8.2.12

Πως κατάντησαν τον υπερήφανο Έλληνα!

Κάποιοι στέλνουν Ελληνόπουλα στα ιδρύματα...


Την ώρα που κάποιοι πολιτικοί εξακολουθούν σε καιρούς κρίσης και παρά την γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κοινωνική κατακραυγή, να διοργανώνουν δείπνα που κοστίζουν περιουσίες, ήρθε και ο κυνισμός του συστήματος να εξοργίσει τον κόσμο. Ο Συνήγορος του (αριστερού ή αλλοδαπού) Πολίτη έρχεται να παραδεχθεί ότι αυξάνονται τα φαινόμενα ασιτίας στα σχολεία (μα, δεν τα αρνείτο το υπουργείο –πάλαι ποτέ Εθνικής- Παιδείας;), λέγοντας παράλληλα και αφού προνόησε να παίρνουν επιδόματα πολυτεκνίας και οικογένειες μεταναστών, ότι 2.500 παιδιά κατέληξαν σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας, όπως αυτές των ΜΚΟ και της Εκκλησίας.
«Εκσυγχρονιστικές» προτεραιότητες...
Ένας τύπος, Βοηθός της πολιτικά ορθής Συνηγόρου του Πολίτη, εν ονόματι Γιώργος Μόσχος, παρατηρεί μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αυτό που πια όλοι γνωρίζουν: «ολοένα και περισσότερα παιδιά δεν προσέρχονται φροντισμένα στο σχολείο, δεν έχουν ούτε ένα σάντουιτς στην τσαντούλα τους ή δεν έχουν χαρτζιλίκι για να πάρουν κάτι από το κυλικείο». Και ήρθε ο γραμματέας της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσυφάκης να πει ότι «οι εκπαιδευτικοί που πρώτοι επισήμαναν το πρόβλημα, αρχικά χλευάστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας» και να στηλιτεύσει τις δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας για το ψηφιακό σχολείο, ύψους 400.000 ευρώ. Ο καθείς με τις προτεραιότητές του και οι «εκσυγχρονιστές» με τις δικές τους...
Να μάθουν κάποιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους
Έτσι αντιμετωπίζονται στην ίδια την πατρίδα τους τα Ελληνόπουλα. Η κρίση έχει γονατίσει την ελληνική οικογένεια, ενώ οι περικοπές επιδομάτων και η διάλυση των προνοιακών υποδομών, οξύνει το πρόβλημα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: τα παραπάνω, δεν δικαιολογούν κάποιους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ Έλληνες, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα. Η δικαιολογία «δεν μπορούν να τα ζήσουν», δεν μας λέει κάτι. Αυτοί δηλαδή πως ζουν; Είναι καιρός, να μάθουμε ως κοινωνία, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να αντιμετωπίζουμε αυστηρά τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ.


Τα προκλητικά καρντάσια του ΓΑΠ!

120.000 Έλληνες πολιτες θέλουν να πάρουν τουρκική υπηκοότητα;


Με τις προκλητικές αυτές δηλώσεις ο Ekrem Erdem, ένας από τους αντιπροέδρους του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη γείτονα χώρα.
«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εδώ, στην Κωνσταντινούπολη, και έφυγαν. Τώρα επιθυμούν να γυρίσουν πίσω και αυτό επειδή είναι το ΑΚΡ στην εξουσία. Διότι εδώ όλοι οι πολίτες είναι ίσοι», ισχυρίστηκε ο κ. Erdem σχολιάζοντας την επιθυμία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα.
Μάλιστα, θέλοντας να επιχειρηματολογήσει για το συγκεκριμένο ισχυρισμό του, τόνισε σε ομιλία του ότι οι τουρκικές επιτυχίες στην οικονομία και η καλπάζουσα ανάπτυξη του «τουρκικού θαύματος» σε τομείς όπως της υγείας, της διπλωματίας, της οικονομίας και εν γένει της κοινωνικής πολιτικής, «έχουν μετατρέψει τη χώρα σε παγκόσμιο πρότυπο».
Όσο για το πώς προέκυψε το όλο θέμα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως κάποιος πολίτης ελληνικής καταγωγής του είπε ότι αυτήν τη στιγμή 120.000 Έλληνες πολίτες επιθυμούν να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα...
 http://elkosmos.gr


Οι τουρκομογγόλοι απειλούν!

