6.1.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

6 Ιανουαρίου.




  • Γεγονότα.
1449: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου στον Μυστρά.
1681: Ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας μποξ διεξάγεται στην Αγγλία, μεταξύ του ιππποκόμου και του χασάπη του Δούκα του Όλμπερμαρλ, με νικητή τον δεύτερο.
1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποβιβάζεται στην Καρδαμύλη της Μάνης για να προετοιμάσει την εξέγερση των υπόδουλων Ελλήνων.
1948: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ διαπιστώνει ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποτύχει στην προσπάθειά τους να εξοντώσουν τις κομουνιστικές δυνάμεις, επιδεικνύοντας «έλλειψη επιθετικού πνεύματος και κακή καθοδήγηση». Προτρέπει τον πρόεδρο Τρούμαν να αποστείλει στρατεύματα στην Ελλάδα και να αυξήσει την οικονομική βοήθεια.
1964: Οι Rolling Stones ξεκινούν την πρώτη περιοδεία τους ως πρώτο όνομα. Τις συναυλίες τους ανοίγουν οι «Ronettes».
1975: Το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης» κάνει πρεμιέρα το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC.
  • Γεννήσεις
1412: Ζαν Ντ' Αρκ (Ιωάννα της Λωραίνης), εθνική ηρωίδα της Γαλλίας και Αγία της καθολικής εκκλησίας. [θαν. 30/5/1431]
1850: Έντουαρντ Μπερνστάιν, γερμανός θεωρητικός της σοσιαλδημοκρατίας. [θαν. 18/12/1932]
1882: Θεοφάν Στίλιαν Νόλι, γνωστότερος ως Φαν Νόλι, αλβανός επίσκοπος και πολιτικός, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του αλβανικού κράτους. [θαν. 13/3/1965]
  • Θάνατοι
1852: Λούι Μπράιγ, γάλλος εκπαιδευτικός που τελειοποίησε το σύστημα γραφής των τυφλών (σύστημα Μπράιγ). [γεν. 4/1/1809]
1884: Γκρέγκορ Μέντελ, τσέχος μονάχος που ανακάλυψε τους νόμους της κληρονομικότητας. [γεν. 20/7/1822]
2002: Ανδρέας Φραγκιάς, συγγραφέας και δημοσιογράφος. [γεν. 1921]


Τα καθημερινά μας νέα...

Παπούλιας: «Ευρωπαϊκό πρόβλημα» η εισροή μεταναστών από την Τουρκία (2011-01-06) - Ta Nea
«Ευρωπαϊκό πρόβλημα» είναι η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που επισκέφθηκε τον Έβρο για τον εορτασμό των Θεοφαν..(12 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Νέα επεισόδια στην Κερατέα (2011-01-06) - Eleutherotypia
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην Κερατέα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με οδομαχίες, μολότοφ, πετροπόλεμο, ζημιές σε έξι περιπολικά αλλά και τη χρήση χημικών από αστυνομικούς...(7 σχετικα αρθρα) (2 σχολια)
Νόμος «σκούπα» για τα οικονομικά των κομμάτων (2011-01-06) - Ta Nea
Με στόχο την «ηθική επαναθεμελίωση της πολιτικής», το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε αλλαγή του νομικού πλαισίου που αφορά στα οικονομικά των κομμάτων και τον έλεγχό τους καθώς και στο «πόθεν έσχες» ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ο αγιασμός των υδάτων στον Θερμαϊκό (2011-01-06) - Express.gr
 Κάτω από τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε το πρωί ο αγιασμός των υδάτων στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας, χοροστατούντος του μητροπολίτη, 'Ανθιμου.   &nb..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Κ. Μητσοτάκης: «Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε την κρίση» (2011-01-06) - Express.gr
 «Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγει η Ελλάδα πιο δυνατή», δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.     Ο Κ. Μητσοτάκης..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διυπουργικήγια την Αθήνα (2011-01-06) - Express.gr
 Η OYΣIAΣTIKH αναμόρφωση καιαναζήτηση λύσεων που θα επαναφέρουν τη ζωή στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο τηςΑθήνας ήταν το θέμα που απασχόλησε χθες τη ΔιυπουργικήΕπιτροπή , με τη συμμετοχή των υπο.. (0 σχολια)
Ο Γ. Παπανδρέου στο Συμπόσιο «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός» στο Παρίσι (2011-01-06) - Express.gr
 Τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, καλωσόρισε ο Γάλλος υπουργόςΒιομηχανίας και Ενέργειας, Ερίκ Μπεσόν, κατά την έναρξη του Συμποσίου με τίτλο«Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός», ευχαριστών..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ο Γ. Παπανδρέου, στο Συμπόσιο «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός», στο Παρίσι (2011-01-06) - Express.gr
 Στην Ευρώπη και στις πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να πάρει, ιδίως για τοκεφάλαιο της ανάπτυξης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός,Γεώργιος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Για ολιγωρία στον τομέα των μέσων σταθερής τροχιάς κατηγορεί την κυβέρνηση η Ντ. Μπακογιάννη (2011-01-05) - Express.gr
 Επίθεση στην κυβέρνηση για τα έργα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξειτο σεβασμό π..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Επίθεση στη γαλλική πρεσβεία του Μάλι (2011-01-06) - Eleutherotypia
Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο. Τυνήσιος άνδρας έχει συλληφθεί και ανακρίνεται...(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στέλνουν κι άλλο στρατό στο Αφγανιστάν οι ΗΠΑ (2011-01-06) - Τα Νέα
Επιπλέον 1.400 πεζοναύτες σχεδιάζουν να στείλουν στο Αφγανιστάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, λίγους μήνες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση των στρατευμάτων. «Οι δυνάμεις των πεζοναυτών θα αρχίσουν ν..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Έκρηξη σε πολυσύχναστη αγορά στη Γουιάνα (2011-01-06) - Pathfinder.gr
«Ένας νεκρός και τουλάχιστον 17 τραυματίες» είναι ο απολογισμός των αρχών από μια έκρηξη σε πολυσύχναστη αγορά, στην πρωτεύουσα της Γουιάνας Τζόρτζτάουν.Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ένας άντρας έρ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σήμα για αεροπειρατεία λόγω καφέ! (2011-01-06) - Pathfinder.gr
Ένα φλιτζάνι καφές που χύθηκε πάνω στα ηλεκτρονικά συστήματα του πιλοτηρίου αεροσκάφους, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Σικάγο-Φραγκφούρτη, έγινε αιτία να πραγματοποιήσει το αεροσκάφος αυτο-επείγο..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

