11.1.10

Επανερχόμεθα γιατί τα λέει όλα ......


Οι παιδικές ασθένειες του «πατριωτικού χώρου»
Ο όρος «πατριωτικός χώρος», ο τόσο προσφιλής στους Ιούς της Ελευθεροτυπίας, χρησιμοποιείται για την οικονομία του κειμένου. Και αυτό γιατί τα πρόσωπα, οι ομάδες, τα κόμματα και οι οργανώσεις που ανήκουν σε αυτόν, συχνά αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση, ιδεολογική ή πολιτική, του ενός με τον άλλον. Πολλοί δε χλευάζουν ακόμα και τον ίδιο τον όρο, αρνούμενοι την κατηγοριοποίηση τους σε αυτόν για να τον θυμηθούν όμως, συνήθως την παραμονή κάποιας εκλογικής διαδικασίας.
Και αυτό είναι μία από τις κλασικές ασθένειες του χώρου. Οι υπόλοιπες; Γνωστές και μη εξαιρετέες:......
αρχηγισμοί, εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, αυτοπροβολή, υπέρμετρα «εγώ», ιδεολογικές αγκυλώσεις, διχόνοιες και προβοκατορισμοί. Ελπίζαμε όμως, μάταια δυστυχώς όπως αποδεικνύεται, ότι μπροστά στο τεράστιο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντίδρασης στην προτεινόμενη ένταξη αυτών στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτές οι ασθένειες θα παραμερίζονταν. Γιατί με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ πλήττεται άμεσα η ίδια η ύπαρξή μας ως Έθνους και προτείνεται η δημιουργία ενός πολυφυλετικού αχταρμά με κίνδυνο να δοθεί τέλος στην Ιστορία αλλά και στο μέλλον της πατρίδας μας. Και όμως, αντί στο αίτημα της συλλογής υπογραφών για την διενέργεια δημοψηφίσματος να δούμε σύσσωμο τον πατριωτικό χώρο να πέφτει με τα μούτρα στην πραγμάτωση του, βλέπουμε τις προαναφερθείσες ασθένειες να εκδηλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει, το κόμμα του ΛΑΟΣ είναι ο φορέας που μπορεί να δώσει τη μεγαλύτερη δυναμική στο αίτημα για δημοψήφισμα. Έχει φωνή στην Βουλή, έχει οικονομική δύναμη για διαφήμιση, έχει δικά του ΜΜΕ και πρόσβαση στα «συστημικά». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί όποιος θέλει αυτόνομα και μεμονωμένα να συγκεντρώνει υπογραφές για το ίδιο αίτημα. Καλοδεχούμενη και θετική η κάθε προσπάθεια αρκεί να μην λειτουργεί διασπαστικά ή υπονομευτικά από για τις υπόλοιπες. Οι επιστολές λοιπόν, που δημοσιεύονται «ανώνυμα» και εκφράζουν φόβο ότι τάχα οι υπογραφές που μαζεύει ο ΛΑΟΣ θα χρησιμοποιούν για φακέλωμα των υπογραφόντων, μόνο ως προβοκατόρικες μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε.
Ήδη η «Ελευθεροτυπία», ποια άλλη, χλευάζει τους «εθνικόφρονες» ότι φοβούνται να υπογράψουν για να μην φανεί το όνομά τους. Ως εδώ κύριοι με τις φοβίες και τις ανωνυμίες σας. Όποιος φοβάται να βγάλει το στήθος του μπροστά στην διάλυση της φυλής μας, ας κάτσει στο σπιτάκι του και ας περιμένει πότε θα τον ληστέψει ή δολοφονήσει η πρώτη τυχούσα συμμορία αλλοδαπών. Όποιος μένει στην ανωνυμία γιατί ετοιμάζει τάχα κάποια «επανάσταση» ας κάτσει να περιμένει πότε ο αλλοδαπός αστυνομικός θα του φέρει την κλήση.
Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να περιμένει είναι το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας. Και αυτό μπορούμε να το έχουμε μόνο με αγώνα. Όλα τα άλλα είναι ύποπτες ηλιθιότητες και ανίατες ασθένειες που καλό είναι να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους φορείς τους.

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος


Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείτε;;;;;





Η δήλωση του Πρωθυπουργού για την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας.
Tι ευφράδεια αυτό το παιδί,τι ευστροφία.
10 Λέξεις είπε .
Ναι 10 γιατί θέλατε και άλλες;;Και δεν έκανε και σαρδάμ.
Θα είναι πολυ περήφανη απόψε η mother.

Πράγματι  κε  Πρωθυπουργέ, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείτε ,μόνο από Παπαδόπουλους χ...ται επάνω της .Ο λαός όμως τρομοκρατείτε από τις δηλώσεις σας και από τους κάθε λογής κακοποιούς-εγκληματίες τους οποίους δεν μπορεί να τρομοκρατήσει ο υπουργός σας κος Χρυσοχοϊδης .
Νίκος Αγαπηνός .