Ο Εγκεμέν Μπαγίς στην Ελβετία: το 1915 δεν ήταν γενοκτονία. Ελάτε να με συλλάβετε!

Σε νέα πρόκληση, ο Τούρκος υπουργός για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Εγκεμέν Μπαγκίς, που επισκέφτηκε την Ελβετία αυτή τη Κυριακή (30-01-2012), αναφέρθηκε στον γαλλικό νόμο σχετικά με την αρμενική γενοκτονία. Κατ 'αυτόν οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν.

Ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Ζυρίχη ότι ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη γαλλική γερουσία που ποινικοποιεί τις σφαγές των Αρμενίων του 1915 στην Ανατολία που χαρακτηρίζονται ως γενοκτονία είναι άκυρος για την Τουρκία».

Προσθέτοντας «δεν είναι παρά μόνο ένα κομμάτι χαρτί», και «πιστεύουμε ότι υπάρχουν στη Γαλλία άνθρωποι πιο υγιείς από τρελούς».

«Είμαστε σήμερα στην Ελβετία και δηλώνω για τα γεγονότα του 1915 ότι δεν ήταν γενοκτονία. Αφήστε τους να έρθουν να με συλλάβουν», δήλωσε ακόμη ο Μπαγίς.

Η Ελβετία, όπως και η Σλοβακία, εφαρμόζει ήδη ποινικό κώδικα που τιμωρεί τις πράξεις ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας άρνησης των γενοκτονιών.

Πηγή: Infognomon Politics


Και θέλει να ξανά εκλεγεί...


Όπως διαβάσαμε στον καλό ιστότοπο strategyreports.wordpress.com, o ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ισοτιμία" πρότεινε την κατάργηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, και την εκ περιτροπής διεξαγωγή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή και άλλες πόλεις.

Η ιδέα είναι απλώς απαράδεκτη. Και το επιχείρημα της περικοπής δαπανών (που δεν ξέρουμε αν το συνέλαβε ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος ή του επιβλήθηκε), είναι απλώς αστείο. Ειδικά μετά την κατάργηση της διέλευσης αεροσκαφών και μηχανοκίνητων, το οικονομικό κόστος της στρατιωτικής παρέλασης είναι αμελητέο. Αντίθετα αυτό που δεν είναι αμελητέο είναι ο συμβολισμός της κατάργησης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Της κατάργησης του εορτασμού μιας μεγάλης στιγμής στην ιστορία του Έθνους - μιας στιγμής μάλιστα που η Ελλάδα όρθωσε περήφανα το ανάστημά της απέναντι στους σημερινούς δανειστές της, που της απευθύνουν ιταμές αξιώσεις περί επιβολής επιτρόπων, εκχώρησης κυριαρχίας κλπ.



Όποιος έχει παραστεί ή συμμετάσχει στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, γνωρίζει ότι εκεί η παρέλαση έχει ιδιαίτερη αξία για τον κόσμο, μεγαλύτερη ίσως απ' ότι στην Αθήνα. Στην Αθήνα η παρέλαση είναι απλά μια επίσημη περίσταση - στη Θεσσαλονίκη είναι πάνδημη γιορτή, και όλη η πόλη κατεβαίνει στην παραλία. Καθώς συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό του πολιούχου Αγ. Δημητρίου και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης (ανήμερα του Αγ. Δημητρίου) στις 26 Οκτωβρίου, είναι αφορμή ευρύτερου εορτασμού, ανάτασης, και ανύψωσης του εθνικού φρονήματος. Και αυτό σε μια περιοχή που ακόμα διεκδικείται από αυθάδεις ανιστόρητους γείτονες - και με ανθρώπους που τα ΕΦΠ τους σε μεγάλο ποσοστό λένε Έβρος... Είναι ανάσα ζωής και ένεση ηθικού η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - ποιος αλήθεια θέλει να τα κόψει αυτά; Και γιατί;