ΣΔΟΕ: «Λουκέτο» σε έξι νυχτερινά κέντρα για φοροδιαφυγή (2011-01-06) - Imerisia
Λουκέτο σε έξι νυχτερινά κέντρα, επειδή δεν εξέδιδαν αποδείξεις, έβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ύστερα από ελέγχους, που πραγματοποίησε. Ειδικότερα, από ελέγχους που έγιναν σε 15 επιχειρ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νέο ρεκόρ στα spreads των ελληνικών ομολόγων (2011-01-06) - Capital.gr
Στο υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ έκλεισε την Πέμπτη το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, που διαμορφώθηκε στις 970,51 μονάδες βάσης, με άνοδο κατά 2,62 μ.β.Υπεν..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εκπτώσεις από 15 Ιανουαρίου (2011-01-06) - Pathfinder.gr
Επίσημη πρεμιέρα για τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις στις 15 Ιανουαρίου, αν και οι προσφορές στα εμπορικά καταστήματα έχουν ξεκινήσει ήδη πολλές ημέρες πριν, σε μια προσπάθεια να τονώσουν τα έσοδά το..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τζ. Όσμπορν: Ζητά από την Ευρώπη να "βάλει τάξη στα του οίκου της" (2011-01-06) - Imerisia
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν ζήτησε από την Ευρώπη να "βάλει τάξη στα του οίκου της" το 2011, λαμβάνοντας μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρώ και για να εδραιώσει το..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ μικρή και φτωχή!

Τουρκία: «Μεγάλη και μεγαλομανής»

«Η τουρκική εξωτερική πολιτική κερδίζει σε σημασία, χάνει σε ρεαλισμό»
«ΜΕΓΑΛΗκαι μεγαλομανής». Αυτός είναι τίτλος ανάλυσης στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Αllgemeine Ζeitung, στην οποία σημειώνεται ότι «η τουρκική εξωτερική πολιτική κερδίζει σε σημασία αλλά χάνει σε ρεαλισμό».

Ο αρθρογράφος (ΜichaelΜartensαπό Κωνσταντινούπολη) αναφέρεται σε τηλεοπτική συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην οποία υποστήριξε ότι, δεδομένου ότι στην Τουρκία διασταυρώνονται επιρροές από τη Δύση και από την Ανατολή, η χώρα του είναι ιδανική για να προσφέρει λύσεις και ηγεσία σε μια εποχή συγκρούσεων.

 Αυτός είναι ο στόχος, είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και κάτι ακόμη περισσότερο: Να γίνει η Τουρκία η σώφρων χώρα της ανθρωπότητας, οι απόψεις της οποίας θα είναι σεβαστές, θα έχει αρχές, θα αποτελεί τη φωνή της ανθρώπινης συνείδησης και θα αγωνίζεται τις αξίες της.

Οι παθιασμένες αυτές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ αποτελούν, κατά τον ανταποκριτή, ενδεικτικό της υπερβάλλουσας αυτοεκτίμησης και αυτο-υπερεκτίμησης της τουρκικής διπλωματίας, σημειώνει ο αρθρογράφος. Κανείς, συνεχίζει, δεν μπορεί να αρνηθεί την αυξανόμενη σημασία της Τουρκίας στην παγκόσμια σκηνή, ειδικά στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο, σημειώνει, στην Τουρκία εκδηλώνεται μια αμετροεπής αισιοδοξία γύρω από αυτό το θέμα. Μπορεί να μην ισχυρίζεται κανείς στην Αγκυρα ότι η Τουρκία παίζει στην ίδια κατηγορία με την Ουάσιγκτον ή το Πεκίνο, αλλά είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Με ένα άλλο θέμα που συζητείται συχνά στην Τουρκία, ασχολείται ο δημοσιογράφος της Μilliyet, Semih Ιdiz, συνεχίζει ο ΜichaelΜartens: Το κατά πόσον το κυβερνών κόμμα έχει απομακρυνθεί από τη Δύση, λόγω στροφής στις ισλαμικές ρίζες της Τουρκίας. Ο Τούρκος δημοσιογράφος σημειώνει μια παραδοξότητα, το ότι δηλαδή η Τουρκία έχει μεν πλησιάσει το μουσουλμανικό κόσμο, ωστόσο δεν έχει απομακρυνθεί από τη Δύση, γιατί έχει γίνει πιο δημοκρατική.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Το ΚΚΕ περισσότερο πατριωτικό από το ΠΑΣΟΚ!

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα


Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε με σημερινή δήλωσή της η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προκειμένου να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και να εξασφαλίσει έτσι κερδοφορία σε μεγάλους ομίλους.
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας ύστερα από πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν και την προγραμματισμένη για τις 7 του μηνός ομιλία του στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι η συμμετοχή του πρωθυπουργού σε αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη «δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχία, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το επικίνδυνο βήμα για τον ελληνικό λαό, που σημαίνει, συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».
Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, «μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και οι γκρίζες ζώνες».
Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει σε μεγάλους ομίλους πλούσια κερδοφορία με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον χρυσό κλπ.
Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ επισφραγίζει τη συμφωνία Ελλάδας -Τουρκίας για το Αιγαίο, σύμφωνα με τη γγ του ΚΚΕ, η οποία πρόσθεσε ότι οι «εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί». Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι όποια συμφωνία και αν γίνει, η Ελλάδα μπαίνει στις οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή που μερικές φορές λύνονται και με τα όπλα.
Η γγ του ΚΚΕ κάλεσε το λαό να προβληματιστεί πάνω σε αυτές τις εξελίξεις και «να μην επικυρώσει τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Επιβεβαιώνεται η Ψαρούδα - Μπενάκη;

E.Βενιζέλος: "Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας"!