Αμα σε κυβερνούν εγκέφαλοι .......


Είναι φοβερό τι σκαρφίζονται οι άνθρωποι για να ξεζουμίσουν τον Ελληνα Πολίτη!
Θα αναπροσαρμόσουν, λέει τον ΦΠΑ, αλλά πάλι με στόχο εισπρακτικό: Θα καταργήσουν το 9 και 19% που ισχύει για τα διάφορα προϊόντα και θα καθιερώσουν ενιαίο ΦΠΑ 15%.
Σήμερα το 9% εφαρμόζεται για τα ευρείας κατανάλωσης προϊόντα, π.χ τρόφιμα, φαγώσιμα, ψητά κρέατα, ενώ το 19% για ενδύματα κλπ.
Έκαναν, λοιπόν «οι εγκέφαλοι», το λογαριασμό και είδαν ότι τα πολλά λεφτά πηγαίνουν στην κατηγορία του 9%.
Κόβουν, λοιπόν, από το 19% που επιβάλλεται σε χαμηλή κατανάλωση 4 μονάδες, για να δείξουν ….χαρακτήρα, και προσθέτουν στους μεγάλους λογαριασμούς 6 μονάδες. Και πολύ μεγαλύτεροι οι λογαριασμοί, και δύο μονάδες πάρα πάνω.
Ετσι αν σ ένα λογαριασμό τροφίμων 100 €, πλήρωνες πρώτα 9 €, τώρα θα πληρώνεις 15. Ενώ στα ρούχα ή κάποια άλλα πράγματα που δεν σου χρειάζονται άμεσα και μπορεί να τα προμηθευτείς μια φορά το χρόνο, το όφελος θα είναι ασήμαντο.
Κουτοπονηριές, αλλά εις βάρος του Καταναλωτή! (9-1-10 21,00)


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.


Πάρτα όλα και μην σε νοιάζει τίποτα ..!!


Οι 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας συμπληρώνονται την Τετάρτη και το τοπίο δεν έχει καμία σχέση με τα υποσχόμενα από τον πρωθυπουργό.
Βλέπεται ο κος Παπανδρέου αγνοεί τις πολλές παροιμίες του Ελληνικού λαού που είναι πάντοτε εύστοχες και σοφές. " Μεγάλη μπουκιά φάε...μεγάλη κουβέντα μη λες "..!!
Όντως από " μεγάλες κουβέντες " ο λαός μπούχτισε..όσο δε για τις μπουκιές αυτές έρχονται να μας τις πάρουν απ' το στόμα οι φίλοι μας «επιθεωρητές» της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Την «εξευτελιστική» αυτη εμπειρία που βιώνουμε τις μέρες αυτές -της επιτήρησης δηλαδή - θα τη γευόμαστε από τώρα και στο εξής συνέχεια
" Μάθανε ότι γ....αστε πλακώσαμε και οι γύφτοι...!! "
Άλλη μία εύστοχη Ελληνική παροιμία . Αλλά όπως είπαμε ...ο πρωθυπουργός δεν τις γνωρίζει γιατί ίσως κατέχει καλύτερα τις Αμερικανικές ..!!
" Πάρτα όλα και μην σε νοιάζει τίποτα "..!!


Ψάξε ,ψάξε δεν θα τον βρείς .....



