20.12.09

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.......




Έφτασε και ο Δεκέμβρης, ο μήνας κατά τον οποίο οι μεγάλες φοιτητικές παρατάξεις οργανώνουν την κλασσική πλέον εκδρομή στα χιόνια. Ενώ λοιπόν κάθε χρόνο η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ οργανώνουν εκδρομές σε ελληνικούς προορισμούς όπως η Αράχωβα. Φέτος όμως λάνσαραν καινούρια μόδα. Ο προορισμός που κυριάρχησε ήταν το Μπάνσκο της γειτονικής Βουλγαρίας...

Ενώ το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν σταματάνε να μας λένε για την κρίση της Ελληνικής οικονομίας και για τις θυσίες που πρέπει όλοι μας να κάνουμε, η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ πάνε Βουλγαρία. Αφού η ανικανότητα των κομμάτων εξουσίας σχεδόν χρεωκόπησε το κράτος και έφεραν σε αδιέξοδο τις Ελληνικές επιχειρήσεις, οι παρατάξεις τους πάνε να στηρίξουν την οικονομία της Βουλγαρίας. Δεν έχουμε κάτι εναντίον του Μπάνσκο, αλλά το αναμενόμενο σε αυτές τις δύσκολες μέρες για την οικονομία μας θα ήταν οι παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας να επιλέξουν Ελληνικούς προορισμούς για να στηρίξουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις.
Βέβαια η επιλογή τους δείχνει και το πόσο πραγματικά νοιάζονται για την πατρίδα τους και το πόσο υπεύθυνοι είναι...

ΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...


Και παλι οι μετανάστες ....

Αλλαγή του καθεστώτος παραμονή μη νομίμων μεταναστών




Συνεδρίαση διυπουργικής ομάδας για μετανάστες
Να αλλάξει εντελώς το καθεστώς παραμονής μη νομίμων μεταναστών στη χώρα μέσα στο 2010 είναι ο στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού άρχισε σήμερα τις εργασίες της η διυπουργική ομάδα που έχει δημιουργηθεί για να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει τη λειτουργία των «κέντρων καταγραφής και διαχείρισης μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών».
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας κατά την πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής ομάδας επεσήμανε ότι το σύστημα που λειτουργεί σήμερα έχει οδηγήσει την Ελλάδα στον διεθνή διασυρμό, έχει δημιουργήσει γκέτο στο κέντρο της Αθήνας και επίσης οδήγησε στην αύξηση της εγκληματικότητας, καθώς οι αλλοδαποί αυτοί δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης, δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής και οδηγούνται στην παραβατική συμπεριφορά.


Χωρίς βίζα στην Ε.Ε........

Χωρίς βίζα στην Ε.Ε. από σήμερα Σερβία, Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ


Από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, οι πολίτες της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, οι οποίοι διαθέτουν βιομετρικά διαβατήρια, θα μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες της ζώνης του Σένγκεν χωρίς θεώρηση εισόδου (βίζα). Συγκεκριμένα, οι πολίτες των τριών αυτών των Δυτικών Βαλκανίων θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα για τουριστικούς και επαγγελματικούς σκοπούς στα κράτη-μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση τη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία. Θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στη Νορβηγία, την Ελβετία και την Ισλανδία, οι οποίες έχουν ενταχθεί στη ζώνη του Σένγκεν. Το μέγιστο της παραμονής των πολιτών της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου σε χώρες της ζώνης του Σένγκεν προσδιορίζεται σε 90 ημέρες ανά εξάμηνο.

Σχετικά με την είσοδο πολιτών της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα, η σφραγίδα θα τίθεται σε φύλλο χάρτου, καθώς η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα διαβατήρια των πολιτών της ΠΓΔΜ, διότι σε αυτά αναγράφεται η λεγόμενη συνταγματική ονομασία της χώρας.
Η κατάργηση του καθεστώτος χορηγήσεων εισόδου αποφασίστηκε στις 30 Νοεμβρίου από το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων διοργανώνεται γιορτή, με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών από τη χώρα για να εορταστεί το γεγονός της κατάργησης της βίζας για τους πολίτες της ΠΓΔΜ.
Ακόμη, αύριο, οι πρόεδροι της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ θα συναντηθούν σε συνοριακή διάβαση των δύο χωρών, όπου με συμβολικό τρόπο θα κηρύξουν την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΠΓΔΜ.
Από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, το καθεστώς χορήγησης θεωρήσεων ισχύει μόνον για την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια που έχουν οριστεί από την ΕΕ.
Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν αναφέρει ότι εφόσον η Αλβανία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκπληρώσουν, τους προσεχείς μήνες, τα απαραίτητα κριτήρια, τότε οι πολίτες τους θα μπορούν να ταξιδεύουν κι αυτοί, χωρίς βίζα, στις χώρες της ζώνης του Σένγκεν, από την 1η Ιουλίου του 2010.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More