξεκινήσαμε τότε μία έρευνα για να δούμε τι ρόλο έπαιζε η παρουσία του ΝΑΠ σ’ εκείνο το ταξίδι αφού δεν είχε κανέναν θεσμικό ρόλο, ούτε δικαίωμα να βρίσκεται στο αεροσκάφος. Καταλήξαμε σε ενδιαφέροντα ευρήματα που τα είχαμε παρουσιάσει εδώ: Χυδαία πρόκληση: Ντόλτσε βίτα με τα λεφτά του Ελληνικού λαού κάνει ο “Πρίγκηψ Νικόλαος”
Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν επερώτηση στη βουλή από τον Πάνο Καμμένο, με αποτέλεσμα ο κύριος Παμπούκης να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Η απίστευτη πρόκληση των αυτοκρατορικών εξόδων, μας έκανε να ψάξουμε την υπόθεση λίγο παραπάνω και να καταλήξουμε εδώ: Τι δουλειά είχε ο κύριος Νίκος Παπανδρέου στη Δαμασκό;
Όπου πλέον άρχισαν τα πράγματα να μπαίνουν σε μία λογική σειρα. Εκτός λοιπόν από το ονειρεμένο ταξίδι, υπήρχε μία βαριά σκιά για το τι είδους Business έκανε ο κύριος Νίκος Παπανδρέου διαμεσολαβώντας μεταξύ Αράβων και Γερμανών για την βρωμερή υπόθεση των ναυπηγείων όπου σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο (θυμάστε πόσους μήνες πριν ουρλιάζαμε συγκεκριμένα για Siemens, MAN, Daimler, ThyssenKrupp και Hoechtief; Όταν όλοι γνώριζαν μόνο για τη Siemens)
Μετά τις αποκαλύψεις μας που έπαιρναν μορφή χιονοστιβάδας, ανέλαβε ο “αγιογράφος” να διορθώσει την εικόνα του ΝΑΠ σε ένα προκλητικό άρθρο εδώ: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Όπου ο μυστικός πράκτωρ ΝΠ υποστηρίζει ότι “Ακόμη και τούμπες είμαι πρόθυμος να κάνω προκειμένου να βοηθήσω την πατρίδα μου.” και η αγιογραφία συνεχίζεται ως: Ο κ. Ν. Παπανδρέου εξελίσσεται σ΄ έναν άτυπο (και άμισθο) κυνηγό αραβικών επενδύσεων. Δεν θέλει να επιβαρύνει, λέει συχνά σε όποιον τον ρωτήσει, «ούτε με ένα ευρώ το Δημόσιο».
Διαβάστε λοιπόν τώρα ποιά ήταν αυτή η συμφωνία που δεν θα επιβάρυνε “ούτε με ένα Ευρώ το δημόσιο” σύμφωνα με τον “Μυστικό πράκτορα” όπως τον παρουσιάζει το άρθρο.
Ο αγοραστής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα παίρνει… όλα
Θα πληρώσουμε 1,32 δισ. ευρώ για αστοχίες, υποβρύχια, συνέχιση της απασχόλησης κ.ά.
Όπως αποκαλύπτει ο Τάσος Τέλλογλου στην ΚτΚ, ο περιφερόμενος θίασος προέβει σε μία συνδιαλλαγή η οποία οπωσδήποτε θα απασχολήσει κάποια επόμενη εξεταστική αφού παραπέμπει στις “μαγικές” συμφωνίες τύπου Siemens, MAN κλπ.
Συγκεκριμένα:
Η σύμβαση – πλαίσιο του ελληνικού Δημοσίου με την TKMS (Thyssen Krupp Marine Systems) και την Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »


Να τα λεφτά κε Παπανδρέου.........


Πρώτα θα πεθάνει το ΠΑΣΟΚ και μετά τα χούγια του. Ο σύζυγος τής (υφυπουργού) Αντζελας Γκερέκου, Τ. Βοσκόπουλος, χρωστάει 5,5 εκατομ. στην εφορία...

Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Η αρμόδια ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών, παρά τις φιλότιμες, όπως πληροφορούμαστε, προσπάθειες του αρμόδιου δικαστικού τμήματος επί σειρά ετών δεν κατόρθωσε να επιτύχει έστω και μία συμβολική καταβολή έναντι του υπέρογκου χρέους. Οι συνεχείς οχλήσεις προς τον κ. Βοσκόπουλο δεν απέδωσαν.

Πολιτικό θέμα από τις οφειλές του Τ. Βοσκόπουλου
5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
17χρονη φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη




Άντζελα Γκερέκου




5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
17χρονη φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη
Του Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €.
Απόσπασμα από το μηχανογραφικό φύλλο που έχει συντάξει η ΙΓ' ΔΟΥ 
Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόπουλο (φωτογρ.)
Απόσπασμα από το μηχανογραφικό φύλλο που έχει συντάξει η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόπουλο (φωτογρ.)
Αμέλειες, καθυστερήσεις, δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, πιθανές χρονοτριβές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας λόγω της αγάπης και του πάθους που έτρεφε το κοινό στον γνωστό σε όλους Τόλη Βοσκόπουλο και πιθανόν και άλλες αιτίες συνέτειναν στο να αναδειχθεί ο κ. Βοσκόπουλος σε έναν εκ των μεγαλυτέρων χρεωστών ληξιπρόθεσμων χρεών (ανέρχονται σε 30 δισ. και έχει τεθεί στόχος να εισπραχθεί γύρω στο 3,5%).



Που να βρεθεί στους κοινοβουλευτικούς!!!


Λίγη αξιοπρέπεια…

Λίγη αξιοπρέπεια…
Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ. Προ των πυλών της ελληνικής πολιτικής ζωής βρίσκεται πλέον και η Εξεταστική περί την οικονομία. Το έλεγαν, το ξανάλεγαν, τελικά η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να πάρει κεφάλια. Να στείλει στο απόσπασμα αυτούς που φταίνε για τη σημερινή κατάσταση.
Και πώς ορίζει τους φταίχτες η σημερινή κυβέρνηση; Χρονικά και κατά το δοκούν. Φταίνε εκείνοι που προτιμούν το γαλάζιο χρώμα.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ. Θα διαπομπευθούν, λοιπόν μόνον εκείνοι που κυβέρνησαν και έλαβαν αποφάσεις από το 2004 και μετά. Συμφωνούμε ότι  ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Να γνωρίζει ακριβώς τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Ποιοι κρύβονταν πίσω από αποφάσεις που καθόρισαν το μέλλον του, με άλλα λόγια τη σημερινή μαύρη πραγματικότητα.
Ομως γι’ αυτά όλα ευθύνεται μία ολόκληρη κατάσταση που διέπει τα ελληνικά πράγματα την τελευταία τριακονταετία. Πρόκειται για ιδεολογική κατεύθυνση που δόθηκε από το 1981 και μετά. Για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα θα πρέπει να ειπωθούν όλα.
ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ σε όλους τους τομείς. Από το «Δώσ’ τα όλα» στο Χρηματιστήριο και στην κυβέρνηση Σημίτη. Μόνον τυφλοί δεν βλέπουν ότι μόνον έτσι θα υπάρξει δικαιοσύνη. Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα φύγουμε από την παρακμή. Το πολιτικό σύστημα διέρχεται περίοδο ανυποληψίας. Μόνη ελπίδα να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους.
ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Η κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για αναψηλάφηση… της οικονομίας από το 1981. Ο λαός δικαιούται να μάθει τι έγινε πίσω από την πλάτη του, δικαιούται λίγη αξιοπρέπεια και όχι άλλα πολιτικάντικα ψέματα με τα οποία γαλουχήθηκε όλη αυτή την περίοδο.


Πάντα μας κορόϊδευε......

Οι λαθρομετανάστες και η κοροϊδία του κ. Γ. Παπανδρέου!

