10.12.11

Χρυσός και Εργασία στην νέα οικονομία.

Χρυσός και Εργασία στην νέα οικονομία.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου "Χρυσός και Εργασία στην νέα οικονομία", σε μετάφραση και επιμέλεια του Δημήτρη Μιχαλόπουλου, οι εκδόσεις Patria σας καλούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18η Δεκεμβρίου 2011 στις 10.30 το πρωί, στο επί της οδού Σταδίου, μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ομιλητές
  • Ηλίας Πολατίδης (βουλευτής ΛΑΟΣ) - Εθνική Οικονομία, σκέψεις και προτάσεις
  • Σπύρος Χατζάρας (δημοσιογράφος) - Οι τοκογλύφοι του Θεού
  • Μάνος Κώνστας (γ.γ. Εθνικού Μετώπου) - Η εθνική σκέψη απέναντι στις οικονομικές εξελίξεις
  • Δημήτρης Μιχαλόπουλος (ιστορικός) - Χρυσός και Εργασία
  • Από την πλευρά των εκδόσεων Patria θα συντονίσει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος


Η Βουλή δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό!

Η Βουλή δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό!


vouliΑυτή η βουλή με την υπάρχουσα σήμερα σύνθεση της δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό. Ακόμη περισσότερο η κυβέρνησης των τριών πολιτικών κομμάτων ουδεμία εξουσιοδότηση έχει από τον λαό, να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον του και να νομοθετεί διότι δεν είναι προϊόν εκλογών. Επομένως τα οικονομικά και άλλα μέτρα τα οποία λαμβάνει σήμερα η κυβέρνησης, τα οποία ίσως να δεσμεύσουν για πολλά χρόνια την πατρίδα μας και τον λαό μας, δεν έχουν την ηθική τουλάχιστον νομιμότητα αφού δεν έχουν την έγκριση των Ελλήνων. Μία επίπλαστη πλειοψηφία εις το όνομα της οικονομικής σωτηρίας της πατρίδος, ουσιαστικά συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της συμφοράς του Γ. Παπανδρέου, και των κηπουρών υπουργών του, η πλειοψηφία των οποίων παραμένει στην κυβέρνηση.
Και απορούν οι Έλληνες πως τα δύο κόμματα η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ, σήμερα να συνεργάζονται με όλους αυτούς τους αποτυχημένους υπουργούς τους οποίους πριν την σύσταση της τριμερούς κατήγγελλαν για το καταστροφικό τους έργο τουλάχιστον στην οικονομία. Τι άλλαξε και τώρα συνεργάζονται μαζί τους; Οι ίδιοι αποτυχημένοι υπουργοί δεν εξακολουθούν να ασκούν την ίδια καταστροφική πολιτική; Δεν μπορούσαν να επιμείνουν να αλλάξουν όλοι αυτοί οι υπουργοί της συμφοράς με άλλους έστω από το ΠΑΣΟΚ; Και τι χρειάζεται όλο αυτό το τάγμα υπουργών ο κ. Παπαδήμος; Τι του προσφέρει εκτός από έξοδα στην δημόσια διοίκηση; Γιατί μία περισσότερο ολιγομελής κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιτελέσει το ήδη προδιαγεγραμμένο έργο που επιτελεί η σημερινή κυβέρνηση; Τι συσχετισμοί δυνάμεων έπρεπε να διατηρηθούν; Τι συμφωνίες υπήρξαν μεταξύ της τριμερούς στα παρασκήνια ώστε να δημιουργηθεί αυτή η κυβέρνησης; Ο καιρός θα δείξει.
Σύμφωνα λοιπόν με την τριμερή και ιδιαίτερα κατά τον κ. Σαμαρά οι εκλογές εάν δεν γίνουν εντός του Φεβρουαρίου άλλωστε δεν είναι και αγκαλιά με το ημερολόγιο, θα γίνουν Μάρτιο ίσως Απρίλιο. Τα πολιτικά κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές είναι υποχρεωμένα να παρουσιάσουν στον λαό το πρόγραμμα τους εάν φυσικά υπάρχει. Τι θα πουν λοιπόν για την οικονομία; Θα συνεχίσουν το οικονομικό πρόγραμμα του κ. Παπαδήμου και θα εκτελέσουν τον προϋπολογισμό που ήδη ψηφίστηκε με πλειοψηφία 258 βουλευτών στην βουλή; Και πως πρέπει να λάβουμε τις δηλώσεις του κ. Παπαδήμου ο οποίος είπε:<< από τις πράξεις μας θα κριθεί το οικονομικό μέλλον της Ελλάδος για τα επόμενα δέκα 10 χρόνια. Ο στόχος μας είναι κοινός και δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες. Οι θυσίες θα δικαιωθούν στο τέλος>>. Τι θέλει να πει ο ποιητής, στα πολιτικά κόμματα, αλλά και στον λαό που ζητά εκλογές και αλλαγή πολιτικής;
Ενώ ο κ. Παπαδήμος θέλει να συνεχισθεί η πολιτική των χαρατσιών ώστε να έχουμε πλεόνασμα πρωτογενές στον προϋπολογισμό κατά την άποψη του ο κ. Σαμαράς θέλει να τα καταργήσει. Επομένως ο κ. Σαμαράς ψήφισε ένα προϋπολογισμό τον οποίο θα αναθεωρήσει ή θα καταργήσει μετά τις εκλογές; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν και όλοι μαζί τον Ελληνικό λαό; Επομένως υπό ποία ιδιότητα ο κ. Παπαδήμος με την κουστωδία των αποτυχημένων κηπουρών του κ. Παπανδρέου εξακολουθούν να παίρνουν και νέα οικονομικά μέτρα στέλνοντας τους Έλληνες στα συσσίτια της Εκκλησίας και των άλλων φιλανθρωπικών συλλόγων;