απο τον maximo
Ο κύριος Αντώνης Σαμαρά είναι απών. Χιλιάδες Ελληνίδες και Ελληνες έτρεξαν να τον ψηφίσουν. Άκουσαν τα λόγια του: "Η αγάπη για την πατρίδα που είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης κόντρα στην λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στην λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα". Ήταν η φράση κλειδί που έσπρωξε τις χιλιαδες κόσμο να αψηφήσει τις ταλαιπωρίες και να τον εκλέξει πανηγυρικά. Έλπιζαν ότι κάτι θα αλλάξει. Εκείνο που βλέπουμε σήμερα είναι........ μία σιωπηλή Νέα ΝΔ. Στην άσκηση της εξουσίας του Yorgo με τις έκνομες, φατριαστικές, αντιδημοκρατικές και πιεστικές μεθόδους, η Νέα ΝΔ απαντά με την σιωπή της αρσακειάδας. Η κυβέρνηση μεταχειρίζεται κατά τρόπον αθέμιτον τον Τύπον, χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ ως όργανον αποβλακώσεως των Ελλήνων και η ΝΔ σιωπά. Οι βουλευτές της βγαίνουν στα κανάλια και περιορίζονται σε ρόλους ανιματέρ ή κομφερανσιέ ανίκανοι να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, υποταγμένοι στην μοίρα της πολιτικής και ιδεολογικής φτώχειας τους. Ψελλίζουν κάτι κούφια περιεχομένου περι νεοφιλευθερισμού και νομίζουν ότι έτσι καλύπτουν το ιδεολογικό τους κενό.
Το κόμμα του κυρίου Σαμαρά αγνοεί ολοφάνερα την σχέση πολιτικής με τον πολιτισμό. Το κόμμα της ΝΔ έχει από μόνο του αποκλείσει την δυνατότητα να οδηγήσει τις ελπίδες και να δώσει ένα όραμα για το μέλλον γιατί είναι άσχετο με τον ψυχισμό της ελληνικής κοινωνίας. Παράγει πολιτική που είναι ασύμπτωτη με τα κοινωνικά προβλήματα, τις συλλογικές πραγματικές ανάγκες. Δεν προβληματίστηκε ποτέ σαν κόμμα γιατί άραγε οι πολιτικοί του αντίπαλοι που έκαναν δώρα στον εαυτό τούς, επέβαλαν στους Έλληνες την δικτατορία των πρασινοφρουρών, την ιδεολογική απολυταρχία, καταβρόχθισαν τα πακέτα στήριξης το κατατροπώνουν συνεχώς. Η ΝΔ δεν είχε ούτε θα αποκτήσει πολιτικό αντίλογο, κριτική αντιπρόταση, διαφορετική άποψη, άλλη εκδοχή.
Το κόμμα της ΝΔ δεν τολμάει να διαφοροποιηθεί πολιτικά γιατί γιατί είναι βαθιά βυθισμένο στην παραπολιτική μειονεξία που του κληροδότησε ο Μολιερικός αρχοντοχωριάτης της ελληνικής πολιτικής ζωής ο αμαθής, αλλά μεγαλοφυής παλαιοκομματικός ανήρ Καραμανλής Α’, ο οποίος την έβρισκε να περιβάλλεται, με οπερετικό τρόπο, από εκλεκτούς διανοούμενους πολιτικούς σαν τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Ο ίδιος δεν έμαθε τίποτα.
Ο Καραμανλής Α’ με την επιστροφή του, καβάλα στα τουρκικά άρματα μάχης, στην Ελλάδα το 74 δημιούργησε το κόμμα της ΝΔ. Κόμμα χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς κοινωνική πρόταση, το οποίο δεν ήτανε παρά ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα, μία σχεδία πάνω στην οποία ξάπλωσαν οι άνθρωποι της και αφέθηκαν να τους πηγαίνουν τα κύματα των προοδευτικών ιδεών της διεθνιστικής θολο-κουλτούρας του αναχρονιστικού μαρξισμού της δεκαετίας του 20. Αφού απογύμνωσε την Ελλάδα από κάθε περιεχόμενο πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, γόνιμης ετερότητας ιστορικών εθισμών και συλλογικών αναγκών: «ανοίκομεν στην Δύση», περιορίστηκε στην διαχείριση της εξουσίας χωρίς την μεγάλη σύνθεση που θα έφερνε την Ελλάδα σε μία δημιουργική επαφή με την κληροδοτημένη πείρα της παράδοσης . Την παράδοση που δεν είναι αντίθετη με τον νεωτερισμό , αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να γίνονται οι νεωτερισμοί, ώστε να έχουν σημασία και διάρκεια. Όχι αυτό που είναι «πίσω μας», αλλά αυτό που είναι μόνιμο, αυτό που είναι «μέσα μας». Ο «εθνάρχης» Καραμανλής μπόλιασε το κόμμα του με ανεξίτηλη φοβία μήπως και χαρακτηριστεί «δεξιό» και παρέμεινε προσκολλημένο στην παθητική μίμηση της «προοδευτικής» χολερικής αρλουμπολογίας. Κόμμα ουραγός του «προοδευτικού» μηδενισμού και λακές της ιμπεριαλιστικής απανθρωπιάς της «Νέας Τάξης». Οι άνθρωποι του, τα στελέχη του είναι μπόγοι από σάρκες και κόκαλα ριγμένοι πάνω στην κομματική τους σχεδία. Με νερωμένο αίμα έχουν αφεθεί στο έλεος των κυμάτων της τρικυμισμένης θάλασσας των καιρών μας. Στο μυαλό τους έχουν εγκαταστήσει μπαταρίες. Δεν μπορούν να το αφήσουν να σκεφτεί γιατί κάθε φορά που σκέπτεται πονάει. Μη μπορώντας να αρθρώσουν δημιουργική λέξη μηρυκάζουν τυποποιημένες ετικέτες, αναμασούν ταξινομημένες απόψεις απλοϊκών μανιχαΐστικών σχημάτων και μισούν την Ελλάδα έχοντας στήσει μάχη μαζί της.

