8.7.11

Έχουν εγκαταλείψει την Θράκη μας!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ!

Εφ. Τζουμχουριέτ-Θράκης 4-6-2011.

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης στο μειονοτικό λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ που ιδρύθηκε το 1952 και κατέχει σημαντική θέση για την εκπαίδευση των Τούρκων της Δ. Θράκης.
………………
 Πρόξενος Σάρνιτς : ¨Βασική σας αρχή πρέπει να είναι να υπηρετήσετε την κοινότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης…¨
Μετά τον Μολλά Ισά προσήλθε στο βήμα ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο οποίος ευχαρίστησε την διοίκηση του σχολείου για την πρόσκληση στην τελετή, ευχήθηκε επιτυχία στους απόφοιτους μαθητές, και εν συντομία είπε τα ακόλουθα :

¨Μακάρι όλοι σας να μπείτε στις σχολές όπου επιθυμείτε, είτε στην Τουρκία, είτε στην Ελλάδα…Πάντως είτε μπείτε στο πανεπιστήμιο είτε όχι αυτό που είναι σημαντικό είναι να είστε νέοι με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, φιλελεύθεροι, να υπερασπίζεστε τις θεμελιώδεις αξίες και να υπηρετείτε την Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης…
Ναι είστε νέοι και με ενθουσιασμό, σας παρακαλώ όμως ενδυναμώστε την υποδομή σας. Οπωσδήποτε διαβάστε βιβλία, διαβάστε περιοδικά και παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην περιοχή……..¨


Όταν διαβάζει αυτά που του γράφουν καταλαβαίνει τι λέει!

Η κατά Παπανδρέου έννοια της… δημοκρατίας!


