1.000.000 ανασφάλιστοι αλλοδαποί στο ΕΣΥ
Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και την βαρύτητα του περιστατικού καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπʼ όψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1830678
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς, σχολίασε ως εξής την ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου
« Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρότι έχει βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν σώζεται από έκτακτα μέτρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς, η κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει το πρόβλημα της σώρευσης χρεών των νοσοκομείων.
Οι βασικές αιτίες που δημιουργούνται οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις από τα νοσοκομεία προς τους προμηθευτές είναι:
α) Το 40% των υποχρεώσεων αφορούν χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα νοσοκομεία, που οφείλονται στη μη εξόφληση των νοσηλειών των ασφαλισμένων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας του κλάδου περίθαλψης των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
β) Η χρέωση των πράξεων και των νοσηλείων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τα νοσοκομεία είναι σε τιμές καθηλωμένες από το 1992.
γ) Οι τιμές των υλικών είναι αυξημένες, διότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία.
δ) Το Ελληνικό κράτος παρέχει ιατρική περίθαλψη σε 1.000.000 ανασφάλιστους αλλοδαπούς και σε 200.000 ‘Έλληνες πολίτες καλυπτόμενους από την Πρόνοια χωρίς τα νοσοκομεία να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τις υπηρεσίες τους.
Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς σε πόσο λάθος κατεύθυνση είναι καλοπροαίρετη η κινητοποίηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διότι το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να μεταφερθεί το χρέος στα στρατιωτικά νοσοκομεία».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου