18.1.10

Να τα λεφτά κε Παπανδρέου.........

60.000 νεκροί παίρνουν σύνταξη-Aνοργανωσιά ή λαμογιά από πίσω;;

Δύο δισεκατομμύρια πάνε χαμένα, την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει μόνο για φέτος 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ χάνει το ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο από την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε 60.000 όχι συνταξιούχους, αλλά νεκρούς μιας και οικείοι πολλές φορές δεν ενημερώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία για το θάνατο του ανθρώπου και εξακολουθούν να λαμβάνουν τις συντάξεις.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μόνο στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων ..... τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί περί τις 7.000 υποθέσεις που λαμβάνουν σύνταξη και μετά το θάνατό τους. Μάλιστα, από τους 205.000 μερισματούχους του Ταμειου διεγράφησαν 4.300, αφού πρώτα όμως εισέπραξαν το μέρισμά τους, που συνολικά κόστισε 20 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγγελία του θανάτου πρέπει να γίνει από τους οικείους για να σταματήσει η καταβολή της σύνταξης, αλλά σε αντίθετη περίπτωση τα ταμεία αδυνατούν να λάβουν γνώση εκτός εάν κάποιος ζητήσει έξοδα κηδείας.
Ενδεικτικό της κατάστασης λόγω έλλειψης ελέγχου και μηχανογράφησης είναι πως ότι το 2009 η εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλε 800.000 κάρτες ΑΜΚΑ σε συνταξιούχους του ΟΓΑ και επεστράφησαν 30.000 λόγω θανάτου, αλλά παραμένει άγνωστο πόσες δεν επεστράφησαν.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου δύο στους 100 συνταξιούχους δεν βρίσκονται στη ζωή και κάποιοι άλλοι καρπώνονται τις συντάξεις τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More