Ακόμη και σήμερα, μετά την θλιβερή της ήττα στις 4 Οκτωβρίου 2009, η ΝΔ μειονεκτεί και ντρέπεται να δηλώσει κριτική αντίρρηση στην «προοδευτική» απολυταρχία, στον αφελληνισμό και στην αποσύνθεση της παιδείας, στην «φενάκη» του διαλόγου, στην φρεναπάτη του «πανεπιστημιακού ασύλου». Η αριστερά ουρλιάζει, βρίζει, φτύνει, παραπλανά και το κόμμα της ΝΔ του κυρίου Σαμαρά ξαπλωμένο πάνω στην σχεδία του, ελπίζοντας να περάσει η τρικυμία, συμβιβασμένο με την παρακμή, ψελλίζει. Οι εθνοκτόνοι είναι έτοιμοι να μετατρέψουν ένα ιστορικό λαό σε πληθυσμό, να κάνουν τον Ελληνα από υποκείμενο της ιστορίας σε άψυχο καταναλωτικό αντικείμενο και η ΝΔ σιωπά και τρέμει μήπως και χαρακτηριστεί οπισθοδρομική, αν βγάλει έστω και ένα βογκητό για να εκφράσει την αγανάκτηση των Ελλήνων που θέλουν κρίση και δύναμη. Περιορίζεται σε άχρηστες ρητορικές υπεκφυγές αντί της καίριας και ουσιώδους απάντησης στον αμοραλισμό της αριστεράς. Η ΝΔ μειονεκτεί και ντρέπεται γιατί έχει η ίδια πιστέψει ότι ο «φωταδίστικος» μηδενισμός είναι μονόδρομος «εκσυγχρονισμού».


Που έπεσε η δημόσια εκπαίδευση.....




Διαβάσαμε σε προσκείμενη στην υπουργό Παιδείας ιστοσελίδα τις προθέσεις της για αλλαγές σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο από τη νέα χρονιά (εδώ). Η πρώτη εντύπωση είναι πως η κα. Διαμαντοπούλου δεν έχει κατανοήσει επαρκώς τις αρχές της soft power που έχει διαβάσει. Με αυτό τον όρο αναφέρεται η επιβολή από τους κυβερνώντες των απόψεών τους και των επιθυμιών τους με τρόπους που δεν προκαλούν την αντίδραση των μαζών. Δυστυχώς, όμως για την ίδια η υπουργός φαίνεται πως δεν έχει κατανοήσει τις παραμέτρους της πολιτικής της soft power. Έτσι, φαίνεται πως από του χρόνου κιόλας θέτει σε εφαρμογή την από ετών εξαγγελία της, την οποία όπως έχουμε γράψει πριν από δύο-τρεις αναρτήσεις δεν έπαψε ποτέ να επαναφέρει, περί υιοθέτησης της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας. Επειδή βέβαια κατανόησε την "κοτσάνα" να εισηγηθεί κάτι τέτοιο την εποχή που το εισηγήθηκε, νομίζει σήμερα πως το εφαρμόζει σιγά-σιγά με την αύξηση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών που σχεδιάζει από του χρόνου. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως πέρα από κάποιες θολές επιμέρους εξαγγελίες τόσο στο δημοτικό, όσο και στο γυμνάσιο η μοναδική κοινή γραμμή είναι η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των ξένων γλωσσών. Λες και το ελληνικό σχολείο μόνο εκεί πάσχει (που ίσως είναι και ο τομέας στον οποίο πάσχει λιγότερο). Ολόκληρη λοιπόν η ανάρτηση για τα σχέδια της υπουργού φαίνεται πως γράφτηκε ακριβώς για να τονίσει την αύξηση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.
Παράλληλα, διαβάζουμε πως δεν καταλάβαμε καλά τι σήμαινε στα πασοκίστικα ελληνικά η κατάργηση της συνέντευξης, που εξήγγειλε ο ΓΑΠ. Η κα. υπουργός μας ενημερώνει πως σημαίνει περιορισμό των μορίων που λαμβάνουν οι υποψήφιοι και όχι κατάργηση. Καταλάβατε τώρα για ποιά συνέπεια μιλάμε; Έχουν άδικο μετά όσοι μιλούν για βρωμερό ΠΑΣΟΚ; Όπως και εμείς το γράψαμε το ΠΑΣΟΚ ειν' εδώ! Φαίνεται πως η υπουργός Παιδείας (ή Δημόσιας Τάξης;) μας περνά για τελείως ηλιθίους τους οποίους πρέπει να εκπολιτίσει. Και μάλιστα θεωρεί πως οι ηλίθιοι αυτοί είναι τόσο ηλίθιοι ώστε ούτε θα καταλάβουν τι τους βρήκε. Η αστειότητα της γραφής των συνεργατών της, αλλά κυρίως η βιασύνη της ίδιας να αποδείξει στις ΗΠΑ πως είναι ευπειθέστερη και συμφερότερη του πολιτικού της αντιπάλου Χρυσοχοΐδη δεν συνάδουν με την εφαρμογή της soft power και όπως νομίζουμε θα επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά η κα. Διαμαντοπούλου.


Ο Θουκυδίδης στην Κοπεγχάγη......

