16.2.10

Και όμως είναι ανίκανος !!!!!


ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!!!





Αρκετά τράβηξε η πλάκα και ο χαβαλές που κάνουμε για τις κλοπές και τις ληστείες Τραπεζών... ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΤΖΗ, ΕΣΤΗΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ...

Προφανώς η πίεση στον ΠΡΟΠΟτζή από τις συνεχόμενες γελοιοποιήσεις της Αστυνομίας επί των ημερών του, ήταν τόσο έντονες, που τον οδήγησαν να εγκρίνει επιχείρηση σύλληψης των ΑΛΒΑΝΩΝ (ΑΛΒΑΝΩΝ ΞΑΝΑΛΕΩ) ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ μέσα στο κέντρο της Αθήνας!!!

Δεν ήταν δυνατόν να μην ήταν ενήμερος ο ΠΡΟΠΟτζής για μια τέτοιου μεγέθους επιχείρηση!!!

ΣΥΝΕΠΩΣ ΦΕΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ...

Με την απόπειρα αυτοκτονία του γιού Διώτη τη γλίτωσε με την κάλυψη των πράσινων ΜΜΕ που έκαναν μόκο... ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ... ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ!!!

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ!!!

Αναδημοσιεύω από το newsit.gr που ενταγμένο στις επιταγές των καιρών λέει με ψιλά γράμματα σε ένα σημείο ότι οι δράστες είναι Αλβανοί προσπαθώντας να παραπληροφορήσουν τον κόσμο μιλώντας γενικά περί κακοποιών!!!

- Δράστες οι ληστές με τις βαριοπούλες
- Οι ίδιοι επιτέθηκαν χθες βράδυ σε αστυνομικούς στο Μαρούσι
- Πυροβολούσαν με το όπλο των αστυνομικών
- Πατέρας ενός μωρού ο 25χρονος νεκρός
- Δεν έχουν εξουδετερωθεί ακόμα 2 χειροβομβίδες

'Ήξεραν ότι έχουν να τα βάλουν με σκληρούς κακοποιούς που δεν διστάζουν να πυροβολήσουν στο ψαχνό και όμως έκαναν ολόκληρη επιχείρηση σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας για να τους συλλάβουν.
Αποτέλεσμα; 'Ένας πολίτης νεκρός και ακόμα ένα επιχειρησιακό φιάσκο.
Οι δράστες του μακελειού στο Βύρωνα ήταν οι ίδιοι που χθες βράδυ εξευτέλισαν την ΕΛΑΣ "γδύνοντας" 2 αστυνομικούς από τα όπλα τους και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από τα αποτυπώματα που βρήκαν στα γιλέκα των αστυνομικών που έκλεψαν οι δράστες χθες βράδυ στο Μαρούσι.
Αξιοποιώντας αυτή την πληροφορία, στήθηκε η σημερινή επιχείρηση στο Βύρωνα που δυστυχώς κατέδειξε για ακόμα μια φορά την επιχειρησιακή ανεπάρκεια της ΕΛΑΣ με έναν ανυποψίαστο πολίτη να πέφτει νεκρός. Μάλιστα το πτώμα του δεν έχει ακόμα απομακρυνθεί αφού βρίσκεται δίπλα στις χειροβομβίδες που δεν έχουν ακόμα εξουδετερωθεί.

Ο 25χρονος βρέθηκε ανάμεσα στη μάχη των πυροβολισμών μεταξύ των δύο ληστών τραπεζών και των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αλβανών κακοποιών.
Η επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε στον Βύρωνα, όπου η αστυνομία είχε στήσει καρτέρι έξω από την πολυκατοικία τους για τη σύλληψη δύο ληστών τραπεζών. Οι αρχές περίμεναν τους δράστες έξω από την πολυκατοικία τους και όταν έγιναν αντιληπτοί άρχισε ένας πόλεμος πυροβολισμών ανάμεσα στους δράστες και τους αστυνομικούς.


Το καταλάβατε κε Παπανδρέου !!!!!

Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο!

Αντιδράσεις αξιωματικών στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί “Απώλειας της εθνικής κυριαρχίας”

Πρωτόγνωρες αντιδράσεις από αξιωματικούς και των τριών Κλάδων και όλων των βαθμίδων καταγράφονται μετά την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για «μειωμένη εθνική κυριαρχία, λόγω κακού χειρισμού των οικονομικών μας». Η συγκεκριμένη δήλωση – «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι τις κυριαρχίας μας» – δημιούργησε κύμα διαμαρτυριών μεταξύ των ένστολων το οποίο δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά στο παρελθόν με εξαίρεση την περίπτωση  των … Ιμίων, όταν επιχειρήθηκε να φορτωθεί στους αξιωματικούς το φιάσκο της επιχείρησης.
«Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο και εμείς δεν έχουμε χάσει κανένα πόλεμο. Αν νομίζει ότι έχει ηττηθεί αυτός είναι δικός του λογαριασμός, όχι όμως της Ελλάδας» ήταν η πιο αιχμηρή δήλωση που καταγράψαμε από ανώτερο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί σε μονάδα των συνόρων...


