22.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

22 Νοεμβρίου.




  • Γεγονoτα
1897: Με την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, τερματίζεται και επισήμως ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897.
1906: Τα αρχικά S.O.S. καθιερώνονται ως διεθνές σήμα κινδύνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας του Βερολίνου.
1928: Ο γάλλος συνθέτης Μορίς Ραβέλ παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Παρίσι το «Μπολερό», την πιο γνωστή σύνθεσή του.
1940: Μονάδες του Γ' Σώματος Στρατού καταλαμβάνουν την Κορυτσά, κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου.
1957: Το απολυτήριο του Δημοτικού γίνεται απαραίτητο για οποιαδήποτε εργασία στην Ελλάδα. Πολλαπλασιάζονται τα νυχτερινά σχολεία για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.
1963: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.
  • Γεννησεις
1890: Σαρλ Ντε Γκολ, στρατιωτικός και πολιτικός, πρόεδρος της Γαλλίας επί 11 χρόνια (1958-1969). [θαν. 9/11/1970]
1901: Χοακίν Ροδρίγο, ισπανός συνθέτης. («Κονθιέρτο ντε Αρανχουέθ») [θαν. 6/7/1999]
1940: Τέρι Γκίλιαμ, αμερικανός σκηνοθέτης, μέλος της κωμικής ομάδας «Monty Python».
  • Θανατοι
1916: Τζακ Λόντον, αμερικανός συγγραφέας. («Το κάλεσμα της άγριας φύσης») [γεν. 12/1/1876]
1963: Άλντους Χάξλεϊ, άγγλος συγγραφέας. («Ο Θαυμαστός Νέος Κόσμος») [γεν. 26/7/1894]
1997: Μάικλ Χάτσενς, αυστραλός ρόκερ, μέλος του συγκροτήματος «INXS». (αυτοκτόνησε) [γεν. 22/1/1960]


Ειδήσεις με μιά ματιά...

Ελλάδα.
  • Απαραίτητη θεωρεί ο πρόεδρος τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την έξοδο από την επιτήρηση της τρόικας και του μνημονίου και απεμπλοκή από το μηχανισμό στήριξης, λέγοντας πως εν όψει των κρίσιμων στιγμών, «εμείς θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να εκφραστεί η συντριπτική πλειοψηφία που θέλει λύση διεξόδου και προοπτική». Την ανάγκη για ένα ευρύ μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων «για να αποτραπούν οι εφιαλτικές προοπτικές» στο ζήτημα των εργασιακών συμβάσεων υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.
  • Κατά των επιλογών της τρόικας, τις οποίες χαρακτηρίζει ακραίες και νεοφιλελεύθερες, τάσσεται ο ΛΑΟΣ, επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν λαμβάνουν υπόψη τον κοινωνικό παράγοντα και την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος.
  • Το θέμα των αναπληρωτών καθηγητών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η υφυπουργός έδωσε διαβεβαίωσεις για την πληρωμή των καθηγητών.
  • Το θέμα των συμβάσεων εργασίας σε σχέση και με την τοποθέτηση της Λ.Κατσέλη βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Γ.Πεταλωτής επανέλαβε ότι οι «συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι αυτές που μας εκφράζουν», ωστόσο, οι επιχειρησιακές γίνονται για να σωθούν όσες επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι το θέμα των εργασιακών έχει ήδη συμφωνηθεί στο Μνημόνιο: «Τώρα διαπραγματευόμαστε τους τρόπους εφαρμογής».
  • Διαπραγματεύσεις στο α' εξάμηνο του 2011 για τη νέα δομή διοίκησης και την αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ, προανήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Ευ.Βενιζέλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Με τη νέα δομή διοίκησης θα επέλθει δραστική μείωση προσωπικού.
Κόσμος
  • Η Γερμανία σχεδιάζει την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από το καλοκαίρι του 2011 στο πλαίσιο αλλαγών στη δομή του στρατεύματος, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Καρλ-Τεόντος τσου Γκούτεμπεργκ.
  • Την απελευθέρωση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αουνγκ Σαν Σου Κίι, χαιρέτισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ κατά την έναρξη της τρέχουσας Συνόδου. Ο Γέρζι Μπούζεκ προσκάλεσε την Αουνγκ Σαν Σου Κίι στο Στρασβούργο για να παραλάβει το βραβείο Ζαχάρωφ που της έχει απονείμει το Ευρωκονοβούλιο 21 χρόνια πριν.
  • Ο πρώην αρχηγός των ανταρτών στο Κονγκό και πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Ζαν-Πιερ Μπεμπά, αρνήθηκε την ανάμιξή του στα εγκλήματα πολέμου για τα οποία κατηγορείται, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη.
  • Πολιτική «θύελλα» ξεσπά στην Ιρλανδία την επομένη της ένταξης στον μηχανισμό στήριξης. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 βρίσκεται στον «αέρα» μετά τη δήλωση δύο ανεξάρτητων βουλευτών ότι δεν δεσμεύονται να στηρίξουν την κυβέρνηση στην κρίσιμη ψηφοφορία -γεγονός που ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Μπράιαν Κόουεν χάνει την πλειοψηφία στη Βουλή. Η Αντιπολίτευση ζητά τη διάλυση της Βουλής και κάλπες άμεσα. Πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο επιδιώκει το συγκυβερνών Κόμμα των Πρασίνων.
  • Ο δικτυακός τόπος Wikileaks προαναγγέλλει μία αποκάλυψη «επτά φορές μεγαλύτερη» από τα 400.000 εμπιστευτικά έγγραφα που δημοσιοποίησε πρόσφατα σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ, ωστόσο δεν δίνει περαιτέρω στοιχεία για το θέμα και την ημερομηνία της αποκάλυψης. Η ανακοίνωση έρχεται ενώ εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή και αρχισυντάκτη του Wikileaks Τζούλιαν Ασαντζ, στο πλαίσιο σουηδικής έρευνας σε βάρος του για βιασμό.
Οικονομία
  • Στο τέλος Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εξετάσει τις καταγγελίες της «Τσακίρης» σε βάρος της Tasty για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά. Σύμφωνα με τη μη δεσμευτική εισήγηση στην Επιτροπή, υπάρχουν στοιχεία πως η Tasty υλοποιούσε πρακτική αποκλεισμού και περιορισμού δυνατοτήτων της ανάπτυξης των ανταγωνιστών με συμφωνίες αποκλειστικότητας. «Δεν συμφωνούμε με τις αιτιάσεις, συνεργαζόμαστε απόλυτα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού» απαντά η Tasty.
  • Η Πορτογαλία «δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια» για να ξεπεράσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες, δήλωσε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες. «Δεν υπάρχουν αναλογίες μεταξύ Πορτογαλίας και Ιρλανδίας», το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Πορτογαλίας δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε ποτέ σημειώθηκε «φούσκα» στα ακίνητα, τόνισε ο κ. Σόκρατες, στον απόηχο δηλώσεων αναλυτών ότι το επόμενο «θύμα» των αγορών θα είναι η Πορτογαλία.
  • Σε 413,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη του ΟΠΑΠ για το εννεάμηνο, σημειώνοντας μείωση 17,7% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις του Οργανισμού υποχώρησαν ελαφρά κατά 2,4% φτάνοντας τα 3,87 δισ. ευρώ. Ενισχυμένα κατά 23% τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου, καθώς η μείωση των εσόδων υποσκελίστηκε από τις περικοπές των λειτουργικών δαπανών. Το ΔΣ του Οργανισμού αποφάσισε επίσης τη διανομή προμερίσματος 0,46 ευρώ ανά μετοχή.
Αθλητισμός
  • Ένα ακόμα πρόβλημα στην άμυνα του ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί ο Μάκης Χάβος ενόψει της 12ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, αφού ο Στέλιος Μαλεζάς έχει υποστεί θλάση και δεν θα είναι στη διάθεσή του. Ως εκ τούτου, η αγωνία για την επιστροφή ή όχι του Πάμπλο Κοντρέρας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με τη συμμετοχή του Χιλιανού να κρίνεται σε μεγάλο βαθμό την Τρίτη.
  • Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, οι Πόντιοι Κατερίνης, στο ντεμπούτο του Γιώτη Σταματόπουλου στον πάγκο, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να διασώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας με το 2-2 απέναντι στην Κοζάνη στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Football League 2.
  • Η εικόνα της ΑΕΚ στην Καβάλα και η ήττα με κάτω τα χέρια σε ένα ακόμα παιχνίδι, όπως όλα δείχνουν θα στοιχίσουν στην ομάδα την απώλεια ενός ακόμα τίτλου, ή τουλάχιστον τις όποιες ελπίδες διεκδίκησής του. Ο Μανόλο Χιμένεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Σταύρο Αδαμίδη από τον οποίο ζήτησε την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών καθώς και την παραμονή των Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ.


Αληθεύει;

Aποκάλυψη> Ο Παπακωνσταντίνου ανέβηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Καστρί και υπέβαλλε την παραίτησή του.



O Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέβηκε τη Κυριακή το μεσημέρι στο Καστρί και υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.
Ο Παπανδρέου του ζήτησε να το ξανασκεφθεί, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε ακόμη πιο εκρηκτικό πρόβλημα στη σχέση με την Τρόικα, η οποία δοκιμάζεται άγρια εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υπέγραψε στο Μνημόνιο.
-Αν φύγεις τώρα είναι πιθανόν να μην πάρουμε ούτε τη 3η δόση και  θα αναγκασθώ να οδηγήσω τη χώρα στη χρεοκοπία, χωρίς να έχουμε προλάβει να προετοιμασθούμε επικοινωνιακά…, ηταν η θέση του πρωθυπουργού.
Ο Παπακωνσταντίνου διαισθανόμενος ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες με τις διαρκείς αυτοδιαψεύσεις του (κα Τρέμη,  δεν θ αυξήσουμε τον Φ.Π.Α), αλλά και την καυτή ανάσα του Λουκά Παπαδήμου,  στον οποίο ο πρωθυπουργός έχει αναθέσει την ευθύνη να χρεοκοπήσουμε γλυκά κι όσο πιο ανώδυνα γίνεται-αποφάσισε να τα βροντήξει.
Η χώρα πληρώνει πολύ ακριβά τις κυβερνητικές επιλογές του πρώτου εξαμήνου αλλά και την επιλογή του Παπανδρέου να πειραματισθεί στο υπουργείο Οικονομικών, καίγοντας παράλληλα ένα ικανό στέλεχος όπως είναι ο Παπακωνσταντίνου.
Η Οικονομία δεν είναι υπουργείο Πολιτισμού (παρότι κι από δω  φούνταρε ο Ζαχόπουλος) για να τοποθετήσεις τον κολλητό σου χωρίς ολέθριες συνέπειες για τη χώρα.
Ο Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να είναι ένας εξαίρετος υπουργός Παιδείας για παράδειγμα η ένας αποτελεσματικός υπουργός Ανάπτυξης.
Για το Οικονομικών είναι σαν να οδηγεί  Φερράρι χωρίς δίπλωμα.
Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα, ο Παπακωνσταντίνου  κινδυνεύει να καταγραφεί στην ελληνική Ιστορία,  σαν ο υπουργός Οικονομικών που χρεοκόπησε τη χώρα.
Η χρεοκοπία είναι προδιαγεγραμμένη και στο χέρι του πρωθυπουργού είναι αν θα μας χρεοκοπήσει με καπετάνιο τον Παπαδήμο η τον «παραιτημένο» Παπακωνσταντίνου.
Μπορεί αν θέλει να βάλει και την Άννα Νταλάρα στο Οικονομικών. Γιατί όχι…


Ο παραμυθατζής...

Όσκαρ ερμηνείας στον Γιώργο.



Και το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου goes to George Papandreou για την ερμηνεία του στην ταινία ΄΄Δεν αυξάνω το Φ.Π.Α΄΄(Νο2).

23/9/2010
Συνέντευξη στο REUTERS και στην δημοσιογράφο JEN ROGERS
J. ROGERS: Εξετάζετε το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έγιναν βεβαίως πολλές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ σε κάποια καταναλωτικά αγαθά, αλλά αναζητούμε άλλους τρόπους εισροής εσόδων, αντί της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
J. ROGERS: Άρα, αποκλείετε το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι. Μπορούμε να πούμε ότι δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ και ότι αναζητούμε άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων. 


Η κυρία Λούκα...

Τα μυστικά ραντεβού της Λούκα με τον Φιντέλ Κάστρο και η επανάσταση που έρχεται!




Η Λούκα δεν είναι τυχαία.
Γνωρίζει πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί στο επόμενο διάστημα στη Ψωροκώσταινα και ετοιμάζεται.
Μέντοράς της για το πώς πρέπει να διαχειρισθεί το λαικό επαναστατικό κίνημα, είναι ο Φιντέλ Κάστρο.
Η Λούκα έχει επισκεφθεί 3 φορές τη Κούβα και τις  τρεις συναντήθηκε με τον κουβανό ηγέτη.
Η Κατσέλη εκτιμά –όπως και εμείς οι υπόλοιποι-πως το ΠΑΣΟΚ θα γίνει κολυμπηθρόξυλο πολύ σύντομα και ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.
Η κόντρα της με την Τρόικα στην ουσία στόχευε τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος υποδυόμενος τον πονοψυχιάρη υποτάχθηκε στις απαιτήσεις της Τρόικας, κερδίζοντας παράλληλα σε δημοφιλία.
Η Λούκα που είναι γάτα με πέταλα γνωρίζει πως την επόμενη μέρα θα συναντήσει τον Λοβέρδο απέναντί της και από τώρα επιχειρεί να εγγράψει την υποθήκη της αντίστασης για το μέλλον.
Οι  εντυπωσιακές σπουδές της σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό χαρακτήρα  και τη γυναικεία φύση της υπόσχονται μια αχαλίνωτη ανδρεοπαπανδρεική ιδιοσυγκρασία που θα μας εντυπωσιάσει όπου νάναι.
-Λούκα venceremos!

