8.3.11

Τα καθημερινά μας νέα...

Αναβλήθηκε η απεργία στα ΜΜΜ (2011-03-08) - Kalimera.gr
Τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Τραμ και των Τρόλεϊ, ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν την αυριανή 24ωρη απεργία, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι λόγ..(23 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στήριξη της εθνικής προσπάθειας ζήτησε ο Πρωθυπουργός (2011-03-08) - Ναυτεμπορική
πριν από 49' - Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκε μεγάλο φάσμα διαφωνίας και ελάχιστα σημ..(28 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Moody΄s: Μετά την Ελλάδα, υποβαθμίζει την Αθήνα (2011-03-08) - Capital.gr
Την αξιολόγηση του Δήμου Αθηνών υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες η Moody’s, στο «Β1» από «Βa1» προηγουμένως, με outlook «αρνητικό».Στην έκθεσή του ο οίκος επιση..(44 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πολύνεκρη τραγωδία από πυρκαγιά στο Αιγάλεω (2011-03-08) - Capital.gr
Σε πρωτοφανή πολύνεκρη τραγωδία εξελίχθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 02:00 σε πολυώροφο κινεζικό κατάστημα με είδη ρουχισμού στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κανάρη στην Αγία Βαρβ..(7 σχετικα αρθρα) (2 σχολια)

Παπαρήγα: «Το περισσότερο που κατέκτησε η γυναίκα ήταν η ισοτιμία» (2011-03-08) - Kathimerini
«Η σημερινή μέρα έρχεται να θυμίσει ότι στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, η γυναίκα το περισσότερο που κατάκτησε ήταν η ισοτιμία στα χαρτιά», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Γ. Παπανδρέου: "Ή θα έχουμε συνολική λύση ή δε θα έχουμε λύση" (2011-03-08) - Express.gr
 "Ήθα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύση ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι ηθέση μας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στηνεισήγησή του σε σημερινή υπό την προεδρία του υπ.. (0 σχολια)
Υπ. Υποδομών: "Κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Θα αποδοθούν οι ευθύνες" (2011-03-08) - Express.gr
 "Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, με τον πολύωρο εγκλωβισμόεκατοντάδων αυτοκινήτων και επιβατών εκτεθειμένων σε κίνδυνο, έδειξανπως κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Γι' αυτό αναζητούν.. (1 σχολιο)
Σ. Ξυνίδης: "Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της διοργάνωσης της ΔΕΘ" (2011-03-08) - Express.gr
 "Δεν υπάρχει, κατά κανένα τρόπο, θέμα κατάργησης της διοργάνωσης τηςΔΕΘ, δεδομένης της αναπτυξιακής της συμβολής στην επιχειρηματικότητατης ευρύτερης περιοχής", είναι η καθησυχαστική α.. (0 σχολια)
Σε διαπραγμάτευση η κυβέρνηση για την απαλλαγή των ΑμεΑ από τα τέλη διοδίων (2011-03-08) - Express.gr
 Μετις τροποποιήσεις σχετικών άρθρων των Συμβάσεων Παραχώρησης, θα λυθείοριστικά το ζήτημα της απαλλαγής από τα τέλη διοδίων των χρηστών πουείναι ΑμεΑ. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Υ.. (0 σχολια)
Υπεύθυνο (2011-03-08) - Eleutherotypia
Ναι, υπάρχει ένας κίνδυνος, η Λε Πεν... Η δημοσκόπηση... που δημοσίευσαν οι συνάδελφοί μας του Parisien, δίνει στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών...(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη του Ζακ Σιράκ (2011-03-08) - Pathfinder.gr
Η δίκη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ για διαφθορά αναβλήθηκε την Τρίτη για τον Ιούνιο αφού το δικαστήριο δέχθηκε να εξεταστεί μια συνταγματική προσφυγή που κατατέθηκε από έναν από τους συνη..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Βόμβα σε πολυσύχναστο δρόμο του Πακιστάν (2011-03-08) - Antenna
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 127 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που προκάλεσε σειρά εκρήξεων σε πρατήριο καυσίμων στο κεντρικό Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας. ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σύλληψη 30χρονου για την επίθεση στη Στοκχόλμη (2011-03-08) - Pathfinder.gr
Η αστυνομία της Γλασκώβης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 30χρονο αλλοδαπό σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη.Ο Ταϊμούρ Αμπντούλ Ουαχάμπ, σουηδός υπήκοος..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων (2011-03-08) - Zougla.gr
Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας προχωρά το ελληνικό δημόσιο,  με στόχο την άντληση 1 δισεκατομμυρίου 250 εκατομμυρίων ευρώ.Η δημοπρασία γίνεται εν μέσω αβεβαιότητας για τις α..(17 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Άτυπη υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό (2011-03-08) - Pathfinder.gr
Άτυπη υπουργική σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει των Συνόδων Κορυφής της 11ης και 25ης Μαρτίου.«Ή θα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συναντήσεις Γκάιτνερ με Τρισέ και Σόιμπλε (2011-03-08) - Antenna
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι Γκάιτνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ και τον Γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Φρανκφ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Manpower: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα το Β΄ τρίμηνο του 2011 (2011-03-08) - Kerdos
Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των εργοδοτών στην Ελλάδα για το Β' Τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης που ανακοίνωσε σήμερα η Manpowe..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Η αλητεία στην Ελλάδα δεν έχει τέλος!