Βενιζέλος Ευάγγελος
Το Μνημόνιο ως "επιβεβλημένο" και "αυτονόητο" πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς, σε άρθρο του στο διαδίκτυο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος!
Επίσης τάσσεται υπερ της διατήρησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές, προτείνει την "κομματική αναστύλωση", τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τάσσεται υπέρ της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού των 180 ψήφων στην Βουλή.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού ως "αντισυνταγματικής" από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ολόκληρης της πολιτικής μεθόδευσης και τους αποτελέσματος (Μνημόνιο) που εχει ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο.
Το άρθρο αυτό, κινείται προς την κατεύθυνση της "προκρούστειας" λογικής των συνταγματικών δικαιωμάτων που υπερβαίνουν το Μνημόνιο. Όποιο δικαίωμα και όποια πρόβλεψη εθνικής κυριαρχίας υπερβαίνει αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο, απλά κόβεται.
Πρακτικά πρόκειται για μία άποψη "δημοκρατικής" κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Με απλά λόγια προτείνεται ένα "δημοκρατικό πραξικόπημα" για την μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας.

Ας δούμε ολόκληρο το άρθρο:
"Ι. Το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά και ελπιδοφόρο, να συζητάς για αναθεώρηση του Συντάγματος υπό συνθήκες βαθιάς και γενικευμένης κρίσης. Κρίσης δημοσιονομικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής, ηθικής, πολιτικής. Το βασικό ερώτημα είναι: αντέχει το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης; Η αλήθεια είναι ότι υφιστάμεθα σημαντικούς περιορισμούς σε όλες τις όψεις της εθνικής κυριαρχίας -άρα και στη συνταγματική μας κυριαρχία.
Αλλάζει η αντίληψη περί γενικού συμφέροντος, περί της εθνικής οικονομίας και των αναγκών της.
Ο νομοθέτης, ο δικαστής, η κοινωνία, ο επιστήμονας, βρίσκονται όλοι αντιμέτωποι με μια νέα αξιολόγηση των πραγματικών δεδομένων. Πράγματα τα οποία θεωρούντο αδιανόητα, τώρα λόγω κρίσης θεωρούνται επιβεβλημένα και αυτονόητα. Το Σύνταγμα πρέπει, συνεπώς, να «υποδεχθεί» ένα νέο φαινόμενο.
Σύνταγμα και μνημόνιο
Η συζήτηση για το μνημόνιο και τη συνταγματικότητά του, στην πραγματικότητα είναι συζήτηση για το πώς η έννοια του γενικού συμφέροντος, δηλαδή η έννοια του συμφέροντος της εθνικής οικονομίας, διαχέεται μέσα στο Σύνταγμα και επηρεάζει όλες τις σχετικές διατάξεις: τη συλλογική αυτονομία, τη νομοθετική διαδικασία, τις διατάξεις για την άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων, την έννοια του κοινωνικού κεκτημένου.
Ενα βασικό θέμα που αντιμετώπισε η αναθεώρηση του 2001 είναι πως πρόβλεψε ρητά ότι το άρθρο 28 είναι το συνταγματικό θεμέλιο για την ακώλυτη συμμετοχή της Ελλάδας στις διαδικασίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Ποιάς ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όμως; Μιας Ευρώπης που παραπαίει, αμήχανης, χωρίς επαρκή ηγεσία, χωρίς το αναγκαίο πολιτικό προσωπικό, που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις απολύτως αναγκαίες για θέματα νομισματικής πολιτικής, ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους και ανάπτυξης;
Αυτά είναι μερικά από τα θεμελιώδη προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την περίοδο από τώρα έως το 2013, οπότε και επιτρέπεται να κινηθεί και πάλι η διαδικασία αναθεώρησης.
ΙΙ. Τρεις μείζονες προτεραιότητες
Πρώτον, είναι απολύτως κρίσιμο και αναγκαίο να μη θίξουμε το  δικαιοκρατικό, κοινωνικό, συμμετοχικό, οικολογικό κεκτημένο του 2001. Το άρθρο 25, όπως έχει, είναι κορυφαία διάταξη στην ευρωπαϊκή συνταγματική τάξη: Η αρχή της αναλογικότητας, η τριτενέργεια, η ρητή κατοχύρωση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτος, η υποχρέωση όλων των οργάνων της Πολιτείας να συμβάλουν στην πραγμάτωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Τα κοιτάσματα του άρθρου 25 είναι τεράστια και αναξιοποίητα. Τα αξιοποιεί σταδιακά η νομολογία, αλλά πρόκειται για «στάγδην» αξιοποίηση.
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε:
- θέματα ασφάλειας χωρίς να θίξουμε το κράτος δικαίου
- θέματα ανάπτυξης χωρίς να θίξουμε το οικολογικό κεκτημένο
- τη δημοσιονομική κρίση χωρίς να θίξουμε την συνταγματική κατοχύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η «αναθεώρηση» των κομμάτων προηγείται
Δεύτερο μεγάλο θέμα είναι να βάλουμε το δάχτυλό μας εις τον τύπον των ήλων του προβλήματος διακυβέρνησης: δεν φταίει το Σύνταγμα, φταίνε τα κόμματα. Πιο κρίσιμο ζήτημα είναι η αναθεώρηση των κομμάτων από την αναθεώρηση του Συντάγματος για την ποιότητα του δημοσίου βίου.
Το ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, το συλλογικό, το αποκεντρωμένο, το κόμμα που έχει θεσμική λειτουργία και συνείδηση των θεσμικών πολιτειακών υποχρεώσεών του, είναι η Λυδία Λίθος για τα πάντα: για τη σύγχρονη και ολοκληρωμένη λειτουργία της Βουλής και των επιτροπών της, για τη σχέση Βουλής και Κοινωνίας των Πολιτών, για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την αποκέντρωση –δεν μπορείς να έχεις αποκέντρωση του κράτους αν δεν έχεις αποκέντρωση του κόμματος.
Και βέβαια, μέσα σ΄ αυτό το σύστημα σκέψης, θα δούμε και το θέμα του εκλογικού συστήματος στη Βουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν δεν έχεις λειτουργία του κόμματος, οργανωμένη, ελεγχόμενη, θεσμική, μπορείς να πας στην κατάργηση του σταυρού προτίμησης ή σε μονοεδρικές περιφέρειες; Και μπορείς να έχεις μονοεδρική περιφέρεια για τον βουλευτή με 45.000 εκλογείς, αλλά να εκλέγεται ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, στην περιφέρεια του νομαρχιακού διαμερίσματος, ή να παίρνει έναν σταυρό ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων από όλο τον Δήμο Αθηναίων, δηλαδή από μία εκλογική περιφέρεια παλαιού τύπου;
Αυτά όλα έχουν απόλυτη συνάφεια, χρειάζεται αρμονία και πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται το κόμμα. Πίσω από το μοντέλο διακυβέρνησης, από τη λειτουργία της κυβέρνησης, από τον τρόπο διαχείρισης του δημοσιονομικού προβλήματος, από τις μεγάλες αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης για τη δημοσιονομική πολιτική, για το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα, υπάρχει το πρόβλημα του κόμματος. Ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος αντανακλά στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.
Και έτσι θα μιλήσουμε και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν χρειαζόμαστε κάτι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι το κύρος του, όχι τις αρμοδιότητές του. Χρειαζόμαστε το λόγο του, το συμβολισμό του. Εμείς προτείναμε από το 1996 να αποσυνδεθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου από την απειλή διάλυσης της Βουλής. Και υπάρχουν τρόποι. Τους είχαμε προτείνει και ευχαρίστως να επανέλθουμε.
Η ηθική αναστύλωση της πολιτικής
Τρίτο ζήτημα είναι η ηθική αναστύλωση της πολιτικής. Αλλά ηθική αναστύλωση της πολιτικής, επίσης σημαίνει ηθική αναστύλωση των κομμάτων, τα οποία είναι στο τελευταίο επίπεδο αξιολόγησης από την κοινή γνώμη. Ο στόχος αυτός συνδέεται με τις οικονομικές λειτουργίες του κράτους, τις δημόσιες συμβάσεις, το πόθεν έσχες, το λεγόμενο πολιτικό χρήμα. Όλα αυτά πρέπει να τα πούμε με ειλικρίνεια. Εγώ πιστεύω ότι αν δεν καθιερωθεί η αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων -με μικρές ονομαστικές εισφορές μελών και φίλων μόνο και μέχρι ενός πολύ μικρού επιπέδου, ας πούμε της τάξεως των 100 ευρώ το χρόνο μέσω τραπεζών- δεν μπορεί να εξυγιανθεί το σύστημα. Και επειδή πρόκειται για δημόσιο χρήμα πρέπει να υπάρχει και απόλυτος δημόσιος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως συμβαίνει με όλες τις διαχειρίσεις του δημοσίου χρήματος".
πηγή


