15.6.10

Και εθνικιστές είμαστε και ότι άλλο θέλουν....

Γνώθι σαθρόν: Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή, ρατσιστή, οπισθοδρομικό;...‏

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν επί Σημίτη κάθε λέξη που άρχιζε από -εθν… και -ελλ… έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον “εκσυγχρονισμό”.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ’ αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε “εκπαίδευση”; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για …επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την “ελεύθερη αγορά”; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους …κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;

Κατάλαβες τώρα τι σημαίνουν για ‘κείνους “επενδύσεις”; Με δημόσιο χρήμα, σε δημόσιο χώρο, με κρατικές επιδοτήσεις φτιάχνουν έργα που σε βάζουν να τα πληρώνεις για τρεις ζωές σ΄αυτούς που το παίζουν εργολάβοι. Τους έφτιαξες καινούριο αεροδρόμιο ενώ είχες, τους χάρισες και τον εθνικό σου αερομεταφορέα επειδή ήταν “μορφονιοί” και ‘ξέραν καλύτερα να στήνουν σιδεριές και να στρώνουν άσφαλτο από τη ΜΟΜΑ.

Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε “όμορφο’ που παριστάνει τον εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα” με ειδικότητα στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά; Δεν θέλουν άλλους Έλληνες. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη. Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και ο ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Θυμηθήτε το, κάνουν γενοκτονία και το ξέρουν.


Κανείς δεν ξέρει...


Οκτώ φορές υψηλότερο το πραγματικό χρέος της Ελλάδας; «Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας ξεπερνούν κάθε φαντασία»

«Το πραγματικό χρέος της Ελλάδας», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, η οποία επικαλείται οικονομική μελέτη για λογαριασμό του Ιδρύματος Marktwirtschaft.

«Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας ξεπερνούν κάθε φαντασία», είναι ο υπότιτλος του δημοσιεύματος. «Το πραγματικό μέγεθος του ελληνικού χρέους είναι πολύ πιο δυσθεώρητο από ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα».




Ο καθηγητής Μπερντ Ραφελχύσεν που διενήργησε την έρευνα μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι «το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος καραδοκεί κάτω από την επιφάνεια του νερού", επισημαίνει και υπενθυμίζει ότι πέραν του δημοσίου χρέους που ανέρχεται στο 115% του ΑΕΠ, η Ελλάδα έχει και άλλες υποχρεώσεις. Για να παρουσιάσει τις υποχρεώσεις αυτές ο Γερμανός καθηγητής έβαλε στο μικροσκόπιο τα μελλοντικά βάρη που είναι κρυμμένα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στη δημόσια διοίκηση. «Αυτό το χρέος φτάνει στο 717% του ΑΕΠ», λέει ο κ. Μπερντ Ραφελχύσεν, διευκρινίζοντας ότι «το λανθάνον χρέος περιλαμβάνει αξιώσεις παροχών, οι οποίες θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και για τις οποίες το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει αποθεματικό». Ο Γερμανός οικονομολόγος συντάσσει εδώ και χρόνια τον λεγόμενο «ισολογισμό των γενεών» για λογαριασμό της Γερμανίας, όπου και αναδεικνύει τη συνολική επιβάρυνση του χρέους. «Και στην περίπτωση της Γερμανίας το πραγματικό δημόσιο χρέος είναι μεγαλύτερο από το ονομαστικό».

Ο οικονομολόγος συνέκρινε το πραγματικό χρέος των δύο χωρών με βάση τα στοιχεία του 2007. Τότε το ονομαστικό χρέος της Ελλάδας ανερχόταν στο 91% του ΑΕΠ, ενώ το λανθάνον χρέος ήταν οκτώ φορές υψηλότερο και άγγιζε το 712%.
Ο Γερμανός καθηγητής εντοπίζει την αιτία της τεράστιας αυτής απόκλισης στο υπερτροφικό κοινωνικό κράτος της Ελλάδας και στο ότι «τα τελευταία χρόνια η Αθήνα δεν έκανε απολύτως τίποτε για να περιορίσει το χρέος της. Ενδεικτικά: το 2007 το γερμανικό δημόσιο χρέος ήταν στο 65% του ΑΕΠ και το λανθάνον ήταν τριπλάσιο».
Έτσι ο κ. Μπερντ Ραφελχύσεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η Αθήνα θα πρέπει να εξυγιάνει τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης», αναγνωρίζοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει νέες ταραχές στη χώρα μας.
«Αδύνατη η εξυγίανση χωρίς αναδιάρθρωση των χρεών»
Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung σε σημερινό της δημοσίευμα αμφισβητεί ότι η Ελλάδα θα καταφέρει με τις περικοπές να περιορίσει το χρέος της και να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της. Ο αρθρογράφος, αφού αναφέρει διεξοδικά τα μέτρα που ελήφθησαν, παρατηρεί: «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές δημοσιονομικό άλμα, ενώ ελλοχεύει ταυτόχρονα ο κίνδυνος σοβαρών κοινωνικών ταραχών. Ήδη έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για τη επάρκεια των μέτρων που ψηφίστηκαν από την ελληνική βουλή τον Μάιο. Τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλότερα από όσα είχαν υπολογισθεί. Πολλοί καλούν τώρα την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ανάπτυξη, διότι η ύφεση θα πνίξει την οικονομία. Αλλά και η αντίδραση των αγορών επιβεβαιώνει πλήρως ότι ουδείς πιστεύει πλέον πως θα επιτευχθεί η εξυγίανση χωρίς αναδιάρθρωση των χρεών, δηλαδή χωρίς να χάσουν οι πιστωτές μέρος των χρημάτων τους.»
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5682024,00.html


