3.2.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

3 Φεβρουαρίου




  • Γεγονότα
1823: Οι Κρητικοί εξεγείρονται εναντίον των Τούρκων και τους αναγκάζουν να κλειστούν στα φρούρια Καστελίου και Γραμβούσας. Οι πολιορκούμενοι αποδεκατίζονται από επιδημία πανώλης.
1908: Ο Γιώργος Καλαφάτης ιδρύει τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών (ΠΟΑ), μετέπειτα Παναθηναϊκό.
1918: Ο Τριστάν Τζαρά εκδίδει στη Ζυρίχη το Ντανταϊστικό Μανιφέστο.
1952: Ο ραδιοσταθμός των Παρισίων μεταδίδει ότι ο Σύνδεσμος Σουηδών Λογοτεχνών πρότεινε τον Νίκο Καζαντζάκη για το λογοτεχνικό βραβείο Νόμπελ.
1966: Το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη. Είναι η πρώτη ομαλή προσεδάφιση στη Σελήνη, που άνοιξε τον δρόμο για τις επανδρωμένες πτήσεις των Αμερικανών.
1970: Η ΕΟΚ διακόπτει τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας, μέχρις ότου αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα.
  • Γεννήσεις
1809: Φέλιξ Μέντελσον - Μπαρτόλντι, Γερμανός συνθέτης. [θαν. 4/11/1847]
1947: Πολ Όστερ, Αμερικανός συγγραφέας και σκηνοθέτης.(«Τριλογία της Νέας Υόρκης»)
1971: Σάρα Κέιν, αγγλίδα θεατρική συγγραφέας. («Η ψύχωση των 4.48», «Λαχταρώ», «Καθαροί πια») [θαν. 20/2/1999]
  • Θάνατοι
1468: Γιοχάνες Γκένσφλάις Τσουρ Λάντεν Τσουμ Γκούτεμπεργκ, γνωστός στην Ελλάδα ως Ιωάννης Γουτεμβέργιος, Γερμανός εφευρέτης της τυπογραφίας. [γεν. 1400]
1935: Χιούγκο Γιούνκερς, Γερμανός αεροναυπηγός. [γεν. 3/3/1859]
1989: Τζον Κασσαβέτης, ελληνικής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός. [γεν. 9/12/1929]


Τα καθημερινά μας νέα...

Συνάντηση του Κυπρίου προέδρου Δ. Χριστόφια με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου (2011-02-03) - ERT3
"Πολύ κρίσιμη" χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στο Μέγαρ..(37 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συνέχεια απεργιών για γιατρούς- φαρμακοποιούς (2011-02-03) - Zougla.gr
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα, με τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους υγειονομικούς του ΙΚΑ να δηλώνουν ανένδοτοι να υποχωρήσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.Σε απεργία διαρκ..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συνεχίζεται η δίκη (2011-02-03) - Kalimera.gr
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να προχωρήσει στην εκδίκαση για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», θεωρώντας ωσεί παρόντες τους απόντες κατηγορούμενους, οι οποίοι δε..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Δεν έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία» (2011-02-03) - Kalimera.gr
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, παραδέχθηκε αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό, ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει εξαρθρωθεί. «Θα πρέπει μάλλον να διαγράψουμε τη φράση ότι έχει ..(7 σχετικα αρθρα) (4 σχολια)

Στο πλευρό του κινήματος κατά των διοδίων ο ΣΥΝ (2011-02-03) - Capital.gr
Η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού συζήτησε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία μελών του κόμματος που ενεργοποιούνται στο κίνημα ενάντια στα διόδια της Αττικής και συμμετέχουν στο πανελλαδικό συντονιστικ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στο... ύψος του το άσυλο (2011-02-03) - City Press
Απέρριψε χθες η κυβέρνηση την πρόταση ΝΔ και ΛΑΟΣ για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής τροπολογίας της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός.. (0 σχολια)
Αλματώδης αύξηση των λαθρομεταναστών (2011-02-03) - City Press
Απορρίπτει η κυβέρνηση το αίτημα των παράνομων μεταναστών που πραγματοποιούν απεργία πείνας για μαζική νομιμοποίησή τους. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ξεκαθάρισε ότι «θα εφαρμοστ.. (0 σχολια)
Κόντρα για την ψήφο αλλοδαπών (2011-02-03) - City Press
«Χαμηλό βαρομετρικό» στην πολιτική ζωή της χώρας προκαλεί απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε αντισυνταγματική τη συμμετοχή των αλλοδαπών στις πρόσφ.. (0 σχολια)
"Ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα" Σαμαρά (2011-02-03) - Capital.gr
Το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κόμματος αναμένεται να προσδιορίσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στις 12.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίε..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νεκροί 5 Βουδιστές στην Ταΐλάνδη (2011-02-03) - Pathfinder.gr
Πέντε Βουδιστές σκοτώθηκαν την Πέμπτη στην Ταϊλάνδη από τα πυρά, όπως πιστεύεται από τις αρχές, Μουσουλμάνων αυτονομιστών. Το περιστατικό συνέβη σε απομακρυσμένη περιοχή του νότιου τμήματος της χώρας,..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αγκυρα: 4 οι νεκροί από έκρηξη σε βιομηχανικό κτίριο (2011-02-03) - Kathimerini
Η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου ή σε εργατικό ατύχημα, σύμφωνα μ δηλώσεις του δημάρχου της πόλης. Μία ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στις 11 το πρωί σε τετραώροφο κτίριο που στεγαζότ..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Υπέγραψε τη συνθήκη START ο Ομπάμα (2011-02-03) - Kathimerini
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σήμερα τη νέα συμφωνία με την Ρωσία για την μείωση των πυρηνικών όπλων START. Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τα έγγραφα επικύρωσης για τη νέα Συνθήκη START κατά ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Δύο Ελληνες δημοσιογράφοι τραυματίες στην Αίγυπτο (2011-02-03) - Eleutherotypia
Επίθεση από υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ δέχθηκαν ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Καθημερινή» στο Κάιρο, Π. Παπακωνσταντίνου και ο φωτορεπόρτερ Γ. Μουτάφης...(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ανησυχία και άνοδος των τιμών του πετρελαίου (2011-02-03) - Antenna
Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, λόγω των ανησυχιών που προκαλούν στην αγορά οι ταραχές στην Αίγυπτο και ο κίνδυνος επέκτασής τους σε άλλες πετρελαιοπα..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Επίθεση Σρέντερ σε Μέρκελ για την ελληνική κρίση (2011-02-03) - Zougla.gr
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ασκεί σφορδή κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ για καθυστερημένη αντίδραση στην ελληνική κρίση και τάσσεται υπέρ της ιδέας του ευρω-ομολόγου. «Η Ελλάδα έπ..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πρόεδρος της ΚΕΔ ο Δημ. Μαρζάβας (2011-02-03) - Eleutherotypia
Την προεδρία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μαρζάβας...(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΥΠΑΑ: 6.744 περισσότερες επιχειρήσεις το 2010 (2011-02-03) - Eleutherotypia
Αυξημένος κατά 6.744 εμφανίζεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που ήταν εγγεγραμμένες στα επιμελητήρια της χώρας στο τέλος του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αντα..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Οι υπνοβάτες της κυβέρνησης της συμφοράς τι κάνουν;


Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί, με την ολοένα αυξανόμενη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας. Τελευταίο κρούσμα τα νέα σχολικά βιβλία της Γεωγραφίας και της Ιστορίας, στα οποία λογίζεται ως Αλβανία η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά! Παράλληλα, σε αυτά τα μέρη, σύμφωνα πάντα με τα νέα βιβλία «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!Ήδη το θέμα προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτών, που ζητούν να δράσει άμεσα η Ελληνική Κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως σημειώνουν κάποιοι, πρέπει να πάρει γρήγορες αποφάσεις και να καταργήσει τα βιβλία η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δυο χωρών, που έχει συσταθεί εδώ και αρκετά χρόνια, από την εποχή Αρσένη! Σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας, οι περιοχές, που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους, είναι όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς , Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το...βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας!

Αναλυτικότερα, αναφέρεται: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».
Στο βιβλίο ιστορίας υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την Τσαμουριά, όπου σημειώνεται, ότι βρίσκεται το νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας!
«Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει. Με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριτίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου».


