1.5.12

Δεν υπολογίζουν κανένα!

Με την απειλή πολέμου η Άγκυρα εξέδωσε άδειες έρευνας σε Καστελλόριζο και Ρόδο.

Μήπως είναι πολύ «βολική» η τουρκική πρόκληση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου; 
Η Άγκυρα διεκδικεί από το Ελληνικό πετρέλαιο και κάνει την κίνησή της την πλέον κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται λίγο πριν τις εκλογές και με μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση (ούτε καν συνταγματικά) να διαχειριστεί μία Ελληνοτουρκική κρίση.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα προχώρησε σε σοβαρή πρόκληση την ίδια ημέρα που πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών ΕΔ βρίσκονταν σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.


Η Τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε σειρά αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου που δίνουν …άδειες για έρευνες πετρελαίου αι φυσικού αερίου στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο!


Διαβλέποντας την προφανή αδυναμία της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ο Ερντογάν αποφάσισε να παίξει το χαρτί του και να απειλήσει την Ελλάδα με απώλεια μέρους του εθνικού της πλούτου. Η κινητικότητα του τουρκικού στρατού τις τελευταίες ημέρες έδειχνε «δικαιολογημένη» λόγω της υπάρχουσας έντασης στα τουρκο-συριακά σύνορα. Όμως, ήταν πράγματι κάτι τέτοιο ή επρόκειτο για διπλή κίνηση της Άγκυρας, η οποία τοποθέτησε σε επιθετικές θέσεις τα στρατεύματά της στον Έβρο, ενώ το πολεμικό της ναυτικό επέδειξε ιδιαίτερη κινητικότητα μέχρι την Κύπρο. Και όλα αυτά πριν την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής τουρκικής άσκησης EFES (ξεκινάει σε 9 ημέρες), επιδιώκοντας απέναντι στην παραπαίουσα Ελληνική κυβέρνηση μία πολύ μεγάλη νίκη χωρίς να γίνει καν πόλεμος… Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η Ανατολική Μεσόγειος έχει γεμίσει από ρωσικά ερευνητικά που κάνουν έρευνες για πετρέλαιο.

Και το ζητούμενο είναι: πρόκειται για στρατηγική στρατιωτική κίνηση τακτικής ή για προμελετημένη «επίθεση» η οποία συντομεύθηκε λόγω των εκλογών στην Ελλάδα; Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αφού αναμένεται να λειτουργήσει συσπειρωτικά (έστω και δια του τρόμου) προς τα συγκυβερνώντα κόμματα.

Φυσικά, όλοι περιμένουν από τον Λουκά Παπαδήμο να απαντήσει «δυναμικά», προκειμένου να μην χρεωθεί μία τεράστια εθνική ήττα. Αν όμως προσεγγίσουμε λογικά την συγκεκριμένη τακτική κίνηση της Άγκυρας, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για «κούφια» απειλή, αφού δεδομένης της τουριστικής περιόδου που μόλις ανοίγει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, οι ξένες τουριστικές πολυεθνικές που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια αποκλείεται να επιτρέψουν οποιαδήποτε «κοκορομαχία» στην έναρξη της εισπρακτικής γι αυτές περιόδου. Όμως, από το σημείο της «κοκορομαχίας», μέχρι την επισημοποίηση απώλειας εθνικής κυριαρχίας, υπάρχει ελάχιστη απόσταση και απαιτεί πολύ ισχυρά ανακλαστικά, τα οποία είναι βέβαιο πως η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει.