Οι κοινοβουλευτικοί λοιπόν είναι υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας και την Ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος όχι μόνον με τα τεράστια προβλήματα οικονομικά , κοινωνικά, παιδείας, υγείας, ασφάλειας που έχει δημιουργήσει ο κοινοβουλευτισμός, αλλά το πρόβλημα είναι και οι ίδιοι οι πολιτικοί.
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός λοιπόν στην βουλή από την τριμερή, αλλά πόσοι από τους βουλευτές παρακολούθησαν τις συζητήσεις ώστε να έχουν άποψη γι' αυτό που ψηφίζουν; Ουδείς γνωρίζει, αμφιβάλουμε εάν το γνωρίζει και ο πρόεδρος της βουλής κ. Πετσάλνικος. Οι βουλευτές δηλώνουν παρών και μετά εξαφανίζονται στο καφενείο ή στα ανακαινισθέντα εστιατόρια της βουλής, αποφεύγοντας το κεντρικό καφενείο όπου γίνονται συζητήσεις και ψηφοφορίες. Τι έγινε λοιπόν την ημέρα που ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός; Την ίδια ημέρα η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού έδινε έναν σημαντικό αγώνα με την Άρσεναλ για το Champions League. Τον συγκεκριμένο αγώνα μετέδιδε μεγάλο Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι. Το αδιαχώρητο είχε δημιουργηθεί στο εντευκτήριο της βουλής καθώς βουλευτές από όλα τα κόμματα είχαν συγκεντρωθεί και παρακολουθούσαν με αγωνία το παιγνίδι. Οι αναλύσεις για τις φάσεις του αγώνα έδινα κι έπαιρναν, ενώ οι φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού βουλευτές πανηγύριζαν αλλάζοντας για τα γκολ της Πειραϊκής ομάδας. Το κυλικείο της βουλής είχε μετατραπεί σε εξέδρα ποδοσφαιρικού γηπέδου. Αντιλαμβάνεται κανείς τι έγινε όταν η ομάδα του Ολυμπιακού έβαλε τρία γκολ.
Τα βουλευτικά έδρανα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα ήσαν κενά και αρκετοί βουλευτές οι οποίοι συμπτωματικά μιλούσαν εκείνη την ώρα, μόνοι τους τα έλεγαν και μόνοι τους τα άκουγαν. Μεταφέρουμε από ρεπορτάζ εφημερίδας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς, γνωστός για τα "ερυθρόλευκα" αισθήματα του, παρέμεινε στο γραφείο του και παρακολουθούσε με τους συνεργάτες του το ματς, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, επέλεξε να συνεχίσει τις επαφές του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συζητώντας για την επομένη ημέρα στο κόμμα του. Αυτός παρακολουθεί τηλεόραση μόνον όταν μεταδίδει αγώνες κανό. Ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος παρακολουθούσε προφανώς τις ομιλίες των βουλευτών άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός της αιθούσης. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ποιοι αποφασίζουν για την τύχη την δική μας και των παιδιών μας.
Αυτοί λοιπόν στο ημίχρονο του αγώνα αποφασίζουν να λεηλατηθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων, να μείνουν δίχως εργασία χιλιάδες υπάλληλοι, εφεδρεία το λένε τώρα, να διαλυθούν οικογένειες, να χαθούν περιουσίες που έγιναν με ιδρώτα ετών, αλλά οι φοροφυγάδες να παραμένουν στο απυρόβλητο και ουδέποτε να πληρώνουν. Αυτοί οι βουλευτές είναι οι οποίοι νομοθετούν και μέσα σε μία νύχτα να κουρεύονται μισθοί και συντάξεις δίχως να υπάρχει ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης. Γιατί αυτοί οι κύριοι δεν ψηφίζουν ένα νόμο για τους φοροφυγάδες, οι οποίοι δεν πληρώνουν τους βεβαιωμένους φόρους. Να καλούνται να πληρώσουν εντός 24 ωρών. Και εάν δεν προσέλθουν να πληρώσουν να δεσμεύονται αμέσως οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία τους. Να εκποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τακτοποιούνται οι οφειλές τους προς το κράτος. Έχουν τα κότσια να το κάνουν; Όχι. Μόνον τότε και ο απλός λαός θα αισθανθεί ότι κάτι αλλάζει.
Όμως το πολιτικό σύστημα τους προστατεύει, διότι τις περισσότερες φορές είναι ομοτράπεζοι σε διάφορες δεξιώσεις και εκδηλώσεις. Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής μπορεί να λυθεί σε 24 ώρες. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει κράτος Εθνικό. Κράτος φιλολαϊκό. Κράτος εθνικοκοινωνιοκρατικό, κράτος που θα προστατεύει τον πολίτη από τα διάφορα αρπακτικά εσωτερικού και εξωτερικού. Και αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει ο κοινοβουλευτισμός. Ας αναζητήσουμε λοιπόν το Εθνικό κράτος για να σωθούμε.
Nίκος Παπαγεωργίου
 www.elkosmos.gr 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More