Πώς ο αρχαίος Ελληνας ιστορικός επηρεάζει το σύγχρονο κόσμο

 
Αναζητώντας τα πραγματικά αίτια του φιάσκου της παγκόσμιας σύναξης για το περιβάλλον, που οργανώθηκε με τυμπανοκρουσίες το Δεκέμβρη στην Κοπεγχάγη, βρήκα πιστεύω την απάντηση στο έργο δύο επιστημόνων, ενός Νοτιοκορεάτη οικονομολόγου με ειδικότητα στα οικονομικά της ανάπτυξης και ενός Αμερικανού πολιτικού επιστήμονα με ειδίκευση στις προβλέψεις πολιτικών εξελίξεων.

Και στους δύο ωστόσο διέκρινα ένα κοινό στοιχείο. Χωρίς να κάνουν πουθενά αναφορά στον Θουκυδίδη, θεμελιώνουν τις θέσεις τους στηριζόμενοι στην πιο βασική διαπίστωση του Έλληνα ιστορικού για τα ανθρώπινα πράγματα και χρησιμοποιούν τη μεθοδολογία του για να τεκμηριώσουν την επιχειρηματολογία τους.

Γράφοντας ένα μήνα πριν την έναρξη της Συνόδου της Κοπεγχάγης στην αμερικανική διμηνιαία επιθεώρηση Foreign Ρolicy (Νovember / December 2009) ο Βruce Βueno de Μesquita δήλωνε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η Κοπεγχάγη θα εξελισσόταν σε ένα φιάσκο. Η ανάλυσή του που έφερε τον χαρακτηριστικό τίτλο “Συνταγή για Αποτυχία” (“Recipe for Failure”), άρχιζε ως εξής: “Θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής; Θα συνεργαστεί ο κόσμος τον Δεκέμβρη στη συνάντηση κορυφής της Κοπεγχάγης ή κάποια στιγμή στο μέλλον για να μειώσει τα καυσαέρια που θερμαίνουν τον πλανήτη;….Μάλλον όχι. Και το υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συνέδριο στην Κοπεγχάγη είναι γραφτό ότι θα αποτύχει”. Ο de Μesquita συνεχίζει με δύο ακόμη προβλέψεις, μια αρνητική και μια θετική. Η αρνητική είναι ότι ούτε και το 2100 δεν θα συμφωνήσουν τα κράτη να περιορίσουν την εκπομπή ρύπων και καυσαερίων.

Οι λόγοι είναι λέει πολλοί, αλλά καταλήγουν σε ένα: οι αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις, όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Κίνα θα αρνούνται περιορισμούς και ελέγχους ενώ οι παραδοσιακές δυτικές δυνάμεις (ΗΠΑ και Ευρώπη) δεν θα είναι αρκετά ισχυρές για να επιβληθούν. Το θετικό στοιχείο κατά τον de Μesquita είναι ότι, όταν οι αναπτυσσόμενες χώρες ξεπεράσουν σε ανάπτυξη τις παραδοσιακές δυνάμεις, θα δημιουργηθούν νέες ισορροπίες (γεωπολιτικές, κλιματολογικές) οι οποίες μαζί με νέες τεχνολογίες θα επιλύσουν το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην πρόβλεψή του για το φιάσκο της Κοπεγχάγης και μελλοντικές συνάξεις του είδους, ο de Μesquita υπογραμμίζει ταπεινόφρονα ότι κάθε άλλο παρά προφήτης είναι. Είναι όμως, λέει, μελετητής της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ατομικής και συλλογικής, και τονίζει ότι τα πολιτικά πράγματα είναι προβλέψιμα είτε αυτά λαμβάνουν χώρα στις κοινωνίες της Δύσης είτε της Ανατολής. Είτε Αμερικανοί είτε Κινέζοι λαμβάνουν αποφάσεις και υιοθετούν πολιτικές που εξυπηρετούν το συμφέρον τους, όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται. Το βασικό είναι ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται, οι επιλογές που γίνονται, βασίζονται στις ίδιες αρχές.Στην περίπτωση της Κοπεγχάγης, οι βασικοί παίχτες ήταν λίγοι. Και αν περιοριστούμε στους Αμερικανούς και τους Κινέζους μόνο, βλέπουμε ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήταν διατεθειμένος να αποδεχθεί τις, για όλους εμάς τους υπολοίπους, “λογικές” ρυθμίσεις της Κοπεγχάγης.

