18.1.10

Ετοιμαστείτε.........

Πακιστανικό κύκλωμα πλαστογράφων έφτιαχνε παράνομες άδεις παραμονής


Δύο πακιστανοί λαθρομετανάστες ηλικίας 35 και 40 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι συνελλήφθησαν στο Περιστέρι για πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων.
Είχαν εγκαταστήσει σε σπίτι στο Περιστέρι, εργαστήριο πλαστογραφίας ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων, ελληνικών και ξένων αρχών και δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων, με τα οποία εφοδίαζαν λαθρομετανάστες διευκολύνοντας έτσι την παράνομη τακτοποίησή τους στην χώρα μας και την είσοδο και έξοδο από αυτή, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
13 σφραγίδες.
1 ηλεκτρονικός υπολογιστής.
3 κινητά τηλέφωνα
1 Φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων
1 διαβατήριο Βελγίου
1 διαβατήριο Αιγύπτου
Πλήθος ατομικών εγγράφων (δελτία αιτήσεων άσυλου αλλοδαπού, κενές υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/86 με εντυπώματα των ανωτέρω κατασχεθεισών σφραγίδων, βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση αδείας διαμονής,κενές άδειες διαμονής ελληνικών αρχών).
Ακόμη δύο νέοι έλληνες¨made in pasok" που διαπρέπουν στην χώρα μας...
πηγή


Που είναι τα λεφτά κε Λοβέρδο ;;;;

60.000 νεκροί παίρνουν σύνταξη-Aνοργανωσιά ή λαμογιά απο πίσω;;

Δύο δισεκατομμύρια πάνε χαμένα, την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει μόνο για φέτος 10 δισεκατομμύρια ευρώ.


Δύο δισεκατομμύρια ευρώ χάνει το ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο από την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε 60.000 όχι συνταξιούχους, αλλά νεκρούς μιας και οικείοι πολλές φορές δεν ενημερώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία για το θάνατο του ανθρώπου και εξακολουθούν να λαμβάνουν τις συντάξεις.


Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μόνο στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων ..... τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί περί τις 7.000 υποθέσεις που λαμβάνουν σύνταξη και μετά το θάνατό τους. Μάλιστα, από τους 205.000 μερισματούχους του Ταμειου διεγράφησαν 4.300, αφού πρώτα όμως εισέπραξαν το μέρισμά τους, που συνολικά κόστισε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγγελία του θανάτου πρέπει να γίνει από τους οικείους για να σταματήσει η καταβολή της σύνταξης, αλλά σε αντίθετη περίπτωση τα ταμεία αδυνατούν να λάβουν γνώση εκτός εάν κάποιος ζητήσει έξοδα κηδείας.

Ενδεικτικό της κατάστασης λόγω έλλειψης ελέγχου και μηχανογράφησης είναι πως ότι το 2009 η εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλε 800.000 κάρτες ΑΜΚΑ σε συνταξιούχους του ΟΓΑ και επεστράφησαν 30.000 λόγω θανάτου, αλλά παραμένει άγνωστο πόσες δεν επεστράφησαν.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου δύο στους 100 συνταξιούχους δεν βρίσκονται στη ζωή και κάποιοι άλλοι καρπώνονται τις συντάξεις τους.


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.


 Τα γράφει σήμερα στην Καθημερινή ο ''γνωστός ''Τάκης Cabili ....o οποίος γράφει οτι δεν υπάρχει κάποιο συνεκτικό μπλόκ αντίδρασης.Και να σας πω και κάτι;;Δεν έχει άδικο.
Η αντιδραση μας είναι μόνο στα πληκτρολόγια...βαυκαλιζόμαστε με τις υπογραφές και αυτό ήταν .Θεωρούμε οτι κάναμε το καθήκον μας.
Ανάξιοι απόγονοι αξίων προγόνων.Όλοι μας

Η κυβέρνηση έχει την εικόνα πως ο μεγάλος θόρυβος πέρασε και πως, σε γενικές γραμμές, δεν καταγράφηκε κάποιο ισχυρό και συνεκτικό μπλοκ αντίδρασης αντίστοιχο της «κρίσης των ταυτοτήτων», ούτε καν αντίστοιχο της διαμάχης για το βιβλίο Ιστορίας της Εκτης Δημοτικού.

Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα επιχειρηθεί νέο κύμα αντιδράσεων, ιδίως από την πλευρά του ΛΑ.ΟΣ., στελέχη του οποίου εκτιμούν πως η σκληρή γραμμή τους «δικαιώθηκε». Δεν αποκλείουν, δε, ακόμη και τη διοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης στην Αθήνα με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με διπλό στόχο: Την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των διαφωνούντων, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.
Η σκληρή στάση που υιοθέτησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς εκτιμάται από πολλές πλευρές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να προκληθούν αντιδράσεις από στελέχη και μέλη που βλέπουν με σκεπτικισμό την προς τα άκρα στροφή του κόμματος - εννοείται στο συγκεκριμένο θέμα.
Μάλιστα, για να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση τη «δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας» συζητήθηκε η πιθανότητα να επισπευσθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται. Τελικά, αποφασίστηκε πως, λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του επικεφαλής της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κ. Γκουτιέρες, δεν θα υπήρχε ο αναγκαίος χρόνος. Ο κ. Γκουτιέρες θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση και στελέχη του υπουργείου την προσεχή Τρίτη.


Πλύση εγκεφάλου στα νήπια ....

Η προώθηση της παγκοσμιοποίησης από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

POLIPOLITISMOS_SXOLEIA.jpg
“Τα παιδιά υπόκεινται σε διαρκή πλύση εγκεφάλου. Το δικαίωμα του Έλληνα να είναι κύριος στην χώρα του χωρίς να είναι υποχρεωμένος να δέχεται την παρουσία των ξένων είναι συνδεδεμένο με το απόλυτο κακό.” Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται όλο το εκπαιδευτικό σύστημα μιας χώρας. Είναι το έρεισμα πάνω στο οποίο οικοδομούνται όλα τα παιδαγωγικά προγράμματα των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης. Αυτό βέβαια συμβαίνει διότι, όπως είναι από όλους κατανοητό, οι ηλικίες στις οποίες αναφέρεται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι αυτές πάνω στις οποίες τίθενται οι βάσεις διαπαιδαγώγησης και πνευματικής χειραφέτησης των παιδιών. Αυτές οι ηλικίες είναι οι πιο ευαίσθητες και οι πιο εύπλαστες. Σ’ αυτές τις ηλικίες καλλιεργούνται ο καθαρός τρόπος σκέψης που βασίζεται σε αξίες, αρχές και ιδεώδη που στο μέλλον θα δώσουν πολίτες οι οποίοι θα έχουν διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες οι οποίες θα διαπνέονται από τα ελληνικά ιδεώδη και αξίες και οι οποίες θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορική τους υπόσταση ως συνεχιστές της Ελληνικής Ιστορίας.
Ωστόσο, η πορεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα αντί να ακολουθεί ένα δρόμο, που θα στηρίζεται πάνω στα ελληνικά πρότυπα ζωής και παιδείας έτσι ώστε να διαπαιδαγωγήσει ανάλογα τα ελληνόπουλα, εντούτοις έχει αποπροσανατολιστεί και έχει ρίξει όλο το βάρος της σε μια διαρκή πλύση εγκεφάλου των παιδιών υπέρ του μοντέλου της παγκοσμιοποίησης συνάμα δε σε μια φρενήρη «αντιρατσιστική» προπαγάνδα η οποία έχει αναχθεί σε κύριο στόχο των νέων παιδαγωγικών προγραμμάτων.
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τα προγράμματα αυτά, που έχουν πάρει εντολή να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στηρίζονται στον Οδηγό Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης, που έχει εκδώσει το Υπουργείο Παιδείας. Για την διδασκαλία των ενοτήτων κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας έχουν διατεθεί διδακτικές ώρες όπως η «ευέλικτη ζώνη» κατά τις οποίες συζητούν για τέτοια θέματα με τα παιδιά, γίνεται ανάγνωση διαφόρων κειμένων που προάγουν τέτοιου είδους θέσεις και πραγματοποιούνται γενικά «ελεύθερες» δραστηριότητες (ζωγραφική, εικαστικά κλπ).