«Ο ΠΥΡΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ»!
Τα παιδιά των Αλβανών διδάσκονται ακόμη πως έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Τα αρχαία Ηπειρωτικά φύλα, όπως οι Θεσπρωτοί, οι Χάονες, οι Μολοσσοί κ.ά. είναι… Ιλλυρικής και όχι Ελληνικής προέλευσης και για αυτό ο βασιλιάς Πύρρος, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι ανήκουν στο... πάνθεον των Αλβανών ηρώων.
Ήδη ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Μπεκίρης έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Κάτι που πρέπει άμεσα να κάνουν και οι Ηπειρώτες βουλευτές.
Φαίνεται, πως μετά τις φήμες, ότι θα γιορτάσουν την «γενοκτονία των Τσάμηδων» στην Θεσπρωτία, την απαγόρευση να φαίνεται ο Ορθόδοξος Σταυρός σε όσους τον φορούν και τη νέα τρομοκρατική οργάνωση, που θέλει να χτυπήσει Ελληνικές πόλεις (σχετικά για όλα αυτά είχε γράψει ο «Π.Λ.») οι Αλβανοί προκαλούν ανοιχτά και πάλι. Κάτι που γίνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να δράσει άμεσα, εν όψει και της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

epirus-ellas


Μη πληρώνετε φόρους υπάρχει το δεδικασμένο Βοσκόπουλου!

Είχαμε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας που εκδίκασε την υπόθεση φοροδιαφυγής του Τόλη και του επεδίκασε ποινή 3 χρόνων με αναστολή.
Και βγήκαν οι φυλλάδες και πρόβαλλαν την ποινή και υπερτόνισαν την φυλάκιση. Φυλάκιση βέβαια δεν υπήρξε καθόσον η ποινή είναι εξαγοράσιμη με 5 ευρώ τη μέρα. Δηλαδή ο βάρδος πλήρωσε (ο δικηγόρος του, εκείνος ούτε παραβρέθηκε στην αίθουσα) 5475 ευρουλάκια και καθάρισε για την φοροδιαφυγή των 5,5 εκατομμυρίων για την οποία δικαζότανε.
Το καθεστώς ουσιαστικά επιβραβεύει....

τον μάγκα υψηλοφοροδιαφεύγοντα.

Τι να περιμένει κανείς από το σύστημα που δυο φορές δια του υπουργού οικονομικών προσπαθεί να σβήσει οφειλές 20 και πλέον δισεκατομμυρίων με ευνοϊκή ρύθμιση στη Βουλή; Και όταν δεν το κατορθώνει - γιατί και η υποταγή κάποιων υπηρετών - βουλευτών του συστήματος χρειάζεται κάποια άλλοθι ή ο φόβος για τα εκσφενδονισμένα γιαούρτια και σάπιες ντομάτες υπερισχύουν της υποταγής -δεν φείδεται άλλων τερτίπιων για ειδικές διευκολύνσεις προς επιχειρηματίες. Όπως η πρόσφατη που μαθαίνουμε για επιχειρηματία και leader στην οδική και ιατρική βοήθεια με οφειλές εκατομμυρίων, που αφού δεν καθάρισε με την ρύθμιση - που δεν πέρασε - ευτύχησε σε προσωπική τακτοποίηση με άλλο δρόμο. Καμιά επεξήγηση από την εφορία που έκανε την διευθέτηση;
Έπειτα έχουμε τον Ρέππα που τα βάζει με τους πολίτες που αρνούνται να καταβάλλουν το τίμημα ενός δόλιου θεσμού διοδίων και μιας υπέρογκης και χαριστικής αύξησης του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών και δεν ντρέπεται να τους αποκαλεί τζαμπατζήδες.
Αυτούς τους επιχειρηματίες αλλά πολύ περισσότερο τους βουλευτές που είναι εθισμένοι στην φοροαπαλλαγή και τους πολιτικούς που είναι επιστημονικά καταρτισμένοι στην αμάκα πώς πρέπει να τους αποκαλούμε; ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ; ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ; ΛΑΜΟΓΙΑ;
Η είδηση:
Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων με αναστολή επέβαλε στον Τόλη Βοσκόπουλο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση φοροδιαφυγής του γνωστού τραγουδιστή.
Η δικαστική απόφαση για την οποία ορίστηκε η εξαγορά της με 5 ευρώ ανά ημέρα αφορά σε φορολογικές παραβάσεις στις οποίες φέρεται ότι προχώρησε ο Τόλης Βοσκόπουλος κατά την χρονική περίοδο 1991-96.
Σύμφωνα πάντως με τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του Τ. Βοσκόπουλου και ποινή φυλάκισης 4 ετών, ο κατηγορούμενος όφειλε να υπαχθεί σε ρύθμιση ή να προχωρήσει σε κάποιες καταβολές στη ΔΟΥ, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο την απόρριψη των ισχυρισμών περί πρώην συζύγου.
Ο Βοσκόπουλος, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, κ. Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.
Όπως είπε ο κ. Δημακόπουλος, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο με προσφυγή του Βοσκόπουλου κατά της αρνητικής απάντησης υπαγωγής στη ρύθμιση, όλοι οι λογαριασμοί του εντολέα του είναι μηδενικοί και όλες τις αμοιβές του τις εισέπρατε η πρώην σύζυγός του, κ. Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία και υπέβαλε τις φορολογικές δηλώσεις.
Στο δικαστήριο κατέθεσε η υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, κ. Βασιλική Τσουκαλά, η οποία είπε ότι ο Βοσκόπουλος δεν έχει καταβάλλει, μέχρι στιγμής, καθόλου χρήματα για την οφειλή του και δεν υπήχθη στη ρύθμιση καθώς έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.
Ο λογιστής του τραγουδιστή κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς οι υπέρογκες προσαυξήσεις θα καθιστούσαν εξαιρετικά υψηλή τη μηνιαία δόση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Κατέθεσε, επίσης, ότι τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του είναι δεσμευμένα.
Παραθέτουμε δε απόσπασμα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Οκονομικών, σχετικά με την υπόθεση της φοροδιαφυγής, τον Μάϊο του 2010, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, για να δούμε την συνέπεια λόγων και πράξεων των πολιτικών ιθυνόντων: "......Όσον αφορά στην καθυστέρηση της είσπραξης των οφειλών του κ. Βοσκόπουλου, διατάχθηκε σήμερα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.

Επισημαίνεται ότι με τον πρόσφατο νόμο 3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» θεσπίζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τη συντόμευση των χρόνων είσπραξης των απαιτήσεων και την επιτάχυνση της εκδίκασης σε παρόμοιες δικαστικές διενέξεις. Έτσι, επιτυγχάνεται η γρήγορη τελεσιδικία για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και οι οφειλέτες του Δημοσίου δεν θα μπορούν να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο μέσω διαδικαστικών καθυστερήσεων.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την πλήρη τήρηση των νόμων και να αντιμετωπίζει όλους του πολίτες ως ίσους σχετικά τόσο με τα δικαιώματά τους όσο και με τις υποχρεώσεις τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

πηγη


Τι θέλει αυτή η πατσαβούρα; Μήπως ανήκει στο ίδρυμα Κλίντον

Οι Τετάρτες ανήκουν στην μειονότητα.

Η Αμερικανίδα πρόξενος Μάρσα Λανς.
Στην ιδιαίτερη «κινητικότητα» της Αμερικανίδας προξένου στην Θεσσαλονίκη κ. Μάρσα Λάνς, που έφθασε στην πόλη πριν από πέντε μήνες, αναφέρεται με ερώτησή του προς τον υπουργό των Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, πρέσβης ε. τ . Ιωάννης Κοραντής.


Αξιοποιώντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» της περασμένης Κυριακής, ο κ. Κοραντής αναφέρεται στις συχνές επισκέψεις εκπροσώπων του αμερικανικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή και στις επαφές τους με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ειδικά για την πρόξενο, αναφέρεται ότι συναντάται κάθε Τετάρτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, με ακραία στελέχη της μειονότητας, τείνοντας ευήκοον ούς στους ισχυρισμούς των, περί δήθεν διώξεων της μειονότητας, ή του δικαιώματός της να ονομάζεται «τουρκική».
Ο βουλευτής ζητά μεταξύ άλλων να μάθει αν το υπουργείο είναι ενημερωμένο και αν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες αυτές και αν προτίθεται να πράξει κάτι ώστε να προλάβει ενδεχόμενες αρνητικές αναφορές για την μειονότητα στη Θράκη στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.www.elzoni.gr


Οι τουρκόσποροι δεν έχουν τον θεό τους!

Γεμάτη λεμόνια η Ελλάδα και έφεραν τοξικά από την Τουρκία!!!