Όμως, η τουρκική πρόκληση έρχεται και την "καταλληλότερη στιγμή", στην οποία αναζητούνται αποπροσανατολιστικοί οδοί ενόψει των τελευταίων ημερών πριν τις Ελληνικές εκλογές. Και με δεδομένο πως οι υποψήφιοι συγκυβερνώντες θέλουν να συζητείται οτιδήποτε πέρα από το «πρόγραμμα» διακυβέρνησής τους, η Άγκυρα εμφανίζεται ως «από μηχανής θεός»… και φυσικά όλο και θα «εισπράξει» κάτι για τον… κόπο της…


http://kostasxan.blogspot.com


Ετοιμάζουν νοθείες;






H χθεσινή φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου σε ομιλία του ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή" έχει δημιουργήσει σάλο, αφού με δεδομένο ότι ένα κόμμα της τάξης του 4-6%, όπως καταγράφεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι βέβαιο ότι εισέρχεται στην Βουλή, εκτός...
Εκτός και αν έχει βάση η φημολογία ότι θα επιχειρηθεί με κάποιο τρόπο νοθεία σε βάρος των μικρών στις εκλογές από τον εκλογικό μηχανισμό που έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από τους δύο καθεστωτικούς μονομάχους, της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 
Άλλωστε μόνο έτσι δικαιολογείται η βεβαιότητα του Ε.Βενιζέλου, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή". 
Πως αλλιώς θα αποτρέψουν ένα κόμμα από την στιγμή που θα συμπληρώσει το 3% να μπει στην Βουλή (παρεπιπτόντως να σημειώσουμε ότι στις ηλικίες κάτω των 25 ετών η "άκρα δεξιά" δηλαδή οι σκληροπυρηνικοί της εθνική δεξιάς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, εμφανίζεται στις μεγάλες αστικές περιοχές ΔΕΥΤΕΡΟ κόμμα!); 
Και το ερώτημα είναι, αν έχουν την δυνατότητα να κάνουν νοθεία θα περιοριστεί μόνο στην "ακροδεξιά" ή θα επεκταθεί και στα άλλα κόμματα; Τα "καλά" του 2000 τα έχουμε ξεχάσει; Όπου 150.000 ξένοι άλλαξαν την βούληση του ελληνικού λαού. 
Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα. 
Υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπάρχει. Δηλαδή όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών είναι στα χέρια των καθεστωτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
Και πέρα απ'όλα αυτά υπήρξε σήμερα μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη: Κατ'απαίτηση της Ρωσίας, αφίχθηκε αντιπροσωπεία εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Σνεργασία στην Ευρώπη) και συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο την "καθαρότητα" των επικείμενων εκλογών.
Όλα αυτά την επαύριο της αποκάλυψης του defencenet.gr ότι η Μόσχα στέλνει δικούς της παρατηρητές στις ελληνικές εκλογές.
Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε κάτι, χωρίς να έχουμε ισχυρά στοιχεία, αλλά τα παραπάνω γίνονται για πρώτη φορά και για πρώτη φορά διατυπώνεται η βεβαιότητα από έναν πρόεδρο κόμματος που κατείχε μάλιστα την εξουσία στην χώρα, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα άλλο κόμμα να μπει στην Βουλή". Το συμβαίνει;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
ΣΧΟΛΙΟ
Η ηλεκτρονική νοθεία είναι σχεδόν βέβαιη αν σκεφτούμε πόσο αδίστακτοι κι αντισυνταγματικοί είναι οι Τροϊκανοί και τα ντόπια φερέφωνα τους....
Η ΜΟΝΗ λύση είναι κάποιο ή καποια σε συνεργασία απο τα αντιμνημονιακα κόμματα να στήσουν έναν εκλογικό μηχανισμό με πολλούς υπολογιστές όπου θα μπαίνουν απευθείας τα αποτελέσματα όλων των κομμάτων από τους εκπροσώπους τους από όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας....
Γιατί η καταμέτρηση των ψηφων και η αποστολή των αποτελεσμάτων θα είναι σωστή... η νοθεία θα γίνει απο εκεί και πέρα.
Συνεπώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων στα εκλογικά τμήματα θα πρέπει να στέλνουν τα πλήρη αποτελέσματα ΟΛΩΝ των κομμάτων (κι όχι μόνο του δικού τους) στον ξεχωριστό εκλογικό μηχανισμό....
Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της χώρας μας τις εκλογές θα διεξάγει μια ΜΗ υπηρεσιακή κυβέρνηση και με Υπουργό Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!


Ανεργία...

