22.8.11

Ο υπερπρωθυπουργός!

Ο υπερπρωθυπουργός!

reichenbachΟνομάζεται Χόρστ Ράιχενμπαχ και είναι μαθηματικός και οικονομολόγος Γερμανός στην καταγωγή. Ο κ. Ράιχενμπαχ είναι ο νέος κυβερνήτης της πατρίδας μας. Είναι ο νέος υπερπρωθυπουργός μας ο οποίος έρχεται την 1η Σεπτεμβρίου και αναλαμβάνει αμέσως τα καθήκοντα του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα πρέπει να έχει φροντίσει μέχρι τότε, να βρει και να επιπλώσει τα γραφεία στα οποία θα εγκατασταθεί ο υπερπρωθυπουργός της χώρας, μαζί με το επιτελείο που θα φέρει μαζί του. Ο κ. Ράιχενμπαχ έρχεται στην Ελλάδα πανέτοιμος έχοντας καταρτίσει το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να ακολουθεί πλέον η κατ' ευφημισμόν κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.
Και αφού σε λίγο καιρό αναλαμβάνει τα καθήκοντα της διακυβέρνησης της χώρας ο κ. Χόρστ, ο κ. Παπανδρέου δίχως τις ευθύνες των αποφάσεων για το μέλλον της, το έριξε στις διακοπές και αλωνίζει το Αιγαίο. Από την Σκιάθο στην Σκόπελο έχει επιδοθεί με όλες του τις δυνάμεις στο αγαπημένο του σπορ το κανό και μάλιστα το νέο σκάφος του είναι τελευταίου τύπου μοντέλο και πανάκριβο. Πληροφορίες λένε ότι μας στοίχισε 3.500 ευρώ. Από κοντά και το Λιμενικό να τον προσέχει μήπως χαθεί και πάλι, όπως είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια και ψάχνουν να τον βρουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα αφού πρόλαβε να κάνει στο πόδι δύο συνεδριάσεις υπουργικού συμβουλίου, ξαναγύρισε στις παραλίες .Αυτήν την φορά θα τιμήσει τις μαγευτικές παραλίες στις Γούβες της Κρήτης με την οικογένειά του. Εκεί τον περιμένει ο μυστικοσύμβουλος αδελφός του Νικόλαος μετά σοσιαλιστικής παρέας. Διακοπές όχι αστεία.
Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας. Η παράδοσης και παραλαβή της νέας διακυβέρνησης θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου 2011. Πριν από 37 χρόνια στην διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του Ανδρέας Παπανδρέου διακήρυττε ότι, η Ελλάδα ανήκε στους Έλληνες. Μετά 37 χρόνια το ίδιο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη, τον υιό του τότε αρχηγού του τον Γ. Παπανδρέου, παραδίδει την Ελλάδα στους Γερμανούς. Την ίδια ημερομηνία θα γίνει και η πρώτη συνάντησης του Γερμανού Διοικητού με την Ελληνική(;) κυβέρνηση, και μετά την πλήρη ενημέρωση του επί όλων των θεμάτων που απασχολούν την πατρίδα μας, κυρίως η οικονομία και ο Δημόσιος τομέας θα φύγει η πρώτη αναφορά του (Task Force) προς την ανωτάτη αρχή στην Ε.Ε.
Ο Γερμανός υπερπρωθυπουργός σε συνέντευξη του, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου ότι, έρχεται για τεχνική υποστήριξη και ξεκαθάρισε, πως η παρουσία του εδώ είναι για να επιβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος το οποίο μας επέβαλαν οι εταίροι μας στην Ε.Ε, προκειμένου να μας χορηγήσουν νέα δάνεια. Και δηλώνει επίσης ότι όπου υπάρχουν αποκλίσεις στο πρόγραμμα, αυτός θα επεμβαίνει δίνοντας συγχρόνως και τις δικές του λύσεις. Φυσικά οι τοποτηρητές του κ. Ράιχενμπαχ θα παρακολουθούν τα πάντα στην Δημόσια Διοίκηση επιβάλλοντας στους υπουργούς του κ. Παπανδρέου Γερμανική πειθαρχία.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα Γερμανικά ΜΜΕ ονομάζουν τον κ. Ράιχενμπαχ, <<Ότο Ρεχάγκελ της Ελληνικής Οικονομίας>>. Με την διαφορά ότι τον Ότο τον επέλεξαν οι Έλληνες και οι ποδοσφαιριστές του ήσαν Έλληνες και έπαιζαν για την Ελλάδα. Τον κ. Ράιχενμπαχ μας τον επέβαλλε η Ε.