Η ωφελιμότητα του έργου
Ας θυμηθούμε τη μεγάλη αλήθεια του Θουκυδίδη, που προέκυψε από τη μελέτη των ανθρωπίνων πραγμάτων και συμπεριφορών και η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε και εμείς προβλέψεις, όχι προφητείες, για τα μελλούμενα, είτε αυτά αφορούν το περιβάλλον είτε οτιδήποτε μας εμπλέκει ως άτομα και ως συλλογικότητες. “Θα είμαι ικανοποιημένος”, έγραφε ο Αθηναίος ιστορικός, “αν το έργο μου κριθεί ωφέλιμο από όσους θελήσουν να έχουν ακριβή γνώση των γεγονότων που συνέβησαν και εκείνων που θα συμβούν στο μέλλον, τα οποία από την πλευρά της ανθρώπινης φύσης είναι όμοια ή παραπλήσια”. Παλιά ή καινούργια λοιπόν, “όμοια ή παραπλήσια” είναι τα ανθρώπινα πράγματα. Και ας μην περιμένουμε άλλους να λειτουργούν ανιδιοτελώς, ενώ εμείς αγρόν ηγοράσαμεν.


Ο ι δύο κυρίες της παγκοσμιοποίησης ........



ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ! Για όλα αυτά που προσπαθεί να μας πείσει η κα. Δραγώνα το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι την λυπόμαστε, διότι δεν αντιλαμβάνεται το τι πάει να κάνει. Τα κέντρα από τα οποία λαμβάνει οδηγίες και στήριξη σίγουρα δεν είναι φιλορθόδοξα και φιλελληνικά.
Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, δεν φταίει η κα. Δραγώνα. Φταίμε εμείς που δεν είμαστε ποια λαός και έτσι άξιοι να θερίσουμε αυτά που με την αδιαφορία μας σπείραμε τόσα χρόνια: Υιοθετήσαμε σταδιακά έναν δυτικό τρόπο ζωής με μόνη απασχόληση μας την ευημερία και την καλοπέραση («φάγωμεν, πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκομεν»), πουλώντας όλα τα ιδανικά που χαρακτήριζαν το γένος μας. (Τον χοίρο πριν τον σφάξουν τον ταΐζουν. Ο νοών νοείτω). Ωστόσο, ας γνωρίζουν όλοι οι πολέμιοι της πίστεως και της πατρίδας μας: Όποιος τα βάζει με την ορθοδοξία τα βάζει με το Θεό και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ενέργειας είναι καταστροφικά για τον ίδιο. Να τονίσω εδώ ότι δεν έχουμε ανάγκη από απειλές, εκφοβισμούς (είναι λάθος να γίνεται κάτι τέτοιο). Απλά εκφράζουμε την αντίθεση μας σε αυτά που υποστηρίζουν και εναντιωνόμαστε σθεναρά γενικά σε αυτά που πάνε να επιτελέσουν εις βάρος του έθνους, επικαλούμενοι διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις, και εναποθέτουμε την ελπίδα μας στον Θεό.

Εσείς μπορεί να σπείρετε, αλλά εμείς θα θερίσουμε.
Έχοντας τον Θεό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Αυτοί όμως ποιον έχουν με το μέρος τους; Ποιο είναι το «αφεντικό» τους; (Ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστίν, ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 11:23).
Και για αυτούς που θέλουν να επικαλούνται «διανοούμενοι» θυμίζω την προφητεία του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, ότι «Τό κακό θά έρθει από έναν κασιδιάρη καί από τούς διαβασμένους...»
Προς όλους αυτούς που υποστηρίζουν την πίστη και την πατρίδα μας: «Η ταπεινοφροσύνη και η αγνή προσευχή είναι το μυστικό για να γίνει η Ελλάδα φως Χριστού και να ακτινοβολήσει και πάλι σ’ όλη την οικουμένη η αλήθεια περί του τριαδικού Θεού του Σύμπαντος κόσμου». Όλα τα άλλα μέσα είναι ανθρώπινα και καταδικασμένα να αποτύχουν.
Το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο δεν χρειάζεται πιστεύω σχόλια… διαβάστε μόνοι σας.


Γειά σας Τσολιάδες .......



Από χθες το βράδυ, όλα τα κανάλια της διαπλοκής παρουσιάζουν διάφορες  λεπτομέρειες για την έκρηξη της βόμβας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τη Βουλή και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αχρηστία του Χρυσοχοΐδη. Θάβουν όμως τη μεγαλειώδη, συγκλονιστική, συγκινητική στάση των παλικαριών της Προεδρικής Φρουράς που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη θέση τους, ακόμα κι όταν αυτό τους υποδείχθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας. Απέναντι στα θαρραλέα αυτά... παιδιά, υποκλίνεται σήμερα η Ελλάδα.

Γιατί η στάση τους είναι μια ένεση πατριωτισμού και αποφασιστικότητας που χρειαζόταν σήμερα ο Ελληνισμός, αν σκεφτούμε τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε προσεχώς στα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό, το σκοπιανό, το λαθρομεταναστευτικό, τα βιβλία ιστορίας, την αποτροπή αποκαθήλωσης των συμβόλων, την αποτροπή κατάργησης των παρελάσεων και τόσα άλλα.
Ηρωικά παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς, σας ευχαριστούμε!




Αγοράζουμε μόνο Ελληνικά προϊόντα.....