Εξίσου αιχμηρή ήταν και η άποψη έτερου, ιπτάμενου αξιωματικού της Π.Α.: «Υπεύθυνοι για την διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας είμαστε εμείς που πολεμάμε καθημερινά στον ουρανό με τους απέναντι εισβολείς. Εμείς κερδίζουμε σχεδόν όλες τις μάχες. Αν κάποιοι άλλοι χάνουν μάχες στο χρηματιστήριο ή στα ομόλογα ή έχουν κλέψει τόσα λεφτά και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής αυτό είναι δικό τους θέμα όχι της Ελλάδας και σίγουρα δεν έχει σχέση με την εθνική μας κυριαρχία».
Ακόμα και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α.Σαμαράς που εμφανίζει  ιδιαίτερα συναινετικό πνεύμα έναντι της κυβέρνησης με αφορμή την δήλωση αυτή κάλεσε τον πρωθυπουργό «να είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που λέει περί εθνικής κυριαρχίας»
Για πρώτη φορά το κλίμα που καταγράφεται μεταξύ των αξιωματικών είναι τόσο «βαρύ» για μιά κυβέρνηση τεσσάρων μηνών. Και βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τις δηλώσεις Παπανδρέου. Η κυβερνητική μεθόδευση για αύξηση των ορίων ηλικίας και περικοπή επιδομάτων, οδοιπορικών κλπ. από έναν κλάδο ο οποίος όχι απλώς αμοίβεται πενιχρά σε σχέση με αυτό που προσφέρει, αλλά δεν συγκρίνονται οι όροι και οι συνθήκες εργασίας με κανένα άλλο επάγγελμα, έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πολεμικό Ναυτικό πριν από πέντε ημέρες τέθηκε θέμα παραίτησης του Α/ΓΕΝ Γιώργου Καραμαλίκη καθώς το Ναυτικό Νοσοκομείο για πρώτη φορά εντάχθηκε στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ (!) ενώ οριακά ανταποκρίνεται στις νυν υποχρεώσεις του έναντι των δικαιούχων! Η παραίτηση απετράπη κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος δεν θέλησε λίγες ημέρες πριν από την βέβαιη αποστρατεία του να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα.
Η χθεσινή απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την τελετή ένταξης των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA στα Μέγαρα, δεν ήταν μία απλή «παράλειψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», ήταν μία εσκεμμένη ενέργεια από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας η οποία πλέον βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με το προσωπικό των Ε.Δ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο που περικλείει αυτή η δυσαρέσκεια και επιχειρεί να καθυστερήσει ή να βελτιώσει τις τελικές ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό στο μέτρο του δυνατού. Διότι δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί λόγω της φύσεως του επαγγέλματος η δυσαρέσκεια των αξιωματικών να «βράζει» υπογείως, αλλά ο υπόγειος «βρασμός» είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν που εκτονώνεται…
 
Πηγή: "defencenet.gr"


Εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών τι κάνουν;;;;

Τουρκική εισβολή στη Θράκη, με ελληνική πρόσκληση!!!