Ακολουθεί το βιογραφικό της Λούκα>

Η Λούκα Τ. Κατσέλη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Απριλίου 1952, από δύο καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο της τέχνης τον Πέλο και την Αλέκα Κατσέλη. Σε ηλικία 20 ετών (1972) απέκτησε με διάκριση τον πρώτο πανεπιστημιακό της τίτλο στις Οικονομικές Επιστήμες από το Smith College. Ακολούθησαν δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Οικονομική Πολιτική (Princeton, ΜΡΑ, 1974) και στη Διεθνή Οικονομική (Princeton, ΜΑ, 1976) και η απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη (Princeton, 1978).
Ως Επίκουρη αρχικά και στη συνέχεια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Yale University (1977-1985), έλαβε, το 1980, τιμητική διάκριση ως η καλύτερη νέα διδάσκουσα, καθώς και υποτροφία από το German Marshall Fund (1982-1984). Δίδαξε επίσης, ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου (1986) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1986-1987). Από το 1987 είναι καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος την περίοδο 1997 – 2001. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία στα γνωστικά αντικείμενα της διεθνούς και μακροοικονομικής πολιτικής, ιδιαίτερα δε σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας και μεταναστευτικής πολιτικής.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976, διετέλεσε Επιστημονική Διευθύντρια του ΚΕΠΕ (1982-1986), μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (1982 – 1984) και Ειδική Οικονομική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1993-1996. Επιπλέον έχει διατελέσει μέλος πολλών έγκριτων διεθνών και ευρωπαϊκών Επιτροπών, όπως η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η «Επιτροπή Σοφών» για την Αναθεώρηση της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης και η Επιτροπή Αναπτυξιακής Πολιτικής (CDP) του ΟΗΕ.
Το 2003 επιλέχθηκε, μεταξύ 100 διακεκριμένων οικονομολόγων από όλο τον κόσμο, για τη θέση της επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2007.
Εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Διετέλεσε πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος σε θέματα Οικονομίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής στην Β' περιφέρεια της Αθήνας και στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Από τον Σεπτέμβριο του 2010 κατέχει τη θέση της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.
Είναι παντρεμένη με τον Γεράσιμο Αρσένη και μητέρα δύο παιδιών, του Δημήτρη και της Αμαλίας.


Ειδήσεις...


Ο νέος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ που βρίσκεται;

Τρόμος τη νύχτα στους δρόμους της Αθήνας


Τρόμος τη νύχτα στους δρόμους της Αθήνας.



|
Ένοπλοι κακοποιοί οργιάζουν τη νύχτα στους δρόμους της Αθήνας, ληστεύοντας και αρπάζοντας...
 
χρήματα, κοσμήματα κινητά και τιμαλφή από διερχόμενους, ιδιοκτήτες καταστημάτων, αλλά και ενοίκους σπιτιών μέσα στα οποία μπαίνουν και ληστεύουν.  Από την πλευρά τους οι αστυνομικές αρχές φαίνονται ανίκανες να αντιμετωπίσουν το καθημερινά αυξανόμενο κλίμα εγκληματικότητας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικές υπηρεσίες στο λεκανοπέδιο δεν καταγράφουν τα συμβάντα μια που δε μπορούν να τα αντιμετωπίσουν εξαιτίας ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού.
Περισσότερες από 20 ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν στην Αθήνα και τα προάστια από χθες στις 6:30 το απόγευμα έως στις 7:30 σήμερα το πρωί. Οι κακοποιοί χωρίς να έχουν πρόβλημα με τις αστυνομικές αρχές, χρησιμοποιώντας πιστόλια ή περίστροφα λήστεψαν ιδιοκτήτες περιπτέρων, πρακτορείων του ΟΠΑΠ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδοχεία, ενώ σε 3 περιπτώσεις λήστεψαν διερχόμενους σε απόμερα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας οι δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αλλοδαποί.  


Ειδήσεις με μιά ματιά...