  • Όταν τρώει ένα γιαούρτι ένας βουλευτής είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όταν ψεκάζονται 100.000 Έλληνες με χημικά είναι απλά Τετάρτη…
Κάποτε τα συνθήματα αυτά τα βλέπαμε μόνο στους τοίχους στα Εξάρχεια, τώρα πλέον τα βλέπουμε στα status των φίλων μας στο Facebook. Η ταχύτητα της ζύμωσης πολλαπλάσια και τα αποτελέσματα της επικοινωνίας με αυτούς τους όρους επίσης.
Αλλαγή εποχής και πολιτικού συστήματος που μόνο οι πολιτικοί φαίνεται να μην κατανοούν. Αλλαγή κοινωνικού συστήματος και οικονομικού μοντέλου που μόνο οι πολιτικοί δεν θέλουν να υφίστανται πραγματικές συνέπειες. Α! και να μην ξεχάσω και την νομενκλατούρα των…
επιφανών δημοσιολόγων των 25.000 ευρώ το μήνα που με τον πλαστό μεγεθυντικό φακό τους, παρά την συντριπτική κοινωνική και πολιτική αλλαγή που συντελείται, μεταφράζουν την λαϊκή ευαισθησία με όρους στρέβλωσης.
Πόσα δεν έχουμε ακούσει για την δημοκρατία και τους προπηλακισμούς των πολιτικών, πόσα δεν έχουμε ακούσει για την ανάγκη της πολιτικής στις κοινωνίες, και την ευαισθησία της νομενκλατούρας των ΜΜΕ για την απαξίωση του συστήματος, για την “ελευθερία του λόγου” μιας ελίτ και για την “σοφία” των κατ’ απονομή port parole τους.
Για σκεφτείτε λίγο λοιπόν. Έχουμε φτάσει στην ακραία κατάσταση να μας επιβάλουν να δεχθούμε ότι η έννομη βία του κράτους και η εκτός νομιμότητας βία της τηλεδημοκρατίας και της συνεπακόλουθης ρουφιανιάς της εικόνας, αποτελούν εργαλεία των πολιτικών και των μιντιάδων με τα οποία επιτρέπεται να προπηλακίζεται ένας ολόκληρος λαός.
400 άτομα δηλαδή, στη βουλή και τα κανάλια, μπορούν να προπηλακίζουν 11 εκατομμύρια πολίτες όπως 400 κουκουλοφόροι των Εξαρχείων μπορούν να διαλύουν την νομιμότητα των αγώνων τους. Και όταν ένα αυγό ή ένα γιαούρτι εκσφενδονίζεται προς αυτούς, κινδυνεύει η δημοκρατία. Ή όπως και όταν αποκαλύπτεται ότι οι υπάλληλοι κουκουλοφόροι, έχουν τα εργαστήρια τους στα πανεπιστήμια από όπου προμηθεύονται ελεύθερα τα πυρομαχικά τους, κινδυνεύει πάλι η δημοκρατία γιατί δεν πρέπει να αρθεί το άσυλο.
Οποία στρέβλωση ρε παιδιά να έχουμε φτάσει στο επίπεδο να θεωρούμε “δημοκρατικές δυνάμεις” τα φασιστοειδή που επί 30 χρόνια φορούσαν το κουστούμι της δημοκρατίας σε ένα κράτος Σοβιέτ. Σε ένα κράτος που δομήθηκε ως το ποιο ακραίο κουμουνιστικό καθεστώς με δημόσιες υπηρεσίες γραφειοκρατικών δαιδάλων και γιγαντισμού. Σε ένα κράτος που δίδασκαν τους πολίτες να συνταξιοδοτούνται την ημέρα της πρόσληψης τους και που επέβαλαν ως αριστείο την αρχή της ελάσσονος προσπάθειας.
Η δημοκρατία λοιπόν στην Ελλάδα περιμένει εδώ και χιλιετίες να την ξαναανακαλύψουν, όλοι αυτοί που στο όνομα της έχουν προγραμματίσει τα μεγαλύτερα εγκλήματα γενοκτονίας στα παιδιά μας, με το έξυπνο όπλο της Μεταπολιτευτικής ιδεοληψίας περί δημοκρατίας που θα αποδεκατίσει τις επερχόμενες γενναίες των νέων ανθρώπων. Και όλα αυτά για να επιβιώσει η νομενκλατούρα της δικτατορίας του προλεταριάτου των συνδικαλιστών.
Οι αγανακτισμένοι όμως σήμερα βρίσκονται σε μια θολή πλάνη την οποία βαθαίνουν τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και τα κόμματα. Αγανακτούν για τα μέτρα, την αδικία και την ανεντιμότητα χάνοντας την ουσία του σημερινού Momentum. Το ζητούμενο στην πλατεία είναι να γυρίσουμε πίσω στην αδράνεια και την ανυποληψία του Σοβιέτ, αντί να είναι η εντιμότητα και ο εξορθολογισμός ενός κράτους οπερέτα. Και αντί τα συλλαλητήρια να γίνονται στον Άρειο Πάγο διεκδικώντας την εφαρμογή των νόμων, γίνονται στην πλατεία όπου έτσι περιχαρακώνεται η αγανάκτηση στην απαξίωση του Συμβόλου.
Ο φασισμός της στρέβλωσηςτων εννοιών και της σημασίας των λέξεων μας έχει οδηγήσει στην υποσυνείδητη πλάνη της αγανάκτησης χωρίς να μπορούμε να διοχετεύσουμε την οργή μας προς μια πολιτική κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις γενικές συνελεύσεις και να αρχίσουμε μια συζήτηση ζύμωσης για την πραγματική δημοκρατία της παιδείας και της σύνθεσης ιδεών και όχι την επιβολή μιας άμεσης δημοκρατίας του όχλου. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις έννοιες και τις σημασίες των λέξεων δημοκρατία, εντιμότητα, ισονομία, ανταγωνισμός, πρόνοια. Και μετά να δούμε αν κινδυνεύει το σύστημα η απλά οι καρέκλες κάποιων.Αν αντέχετε ακούστε τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει ότι είναι καθήκον όλων να προστατεύσουν την Δημοκρατία!!!


Γ.Α.Π. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Κίνημα “Δεν πληρώνω” από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κάρτα μέλους!


Δύσκολες ώρες περνά το ΠΑΣΟΚ.
Όχι μόνο για τους 80 και πλέον βουλευτές του που έχουν αντιμετωπίσει έως τώρα τη λαϊκή οργή, αλλά και από τα στελέχη του!
Ενδεικτικό είναι, όπως λένε οι πληροφορίες, η Ιπποκράτους άρχισε να στέλνει “ραβασάκια” στις διάφορες κομματικές οργανώσεις, αλλά και σε πολλά οργανωμένα μέλη του, ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, έμμισθα στελέχη του κράτους ή συνδικαλιστές, με αφορμή τη διαδικασία αντικατάστασης της “κάρτας μέλους”.
Η οικονομική συνδρομή όμως, μάλλον εξελίσσεται σε κίνημα “Δεν πληρώνω”.
Φαίνεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις μελών του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζουν ακόμη και με ειρωνικά σχόλια, την έκκληση για οικονομική ενίσχυση.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι αρκετά απο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ τηλεφωνούν στην Ιπποκράτους και ξεκαθαρίζουν στους αρμοδίους ότι δεν θα πληρώσουν την συνδρομή τους, ζητώντας μάλιστα να ξεγραφτούν απο τις σχετικές λίστες.


Ξεπουλήστε τα όλα...