  • «Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» λέει η λαϊκή παροιμία και στην περίπτωση αυτή έχει απόλυτη εφαρμογή
  • Επέκταση στην Ξάνθη εν μέσω οικονομικής κρίσης κάνει η Ziraat Bank
Αν και μερικές ημέρες πριν ο έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα έκανε έκκληση προς τα τουρκικά κεφάλαια να έρθουν στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα επρόκειτο για την επισημοποίηση της «παράδοσης» της ελληνικής οικονομίας σε μία πιθανή εισβολή –οικονομικού περιεχομένου- της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Κι εδώ, αρχίζει ένα «μυστήριο» για την πραγματική προέλευση των «τουρκικών» χρημάτων που επίκειται να επενδυθούν στην Ελλάδα, στην τουρκική προσπάθεια προσεταιρισμού των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, ενώ διαπιστώνουμε πλέον ότι οι διεθνείς πιέσεις που εκδηλώθηκαν με την μορφή μιας εκτεταμένης και διαρκούς οικονομικής τρομοκρατίας, δεν έχουν στόχο την διασφάλιση των ξένων «δανειστών» αλλά την αλλαγή του χάρτη στο νότο της Ευρώπης.
Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε και τον ρόλο του κυρίου Αράπογλου στην εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική, αλλά και στην εν συνεχεία μελετημένη υποβάθμιση του ελληνικού επενδυτικού «πακέτου», αφού όλες οι κρατικές εταιρείες και οργανισμοί της Τουρκίας σταμάτησαν τις τραπεζικές τους συνδιαλλαγές μέσω της (ελληνικών πλέον συμφερόντων) τράπεζα, με την δικαιολογία πως «έπρεπε να στηριχθούν κατ’ αρχήν οι τουρκικές επενδύσεις»! Έτσι επηρεάστηκε αυτόματα η μετοχή της Finansbank και με αυτόν τον τρόπο, η «επένδυση» της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία ουσιαστικά μηδενίσθηκε, επιφέροντας απώλειες δισεκατομμυρίων στην ελληνική πλευρά.
Η αναφορά αυτή γίνεται προκειμένου να αναδειχθεί όχι μόνο η ζημία της Εθνικής Τράπεζας (η οποία ήταν αρκετά μεγάλη αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε ποτέ σε αυτήν), αλλά κυρίως για να καταδειχθεί το γεγονός πως η δράση της Ziraat αναπτύχθηκε και εντάθηκε με ελληνικά κεφάλαια, τα οποία απωλέσθησαν στον βωμό της ελληνοτουρκικής φιλίας ή στην κομπίνα κάποιων golden boys… Χρηματικά κεφάλαια τα οποία τώρα στρέφονται κατά του τόπου προέλευσής τους, δηλαδή κατά της Ελλάδας…
Αμέσως, μετά άρχισε η «άνοδος» της Ziraat Bank, που φαίνεται πως χρηματοδοτήθηκε από τα ελληνικά κεφάλαια. Έτσι, έγινε πράξη αυτό που λέει η λαϊκή θυμοσοφία: «Βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας»…
Η χρονική συγκυρία, με την ελληνική οικονομία να μην είναι και στο καλύτερό της σημείο –μάλλον ζούμε την χειρότερη οικονομική χρονική περίοδο που υπήρξε μετά την πτώχευση που είχε κηρύξει η κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη- μοιάζει να είναι ιδανική για οικονομική άλωση συγκεκριμένων ελληνικών περιοχών, όπως η Θράκη. Αυτή όμως η πιθανότητα μοιάζει να μην απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών και Οικονομικών…
Η ήδη υπάρχουσα οικονομική δραστηριότητα της -τουρκικών συμφερόντων- τράπεζας Ziraat, η οποία αποτελεί το οικονομικό προπύργιο και τον κύριο εκφραστή οικονομικής πολιτικής του βαθέως κράτους της Τουρκίας, του στρατού, της Εργκένεκον, αλλά και της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας, έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά στην πόλη της Κομοτηνής, όπου και βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο, δραστηριοποιούμενη στον τομέα της δανειοδότησης μουσουλμάνων κάτω από άγνωστες οικονομικές συνθήκες – συμφωνίες…
Σε πολλές περιπτώσεις, σε χωριά των νομών της Ροδόπης αλλά και της Ξάνθης, «αντιπρόσωποι» της Ziraat Bank, συμπληρώνουν καταλόγους ενδιαφερομένων προς δανειοδότηση από την εν λόγω τράπεζα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ δεν βρίσκεται στον καταλόγους αυτούς!!! Ελέγχοντας τα «πακέτα προσφορών» της τράπεζας, εύκολα διαπιστώνεται πως ελλείψει συνεργασίας με ελληνικούς οργανισμούς (π.χ. Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος και προσφέρει «απαλλαγή» μέρους των επιτοκίων) η λειτουργία της τράπεζας δεν καθίσταται δυνατή, λόγω του υψηλού κόστους δανειοδότησης. Απορίας άξιο, λοιπόν, είναι ποιοι λόγοι συντρέχουν έτσι ώστε με επίσημο επιτόκιο περίπου διπλάσιο –σε σύγκριση με αυτό που προσφέρεται από ελληνικές τράπεζες- η τουρκική τράπεζα «πείθει» για δανειοδότηση μουσουλμάνους της Θράκης…!
Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη στον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης τράπεζας δεν είναι η μέχρι στιγμής «πειθώ» που έχει στον μουσουλμανικό πληθυσμό… Η μεγαλύτερη έκπληξη βρίσκεται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη τράπεζα σκοπεύει σε επέκτασή της στην γειτονική Ξάνθη, όπου στελέχη της ήδη ψάχνουν κτίριο για να στεγάσουν το νέο υποκατάστημα της Ziraat. Μάλιστα, οι απαιτήσεις ως προς το κτίριο είναι αρκετά υψηλές, αφού οι άνθρωποι της τουρκικής τράπεζας ψάχνουν στο κέντρο της πόλης, νεόδμητο κτίριο και κοντά σε περιοχή όπου βρίσκονται αρκετές επιχειρήσεις μουσουλμάνων. Μάλιστα, ενδιαφέρονται για την αγορά ολόκληρου του κτιρίου, ενώ έχουν ήδη εντοπίσει ένα που βρίσκεται κοντά (περίπου 50 μέτρα) από την Λέσχη Αξιωματικών του 4ου Σώματος Στρατού…
Η Θράκη αποτελεί ένα πάγιο «φιλέτο» που εποφθαλμιά η τουρκική επεκτατική πολιτική, η οποία παγίως εξυπηρετεί την Pax Americana και στα γεωπολιτικά της σχέδια στην συγκεκριμένη περιοχή. Η Θράκη αποτελεί πραγματικό οικονομικό και ενεργειακό σταυροδρόμι του χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο και συνεπώς πρόκειται για ένα σημαντικότατο κομμάτι γης που μπορεί να δίνει τον έλεγχο μίας ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από ό,ποιον κατέχει την ίδια την Θράκη. Ουσιαστικά, δηλαδή, όποιος κατέχει τη Θράκη (σήμερα αλλά κυρίως… αύριο) αποκτά μία ιδιαίτερη δυναμική στα Βαλκάνια, μία ιδιαίτερη επιρροή απέναντι στην οικονομική ρωσική προέλαση και ταυτόχρονα μεταβάλλεται σε ισχυρό «παίκτη» (αν και η πραγματικότητα είναι πως θα πρόκειται για πιόνι του Στέητ Ντιπάρτμεντ), που εκμεταλλευόμενος μία κουκκίδα του χάρτη θα είναι σε θέση να συμβάλει σε πιθανούς σχεδιασμούς πίεσης και «υποταγής» πολλών (εξαρτημένων ενεργειακά, άρα και οικονομικά) ευρωπαϊκών κρατών…
Για τους γνωρίζοντες τις διαθέσεις της γείτονος Τουρκίας γίνεται απόλυτα κατανοητό το μέγεθος του τουρκικού εγχειρήματος αλλά και της ελληνικής «αφέλειας», αφού έχει γίνει πλέον και επίσημη πρόσκληση στην τουρκική οικονομική ελίτ να εισβάλει στην Ελλάδα (και σίγουρα θα προτιμηθεί η Θράκη) αντί «πινακίου φακής», με αυξημένο τον κίνδυνο δημιουργίας ανεξάρτητου οικονομικού χώρου αυστηρώς ελεγχόμενου από την Άγκυρα και γενικότερα από τουρκικά κεφάλαια. Όμως, στο σημείο αυτό, η Ziraat Bank φαίνεται πως βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις, αφού επιδιώκει μία επέκταση προσδοκώντας να αποκτήσει μεγαλύτερη προσβασιμότητα στον μουσουλμανικό πληθυσμό του νομού και ιδιαίτερα στους έλληνες Πομάκους που είναι πολύ περισσότερο «ατίθασοι» στα κελεύσματα του τουρκικού προξενείου και των πρακτόρων της Άγκυρας που δρουν στην περιοχή. Εάν, τώρα, σκεφθεί ο οποιοσδήποτε και την χρονική συγκυρία, κατά την οποία ο τοπικός πληθυσμός υποφέρει οικονομικά –πολύ περισσότερο από την υπόλοιπη Ελλάδα- εύκολα γίνεται κατανοητό το μέγεθος της επικινδυνότητας «προσβολής» της ελληνικότητας ενός σημαντικότατου αριθμού του πληθυσμού του νομού Ξάνθης.
Τι μέλλει γενέσθαι άραγε; Πως σκοπεύει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να θωρακίσει την ακριτική αυτή περιοχή από την επερχόμενη επίσημη οικονομική έλευση της Τουρκίας στην περιοχή; Να σημειωθεί πως η παρουσία τουρκικών επιχειρήσεων στην Θράκη, θα δικαιολογήσει την -μέχρι τώρα πλήρως αδικαιολόγητη- παρουσία του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και θα προσφέρει το ιδανικό άλλοθι της συνέχισης της παρουσίας του που από τη στιγμή της δημιουργίας του προκαλούσε ολοένα και περισσότερα -αριθμητικά και ποιοτικά- προβλήματα στη Θράκη αλλά και στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Μπορεί άραγε, η οικονομική δυσπραγία της Ελλάδας, να ανταλλάσσεται με πρόσκληση των λίαν εθνικά επικίνδυνων τουρκικών κεφαλαίων; Μπορούν οι «υπεύθυνοι» αυτής της κυβέρνησης να κατανοήσουν πως στόχος της Άγκυρας είναι να δημιουργήσει σταθερά ερείσματα στο μαλακό υπογάστριο της χώρας, που είναι σαφές πως είναι η Θράκη; Μπορούν οι κύριοι που ασχολούνται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας να διαισθανθούν –εάν δεν μπορούν να κατανοήσουν το πλήρες μέγεθος- το πρόβλημα το οποίο γιγαντώνεται επικίνδυνα στη Θράκη;
Μέσα από ανεξάρτητες οικονομικές δράσεις, μέσα από την παιδεία των μουσουλμάνων που παραδίδεται –ελέω μίας ιδιότυπης αντίληψης- στον τουρκικό επεκτατισμό, μέσα από ένα τουρκικό πανεπιστήμιο –στα πλαίσια των ιδιωτικών ανώτατων ιδρυμάτων- για το οποίο ήδη γίνονται έρευνες στην Κομοτηνή από επιτροπή του τουρκικού Προξενείου… μπορούν οι έλληνες «ειδήμονες» να καταλάβουν πως αντιμετωπίζουν την συνταγή «Κοσόβου» την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο σημερινός τούρκος πρόξενος, κύριος Σαρνίτς, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στην «επαναστατική διάθεση» των μουσουλμάνων του Κοσόβου;
Επιτέλους, μπορεί η σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει στους έλληνες της Θράκης, αλλά και στον γενικότερο Ελληνισμό, τις προθέσεις και τις έμπρακτες στηρίξεις που θα παρέχει ώστε να μην μιλάμε και για «σύγχρονες χαμένες πατρίδες»;
Κωνσταντίνος