Και ακόμα: Έχει αντιληφθεί ο κ. Αβραμόπουλος και οι σύμβουλοί του ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, στις 26 Οκτωβρίου 1912; Έχει δηλαδή αντιληφθεί ότι το γνωστό "εορταστικό τριήμερο" της Θεσσαλονίκης (26-28 Οκτωβρίου) έχει φέτος εντελώς ξεχωριστή σημασία; Και προτείνει ο κ. Αβραμόπουλος, σε αυτόν συγκεκριμένα τον εορτασμό, στα εκατόχρονα της απελευθέρωσής της, να μη γιορτάσει η Θεσσαλονίκη με λαμπρότερο αλλά με φτωχότερο τρόπο; Να στερηθεί, ειδικά σε αυτή την επέτειο, τη στρατιωτική παρέλαση που αποτέλεσε πηγή υπερηφάνειας και ανάτασης για ολόκληρες γενιές;

Ίσως ο κ. Αβραμόπουλος δε συνειδητοποίησε τις συνέπειες όσων είπε για τη Θεσσαλονίκη, και το πρόσθετο πλήγμα που θα υποστεί το ηθικό ενός ήδη πληγωμένου λαού. Εμείς λοιπόν θα του κάνουμε μια αντιπρόταση, ως ευκαιρία για επανόρθωση. Δεν είναι δική μας ιδέα, αλλά του αντιναυάρχου ε.α. Κωστή Γκορτζή, του οποίου φιλοξενήσαμε πρόσφατα δύο (1, 2) εξαιρετικά κείμενα. Ο ναύαρχος Γκορτζής λοιπόν, έχει διατυπώσει δημόσια μια εξαιρετική ιδέα: προς τιμή των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, να πλεύσει στη Θεσσαλονίκη το Θωρηκτό Αβέρωφ και να αγκυροβολήσει εκεί, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της απελευθέρωσης.

Η πρόταση προφανώς έχει τεχνικές δυσκολίες, καθώς το πλοίο δεν μπορεί να κινηθεί με ίδια μέσα - αλλά τέτοια θέματα είναι "ψωμοτύρι" για τους Έλληνες ναυτικούς. Η πρόταση έχει επίσης κόστος - αλλά είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες, ναυτικοί και μη, που θα μπορούσαν να συμβάλουν με χορηγίες. Χρόνος υπάρχει ακόμα αρκετός.



Όπως γράφει ο ναύαρχος Γκορτζής,
"ο πλους και μόνο του ΑΒΕΡΩΦ στο Αιγαίο στην παρούσα συγκυρία θα δηλώσει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν λησμονούμε την ιστορία και τη θέλησή μας να την ξαναγράψουμε αν χρειαστεί.
Η είσοδος του ΑΒΕΡΩΦ στον Όρμο της Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από κάθε λογής πλεούμενο –και πολεμικά πλοία- και μόνο ως θέαμα θα συγκλονίσει την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας με ανάλογες θετικές επιπτώσεις στο ηθικό των πολιτών.
Η πρόσδεση του πλοίου σε εμφανή θέση της παραλίας της Θεσσαλονίκης και η δυνατότητα επίσκεψής του από το κοινό είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τουρίστες από τις γειτονικές χώρες κομίζοντας και οικονομικά οφέλη στην πόλη και στην τουριστική υποδομή της.
Η παρουσία του πλοίου κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ στην πόλη θα βοηθήσει στην μεγαλύτερη επισκεψιμότητά της.
Προφανής είναι και η παιδευτική ωφέλεια από την παρουσία του πλοίου για τη νέα γενιά με την ξενάγηση σχολείων και συλλόγων σ’ αυτό για ανάδειξη της πραγματικής ιστορίας του τόπου.
Μια τέτοια κίνηση θα συμβάλει και στη διεθνή προβολή της πόλης"
.

Και ας μην πει κανείς ότι μέσα στην πρωτοφανή κρίση που περνάει η Ελλάδα η πρόταση αυτή είναι ανεδαφική ή ότι "εδώ ο κόσμος καίγεται...". Αντιθέτως. Σε τέτοιες ακριβώς στιγμές είναι που χρειαζόμαστε ενέσεις ηθικού.

Κύριε Υπουργέ, ιδού η Ρόδος...


Εσείς;

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ!


Δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί αποφάσισαν κοινή δράση και κοινές κινητοποιήσεις, τόσο σε πανελλαδικό όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Να ενώσουν τις δυνάμεις αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς κατά των μέτρων της τρόικας, καλώντας παράλληλα τους Έλληνες πολίτες να προβούν σε μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων.
Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστου Σπίρτζη και της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Γιάννη Αδαμόπουλου.
Μοναδικό θέμα της σύσκεψης αυτής ήταν τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα στους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους μηχανικούς, στους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους, αλλά και γενικότερα στους Έλληνες πολίτες.
Οι φορείς σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «είναι πλέον πασίδηλο πως -εν μέσω της παρούσας συγκυρίας- δοκιμάζονται όχι μόνο οι οικονομικές μας αντοχές, αλλά κυρίως τα όρια της ανοχής μας ως ελεύθερων πολιτών μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας, τα οποία και τείνουν πλέον να εξαντληθούν».
Παράλληλα, προσθέτουν: «Μέσα σε αυτό το δυσμενές και άκρως δυσοίωνο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί οι θεσμοί πλήττονται – κατά τρόπο πρωτοφανή και συνταγματικά ανεπίτρεπτο – και εντέλει απαξιώνονται σχεδόν πλήρως. Οι επιστημονικοί κλάδοι καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες βλέποντας τη χώρα να καταρρέει, βυθισμένη σε μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά πλέον πολιτική, ηθική, κρίση αξιών».
Kατά την κοινή σύσκεψη αποφασίστηκαν κοινές δράσεις όπως:
Η πραγματοποίηση «μποϋκοτάζ» στα γερμανικά προϊόντα, ενέργεια στην οποία καλούν να ανταποκριθεί επιπλέον το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ως ελάχιστη και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία,
Η συγκρότηση ειδικών επιτροπών, οι οποίες θα κληθούν να επεξεργαστούν ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση,
Η πραγματοποίηση κοινής απεργίας και αποχής από τα καθήκοντά τους,
Η ανάληψη ποικίλων δράσεων για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Η από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης κατάθεσης και καταγραφής προβληματισμών και ανταλλαγής απόψεων στις Βρυξέλλες,
Η διενέργεια ελέγχων σε κτίρια πραγματικά κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, supermarkets, κ.λπ. για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και χωροταξικών και πολεοδομικών παραβάσεων),
Κοινή προσπάθεια για την δημιουργία ενός δείκτη προστασίας όλων των πολιτών και βελτίωση του κοινωνικού κράτους.


Μας προετοιμάζουν!


Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πεινάσει σε περίπτωση πτώχευσης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, καθώς το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μία σειρά βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το 2010 ανέρχεται στο...

94% κατά μέσο όρο.