Μάθανε ότι ....... πλάκωσαν και οι Τούρκοι!


Η Αγκυρα εκµεταλλεύεται την κρίση της ελληνικής οικονοµίας Τουρκική εισβολή µε φθηνά δάνεια

H Ziraat Bank είναι ένας χρηµατοπιστωτικός οργανισµός µε παρουσία σε όλες τις κρίσιµες για την Τουρκία περιοχές (καυκάσιες δηµοκρατίες, Βοσνία, Βουλγαρία, Σκόπια, τουρκοκυπριακός τοµέας κ.ά.), µε έδρα την Κοµοτηνή αλλά και υποκατάστηµα στην Αθήνα, που φαίνεται να αξιοποιεί στο έπακρο τη δύσκολη εθνική µας συγκυρία.

 Και λέµε «αξιοποιεί» καθώς, σύµφωνα µε πληροφορίες, φτάνει στο σηµείο σήµερα να χορηγεί πολλά επιχειρηµατικά και αγροτικά δάνεια έναντι υποθηκών όχι µόνο σε µουσουλµάνους πολίτες της Θράκης, όπως αρχικά είχε ξεκινήσει, αλλά και σε περισσότερους από 250 Ελληνες πολίτες και επιχειρηµατίες που βρίσκονται σε δυσκολία. Σε επιχειρηµατίες και νοικοκυριά που δοκιµάζονται και δίχως να µπορούν να βρουν άλλο τραπεζικό καταφύγιο θέλγονται από τις γενναιόδωρες προσφορές της τράπεζας, οι οποίες, όπως σήµερα παρουσιάζουµε, καταγγέλλονται από Ελληνες βουλευτές ως «αθέµιτες και εθνικά προκλητικές».

Την ίδια ώρα µέχρι και το Επιχειρηµατικό Επιµελητήριο της Κοµοτηνής (τα σχετικά στοιχεία τα διαθέτουµε) έχει τις καταθέσεις του στην τράπεζα.
«Το θέµα είναι γνωστό στην κοινωνία της Ροδόπης εδώ και αρκετό καιρό. Οσο κι αν η ανάπτυξη της οικονοµικής διπλωµατίας µπορεί να συµβάλει στο ξεπέρασµα των παραδοσιακών αγκυλώσεων και συγκρούσεων, θα πρέπει τέτοιου είδους επιχειρηµατικές κινήσεις να γίνονται µε κανόνες. Η αγορά σκοτώνει τον εθνικισµό. Δεν θα πρέπει να συµβεί όµως το αντίθετο, ο εθνικισµός να σκοτώσει την αγορά. Σε αντίθετη περίπτωση τον λογαριασµό πληρώνουν οι λαοί. Και ο λογαριασµός είναι βαρύς», µας λέει ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο ίδιος, από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, είχε ασχοληθεί στο παρελθόν µε τη δράση της Ziraat Bank, όµως η ενεργοποίηση στην Τουρκία της Εθνικής Τράπεζας µέσω της εξαγοράς της Finansbank πάγωσε την όποια κριτική στα τουρκικά σχέδια στη Θράκη. Σήµερα, όµως, η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κι αυτό διότι πολλοί είναι οι συµπατριώτες µας οι οποίοι φτάνουν στο σηµείο να λαµβάνουν δάνεια µε υπέρ το δέον ευνοϊκούς όρους (ο ανταγωνισµός µιλά ακόµα και για πιθανότητα παρέµβασης και ελέγχου από την Τράπεζα της Ελλάδος), µε αντάλλαγµα την υποθήκη γαιών και κτιρίων σε ευαίσθητα εθνικά εδάφη.
Κύκλοι της αγοράς µιλούν για τουλάχιστον 150 καταθέτες στην Αθήνα και πάνω από 100 Ελληνες στην υπόλοιπη χώρα που προσέτρεξαν για βοήθεια στην τράπεζα µέσα στο 2010.