Η Β. Ήπειρος είναι Ελληνική!!!!!

Εορτασμός της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στην Αθήνα

Με πανηγυρική Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου εορτάζεται την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ. η επέτειος των 96 ετών από την ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου 1914. Όπως είναι γνωστό, το Φεβρουάριο του 1914 οι Βορειοηπειρώτες, αρνούμενοι να υπαχθούν στο νεότευκτο αλβανικό κράτος, επαναστάτησαν, ανακήρυξαν στο Αργυρόκαστρο την Αυτόνομο Πολιτεία της Βορείου Ηπείρου και σχημάτισαν κυβέρνηση με Πρόεδρο τον Γεώργιο Ζωγράφο και μέλη τους Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, Κορυτσάς Γερμανό και Κονίτσης Σπυρίδωνα. Αποτέλεσμα του Αυτονομιακού Αγώνα ήταν το Πρωτόκολλο της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914),που υπογράφηκε από τις κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αλβανίας και της Βορείου Ηπείρου και παρείχε καθεστώς Αυτονομίας στου Νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς.
Είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη, ενθυμούμενοι τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Βορειοηπειρωτών του 1914, να τιμήσουμε όπως αξίζει τους ήρωες του 1914 και να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές των Ελλήνων τους μεγάλους αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για να παραμείνουν Έλληνες στις πατρογονικές μας εστίες. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου δεν μπορεί να συρρικνωθεί και να χαθεί σήμερα σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας. Πρέπει σύσσωμος ο Ελληνισμός να διατρανώσει με την παρουσία του στην σημαντική αυτή εκδήλωση μνήμης και τιμής την απόφαση μας να παραμείνουμε και να αναγεννηθούμε στις πατρογονικές μας εστίες με ελευθερία και ασφάλεια, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας με εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και του πρωτοκόλλου της Κερκύρας του 1914, για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Η εκδήλωση, την οποία όπως κάθε χρόνο οργανώνει ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών, θα αρχίσει με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση και ώρα 11.30 π.μ. Την πανηγυρική ομιλία για την επέτειο, θα εκφωνήσει ο τομεάρχης της ΕΟΚΑ, καθηγητής Φυσικής, Ρένος Κυριακίδης, ως εκπρόσωπος του «Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959». Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Αγωνιζόμενη Νεολαία της Βορείου Ηπείρου. Στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εκ μέρους της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» θα καταθέσει ο πρόεδρος Χρήστος Γιωργάκης. Παρακαλείστε όλοι να παρευρεθείτε στην 96η επέτειο από την ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στους ήρωες του 1914.


Ετοιμαστείτε και έρχονται !!!!

Από το Σκεφτόμαστε Ελληνικά

Δεκάδες μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική ξέσπασαν σε βιτρίνες καταστημάτων και
αυτοκίνητα την οργή τους για τη δολοφονία 19χρονου Αιγύπτιου στο Μιλάνο, κατά τα φαινόμενα μετά από συμπλοκή με ομάδα μεταναστών από τη Λατινική Αμερική. Ένταση, προσαγωγές και πολιτικές διαστάσεις. Όταν έγινε γνωστό πως ο 19χρονος Αιγύπτιος Χαμέντ Μαμούντ Αλ-Φαγιέντ μαχαιρώθηκε θανάσιμα στην οδό Πάντοβα, δεκάδες Βορειοαφρικανοί αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες στη συνοικία του Μιλάνου που κατοικείται από μετανάστες πολλών εθνικοτήτων και το 70% των καταστημάτων της περιοχής τους ανήκει. Οι Βορειοαφρικανοί κινούνταν σε ομάδες 20 με 30 ατόμων ψάχνοντας μετανάστες από το Περού και το Εκουαδόρ για να πάρουν εκδίκηση. Στην περιοχή επικράτησε μεγάλη ένταση, ενώ τα συνθήματα δεν στράφηκαν μόνο κατά των Λατινοαμερικανών, αλλά και των Ιταλών, με αποτέλεσμα να φοβηθούν περαστικοί από το σημείο και οδηγοί, αναφέρει η Repubblica. Η αστυνομία έθεσε με δυσκολία την κατάσταση υπό έλεγχο έως το βράδυ. Προχώρησε στην προσαγωγή 36 μεταναστών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας του 19χρονου, η οποία προφανώς ήταν αποτέλεσμα μίας από τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις ανάμεσα σε συμμορίες Βορειοαφρικανών και Λατινοαμερικανών στη συγκεκριμένη γειτονιά.