Η ουσία μορφολίνη ανακαλύφθηκε στον έλεγχο που έγινε για επικίνδυνες ουσίες σε λεμόνια Τουρκίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το φορτίο των 30 τόνων λεμονιών εκ Τουρκίας δεσμεύτηκε και θα καταστραφεί. Η παρτίδα αυτή ανήκει στην εταιρία "Κατσιαμάκας ΑΒΕΕ" που εδρεύει στην Νάουσα.
Ανακοινώθηκε ακόμη ότι λεμόνια Τουρκίας και γλυκολέμονα Μεξικού που κυκλοφορούν στην αγορά αφορούν νέες εισαγωγές οι οποίες είναι ασφαλείς γιατί γίνεται έλεγχος σε όλες τις ποσότητες κατά 100%.
πηγή NewPost
Το είδαμε στο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ


Πάντως μέχρι τώρα οι ηγέτες που ανήκουν στην σοσιαλιστική Διεθνή έχουν το πρόβλημα...

Μετά τη Τυνησία, την Αλβανία και την Αίγυπτο ποια χώρα έχει σειρά;

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για τα Αραβικά κράτη. Ξεκίνησε η Τυνησία, ακολουθεί η Αίγυπτος και κανείς δεν θα πέσει από τα σύννεφα αν στη λίστα των εξεγερμένων προστεθεί και άλλη χώρα. Παράλληλα αντίστοιχες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τα γνωστά αποτελέσματα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αλβανία.
Καζάνει που βράζει ο πλανήτης. Στημένο από κάποιους το όλο σκηνικό ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο; ή κάποιοι απλώς εγείρονται μιας και δεν πάει άλλο; Κοντή γιορτή που λέει και ο λαός, την ώρα που ο φόβος γενικότερων αναταραχών στις χώρες που βρέχει η θάλασσα της Μεσογείου είναι υπαρκτός.

Το ερώτημα που πιθανόν που πλανάται, για το πόσο έτοιμη είναι η χώρα μας να αντιμετωπίσει κακόβουλες εξεγέρσεις, όχι απαραίτητα ελληνικές στο εσωτερικό της χώρας, δεν μπορεί να πλανηθεί και για πολύ μιας και ο τρόπος αντιμετώπισης του πρόσφατου παραδείγματος με τη κατάληψη της Νομικής, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Για κάποιους τα γεγονότα ίσως πάρουν μορφή καταιγίδας που θα είναι δύσκολο ακόμη και να τα καταγράψει κανείς. Εύχομαι να μην έχουν δίκιο.
Geopolitics & Daily News


Θα γκρέμισε κανένας φούρνος!

Ο Ελληνικός Στρατός δημιουργεί την Ταξιαρχία "Πόντος".

Να ενημερώσουμε όλους τους φίλους Ποντιακής καταγωγής ότι ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε προσφάτως μια "ποντιακή ταξιαρχία"...

Με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου Στρατού του ΓΕΣ η 71η Αερομετάφερομενη Ταξιαρχία με έδρα την Νέα Σάντα Κιλκίς (ειρήσθω εν παρόδω η Σάντα η οποία καταστράφηκε απο τους κεμαλικούς φασίστες το 1921 θεωρείται και το "Σούλι" του Πόντου), μια μονάδα ειδικής σύνθεσης του Β' Σώματος Στρατού, μετονομάστηκε σε 71η Α/Μ ΤΞ "Πόντος"...
προς αναγνώριση των αγώνων του Ποντιακού Ελληνισμού και της μαρτυρικής ιστορίας του. Το μόνο που μπορούμε να πούμε για την απόφαση του ΑΣΣ είναι, Εύγε!


"Βαρύ" το όνομα, βαρύ και το χρέος των αξιωματικών και οπλιτών της ταξιαρχίας, είμαστε σίγουροι ότι οι "αετοί" της Νέας Σάντας θα το κουβαλήσουν με περηφάνεια. Το έμβλημα της 71ης μέχρι σήμερα (άγνωστο αν θα επέλθει αλλαγή και εκεί) το οποίο είναι ένας αετός "επί πτερύγων ανέμων" φέρνει στον νού ένα απο τα γνωστότερα παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου. Ο τίτλος; Αητέν'ς επαραπέτανεν (Αετός Υψιπετούσε) , ένας ύμνος στον ακρίτα, τον άγνωστο στρατιώτη, τον υπερήφανο Τραντέλλενα.

πηγή Πελλα news
από το Kranosgr


Αυτοί οι κοπρίτες της κυβέρνησης πότε πλήρωσαν εισητήριο;

Μας απειλεί ο Ρέππας με άκρατη αλαζονεία ότι θα αυξήσει κι άλλο τα εισητήρια!!!!!

Η είδηση:

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός Μεταφορών, Δ. Ρέππας, αναφερόμενος στο κίνημα "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω".

"Οι τζαμπατζήδες υπονομεύουν και στρέφονται εναντίον των εργαζομένων στις εταιρίες συγκοινωνιών", είπε και πρόσθεσε: "Συνιστά δολιοφθορά η στάση ενός τζαμπατζή".

Προειδοποίησε δε ότι αν συνεχιστεί η στάση αυτή, είτε θα αυξηθούν τα ελλείμματα και θα πρέπει να τα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες είτε θα αυξηθεί κι άλλο το κόμιστρο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το να μην πληρώνει κάποιος το εισιτήριο ή τα διόδια συνιστά "αντικοινωνική συμπεριφορά", ενώ τόνισε ότι αναμένονται κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το θέμα.

"Όταν κάποιος έχει τέτοια συμπεριφορά είναι σαν να λέει, δεν πληρώνω εγώ ώστε για μένα να πληρώσει κάθε άλλος Έλληνας", συμπλήρωσε.

πηγή Nooz.gr


ΣΧΟΛΙΟ
Δηλαδή Ρέππα προφανώς δεν ξέρεις που βρίσκεσαι....
Δηλαδή μας απειλείς Ρέππα; Ποιόν προειδοποιείς ρε κάθαρμα; Ποιόν απειλείς με αύξηση του κομίστρου;
Για τόλμα να δεις το κίνημα που θα φτάσει......

Διαλύσατε και καταχρεώσατε την χώρα. Μειώσατε τους μισθούς. Με τους "τρελούς" φόρους φθάσατε τα καύσιμα κοντα στα 2 Ευρώ....
Και μέσα στο γενικό χαμό, στα λουκέτα και στην καλπάζουσα ανεργία ανακοινώνεται αύξηση της τιμής των εισητηρίων των ΜΜΜ 40%!!!!
Και με ποιό πρόσχημα; Την διάσωση των αστικών συγκοινωνιών και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτές;
Τι λες κύριε Ρέππα; Γιατί δεν μας λες την αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε; Τις πάτε για ξεπούλημα της αστικές συγκοινωνίες και όλα αυτά είναι προαπαιτούμενα από τον ιδιώτη που θα τις αναλάβει.....
Και τι είναι αυτά που ακούστηκαν ως φήμες, για προσλήψεις ημετέρων στον ΟΑΣΘ;

Ρέππα καταλαβέ το. Νόμοι και κανόνες που δεν τους δέχεται ο ελληνικός λαός είς το όνομα του οποίου ασκείται την εξουσία δεν πρόκειται να εφαρμοστούν....
Είναι κενά γράμματα....
Δεν υπάρχει ούτε ένας λογικός Ελληνας που να συμφωνεί με την τρομερή αύξηση των εισητηρίων που κάνατε αλλά και των διοδίων που επιτρέψατε και άρα το κίνημα
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι η φυσική αμυντική αντίδραση των Ελλήνων. Γι αυτό και θα εξαπλωθεί όσο δεν φαντάζεστε....

Τζαμπατζήδες είστε όλοι εσείς οι προδότες πολιτικοί. Κατέχετε δημόσια αξιώματα και ενεργείτε συνεχώς κατά του ελληνικού λαού.
Πλησιάζει όμως η ώρα που η αλαζονεία σας θα βρεί αυτό που τις αξίζει....

Ο ένας μας είπε κοπρίτες ο άλλος μας λέει τζαμπατζήδες...
Και όλοι μαζί μας δουλεύουν.....
Ως πότε αδέρφια;


Οι τουρκόσποροι καραγκιόζηδες!

Ο Κολοκοτρώνης είχε γκόμενο...!!!!! Ενας προδότης μας "μαθαίνει" την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!!!!! Βομβαρδίστε το email τους....

Ας μην ξεχάσουμε ποτέ αδέρφια το όνομα αυτό. Πέτρος Τατσόπουλος.....
Θα το γραψουμε με μαύρα γράμματα δίπλα στον Εφιάλτη, τον Πήλιο Γούση και τους υπολοίπους παλαιούς και συγχρόνους προδότες του Γένους....

Το υποκείμενο αυτό που δηλώνει συγγραφέας και είναι σίγουρα πληρωμένος από το γνωστό κύκλωμα που χρηματοδοτεί την Ρεπούση την Δραγώνα κλπ... προσπαθεί να αλλοιώσει την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821... παρουσιάζοντάς την σαν ταξική!!!! Και ταυτόχρονα σαν εμφύλια σύρραξη!!!! που δεν είχε λόγω να γίνει..... αφού οι Ελληνες ευημερούσαν κατά την Τουρκοκρατία.....

Τώρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι πρόκειται για ένα ξεπουλημένο ανδρείκελο που θα έπρεπε να του αφαιρεθεί η Ελληνική ιθαγένεια....

Δείτε τι γράφει στο facebook σε σχόλιο για τον Κολοκοτρώνη.....

Καλό θα ήταν να τον αποκαλούμε όπως ο ίδιος προτιμάει.....

Φίλοι και φίλες μην παρακολουθείτε την σειρα του ΣΚΑΙ για το 1821 και βομβαρδίστε το email τους με διαμαρτυρίες...
skai@skairadio.gr


Μια αποψη του καθηγητή Γ. Πιπερόπουλου.

Έτσι επιβάλλονται οι πολιτικές μειονότητες.




pipero-2.jpg
Είναι αμείλικτα τα ερωτηματικά του πρωτόγνωρου αυτού κοινωνιολογικού φαινομένου της κατάληψης της Νομικής Σχολής και όσων ακολούθησαν. Και αφορούν:

Στην ανεξέλεγκτη αναχώρηση από την Κρήτη, στην παρέλαση από το λιμάνι του Πειραιά στην Οδό Σίνα, στην εγκατάσταση – με στρώματα και κουβέρτες - στο ιστορικό κτίριο της παλιάς Νομικής ενός περίπου ΤΑΓΜΑΤΟΣ 25χρονων (λαθρο) μεταναστών, όπως φάνηκε στις τηλεοπτικές κάμερες!

 Η αλήθεια είναι ότι μάλλον ΟΛΟΙ έχουν από λίγο δίκαιο:

---Οι (λαθρο)μετανάστες οι οποίοι θεωρώντας ότι τους εκμεταλλεύονται κακόπιστα «αφεντικά-δουλέμποροι» προέβησαν σε μια πράξη απόγνωσης καταλύοντας τον Νόμο της χώρας στην οποία ήρθαν απρόσκλητοι και εισήλθαν…λαθραία!

---Οι «συμπαραστάτες» τους ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΣ που θέλοντας να επιδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο του φιλόξενου Έλληνα και του εχθρού του βάρβαρου Καπιταλισμού, της αδικίας και της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανάγκης για επιβίωση βοήθησαν στην ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ του Νόμου και αδιαφόρησαν για την έννομη τάξη!

---Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ που ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ την παραγραφή ενός παρωχημένου θεσμού, του ΔΗΘΕΝ ακαδημαϊκού «ΑΣΥΛΟΥ» που ουσιαστικά λειτούργησε από το 1982 μέχρι σήμερα ως προστατευτικό πέπλο για κάθε είδους παράνομη πράξη σε πανεπιστημιακούς χώρους!

---Η Κυβέρνηση που «κέρδισε» κάποιες επικοινωνιακές εντυπώσεις (καθώς δεν χύθηκε αίμα) αλλά στη διαδικασία θυσίασε ένα μεγάλο μέρος του κύρους των φορέων και θεσμών ενός Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού ΚΡΑΤΟΥΣ και του σεβασμού στην κείμενη νομοθεσία!

Τελικά αποδείχτηκε ότι οι πολιτικές ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ μπορούν όχι μόνο να χαράξουν αλλά και να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τη δική τους πολιτική με την εξοργιστική πλέον ανοχή της  «σιωπηλής πλειοψηφίας».

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ όλα καλά κατά το γνωστό Σαιξπηρικό σλόγκαν;

Δεν είμαι βέβαιος καθώς τις μέρες αυτές αναδύθηκε, πάλι, ανάγλυφα σε όλο του το μεγαλείο ένα ΑΔΥΝΑΜΟ Κράτος ανίκανο να επιβάλει τους ισχύοντες Νόμους και έτσι άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για μελλοντικές, και ίσως όχι και πάλι αναίμακτες, παρόμοιες ιλαροτραγικά κοινωνικό-πολιτικές «εκδηλώσεις!...»

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ, φυσικά, αιματηρά επεισόδια την εποχή που το μουσουλμανικό υπογάστριο της Μεσογείου φλέγεται και η χειμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα φαντάζει στους Ευρωπαίους και άλλους διεθνούς προέλευσης τουρίστες ως… παράδεισος!
Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν απασχολεί καθόλου τους "κοπρίτες" της κυβέρνησης!

Νέο τεράστιο κοίτασμα μεταξύ Κύπρου και Κρήτης.


Κοιτάσματα του αιγαίου και το Ισραήλ
Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι είχε εντοπιστεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε τα 10 τελευταία χρόνια στον κόσμο, το οποίο περιέχει 0,5-0,8 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ποσότητα που αντιστοιχεί στις σημερινές ανάγκες της Ελλάδας για 150 χρόνια ή όλης της Ευρώπης για πέντε χρόνια!

Το εύρηµα προσθέτει νέα δεδοµένα στις γεωπολιτικές ισορροπίες της Ανατολικής Μεσογείου που διαµορφώνονται ήδη µε την υλοποίηση της στρατηγικής του Ισραήλ για ενεργειακό άξονα Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας.

σύμφώνά λοιπόν µε χθεσινό δηµοσίευµα της εφηµερίδας «Φιλελεύθερος», το νέο σηµαντικό κοίτασµα ανάλογο του «Λεβιάθαν» (στα θαλάσσια σύνορα Κύπρου - Ισραήλ) βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάφου, στα ανεπίσηµα σύνορα της ΑΟΖ Κύπρου - Ελλάδας. Αυτό, σύµφωνα µε την εφηµερίδα, αποκάλυψε εµπειρογνώµονας του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων, ο οποίος είναι σύµβουλος της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας για τα κοιτάσµατα. Ο γάλλος ειδικός είναι ένας από τους επιστήµονες που κατέχουν τα περισσότερα δεδοµένα για την περιοχή και έχει χαρτογραφήσει το κοίτασµα. Μάλιστα, σύµφωνα µε το ίδιο δηµοσίευµα, προχθές άρχισαν νέες θαλάσσιες σεισµογραφικές έρευνες στα ανοιχτά του Κόλπου του Ακρωτηρίου στη Λεµεσό από το ίδιο σκάφος που προ διµήνου διεξήγαγε έρευνες για λογαριασµό του Λιβάνου.


Το φαγοπότι πάει σύννεφο!

Απίστευτη σπατάλη με 57.654 κρατικά αυτοκίνητα.



Συνεχίζουν να κυκλοφορούν επιβαρύνοντας πολύ την κίνηση στους δρόμους, συμβάλλουν τα μέγιστα στη μόλυνση του περιβάλλοντος, ενώ καταναλώνουν εκατομμύρια γαλόνια καυσίμων ετησίως αφού στο σύνολό τους είναι υψηλού κυβισμού.
Οσο για τα ανταλλακτικά τους και τα σέρβις, αυτά στοιχίζουν πανάκριβα καθώς γίνονται μόνο σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
Δεκαέξι ολόκληροι μήνες πέρασαν από τότε που η σημερινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σε μια έκρηξη λαϊκίστικου επικοινωνιακού αυτοσχεδιασμού ότι θα μπει μαχαίρι στο σπάταλο κράτος με μείωση του υπέρογκου στόλου των 57.654 κρατικών αυτοκινήτων που κοστίζουν τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Τον συγκεκριμένο λογαριασμό, φυσικά, πληρώνει το σύνηθες κορόιδο, ο Ελληνας φορολογούμενος.
Οσο για την αντικατάστασή τους με άλλα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αυτή έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.
Προφανώς η κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να τα αλλάξει, αφού τα πολυτελή αυτοκίνητα θεωρούνταν πάντοτε από τους μανδαρίνους της εξουσίας ως ένα είδος προσωπικής ιδιοκτησίας αλλά και επίδειξης κοινωνικής δύναμης.
Ελάχιστα κυβερνητικά στελέχη προτίμησαν να κυκλοφορούν με τα χαμηλού κυβισμού οχήματα που διαθέτει το υπουργείο τους, καθώς όσο να ’ναι η Μερσεντές τελευταίου τύπου έχει άλλη χάρη…
Το θέμα του υπέρογκου κόστους, ιδιαίτερα στον τομέα των καυσίμων, έχει ενοχλήσει το υπουργείο Οικονομικών που μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο διαπίστωσε ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες εμφανίζονται να καταναλώνουν τις τριπλάσιες ποσότητες καυσίμων που δικαιολογούν οι υπηρεσιακές τους ανάγκες.
Ετσι ενισχύθηκε η υποψία που υπήρχε και επί ημερών της ΝΔ, ότι τουλάχιστον το 1/3 του ποσού της βενζίνης καταλήγει στα ΙΧ δημοσίων υπαλλήλων ή και ιδιωτών - φυσικά με το αζημίωτο!
Το βέβαιο είναι ότι τα κρατικά οχήματα συμβάλλουν αποφασιστικά στους ρύπους και το κυκλοφοριακό της Αθήνας.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Συγκοινωνιών του Πολυτεχνείου της Αθήνας, κάθε μέρα στο Λεκανοπέδιο Αττικής καταγράφονται 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις κρατικών αυτοκινήτων!
Δηλαδή, σε σύνολο 6,3 εκατομμυρίων μετακινήσεων που γίνονται ημερησίως, το 40% του κυκλοφοριακού φόρτου οφείλεται στα κρατικά οχήματα.
Παράλληλα συνεχίζεται η επίδειξη αλαζονείας από μέλη της κυβέρνησης.
Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος πάει την κόρη του στο φροντιστήριο με την υπουργική μερσεντές, ενώ άλλος συνεργάτης του κυκλοφορεί ακόμη και τα Σαββατοκύριακα με το αυτοκίνητο που του έχει χορηγήσει η υπηρεσία του.
Το κορυφαίο, πάντως, είναι η μετάθεση αυθημερόν υπαλλήλου υπουργείου που αρνήθηκε με βάση συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, σε κολλητό υπουργού να του δώσει το δικαίωμα χρήσης κρατικού οχήματος.
Όταν του έδωσε αρνητική απάντηση, ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε.
Μέσα σε δυο ώρες, ο… θρασύς υπάλληλος μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία.
Σύμφωνα μάλιστα και άλλες πληροφορίες, στελέχη του Δημοσίου έχουν ζητήσει να κυκλοφορούν με συμβατικές πινακίδες και όχι με τις πορτοκαλί που φέρουν την ένδειξη ΚΥ (κρατική υπηρεσία).
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Αδέσμευτος Τύπος