Θα γεμίσουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία από αλλοδαπούς...



1.000.000 ανασφάλιστοι αλλοδαποί στο ΕΣΥ

Πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ, 424) αποκτούν όλοι οι πολίτες, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και την βαρύτητα του περιστατικού καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπʼ όψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1830678
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς, σχολίασε ως εξής την ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου
« Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρότι έχει βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν σώζεται από έκτακτα μέτρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς, η κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει το πρόβλημα της σώρευσης χρεών των νοσοκομείων.
Οι βασικές αιτίες που δημιουργούνται οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις από τα νοσοκομεία προς τους προμηθευτές είναι:
α) Το 40% των υποχρεώσεων αφορούν χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα νοσοκομεία, που οφείλονται στη μη εξόφληση των νοσηλειών των ασφαλισμένων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας του κλάδου περίθαλψης των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
β) Η χρέωση των πράξεων και των νοσηλείων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τα νοσοκομεία είναι σε τιμές καθηλωμένες από το 1992.
γ) Οι τιμές των υλικών είναι αυξημένες, διότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία.
δ) Το Ελληνικό κράτος παρέχει ιατρική περίθαλψη σε 1.000.000 ανασφάλιστους αλλοδαπούς και σε 200.000 ‘Έλληνες πολίτες καλυπτόμενους από την Πρόνοια χωρίς τα νοσοκομεία να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τις υπηρεσίες τους.
Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς σε πόσο λάθος κατεύθυνση είναι καλοπροαίρετη η κινητοποίηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διότι το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να μεταφερθεί το χρέος στα στρατιωτικά νοσοκομεία».


Η συνταγή επαναλαμβάνεται....

Υποψίες επανάληψης του φαινομένου δημιουργικής λογιστικής


Η οικονομία άρχισε να τρώει τις σάρκες της

"Ξεκάθαρο είναι ότι η με αυτή τη μέθοδο μείωση των ελλειμμάτων, παραπέμπει στις εποχές της δημιουργικής λογιστικής. Δεν οφείλεται στην αλλαγή των δομών της οικονομίας..."

Του Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλου

Aνοιχτές φαίνεται να αντικρίζει τις πύλες της κόλασης η ελληνική οικονομία, η οποία συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς.Επιβαρυντικός είναι ο ρόλος ατυχών πολιτικών παρεμβάσεων, που στοχεύουν στην επιχειρηματικότητα και στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών. Δηλαδή στους μοναδικούς μοχλούς, που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Τον Απρίλιο του 2010 η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 5,1%, αποτελεί δε προάγγελο της γενικότερης ύφεσης που ενσκήπτει στην οικονομία.

Η Ελλάδα κατέγραψε τον Μάιο αύξηση του πληθωρισμού 5,4%, που τη μεταφέρει στη ζώνη υψηλού κινδύνου. Η απογείωση του πληθωρισμού (στα επίπεδα του 1997) με αρνητική ανάπτυξη, σημαίνει ότι η οικονομία τρώει τις σάρκες της, γεγονός το οποίο σύντομα θα μεταφραστεί σε νέα μείωση της ανάπτυξης και σε αύξηση της ανεργίας. Πρόσφατα στη Βουλή ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών και παρέπεμψε στη συγκράτησή τους μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών.


Όλοι δουλεύουν για την ιδιωτική υγεία...

Ώρα μηδέν στην υγεία! - Τι συμβαίνει με τα δημόσια νοσοκομεία

Σε περισσότερα απο 150 νοσοκομεία της χώρας η κατάσταση χαρακτηρίζεται εφιαλτική λόγω του εμπάργκο διαρκείας των προμηθευτών ιατρικών υλικών στους οποίους το κράτος οφείλει περισσότερα απο 5 δισ. ευρώ.

Στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Αγία Όλγα και Πανμακάριστος δεν υπάρχουν σύριγγες επίδεσμοι και διαθερμίες χειρουργείων που απαιτούνται για να να καυτηριάζονται οι τομές και να σταματά η αιμορραγία κατα τη διάρκεια των χειρουργείων....