Οι λαθρομετανάστες και η κοροϊδία του κ. Γ. Παπανδρέου!
Προεκλογικά ο κ. Γ. Παπανδρέου εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ για το θέμα των λαθρομεταναστών και την καλούσε να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που είχε υπογράψει ο ίδιος με την Τουρκία (ασχέτως εάν δεν εφαρμόστηκε ποτέ).
Η ΝΔ προσκρούοντας στην άρνηση της Τουρκίας να δεχτεί τους λαθρομετανάστες στα εδάφη της, χρησιμοποιούσε μαζί με τις διεθνείς συμβάσεις και αυτή την υπογεγραμμένη διμερή σύμβαση για να καταδεικνύει την απροθυμία της Τουρκίας να συμμορφωθεί ακόμα και στην …υπογραφή της.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το καλοκαίρι του 2009 ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Ζακ Μπαρό επισκεπτόμενος τον Έβρο , να καταδικάσει εκ μέρους της Ε.Ε την άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί στη συμφωνία και να την προειδοποιήσει εμμέσως πλην σαφέστατα ότι… «μη συμμόρφωση στη συμφωνία σημαίνει φρένο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας στην Ε.Ε.».
Υπενθυμίζω ότι η Συμφωνία εκείνη είχε δύο απαράβατες αρχές: Focal point ήταν το Λιμάνι της Σμύρνης και οι Τούρκοι όφειλαν να δεχτούν πίσω οποιονδήποτε λαθρομετανάστη είχε φτάσει στην ελληνική πλευρά -αποδεδειγμένα- από την Τουρκία. Η συμφωνία αυτή όπως προείπα παρέμενε «κενό γράμμα» καθ’ όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ.
Αυτή όμως αποτελεί παρελθόν όπως άλλωστε και οι προεκλογικές κορώνες του κ. Γ. Παπανδρέου,  καθώς προχθές υπεγράφη νέα Συμφωνία Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών η οποία  όμως εγείρει σοβαρά ερωτήματα .
Η κυβέρνηση -αντί να εμμείνει στα κεκτημένα της- επέλεξε να υπογράψει νέα συμφωνία με την τουρκική πλευρά, αυτή τη φορά σε μικρότερο λιμάνι, με αριθμητικό περιορισμό επανεισδοχής μεταναστών (1.000 τον χρόνο, αριθμός που είναι «ψύλλος στα άχυρα» μπροστά στον όγκο των λαθρομεταναστών του εισέρχονται από την Τουρκία) – χωρίς μάλιστα να συμπεριλαμβάνει το ζήτημα χωριστής συμφωνίας με την Ε.Ε. που είχε θέσει ο αρμόδιος τότε Ευρωπαίος επίτροπος.
Πρόκειται όντως για «επιτυχία» όπως ασμένως πανηγυρίζει η κυβέρνηση και το παρουσιάζει ο υπάκουος Τύπος ή μήπως στην πραγματικότητα πρόκειται για… διευκόλυνση στη Τουρκία;
Γιατί ο κ. Γ. Παπανδρέου ανατρέπει τον ..εαυτό του ;
Ως φαίνεται άλλωστε, η μη τήρηση της συμφωνίας από τουρκικής πλευράς, έτσι όπως αυτή συντάχθηκε, την απαλλάσσει από το «αγκάθι» κυρώσεων αναφορικά με την ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε.
Στην ουσία  λοιπόν η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου έβγαλε από τα «σχοινιά» την Τουρκία που είχε στριμώξει η προηγούμενη κυβέρνηση και της προσέφερε μια ακόμα «υπηρεσία», την σκοπιμότητα της οποίας ουδείς αντιλαμβάνεται πέραν του κ. Γ. Παπανδρέου και των συμβούλων του.


Κατά τα άλλα φιλία και συνεργασία με τους τουρκομογγόλους!!!









ImageΜία τουρκική φρεγάτα κλάσης O.H.Perry στις 14.18 σήμερα αποπειράθηκε να ελέγξει δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία πετούσαν νότια της Ικαρίας σε άσκηση ρουτίνας. Τα ελληνικά μαχητικά επιχειρούσαν σε χαμηλό υψόμετρο, μόλις 100 μέτρα επάνω από την θάλασσα σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από την τουρκική φρεγάτα. Η περιοχή δεν ήταν δεσμευμένη από κανέναν. Το τουρκικό σκάφος ζήτησε ταυτότητα, προορισμό και προθέσεις. Τα ελληνικά μαχητικά δεν απάντησαν και συνέχισαν την αποστολή τους.
Πρόκειται για την τρίτη ανάλογη επιθετική κίνηση της Άγκυρας στο Αιγαίο σε διάστημα μιας εβδομάδας. Στα Επιτελεία θεωρούν ότι πάμε για κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών αμέσως μετά την επίσκεψη Ερντογάν και τα όσα απίστευτα ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός  από ελληνικής πλευράς.
Η νέα τακτική της Άγκυρας έχει να κάνει με την εκτίμησή της ότι αν παγιώσει μία τέτοια τακτική στο Αιγαίο, ταυτοχρόνως ενισχύει και την θέση της για ανάληψη του ελέγχου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Και ντομάτες....

Μία είναι η λύση για την διαφθορά: γιαούρτωμα χωρίς παραγραφή


Σχεδόν όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες και οι μισές σαββατιάτικες αναφέρονται σε σκάνδαλα, μίζες, τιμολόγια, πολιτικές ευθύνες, εξεταστικές επιτροπές, Ειδικά Δικαστήρια και «γουνάκια» δικαστών που έρχονται οσονούπω.
Αν δεν ήταν τόσα πολλά δημοσιεύματα μαζί, αν ήταν μόνο ένα ή δύο θα λέγαμε ότι οι συγκεκριμένες εφημερίδες έχουν αποκλειστικότητες.
Όμως, όλη αυτή η σύμπνοια των «παραδοσιακών» και διαπλεκόμενων εφημερίδων που στηρίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις ανάλογα με τα έργα που παίρνουν τα αφεντικά τους, μας πονηρεύει.
Μήπως πρόκειται για ενορχηστρωμένο σχέδιο, για επιχείρηση αποπροσανατολισμού από κέντρα που βλέπουν ότι το ΔΝΤ τους παίρνει και τους σηκώνει και συνεπώς πρέπει να χύσουν και κάποιων το αίμα;
Από τη μια ακούμε ότι θα λογοδοτήσουν πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομίας. Από την άλλη, βγαίνουν διάφορα σκάνδαλα για κουρτίνες, μπαλάκια, πολυτελή ταξίδια και άλλες τέτοιες…παπαριές μετά συγχωρήσεως
Κάποιοι αναφέρονται σε εφόδους του ΣΔΟΕ σε πολιτικούς και μάλιστα έπεται και συνέχεια.
Άλλοι γράφουν για πολιτικούς – φοροφυγάδες, για μοναχούς που καρφώνουν συγκεκριμένους υπουργούς για το Βατοπέδι κ.λπ.
Και το βασικότερο, διαβάζουμε για την απολογία Χριστοφοράκου και τις καταθέσεις που έδωσε για μίζες στα πολιτικά κόμματα, χωρίς βεβαίως να μας δείχνουν και καμία απτή απόδειξη, με εξαίρεση το βιβλίο των …ραντεβού.
Έτσι το κοινό ξεχνάει την πείνα που θα έρθει, κάθεται στον καναπέ και περιμένει τα… «γουνάκια».
Το αίτημα είναι παλλαϊκό: «Να πάνε οι κλέφτες στη φυλακή», «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», «να πληρώσουν οι πολιτικοί» και άλλα παρόμοια.
Την ίδια ώρα δηλαδή που διακυβεύεται το οικονομικό και κυρίως το εθνικό μέλλον της χώρας το σκηνικό γεμίζει δικαστές με «καθαρά χέρια».
Ο Εφέντης Ερντογάν παρελαύνει στην Αθήνα, το ΔΝΤ πίνει καφέ στο Σύνταγμα, η κυβέρνηση δεν κυβερνά, αλλά απλώς παρίσταται στα τεκταινόμενα και ο κόσμος ασχολείται με τα Ειδικά Δικαστήρια.
Δεν είμαστε βεβαίως νομικοί αλλά ένα θα σας πούμε, επειδή κάτι ξέρουμε κι εμείς που γράφαμε για σκάνδαλα όταν όλοι αυτοί οι όψιμοι κήνσορες κοιμόντουσαν τον ύπνο του …χορτασμένου:
Από όλα αυτά τα σκάνδαλα και τις δίκες που στήνονται τις τελευταίες ημέρες δεν μπορεί να δικαστεί κανένας. Το πολύ να υπάρξουν πολιτικές ευθύνες για το Βατοπέδι και μόνον για σημεία της υπόθεσης που φτάνουν μέχρι το 2008.
Όλα τα υπόλοιπα έχουν παραγραφεί και ό,τι και να γίνει οι κλέφτες δεν θα πάνε φυλακή.
Ας αφήσουν λοιπόν το παραμυθάκι οι επικοινωνιολόγοι που πληρώνονται για να δίνουν… Βάλιουμ στο λαό.
Εμείς είπαμε, μία είναι η λύση: γιαούρτωμα χωρίς παραγραφή.
Να βγάλουν όλα τα σκάνδαλα και όλους τους υπεύθυνους στην φόρα  και να τους επιβληθεί μία κοινή ποινή: εξοστρακισμός από την πολιτική ζωή για όλη τους την ζωή
Και να πληρώσουν και την εφορία