Κακοποιοί βεβήλωσαν το εικονοστάσι του ήρωα αστυφύλακα Μιχαήλ Σπανουδάκη!


spanΣτις 5 Μαρτίου, κλείνουν δύο χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Μιχαήλ Σπανουδάκη. Ο ηρωικός αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε στο ΑΤ Παλαιού Φαλήρου, έπεσε επί του καθήκοντος, κυνηγώντας, όντας εκτός υπηρεσίας, έναν 26χρονο Αλβανό κακοποιό (συνελήφθη δύο μήνες μετά το συμβάν και καταδικάστηκε σε ισόβια), ο οποίος είχε ληστέψει υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Σολωμού 4, στην Πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας. Κι όμως, ούτε μετά θάνατον βρήκε ο αστυφύλακας την ησυχία του. Την 1η Μαρτίου 2011, άγνωστοι (προς το παρόν) κακοποιοί επέδραμαν μέρα μεσημέρι κατά του εικονοστασίου που βρίσκεται στο σημείο της δολοφονίας του ηρωικού αστυφύλακα, έξω από το σχολείο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Παρασκευοπούλου και Χρήστου Μάντικα στη Νίκαια, για να θυμίζει τη θυσία του 36χρονου Μιχαήλ Σπανουδάκη. Τη θυσία του αστυφύλακα που έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανού εγκληματία (πυροβολήθηκε εν ψυχρώ τέσσερις φορές στο στήθος, με πιστόλι Τοκάρεφ 9mm) επί του καθήκοντος, αφήνοντας πίσω του μια χήρα και ένα ορφανό (ήταν μόλις 40 ημερών, όταν σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό). Αποτέλεσμα της εγκληματικής ενέργειας, ήταν η πρόκληση σοβαρών ζημιών στο εικονοστάσι. Η ΕΛΑΣ, ερευνά το περιστατικό και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.
www.elkosmos.gr 


Κύριε Λοβέρδο καληνύχτα!

Αποκάλυψη Βόμβα > Μετανάστες πουλάνε φάρμακα και τα παίρνουν ΔΩΡΕΑΝ από...το Δημόσιο.

Σε μία αποκάλυψη βόμβα προέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου και καλεί το υπουργείο να λάβει μέτρα αφου διαπιστώνει οτι κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα με ένα απλό τέχνασμα!!! Σύμφωνα με τον βουλευτή και το news24 οι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν βιβλιάρια υγείας, επισκέπτονται νοσοκομεία αλλά και κέντρα υγείας και συνταγογραφούν φάρμακα επιδεικνύοντας την κάρτα πρόσφυγα. Στη συνέχεια με την κάρτα αυτή και το συνταγολόγιο λαμβάνουν τα φάρμακα. Αυτό όμως το κάνουν συστηματικά αφου πηγαίνουν πολλές φορές ή στο ίδιο νοσοκομείο σε διαφορετικές βάρδιες, ή επισκέπτονται άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας!


Τα φάρμακα αυτά στη συνέχεια τα...πουλούν σε άλλους ενώ στο κόλπο φέρονται εμπλεγμένα και φαρμακεία τα οποία δεν δίνουν τα φάρμακα στους μετανάστες αλλά ένα ποσό των χρημάτων που αυτά κοστίζουν, αγοράζοντας ουσιαστικά οι ίδιοι τα φάρμακα.

news24gr


Τα ξεπουλάνε πριν φύγουν!