Πρόβλημα υπάρχει και στις αιμοκαθάρσεις. Στο Αττικό έχουν ακόμα για δύο ημέρες υλικό για αιμοκαθάρσεις ενώ και στο Τζάνειο τελειώνουν.

Στον Ευαγγελισμό υπάρχει έλλειψη από ασκούς αναρρόφησης με αποτέλεσμα να "στάζουν οι εκκρίσεις των διασωληνεμένων".

Στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού Ιωαννίνων υπάρχει έλλειψη στο λίθιο με αποτέλεσμα να απορυθμίζονται οι ασθενείς. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φθηνό φάρμακο. Ωστόσο πλέον δεν υπάρχει.

Ο πρόεδρος των νεφροπαθών Γ. Καστρινάκης σταμάτησε από σήμερα την αποχή από την αιμοκάθαρση ύστερα από τις δεσμεύσεις του Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Γ. Πολύζου πως θα βρεθεί άμεσα λύση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημήτρης Βαρνάβας μιλώντας στο MEGA ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα. Σε διαφορετική περίπτωση- όπως είπε- θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Σε νοσοκομεία όλης της χώρας χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης υλικών , και δεν γίνονται αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Προμηθευτών Νοσοκομειακών Υλικών Θεόδωρους Δουρμουσόγλου είπε ότι "εμείς δεν κάνουμε εκβιασμό ούτε εμπάργκο. Απλά έχουμε στερέψει. Δεν έχουμε χρήματα πλέον για να εισάγουμε προϊόντα.".

Απο τη μια λοιπόν το υπουργείο δεν πληρώνει τα χρωστούμενα και απο την άλλη οι προμηθευτές αρνούνται να στείλουν υλικά στα νοσοκομεία. Και στη μέση βρίσκονται οι ασθενείς...

Το ανύπαρκτο κράτος σε όλο του το ΜΕΓΑΛΕΙΟ


Πάλι στη μέση ο κ. Ρόντος ο φίλος.....

Ξεκινά η συνεκμετάλλευση των πετρελαίων με τους τούρκους!


Ρόντος
Κρυφή διπλωματία κάνει το ΠΑΣΟΚ με τον Άλεξ Ρόντος στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.
Πιο ενδιαφέρουσα ήταν η αποστολή του στην Τουρκία, όπου είχε επαφές με τον υπουργό Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς. Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους, αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η προετοιμασία για κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, στο τετράγωνο που σχηματίζουν ο Αθως, ο Αϊ-Στράτης, η Σκύρος και οι Καλόγεροι.
Για τα κοιτάσματα στην περιοχή που θεωρούνται εκμεταλλεύσιμα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν στο κοινό σχήμα. Το ζήτημα, όμως, είναι πιο πολύπλοκο, καθώς άπτεται του συνόλου των ελληνοτουρκικών διαφορών, οι οποίες ξεκινούν από την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα. Στο πλαίσιο της νέας προσέγγισης με τη γείτονα, εκτιμάται ότι το δέλεαρ της συνεκμετάλλευσης με οικονομικά ωφελήματα, σε εποχή οικονομικής κρίσης μάλιστα, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης λόγω της αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Πάντως, η Τουρκία ακολουθεί πολιτική μεγάλης δύναμης και δεν δείχνει ιδιαίτερη ζέση να προωθήσει το θέμα και, κυρίως, να κάνει εκπτώσεις από τις διεκδικήσεις της, παρόλο που παραμένουν ανοιχτά αρκετά ζητήματα.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ο 56χρονος γεννημένος στην Τανζανία κ. Αλεξ Ρόντος μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου επέστρεψε στην... ενεργό δράση με απόφαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου και έπιασε δουλειά στα παλιά του λημέρια στα Βαλκάνια.
«Αυτός που έριξε τον Μιλόσεβιτς»
Ο κ. Ρόντος λέει με υπερηφάνεια ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της αλλαγής πολιτικής της Ελλάδας στο Γιουγκοσλαβικό και ότι συνέβαλε στην πτώση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Είχε συνεργαστεί με τον δολοφονηθέντα πρώην πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς, ενώ δεν διατηρούσε και τις καλύτερες των σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Σε παλαιότερη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κόλιν Πάουελ, ο υπεύθυνος για τα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Φρίντμαν είχε πει για τον κ. Ρόντο, που ήταν παρών: «Υπουργέ, είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια και αυτός που έριξε τον Μιλόσεβιτς». Ο κ. Ρόντος είχε από παλιά ανάμιξη και στα Σκόπια και είχε βοηθήσει να πειστούν οι Αμερικανοί να μην αναγνωρίσουν το κράτος ως Μακεδονία, προκειμένου να μη φθαρεί ο κ. Παπανδρέου, που μόλις είχε αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του 2004.
Στο πλαίσιο της πρόσφατης αποστολής του είχε συναντήσεις με παράγοντες της σκοπιανής ηγεσίας, με σκοπό να βρεθεί συμβιβαστική λύση για το θέμα της ονομασίας. Στην Αλβανία συζήτησε τη συμφωνία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που είχε υπογραφεί με την Ελλάδα, για την οποία η αλβανική κυβέρνηση έκανε πίσω μετά την παρέμβαση της Τουρκίας.
Πηγή: πρώτο θέμα, Κυριακή 13/6/2010


Που φτάσαμε.....