"Απίστευτο", σκέφτηκα. "Δεν μπορεί, θα κάνω λάθος", είπα. Και όμως,ήταν αλήθεια. Στο Ζάρα έχουν προς πώληση ρούχα που γράφουν ότι προέρχονται από τη Μακεδονία. Λες και υπάρχει τέτοιο κράτος. Το επίσημο προς το παρόν όνομα της γειτονικής χώρας είναι FYROM, εκτός και αν...τα ZARA έχουν πρεσβεία εκεί και την ονομάζουν "Μακεδονία"!

Να αποσυρθούν όλα τα ρούχα του Zara άμεσα...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! 



Ρωσία - Βαλκάνια.......



Το 2009 σε νέο επίπεδο ανέβηκε η συνεργασία της Ρωσίας με τα βαλκανικά κράτη. Η επίτευξη Συμφωνιών για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής του αεριαγωγού "South Stream" αποτέλεσε πολύ σταθερή βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ανάπτυξη των σχέσεων στους άλλους τομείς. Εκτός απ' αυτό, η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Σερβία τον Οκτώβριο, ανάγκασε πολλούς ανταγωνιστές της Μόσχας να μιλούν με ανησυχία για την θριαμβευτική επιστροφή της Ρωσίας στα Βαλκάνια.
Κατά πόσο δικαιολογημένες είναι τέτοιες εκτιμήσεις; Απαντά σ΄αυτή την ερώτηση ο δόκιμος διδάκτορας ιστορικών επιστημών Πιότρ Ισκεντέροβ. «Στα λόγια, ότι η Ρωσία επανέρχεται στην περιοχή των Βαλκανίων, με την οποία την συνδέουν μακραίωνοι ιστορικοί δεσμοί φιλίας, υπάρχει αρκετή δόση αλήθειας. Πραγματικά, η θέση της ρωσικής ηγεσίας για τα προβλήματα της περιοχής στα προηγούμενα χρόνια ήταν υπερβολικά παθητική αν όχι συμβιβαστική ακόμα. Σημαδιακό γεγονός τότε έγινε η ήσυχη φυγή της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης από το Κοσσυφοπέδιο το καλοκαίρι του 2003. «Φεύγουμε από την περιοχή με αίσθημα πολύ δικαιολογημένης ελπίδας ότι εδώ θα αποκατασταθούν η ειρήνη και η γαλήνη, και θα πραγματοποιηθεί εκδημοκρατισμός της κοινωνίας»,- είχε δηλώσει τότε ο διοικητής της ρωσικής δύναμης στρατηγός Νικολάι Κριβεντσόφ. Εξάλλου, όλοι καταλάβαιναν τότε ότι η ρωσική ειρηνευτική δύναμη εγκαταλείπει την περιοχή λόγω της ανικανότητάς της να εγγυηθεί στην πράξη την ασφάλεια των ντόπιων Σέρβων. ΄Όσον αφορά την ειρήνη και τη δημοκρατία στο Κοσσυφοπέδιο, αυτές δεν υπήρχαν ούτε τότε, ούτε και σήμερα υπάρχουν. Παρ' όλα αυτά τα τελευταία δύο περίπου χρόνια η Μόσχα άρχισε να υπερασπίζει πιο ενεργά τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή των Βαλκανίων. Χειροπιαστή απόδειξη για αυτό είναι η υλοποίηση διαφόρων ενεργειακών σχεδίων. Πόσες δυνάμεις οι αντίπαλοι της Ρωσίας στο Βελιγράδι και τις Βρυξέλλες είχαν χρησιμοποιήσει για να ματαιώσουν την εκπλήρωση της διακυβερνητικής ρωσο-σερβικής συμφωνίας, που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2008! Μάταια όμως. Οι δυνατότητες που έχει σήμερα η Ρωσία της επιτρέπουν να προωθεί με επιτυχία τα σχέδιά της, ενώ για την ΕΕ και άλλες δομές που συνήθισαν να χρησιμοποιούν την οικονομία για την επέμβασή τους στις εσωτερικές υποθέσεις των βαλκανικών χωρών, εμφανίστηκαν νομοτελειακά αρκετά προβλήματα. Αποτέλεσμα της διαμορφωμένης κατάστασης στάθηκε η απόρριψη της πρότασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για δάνειο στη Σερβία εξαιτίας των απαράδεκτος όρων παραχώρησης του και της αποδοχής της ρωσικής πρότασης, καθώς επίσης και η εμφάνηση όλο και νέων προβλημάτων σχετικά με το συναγωνιζόμενο με το "Νότιο ρεύμα" σχέδιο "Nabucco". Εκτός απ' αυτό, η αντιτουρκική γραμμή μιας σειράς χωρών-μελών της ΕΕ, η προετοιμασμένη από την ίδια τη Δύση κατάρρευση της κατάστασης στην Γεωργία και η εφαρμογή από το Αζερμπαϊτζάν όλο και πιο δραστήριας θέσης μπορούν να οδηγήσουν στην μετατροπή του σχεδίου "Nabucco" από αντιρωσικό σε ρωσικό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το γέμισμα του με φυσικό αέριο.
Εξάλλου, στις σχέσεις της Μόσχας με τα Βαλκάνια υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα,- είπε σε συνέντευξή του στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" ο Μιχαήλ Γιεμελιάνοφ, βουλευτής της Κρατικής Ντούμας από το κόμμα «Δίκαια Ρωσία», μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Παρευξείνιας Οικονομικής Συνεργασίας. «Τα Βαλκάνια, βέβαια, είχαν παραδοσιακά μεγάλη σημασία για τη Ρωσία. Η περιοχή αυτή ήταν παραδοσιακή σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και τέτοια παραμένει και σήμερα. Η Ρωσία είχε και πρέπει να έχει εκεί μεγάλη επιρροή. Δυστυχώς, όμως το τελευταίο διάστημα η Ρωσία εφαρμόζει αρκετά επιφυλακτική πολιτική στα Βαλκάνια. Έχουμε χάσει πολλές σημαντικές θέσεις από εκείνες που είχαμε κάποτε σ' αυτή την περιοχή. Για να πούμε την αλήθεια, χωρίς οποιουσδήποτε τύπους και υπεκφυγές, στην πραγματικότητα μόνο η Σερβία παραμένει χώρα που εφαρμόζει φιλική πολιτική απέναντι στη Ρωσία. Οι Βούλγαροι φίλοι και αδελφοί μας, π.χ. εφαρμόζουν σε μεγάλο βαθμό αντιρωσική πολιτική. Το γεγονός ότι ακριβώς η Βουλγαρία υποστήριξε τη Γεωργία και την εφοδίαζε με όπλα συνιστά κατάφωρη προσβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας,- παρατήρησε ο Μιχαήλ Γιεμελιάνοφ, βουλευτής της Κρατικής Ντούμας της Ρωσίας.