Τούρκος μεγιστάνας παζαρεύει ιστορικά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας – Μετά το Αιγαίο ετοιμάζονται να «εισβάλουν» και στο κέντρο της Αθήνας.

Όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην καρδιά της Αθήνας ετοιμάζονται να «εισβάλουν» Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες, έχοντας βάλει στο στόχαστρο ξενοδοχεία-φιλέτα, που σήμερα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας, καθώς αντιμετωπίζουν – λόγω κρίσης – ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα. Ο πρώην πρόεδρος της Μπεσίκτας, ο πολυεκατομμυριούχος Σερντάρ Μπιλγκιλί, είναι ένας απ’ αυτούς. Βρέθηκε μάλιστα, προ ημερών στην Αθήνα συζητώντας σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσει στην ξενοδοχειακή ελληνική αγορά. Γοητευτικός bon viveur, ο 48χρονος Τούρκος επιχειρηματίας – πρώην πρόεδρος της Μπεσίκτας- έχει εδώ και χρόνια την τιμητική του στα γειτονικά media, λόγω των αμέτρητων εμφανίσεών του με αιθέριες υπάρξεις στα πιο σικ στέκια της Κωνσταντινούπολης και του Μποντρούμ (της Αλικαρνασσού).

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από την ημέρα που η Ένωση Ξενοδόχων της Τουρκίας, η οποία δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, είχε αφήσει να διαρρεύσει στον τουρκικό Τύπο ότι εντείνει τις προσπάθειές της για την εξαγορά αρκετών ξενοδοχειακών μονάδων σε ελληνικά νησιά. Οι συνθήκες, άλλωστε, που έχουν διαμορφωθεί, λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών, θεωρούνται ιδανικές για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων έχουν βάλει ή ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να αναζητούν αγοραστές, προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν» – και μάλιστα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Η κατάσταση δεν διαφοροποιείται στην πρωτεύουσα της χώρας, τον δεύτερο μεγάλο στόχο τουρκικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Στα κιτάπια μεγαλοξενοδοχείων των Αθηνών έχει καταγραφεί η πρόθεση του τουρκικού ομίλου Bilgili για εξαγορά μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.Γι αυτόν τον σκοπό κατέφθασε στην Αθήνα μέσα στον Φεβρουάριο ο μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Σερντάρ Μπιλγκιλί, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζει γερό μπάσιμο στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας.


gdailynews


Ολόκληρη η Αθήνα βουλίαζει!

Η γκετοποίηση βουλιάζει το κέντρο!


Γκέτο το κέντρο των Αθηνών
Έναν στους τέσσερις πελάτες τους έχασαν τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια, τα οποία είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται κατά 31%, τη στιγμή που την ίδια περίοδο σημαντικός αριθμός μόνιμων κατοίκων αναγκάστηκε να φύγει από το κέντρο, επιλέγοντας άλλες, ασφαλέστερες περιοχές για να ζήσει. Τα εξαιρετικά αυτά ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνονται σε μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, η οποία παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Γκετοποίηση τμήματος του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και οι οικονομικές συνέπειες του φαινομένου στην οικονομική ζωή της πόλης».

Απώλειες 450 εκατ. ευρώ
Βάσει της έρευνας, οι απώλειες του ελληνικού Δημοσίου από παράνομες δραστηριότητες στο ιστορικό κέντρο αγγίζουν σε ετήσια βάση τα 450 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο τζίρος των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας μειώθηκε κατά 25% το πρώτο εξάμηνο του 2010, όταν στα ομοειδή καταστήματα του υπόλοιπου Λεκανοπεδίου εκτιμάται πως η μείωση περιορίζεται στο 11,1% και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις στο 7,5%.
Σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας, τα φαινόμενα γκετοποίησης του ιστορικού κέντρου έχουν ως αποτέλεσμα την εκτροπή του εμπορίου, καθώς διαπιστώνεται πως το καταναλωτικό κοινό μετατοπίζεται προς τις περιφερειακές αγορές.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Κίνηση Πολιτών, θεωρείται βέβαιο πως οι θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν από τις επιχειρήσεις του κέντρου δεν μεταφέρθηκαν αλλού, γεγονός που δείχνει πως η πορεία απαξίωσης του κέντρου βλάπτει συνολικά την απασχόληση και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία.
Επιπλέον, η περιοχή της Ομόνοιας αναφέρεται ως κορυφή ενός παγόβουνου. Έχει μετεξελιχθεί σε κέντρο παράνομων δραστηριοτήτων και αφανών συναλλαγών που ενισχύουν την παραοικονομία, τη φοροδιαφυγή και κατ’ επέκταση τα δημόσια ελλείμματα. Ταυτόχρονα, η κρατική εξουσία αδυνατεί να επιβάλλει την τάξη, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη αποτελεσματικότητας ή εκτεταμένη διαφθορά.