 Ανεργία…  εκρηκτικός μηχανισμός στα θεμέλια της κοινωνίας.

Δόθηκαν στην δημοσιότητα από την αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για την ανεργία του Δ’ τριμήνου 2011, στοιχεία τα οποία  προκαλούν σοκ και δέος στην Ελληνική κοινωνία. Στο 20,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από 14,2% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Συγκεκριμένα ο αριθμός των απασχολουμένων στο Δ’ τρίμηνο του 2011 ήταν 3.392.790 εργαζόμενοι ενώ οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.025.877. Τα στοιχεία αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν την μη καταγεγραμμένη ανεργία. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 350.000 είναι οι μη καταγεγραμμένοι άνεργοι. Φυσικά η ανεργία στο 2012 όπως όλοι γνωρίζουμε καλπάζει ανεξέλικτη. Ο κ Ράιχενμπαχ εκτιμά ότι από την αρχή της οικονομικής κρίσης έκλεισαν 6ο.000 επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός αυτός προβλέπεται να διπλασιαστεί. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν φίλοι αναγνώστες σε τι ποσοστά πρόκειται να εκτοξευθεί εντός του 2012 η ανεργία. 
Η ανεργία για μία χώρα  είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, με απρόβλεπτες επιπτώσεις στον λαό. Το κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας δεν έχει μόνο επιπτώσεις στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, δεν βουλιάζει μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία από έλλειψη ασφαλιστικών εισφορών και επομένως μείωση των συντάξεων, δεν έχει μόνο επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα αφού μειώνονται τα εισοδήματα άρα εισπράττονται λιγότεροι φόροι. Έχει πάρα πολύ σοβαρές επιπτώσεις επίσης στην Ελληνική οικογένεια, η οποία λόγω της ανεργίας, δεν έχει τα στοιχειώδη για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις. Έχει επιπτώσεις όμως και σε κάθε άνεργο προσωπικά, κάποιοι  από τους οποίους λόγω απογνώσεως  οδηγούνται σε απονενοημένα διαβήματα( αυτοκτονίες). Για τον λόγο αυτό η ανεργία είναι ένας εκρηκτικός μηχανισμός έτοιμος να εκραγεί στα θεμέλια της κοινωνίας μας.
Κατά την άποψη μας το πρόβλημα της ανεργίας είναι καθαρά πολιτικό.  Στις Δημοκρατίες η  αριστερά όχι μόνο δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας αλλά με τις ενέργειες της προσπαθεί να το γιγαντώσει( απεργίες, καταλήψεις εργοστασίων, πορείες κλπ). Γνωρίζουν πολύ καλά οι αριστεροί ότι μόνο όταν η κοινωνία θα έχει προβλήματα και ιδιαίτερα αυτό της ανεργίας θα έχουν και αυτοί λόγο υπάρξεως. Η δεξιά συνεργαζόμενη με την διαπλεκόμενη κεφαλαιοκρατία ευνοεί την ανεργία αφ’ ενός μεν για να την χρησιμοποιεί ως βαλβίδα αποσυμπίεσης των οικονομικών διεκδικήσεων  των εργαζομένων, αφ’ ετέρου δε, να έχει ανά πάσα στιγμή  και χωρίς ιδιαίτερες οικονομικές απαιτήσεις εργατικό δυναμικό. Για το κέντρο δεν συζητάμε διότι πολιτικά πρόκειται περί μαγικής εικόνας. Μόνο στο Εθνικό Κράτος η ανεργία μπορεί να περιορισθεί δραστικά σε ελάχιστο χρόνο( περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ» εκδόσεις ΛΟΓΧΗ).
Με τον όρο ανεργία εννοούμε την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται ο μισθωτός ή ο εργάτης, ο οποίος αναζητά εργασία και για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως του δεν μπορεί να εργασθεί. Επομένως δεν είναι άνεργος αυτός ο οποίος λόγω ασθενείας, αναπηρίας ή λόγω ηλικίας δεν δύναται να εργασθεί. Ακόμη δεν είναι άνεργος ο οκνηρός, ο αλήτης, και οποιοσδήποτε άλλος ο οποίος λόγω ιδίας υπαιτιότητας εγκαταλείπει αδικαιολόγητα την εργασία του. Είναι όμως άνεργος εκείνος ο οποίος δεν βρίσκει εργασία ανάλογη προς τις δυνάμεις του, τις ικανότητες του και τις επαγγελματικές γνώσεις του. Η ανεργία παρουσιάζεται σε διάφορες μορφές. Οι κυριότερες είναι:
α) Η σταθερά η φυσιολογική ανεργία. Στην περίπτωση που αυτή είναι σε μικρό ποσοστό στο σύνολο των εργαζομένων,  αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο εργαζόμενος αλλάζει εργοδότη. Η σταθερά αυτή ανεργία οφείλεται εις την φυσική έλλειψη ταχύτητας κατά την εναλλαγή της απασχολήσεως.
β) Η εποχιακή ανεργία. Η ανεργία αυτή αποτελεί την κλασσικότερη μορφή ανεργίας, διότι επαναλαμβάνεται τακτικά από έτος σε έτος και γίνεται άμεσα αντιληπτή από ολόκληρη την κοινωνία. Η εποχιακή ανεργία έχει αντίρροπο αυτής την εποχιακή απασχόληση.
γ) Η κυκλική ανεργία. Η κατά περιόδους εκδηλούμενη έντασης της ανεργίας, συνεπεία των περιοδικών οικονομικών κρίσεων, αποτελεί την κυκλική ανεργία. Η οικονομική εξέλιξης διέρχεται τέσσερις αλληλοδιαδόχους φάσεις. Ανοδική περίοδος(οικονομική ευημερία), κάμψης της ανοδικής περιόδου(κρίσης), κατιούσα περίοδος(οικονομική ύφεσης), κάμψης της κατιούσας περιόδου(επανάληψις εργασιών-ανάπτυξης). Τα αποτελέσματα της κυκλικής ανεργίας τα υφιστάμεθα όλοι μας σήμερα.