Φυσικά οι δραστηριότητες αυτές δεν είναι σε καμία περίπτωση «ελεύθερες» αλλά απολύτως κατευθυνόμενες. Τα παιδιά υπόκεινται σε διαρκή πλύση εγκεφάλου. Το δικαίωμα του Έλληνα να είναι κύριος στην χώρα του χωρίς να είναι υποχρεωμένος να δέχεται την παρουσία των ξένων είναι συνδεδεμένο με το απόλυτο κακό. Κατ’ αυτό τον τρόπο τα παιδιά γεμίζουν ενοχές και προβληματισμούς για κάτι που είναι φυσική επιταγή.
ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΞΕΝΟ
Οι δραστηριότητες επίσης που λαμβάνουν χώρα τόσο στα πλαίσια του μαθήματος όσο και στα πλαίσια πολιτιστικών δραστηριοτήτων αποτελούν έναν αδιάκοπο ύμνο προς την παγκοσμιοποίηση και την επίφαση ευημερίας που αυτή επαγγέλλεται. Όσον αφορά τα πολιτιστικά πρότυπα τα οποία προάγουν είναι η δουλοπρέπεια προς κάθε τι ξένο είτε αυτό προάγει την αισθητική και την τέχνη είτε όχι. Οι νέοι παιδαγωγικοί στόχοι επιτάσσουν την υποδοχή με ανοιχτές αγκάλες οτιδήποτε ξένου μόνο και μόνο επειδή είναι ξένο και όχι επειδή πραγματικά αξίζει . Διδάσκονται τα ελληνόπουλα ως τέχνη την αφρικανική κουλτούρα και ότι αυτή πρέπει να είναι απόλυτα αποδεκτή όπως και οι φορείς της. Ταυτόχρονα καταρρίπτουν μέσα στην ευαίσθητη ψυχή τους κάθε έννοια αισθητικής μιας και διδάσκονται ως τέχνη κάθε τι που επιεικώς αποτελεί κακοτεχνία ή πρωτογονισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δυσανάλογη προβολή της οποίας τυγχάνει η κυκλαδική τέχνη σε σύγκριση με την κλασσική αρχαία ελληνική τέχνη.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ
Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στον υποβιβασμό των εθνικών εορτών οι οποίες πλέον εορτάζονται με τρόπο άτονο και χωρίς καμία συναισθηματική φόρτιση. Αντίθετα, γίνονται σ’ αυτές αναφορές υπέρ της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται τελείως η ουσία της επετείου. Ενώ όμως οι εθνικές εορτές έχουν ατονήσει και σ’ ένα βαθμό αλλοιωθεί κιόλας, για τον εορτασμό της επετείου της «εξέγερσης» του Πολυτεχνείου αφιερώνεται μια ολόκληρη εβδομάδα με πλήθος δραστηριοτήτων. Ο μύθος των ψευτοηρώων της μεταπολίτευσης πρέπει να συντηρηθεί και γίνει κτήμα των επερχομένων γενεών ώστε να συμβάλλει με την σειρά του στην στήριξή του πολιτικού καταστημένου στο οποίο αποδίδονται αυτοί οι… «αγώνες για την δημοκρατία».
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ
Ως Έλληνες δηλαδή ως μέλη ενός λαού με μακραίωνη φυλετική συνέχεια και ιστορία χιλιάδων ετών οφείλουμε να προβληματιστούμε αλλά και να αντιδράσουμε με κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεση μας σ’ αυτή τη νέα παιδαγωγική τάση. Διότι οι αρχές της παγκόσμιας ισοπέδωσης οι οποίες προάγονται και εντέχνως καλλιεργούνται έχουν υποβιβάσει τα γνήσια ελληνικά ιδεώδη και τις εθνικές αξίες και φιλοδοξούν να καταστήσουν την νέα γενιά του τόπου ένα σύνολο άβουλων όντων που θα δέχεται το οτιδήποτε του σερβίρεται ενδεδυμένο με ανθρωπιστικό μανδύα έχοντας απωλέσει κάθε σύνδεση με τις ρίζες του στο παρελθόν. Έχοντας απωλέσει κάθε δύναμη αντιστάσεως απέναντι στο αλλόφυλο και το ξένο, δίνοντας θέση σε κάθε εξισωτική θεωρία και πράξη έστω κι αν αυτό οδηγήσει στην εξαφάνιση της ελληνικότητας της και την κάνει να γίνει υποχείριο διεθνιστικών συμφερόντων χάνοντας ότι έχει ακόμη απομείνει από την πολύτιμη εθνική της υπερηφάνεια.


