3.2.11

Πάντως μέχρι τώρα οι ηγέτες που ανήκουν στην σοσιαλιστική Διεθνή έχουν το πρόβλημα...

Μετά τη Τυνησία, την Αλβανία και την Αίγυπτο ποια χώρα έχει σειρά;

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για τα Αραβικά κράτη. Ξεκίνησε η Τυνησία, ακολουθεί η Αίγυπτος και κανείς δεν θα πέσει από τα σύννεφα αν στη λίστα των εξεγερμένων προστεθεί και άλλη χώρα. Παράλληλα αντίστοιχες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τα γνωστά αποτελέσματα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αλβανία.
Καζάνει που βράζει ο πλανήτης. Στημένο από κάποιους το όλο σκηνικό ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο; ή κάποιοι απλώς εγείρονται μιας και δεν πάει άλλο; Κοντή γιορτή που λέει και ο λαός, την ώρα που ο φόβος γενικότερων αναταραχών στις χώρες που βρέχει η θάλασσα της Μεσογείου είναι υπαρκτός.

Το ερώτημα που πιθανόν που πλανάται, για το πόσο έτοιμη είναι η χώρα μας να αντιμετωπίσει κακόβουλες εξεγέρσεις, όχι απαραίτητα ελληνικές στο εσωτερικό της χώρας, δεν μπορεί να πλανηθεί και για πολύ μιας και ο τρόπος αντιμετώπισης του πρόσφατου παραδείγματος με τη κατάληψη της Νομικής, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Για κάποιους τα γεγονότα ίσως πάρουν μορφή καταιγίδας που θα είναι δύσκολο ακόμη και να τα καταγράψει κανείς. Εύχομαι να μην έχουν δίκιο.
Geopolitics & Daily News


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More