Η έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ για την αυτάρκεια των ελληνικών προϊόντων παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 24η Agrotica. «Δεν θα πεινάσουν οι Έλληνες σε περίπτωση πτώχευσης, το πολύ - πολύ να αντικαταστήσουμε το βοδινό κρέας με το αιγοπρόβειο και το αγελαδινό γάλα επίσης με το αιγοπρόβειο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμίχας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή αλλά θέλει να καταδείξει ότι «είναι άσχετοι όσοι λένε ότι η χώρα δεν παράγει». Αναφέρθηκε και στην στροφή των Ελλήνων στον αγροτικό τομέα εκτιμώντας ότι έχουν επιστρέψει στα χωράφια 30.000 άτομα που προέρχονταν κυρίως από τον κλάδο των κατασκευών.  Ο κ. Καραμίχας δήλωσε ότι δεν υπάρχει αγροτική πολιτική στη χώρα μας, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά των όσων έχουν διατελέσει διαχρονικά υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και κατά του νυν υπουργού, Κώστα Σκανδαλίδη. «Αγροτική πολιτική δεν είναι τα καλάθια της περιφέρειας» υπογράμμισε.
Ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, για το αν σε περίπτωση χρεοκοπίας η ελληνική γεωργία θα μπορέσει να στηρίξει τα σημερινά μεγέθη της παραγωγής δεδομένο ότι θα αυξανόταν το κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, πρώτες ύλες), παραδέχθηκε ότι θα υπάρχει μια μεταβατική προβληματική περίοδος αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα σημειωθεί διατροφικό πρόβλημα. Παρά τη συνολική υψηλή αυτάρκεια, προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει ελλειμματική σε όσπρια, κύριο συστατικό της μεσογειακής και ελληνικής διατροφής ενώ από εισαγωγές καλύπτονται και οι ανάγκες μας σε κρέας(χοιρινό, βόειο, κοτόπουλο) αλλά και ζάχαρη (μετά τη δραματική πτώση της καλλιέργειας ζαχαρότευτλων),  λεμόνια, αχλάδια και πολλά άλλα προϊόντα της καθημερινής μας διατροφής.
Εξάλλου, το ζητούμενο εάν πτωχεύσει η χώρα δεν είναι μόνο εάν θα έχει προϊόντα ελληνικά να καταναλώσει αλλά και πώς θα τα αγοράσει. Διότι εάν πχ οι Έλληνες στραφούν στην κατανάλωση αιγοπρόβειου κρέατος δεδομένου ότι δεν θα επαρκεί το βοδινό η ζήτηση θα προκαλέσει κατακόρυφη άνοδο των τιμών.
Πιο αναλυτικά, βάσει της έρευνας, το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 99% περίπου, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171 %).
Στο ελαιόλαδο και τις ελιές η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και όπως είναι γνωστό η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δύο αυτά προϊόντα. Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια κατέχουν τα πορτοκάλια με ποσοστό 167% ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 63% , στα φρούτα η αυτάρκεια  παραμένει υψηλή (128%), ενώ πολύ χαμηλή αυτάρκεια διαπιστώνεται στην κατηγορία των οσπρίων με ποσοστό που κυμαίνεται στο 39%.
Το ποσοστό αυτάρκειας στη ζωική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 73% περίπου, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως το κρέας, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 56% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο κρέας (94%). Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147% περίπου υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, ο οποίος κυμαίνεται στο 80%. Στο μέλι και στα αυγά καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας της τάξεως 92% και 91% αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτάρκειας προκύπτει από το πηλίκο της παραγωγής και κατανάλωσης.
Δείτε την αυτάρκεια αγροτικών - διατροφικών προϊόντων για το 2010:

Αυτάρκεια αγροτικών - διατροφικών προϊόντων (σε χιλ. τόνους, έτους 2010)








Προϊόντα Παραγωγή
Εισαγωγές
Εξαγωγές
Κατανάλωση
Αυτάρκεια (%)

(1)
(2)
(3)
(4=1+2-3)*
(5=1:4*100)