Πλήγμα στα ξενοδοχεία
Επιπλέον, ως μείζον ζήτημα προβάλλεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και ιδίως τα ξενοδοχεία των υψηλών κατηγοριών που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή της Ομόνοιας αναγκάζονται να διαθέτουν το προϊόν τους από 52% έως και 62% χαμηλότερα από τα ξενοδοχεία της ίδιας κατηγορίας που λειτουργούν στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.
Σύμφωνα με την έρευνα, καθίσταται σαφές πως επιδεινώνεται διαχρονικά το ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της πόλης και πως υποβαθμίζεται η τουριστική εικόνα της περιοχής, με αποτέλεσμα, αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιστροφή αυτής της κατάστασης, δεκάδες ξενοδοχεία να κινδυνεύουν με λουκέτο.
citypress


Η Ενωσις των δωδεκανήσων!


Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κώς, Νίσυρος, Τήλος, Σύμη, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος κι άλλα μικρότερα νησάκια, όπως το Καστελόριζο κι η Ρω, γιορτάζουν την πολυπόθητη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους στην αγκαλιά της Ελλάδας!

Κάτοικοι των νησιών ήταν οι Δωριείς, που έδωσαν αξιόλογη πνευματική ώθηση στα νησιά. Έτσι, η Κως θα μας χαρίσει τον Ιπποκράτη, η Ρόδος έναν από τους επτά σοφούς τον Κλεόβουλο, η Τήλος την ποιήτρια Ήριννα κι η Λέρος τον ιστορικό Φερεκύδη!

Ακολουθεί η Ρωμαιοκρατία, οι ιππότες του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ και η Τουρκοκρατία. Το 1912 οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τά νησιά και προσπαθούν να εξευτελίσουν τους κατοίκους τους. Το 1937 κλείνουν τα Ελληνικά σχολεία και απαγορεύουν στα Ελληνόπουλα να μιλούν την Ελληνική γλώσσα.

Η Εθνική συνείδηση των σκλαβωμένων Δωδεκανησίων παραμένει ανέπαφη! Ζωντανή απόδειξη ο Αλέξανδρος Δράκος από την Χάλκη, είναι ο “χαμένος ανθυπολοχαγός” του έπους του ’40 που ύμνησε ο Ελύτης!

Τον Μαϊο του 1945, τα Δωδεκάνησα ελευθερώνονται από τα δεσμά των Ιταλών, αλλά σύμφωνα με συμμαχική εντολή, έχουν Αγγλική διοίκηση! Ώσπου ξημέρωσε η ευλογημένη ημέρα της 7ης Μαρτίου 1948, που η Ελλάδα έσφιξε στην αγκαλιά της τα δώδεκα παιδιά της, που ζούσαν στην σκλαβιά!
ellas2


Ποιός θα μαζέψει αυτήν την κυρία;Α.

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: «Εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα καεί η Αθήνα και όχι μόνο».


ypatiaΣχέδιο ταραχών σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή θάνατο ή θανάτους λαθρομεταναστών του κτηρίου της Υπατίας, από την απεργία πείνας, έχει περιέλθει σε γνώση των αρχών ασφαλείας. Ταραχές οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα επικεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις.
Όσο οι καρεκλιές μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης συνεχίζονται για το επίμαχο θέμα και οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Ε.Υ.Π. αναζητούν περισσότερες πληροφορίες, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ με άρθρο της λύνει τον γρίφο κι έρχεται να επιβεβαιώσει όχι μόνο τους φόβους αλλά και τα σενάρια για ταραχές...

Ο Μάρτης τελικά θα είναι πολύ άγριος.