δ) Η διαρθρωτική ανεργία. Αυτή προέρχεται από μεταβολή των οικονομικών διαρθρώσεων μιας χώρας συνεπεία διαφόρων αιτίων τα οποία οφείλονται σε πόλεμο, φυσικές καταστροφές κλπ, ή μείωση του  πληθυσμού οπότε επέρχονται ουσιώδης διαταραχές στην εύρεση εργασίας.  Φαινόμενα διαρθρωτικής ανεργίας παρουσιάστηκαν στην Αγγλία και την Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και διατηρήθηκαν μέχρι τις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου .
ε) Η Τεχνολογική ανεργία. Η τεχνολογική ανεργία επέρχεται  από την μείωση των θέσεων εργασίας λόγω καθιερώσεως νέων τεχνικών μεθόδων παραγωγής.
στ) Η Δημογραφική ανεργία. Η μη φυσιολογική αυξομείωσης του πληθυσμού επηρεάζει σοβαρά την απασχόληση και την ανεργία. Η δημογραφική ανεργία παρουσιάστηκε  σε έντονη και απότομη μορφή στην Ελλάδα κατά το 1922 λόγω της αθρόας εισροής προσφύγων από την Ιωνία( Μικρά Ασία). Η αστυφιλία επίσης δημιουργεί δημογραφική ανεργία. Λόγω αύξησης του πληθυσμού των πόλεων ευνοείται η ανεργία.
Μία ευνομούμενη πολιτεία καθήκον έχει να προσφέρει εργασία στον λαό της, υποχρέωσης του λαού είναι να εργάζεται.
Νίκος Παπαγεωργίου


Η φαυλοκρατία στην Ελλάδα.


Φαυλοκρατία.