Όσα δήλωσε τότε ήταν αλήθεια!


Το δήλωσε σε ομιλία του, που έκανε τον Σεπτέμβρη του 1974, στην Ουάσιγκτον: «Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα δαμάζονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες. Έτσι ίσως καταφέρουμε να τους κάνουμε να συμμορφωθούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την Θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητά τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδιά μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή». Σήμερα, δείτε τη Νεολαία, την οποία:

Αποχαύνωσαν, εξεφαύλισαν, αποχριστιάνισαν και γενικώς την κατέστησαν πνευματικώς νεκρά! Το μάθημα των θρησκευτικών γίνεται προαιρετικό! Οι Θεολόγοι Καθηγητές, καθίστανται περιττοί!
Ήδη, ελάχιστοι νέοι εκκλησιάζονται την Κυριακή και γυρνούν τα νώτα τους εις τον Κύριο Ιησού Χριστόν. Και δεν θα είναι Κραταιός Βοηθός τους εν πολέμω! Οι Δεσποτικές και Θεομητορικές Εορτές έγιναν Καρναβάλι! Οι νέοι σήμερα δεν παντρεύονται για να δημιουργήσουν νέες οικογένειες, ούτε υπάρχουν προγράμματα στήριξης και ενθάρρυνσης των νέων. Μόνον επιδοτήσεις των Κομμάτων!
Νάρκωσαν. Χτυπούν τη Νεολαία μας με την μόδα και τα ναρκωτικά.
Αφελλήνισαν. Παρέφθειραν την ελληνική γλώσσα, που την επέλεξε και ευλόγησε ο Άγιος Λόγος του Θεού, το Α και το Ω! Το μάθημα της Ιστορίας γίνεται προαιρετικό!
Αλλοιώνεται σκοπίμως η ιστορική αλήθεια, ώστε οι νέοι μας να μη γνωρίζουν την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους! Άραγε, είναι τυχαία η παρουσία των δύο Κυριών εις το νευραλγικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νυν Παιδείας και διά βίου μάθησης. Αλήθεια, πώς ταιριάζει εδώ γραμματικώς το «διά βίου» με το «μάθησης»! Ιδού η αυταπόδεικτη, επίσημη διαστρέβλωση της ελληνικής γλώσσης!
Ποιος τις διόρισε εκεί; Μάλιστα δε, η Θάλεια Δραγώνα, έχει γράψει και βιβλίο, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:
1. Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες! Μας έκαναν Έλληνες!
2. Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα (σελ. 16).
3. Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους, είναι ρατσιστής (σελ. 16). Και άλλα μαργαριτάρια. Και αυτή η κυρία, έχει αναλάβει την διαπαιδαγώγηση των Ελληνοπαίδων σε κεντρική θέση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας! Αλήθεια, τι άλλο θα ήθελε ο Henry Kissinger. Δηλαδή, είναι φανερό πως ό,τι είναι Εθνικό και Ελληνικό, βάλλεται ανηλεώς σύμφωνα με το ανωτέρω σχέδιο Κίσσινγκερ. Αν δε, προσθέσετε την πρόσφατη εισβολή και κατάληψη εθνικού Χώρου από παρανόμους λαθρομετανάστες (αν τολμούσατε να πράξετε το ίδιο στη χώρα τους, θα σας έκοβαν το κεφάλι με συνοπτικές διαδικασίες)!
Και την, βάσει σχεδίου, εισροή λαθρομεταναστών εκ Τουρκίας, η οποία πρέπει να καταβάλει δισεκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε./ Ελλάδα, ως αποζημίωση. Ιδού το σχέδιο Κίσσινγκερ σε όλη του την μεγαλοπρέπεια, για να σβήσει δήθεν τους Έλληνες από τον Χάρτη! Πράγμα αδύνατον, αφού έχουμε μεθ’ ημών τον μόνον και αληθινόν Θεόν τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν!
Με τιμή
Α.Ζ.


Ποιός ασχολείται με την Θράκη;

ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.

30-1-2011 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί.

Γιορτάστηκε η ¨Ημέρα περηφάνιας¨ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης




Αλή Τσαούς: ¨Η Ελλάδα οφείλει μια συγγνώμη στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης!¨
Φαίκογλου : Να σηκώσουμε την πινακίδα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης !
Η 29η Ιανουαρίου, ημέρα υπερηφάνειας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, γιορτάστηκε με τελετή που οργάνωσε η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σε κέντρο διασκέδασης κοντά στην Ξάνθη.
Στην τελετή μετείχαν ο υποπρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μπερίν Οκούρ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραίμ Σερίφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Ραμαζάν Τσακίρ, ο τέως πρόεδρος Φερούχ Οζκάν, ο πολιτευτής του ΑΚΠ-Προύσας Αλή Ομέρογλου, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζήογλου, η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο επικεφαλής του συνδυασμού Κοινωνική Κίνηση στο δήμο Αριανών Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, οι τέως βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Ισμαίλ Ροδοπλού και Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσείν, ο πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων Μεντρεσέ Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράϊ Χασάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Ετσεβίτ Μουμίν και πολλοί Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.
Κατά τις ομιλίες που έγιναν στις τελετές αναφέρθηκε πως η 29η Ιανουαρίου είναι η ημέρα περηφάνιας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Έγινε αναφορά στα μειονοτικά θέματα που δεν λύθηκαν ακόμη καθώς και στις πολιτικές συγκρούσεις εντός της μειονότητας. Η πρόταση που τράβηξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν του τέως βουλευτή Αχμέτ Φαίκογλου. Ο Φαίκογλου ζήτησε να κρεμαστεί ξανά η πινακίδα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Στην βραδιά προβλήθηκε τμήμα της εκπομπής του TRT της Χούλια Εμίν ¨Εμείς είμαστε εδώ¨ με θέμα τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου. Παρουσιάστηκε επίσης ένα τμήμα 4 λεπτών του ντοκιμαντέρ με τίτλο ¨29η Ιανουαρίου¨ που ετοίμασε ο φοιτητής του Τμήματος Επικοινωνιών Ουμίτ Χαλιλιμπράμ. Τονίστηκε πως το ντοκιμαντέρ θα τελειώσει κατά τον Απρίλιο
Στην εκδήλωση, παραδόθηκε από τον Αχμέτ Μέτε τιμητική πλακέτα στον επίτιμο πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής και τέως βουλευτή Ισμαήλ Ροδοπλού –ηγέτη εκείνων των ημερών- που είχε αρρωστήσει πέρσι. Ο Ροδοπλού στην ομιλία του είπε ¨Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι υποχρεωμένοι να αγαπάνε ο ένας τον άλλο. Οι μέρες του μέλλοντος θα είναι καλύτερες. Ο Θεός να φωτίζει τους ηγέτες των δύο χωρών. Ο Θεός να μη δώσει πτώση στο τουρκικό έθνος.
.
Στην εκδήλωση εν περιλήψει έγιναν οι κάτωθι ομιλίες
Αχμέτ Μέτε-Μουφτής Ξάνθης
¨Διότι ξεχνάμε πως δεν εκλεγήκαμε στους φορείς και στους συλλόγους μας για να ξεγελάμε, αλλά για να υπηρετούμε. Διότι φτάσαμε να μην μπορούμε να προχωρήσουμε χέρι-χέρι.
¨Η αφαίρεση πριν από 23 χρόνια του όρου ¨τουρκικός¨ από τους συλλόγους και το ότι έλεγαν προς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης πως ¨Δεν είναι Τούρκοι¨, είχε αποτελέσει την τελευταία σταγόνα των πιέσεων πάνω στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και εξώθησε την πιο φρόνιμη μειονότητα του κόσμου να πει πως ¨Όχι, Τούρκοι είμαστε¨. Απόψε σε αυτή τη βραδιά δεν θα κλάψω για τα παλιά. Δεν μπορώ να ξεπεράσω ‘όμως κάποια γεγονότα χωρίς να τα μνημονεύσω… Αναρωτιέμαι, είναι άραγε ανάγκη να αναφέρω πως τα σχολεία, τα βακούφια, οι μουφτίες και οι ελευθερίες έχουν αφαιρεθεί και ακόμα δεν έχουν αποδοθεί στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ; Όλες οι κινήσεις που έγιναν δεν μπόρεσαν πείσουν το ελληνικό κράτος να παραδεχτεί πως έκανε λάθος.¨
Τέλος ο Μέτε ανέφερε : ¨ Εμείς ασχολούμαστε με το αν είμαστε θρησκευτικοί ή πολιτικοί ηγέτες. Διότι εμείς ασχοληθήκαμε με το ποιος θα είναι επικεφαλής και με το ποιος θα μπορέσει να αποτελειώσει ο ένας τον άλλο. Διότι εμείς αρχίσαμε να κάνουμε επίδειξη της ισχύος μας πάνω στους ανθρώπους μας. Ξεχάσαμε ότι οι άνθρωποι μας, μας παρακολουθούνε. Διότι ξεχνάμε πως δεν εκλεχτήκαμε στους φορείς και στους συλλόγους μας για να ξεγελάμε, αλλά για να υπηρετούμε. Διότι φτάσαμε να μην μπορούμε να προχωρήσουμε χέρι-χέρι. Το αγωνιστικό πνεύμα της 29ης Ιανουαρίου 1988 έχει αποδείξει πόσο αγνό, καθαρό και ισχυρό υπήρξε. Αυτό το πνεύμα είναι ανάγκη να το αποκτήσουμε.¨
Τσετίν Μάντατζη-Βουλευτής ΠαΣοΚ Ξάνθης
¨Οι στρεβλώσεις πάνω στην χαίνουσα πληγή του εκπαιδευτικού συστήματος, ακόμα συνεχίζουν να έχουν την επίδραση τους πάνω στις νέες γενιές.¨
Ο Τσετίν Μάντατζη είπε πως η 29η Ιανουαρίου αποτέλεσε ένα σημείο καμπής για την Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης, μια μέρα που μέσω της δημοκρατικής αντίδρασης ειπώθηκε ένα στοπ στα περιστατικά που –ιδιαίτερα από τη χούντα του 1967 και εντεύθεν- στόχευαν αυξανόμενα στα θεμελιώδη ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
Ο Μάντατζη ανέφερε ¨Παρά την πρόοδο σε βασικά δικαιώματα με το πέρασμα του χρόνου, με λύπη μας βλέπουμε πως δεν μπορεί να γίνει τίποτε λόγω ανεπαρκούς πολιτικής θέλησης σε αυτά που ονομάζουμε μειονοτικά δικαιώματα. Όπως η άρνηση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας, η εκπαίδευση, η θρησκευτική ελευθερία, η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι –που το πιο χτυπητό δείγμα είναι η κατάσταση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης- οι εκλογές για τα βακούφια και για την θρησκευτική κοινότητα, καθώς και για το θέμα των θυμάτων του άρθρου 19. Ιδιαίτερα οι στρεβλώσεις πάνω στην χαίνουσα πληγή του εκπαιδευτικού συστήματος, ακόμα συνεχίζουν να έχουν την επίδραση τους πάνω στις νέες γενιές.¨
Χαλίτ Χαμπίμπογλου-Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης- (ΑΒΤΤF)
¨Πιστεύω πως όταν η μητέρα-πατρίδα μας κάνει ότι βήματα μπορεί για την μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη, είναι ανάγκη και η χώρα μας να κινητοποιηθεί λίγο.¨
¨Η ΑΒΤΤF ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου. Αν δεν γινόταν η 29η Ιανουαρίου δεν θα γινόταν και η ABTTF. Στόχος της ίδρυσης ήταν η συνεύρεση των συλλόγων και η συζήτηση των προβλημάτων. Κινητοποιήθηκαν για να ακουστούνε στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη τα προβλήματα που βίωναν και είπαν να ιδρύσουμε μια ανώτατο φορέα…
Μέσα στα 23 χρόνια που πέρασαν διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ναι διανύσαμε απόσταση. Μπορούμε να πάρουμε άδεια για τρακτέρ. Μπορούμε να κατασκευάσουμε σπίτι για τα παιδιά μας. Δηλαδή πλέον έχουμε τα πολιτικά μας δικαιώματα. Όμως όπως ανέφερε ο πρόεδρος και ο βουλευτής δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη τα βασικά μειονοτικά μας δικαιώματα. Γιατί ; Δεν γνωρίζω. Το όνομα μου είναι Χαλίτ. Είμαι μουσουλμάνος και Τούρκος, μήπως για αυτό ; Μα και εγώ είμαι Έλληνας πολίτης, και εγώ έχω ελληνικό διαβατήριο, πηγαίνω στον στρατό και πληρώνω φόρους…
Ας το ακούσουν και οι χριστιανοί γείτονες μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε μαζί και ενωμένοι. Ας είναι το όνομα μας Κώστα, ας είναι Χαλίτ…
Πιστεύω πως όταν η μητέρα-πατρίδα μας κάνει ότι βήματα μπορεί για την μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη, είναι ανάγκη και η χώρα μας να κινητοποιηθεί λίγο¨.


Και όχι μόνο...

Και βέβαια ο Γιωργάκης είναι όντως ο Έλληνας Γιέλτσιν!
Οι λεγόμενες “αγορές” των οποίων υπεραμύνεται νυχθημερόν ο κος Κώνστας του ΑΛΤΕΡ έχουν όνομα.
Το όνομα τους είναι Rothschild.
Η είδηση λέει:
Οι τράπεζες AlphaBank , η NM Rothschild & Sons LTD και η UBS Limited θα είναι οι σύμβουλοι του εικονιζόμενου υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΕΑΣ
 
Σωστά διαβάζετε “NM Rothschild & Sons LTD” ο νταβατζής της Ελλάδας απο συστάσεως της, όπως παρατηρεί ορθότατα ο Σατυρικός.
Το έργο όμως έχει και συνέχεια. Η Alpha Bank είναι η τράπεζα της SIEMENS. Όχι τώρα βέβαια, αλλα από τις χρυσές εποχές!
Η θυγατρική της Alpha Bank, η ABC factors είναι η εταιρεία που έκανε “factoring” τα τιμολόγια της Siemens ως προς την CIVITAS! Δείτε τι γράφαμε στις 10/6:
Απίστευτη παρέα. Ποιός είπε ότι οι Ελληνάρες δεν είναι ομαδικοί;
Μιλάμε βέβαια για τον υιό του Χρήστου Θεοδωρίδη (ο οποίος δυστυχώς έχει πρόβλημα υγείας, είναι αδύνατον να καταθέσει και του ευχόμαστε περαστικά). Ο Αρτέμιος Θεοδωρίδης φάνηκε από την κατάθεση του στην εξεταστική ότι γνωρίζει πολλά και ίσως έχει ακόμα περισσότερα να συνεισφέρει. Ο Χρ. Θεοδωρίδης άλλωστε, φέρεται να είναι αποδέκτης και του ποσού των 880.000 δολαρίων από την εταιρεία SANDYBURY, η οποία είχε αναλάβει τη διοχέτευση ποσών για χρηματισμό από τη SIEMENS. Ο Χρήστος Θεοδωρίδης φέρεται να βρίσκεται πίσω και από το λογαριασμό 88167960 W της UBS στην Ελβετία, με τον κωδικό ACROPOLIS.
Ρωτήσαμε λοιπόν τον Πάνο Καμμένο, βουλευτή και μέλος της εξεταστικής, πως μπορεί να ένας τέτοιος σημαντικός μάρτυρας να μένει εκτός διαδικασίας. Μας απήντησε συβιλλικά: Προηγείται η εξέταση του κυρίου Φλέσσα καθώς και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό, στην Κύπρο, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προκειμένου να συμπληρώσουμε κάποια στοιχεία…
Εκεί όμως που (ξανα) κοιτάζαμε τα περιβόητα τιμολόγια της Civitas προς τη Siemens, εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, μας τράβηξε την προσοχή μία σφραγίδα.