Ο καραγκίοζης των Σκοπίων .

Γκρουέφσκι: θα γεμίσουμε τη χώρα με αγάλματα...

Ο «oνειροπαρμένος» πρωθυπουργός των Σκοπίων απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται για την ανάπλαση της πλατείας των Σκοπίων και την τοποθέτηση σε αυτήν αρχαίων μακεδονικών αγαλμάτων, δήλωσε πως το έργο «Σκόπια 2014» είναι ένα καλό σχέδιο και το οποίο θα εφαρμοστεί σύντομα, με πρώτο το λεγόμενο «μακεδονικό μέγαρο», το οποίο θα επιτρέψει σε πολλά ιδρύματα να αποκτήσουν δική τους στέγη. (σ.σ. θα κατασκευαστεί με αρχαίοελληνική τεχνοτροπία, κολώνες δωρικού ρυθμού, μετώπη , αγάλματα μέσα- έξω κλπ)
Το «κιτς» της αντιπολίτευσης
Του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει το όλο έργο ως «κιτς».
Ο «ονειροπαρμένος» δήλωσε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. «Ίσως σε ορισμένα ασήμαντα τμήματα του έργου να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά σε γενικές γραμμές το σχέδιο είναι πολύ καλό. Το σχέδιο «Σκόπια 2014» θα δώσει την ευκαιρία για δουλειά στους εργαζόμενους και οφέλη στους υπεργολάβους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Θα συνεχίσουμε σε όλη τη χώρα"...
Συνέχισε, πάντως, πως είναι αποφασισμένος να καλύψει όλη τη χώρα με ...αγάλματα:
«Τα Σκόπια με το σχέδιο αυτό θα πάρει μια εορταστική όψη. Δεν θα σταματήσουμε όμως σε αυτό. Θα συνεχίσουμε το έργο και σε άλλες περιοχές των Σκοπίων καθώς και σε όλη τη χώρα. Έχουμε ξεκινήσει και άλλα έργα όπως η κατασκευή οικιών, οδικών υποδομών, έργα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από του πολίτες»
Η τελευταία δήλωση του ονειροπαρμένου σκοπιανού πρωθυπουργού κάτι μας θυμίζει για προεκλογικές υποσχέσεις...


Και εμείς τι κάναμε;

Πως οι αμερικάνικες τράπεζες υποδαύλισαν την ελληνική κρίση

Η Wall Street και οι «καρχαρίες» των τραπεζών υποδαύλισαν για χρόνια την κρίση, διόγκωσαν το χρέος της Ελλάδας και οδήγησαν την ελληνική οικονομία ακόμα πιο βαθιά στον πάτο του βαρελιού! Μέγα θέμα για τη δράση των επενδυτικών τραπεζών της Wall Street και δη για μια εκ των κορυφαίων, της Goldman Sachs, αποκαλύπτει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα New York Times. Που επισημαίνει ότι η γνωστή, καταστροφική τακτική των subprime δανείων, αυτή ακριβώς η πρακτική που ευθύνεται για την χειρότερη κρίση στην αμερικανική οικονομία εδώ κι έναν αιώνα, ακολουθήθηκε από τις μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες και στην περίπτωση της Ελλάδας, με την υιοθέτηση σύνθετων προϊόντων που επέτρεπαν στο ελληνικό Δημόσιο να αποκρύπτει μέρος του εξωτερικού χρέους της χώρας, στην ουσία «πουλώντας» το σε επενδυτικές και «εξαφανίζοντάς» το από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έστελνε η ΕΣΥΕ στις Βρυξέλλες.


Πρακτική που κατά την εφημερίδα είχε ακολουθηθεί σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, τόσο πριν, όσο και μετά το 2001, χρονιά κατά την οποία η Κομισιόν απαγόρευσε στα κράτη μέλη της ΟΝΕ να ακολουθούν αυτή τη «δημιουργική λογιστική»…Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα των NYTimes αποκαλύπτει πως το ελληνικό δημόσιο είχε πολλάκις «συνεργαστεί» με την Goldman Sachs αποκρύπτοντας εμμέσως πλην αποτελεσματικώς (!) δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ από το εξωτερικό χρέος. Τακτική που τελικώς «κόλλησε» στην τελευταία χρονικά «επίσκεψη» του επικεφαλής της εταιρίας, του προέδρου της Goldman Sachs Gary D. Cohn, ο οποίος αφίχθη τον περασμένο Νοέμβρη στην Αθήνα για να «ενημερώσει» τον τότε νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη «συνεργασία» της εταιρίας του με τις ελληνικές κυβερνήσεις στο συγκεκριμένο τομέα. Όταν όμως εισέπραξε μια ηχηρή άρνηση εκ μέρους του κυρίου Παπανδρέου, επέστρεψε στις ΗΠΑ και έκτοτε «ουδέποτε εκφράστηκε με καλά λόγια για την Ελλάδα, ούτε εμφανιζόταν αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας της» …
Εκείνο που είχε προσπαθήσει να «πουλήσει» και στον Γιώργο Παπανδρέου ο μίστερ Κον ήταν ένα συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό εργαλείο που επέτρεπε την … «εξωλογιστική ρύθμιση» μέρους του κρατικού χρέους. Η Goldman έδινε μετρητά μπροστά στο ελληνικό Δημόσιο και έπαιρνε τα δικαιώματα των μελλοντικών πληρωμών του Δημοσίου σε τομείς όπως η Υγεία. Έτσι το μεν Δημόσιο «έκρυβε» χρέος, η δε τράπεζα απολάμβανε μελλοντικών υπεραξιών. Το «ωραίο» στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτός ο τρόπος συναλλαγής πέρναγε στα χαρτιά ως «συναλλαγματική συναλλαγή» κι όχι ως δάνειο, επομένως δεν υπήρχε υποχρέωση αναφοράς του στις κοινοτικές εποπτικές αρχές. Με δυο λόγια το χρέος παρέμενε υπαρκτό, αλλά μετατίθετο χρονικά…
Το δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που ακολουθήθηκε αυτή η πρακτική στην Ελλάδα και για δεκάδες τέτοιες συμφωνίες μεταξύ τόσο της Goldman Sachs, όσο και της JPMorgan Chase με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία χρόνια. Οι «ελληνικές» συμφωνίες μάλιστα είχαν και τα κωδικά ονόματα «Αίολος» και «Αριάδνη» και χρονολογούνται στο 2005 και στο 2008, με ανταλλάγματα μάλιστα τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου από τα τέλη αεροδρομίων και από τα έσοδα των τυχερών παιχνιδιών (μέσω ΟΠΑΠ;)
Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πρακτικές είχαν ρητώς απαγορευθεί στη χρονική περίοδο που τέτοιες συμφωνίες συνήφθησαν μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών. Οι αναλυτές μάλιστα εκτιμούν ότι η Goldman αποκόμιζε προμήθειες άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων ανά συμφωνία.
Οπότε και εξηγείται σαφώς το γιατί όλη αυτή η πολεμική εναντίον της Ελλάδας όταν ο μίστερ Κον «έφαγε» πόρτα από τον Γιώργο Παπανδρέου τον περασμένο Νοέμβρη …