Ελλάδα.
24ωρη απεργία σήμερα των απλήρωτων εκπαιδευτικών (2010-11-22) - To Bima
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ οι υπόλοιποι πραγματοποιούν δίωρη στάση εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, η πολιτι..(21 σχετικα αρθρα) 
«Στόχος μας είναι η εθνική συνεννόηση» (2010-11-22) - Kalimera.gr
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία του παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η κ.Μπακογιάννη τόνισε ότι κύριος στόχος τ..(29 σχετικα αρθρα) 
«Μην κατεβάζετε σκουπίδια έως την Τετάρτη» (2010-11-22) - Τα Νέα
Τη συνέχιση της απεργία τους, με δύο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα και την Τρίτη αποφάσισε η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.). Από την πλευρά τους, ..(8 σχετικα αρθρα) 
Νέα πτέρυγα για τον «Ευαγγελισμό» (2010-11-22) - Pathfinder.gr
Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η κατεδάφιση παλαιών χειρουργικών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προκειμένου να αναγερθεί νέα πτέρυγα σύγχρονων χειρουργείων, με δω..(6 σχετικα αρθρα) 
«Δεμένα» τα πλοία αύριο στα λιμάνια (2010-11-22) - Τα Νέα
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΝΟ και των ακτοπλόων για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των εργα..(8 σχετικα αρθρα)
Κόσμος
ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Delta Airlines (2010-11-22) - Capital.gr
Επιβατικό αεροσκάφος Boeing 767 της εταιρίας Delta Airlines που κατευθυνόταν στη Μόσχα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης εξαιτίας "προβλήματος στο κινητήρα&..(11 σχετικα αρθρα)
Νέα Ζηλανδία Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για την τύχη των 29 μεταλλωρύχων (2010-11-22) - To Bima
Υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι 29 μεταλλωρύχοι που αγνοούνται από την Παρασκευή, μετά την έκρηξη σε ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας, να βρίσκονται στη ζωή, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι . «Η πλη..(21 σχετικα αρθρα) 
Σε τεντωμένο σκοινί η ιρλανδική κυβέρνηση (2010-11-22) - Τα Νέα
Τη διεξαγωγή εκλογών άμεσα ζήτησε ο ηγέτης του κύριου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Ιρλανδίας Φάιν Γκέιλ, ενώ, λίγες ώρες νωρίτερα, και το Πράσινο Κόμμα, το μικρότερο του κυβερνητικού συνασπισμ..(13 σχετικα αρθρα) 
Ιαπωνία Παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης λόγω γκάφας (2010-11-22) - To Bima
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Μινόρου Γιαναγκίντα υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου μια γκάφα του να μην αποτελέσει αιτία για την αντιπολίτευση ώστε να καταθέσει πρόταση μομφής στην Κάτω Βο..(6 σχετικα αρθρα) 
«Νέα προκλητική κίνηση» της Βόρειας Κορέας (2010-11-22) - Pathfinder.gr
Η αποκάλυψη ότι η Πιονγκγιάνγκ σημείωσε ταχεία πρόοδο στον εμπλουτισμό ουρανίου είναι η τελευταία μιας σειράς προκλήσεων τα 20 τελευταία χρόνια, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορ..(5 σχετικα αρθρα) 
Πολιτική
Συνάντηση Σαμαρά με δημάρχους (2010-11-22) - Kalimera.gr
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με δημάρχους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξελέγησαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην συνάντηση έδωσαν το παρών ο γραμματέας ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συνάντηση Παπούλια με τον αρχηγό ΓΕΣ (2010-11-22) - Eleutherotypia
Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας...(8 σχετικα αρθρα) 
Πολιτική συνεννόηση θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός (2010-11-22) - Express.gr
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συνεννόηση στους πολιτικούς αρχηγούς θααπευθύνει από αύριο ο πρωθυπουργός ΓιώργοςΠαπανδρέου, τους οποίους θα καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τους εκθέσειτην κατάσταση της ελληνικ..
Συνάντηση του πρωθυπουργού με Παπακωνσταντίνου - Παπαδήμο (2010-11-22) - Ethnos
Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου από τη Λισαβόνα συνέπεσε με την από κοινού σύνταξη (από τρόικα και οικονομικό επιτελείο) του κειμένου για τον προσδιορισμό των συμφωνηθέντων και το σαφές χρονοδιάγρα.. 
Η ελληνική Νοεμβριανή επανάσταση της αποχής (2010-11-22) - Express.gr
 OI εκλογές του 2010είναι η Nοεμβριανή επανάσταση της ελληνικής κοινωνίας κατά του καθεστώτος πουτην καταπιέζει. Oι δημιουργοί προχωρήσαμε τον θρίαμβο της 7ης Nοεμβρίου στηνκαταιγίδα της 14ης. Aρ.. 
Οικονομικά
Σόκρατες: «Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται βοήθεια» (2010-11-22) - Ethnos
Η Πορτογαλία "δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια" για να ξεπεράσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες, προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχουν αναλογίες μεταξύ Π..(54 σχετικα αρθρα) 
Πιο ακριβή η οικοδομή (2010-11-22) - Zougla.gr
Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών τον Οκτώβριο του 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2009. Αντιθέτως, μείωση 0,7% είχε παρατ..(8 σχετικα αρθρα) 
Τελευταίες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα (2010-11-22) - Kerdos
Νέα συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την ταχεία προώθηση των αλλαγών στον δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ (π.χ. μετατάξεις υπαλλήλων) και στην ..(7 σχετικα αρθρα) 
Νέα συνάντηση Παπακωνσταντίνου - τρόικας (2010-11-22) - Ta Nea
Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι «δεν σκάλωσαν» οι μετα..(11 σχετικα αρθρα) 
Ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου (2010-11-22) - Antenna
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την συμφωνία χορήγησης βοήθειας στην Ιρλανδία από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι τ..(6 σχετικα αρθρα)


Οι ρουφιάνοι...

ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ…

 Εφ. Αντιφωνητής 16-11-2010.
Οι ρουφιάνοι της εκπαίδευσης.
Πρόσφατα γράφαμε για τη νέα πρόκληση στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης, όπου ο κύριος Μεχμέτ Ντερντιμάν, δάσκαλος και πολιτευτής, έπαιξε έναν άθλιο ρόλο σε βάρος της νομιμότητας και της γαλήνης του τόπου, με αφορμή τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο μειονοτικό σχολείο. Η αποχή των παιδιών από τις σχολικές εκδηλώσεις, δήθεν ως «διαμαρτυρία των γονέων», είναι κάτι που το ξαναείδαμε στην περίπτωση της Χαράς Νικοπούλου στο Μέγα Δέρειο αλλά τότε δεν έπιασε. Είναι όμως φοβερό το πώς χρησιμοποιούνται τα μικρά παιδιά στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων της Άγκυρας! Πρόκειται για ένα συμβάν που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να περάσει αναπάντητο, καθώς προοιωνίζεται τα χειρότερα για τον τόπο μας, και αναμένουμε τις ενέργειες της διοίκησης.
Τι συμβαίνει όμως στα σχολεία της γείτονος, όπου ο Ντερντιμάν και ΟΛΟΙ οι μειονοτικοί παράγοντες ζητούν να εκπαιδεύονται οι δάσκαλοι των μειονοτικών μας σχολείων; Για να μην ξεχνάμε λοιπόν σε ποιαν χώρα αναφέρονται πάντα οι λεγάμενοι, παραθέτουμε το πρόσφατο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ζαμάν» (10-11-2010) για την παρουσία των κρατικών ρουφιάνων στις σχολικές αίθουσες της γείτονος:
Σε κάθε σχολείο ένας δάσκαλος-πράκτορας
«Αποκαλύφθηκε πως οι αξιωματικοί που μπαίνουνε στα μαθήματα Εθνικής Ασφάλειας, οργανωμένα κάθε μήνα ετοιμάζουν και μια αναφορά. Από τις πολιτικές απόψεις των δασκάλων μέχρι το ντύσιμο των μαθητών και τα πανό που κρεμάνε στις γιορτές, για όλα ενημερωνόταν το Αρχηγείο. Με βάση σημερινή είδηση της εφημερίδας «Μπουγκιούν», οι αξιωματικοί που εξουσιοδοτούνται να κάνουν το μάθημα Εθνικής Ασφάλειας, στα σχολεία όπου πηγαίνουν φακελώνουν τους διοικούντες, το σχολείο, τους δασκάλους και τους μαθητές. Οι δάσκαλοι αυτοί του μαθήματος Εθνικής Ασφάλειας έστελναν αναφορές στους ανωτέρους τους, χαρακτηρίζοντας πολλές από τις δραστηριότητες του σχολείου ¨οπισθοδρόμηση¨. Εντοπίστηκε έγγραφο στο 9ο Σώμα Στρατού στο Ερζερούμ, όπου συμπλήρωναν κάθε μήνα ένα έγγραφο που το έδιναν στους ανωτέρους τους. Στο έντυπο, εκτός από τις ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα Εθνικής Ασφάλειας, υπάρχει και ένα τμήμα με 25 ερωτήματα που αφορούν τις διαπιστώσεις του δασκάλου – αξιωματικού. Στο έντυπο εμπεριέχονται ερωτήσεις όπως αν οι δασκάλες και οι μαθήτριες φορούνε μαντήλα, αν αγόρια και κορίτσια εκπαιδεύονται μαζί ή χώρια, αν η ενδυμασία των κηδεμόνων είναι ή όχι ¨σύγχρονη¨, αν στη βιβλιοθήκη του σχολείου περιλαμβάνονται βιβλία με διχαστικό ή αντιδραστικό περιεχόμενο και αν το Ισλαμικό κεφάλαιο συμβάλλει ή όχι στα έξοδα του σχολείου. Ο λοχαγός – ηλεκτρονικός μηχανικός και υπηρετών ως δάσκαλος Εθνικής Ασφάλειας Μουσταφά Τζαν Α, στο λύκειο Γιαβούζ Σελίμ του Ερζερούμ κάθε μήνα ετοίμαζε αναφορά φακελώματος. (…) Στο τμήμα των απόψεων ο λοχαγός απαντά: ¨Οι δάσκαλοι γενικά μπαίνουν στις ιστοσελίδες του Καναλιού 7, της Ζαμάν και της Γενί Σαφάκ και παρακολουθούνε τις δημοσιεύσεις¨. Στο τμήμα των εκτιμήσεων ο λοχαγός Α παραθέτει την εικόνα που είδε όταν μπήκε στο γραφείο του διευθυντή: ¨Τον άκουσα να ακούει θρησκευτικούς ύμνους που λέγανε παιδιά¨. Παραθέτοντας με λεπτομέρειες ο λοχαγός Α. τα στοιχεία, θεώρησε ανάρμοστα κάποια CD στο εργαστήριο, τα φωτογράφησε κι ενημέρωσε τους ανωτέρους του…»
Αυτά στην ισλαμοδημοκρατική Τουρκία του 2010. Προφανώς η οικονομική ανάπτυξη, όπως και στην Κίνα, ουδόλως συνδέεται με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Ας το θυμόμαστε όποτε κάποιοι συντοπίτες μας ζητούν διασύνδεση της εν Ελλάδι παρεχόμενης εκπαίδευσης με την εκείθεν του Έβρου.