« Ἄρχοντες καὶ διοικηταί, ἄσωτοι καὶ διεφθαρμένοι δὲν κυττάζουν τὸ καλὸν τῆς Πατρίδος» (από επιστολή του θρυλικού Οδυσσέως Ανδρούτσου προς τον οπλαρχηγό Ιωάννη Δυοβουνιώτη το 1825)».
 Εκ προοιμίου θα δηλώσουμε ότι η φαυλοκρατία είναι ταυτόσημη με την διαφθορά. Όταν λοιπόν μιλάμε για φαυλοκρατία εννοούμε μαζί και την διαφθορά, αλλά και το αντίθετο, όταν μιλάμε για διαφθορά εννοούμε μαζί και την φαυλοκρατία. Από την ημέρα που καθιερώθηκε ο κοινοβουλευτισμός ως πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης των λαών, από τότε ακριβώς  παρουσιάστηκε και η φαυλοκρατία. Λένε οι κοινοβουλευτικοί  πως η δημοκρατία μπορεί να μην είναι το καλλίτερο σύστημα διακυβερνήσεως δεν γνωρίζουν όμως κανένα καλύτερο. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε εάν η δημοκρατία, ο κοινοβουλευτισμός, δεν ήταν συνώνυμα της φαυλοκρατίας. Η φαυλοκρατία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που διαπερνά την σπονδυλική στήλη της δημοκρατίας δηλαδή τον κοινοβουλευτισμό. Τις τελευταίες δεκαετίες όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον ότι κοινοβουλευτισμός και φαυλοκρατία είναι οι δύο όψεις τους αυτού νομίσματος.
Η φαυλοκρατία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα επίορκων κοινοβουλευτικών αλλά και δημόσιων λειτουργών. Δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι η φαυλοκρατία απαντάτε μόνο σε κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Θα συμφωνήσουμε ότι υφίσταται  και σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Σε ολοκληρωτικά καθεστώτα όμως με διεθνιστικό προσανατολισμό.  Όλοι γνωρίζουμε  για την διαφθορά η οποία επικρατούσε στα ανατολικά ευρωπαϊκά κράτη υπό κομμουνιστική κατοχή. Είναι σε όλους γνωστή η περίπτωσης Τσαουσέσκου. Μάθαμε  για την  διαφθορά μέσα στην οποία ζούσε η νομενκλατούρα στην Σοβιετική Ρωσία αλλά και στις άλλες υπό κατοχή χώρες  του Ανατολικού μπλοκ. Αντίθετα τα φαινόμενα φαυλοκρατία( διαφοράς) δεν υφίστανται  θα λέγαμε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα με εθνικό προσανατολισμό. Σε περίπτωση ύπαρξης διαφθοράς τα καθεστώτα αυτά έχουν την ικανότητα να την πατάξουν άμεσα, χρησιμοποιώντας μεθόδους οι οποίες καθιστούν αδύνατη την επανεμφάνιση της.