Στον αγύριστο.....

Η κρίση διώχνει τους μετανάστες. "Ουδέν κακόν αμιγές καλού"

lathrometanasteusi8.jpg
Η πρόθεση για επιστροφή στη γενέτειρα ή η μεταμετανάστευση σε κάποια άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, είναι σαφής. «Το αν θα εξελιχθεί σε μαζική φυγή, μένει να το δούμε τους επόμενους μήνες», υποστηρίζουν εκπρόσωποι μεταναστευτικών οργανώσεων. Ο συντοντιστής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Μοάβια Αχμέτ, λέει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μία τάση επιστροφής μεταναστών στην πατρίδα τους. Δεν μπορώ να προσδιορίσω, όμως, αν είναι μικρός ή μεγάλος ο αριθμός αυτός. Ξέρω όμως ότι πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται κυρίως απ' την Αλβανία, την Αίγυπτο, τη Συρία και το Πακιστάν.
Χωρίς σταθερή δουλειά
Εκπρόσωπος των αλβανικών ενώσεων στην Ελλάδα και εργολάβος οικοδομών, ο Γκετ Νικόλα εξηγεί ότι πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα μας άφησε και θα αφήσει πολλούς συμπρατριώτες του χωρίς δουλειά: «Είναι αρκετοί αυτοί που λένε ότι τελικά το πιο σοφό πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να γυρίσουν πίσω. Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουν πως όλα έχουν ακριβύνει, ότι δουλειές δεν υπάρχουν και πως το μέλλον είναι πολύ θολό. Πρόκειται κυρίως γι'αυτούς που είναι χωρίς σταθερή δουλειά και έχουν μικρά παιδιά τα οποία δεν πηγαίνουν σχολείο. Βέβαια, είναι και αρκετοί που έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα κάποιες σταθερές. Αγόρασαν σπίτι, έχουν δουλειά, παιδιά που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο... Ολοι αυτοί, παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν λόγω της κρίσης, δεν θα επιστρέψουν».
Ο Ρομπέρτ Γκόρο, εκδότης της αλβανόφωνης εφημερίδας «Tribuna» που εκδίδεται στην Αθήνα, μας εξηγεί ότι «αρκετοί Αλβανοί βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση αναμονής. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που επιβιώνει τώρα με το επίδομα ανεργίας. Οι γυναίκες τους δουλεύουν σε σπίτια, αυτοί κάνουν ταυτόχρονα κανένα μαύρο μεροκάματο κι έτσι "ψωμοζούν". Με την παύση της χορήγησης του επιδόματος τους επόμενους μήνες κι εφόσον κάποιοι δεν βρουν κάτι σταθερό, τότε αρκετοί ίσως λάβουν την απόφαση για επιστροφή. Η κατάσταση είναι πράγματι απελπιστική, γιατί είναι οι πρώτοι που συμπιέστηκαν από την οικονομική κρίση».
«Τώρα που μιλάμε», προσθέτει ο κ. Γκόρο, «υπάρχει η τάση επιστοφής κυρίως στις ηλικίες των 60-65. Πρόκειται για ανθρώπους που δούλευσαν αρκετά χρόνια εδώ, κατάφεραν με τις οικονομίες τους να αγοράσουν ένα κομμάτι γης στην Αλβανία και τώρα γυρίζουν πίσω».
Δρομολόγια επιστροφής
Ο Πέτρος Μάτζαρης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ταξιδίων που λειτουργεί τακτική λεωφορειακή γραμμή με δρομολόγια Αθήνα-Αλβανία και τανάπαλιν, έχει σαφέστερη εικόνα: «Εδώ και ένα μήνα περίπου, αναχωρούν 10 με 15 οικογένειες κάθε εβδομάδα. Πρόκεται κυρίως για άνδρες και νεαρά ζευγάρια με μικρά παιδιά».
Κύμα φυγής καταγράφεται και για τους Αιγύπτιους, πολλοί εκ των οποίων ήταν νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα. Ιδρυτικό στέλεχος του Φόρουμ μεταναστών, ο Ιωσέφ Αζέρ Σαμουήλ (Λάζαρος) εξηγεί ότι «πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους, οι οποίοι έμειναν χωρίς δουλειά για αρκετό διάστημα. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, εγκαταλείπουν τη χώρα μας για να αναζητήσουν την τύχη τους όχι κατ' ανάγκην στη γενέθλια γη τους, αλλά σε κάποια άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα.
Αλλά και από τον Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο μάς είπαν ότι η επιστροφή στην πατρίδα παίρνει μαζικές διαστάσεις, ειδικά, το τελευταίο εξάμηνο. Δεκάδες απευθύνονται στους συλλόγους που έχουν ιδρύσει εδώ και ζητούν βοήθεια για την έκδοση εισιτηρίων. Πρόκειται κυρίως για νεαρούς άνδρες, στην πλειονότητα τους χωρίς χαρτιά, οι οποίοι δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω της οικονομικής κρίσης και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση για την επιστροφή». Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, ενεργό ρόλο στις «εθελοντικές επαναπροωθήσεις» παίζει και το αλλοδαπών, που εκδίδει μαζικά εισιτήρια....
πηγή