Πουλάνε ακόμα και τα κτήρια της ΓΑΔΑ και της ΕΥΠ!

Όσο διαβάζουμε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Νο4 τόσο πιο μεγάλες εκπλήξεις βλέπουμε!
Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο σε εταιρείες του Δημοσίου, ξεπουλώντας παράλληλα και τα κτήρια που άνηκαν σε αυτές.
Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από να εισπράξει έσοδα, προκειμένου να καλύψει όλες τις "μαύρες τρύπες", προσπαθώντας να πιάσει τον ανέφικτο στόχο των 50 δις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.
Σε μια από αυτές, όπως δείχνει η σελίδα 7, κλείνει η ΚΕΔ, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Εκεί ανήκουν κτήρια της ΕΛΑΣ, όπως αυτά που που στεγάζουν το αρχηγείο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τη ΓΑΔΑ, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Διεύθυνση Διαβατηρίων αλλά και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Επίσης, στο σφυρί βγαίνουν τα κτήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης και Σερρών.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα αστυνομικά κτήρια που βγαίνουν στο σφυρί. Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων περιλαμβάνονται συνολικά 39 κυβερνητικά κτίρια και κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες όπως: τα υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι Γενικές Γραμματείες Τύπου και Πληροφοριακών Συστημάτων και οι ΔΟΥ Αθηνών, Κορίνθου, Χαλκίδας, Χανίων και πολλά άλλα...


Θα φάνε καλά...

Reuters: Οι Έλληνες πολιτικοί και η λαϊκή οργή ..και τα γιαούρτια!


Το γιαούρτι πάει σύννεφο στην Ελλάδα λέει εμμέσως πλην σαφώς δημοσίευμα του Reuters!
Η κρίση χρέους έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών προς τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος της χώρας.
Όπως αναφέρει, οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους διοργανώντας ..επισκέψεις έξω από τα σπίτια πολιτικών, φωνάζοντας υποτιμητικά συνθήματα εναντίον τους και πετώντας τους ακόμα και γιαούρτια.
Μια άλλη συνηθισμένη μορφή διαμαρτυρίας εναντίον των πολιτικών, είναι η ρήψη γιαουρτιών. Ως τώρα, τουλάχιστον πέντε πολιτικοί έχουν δεχθεί επίθεση με γιαούρτια.
Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση, τα επεισόδια εναντίον των πολιτικών γίνονται όλο και συχνότερα. Όπως παρατηρεί αρθρογράφος του Reuters, τα ελληνικά Μ.Μ.Ε έχουν καταγράψει περισσότερες από 80 λεκτικές και φυσικές επιθέσεις εναντίον μελών του ελληνικού κοινοβουλίου.
σσΟ: Παρακαλείστε τα γιαούρτια να μην είναι ληγμένα. Αρκετά ληγμένα δεχθήκαμε από τα χημικά του Συντάγματος!


Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί παίζουν με το φάντασμα του Α.Χίτλερ!

Ο Χίτλερ δεν είναι πια «επίτιμος δημότης» στη γενέτειρά του!


Από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν περάσει 66 χρόνια, όμως μόλις σήμερα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της αυστριακής πόλης Μπράουναου, γενέτειρας του Αδόλφου Χίτλερ, να ανακαλέσει τον τίτλο του επίτιμου δημότη που του είχε αποδώσει το 1933.
«Αν και δεν υπάρχουν αρχειακά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι η πόλη Μπράουναου αμ Ιν απένειμε στον Αδόλφο Χίτλερ τον τίτλο του επίτιμου δημότη, ο τίτλος συμβολικά και για προληπτικούς λόγους ανακαλείται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.
Η κοινότητα του Ράνσχοφεν, όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ, τον έκανε επίτιμο δημότη το 1933. Το Ράνσχοφεν ενσωματώθηκε στο δήμο του Μπράουναου το 1939.
Η πόλη Μπράουναου ανακάλεσε επίσης το δικαίωμα παραμονής που είχε δοθεί στον Χίτλερ το 1938, χρονιά κατά την οποία η ναζιστική Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία.
Πολλές αυστριακές πόλεις έκαναν τον Χίτλερ επίτιμο δημότη τους όσο εκείνος βρισκόταν στην εξουσία.
Η αυστριακή πόλη Άμστετεν ανακάλεσε τον Μάιο τον τίτλο του επίτιμου δημότη που του είχε δοθεί, προκαλώντας αναταραχή όταν δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα οποία πρόσκεινται στο δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας απείχαν από την ψηφοφορία, με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν απαραίτητη η ανάκληση διότι ο Χίτλερ έχει πεθάνει.
 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More