Και έχουν περάσει μόνο 100 ημέρς!!

Άρχισαν οι πόλεμοι των εθνικών προμηθευτών (Φάση πρώτη: Μπόμπολας εναντίον Κόκκαλη)

KANONI.jpg
Οι μεγαλοπρομηθευτές του Δημοσίου ξεσπάθωσαν. Αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και ετοιμάζονται για μια μάχη χωρίς έλεος και κυρίως χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τι θέλει και τι μπορεί η κυβέρνηση. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα επιχειρηματικό πόλεμο, ίσως άνευ προηγουμένου.
Κατασκευές, ενέργεια και εσχάτως τα τυχερά παιχνίδια αποτελούν το μήλον της έριδος για παλαιούς και νέους παίκτες. Σας είχαμε προειδοποιήσει για τις πρώτες τροχειοδεικτικές βολές κατά της κυβέρνησης. Τώρα προσπαθούν να την θέσουν σε απόλυτη ομηρεία, εκείνοι που μέχρι πρότινος «έγλυφαν εκεί που τώρα φτύνουν».
Η μητέρα όλων των μαχών, όπως όλα δείχνουν θα έχει πεδίον δόξης λαμπρόν τον ΟΠΑΠ, το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Τον τζόγο με λίγα λόγια που μπορεί να αποφέρει τεράστια έσοδα στους διεκδικητές του.
Μέχρι πρότινος, κυρίαρχος του χώρου ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος έχτισε μια αυτοκρατορία ακριβώς λόγω της προνομιακής σχέσης που είχε με τον ΟΠΑΠ, ασφαλώς και με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Τώρα, όμως, η αυτοκρατορία της Intralot αμφισβητείται από νέους παίκτες στο χώρο, παλαιές καραβάνες στα υπόλοιπα παιχνίδια με το Δημόσιο. Αν ανατρέξει κανείς στις χθεσινές σελίδες της «Ημερησίας» του επιχειρηματία και μεγαλοεργολάβου, Γιώργου Μπόμπολα, θα διαβάσει ένα δημοσίευμα με τίτλο: «Ενας σκάνδαλο που διαρκεί 10 χρόνια. Οι αμαρτωλές σχέσεις ΟΠΑΠ – Intralot». Στο κείμενο αναφέρεται η προνομιακή σχέση ΟΠΑΠ – Κόκκαλη και περιγράφεται ο τρόπος που χτίστηκε αυτή η σχέση με απευθείας αναθέσεις έργων που μπορεί να φτάνουν το 1 δις ευρώ. Και το κείμενο καταλήγει ότι το σκάνδαλο δεν τελειώνει εδώ. Επεται και συνέχεια…
Κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης θα σκεφθεί φυσικά: Καλά τώρα κατάλαβε ο Μπόμπολας ότι υπάρχει σκάνδαλο με τον τζόγο και τον Κόκκαλη; Τώρα είδε ξαφνικά μπροστά του τις απευθείας αναθέσεις; Τόσα χρόνια γιατί δεν έγραφε για όλα αυτά;
Από την άλλη… κοίτα ποιος μιλάει. Ο Μπόμπολας που έχει σαρώσει ότι κατασκευαστικό έργο έγινε τα τελευταία χρόνια, που η ΕΛΛΑΚΤΩΡ γιγαντώθηκε ακριβώς γιατί πήρε όλα τα δημόσια έργα. Μαζί με τους υπόλοιπους εργολάβους έστησαν φάμπρικα, μοιράζονται τα έργα, καρπώνονται τα διόδια στους δρόμους και τώρα ανοίγονται και στην ενέργεια.
Επομένως, πίσω από τον πόλεμο ante portas κρύβεται κάτι άλλο. Με το δημοσίευμα αυτό, εκτός από το μήνυμα που στέλνουν στον Κόκκαλη, απευθύνονται και στην κυβέρνηση, ότι θα τους βρουν απέναντί τους και στον ΟΠΑΠ. Αφού φαίνεται να τα έχουν σπάσει στις κατασκευές (με πολλά και μεγάλα έργα να έχουν παγώσει), αφού η ενέργεια δεν προχωρά όπως θέλουν εξαιτίας των περιβαλλοντικών κολλημάτων της κ. Μπιρμπίλη, τώρα έρχεται και η σειρά του ΟΠΑΠ. Οπότε, τα δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, μέχρι ο πρωθυπουργός να λάβει το μήνυμα ότι οι νταβατζήδες είναι εδώ και κάνουν κουμάντο.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον κ. Παπανδρέου να αποδείξει ότι όλα αυτά που έλεγε δεν ήταν λόγια του αέρα. Μπορεί να τα βάλει με τα μεγαλοσυμφέροντα;
Η απάντησή μας είναι όχι, οπότε περιμένετε ραγδαίες εξελίξεις σε επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο.
πηγή