Στο βιβλίο η «Φαυλοκρατία», ο Θεόδωρος Ζιάκας για την ελληνική φαυλοκρατία δίνει τον εξής ορισμό: « Ο όρος φαυλοκρατία αναφέρεται στο κράτος του φαύλου, των φαύλων και της φαυλότητας. Και παραπέμπει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο άσκησης  της πολιτικής λειτουργίας, από τον κοινοβουλευτισμό». Μία άλλη άποψη  περί φαυλοκρατίας είναι ότι: «πρόκειται για νοοτροπία αλλοτρίωσης της πολιτικής λειτουργίας σε κατοχή και νομή του κράτους, από ανταγωνιζόμενες κοινοβουλευτικές φατρίες επαγγελματιών της εξουσίας. Κάθε φατρία διεκδικεί για λογαριασμό της το μονοπώλιο των προνομίων και του λουφέ, που εξασφαλίζει η καθεστωτική διαχείριση των κοινών από τους πολιτικούς».
Εάν θα θέλαμε να δώσουμε την κοινωνιολογική διάσταση της φαυλοκρατίας (διαφθοράς), θα λέγαμε ότι: στη δημόσια ζωή  φαυλοκρατία είναι η χρήση της δημόσιας εξουσίας είτε για ιδιωτικό κέρδος, προαγωγή ή γόητρο, είτε προς όφελος μίας ομάδος ή τάξεως( π.χ. βουλευτές), κατά τρόπο που ν’ αποτελεί παράβαση του νόμου ή των κανόνων της ηθικής συμπεριφοράς. Η φαυλοκρατία περικλείει παράβαση δημοσίου καθήκοντος ή απομάκρυνση από τους κανόνες της ηθικής, με αντάλλαγμα προσωπικό  χρηματικό κέρδος, εξουσίας ή γοήτρου. Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να είναι παράνομη μπορεί όμως να αποτελεί απομάκρυνση  από   τους  κανόνες της ηθικής, χωρίς όμως παράβαση του νόμου. Σύμφωνα με το βρετανικό Νόμο (περί Διαφθοράς και  Παρανόμων μεθόδων του 1833 τον οποίο αντέγραψαν πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο) τιμωρείται η νοθεία κατά την εκλογική διαδικασία, η δωροδοκία των δημοσίων αξιωματούχων, η νόθευση δημοσίων εγγράφων, ο σφετερισμός των δημοσίων κεφαλαίων, η πώληση δημοσίων οργανισμών με σκοπό τον χρηματισμό (μίζες). 
Η ευνοιοκρατία, η ανήθικη συμπεριφορά, ή κατάθεση κεφαλαίων σε φιλικές τράπεζες, η παροχή πληροφοριών σε φίλους, πρώην ή μέλλοντες, σε συνεργάτες ή συνεταίρους, βάση των οποίων τα πρόσωπα αυτά θα μπορούν να αποκομίσουν χρηματικά οφέλη ( περίπτωσης χρηματιστηρίου),  αλλά και η παροχή προστασίας σε ταξικά συμφέροντα, θεωρούνται συνήθως, παρ’ όλο ότι δεν συνιστούν πάντα παρανομίες, παραδείγματα διαφθοράς στο δημόσιο βίο.  Φυσικά η φαυλοκρατία δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μιας περιόδου στην πολιτική ιστορία μιας χώρας. Αυτή ποικίλει κατά τις ιστορικές φάσεις, αλλά και από χώρα σε χώρα. Η μεταπολιτευτική φαυλοκρατία στην πατρίδα μας είναι ανίκανη, διεφθαρμένη, εθελόδουλη, μειοδοτική. Στην πατρίδα μας υπάρχει κοινοβουλευτική αναξιοκρατία η οποία οδήγησε εκτός των άλλων την χώρα σε καθεστώς κατοχής.
Νίκος Παπαγεωργίου.    