Η κρυφή δράση των τουρκικών offshore

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εκτιµούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον κάθε ελέγχου. Παράλληλα, ερώτηση έχει κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό στη Βουλή, η οποία όµως δεν έχει απαντηθεί και θα επιστρέψει ως επίκαιρη πλέον στις αρχές Ιανουαρίου. Οπως επισήµανε ο κ. Στυλιανίδης, εξαιτίας του εθνικά ευαίσθητου  χαρακτήρα της περιοχής η αγορά γαιών δεν επιτρέπεται λόγω των συγκεκριµένων συνθηκών. Οµως κάτι τέτοιο µπορεί να γίνει όχι από τρίτες εκτός Ε.Ε. χώρες, αλλά ενδεχοµένως από εταιρικά σχήµατα που δρουν στην κοινή µας πατρίδα, την Ευρώπη. Εγκυρες πηγές µας πάντως αναφέρονται σε τουρκικές offshore εταιρείες οι οποίες µε έδρα την Κύπρο αλλά και τη Μάλτα ετοιµάζονται να προχωρήσουν σε εξαγορές γαιών και οικιών, σε περιπτώσεις που συµπατριώτες µας δεν κατορθώσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ηθελαν να αγοράσουν την ελληνική  παραγωγή στη Ροδόπη


Οµως οι εν λόγω αθρόες δανειοδοτήσεις δεν είναι η µόνη προσπάθεια της Ziraat να τοποθετηθεί δυναµικά στην αγορά. Και πριν από δύο χρόνια η τουρκική τράπεζα είχε επιχειρήσει να δηµιουργήσει κοινοπρακτικό σχήµα ώστε να τοποθετηθεί στους ΣΕΑ της Εγνατίας οδού, λόγω της µεγάλης κίνησης τουρκικών λεωφορείων και φορτηγών από τη Γερµανία. «Το θέµα προς το παρόν έχει παγώσει, αν και τίποτα δεν αποκλείεται στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηµάτων», µας είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Η πιο «περίεργη» όµως προσπάθεια παρέµβασης σε ένα εθνικό µας οικονοµικό ζήτηµα από τη µεριά της τουρκικής τράπεζας είχε συµβεί πριν από δύο χρόνια.

Τότε είχε δηµιουργηθεί πρόβληµα µε την πώληση των αγροτικών προϊόντων του Νοµού Ροδόπης, τα οποία σηµειωτέον παράγονταν από Ελληνες κυρίως καλλιεργητές και τα διαχειρίζονταν συνεταιρισµοί της περιοχής. Ξαφνικά, η Ziraat παρουσιάστηκε σαν σωτήρας. Τι πρότεινε δηλαδή; Να αγοράσουν την παραγωγή τουρκικά εκκοκκιστήρια.

Η προσπάθεια αυτή «έσπασε» χάρη σε παρέµβαση της τότε κυβέρνησης η οποία αντιλαµβανόµενη τον εθνικό κίνδυνο (Τούρκοι να παρέµβουν στην οικονοµία της Ροδόπης) έδωσε κοινοτικές χρηµατοδοτήσεις µε τη µορφή αποζηµιώσεων. «Ανεχθήκαµε πολλά λόγω της τοποθέτησης της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτής της συµφωνίας ήταν και το άνοιγµα το 2008 της Ziraat στην Ελλάδα. Μάλιστα η Τράπεζα της Ελλάδος είχε µιλήσει για στενό έλεγχο που θα ασκούσε στον τουρκικό χρηµατοπιστωτικό οργανισµό. Παρά ταύτα, οι Τούρκοι... αλωνίζουν», λένε εκπρόσωποι της τραπεζικής αγοράς. Οι ίδιοι καλούν τον κ. Γιώργο Προβόπουλο να σπεύσει, καθώς το πρόβληµα γιγαντώνεται και πολλοί είναι οι Ελληνες που θα χάσουν την περιουσία τους µε κέρδος για την άσπονδη φίλη Τουρκία.

Προσφέρουν 3% πιο χαµηλά επιτόκια
Σε επικοινωνία που είχαµε ως υποψήφιοι επιχειρηµατίες-πελάτες µε εκπρόσωπο της τράπεζας στην Αθήνα, αίσθηση µας προκάλεσε το γεγονός πως υπαινίχθηκε τη διάθεση επιτοκίου για επιχειρηµατικό δάνειο ακόµα και κάτω από 3%, όταν το σύνολο της αγοράς ως γνωστόν κινείται στην καλύτερη των περιπτώσεων 5,5%-6% και πάνω. «Περάστε καλύτερα από Δευτέρα από κοντά για να σας βρούµε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις», µας είπε το απόλυτα εξυπηρετικό στέλεχος.

Καλά ενηµερωµένες πηγές όµως αναφέρονται και σε άλλες, παράλληλες δράσεις της Ziraat Bank. Ιδιαίτερη είναι η συµµετοχή της τράπεζας στην εκµετάλλευση του οικονοµικού προβλήµατος της χώρας, το οποίο χρησιµοποιεί για την απορρόφηση κεφαλαίων από τη χώρα µας και τα οποία θα «διασφαλιστούν σε τουρκικές, ασφαλείς τράπεζες», όπως τάζουν οι υπάλληλοι της Ziraat. Κοινώς, αξιοποιώντας τον φόβο κατάρρευσης του ελληνικού χρηµατοπιστωτικού συστήµατος, οι Τούρκοι επιχειρούν γερό µπάσιµο σε όλα τα µέτωπα - ακόµα και στην προσέλκυση καταθέσεων.