Πάντα επίκαιρος...

Η Νεοελληνική τουρκολαγνεία και οι επίγονοι του Στεργιάδη.
Του Κωνσταντίνου Χολέβα.
Ματαίως προσπαθούσαν ορισμένοι αφελείς αρθρογράφοι να μας πείσουν ότι αίρεται επιτέλους η απειλή κηρύξεως πολέμου από την Τουρκία σε περίπτωση επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια. Το περίφημο casus belli τελικά δεν απαλείφθηκε από το επίσημο τουρκικό δόγμα και οι αφελείς εξετέθησαν για την τουρκολαγνεία τους. Όπως εκτίθενται για την εθνική τους αναξιοπρέπεια και όσοι προτείνουν ή επιχειρούν το ψαλίδισμα της Ιστορίας μας στο όνομα των «καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων». Το αποτέλεσμα είναι εμείς μεν να διδάσκουμε στα παιδιά μας μία αποστειρωμένη ιστορία χωρίς ήρωες και αγωνιστές και από την άλλη η Τουρκία να διακηρύσσει δια στόματος Νταβούτογλου ότι θα χρησιμοποιήσει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατά τον ίδιο τρόπο κατά τον οποίο χρησιμοποίησε τους Τουρκοκυπρίους από το 1954 μέχρι την εισβολή. Εμείς δείχνουμε πάντα έτοιμοι για υποχωρήσεις και τουρκολαγνείες και η Άγκυρα στέλνει Υπουργούς της στα Κατεχόμενα να εορτάσουν την επέτειο της ανακηρύξεως του ψευδοκράτους  στις 15 Νοεμβρίου και να μας πουν κατάμουτρα ότι η μόνη λύση στο νησί είναι η δημιουργία δύο κρατών, η παγίωση της διχοτόμησης.
Η τουρκολαγνεία δεν βρίσκει σύμφωνη φυσικά την πλειοψηφία του λαού. Ίσως γι’ αυτό ανέλαβαν  ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια να προετοιμάσουν το έδαφος για περισσότερες ελληνικές υποχωρήσεις. Κάθε βράδυ ο κουρασμένος Έλληνας εργαζόμενος και η ταλαίπωρη μάνα με τα παιδιά της υφίστανται βομβαρδισμό από τουρκικές τηλεοπτικές σειρές. Για να βλέπουμε τη συμπαθητική πλευρά της Τουρκίας και να δεχθούμε ευκολότερα τη διχοτόμηση του Αιγαίου, της Κύπρου, της Θράκης ή οτιδήποτε άλλο ζητήσει η σταθερή, επίμονη και διαχρονική εξωτερική πολιτική των νεο-οθωμανών. Πίσω από την πλάτη μας και ενόσω εμείς νανουριζόμαστε με τα τουρκικά σήριαλ και τους ζουμερούς μπακλαβάδες τους η Τουρκία κάνει το παν για να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τουρκικός Συνασπισμός Αμερικής (TCA) χρηματοδότησε με 150.000 δολλάρια την ομογενειακή οργάνωση των Σκοπιανών UMD για να οργανώσει επίσκεψη των συνεργατών 18 Αμερικανών Γερουσιαστών στα Σκόπια με σκοπό την προώθηση της Σκοπιανής προπαγάνδας στη Γερουσία των ΗΠΑ. **
Οι πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ανέδειξαν και νέα φαινόμενα τουρκολαγνείας. Είδαμε με έκπληξη ανθρώπους που δηλώνουν προοδευτικοί να θαυμάζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον σφαγέα των Αρμενίων και του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικρασίας. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν ωριμότεροι συνεργάτες τους με γνώση της Ιστορίας για να τους βοηθήσουν να καταλάβουν το σφάλμα τους. Ειδάλλως τέτοιοι τουρκολάγνοι κινδυνεύουν να θεωρηθούν συνεχιστές και ιδεολογικοί επίγονοι του Αριστείδη Στεργιάδη, του Έλληνα Αρμοστή στη Σμύρνη το 1919-22, ο οποίος κατεγράφη στην ιστορία ως μία από τις σκοτεινότερες και αντιπαθέστερες φυσιογνωμίες του Νέου Ελληνισμού. Γράφει για τον Στεργιάδη η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» τα εξής ενδιαφέροντα:

«Η συνηθέστερη κατηγορία εναντίον του Στεργιάδη ήταν η μεροληψία του υπέρ του τουρκικού στοιχείου, που εκδηλωνόταν κυρίως με πίεση  στις αρμόδιες αρχές για την αθώωση Τούρκων κατηγορουμένων, και η επιμονή του αντίθετα για τη σκληρή τιμωρία των Ελλήνων ενόχων..... Η υπερβολή που, όπως καταγγελλόταν ομόφωνα, χαρακτήριζε κάθε ενέργεια του Στεργιάδη, εκδηλωνόταν και απέναντι στον κλήρο. Είναι γνωστή η ρήξη του με τον Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγόριο, ακόμη και με τον Χρυσόστομο Σμύρνης, του οποίου δεν εδίστασε να διακόψει κήρυγμα σε επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της νίκης, επειδή κατά τη γνώμη του το περιεχόμενο ξέφευγε από τα θρησκευτικά πλαίσια και έπαιρνε τη μορφή εθνικοπατριωτικής πολιτικολογίας. Ενδεικτική για την αντίθεσή του με τον Χρυσόστομο είναι και η εισήγησή του στην ελληνική κυβέρνηση να περικόψει τον μισθό του Μητροπολίτη». ( τόμος ΙΕ, σελ 124).

Οι σύγχρονοι ιδεολογικοί επίγονοι του Στεργιάδη εν ονόματι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» καταδιώκουν κάθε εθνικοπατριωτική εκδήλωση και υβρίζουν συγκεκριμένους κληρικούς. Ο Σαράντος Καργάκος σημειώνει ότι «στο πρόσωπο του Στεργιάδη οι Έλληνες της Ιωνίας είδαν να έρχεται στη θέση του αλλόθρησκου χαλίφη ένας άλλος χειρότερος αλλά ομόθρησκος χαλίφης». (Η Μικρασιατική Εκστρατεία, τόμος Α΄, σελ 213, Αθήνα 2010). Η συνέχεια της ιστορίας είναι εξόχως διδακτική. Όταν πλησίαζαν οι Τούρκοι άτακτοι στη Σμύρνη ο διώκτης του πατριωτισμού και τιμητής των Επισκόπων Στεργιάδης το έβαλε πρώτος στα πόδια και έφυγε με αγγλικό πλοίο αδιαφορώντας για την τύχη των Ελλήνων. Αντιθέτως οι Μητροπολίτες, τους οποίους πολέμησε και εξύβρισε, έμειναν κοντά στο ποίμνιό τους και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Ο Στεργιάδης δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα και πέθανε μετά από παραμονή 28 ετών στη Νίκαια της Γαλλίας. Ας βλέπουν οι ιδεολογικοί του επίγονοι πού μπορεί να τους οδηγήσει η ιδεοληψία τους και ο φιλοκεμαλισμός τους.

Ελπίζω αυτό το πνεύμα τουρκολαγνείας, που έχει καταλάβει κάποια στρώματα των ηγετικών ελίτ της κοινωνίας μας, να μην επικρατήσει κατά την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος, 1912). Προτείνω από την 1.1.2011 να οργανωθεί επιτροπή σοβαρών επιστημόνων υπό την αιγίδα των Περιφερειαρχών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (αυτές κυρίως τις περιοχές αφορά ο εορτασμός) και να είναι όλα έτοιμα ώστε τον Οκτώβριο του 2012 να τιμηθούν ουσιαστικά όσοι αγωνίσθηκαν και όσοι θυσιάσθηκαν για την ελληνική Μακεδονία χωρίς θολοκουλτούρες και εθνοαποδομητές.
Κ.Χ.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More