Παραθέτουμε χωρίς σχόλια το άρθρο το οποίο η ίδια δημοσίευσε μεταξύ άλλων και στο blog της...
«Οι ευθύνες αυτών που είχαν την ιδέα της απεργίας πείνας και ενθάρρυναν, ή έστω δεν απέτρεψαν, τους μετανάστες να προβούν σε αυτό το έσχατο μέσο διεκδίκησης αιτημάτων, είναι πολλές και δραματικές. Ακριβώς, όμως, επειδή τον τόπο αυτόν τον κυβερνά η κυβέρνηση (ταυτολογία απαραίτητη), κι όχι οι οργανώσεις και οι σύλλογοι, οι ευθύνες αποδίδονται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, δια του Συντάγματος δε.
Εδώ και ένα μήνα οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί εκτιμούν οτι δεν υφίσταται η κρίση στην Υπατία. Εδώ και ένα μήνα οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί (ή οι σύμβουλοι αυτών) δεν επιθυμούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και τις επιπτώσεις αυτού στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στο ελληνικό κράτος. Διαφορετικά δε νοείται γιατί δεν θέλησαν να ορίσουν κάποιον διαμεσολαβητή, οπως είχε γίνει στο παρελθόν σε αντίστοιχη κρίση - με Δελτία Τύπου υπουργών, προφανώς, και δεν υφίσταται χώρος για διαπραγμάτευση.
Και τώρα είναι αργά. Πλέον, οφείλουν να ενδώσουν στα αιτήματα των απεργών πείνας.Οφείλουν να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων αυτών που το μόνο που στην πραγματικότητα διεκδικούν είναι να τους δώσει το κράτος μια κάποια σημασία. Διότι τα αιτήματά τους μπορεί ως μαζικά να θεωρούνται έωλα, αλλά σε ατομικό επίπεδο είναι απολύτως λογικά και υφίσταται σχετική νομοθετική ρύθμιση για την ικανοποίησή τους.
afro
Οφείλουν δε οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρας εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο - είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο. Θα γίνει ο δικός μας Mohamed Bouazizi. (Διότι στις δυτικές δημοκρατίες , από όσο γνωρίζω, ουδείς πεθαίνει σε απεργία πείνας.) Κι όλα αυτά θα συμβούν επειδή κάποιος υπουργός επιθυμεί να επιδείξει σκληρό πρόσωπο. Με ποια νομιμοποίηση, άραγε;
Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία επέδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο έναντι στο μετανάστη. Σε επίπεδο νομοθεσίας , το μεταναστευτικό/προσφυγικό διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας. Και η διεθνής κοινή γνώμη άλλαξε στάση απέναντι στην χώρα μας. Από χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, πλέον αναγνωρίζεται ως χώρα που πρέπει να υποστηριχθεί από τα κράτη -μέλη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι όλα αυτά θα τιναχτούν στον αέρα, επειδή κάποιος υπουργός έτσι επέλεξε. Γιατί;
Κι αν κάποιοι εκτιμούν ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν θα στραφεί εναντίον της κυβέρνησης, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ευτυχώς, ουδείς από τα 11 εκατομύρια Ελλήνων επιθυμεί να βάψει τα χέρια του με αίμα.
Για όλους αυτούς του λόγους, έστω την έσχατη αυτή ώρα, ας αντιληφθούν οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί το μέγεθος της εύθυνης που αναλαμβάνουν και ας πράξουν κατά συνείδηση».

ΜΜ
www.elkosmos.gr 


Ποιός θα μαζέψει αυτήν την κυρία;Β.

Σύμπτωση προβληματισμού κ Βενιζέλου & κ Αλ Σαλέχ…


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λέει μια Κινεζική «κατάρα» που εκτοξεύεται δήθεν ως ΕΥΧΗ σε ανεπιθύμητους γείτονες:

"Εύχομαι να ζήσετε σε «ενδιαφέρουσες» εποχές και να μην διαθέτετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστείτε τις κρίσεις και τις προκλήσεις τους..."

Όπως διαδόθηκε στην «μπλογκόσφαιρα», έγραψε, μεταξύ άλλων....
στη δική της ιστοσελίδα η κ Αλ Σαλέχ:

«… Οφείλουν δε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρας εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο – είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο...»

Και έκλεισε το άρθρο της η κ Αλ Σαλέχ σημειώνοντας ότι:

«…Κι αν κάποιοι εκτιμούν ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν θα στραφεί εναντίον της κυβέρνησης, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ευτυχώς, ουδείς από τα 11 εκατομμύρια Ελλήνων επιθυμεί να βάψει τα χέρια του με αίμα...