Ταυτόχρονα η επεκτατική πολιτική της συγκεκριµένης τράπεζας έχει επεκταθεί και στο real estate προσφέροντας ακόµη και διπλάσια ποσά από την αντικειµενική αξία ακινήτων. Η αγορά γης και ακίνητης περιουσίας στη Θράκη, καθώς και η αµετροεπής χορήγηση δανείων δηµιουργούν εύλογα ερωτήµατα.

Ενα άλλο µείζον θέµα ως προς τη δράση της τράπεζας είναι πως το ενηµερωτικό της υλικό δινόταν µονάχα στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα. Μάλιστα ο τέως περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και νυν στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.∆. κ. Αντώνη Σαµαρά, κ. ∆ηµήτρης Σταµάτης, είχε δηµιουργήσει θέµα για τη στάση αυτή των Τούρκων τραπεζιτών.


Σε εκκρεμότητα 1.970 υποθέσεις αγνοουμένων.

Κύπρος: Σε εκκρεμότητα 1.970 υποθέσεις αγνοουμένων. Οι έρευνες της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ).

του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου
Χίλιες εννιακόσιες εβδομήντα υποθέσεις Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα, δήλωσε ο βοηθός του εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), Ξενοφών Καλλής, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τεράστιο αριθμό.

Μιλώντας σήμερα στο ΡΙΚ, ο κ. Καλλής ανέφερε ότι ουδείς μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την πορεία των ερευνών, και διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βρεθούν τρόποι για επίσπευση των εργασιών. Υπάρχουν, σημείωσε, πληροφορίες, υπάρχουν χρήματα, αλλά κάποιοι "άλλοι λόγοι" καθυστερούν τη διαδικασία.

Όπως είπε ο κ. Καλλής, αυτή την περίοδο γίνονται εκσκαφές με δύο συνεργεία στον Πενταδάκτυλο και δύο στην Καρπασία για τον εντοπισμό οστών Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων. Επίσης, εκσκαφές με δύο συνεργεία γίνονται στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου για εντοπισμό οστών Τουρκοκυπρίων.

Ο κ. Καλλής δήλωσε ότι από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί και παραδοθεί στις οικογένειές τους τα λείψανα, ή μέρος λειψάνων, 170 Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων και 39 πεσόντων, καθώς και 54 Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων τόσο του 1963 όσο και του 1974.

Είπε επίσης ότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα οστά, τα οποία να ανήκουν σε οποιονδήποτε από τους σαράντα τρεις Ελληνοκυπρίους αγνοουμένους της περιόδου 1963-64.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σημαντικές ειδήσεις που μας τις κρύβουν!

Τί ψήφισε η αμερικανική βουλή,για την Μάχη του Μαραθώνα.

    
Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο στις μέρες μας και τόσο σημαντικές ειδήσεις,δεν μένουν κρυφές.Γιατί αν περιμέναμε την ενημέρωση μας,μόνο απ’τα κανάλια,τότε «ζήτω που καήκαμε»!Τι κατάφεραν,να κρατήσουν κρυφό πάλι;Διαβάστε παρακάτω:
     Η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, στις 8 Δεκεμβρίου 2010, ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και μόνον 44 κατά, το ψήφισμα 1704 με το οποίο:
1. H μάχη του Μαραθώνα το 490 π.X. θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας
2. Η μάχη του Μαραθώνα συνέβαλε στην ανάπτυξη του καινούριου τότε συστήματος διακυβέρνησης που ονομάστηκε Δημοκρατία, στις βασικές αρχές του οποίου στηρίχθηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
    Η απόφαση αυτή της αμερικανική βουλής συνιστά κορυφαίας σημασίας γεγονός, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το πολίτευμά τους έχει στηριχθεί στις αρχές της ελληνικής δημοκρατίας που διασώθηκε με τη μάχη του Μαραθώνα.
    Το ψήφισμα 1704 της αμερικανικής βουλής κάνει επίσης συγκεκριμένη αναφορά στον αγγελιαφόρο Φειδιππίδη που έτρεξε 26 μίλια για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους από το Μαραθώνα, εμπνέοντας έτσι την Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθιέρωση του Μαραθωνίου Αγωνίσματος.
    Τέλος, όπως ορίζει το ψήφισμα 1704, η φλόγα του Μαραθώνα που την άναψαν πριν χρόνια στον τόπο της μάχης, παραμένει αναμμένη συνεχώς στον Hopkinton της Μασαχουσέτης για να τιμά τη μνήμη όλων των μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία, όπως έκαναν οι Αθηναίοι πολεμιστές το 490 π.χ.
   Όλα αυτά θα ήταν άγνωστα για την Ελλάδα αν δεν φρόντιζε η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων να πληροφορήσει το newsbomb.gr για το σημαντικό αυτό θέμα.
 πηγή:newsbomb.gr


Τι επιδιώκει ο Παπανδρέου;

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ (ΜΟΝΟ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ


Εφ. Μπιρλίκ 3-1-2011

Από τη μια λέγεται πως η οικονομία όπου να είναι θα φαλιρίσει,  και από την άλλη ο Παπανδρέου πάει  στη Γαλλία να αγοράσει πολεμικά πλοία
Όλοι στη χώρα μας την Ελλάδα αισθάνονται και βιώνουν την οικονομική κατάσταση. Και ενώ από τη μια μεριά γίνονται προσπάθειες να ορθοποδήσουμε με βαρείς φόρους στους πολίτες, από την άλλη ο Παπανδρέου πάει την Πέμπτη στο Παρίσι να αγοράσει πολεμικά πλοία. Στα πλαίσια του κοινού προγράμματος Ελλάδας-Γαλλίας, αναμένεται να συζητήσει με τον Νικολά Σαρκοζύ πρόγραμμα για 6 πολεμικά πλοία τύπου  “FREMM”.
Είναι ακατανόητο από τη μια μεριά η οικονομική κρίση στην Ελλάδα να γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, και από την άλλη η Ελλάδα να συνεχίζει να εξοπλίζεται.