Ήδη έχουν αρχίσει....

Από τον Σεπτέμβριο τα χειρότερα


1505110-septemvriosτου Δημήτρη Παπαγεωργίου Ο Σεπτέμβριος που έρχεται θα είναι μάλλον ο πιο δύσκολος της τελευταίας πεντηκονταετίας για τους κατοίκους του ελληνικού κράτους. Όταν θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των «μέτρων» που πήρε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και τα αποτελέσματα της στάσης ορισμένων που θα έχουν χαντακώσει τον τουρισμό. Κούτσα-κούτσα, το καλοκαίρι θα το βγάλουμε. Λίγο τα μπάνια, λίγο η ραστώνη εξ' αιτίας του καύσωνα, ο λαός θα κάνει υπομονή. Οι άνεργοι θα ελπίζουν για το φθινόπωρο και οι επιταγές-βόμβες θα έχουν φυτίλι μέχρι τότε. Τον Σεπτέμβριο όμως, τα ψέματα θα τελειώσουν. Όσα τώρα συζητάμε «φιλολογικά», η ύφεση, την οποία τώρα προσπαθούμε να προσδιορίσουμε με βάση τις ποσοστιαίες μονάδες, θα γίνουν πραγματικότητα. Τα νούμερα και οι στατιστικές θα γίνουν οι γείτονες, οι συγγενείς ή ακόμη και εμείς οι ίδιοι, που θα είμαστε άνεργοι, θα δούμε τα πράγματα αλλιώς. Θα κοιτάξουμε στα μάτια τα αποτελέσματα του «μεταπολιτευτικού κράτους». Μιας τριακονταπενταετίας, κατά την διάρκεια της οποίας η πορεία της χώρας μας προσδιορίστηκε από έναν βλάχο-νέο-πολιτισμό, όπως αυτός εκφράστηκε μέσω του ευνοιοκρατικού συστήματος που χτίσαμε. Ενός συστήματος, που όχι απλά ανέθρεψε γενιές απατεώνων και προέβαλλε ως πρότυπα τεμπέληδες και τσούλες, αλλά περιθωριοποίησε και απομάκρυνε οποιονδήποτε είχε την διάθεση να σταθεί στα δικά του πόδια. Δεν ξέρω και αν όλα αυτά θα τελειώσουν μαζί με την περίοδο του καλοκαιριού, όσα κι αν λένε οι κυβερνώντες. Δεν υπάρχει κάτι που να τα επιβεβαιώνει. Κατά πάσα πιθανότητα, ο λιγότερος πλούτος, απλά θα μοιράζεται μεταξύ λιγότερων ανθρώπων. Η μέθοδος η ίδια και απαράλλακτη, απλά σε μικρότερη κλίμακα. Για εμάς τους υπολοίπους; Όχι, δεν θα πεθάνουμε, απλά κάποια πράγματα που τα θεωρούσαμε «κεκτημένα» και δεδομένα, θα τα έχουμε πια ως «επιθυμίες». Την ίδια στιγμή, όμως, ο Σεπτέμβρης θα αποτελέσει ένα σταυροδρόμι για την κοινωνία, που θα κληθεί να επιλέξει τον δρόμο για το μέλλον. Θα κληθεί να επιλέξει αν θα σκύψει το κεφάλι και θα ακολουθήσει τις διαταγές των ΜΜΕ και του ΔΝΤ ή θα βυθιστεί στο χάος, μέσω της ενδυνάμωσης