Ε. Για παίκτες έχει τεχνοκράτες των Βρυξελλών οι οποίοι πάντως δεν βλέπουν την Ελλάδα σαν πατρίδα τους. Φυσικά ο κ. Ράιχενμπαχ μη θέλοντας με την εδώ παρουσία του να προκαλέσει σε βάρος του το δημόσιο αίσθημα του Ελληνικού λαού δηλώνει υποκριτικά ότι:<< θα είναι στην υπηρεσία της Ελληνικής κυβερνήσεως και θα συντονίζεται από το γραφείο του πρωθυπουργού>>. Και ενώ δηλώνει αυτά, οι πάντες γνωρίζουν ότι, με απόφαση των Βρυξελλών θα αναφέρεται στον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Μπαρόζο ο οποίος είναι αυτός που τον επέλεξε για την συγκεκριμένη θέση και ουσιαστικά είναι ο εργοδότης του. Δηλώνει επίσης ανερυθρίαστα ότι:<< η Ελληνική κρίση δεν είναι Τσερνομπίλ γιατί ευτυχώς δεν κινδυνεύουν ζωές>>. Πιστεύει δηλαδή ο νέος κατοχικός Διοικητής μας ότι, οι απώλειες του Ελληνικού λαού από τον οικονομικό πόλεμο θα είναι μικρότερες από τα θύματα του Τσερνομπίλ. Θα πρέπει κάποιος να του υπενθυμίσει ότι σε κάθε είδους πόλεμο τα θύματα των μετόπισθεν είναι πάντα πολύ περισσότερα από τα θύματα της πρώτης γραμμής και ο νοών νοείτω.
Τώρα τίθεται και ένα άλλο θέμα. Ουδείς Έλλην γνωρίζει πόσο μας στοίχισε οικονομικά όλο εκείνο το τάγμα των οικονομικών συμβούλων του κ. Παπανδρέου, που κάλεσε από το εξωτερικό για να μας δώσουν τα φώτα τους και τελικά μας χρεοκόπησαν. Πόσο θα αμείβεται ο υπερπρωθυπουργός μας για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στο Ελληνικό λαό; Ο συγκεκριμένος δεν αναφέρει τίποτα για την αμοιβή του. Και φυσικά δεν υπάρχει ουδεμία ενημέρωσης για τις αμοιβές των επιτελών του. Η Ελληνική κυβέρνησης επί του θέματος τηρεί σιγήν ιχθύος. Επίσης δεν γνωρίζουμε πόσο θα στοιχίσουν οι παροχές σε γραφεία, γραμματείς και φαρισαίους, σε έξοδα μετακίνησης, έξοδα κατοικίας κλπ. Και φυσικά ουδείς γνωρίζει τον χρόνο παραμονής στην πατρίδα μας του ιδίου και των επιτελών του. Ο ίδιος αορίστως αναφέρεται σε τρία χρόνια, οπότε θα αρχίσουν να φαίνονται και τα πρώτα αποτελέσματα της διακυβερνήσεως του.
Ουσιαστικά η διακυβέρνησης τις χώρας μας είχε εκχωρηθεί στα ξένα κέντρα αποφάσεων των διεθνών τοκογλύφων, πριν ακόμη από τις εκλογές του 2009. Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τα πάντα για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Προσπάθησε και εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό με εκείνα τα αλήστου μνήμης << λεφτά υπάρχουν>>, <<θα εγγυηθώ τα εισοδήματα του Ελληνικού λαού>>. Και αφού παρέλαβε την εξουσία από τον κουρασμένο Καραμανλή, άρχισε να μιλάει αυτός και ο τότε υπουργός του επί των οικονομικών, περί Τιτανικού της Ελληνικής οικονομίας και περί διεφθαρμένων Ελλήνων σε όλα τα πλάττει και μήκη του κόσμου προκειμένου να μας παρασύρει και να μας παραδώσει στην Τρόικα. Ο δε αντιπρόεδρος του Πάγκαλος, ο δουλευταράς, μας αποκαλούσε κηφήνες και ότι μαζί φάγαμε τα λεφτά που υπήρχαν κατά δήλωση του αρχηγού του. Προσπαθούσαν με τον τρόπο αυτόν να αποφύγουν τις αντιδράσεις του λαού για την νέα κατοχή της Πατρίδας μας.
Τελικά τίθεται το ερώτημα στον κ. Παπανδρέου. Πόσο θα μας στοιχίσει ο υπερπρωθυπουργός μας και το επιτελείο του κ. Παπανδρέου; Αλλά εσάς τι σας απασχολεί, άλλος θα έχει τώρα τις ευθύνες της εφαρμογής των Μνημονίων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Εσάς η μόνη σας ευθύνη θα είναι να προσέχετε μην παρουσιασθεί πρόβλημα στο νέο, τελευταίου τύπου κανό σας!
Νίκος Παπαγεωργίου 
www.elkosmos.gr 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More