Ελλήνων αφύπνιση


Ευτυχής ο άνθρωπος που γνωρίζει Ιστορία!!!


Οι Αμερικανοί, τους συντάκτες του πρώτου συντάγματός τους, το οποίο ψηφίστηκε στην Φιλαδέλφεια το 1787, τους ονομάζουν «πατέρες του έθνους». Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο Τζ. Ουάσιγκτον, ο Τ. Τζέφερσον, ο Τζον Άνταμς και ο Γ. Μάντισον, οι οποίοι διετέλεσαν και πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών. Περίοπτη θέση στην ιστορία τους κατέχει και ο Αβραάμ Λίνκολν, ο άνθρωπος που κατήργησε την δουλεία (1863) και δολοφονήθηκε γι’ αυτή του την απόφαση. Θυμάμαι, πέρυσι, τον Ιανουάριο λίγο πριν ορκιστεί νέος πρόεδρος των Η.Π.Α., ο Ομπάμιας, προηγήθηκαν κάποια πράγματα. Πέραν των σαχλοεπιδείξεων και της παρδαλοειδούς φιέστας που οργανώνουν οι Αμερικανοί σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά διαστήματα, ανέβαιναν στο βήμα γνωστοί Αμερικανοί καλλιτέχνες, αστέρες πλανητικής εμβέλειας, και διάβαζαν κάποια κείμενα.

Τα κείμενα αυτά δεν ανήκαν σε μεγάλους συγγραφείς ή λογοτέχνες τους, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στους «πατέρες του έθνους». Σε τέτοιες εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά και όταν διακυβεύεται κάτι το σημαντικό ή σε περιόδους κρίσεων (πολεμικών, οικονομικών, κοινωνικών) οι Αμερικανοί προστρέχουν σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν, που πολέμησαν για την δημιουργία του έθνους τους. Μ’ αυτό τον τρόπο αναζωπυρώνουν το όποιο αίσθημα εθνικής συνείδησης βιώνει αυτός ο λαός, καλλιεργούν το πνεύμα μεγαλείου και ιστορικής μεγαλοσύνης, το οποίο χρειάζεται ο πάνοπλος Αμερικανός στρατιώτης που πολεμά για την «δημοκρατία και την ελευθερία», μακελεύοντας ανυπεράσπιστους λαούς. Η υπόμνηση, δηλαδή, του «ευκλεούς» παρελθόντος τους και η παραπομπή στα έργα και στα κείμενα κάποιων εξεχουσών μορφών της ιστορίας τους, λειτουργούν όπως η όψη της σημαίας, συμβολικά και σημειολογικά: «Είστε Αμερικανοί, ένα έθνος με ένδοξη ιστορία αγώνων, οι πατέρες σας, με το αίμα τους δημιούργησαν ένα ζηλευτό και σεβαστό έθνος, φερθείτε αναλόγως». (Αιχμή του δόρατος γι’ αυτό το θέμα αποτελεί το Χόλυγουντ. Σ’ όλα τα κινηματογραφικά προϊόντα και υποπροϊόντα τους, προβάλλεται ο Αμερικανός τιποτ- άνθρωπος, ο πατριώτης - ο ανίκητος «Ράμπο» - εξυμνούνται οι λεγόμενες αμερικανικές αξίες. Εδώ και την αποτρόπαιη γενοκτονία εκατομμυρίων γηγενών Ινδιάνων, την μεταμόρφωσαν σε πολιτιστικό κεφάλαιο, εντάσσοντάς την στις ηρωικές περιόδους της ιστορίας τους, όπως εκφράζεται στα γουέστερν ).

Το ίδιο, νομίζω, ισχύει και σε άλλες «πολιτισμένες» χώρες της Δύσης. Ανατρέχουν στο ιστορικό τους μεγαλείο, ανασύρουν πρόσωπα με έκτακτη συνεισφορά στην πατρίδα και αυτό «δια το μηδεμίαν ετοιμοτέραν είναι τοις ανθρώποις διόρθωσιν της των προγεγεννημένων πράξεων επιστήμης», δηλαδή, οι άνθρωποι διορθώνονται, αντλούν διδάγματα, από την εξέταση και την μελέτη των πεπραγμένων υπό των προγόνων. (Πολύβιος).

Αν όμως αυτά είναι αυτονόητα και… ευνόητα για τις δυτικές χώρες, τις οποίες προσπαθούμε, εκ γενετής ως κράτος να τις μιμηθούμε, εδώ συμβαίνει το εξής σχιζοφρενικό: η αναφορά στο ιστορικό παρελθόν, η «παιδεία και γυμνασία» που αυτό προσφέρει, η παράθεση, ακόμη, κειμένων, λόγων, φράσεων (παλαιότερα τα ονομάζαμε πατριωτικά. Νομίζω ο Παλαμάς είπε ότι «ο πατριωτισμός είναι το οξυγόνο των Ελλήνων»), που μας κληροδότησαν εμβληματικές προσωπικότητες της ιστορίας μας, χαρακτηρίζεται, στιγματίζεται ως οπισθοδρόμηση, προγονολατρία ή προγονοπληξία και, στην χειρότερη περίπτωση, εθνικιστική έξαψη.