«…Για όλους αυτούς του λόγους, έστω την έσχατη αυτή ώρα, ας αντιληφθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουν και ας πράξουν κατά συνείδηση…»

Φρονώ ότι είναι αξιοσημείωτο, πέραν του αξιοπερίεργου, ότι από την Αρχή της περιπέτειας που βρίσκεται σε εξέλιξη και προφανώς ΚΑΝΕΙΣ μας δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος της, ΔΕΝ υποψιάστηκαν και δεν παρενέβησαν για να μην ξεδιπλωθεί το στρατηγικά μελετημένο σχέδιο ούτε η ΕΥΠ, ούτε οι υπηρεσίες Ασφάλειας της ΕΛΑΣ, ούτε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…

Απορώ που ακόμη και το «Γραφείο Κυβερνητικής Προπαγάνδας» συγνώμη, Γραφείο Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ΔΕΝ αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι «κάτι περίεργο παιζόταν» όταν ξεκίνησαν από την Κρήτη, διέσχισαν χιλιόμετρα από το Λιμάνι του Πειραιά στο κτίριο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αφού εγκαταστάθηκαν εκεί η ΕΙΔΗΣΗ υιοθετήθηκε από τα ΜΜΕ αβίαστα και άκριτα ότι "ΥΠΑΡΧΟΥΝ 300 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑNAΣΤΕΣ";;;

Γράφτηκε στα διάφορα blogs ότι ΔΕΝ είναι...300 αλλά άλλος αριθμός λαθρομεταναστών!

Γιατί όμως χρησιμοποιήθηκε ο συμβολικός για τους Έλληνες αριθμός των Δοξασμένων ανά τους αιώνες 300 γενναίων του Λεωνίδα; (ή να υποθέσω με καλοπροαίρετο χιούμορ ότι ο αριθμός αναφέρεται στους 300 της Βουλής των Ελλήνων;)

Γιατί έγινε η απόβαση και εγκατάστασή τους ΚΑΙ σε Αθήνα ΚΑΙ σε Θεσσαλονίκη;

ΓΙΑΤΙ, εάν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και εάν φυσικά ισχύει αυτό που κυκλοφόρησε τα τελευταία 24ωρα, ότι δηλαδή οι..."ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" δεν τους επιτρέπουν να πιούνε νερό με ζάχαρη (πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι ΘΕΛΟΥΝ στα πλαίσια της δικής τους στρατηγικής και της δικής τους πολιτικής λογικής έναν ή περισσότερους ΝΕΚΡΟΥΣ) γιατί ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;

Τελικά δεν είναι αξιοσημείωτο και ταυτόχρονα αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πριν μερικά 24ωρα ο Υπουργός Άμυνας κ Βενιζέλος πήρε μια θέση παρόμοια με αυτήν της κ Αλ Σαλέχ και ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, αναφερόμενος στην «διαχείριση κρίσης», από τους κκ Ραγκούση, Παπουτσή και το επίσημο ΠΑΣΟΚ (θυμίζοντας την Λαϊκή παροιμία που διατείνεται ότι τέτοιες πράξεις και λόγια σηματοδοτούν ότι ο λέγων/πράτων «τραβάει την ουρά του έξω από τα τεκταινόμενα και επερχόμενα»);

Μήπως φίλες και φίλοι όντως ζούμε σε «ενδιαφέρουσες» εποχές και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει;
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Το μάθατε συνταξιούχοι;


Επίσημα και τυπικά, γιά να συμμετάσχουν σε ''έκθεση τουρισμού και κρουαζιέρας''
Η πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και...οι διοικήσεις των ελληνικών λιμανιών!!!) ''θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων''. Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο γιά τα νησιά της... Καραιβικής. Η Ελλάδα, επειδή πέφτει σχετικά μακριά, ΠΟΥ ''κολλάει'';...
Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, θ' αρχίσει την ''εθνική αποστολή'' του στη Νέα Υόρκη, όπου θα προβάλει την Ελλάδα και τον...τουρισμό της, στους... 'Ελληνες της Αστόριας, με ''ομιλία'' του, στις 13 Μαρτίου 2011, στο ''Χιώτικο Σπίτι''!!!
http://www.kalami.net/
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Ο εκσυχρονισμός Παπανδρέου!