Καταλαβαίνει άραγε τι κάνει ο πρέσβης;

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ

2-1-2011 Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί   
 
 O ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ
Επιτροπή αποτελούμενη από 6 μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Τουρκικού πολιτισμού Δυτικής Θράκης-Ολλανδίας (HBTTKDD), με επικεφαλής τον πρόεδρο το συλλόγου Ιμπραίμ Εμίν επισκέφτηκαν μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρέσβη  Οικονομίδη Ιωάννη την ελληνική πρεσβεία στην Χάγη.
Κατά την συνάντηση αυτή που διήρκεσε 1,5 ώρα και υπήρξε ιδιαίτερα αποδοτική, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις δραστηριότητες του ¨Συλλόγου Αλληλεγγύης και Τουρκικού πολιτισμού Δυτικής Θράκης-Ολλανδίας¨, για τα προβλήματα των μελών της τουρκικής μειονότητας που κατοικούνε στην Ολλανδία, για την επίδραση της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας στην Δυτική Θράκη, για τις ανακοινώσεις που έκανε πριν από λίγο καιρό (24-10-2010) ο πρωθυπουργός Παπανδρέου  σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής που ζει η μειονότητα, για την επίδραση που έχει στην Δυτική Θράκη και στα μέλη της μειονότητας η αμοιβαία συνεργασία και η ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και για τα βήματα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να κάνει για την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας (εκπαίδευση, μουφτείες κ.α.). 
………………………
……………………….
Σχόλιο : Άλλαξε μήπως το ΥΠΕΞ την πολιτική μας και αναγνωρίζουμε πλέον τουρκική μειονότητα και συλλόγους Τούρκων ; Ας μας το πούνε να ξέρουμε. 


Η Τουρκία ακολουθεί την δική της πολιτική!

Toυ Μιχάλη Ιγνατίου.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είναι προβληματικός. Ουδείς θα τον κατηγορήσει βέβαια επειδή επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων και αν είναι δυνατόν τη μηδένιση των προβλημάτων που δημιουργεί η Αγκυρα. Ομως, ο καθένας δικαιούται να τον κρίνει για το γεγονός ότι παρουσιάζει μία ρόδινη κατάσταση, η οποία στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτήν που προσπαθεί να δείξει:

Η Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ να προκαλεί στο Αιγαίο και να απαιτεί το μοίρασμά του, ενώ διατηρεί σε ισχύ την απειλή πολέμου εναντίον της χώρας μας.

Στη Θράκη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης το σχέδιο για ένα «κράτος εν κράτει». Με την πάροδο του χρόνου η Αγκυρα θα ισχυρίζεται στους διεθνείς οργανισμούς ότι ο «τουρκικός» πληθυσμός υπερτερεί του ελληνικού, άρα δικαιούται αυτονομία που αρνείται στους Κούρδους, οι οποίοι αποτελούν το 22% του πληθυσμού της Τουρκίας.

Στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή, ως αποτέλεσμα της εισβολής του 1974. Η Τουρκία προκαλεί καθημερινά στον κατεχόμενο βορρά όπου έχει καταλύσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθερίας άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των Ελληνοκυπρίων. Την ημέρα των Χριστουγέννων απαγόρευσε την τέλεση λειτουργίας. Εάν το είχαν πράξει οι Ελληνοκύπριοι, θα τους είχε καταδικάσει το σύμπαν!

Παντού η Τουρκία μάχεται την Ελλάδα και την Κύπρο και γεγονός είναι ότι η καλή θέληση του Ελληνα πρωθυπουργού δεν βοήθησε στην αλλαγή της τουρκικής στάσης. Ο φανατικός και επικίνδυνος ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έκανε καν τη χάρη στον κ. Παπανδρέου για να σταματήσουν -για οικονομικούς και μόνο λόγους- οι προκλήσεις στο Αιγαίο, που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στις δύο χώρες. Πριν από μερικές μέρες παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από έξι ελληνικά νησιά, τα οποία σχεδιάζουν να «γκριζοποιήσουν» όπως έπραξαν με επιτυχία στα Ιμια.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός, καθώς κυριαρχείται από εμμονές και από το δέος απέναντι στην Τουρκία, είναι ότι η πολιτική της «απόλυτης ειρήνης» με τη γειτονική χώρα δεν έχει αλλάξει κανένα δεδομένο, όπως δεν είχε αλλάξει τίποτα η «πολιτική της προσέγγισης» που σχεδίασε ως υπουργός Εξωτερικών με το φίλο του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ. Εκείνη η πολιτική οδήγησε στο αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν, το οποίο κακώς υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, διότι γνώριζε πως πρόσφερε τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου στην Τουρκία.

Από τη σημερινή πολιτική της «απόλυτης ειρήνης», όπως περιγράφεται σε έγγραφα ξένων κυβερνήσεων, δεν θα έχει κέρδη στην Ελλάδα. Η Τουρκία το λιγότερο που αποδέχεται είναι τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και αυτή η λύση είναι κακή για τη χώρα μας. Θα τοποθετήσει στο τουρκικό καλάθι το μισό πέλαγος. Διέπραξε τραγικό λάθος με την υποστήριξη του φιλοτουρκικού κειμένου του Κόφι Ανάν. Το επαναλαμβάνει τώρα στο Αιγαίο. Είναι μία επικίνδυνη εμμονή που αξίζει ανάλυση από τους ειδικούς.

Ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί ξανά την Τουρκία στις 7 Ιανουαρίου για να απευθυνθεί στο σύνολο του τουρκικού διπλωματικού κόσμου, που καθοδηγείται από τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα αντιμετωπιστεί με τη γνωστή τουρκική υπεροψία αλλά και τη δημόσια «έκφραση θλίψης και οίκτου» για τα οικονομικά προβλήματά μας. Ομως πίσω από την πλάτη του θα τον χλευάζουν για το κατάντημα της χώρας μας, η οποία εν μέσω της κρίσης αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια.

http://www.imerisia.gr/


Λέει ότι κατεβάσει η γκλάβα του!