Δείτε με προσοχή εδώ


Κάποια στιγμή θα βρούν τον μάστορά τους...


Η αμερικανική υπηρεσία Ανάπτυξης (USAID) σχεδίαζε να προσφέρει 66,5 εκατομμύρια δολάρια το 2008 και 75 εκατ. δολάρια το 2009, σε προγράμματα για την αιγυπτιακή δημοκρατία και χρηστής διακυβέρνησης, σύμφωνα με σημείωμα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο, που φέρει ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2007.

«Ο πρόεδρος Μουμπάρακ είναι επιφυλακτικός σχετικά με το ρόλο των ΗΠΑ, στην προώθηση της δημοκρατίας» αναφέρεται...
σε μια αμερικανική διπλωματική διακοίνωση της 9ης Οκτωβρίου 2007.

» Τα αμερικανικά κυβερνητικά προγράμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν δημοκρατικούς θεσμούς και υποστηρίζουν τις φωνές που ευνοούν την πολιτική αλλαγή στην Αίγυπτο», σημειώνεται επιπρόσθετα, στην διπλωματική διακοίνωση.

Σύμφωνα, επίσης, με την νορβηγική εφημερίδα ‘Aftenposten’, οι ΗΠΑ έχουν συνεισφέρει άμεσα στην «ανάπτυξη των δυνάμεων που αντιτίθενται στον Πρόεδρο Μουμπάρακ».

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας, Φαούζα Αμπουλνάγκα, είχε ζητήσει από την Αμερικανική υπηρεσία Ανάπτυξης να σταματήσει να χρηματοδοτεί τους δέκα αιγυπτιακούς οργανισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν νόμιμα καταχωρημένοι στο αιγυπτιακό κράτος.

Τίτλος: «WikiLeaks: Opozantii lui Mubarak, finantati de SUA»

Δημοσιεύθηκε: Roman Antena 1, 30.1.2011
ΠΗΓΗ


Τι ρόλο παίζουν οι τούρκοι και στα Δωδεκάνησα;

Η τουρκική Ziraat Bank ψάχνει στέγη και υπαλλήλους για υποκαταστήματα σε Ρόδο και Κω.


ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3% ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙ 12% ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
Μια νέα τράπεζα έρχεται να προστεθεί στο οικονομικό τοπίο της Δωδεκανήσου και μάλιστα με πρόθεση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις χρηματοδοτήσεις προσώπων και επιχειρήσεων. Ωστόσο, δεν πρόκειται για οποιαδήποτε τράπεζα, αλλά για την Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας «Ziraat Bank» η διοίκηση της οποίας ήδη έχει αποφασίσει την ίδρυση και λειτουργία δύο υποκαταστημάτων της σε Ρόδο και Κω.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», εκπρόσωποι της Ziraat Bank έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τόσο τη Ρόδο, όσο και την Κω προκειμένου να βρουν τους κατάλληλους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα δύο υποκαταστήματα. Μάλιστα οι ίδιοι έχουν συνομιλήσει με γνωστούς επιχειρηματίες στους οποίους ανέλυσαν το πλάνο δράσης του χρηματοπιστωτικού τους ιδρύματος.

Η παρουσία της Ziraat Bank στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει από το έτος 2008 χρονιά κατά την οποία προχώρησε στην ίδρυση υποκαταστημάτων σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη. Όπως έγινε, δε, γνωστό, μέσα σε τέσσερις μήνες λειτουργίας της συγκεκριμένης τράπεζας στην Κομοτηνή (Φεβρουάριος 2009 έως Μάιος 2009) ανοίχθηκαν περίπου 2000 λογαριασμοί με συνολικές καταθέσεις που υπερέβησαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
ΘΕΛΕΙ Ν' ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΗΣ
Οικονομικοί παράγοντες της χώρας ομιλούν ευθέως για επεκτατικά σχέδια της Ziraat καθώς η τελευταία ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος), όπως και ορισμένες άλλες μικρότερες θυγατρικές εταιρείες της ΑΤΕ.
Για τη Ρόδο και την Κω ο στόχος της Ziraat Bank είναι να προχωρήσει στην ίδρυση των δύο υποκαταστημάτων της εντός του έτους. Μάλιστα, θα προσληφθούν υπάλληλοι από τα δυο νησιά προκειμένου να στελεχώσουν τις διάφορες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν.
Στελέχη τραπεζικών υποκαταστημάτων ομιλώντας προς τη «Δημοκρατική» εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως «η εν λόγω τράπεζα θα ξεκινήσει με χαμηλά επιτόκια δανεισμού προκειμένου να πάρει αμέσως ένα σημαντικό κομμάτι από την τοπική αγορά και ακολούθως θα επαναδιαμορφώσει τα επιτόκιά της σε υψηλότερα επίπεδα». Η εκτίμηση αυτή των τραπεζικών στελεχών στηρίζεται στην πρακτική που ακολουθεί η Ziraat Bank σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και με δεδομένη την τεράστια έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει, η τουρκική τράπεζα απέκτησε αμέσως πελάτες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της απαίτησης επιτοκίου μόλις 3% ανά έτος για καταναλωτικά δάνεια ιδιωτών (χωρίς εγγυήσεις), τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες αξιώνουν επιτόκιο 12% έως 16% και με εγγύηση τρίτου προσώπου ή ακινήτου.
Προφανώς, η έναρξη λειτουργίας μας τέτοιας τράπεζας σε Ρόδο και Κω σίγουρα θα εγείρει πλήθος αναλύσεων και εκτιμήσεων περί οικονομικής εισβολής της γείτονος προς τα νησιά μας, ωστόσο προτού τεθούν τέτοιου είδους προβληματισμοί, θα πρέπει οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να απαντήσουν σ' ένα πιο κρίσιμο ερώτημα: Πώς μπορεί μια τουρκική τράπεζα να υποθηκεύσει ένα ακίνητο σε Ρόδο και Κω (και συνεπώς να το διεκδικήσει σε περίπτωση κωλύματος του δανειολήπτη), τη στιγμή που για τη μεταβίβαση ακινήτου της Ελληνικής παραμεθορίου (αρχιπέλαγος Αιγαίου) προς αλλοδαπό που βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης απαιτείται άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Εκτός βέβαια κι αν κρυφίως έχει αρθεί η συγκεκριμένη διάταξη προς ικανοποίηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
TO BHMA TΗΣ ΚΩ





Στο βιβλίο του Ηλιάδη «Το απόρρητο Ημερολόγιο της ΚΥΠ για την Κύπρο», (Εκδόσεις Ι. Σιδέρη, 2007) παρετίθετο αυτούσιο ένα σημείωμα της ΚΥΠ με ημερομηνία 7 -9-1959, όπου απεκαλύπτετο ότι η Ziraat Bankasi ανέλαβε την χρηματοδότηση της Τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας που είχαν συστήσει οι Τουρκοκύπριοι, η οποία και αυτή, σύμφωνα με παλαιά στελέχη της ΚΥΠ, ήταν φωλιά Τούρκων πρακτόρων.
 Τώρα ο Μ.Η. βασισμένος σε αξιόπιστες κουρδικές πηγές μιλά για μια πολύ πιο σκοτεινή δραστηριότητα αυτής της τουρκικής κρατικής τράπεζας και συγκεκριμένα για άμεση εμπλοκή της σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στο Ιράκ.
Σε άρθρο της πάντοτε καλά πληροφορημένης, περί τα τουρκικά, κουρδικής εφημερίδας Ozgur Politika της 16ης Οκτωβρίου 2006, με τίτλο «Αυτή δεν είναι Τράπεζα, είναι Επιχειρησιακή Βάση της ΜΙΤ», αναφέρεται ότι το υποκατάστημα της τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη παίζει τον ρόλο επιχειρησιακής βάσεως της ΜΙΤ στο Ιράκ και ότι οι πληροφορίες από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλες πηγές διαβιβάζονται κρυπτογραφημένες στην Άγκυρα, μέσω του ειδικού τεχνικού εξοπλισμού ασφαλούς επικοινωνίας που έχει εγκατασταθεί στην τράπεζα.
Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Azadiya Welat, που εκδίδεται στο Ντιαρμπακίρ της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υποκατάστημα της Τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ιράκ και της εφημερίδας Al Ceride, στην συνοικία Al Weziriya και τονίζεται ότι η τράπεζα αποτελεί εξ ολοκλήρου κάλυμμα για τη δράση της ΜΙΤ και των πρακτόρων της στην περιοχή. Οι υποτιθέμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στην Ζιραάτ, στην ουσία είναι όλοι επαγγελματίες πράκτορες και στελέχη της ΜΙΤ. Μάλιστα αποκάλυψε τα ονόματα ορισμένων από το «τραπεζικό» προσωπικό της Ziraat στη Βαγδάτη, μεταξύ των οποίων και του Aysur C., που είναι αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κι εμφανίζεται ως διευθυντής της Τράπεζας.


