22.11.10

Η κυρία Λούκα...

Τα μυστικά ραντεβού της Λούκα με τον Φιντέλ Κάστρο και η επανάσταση που έρχεται!




Η Λούκα δεν είναι τυχαία.
Γνωρίζει πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί στο επόμενο διάστημα στη Ψωροκώσταινα και ετοιμάζεται.
Μέντοράς της για το πώς πρέπει να διαχειρισθεί το λαικό επαναστατικό κίνημα, είναι ο Φιντέλ Κάστρο.
Η Λούκα έχει επισκεφθεί 3 φορές τη Κούβα και τις  τρεις συναντήθηκε με τον κουβανό ηγέτη.
Η Κατσέλη εκτιμά –όπως και εμείς οι υπόλοιποι-πως το ΠΑΣΟΚ θα γίνει κολυμπηθρόξυλο πολύ σύντομα και ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.
Η κόντρα της με την Τρόικα στην ουσία στόχευε τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος υποδυόμενος τον πονοψυχιάρη υποτάχθηκε στις απαιτήσεις της Τρόικας, κερδίζοντας παράλληλα σε δημοφιλία.
Η Λούκα που είναι γάτα με πέταλα γνωρίζει πως την επόμενη μέρα θα συναντήσει τον Λοβέρδο απέναντί της και από τώρα επιχειρεί να εγγράψει την υποθήκη της αντίστασης για το μέλλον.
Οι  εντυπωσιακές σπουδές της σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό χαρακτήρα  και τη γυναικεία φύση της υπόσχονται μια αχαλίνωτη ανδρεοπαπανδρεική ιδιοσυγκρασία που θα μας εντυπωσιάσει όπου νάναι.
-Λούκα venceremos!

Ακολουθεί το βιογραφικό της Λούκα>

Η Λούκα Τ. Κατσέλη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Απριλίου 1952, από δύο καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο της τέχνης τον Πέλο και την Αλέκα Κατσέλη. Σε ηλικία 20 ετών (1972) απέκτησε με διάκριση τον πρώτο πανεπιστημιακό της τίτλο στις Οικονομικές Επιστήμες από το Smith College. Ακολούθησαν δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Οικονομική Πολιτική (Princeton, ΜΡΑ, 1974) και στη Διεθνή Οικονομική (Princeton, ΜΑ, 1976) και η απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη (Princeton, 1978).
Ως Επίκουρη αρχικά και στη συνέχεια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Yale University (1977-1985), έλαβε, το 1980, τιμητική διάκριση ως η καλύτερη νέα διδάσκουσα, καθώς και υποτροφία από το German Marshall Fund (1982-1984). Δίδαξε επίσης, ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου (1986) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1986-1987). Από το 1987 είναι καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος την περίοδο 1997 – 2001. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία στα γνωστικά αντικείμενα της διεθνούς και μακροοικονομικής πολιτικής, ιδιαίτερα δε σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας και μεταναστευτικής πολιτικής.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976, διετέλεσε Επιστημονική Διευθύντρια του ΚΕΠΕ (1982-1986), μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (1982 – 1984) και Ειδική Οικονομική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1993-1996. Επιπλέον έχει διατελέσει μέλος πολλών έγκριτων διεθνών και ευρωπαϊκών Επιτροπών, όπως η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η «Επιτροπή Σοφών» για την Αναθεώρηση της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης και η Επιτροπή Αναπτυξιακής Πολιτικής (CDP) του ΟΗΕ.
Το 2003 επιλέχθηκε, μεταξύ 100 διακεκριμένων οικονομολόγων από όλο τον κόσμο, για τη θέση της επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2007.
Εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Διετέλεσε πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος σε θέματα Οικονομίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής στην Β' περιφέρεια της Αθήνας και στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Από τον Σεπτέμβριο του 2010 κατέχει τη θέση της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.
Είναι παντρεμένη με τον Γεράσιμο Αρσένη και μητέρα δύο παιδιών, του Δημήτρη και της Αμαλίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More