των «αυτοκαταστροφικών» δυνάμεων της αριστεράς που δρουν αυτή τη στιγμή ως «προστάτες» εντός των υγιών και των καρκινικών κυττάρων του συστήματος, σε έναν άκρως συντηρητικό ρόλο. Υπάρχει τρίτος δρόμος; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε, πέραν αυτών των δύο; Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάτι. Κι αυτό, γιατί ανάμεσα στον λαό μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ισχυρό κίνημα σκαπανέων, που θα σηκώσουν τα μανίκια και θα σκάψουν έναν νέο δρόμο, που θα μας περάσει με ασφάλεια από τις παγίδες που υπάρχουν στους άλλους δρόμους. Κάποια σημάδια αυτού του δρόμου υπάρχουν. Βρίσκονται στις προσπάθειες και τις κινήσεις πολιτών, όχι μόνο στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, που δημιουργούν τις δικές τους «επιτροπές πολιτών». Τις δικές τους αχειραγώγητες ομάδες που αγωνίζονται για το συνολικό καλό, απορρίπτοντας τόσο την διαφθορά όσο και την κηδεμονία που η αριστερά προσπαθεί να τους επιβάλει. Βρίσκονται ακόμη και στο διαδίκτυο, εκεί όπου χιλιάδες νέοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους. Αλλά βρίσκονται τα σημάδια ακόμη και στους μηχανισμούς των κομμάτων, εκεί όπου οι προστριβές και η σαστιμάρα αποτελούν πλέον τον κανόνα. Ως Έλληνες πατριώτες, οφείλουμε μία επιτέλους φορά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και να βοηθήσουμε τον λαό μας να μεταστρέψει την οργή και την δυσφορία του σε δημιουργική κατεύθυνση. Κι αυτό δεν θα το καταφέρουμε με γκρίνιες, με διαμαρτυρίες και δείχνοντας με το δάκτυλο. Ας το αφήσουμε αυτό για άλλους. Εμείς ας μετατραπούμε στη «νεότητα» αυτού του λαού, επιλέγοντας ένα νέο δρόμο. Ας βγούμε από τα διαμερίσματα και τις δουλειές μας, ας γνωρίσουμε τον διπλανό μας, ας συζητήσουμε μαζί του, επιδιώκοντας λύσεις σε τοπικό επίπεδο και οργανώνοντας δίκτυα αλληλεγγύης, πριν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την «διεθνή σκηνή». Δεν είναι εύκολο. Σημαίνει όμως πολλά. Από αυτό θα εξαρτηθεί το μέλλον της πατρίδος μας. Όταν όλα γύρω μας καταρρέουν, κάποιοι θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να δώσουμε το χέρι μας και στους άλλους.
www.elkosmos.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More