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο επιχειρηματίας που πριν από περίπου επτά χρόνια συνελήφθη ως ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος κοκαΐνης στη χώρα μας, βγαίνει από τη φυλακή. Ο άνθρωπος που είχε χαρακτηριστεί ως ο «Ελληνας Εσκομπάρ» και είχε τιμωρηθεί με ισόβια δεσμά, σε έναν χρόνο από τώρα θα αφήσει πίσω του τις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη νέα δικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά… Το καλοκαίρι του 2004 το όνομα του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου συνδέθηκε με μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας.

Η είδηση ότι το πλοίο του «Africa 1» εντοπίστηκε...
από τις διωκτικές αρχές της Ισπανίας να έχει στα αμπάρια του 5,4 τόνους κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά σήμερα το μυθικό πόσο των 500.000.000 ευρώ, έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο άνθρωπος που είχε διεισδύσει στον χώρο του ποδοσφαίρου και είχε μπει σαν σίφουνας στην οικονομική ζωή της Ελλάδας έγινε πρώτο θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον «χοντρό», όπως τον αποκαλούσαν τότε οι διώκτες του, κατάφεραν να τον συλλάβουν στη Γερμανία, λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό τού «Africa 1». Με συνοπτικές διαδικασίες εκδόθηκε στην Ελλάδα και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο και για άλλα δύο άτομα που φέρονταν ως στενοί συνεργάτες του. Και οι τρεις καταδικάστηκαν τότε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ επιπλέον τους είχαν επιβληθεί οι ποινές των τεσσάρων ετών για τη σύσταση συμμορίας, κατοχής όπλων και πυρομαχικών, και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά όμως μετέτρεψε την ποινή των ισοβίων που είχαν επιβληθεί στον 46χρονο σήμερα επιχειρηματία σε κάθειρξη 22 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο της αποφυλάκισής του. Κι αυτό γιατί ο Αλέξανδρος Αγγεtroktiko aggelopoulos2 494x320 Αποφυλακίζεται ο Ελληνας Εσκομπάρελόπουλος σε έναν χρόνο από τώρα θα έχει εκτίσει το 1/3 της ποινής του και θα έχει συμπληρώσει και τα μεροκάματα από την εργασία που έχει κάνει μέσα στη φυλακή. Ετσι, όπως προβλέπει ο νόμος, μπορεί να αποφυλακιστεί. Το δικαστήριο έκρινε ακόμη μία φορά τον επιχειρηματία ένοχο για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ωστόσο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, «σπάζοντας» τα ισόβια δεσμά της πρωτόδικης απόφασης.
Την ίδια τύχη με τον Αγγελόπουλο είχε και ο Νικόλαος Γαβρίλης, ο έμπορος μοτοσικλετών από τον Πειραιά που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια. Το δικαστήριο έκρινε τον δεύτερο κατηγορούμενο ένοχο για απλή συνεργία στο ανωτέρω αδίκημα, επιβάλλοντάς του κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών. Εχοντας εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής του, ο φερόμενος ως συνεργάτης του 46χρονου θα πάρει κι αυτός τον δρόμο της ελευθερίας και μάλιστα πολύ πιο σύντομα από τον Αγγελόπουλο, αφού σε μία εβδομάδα από σήμερα θα βρίσκεται έξω από τη φυλακή! Σε ό,τι αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, τον Γεώργιο Μαραγκουδάκη, το δικαστήριο τον έκρινε παμψηφεί αθώο λόγω αμφιβολιών, αν και σε πρώτο βαθμό και αυτός είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Στις 15 Μαΐου του 2004 το αλιευτικό σκάφος «Africa 1» έφυγε από τον Πειραιά με δηλωθέντα προορισμό την Τουρκία. Ομως, οι διωκτικές αρχές Ελλάδας και ευρωπαϊκών χωρών που είχαν βάλει στο μικροσκόπιο κάθε κίνηση του «fat guy» εντοπίζουν μέσω δορυφόρου το πλοιάριό του να κινείται στον Ατλαντικό Ωκεανό με κατεύθυνση προς τις δυτικές ακτές της Αφρικής. Στις 13 Ιουλίου, οι «Ράμπο» των διωκτικών αρχών της Ισπανίας έκαναν ρεσάλτο στο «Africa 1», όπου βρήκαν τους 5,4 τόνους κοκαΐνης. Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε χαρτόκουτα που είχαν ετικέτα μεταλλικών νερών. Αμέσως σήμανε συναγερμός για τη σύλληψη του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, ο οποίος φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του πλοίου. Τον Αύγουστο του 2004 ο Ελληνας επιχειρηματίας εντοπίστηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και συνελήφθη. Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών, ότι το πλοίο δεν του ανήκει και ότι πίσω από τη μεταφορά του φορτίου κρύβεται ένας άλλος Ελληνας, ο οποίος κρατείται στις ισπανικές φυλακές για άλλο φορτίο 3,5 τόνων.