Οι σαχλαμάρες του Πρετεντέρη.....

Πρετεντέρης: Αφού δεν γίνεται δημοψήφισμα για τα τέλη, δεν χρειάζεται για το μεταναστευτικό! Ισοπεδωτικές αηδίες

PRETENTERHS.jpg


Το άρθρο του στο βήμα: "Γενεύη, αρχές της δεκαετίας του ΄80. Θυμάμαι που οι ζωόφιλοι μάζευαν υπογραφές για να προκαλέσουν ένα τοπικό «δημοψήφισμα λαϊκής πρωτοβουλίας» - όπως ονομάζονται εκεί τα δημοψηφίσματα που γίνονται με πρωτοβουλία των πολιτών και όχι των Αρχών. Αντικείμενο του δημοψηφίσματος; Αν ο Δήμος της Γενεύης έχει δικαίωμα να βάζει... αντισυλληπτικές ουσίες στην τροφή των περιστεριών (η οποία υποχρεωτικώς διανέμεται στα δημόσια πάρκα!) ώστε να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
Εν τω μεταξύ έφυγα από τη Γενεύη και δεν πληροφορήθηκα ποτέ την έκβαση αυτής της γενναιόδωρης πρωτοβουλίας. Άλλωστε οι Ελβετοί είναι πρωταγωνιστές στο άθλημα του δημοψηφίσματος. Ψηφίζουν για τα πάντα. Για τα περιστέρια, για τους μιναρέδες, για το αν θα μπουν στον ΟΗΕ και για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών- παρεμπιπτόντως, το απέκτησαν μόλις το 1971 έπειτα από αρκετά απορριπτικά δημοψηφίσματα μεταξύ ανδρών ψηφοφόρων...
Η πιο εύκολη λύση: να κάνουμε ένα δημοψήφισμα. Και η πιο δημοκρατική. Αφότου μάλιστα θεωρήθηκε μεγάλη κατάκτηση να εκλέγονται οι αρχηγοί των κομμάτων «από τη βάση», δεν βλέπω για ποιο λόγο να μην αποφασίζει η «βάση» και για τα δικαιώματα των μεταναστών ή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Διότι, αν είναι να ψηφίσουμε για τα δικαιώματα των μεταναστών, μπορεί θαυμάσια να γίνει δημοψήφισμα για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, για τα τέλη κυκλοφορίας ή για τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος. Οι Ελβετοί το κάνουν καλά επειδή το κάνουν για όλα. Άσε δε που είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μπορούσε με συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο να ψηφίσει για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά να τα καταργήσει κιόλας.
  Όλα αυτά είναι πολύ εύκολα, πολύ δημοκρατικά και πολύ λογικά. Ποιος θα στερήσει από τον λαό το δικαίωμα της απόφασης; Και ποιος θα αμφισβητήσει την ετυμηγορία της πλειοψηφίας; Να ψηφίσουμε, επιτέλους! Να βρούμε τι θέλουν οι περισσότεροι. «Βγες έξω να μετρηθούμε, ρε!» είναι άλλωστε η συνηθέστερη παραίνεση κάθε Έλληνα οδηγού που σέβεται τον εαυτό του.
Υπάρχουν, βεβαίως, ορισμένοι που θεωρούν ότι η ποιότητα μιας δημοκρατίας δεν προκύπτει μόνο από την επιβολή της πλειοψηφίας, αλλά και από το πώς μεταχειρίζεται τις μειοψηφίες της. Που πιστεύουν ότι τα ζητήματα δικαίου, φρονήματος και ανθρώπινης υπόστασης δεν υπόκεινται σε εκλογικές διαδικασίες, δεν υπακούουν στον νόμο του πλήθους. Που πρεσβεύουν, με άλλα λόγια, ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα».
Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που αυτό το τελευταίο το δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Μήπως μπορεί να μας πει ο κος Πρετεντέρης εάν απέναντι από το σπίτι του θέλει να στηθεί κανένας μιναρές ; Μήπως θέλει τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας στην οποία  διαμένει να καταληφθούν από μουσουλμάνους   και να ακούει συνεχώς τις προσευχές τους κ.λ.π. .Ποιος έχασε την σοβαρότητα του για να την βρουν οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής .
Νίκος Αγαπηνός.     