Κατασκευή 14 δορυφόρων.....



Τα πρώτα συμβόλαια για την κατασκευή 14 δορυφόρων, κόστους 566 εκατ. ευρώ, του Galileo, του συστήματος εντοπισμού θέσης, ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παραχωρήθηκε το πρώτο λειτουργικό τμήμα του συστήματος Galileo (του ευρωπαϊκού GΡS) με βασικές αποδέκτριες τη γερμανική ΟΗΒ System, που ανέλαβε την κατασκευή των 14 πρώτων δορυφόρων αντί 566 εκατ. ευρώ, τη γαλλική Αriane Space για την εγκατάστασή τους σε τροχιά αντί 397 εκατ. ευρώ και την ιταλική Τhales Αlenia Space για το σύστημα υποστήριξης εδάφους αντί 85 εκατ. ευρώ. «Με αυτά, καθώς και με τους επόμενους διαγωνισμούς στην υπόλοιπη υποδομή, ολοκληρώνουμε μια κρίσιμη φάση του προγράμματος Galileo» δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Τατζάνι, ο οποίος προσέθεσε: «Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στην τελευταία φάση και να αποδείξουμε στους ευρωπαίους πολίτες ότι το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης έχει μπει γερά στα σκαριά» για να λειτουργήσει ήδη από το 2014.


Οταν είχε ξεκινήσει ο διαγωγισμός, τον Ιούλιο του 2008, η εταιρεία που εθεωρείτο φαβορί για τους δορυφόρους ήταν η Αstrium, θυγατρική της ευρωπαϊκής ΕΑDS. Η ΟΗΒ Τechnology, που απασχολεί 1.600 εργαζομένους στη Γερμανία αλλά και στην Ιταλία, δεν έχει την ίδια εμβέλεια με τον γερμανογαλλικό κολοσσό.



Ο αιμοσταγής κομμουνισμός ........

31 χρόνια από την πτώση των Ερυθρών Χμερ


Υπό τη σκιά κυβερνητικής καταστολής διεξήχθησαν την Πέμπτη στην Καμπότζη οι εορτασμοί για την 31η επέτειο της πτώσης του αιμοσταγούς καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χαν Σεν είχε προειδοποιήσει ότι η αστυνομία θα συνελάμβανε κάθε άτομο, που θα μοίραζε αντικυβερνητικά φυλλάδια. Οι επικριτές της κυβέρνησης κατηγορούν τον πρωθυπουργό για κατάχρηση εξουσίας και προσπάθεια κατάπνιξης των αντιπολιτευόμενων φωνών. Η εθνοσυνέλευση της Καμπότζης, στην οποία κυριαρχεί το κόμμα του Χαν Σεν ψήφισε πρόσφατα νόμο, που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και ενίσχυσε την κείμενη νομοθεσία περί συκοφαντικής δυσφήμησης. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι τα νομοθετήματα αυτά έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη φίμωση της.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More