Το ποδόσφαιρο, οι φιλανθρωπίες και οι κατασχέσεις

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ξεκίνησε ως ναυτικός από τους Νέους Πόρους Πιερίας και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει μεγιστάνας. Δημιούργησε στόλο με αλιευτικά σκάφη, έστησε πολλές επιχειρήσεις και κατάφερε να φτάσει την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα, τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων, ένα βήμα πριν από τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Η ομάδα της Πιερίας από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες όπου αγωνιζόταν μέσα σε τρία χρόνια όχι μόνο σκαρφάλωσε στη Β’ Εθνική αλλά πρωταγωνίστησε σε αυτήν την κατηγορία. Μετά τη σύλληψή του η ομάδα κατέρρευσε, ενώ πολλά από αυτά που απέκτησε κατασχέθηκαν. Εχασε πέντε πλοία του στόλου του, μεταξύ των οποίων και την αγαπημένη του θαλαμηγό «Δήμητρα», ένα πολυτελέστατο σκαρί χωρητικότητας 167 κόρων, το οποίο πρόσφατα είχε ανακαινιστεί. Παράλληλα δεσμεύτηκε και το ποσό των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είχε καταθέσει σε τράπεζες και μετοχές του Χρηματιστηρίου. Ηταν λάτρης της πολυτέλειας και κυκλοφορούσε με γρήγορα σπορ αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι των Νέων Πόρων τον αποκαλούσαν «σωτήρα», αφού διέθετε μεγάλα ποσά για φιλανθρωπίες.
www.espressonews.gr
ΠΗΓΗ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Νέα εξ ανατολών....

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΝ ΚΑΙ ΡΩΜΕΙΚΟΝ ΛΑΟΝ…

Εφ. Αφρίκα 6-3-2011.

H διά της βίας κατάσχεση από την αστυνομία των σημαιών της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το ¨Συλλαλητήριο Κοινοτικής Ύπαρξης¨ στις 2 Μαρτίου, έφερε ξανά στην επικαιρότητα τα φέιγ βολάν που τα τουρκικά αεροπλάνα πετούσαν στις 20-7-1974, κατά την διάρκεια της επιχείρησης στην Κύπρο.

Προσέξτε καλά τα μηνύματα που προβάλλει αυτή η μπροσούρα που δημοσιεύουμε ξανά σήμερα στο φύλλο μας. Ένας Τούρκος στρατιώτης που κρατά στο χέρι του μια σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας…Λέει τα εξής : ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΝ ΚΑΙ ΡΩΠΕΙΚΟΝ ΛΑΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ-ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… Η Τουρκία που επενέβη στο νησί χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της εγγυήτριας χώρας και έχοντας πίσω της την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τώρα δεν μπορεί καν να την υπομένει , και την θεωρεί ως ¨σημαία των Ρωμιών¨. Αν αυτό δεν είναι διπλοπροσωπία τότε τι είναι ; Και αυτή δεν είναι η μόνη διπλοπροσωπία της τουρκικής κυβέρνησης… Στις αθλητικές συναντήσεις με την Κύπρο και στις διεθνείς συνόδους, πάντα αυτή η σημαία αναρτάται. Και δεν αναρτάται ως ¨Σημαία της Νότιας Κύπρου¨ αλλά ως σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας…
Ζητά με την επιστροφή των σημαιών που κατά το συλλαλητήριο, αφαιρέθηκαν δια της βίας από μέλη της Κίνησης Γιασεμί…Αν δεν μας παραδοθούνε θα προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ ( Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)…
Το ότι η πλατφόρμα των Συνδικάτων που οργάνωσε το συλλαλητήριο δεν κατήγγειλε αυτό το γεγονός, κλόνισε την εμπιστοσύνη σε αυτά. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους περισσότερο για πολιτικά αιτήματα, παρά για οικονομικά, αλλά τα συνδικάτα το καταπνίγουν αυτό.
Σχόλιο : Φωτογραφία του φέιγ βολάν στην διεύθυνση    http://www.youblisher.com/p/102055-Afrika-Gazetesi-6-03-2011/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More