Τι προσδοκίες έχει ο Χατζημ......ς;

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ


Εφ. Μπιρλίκ 2-2-2011.
Χατζηοσμάν : Αρχίζουμε τις εργασίες από την Δευτέρα.

Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου


Εξ' ιδίων τα βέλη...

Του Στάθη.

Απορώ πώς «μέθυσε με τ’ αθάνατο κρασί του ’21» ο κ. Βερέμης, αφού -σύμφωνα με νεώτερες αναστοχαστικές έρευνες- ήταν λεμονάδα!..

Επίσης, αφού από τους τέσσερις σκοτεινούς αιώνες της τουρκικής κατοχής, οι πρώτοι τρεις ήταν τόσο φωτεινοί, γιατί πήγαιναν οι γκιαούρηδες ρωμιοί, βλάχοι, αρβανίτες και γραικοί από εξέγερση σε εξέγερση κι από σηκωμό σε επανάσταση; Λεμονάδες πίνανε κι αγριεύονταν;

Από τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη στη «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου.

Συγκοινωνούντα δοχεία! (όχι θερινής νυκτός! αλλά άγριας τοιαύτης και μακράς. Οπως η νύχτα των σκοτεινών αιώνων της Τουρκοκρατίας και της Ενετοκρατίας στην Ελλάδα).

Πάντως μικρό το κακό! Η (ως φαίνεται, κατά λάθος) σκλαβιά του Γένους στην (πολυπολιτισμική Οθωμανική Αυτοκρατορία) αποτυπώνεται στη φιλόδοξη ιστορική παραγωγή του ΣΚΑΪ, «1821», με όλη την επιστημονική ενάργεια που διαθέτουν οι δημοφιλέστατες άλλωστε στους Ελληνες τούρκικες σαπουνόπερες.

Αχ τζάνουμ, βάι-βάι, όπως στα σεβντά μελό τώρα, έτσι και στην Τουρκιά τότε, πήγαιναν οι μικτοί γάμοι σύννεφο – έπαιρνε ο φτωχός ρωμιός την κόρη του Πασά γυναίκα, κάνανε κι έναν – δυο γενίτσαρους, να το και το παιδομάζωμα. Εχουν γράψει για αυτά σπουδαίοι ιστορικοί, ο Φίνλεϋ, ο Κόκκινος και κυρίως ο Χομπσμπάουμ, όταν έβλεπε στον ξεριζωμό των Ελλήνων απ’ τη Μικρασία το «τέλος 3.000 χρόνων αδιάσπαστης ιστορίας του Ελληνισμού στην Ανατολία».

Οχι – όχι! μια χαρά τα λέει ο ΣΚΑΪ για τους Οθωμανούς τότε (και ο Economist, που είχε ένθετο χθες η «Καθημερινή» για τους νεο-Οθωμανούς σήμερα).

Κολίγοι δούλευαν τότε οι ρωμιοί στους κοτζαμπάσηδες (χριστιανούς) και τους αγάδες (μουσουλμάνους), για ένα πιάτο φαΐ, κολίγοι δουλεύουν και σήμερα ορισμένοι στον «Ομιλο Αλαφούζου», αν κρίνουμε από το εκκαθαριστικό που έλαβαν κάποιοι συνάδελφοι εκεί ύψους 215 ευρώ μηναίως – όχι, Δαίμων δεν είναι λάθος! 215 ευρώ τον μήνα.

Διότι ο πρωτοπόρος στα εργασιακά αυτός όμιλος (στον οποίον, ειρήσθω εν παρόδω, εργάζεται πλήθος εκλεκτών συναδέλφων και φίλων) εκτός από τις επιχειρησιακές συμβάσεις έχει βάλει μπροστά και την εκ περιτροπής εργασία

κολίγοι τότε (επί Οθωμανών), ραγιάδες σήμερα (επί Νεοφιλελεύθερων).

Ευτυχώς όμως π0υ τότε τουλάχιστον μαθαίνανε τα παιδιά γράμματα. Οχι σε «κρυφά σχολειά» κι άλλες «αφηγήσεις», αλλά στα φανερά, στα σχολειά εκείνα για τα οποία ξελαρυγγιάστηκε ο Κοσμάς ο Αιτωλός (κατά λάθος παπάς κι αυτός) ότι πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους οι Ελληνες (οι ποιοι;), ώσπου αποκεφαλίσθηκε (για να πάψει να ξελαρυγγιάζεται)

σε μιαν ατυχή στιγμή της λαμπράς Οθωμανικής Διοικήσεως Ιωαννίνων Αρτας και περιχώρων, τον 17ον αιώνα.

Αλλά, εγείρεται το ερώτημα: πώς ο Πατροκοσμάς γνώριζε το 1640 ότι είναι Ελληνας, αφού η κυρία Πόπη Διαμαντάκου μάς διαβεβαίωσε χθες στην τηλεκριτική της για το «1821» του ΣΚΑΪ, ότι το «Ελληνικόν έθνος γεννήθηκε το 1821»!

Τόμπολα -και τζάμπα το έφαγε το κεφάλι του (γδαρμένο και πολυπολιτισμικά παλουκωμένο) ο Πατροκοσμάς για μια χαζή ιδέα, ότι ήταν ρωμιός κι ότι τα ρωμιόπουλα έπρεπε να μαθαίνουν ελληνικά.

Ελληνικά ίσως όχι τόσον καλά, όσον του κ. Παπαχελά ο οποίος στη νεκρολογία του για τον αείμνηστον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο («Καθημερινή» 26-1-2011) δήλωνε ότι «οφείλει (σ.σ. ο νεκρός) να γίνει θετικό πρότυπο»…

Οπως και να ‘χει, ίσως τώρα, έστω και αργά, να καταλαβαίνουν ορισμένοι τι έκανε νιάου νιάου στα κεραμίδια, όταν η υφιστάμενη της κυρίας Γιαννάκου κυρία Ρεπούση έγραφε για «συνωστισμούς», ή όταν χορηγούσε ο κ. Σόρος πολιτικώς ορθές ιστορικές αφηγήσεις – με ευρώ τις χορηγούσε

κι όποιος τα πήρε να βγει να το πει,

όπως με ευρωλιροδολάρια χορηγήθηκαν και ορισμένοι υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν- ένα Μνημόνιο κι αυτό Συνεκμετάλλευσης της Κύπρου απ’ τους πάντες εκτός απ’ τον λαό της, Τούρκους κι Ελληνες…

Ελευθεροτυπία


Θα ξαναπάμε για εκλογές;

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το νόμο 3838/2010 που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές σε μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας.

Έτσι, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέπεμψε το ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Κατά συνέπεια οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 «είναι ανίσχυρες» ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος, προσθέτει το ΣτΕ

Ακόμη, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων των ΟΤΑ έχουν «καθαρά πολιτικό χαρακτήρα εν όψει των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι οργανισμοί αυτοί, αλλά και διότι η εκλογή αυτή ανάγεται στην πολιτική ζωή της χώρας γενικώς».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουμένης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της “νόμιμης διαμονής” έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές «εξαιρετικές» διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».

Σε άλλο σημείο της απόφασης οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο Έλληνας νομοθέτης εναρμονιζόμενος προς τις συνταγματικές επιταγές, «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο, κατ΄ αρχήν, στο σταθερό κριτήριο του “δικαίου του αίματος” (ius sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις – συνεχίζει η απόφαση του ΣτΕ – το Σύνταγμα διαχρονικά περιέλαβε διατάξεις οι οποίες «καθιέρωσαν την πολιτογράφηση ενηλίκων (συμπλήρωση του 21ου έτους) αλλοδαπών αλλογενών, δηλαδή την βάσει ειδικής διαδικασίας και κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου απονομή της ιθαγένειας με εξατομικευμένη κρίση συλλογικού οργάνου της διοικήσεως που διαγιγνώσκει την συνδρομή ορισμένων ουσιαστικών προϋποθέσεων».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο Ν. 3838/2010 εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Όμως η «πολιτογράφηση αυτή γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος “νόμιμης” διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής αποφάσης έχει ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμυ η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 (Δήμος Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More