Η δικαίωση.

“Πατρίδα - Θρησκεία – Οικογένεια”: Μία δικαίωση


zaf cΕίναι ωραίο πράγμα να δικαιώνεσαι. Είτε στη πολιτική είτε στην κοινωνική ζωή, όσο σεμνός και να είναι κάποιος, δεν παύει να λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχολογία το να σε δικαιώνουν για αυτά που κάνεις, λές και πιστεύεις, ειδικά δε, όταν αυτό το πράττουν οι αντίπαλοί σου Πώς αλλιώτικα λοιπόν μπορούμε να αισθανθούμε όλοι εμείς που βρισκόμαστε στον πατριωτικό χώρο, ακούγοντας τις τελευταίες ημέρες τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Σαμαρά, να δηλώνει και να προτείνει τις θέσεις του κομματός του στο Ζάππειο;
Ο πατριωτικός χώρ4ος που μέχρι τις εκλογές του 2007 βρισκόταν στο πολιτικό περιθώριο, τόσο από άποψη εκλογικών αποτελεσμάτων, όσο και από την κοινωνική και ιδεολογική τοποθέτηση και γκετοποίηση που τον είχε βάλει η αριστερά με την αρωγή της κεντροδεξιάς. Ακούσαμε λοιπόν τον κ. Σαμαρά να μιλά για αποενοχοπόιηση των εννοιών του πατριωτισμού και της οικογένειας αλλά και αυτού της επιχειρηματικότητας. Ώπα! "Πατρίς , θρησκεία, οικογένειας" δεν ήταν και το κεντρικό σύνθημα της "επαράτου" επταετίας της 21ης Απριλίου. Τώρα βέβαια που ξεπούλησαν την πατρίδα, μείωσαν την θρησκεία και διέλυσαν την οικογένεια, θυμήθηκαν αυτές τις έννοιες. Πόσο θα γελάνε ο Παττακός και ο Ντερτιλής, πόσο θα ανακουφίζονται στον άλλο κόσμο ο Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι, νεκροί πλέον, συνεργάτες του και "πρωταίτιοι", βλέποντας τον αρχηγό του κόμματος που γέννησε την Μεταπολίτευση και τους έκλεισε στην φυλακή; Το ίδιο βέβαια θα γελάνε και όσοι ακούν σήμερα την ΝΔ να μιλά για "επιχειρηματικότητα" ενθυμούμενοι τον πρώτο Καραμανλή να προχωρά στις πρώτες κρατικοποιήσεις, οι περιπτώσεις των Μποδοσάκη και Ανδρεάδη είναι χαρακτηριστικές, ανοίγοντας τον δρόμο για τον όλεθρο της παπανδρεϊκής δεκαετίας του '80.
Όμως ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα. Μίλησε για την λαθρομετανάστευση και την ανάγκη παροχής ασφάλειας στον πολίτη. Αλήθεια τον "θα μας γονιμοποιήσουν οι μετανάστες" Παυλόπουλο τι τον κάνατε; Φυσικά και τον χρησιμοποιούν στην ΝΔ, χωρίς να τον κάνουν να ζητήσει έστω και μία συγγνώμη. Και τη Γιαννάκου που κατέθεσε το νομοσχέδιο για την ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό και αυτή μάχιμη στην εκλογική διαδικασία. Μέχρι το 2007 και την είσοδο του ΛΑΟΣ στην Βουλή, όποιος τολμούσε να αναφερθεί στο ζήτημα της μετανάστευσης ήταν ο κακός φασίστας και ο ρατσιστής. Τώρα υπάρχει προεκλογική πλειοδοσία στο ποίος θα αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό. Αν αυτό δεν αποτελεί δικαίωση, τότε τι άλλο είναι;
Όμως υπάρχει και συνέχεια. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την "ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς" και την ανάγκη καταπολέμησής της, μαζί με τα διάφορα "άσυλα" που την συντηρούν. Δεν μας είπε όμως ποιος άνοιξε τον δρόμο για αυτήν την ιδεολογική κυριαρχία των αριστερών, ούτε το ποιός την πολεμούσε όλα αυτά τα χρόνια τόσο σε επίπεδο ιδεών όσο και στον φυσικό χώρο των διάφορων ασύλων που η ΝΔ δημιούργησε και άφησε να εξελιχθούν. Τουλάχιστον άμα ζητούσε για κάποια πράγματα συγγνώμη θα γινόταν πιο συμπαθής. Όμως ούτε αυτό έπραξε, επιμένοντας υποκριτικά στην αντιγραφή των ιδεών και των προτάσεων του πατριωτικού χώρου.
Αλλά πέρα από την δικαίωση που δίκαια αισθανόμαστε όλοι βλέποντας την υιοθέτηση των θεματικών μας από τα κόμματα εξουσίας, αλλά κυρίως από την αποδοχή τους στην ελληνική κοινωνία, υπάρχουν και οι εκλογές. Σε μία εβδομάδα καλούμαστε να ψηφίσουμε. Και ο κ. Σαμαράς μας προτείνει να του δώσουμε εντολή παραθέτοντας ένα κακέκτυπο αντίγραφο επιχειρημάτων δικών μας. Ε λοιπόν, στις εκλογές θα προτιμήσουμε τον πραγματικό πατριωτισμό από τον μαϊμουδίστικο της ΝΔ. Τον πατριωτισμό που υπερασπίστηκε την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια, τον πατριωτισμό που ανέδειξε το μεταναστευτικό, έδωσε μάχες και κέρδισε νίκες γι' αυτό. Εξάλλου πάντα το πρωτότυπο είναι πιο αποτελεσματικό


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More