Τις προάλλες είχαμε εκλογή (επανεκλογή) του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε, αν πριν από την εκλογή, αναγιγνώσκονταν στο Κοινοβούλιο κείμενα επιφανών προγόνων μας, ηρώων, πατέρων και του δικού μας έθνους; Του Θουκυδίδη ο επιτάφιος «ύμνος στη Δημοκρατία», (το περίφημο «δημοκρατία κέκληται»), του Πλουτάρχου αποσπάσματα από τα αριστουργηματικά «πολιτικά παραγγέλματα», του Μεγάλου Βασιλείου (εκείνο το έξοχο «ο γαρ αληθώς άρχων, ουκ εκ των έξωθεν συμβόλων γνωρίζεται, οίον πορφύρας, χλανίδος και διαδήματος, αλλ’ εκ του έχειν την αρχικήν αρετήν», ο σωστός ηγέτης δεν ξεχωρίζει από τα εξωτερικά μεγαλεία, αλλά από την πολιτική αρετή. Στο έργο του «περί αρχής και εξουσίας»). Ακόμη τα «απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη το εξαίσιο «είμαστε στο Εμείς», ο λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, τα 1838, στους νέους των Αθηνών. (Να ακουγόταν εκείνο το ωραιότατο «η προκοπή σας… να μη γίνει σκεπάρνι μόνο για το άτομό σας, αλλά να κοιτάξει το καλό της κοινότητας και μέσα εις το καλόν αυτό βρίσκεται και το δικό σας», λόγοι που υπενθυμίζουν την ρήση του Περικλή στους αρχαίους Αθηναίους: «καλώς μεν γαρ φερόμενος ανήρ το καθ’ εαυτόν διαφθειρομένης της πατρίδος ουδέν ήσσον ξυναπόλλυται, κακοτυχών δε εν ευτυχούση πολλώ μάλλον διασώζεται», δηλαδή, με απλά λόγια, αν εσύ προοδεύεις και η πατρίδα σου καταστρέφεται και συ θα καταστραφείς, αν εσύ κακοτυχείς και προοδεύει η πατρίδα σου, θα διασωθείς. Αν αυτά τα χρυσά λόγια τα είχαν υπ’ όψιν τους τα παντοειδή «λαμόγια» και λιγούρια της εξουσίας που αφάνισαν τον τόπο με τις κλεψιές τους, θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα).

Είναι βέβαιο ότι, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι μισοί τρόφιμοι της Βουλής θα κοκκίνιζαν από ντροπή, και οι άλλοι μισοί, οι «προοδευτικοί», από θυμό και οργή. Τέλος πάντων γράφουμε και κανένα χωρατό, για να αμυνθούμε στην περιρρέουσα σκυβαλοκρατία. (Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα είχε υπ’ όψιν του ο Ελύτης, όταν έγραφε στα «δημόσια και ιδιωτικά» τα εξής θαυμάσια. « Να έπαιρνε πότε πότε η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου τις προεκτάσεις που παίρνει ένα δάκρυ, όταν διαθλά τις αθλιότητες όλες κι απομένει να λάμπει σαν μονόπετρο»).

Εξαιτίας αυτής της ποινικοποίησης της ιστορίας, κυρίως τα τελευταία χρόνια, από τους τσαρλατάνους της «μεταμοδέρνας» ιστοριογραφίας και λόγω της ανεύθυνης και ανέμπνευστης διδασκαλίας της στο σχολείο, οι περισσότεροι Έλληνες σχηματίζουν την κρίση τους για τα ιστορικά γεγονότα από την τηλεόραση, τις εφημερίδες ή από προχειρογραμμένα, περιοδικά, φυλλάδια και βιβλία. Ισχύει αυτό που έλεγε ο Θουκυδίδης για τους Αθηναίους της παρακμής « (= τα πρόχειρα, τα αναμασημένα, τα στρεβλωμένα) αταλαίπωρος γαρ τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας και επί τα ετοίμαμάλλον τρέπονται». Αποτέλεσμα; Να μένουμε κατάπληκτοι από κάποια γεγονότα («να πέφτουμε από τα σύννεφα», όπως συνήθως λέει ο κάθε κολοκυθολογών δημοσιολόγος) ή να αντιδρούμε πρωτόγονα εξαιτίας τους, να αποδεχόμαστε τις κοτσάνες του κάθε έμμισθου λακέ της Νέας Τάξης, να επικρατεί η σύγχυση, η έλλειψη ιστορικής και επομένως πολιτικής κρίσης.

Η ιστορική παιδεία απουσιάζει κυρίως από τους πολιτικούς μας – αιτία πολλών κακοδαιμονιών και συμφορών. Όπως έλεγε ο Νικόλαος Δραγούμης, προ 150 περίπου ετών:

«Το περίεργον είναι ότι όχι μόνο αγνοούσι και απεχθάνονται την ιστορίαν οι ημέτεροι πολιτικοί, αλλά τρέφουσι προς αυτήν βαθυτάτην περιφρόνησιν.. Αφ’ ου δε η ιστορική μάθησις είναι αναγκαία εις τους αναλαμβάνοντας να κυβερνήσωσι κράτη μεγάλα, ισχυρά και στερώτατα, πολύ πλέον απαραίτητος είναι, νομίζω, εις τους κυβερνώντας κράτος μικρόν, ασθενές και κλονούμενον». ( Αναμνήσεις, 2, σελ. 316-317).
Υπάρχει ένα «αξίωμα» μια, μάλλον, πολύ διαδεδομένη πλάνη, που λέει «η ιστορία επαναλαμβάνεται». Το μόνο που επαναλαμβάνεται σε τούτο τον ταλαίπωρο τόπο, καταθλιπτικά και μονότονα, είναι η πολιτική ανικανότητα.

*Ευτυχής ο άνθρωπος που γνωρίζει ιστορία.
Ευριπίδης

Νατσιός Δημήτρης, δάσκαλος-Κιλκίς (antibaro.gr)


Θεωρίες συνωμοσίας .......