Μπράβο Τσολίαδες ........




Μια εξαιρετική ιδέα του Φαήλου Κρανιδιώτη , ένα πρόχειρο banner και μερικά email σε φίλους bloggers αρκούσαν για να δούμε μια πρωτοφανή παρουσία του κόσμου στην Αλλαγή Φρουράς σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα. Γονείς με τα παιδάκια τους, αρκετή νεολαία και πολλά χαμόγελα : απλοί πολίτες που σιωπηλά, χωρίς πολλές φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, θέλησαν να τιμήσουν τα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς αλλά και να δηλώσουν "είμαστε εδώ!". Ακομμάτιστα, χωρίς σκοπιμότητες και καπελώματα.

Μια ευχάριστη έκπληξη λοιπόν, που δείχνει ότι κάτι αλλάζει σε αυτή την χώρα..

Περισσότερες φωτογραφίες :














Τι θα γίνει με τον διακινητή;;;;;

Άλλοι 27 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν από τις Λιμενικές Αρχές κοντά στη Σάμο


Εντοπίστηκε, σήμερα το πρωί , στη θαλάσσια περιοχή 0.5 ν.μ. νοτιοδυτικά «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» Σάμου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος, με χειριστή 30χρονο αλλοδαπό και επιβαίνοντες είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς (18 άνδρες, 5 γυναίκες και 4 παιδιά), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Οι λαθρομετανάστες, όπως δήλωσανοι ίδιοι, μπήκαν στη χώρα μας προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια με το παραπάνω σκάφος, το οποίο βυθίστηκε. Ο διακινητής - χειριστής και οι παράνομοι μετανάστες, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές εξετάσεις. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείτε από το Λιμεναρχείο Σάμου.
Τι θα γίνει με του διακινητές των λαθρομεταναστών ; Τον συγκεκριμένο τον πήγαν και στο νοσοκομείο μη πάθει κάτι η υγεία του και μετά πως θα δικαιολογηθούμε στους τούρκους . Ας υπάρξουν ποινές ισοβίου εγκλεισμού στις φυλακές για τους διακινητές με καταναγκαστικά έργα και θα δούμε πόσοι λαθρομετανάστες θα μπουν μετά  στην χώρα μας . Μπορούν να κατασκευασθούν δεκάδες δασικοί δρόμοι για να εμποδίζουν και τις πυρκαγιές των δασών μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες .
Νίκος Αγαπηνός.       


Χωρίς σχόλια......

Ο Πάπας θα πάει στη Συναγωγή...Αντιδράσεις των Ιταλών για την επαναπροσέγγιση καθολικών και εβραίων.. Ο Σιωνισμός δίνει κατευθύνσεις στους ηγέτες των θρησκειών με την σειρά!


Αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η προγραμματισμένη για σήμερα (Κυριακή) επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ΄ στη Συναγωγή της Ρώμης. Με την κίνησή του αυτή ο Γερμανός Ποντίφικας επιθυμεί να δώσει συνέχεια στη γραμμή διαλόγου που είχε εγκαινιάσει ο προκάτοχός του Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄. Ο Βενέδικτος έχει ήδη επισκεφθεί συναγωγές στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επιθυμία του όμως να προωθήσει τη διαδικασία αγιοποίησις του Πάπα Πίου ΙΒ΄ έχει προκαλέσει την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Ιταλίας, λόγω του αμφιλεγόμενου ρόλου του κατά την περίοδο των διώξεων των Εβραίων από τους ναζιστές. Σύμφωνα με αρχεία της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που δημοσιεύθηκαν στον ιταλικό Τύπο, ο Πίος φέρεται να μην άσκησε όλες τις δυνατές πιέσεις για να αποφύγει τη μεταφορά των Εβραίων της Ρώμης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου και εξοντώθηκαν.

Ο επικεφαλής των Ιταλών ραβίνων Τζιουζέπε Λάρας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στη Ρώμη για την επίσκεψη του Ποντίφικα στη Συναγωγή, γιατί όπως τόνισε από αυτήν θα βγει κερδισμένη μόνο η συντηρητικότερη πτέρυγα της καθολικής εκκλησίας. Στο επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού για την επίσκεψη του Πάπα στη Συναγωγή αναφέρεται ότι «το σημαντικό αυτό γεγονός θα λάβει χώρα κατά την ημέρα που είναι παραδοσιακά αφιερωμένη στον διάλογο και στην επαναπροσέγγιση καθολικών και Εβραίων».


Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα σύντομα....


 Τα γράφει σήμερα(χθες) στην Καθημερινή ο ''γνωστός ''Τάκης Cabili ....o οποίος γράφει ότι δεν υπάρχει κάποιο συνεκτικό μπλοκ αντίδρασης.Και να σας πω και κάτι;;Δεν έχει άδικο.
Η αντίδραση μας είναι μόνο στα πληκτρολόγια...βαυκαλιζόμαστε με τις υπογραφές και αυτό ήταν .Θεωρούμε ότι κάναμε το καθήκον μας.
Ανάξιοι απόγονοι αξίων προγόνων.Όλοι μας

 Η κυβέρνηση έχει την εικόνα πως ο μεγάλος θόρυβος πέρασε και πως, σε γενικές γραμμές, δεν καταγράφηκε κάποιο ισχυρό και συνεκτικό μπλοκ αντίδρασης αντίστοιχο της «κρίσης των ταυτοτήτων», ούτε καν αντίστοιχο της διαμάχης για το βιβλίο Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού.
Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα επιχειρηθεί νέο κύμα αντιδράσεων, ιδίως από την πλευρά του ΛΑ.ΟΣ., στελέχη του οποίου εκτιμούν πως η σκληρή γραμμή τους «δικαιώθηκε». Δεν αποκλείουν, δε, ακόμη και τη διοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης στην Αθήνα με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με διπλό στόχο: Την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των διαφωνούντων, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.
Η σκληρή στάση που υιοθέτησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς εκτιμάται από πολλές πλευρές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να προκληθούν αντιδράσεις από στελέχη και μέλη που βλέπουν με σκεπτικισμό την προς τα άκρα στροφή του κόμματος - εννοείται στο συγκεκριμένο θέμα.
Μάλιστα, για να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση τη «δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας» συζητήθηκε η πιθανότητα να επισπευσθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται. Τελικά, αποφασίστηκε πως, λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του επικεφαλής της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κ. Γκουτιέρες, δεν θα υπήρχε ο αναγκαίος χρόνος. Ο κ. Γκουτιέρες θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση και στελέχη του υπουργείου την προσεχή Τρίτη.


Δεν κάθεται στα αυγά του ο παπάς....