Τι στα κομμάτια είπε πάλι ο αντιπρόεδρος; Λίκνο της απατεωνιάς και της τρομοκρατίας οι Ελληνες αγωνιστές της Ελευθερίας το 1821;

 
 
 
Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της πατρίδας μας από την ΝΔ είχα επιλέξει προσωπικά να μην αναφέρομαι ονομαστικώς στην Υπουργό Εξωτερικών Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελου, λόγω των αλλεπάλληλων προδοσιών κατά της αγαπημένης μου Ελλάδας......

Επιλέγω από σήμερα να μην ξαναφερθώ ονομαστικώς στο παχύδερμο της πολιτικής.
Τον ανεχτήκαμε πολύ καιρό....
Φτάνει.

Μας είπε (τους Ελληνες) ψεύτες, κλέφτες, απατεώνες υπέγραψε τις συμφωνίες με τον Σημίτη με Goldman Sachs, είπε "πάρτε την σημαία από τα Ιμια και πείτε ότι την πήρε ο αέρας"!!!!!

Τελευταία όμως το παράκανε.....
Είπε ότι οι Ελληνες στρατιωτικοί είναι αντιπαραγωγικοί!!!!!!
Είπε "οι διεφθαρμένοι πολίτες διαφθείρουν εμάς τους πολιτικούς"..... με λίγα λόγια μας είπε όλους διεφθαρμένους...
Είπε "τα φάγαμε όλοι μαζί".... δηλαδή γίναμε όλοι παχύδερμα......
Τώρα ξεπέρασε πλέον τα όρια και άρχισε να κατηγορεί τους αγωνιστές του 1821......

Αγράμματοι, ρακένδυτοι, κλέφτες....... που μερικοί από αυτούς δεν μιλούσαν ελληνικά!!!!!
Ηταν το λίκνο της τρομοκρατίας....
Και οι σημερινοί Ελληνες διαδηλωτές κατά του Μνημονίου είναι δολοφόνοι!!!!!!
Και που τα έλεγε αυτά σε μια αίθουσα της Οξφόρδης μπροστά σε ένα ανθελληνικό κοινό που τον χειροκρόταγε και γελούσε ειρωνικά!!!!!!!

Βρε ούστ αλήτη.
Αρκετά σε ανεχτήκαμε.....
Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πως στα κομμάτια αναριχήθηκαν σε τόσο ψηλά αξιώματα στην πατρίδα μας τόσοι προδότες;

Πρωθυπουργός που εξαφανίζει πατριωτικούς πίνακες από το πρωθυπουργικό γραφείο και παραχωρεί απροκάλυπτα την εθνική μας κυριαρχία χορεύοντας ζεϊμπέκικα, όταν οι ουρές στον ΟΑΕΔ μεγαλώνουν μέρα με την μέρα.....
Αντιπρόεδρος που βρίζει με τον χυδαιότερο τρόπο τους ελευθερωτές μας αγωνιστές κι εμάς τους ίδιους.....
Υπουργοί που δεν ορκίζονται και τσακίζουν την οικονομία, την κοινωνία και την παιδεία των Ελλήνων....
Βουλευτές που υπογράφουν Μνημόνια και παραχωρούν την εθνική μας κυριαρχία...
Δήμαρχοι που κανακεύουν τους λαθρομετανάστες και θέλουν να βγάλουν την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου από την σημαία της πόλης τους....

Τι γίνεται ρε παιδιά;
Κι όλοι αυτοί μας βρίζουν συνεχώς...
Μας αποκαλούν: Ρατσιστές, φασίστες, κλέφτες, απατεώνες, διεφθαρμένους, δολοφόνους, τρομοκράτες... αντιπαραγωγικούς!!!!!!

Ρε δεν πάτε στον αγύριστο πρωινιάτικα...

Συγνώμη για το φούντωμα πρωϊ πρωϊ φίλοι μου αλλά με το παχύδερμο αισθάνθηκα να ξεχείλισε το ποτήρι.....

Γύρω μου φίλοι και συγγενείς απολύονται, μένουν άνεργοι, τους κατάσχουν σπίτια αυτοκίνητα την ίδια τους την ζωή... στα συσσίτια οι ουρές μεγαλώνουν, οι μισθοί όσων δουλεύουν μειώνονται.... ο κόσμος στριμώχνεται όλο και περισσότερο κι αυτά τα ρεμάλια (τα γνωστά τραπεζίτες, πολιτικοί και πλούσιοι) πλουτίζουν!!!!!!!
Πάνω το ΦΠΑ, πάνω τα τρόφιμα, πάνω τα εισιτήρια, πάνω η ΔΕΗ (μόνο για τους φτωχούς!!!!), πάνω τα καύσιμα, πάνω τα διόδια.......
Κάτω όμως τα φάρμακα!!!!.... και μαζί τα ψυχοφάρμακα για να τα παίρνουμε σορυδόν και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνετε γύρω μας.....

Και μέσα σε όλα αυτά μας βρίζουν καθημερινά από πάνω.......

Η οργή του λαού θα είναι τρομερή....
Φίλοι μου προσπαθώ (και νομίζω κι εσείς) πάρα πολύ σκληρά να παραμείνω ένας ψύχραιμος και λογικά σκεπτόμενος πολίτης αλλά έχω φτάσει στα όρια μου....

Και οι βρωμιάρηδες εντολοδόχοι αναρχο-κουκουλοφόροι τα σπάνε με συγκεκριμένο τρόπο και βάσει σχεδίου (συνήθως κάδους, τζαμαρίες ή ΑΤΜ τραπεζών, αυτοκίνητα και....... φτωχοπερίπτερα!!!)

Εμείς θα τους κάψουμε ζωντανούς....
Δεν θα έχουν που να κρυφτούν....

ΘΑΝΟΣ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More