22.11.10

Ειδήσεις με μιά ματιά...

Ελλάδα.
24ωρη απεργία σήμερα των απλήρωτων εκπαιδευτικών (2010-11-22) - To Bima
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ οι υπόλοιποι πραγματοποιούν δίωρη στάση εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, η πολιτι..(21 σχετικα αρθρα) 
«Στόχος μας είναι η εθνική συνεννόηση» (2010-11-22) - Kalimera.gr
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία του παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η κ.Μπακογιάννη τόνισε ότι κύριος στόχος τ..(29 σχετικα αρθρα) 
«Μην κατεβάζετε σκουπίδια έως την Τετάρτη» (2010-11-22) - Τα Νέα
Τη συνέχιση της απεργία τους, με δύο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα και την Τρίτη αποφάσισε η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.). Από την πλευρά τους, ..(8 σχετικα αρθρα) 
Νέα πτέρυγα για τον «Ευαγγελισμό» (2010-11-22) - Pathfinder.gr
Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η κατεδάφιση παλαιών χειρουργικών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προκειμένου να αναγερθεί νέα πτέρυγα σύγχρονων χειρουργείων, με δω..(6 σχετικα αρθρα) 
«Δεμένα» τα πλοία αύριο στα λιμάνια (2010-11-22) - Τα Νέα
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΝΟ και των ακτοπλόων για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των εργα..(8 σχετικα αρθρα)
Κόσμος
ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Delta Airlines (2010-11-22) - Capital.gr
Επιβατικό αεροσκάφος Boeing 767 της εταιρίας Delta Airlines που κατευθυνόταν στη Μόσχα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης εξαιτίας "προβλήματος στο κινητήρα&..(11 σχετικα αρθρα)
Νέα Ζηλανδία Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για την τύχη των 29 μεταλλωρύχων (2010-11-22) - To Bima
Υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι 29 μεταλλωρύχοι που αγνοούνται από την Παρασκευή, μετά την έκρηξη σε ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας, να βρίσκονται στη ζωή, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι . «Η πλη..(21 σχετικα αρθρα) 
Σε τεντωμένο σκοινί η ιρλανδική κυβέρνηση (2010-11-22) - Τα Νέα
Τη διεξαγωγή εκλογών άμεσα ζήτησε ο ηγέτης του κύριου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Ιρλανδίας Φάιν Γκέιλ, ενώ, λίγες ώρες νωρίτερα, και το Πράσινο Κόμμα, το μικρότερο του κυβερνητικού συνασπισμ..(13 σχετικα αρθρα) 
Ιαπωνία Παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης λόγω γκάφας (2010-11-22) - To Bima
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Μινόρου Γιαναγκίντα υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου μια γκάφα του να μην αποτελέσει αιτία για την αντιπολίτευση ώστε να καταθέσει πρόταση μομφής στην Κάτω Βο..(6 σχετικα αρθρα) 
«Νέα προκλητική κίνηση» της Βόρειας Κορέας (2010-11-22) - Pathfinder.gr
Η αποκάλυψη ότι η Πιονγκγιάνγκ σημείωσε ταχεία πρόοδο στον εμπλουτισμό ουρανίου είναι η τελευταία μιας σειράς προκλήσεων τα 20 τελευταία χρόνια, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορ..(5 σχετικα αρθρα) 
Πολιτική
Συνάντηση Σαμαρά με δημάρχους (2010-11-22) - Kalimera.gr
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με δημάρχους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξελέγησαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην συνάντηση έδωσαν το παρών ο γραμματέας ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συνάντηση Παπούλια με τον αρχηγό ΓΕΣ (2010-11-22) - Eleutherotypia
Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας...(8 σχετικα αρθρα) 
Πολιτική συνεννόηση θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός (2010-11-22) - Express.gr
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συνεννόηση στους πολιτικούς αρχηγούς θααπευθύνει από αύριο ο πρωθυπουργός ΓιώργοςΠαπανδρέου, τους οποίους θα καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τους εκθέσειτην κατάσταση της ελληνικ..
Συνάντηση του πρωθυπουργού με Παπακωνσταντίνου - Παπαδήμο (2010-11-22) - Ethnos
Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου από τη Λισαβόνα συνέπεσε με την από κοινού σύνταξη (από τρόικα και οικονομικό επιτελείο) του κειμένου για τον προσδιορισμό των συμφωνηθέντων και το σαφές χρονοδιάγρα.. 
Η ελληνική Νοεμβριανή επανάσταση της αποχής (2010-11-22) - Express.gr
 OI εκλογές του 2010είναι η Nοεμβριανή επανάσταση της ελληνικής κοινωνίας κατά του καθεστώτος πουτην καταπιέζει. Oι δημιουργοί προχωρήσαμε τον θρίαμβο της 7ης Nοεμβρίου στηνκαταιγίδα της 14ης. Aρ.. 
Οικονομικά
Σόκρατες: «Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται βοήθεια» (2010-11-22) - Ethnos
Η Πορτογαλία "δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια" για να ξεπεράσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες, προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχουν αναλογίες μεταξύ Π..(54 σχετικα αρθρα) 
Πιο ακριβή η οικοδομή (2010-11-22) - Zougla.gr
Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών τον Οκτώβριο του 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2009. Αντιθέτως, μείωση 0,7% είχε παρατ..(8 σχετικα αρθρα) 
Τελευταίες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα (2010-11-22) - Kerdos
Νέα συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την ταχεία προώθηση των αλλαγών στον δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ (π.χ. μετατάξεις υπαλλήλων) και στην ..(7 σχετικα αρθρα) 
Νέα συνάντηση Παπακωνσταντίνου - τρόικας (2010-11-22) - Ta Nea
Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι «δεν σκάλωσαν» οι μετα..(11 σχετικα αρθρα) 
Ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου (2010-11-22) - Antenna
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την συμφωνία χορήγησης βοήθειας στην Ιρλανδία από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι τ..(6 σχετικα αρθρα)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More