Καημένη Ελλάδα, μας δίνουν και τα Σκόπια συμβουλές.
Η ΠΓΔΜ είναι σήμερα η πιο φτωχή χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η οικονομική κατάσταση στα Σκόπια φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ενώ η κοινωνία απαξιώνεται καθημερινά και η διαφθορά και η εγκληματικότητα αυξάνονται ραγδαία. Με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα €330, οι κάτοικοι δε μπορούν να καλύψουν ούτε τα πιο βασικά τους έξοδα διαμονής και διατροφής, παρά το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες παρέχονται σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές.

Την ώρα που η φτώχεια χτυπάει κόκκινα, η εγκληματικότητα και η διαφθορά φαντάζουν ως η μόνη διέξοδος επιβίωσης. Από τις παράνομες εισαγωγές προϊόντων στα ανεξέλεγκτα τελωνεία, το λαθρεμπόριο, την παράνομη μεταφορά μεταναστών, την πληρωμένη εκτέλεση «έργων» και το εμπόριο όπλων, μέχρι την εξώθηση νεαρών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών στην πορνεία, κάτω από τα μύτη της σκοπιανής αστυνομίας.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ φαίνονται ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν το κύμα οργανωμένου εγκλήματος που συνεχώς αυξάνεται στο κρατίδιο ενώ η οικονομία φθίνει μέρα με τη μέρα, οι πολίτες γίνονται φτωχότεροι, οι επιχειρηματικοί κλάδοι συρρικνώνονται και πολλά επαγγέλματα αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, ακόμη κι αυτό της πορνείας.

Όπως πρόσφατα αναφέρθηκε στη σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέστ’ και δημοσιεύτηκε στο Blog “Άρθρα και Σκέψεις” Οι εργαζόμενες στις υπηρεσίες παροχής σεξ μόλις που επιβιώνουν, νεαρές κοπέλες δηλώνουν ότι ο κύκλος εργασιών τους έχει πέσει σημαντικά, ενώ αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από τις αδήλωτες ιερόδουλες πολυτελείας που έχουν στέκι τα μπαρ, τα καζίνο και τα ξενοδοχεία, τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους υγείας αλλά και ασφάλειας που διατρέχουν οι «πελάτες» από αυτές.

Και η κυβέρνηση του κρατιδίου τι κάνει? Ετοιμάζει εθνική γιορτή για τον Μέγα Αλέξανδρο και συμβουλεύει την Ελλάδα πώς να γίνει καλύτερο μέλος της ΕΕ. Καημένη Ελλάδα, μας δίνουν και τα Σκόπια συμβουλές…


Η Μακεδονία είναι Ελληνική οτι και να κάνουν!!

Όχι στην ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» για το νέο κράτος της Κεντροβαλκανικής Δημοκρατίας, βορείως της Ελλάδας

Συνεχίζονται οι ψυχολογικές επιχειρήσεις των Αμερικανών και Ευρωπαίων για να σπάσει το ηθικό των Ελλήνων και να αποδεχτούν οποιαδήποτε λύση του «Μακεδονικού ζητήματος» σαν λύτρωση.
Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, μόλις επτά ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μπορεί να παρθούν οριστικές αποφάσεις, εμφανίζεται πρωτοσέλιδο άρθρο έγκριτης εφημερίδας πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινάει με την ασαφή φράση: «Κοντά σε συμφωνία στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” βρίσκονται Ελλάδα και ΠΓΔΜ…». Επίσης αναφέρει ότι «Η συγκεκριμένη ονομασία καλύπτει την Ελληνική απαίτηση…» χωρίς να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ονομασία βαπτίζει “Μακεδόνες” τους Σλάβους της ΠΓΔΜ και ενισχύει τις εδαφικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών εις βάρος της Ελλάδος.
Εμείς, ως Μακεδόνες που σεβόμαστε την Ελληνική πολιτιστική μας κληρονομιά, δηλώνουμε προς τους λίγους ενδοτικούς Έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την παραχώρηση του ονόματός μας στους Σλάβους της ΠΓΔΜ μέσω σύνθετης ονομασίας γεωγραφικού προσδιορισμού και κάνουμε έκκληση στους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές.

Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον
«ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More