«Πώς να ξεχωρίσω ένα παιδί μεταναστών που γεννήθηκε εδώ, όταν ο κάθε ένας που απολαμβάνει της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνας; Πώς, λοιπόν, θα κάνω αυτή τη διάκριση; Όταν το παιδί αυτό έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχει σπουδάσει στα ελληνικά σχολεία, γιατί πρέπει να τον διακρίνω από τους άλλους;».
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με δηλώσεις του στην «Κ», σημειώνει ότι «δεν υπάρχουν πλέον κάστες και κλειστές κοινωνίες στον χώρο που ζούμε» και προσθέτει: «Ζούμε σε μια διαπολιτισμική κοινωνία, όπου οι Εκκλησίες, και στον χώρο της Ευρώπης και εδώ στην πατρίδα μας, πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη διαλεκτική μεταξύ των ανθρώπων και, κυρίως, να διακηρύττουν τον σεβασμό στην ετερότητα.
Και ο σεβασμός στην ετερότητα σημαίνει πως αποδέχομαι τον άλλον όπως είναι και όχι όπως εγώ θα ήθελα να είναι, κομμένο και ραμμένο στα δικά μου μέτρα. Τον σέβομαι, έμπρακτα ανταποκρίνομαι σε αυτόν, τον έχω ως έναν ισότιμο και ισόκυρο συνομιλητή μου».
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπενθυμίζει πως «η Εκκλησία από την ίδια τη φύση και την ταυτότητά της δεν μπορεί να εξαιρέσει κανέναν. Δεν κάνει κανένα διαχωρισμό, μεριμνά ώστε τα παιδιά κυρίως, αλλά και οι μεγάλοι, να βρουν αυτό που αναζητούν, έναν καλύτερο κόσμο εδώ στην πατρίδα μας. Η Εκκλησία μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ανθρώπους και να μείνει μακριά από οποιαδήποτε άλλη διένεξη που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προσπαθεί η εκάστοτε κυβέρνηση να λύσει ή να αντιμετωπίσει το λεγόμενο μεταναστευτικό πρόβλημα».
Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτηρίζει απηρχαιωμένες τις απόψεις εκείνων που υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία και υπενθυμίζει πως, αν επικρατούσε αυτή η αντίληψη μεταπολεμικά, όταν χιλιάδες Ελληνες αναζητούσαν καλύτερη τύχη στην Αμερική και στην Γερμανία, «σήμερα δεν θα υπήρχε ο ελληνισμός της διασποράς που ξέρουμε όλοι τον θετικό και ουσιαστικό ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου μας».
Απαντώντας σε εκείνους τους Ιεράρχες που ανησυχούν ότι κινδυνεύει να χαθεί η «καθαρότητα» της Ελλάδας και του Ελληνισμού σημειώνει: «Ο Ελληνισμός ποτέ δεν σκέφτηκε με κριτήρια αρίας φυλής να διαφυλάξει την φερεγγυότητα του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει άλλα κριτήρια και άλλες αρχές, την ελευθερία του ανθρώπου και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται διαχρονικά».


Καθημερινή 17-01-2010


Να τα λεφτά κε Παπανδρέου.........

60.000 νεκροί παίρνουν σύνταξη-Aνοργανωσιά ή λαμογιά από πίσω;;

Δύο δισεκατομμύρια πάνε χαμένα, την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει μόνο για φέτος 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ χάνει το ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο από την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε 60.000 όχι συνταξιούχους, αλλά νεκρούς μιας και οικείοι πολλές φορές δεν ενημερώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία για το θάνατο του ανθρώπου και εξακολουθούν να λαμβάνουν τις συντάξεις.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μόνο στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων ..... τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί περί τις 7.000 υποθέσεις που λαμβάνουν σύνταξη και μετά το θάνατό τους. Μάλιστα, από τους 205.000 μερισματούχους του Ταμειου διεγράφησαν 4.300, αφού πρώτα όμως εισέπραξαν το μέρισμά τους, που συνολικά κόστισε 20 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγγελία του θανάτου πρέπει να γίνει από τους οικείους για να σταματήσει η καταβολή της σύνταξης, αλλά σε αντίθετη περίπτωση τα ταμεία αδυνατούν να λάβουν γνώση εκτός εάν κάποιος ζητήσει έξοδα κηδείας.
Ενδεικτικό της κατάστασης λόγω έλλειψης ελέγχου και μηχανογράφησης είναι πως ότι το 2009 η εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλε 800.000 κάρτες ΑΜΚΑ σε συνταξιούχους του ΟΓΑ και επεστράφησαν 30.000 λόγω θανάτου, αλλά παραμένει άγνωστο πόσες δεν επεστράφησαν.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου δύο στους 100 συνταξιούχους δεν βρίσκονται στη ζωή και κάποιοι άλλοι καρπώνονται τις συντάξεις τους.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More