Θεωρία συνωμοσίας (;) Ι

Πραγματικά προκαλεί έκπληξη το μένος με το οποίο στρέφεται το ΠΑΣΟΚ ενάντια στον ελληνικό λαό και σε κάθετι ελληνικό. Αυταπάτες δεν είχαμε, γνωρίζαμε και ποιος είναι ο ΓΑΠ, αλλά και ποιοι είναι οι κ. κ. Ραγκούσης, Χρυσοχοΐδης, Γερουλάνος, Ρέππας, Διαμαντοπούλου κτλ. Όμως, περιμέναμε να τηρήσουν τα προσχήματα. Να επιβάλλουν μία-μία τις τιμωρίες προς τους άθλιους Έλληνες. Αντίθετα, αυτή βιάζονται, φαίνεται, να μας τελειώσουν, καθώς οι εντολές τους είναι τέτοιες.
Θα μας πείτε πως συνωμοσιολογούμε και παντού βλέπουμε την αμερικανική παρέμβαση. Γιατί όμως τότε όλα τα μέτρα και το λαθρονομοσχέδιο μαζί; Η στοιχειώδης πολιτική λογική δεν επιτάσσει να έρχονται ένα-ένα ώστε να μην δημιουργείτε μεγάλη αντίσταση; Δεν σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ τι πραγματικά θα πάρει στις επόμενες εκλογές (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, όχι τι δείχνουν τα κατευθυνόμενα γκάλοπς).
Κάποιοι καλοί άνθρωποι και τίμιοι πατριώτες, όπως ο ΓΑΠ και ο Μητσοτάκης θυμάστε πως είχαν σπεύσει να μας προειδοποιήσουν πως για το καλό μας έπρεπε να δεχθούμε το σχέδιο Ανάν, αλλιώς θα επερχόταν η καταστροφή του Ελληνισμού; Πολλοί τότε τους είχαν λοιδωρήσει με το επιχείρημα "και τι θα μας κάνουν πόλεμο"; Η απάντηση σήμερα μοιάζει προφανής: ΝΑΙ. Αρκεί να σκεφτούμε πως υπάρχουν και άλλες μορφές πολέμου πέρα από την στρατιωτική επίθεση.
Και δεν είναι μόνο το σχέδιο Ανάν. Ακολούθησαν και άλλες απειθαρχίες του ελληνικού λαού. Είπε δια στόματος Καραμανλή το περίφανο ΟΧΙ στο Βουκουρέστι στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αλλά ακόμα και στα εμβόλια της ανύπαρκτης γρίπης, με τόση προπαγάνδα, πάλι ΟΧΙ είπαμε. Μοιάζει πραγματικά ο ελληνικός λαός να βγάζει αληθινή την -πραγματικά ειπωμένη ή μη μικρή σημασία έχει- φράση του Κίσσιγκερ πως είναι απείθαρχος και δυσκολοκυβέρνητος. Επειδή λοιπόν μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους λαούς πρέπει να τιμωρηθεί ανηλεώς, πρέπει να εξοντωθεί. Ούτε οι Σέρβοι, ούτε ο Σαντάμ, ούτε οι Ταλιμπάν τόλμησαν να πουν τόσα ΟΧΙ μαζεμένα στην καταρρέουσα αυτοκρατορία.
Ο άνθρωπος λοιπόν που έχει ως ξένη γλώσσα την ελληνική (βλ. πάση Θεού και μηδέν εις το πηλίκιο) έχει διαταχθεί να τελειώσει τους Έλληνες, εφόσον αυτοί αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια της πατρίδας του, των ΗΠΑ. Και εφαρμόζει τις εντολές κατά γράμμα.
Τα χτυπήματα είναι καίρια και ισοπεδωτικά. Χτυπά πρώτα το εισόδημα της ραχοκοκκαλιάς του ελληνικού λαού, αυτούς δηλαδή που πρωτοστάτησαν στα τελευταία μεγάλα ΟΧΙ, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους δημόσιους υπαλλήλους. Όταν αυτοί θα πεινάνε κυριολεκτικά, που χρόνος να σκέφτονται και να αντιδρούν. Κάντους να ψάχνουν στα συσσίτια για φαγητό και μετά θα δεις πως θα ακούνε αυτά που θα τους σερβίρουν τα ΜΜΕ.
Ακολούθως, δίνει την ελληνική ιθαγένεια πρακτικά σε κάθε λαθρομετανάστη, αδιαφορώντας αν αυτοί κάποτε γίνουν πλειοψηφία στην Ελλάδα (το αδιαφορώντας είναι σχήμα λόγου, καθώς αυτός είναι ο σκοπός του). Άσε που δεν θα ζει για να το δει, αλλά και να γίνουν πλειοψηφία οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα και να επιβάλλουν ισλαμική δημοκρατία, ο ΓΑΠ θα φύγει στο Αμέρικα και θα κάνει αντίσταση από εκεί. Τώρα που είπα, πως θα φύγει θυμήθηκα αυτήν την ποντικομαμή τον Σημίτη· πού βρίσκεται αυτός; Ο άθλιος που παραμύθιαζε τον ελληνικό λαό με μία αέναη ανάπτυξη και πως με την είσοδο στο ευρώ γινόμασταν μία ισχυρή οικονομία! Αντικειμενικά τελείως πρόκειται σε οικονομικό επίπεδο για τον μεγαλύτερο απατεώνα στην ιστορία του ελληνικού κράτους!
Τέλος, με τον Καλλικράτη ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για ποικίλες διεκδικήσεις και αυτονομήσεις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει και κανένα όφελος από αυτήν την αλλαγή έστω στα χαρτιά.
Ακόμη και το prezatv που συχνά κατηγορεί τα μη αριστερά μπλόγκς που είναι αντιαμερικανικά ως συνωμοσιολόγους, έφτασε να κατανοήσει πως οι αποφάσεις των ΗΠΑ εφαρμόζονται κατά γράμμα παντού, με αφορμή την μη παράδοση στην Βουλή του πορίσματος για τις υποκλοπές. Πώς να το δώσει ο ΓΑΠ, αφού ο τελικός αποδέκτης των υποκλαπέντων συνομιλιών ήταν οι ομοεθνείς του;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More