Ελιές βρώσιμες
107
4,94
94,56
17,38
615,48

Σταφύλια επιτραπέζια
121
6,18
89,64
37,54
322,32

Ακτινίδια
117
4,05
72,81
48,24
242,54

Σταφίδα
43
2,18
24,67
20,51
209,65

Ρύζι
240
23,33
123,20
140,13
171,27

Πορτοκάλια
900
7,4
369,65
537,75
167,36

Καρπούζια
510
3,02
176,96
336,06
151,76

Ελαιόλαδο
225
4,33
80,85
148,48
151,54

Σιτάρι σκληρό
1.278
83,9
508,97
852,93
149,84

Φέτα
102,09
0,40
32,96
69,53
146,84

Βερίκοκα
77
0,34
16,87
60,47
127,34

Αγγούρια
120
1,04
24,40
96,64
124,17

Ροδάκινα
610
3,67
110,58
503,09
121,25

Τομάτες βιομηχανίας
700
21,62
101,64
619,98
112,91

Μήλα
240
18,2
42,62
215,58
111,33

Κρασί
310
12,05
35,34
286,71
108,12

Γιαούρτι
95,22
19,99
26,01
89,20
106,75

Πεπόνια
120
1,33
1,98
119,35
100,54

Τομάτες νωπές
700
17,01
7,31
709,70
98,63

Γάλα αιγοπρόβειο
703
15,02
2,50
715,52
98,25

Κρέας αιγοπρόβειο
102
8,79
1,93
108,86
93,70

Μέλι
13
1,95
0,87
14,08
92,33

Αυγά
109
10,62
0,12
119,50
91,21

Βρώμη
158
17,55
0,08
175,47
90,04

Γραβιέρα - Κασέρι
6,42
1,82
1,04
7,20
89,19

Πατάτες
800
132,64
24,35
908,29
88,08

Αχλάδια
68
17,14
7,72
77,42
87,83

Κρέας πουλερικών
188
54,26
15,09
227,17
82,76

Αραβόσιτος
1.542
363,88
18,42
1.887,46
81,70

Λεμόνια
45
31,66
4,96
71,70
62,76

Γάλα αγελαδινό
674
431,00
1,00
1.104,00
61,05

Ρεβύθια
4,94
4,54
0,09
9,39
52,57

Κριθάρι
237
228,26
0,66
464,60
51,01

Ζάχαρη
155,27
303,45
137,12
321,60
48,28

Κεφαλοτύρι
3,42
3,90
0,23
7,09
48,22

Φακές
7,45
10,87
0,29
18,03
41,32

Χοιρινό κρέας
111,25
189,61
10,49
290,37
38,31

Φασόλια
12,34
23,82
0,70
35,46
34,79

Σιτάρι μαλακό
351
751,41
3,40
1.099,01
31,94

Κρέας βόειο
21
139,58
2,24
158,34
13,26

Σύνολο
11.927,40
2.976,75
2.174,32
12.729,82
93,69%

* Αφορά στη φαινόμενη κατανάλωση






Πηγή: Επεξεργασία στοιχείων, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ΕΛΓΟ
 voria.gr


Η Ελλάδα σε κατάσταση φαρσοκωμωδίας!


Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από δύο χρόνια, παρά τα διάφορα προγράμματα διάσωσης της Ε.Ε και του ΔΝΤ, αναφέρει σε άρθρο του στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel ο Στέφαν Κάιζερ, λέγοντας ότι «θα ήταν καλύτερο να τερματιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, είναι πλέον σαφές ότι η συμφωνία που διαπραγματεύονται...

εδώ και μέρες η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα και ότι απλά θα καθυστερήσει την πτώχευση της χώρας, προκαλώντας νέα δεινά στους πολίτες.
Τα πακέτα διάσωσης που έχουν συμφωνηθεί ως τώρα αποδεικνύονται κάθε φορά ανεπαρκή, σημειώνει το άρθρο, με στόχους που ήταν εκ των πραγμάτων ανέφικτοι και υιοθετούνταν για εσωτερική πολιτική κατανάλωση τόσο στη Γερμανία και τη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.
Η τρόικα περίμενε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, επιστροφή στις αγορές το 2012 μαζί με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν έγιναν, ενώ το μέγεθος του κουρέματος γίνεται κάθε φορά μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον Κάιζερ. Ωστόσο το μόνο που έχουν καταφέρει είναι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Κάιζερ υποστηρίζει επίσης ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ομολογία ότι η τακτική του καρότου και του μαστιγίου έχει αποτύχει. Η μόνη λύση είναι μια μεγάλη διαγραφή του χρέους με τη συμμετοχή της ΕΚΤ και των ευρωπαϊκών χωρών.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να αναπτυχθεί από μόνη της και να γίνουν περισσότερα για την προστασία των υπόλοιπων υπερχρεωμένων κρατών από ένα κίνδυνο μετάστασης.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από δύο χρόνια, παρά τα διάφορα προγράμματα διάσωσης της Ε.Ε και του ΔΝΤ, αναφέρει σε άρθρο του στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel ο Στέφαν Κάιζερ, λέγοντας ότι «θα ήταν καλύτερο να τερματιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, είναι πλέον σαφές ότι η συμφωνία που διαπραγματεύονται εδώ και μέρες η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα και ότι απλά θα καθυστερήσει την πτώχευση της χώρας, προκαλώντας νέα δεινά στους πολίτες.

Τα πακέτα διάσωσης που έχουν συμφωνηθεί ως τώρα αποδεικνύονται κάθε φορά ανεπαρκή, σημειώνει το άρθρο, με στόχους που ήταν εκ των πραγμάτων ανέφικτοι και υιοθετούνταν για εσωτερική πολιτική κατανάλωση τόσο στη Γερμανία και τη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.
Η τρόικα περίμενε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, επιστροφή στις αγορές το 2012 μαζί με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν έγιναν, ενώ το μέγεθος του κουρέματος γίνεται κάθε φορά μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον Κάιζερ. Ωστόσο το μόνο που έχουν καταφέρει είναι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Κάιζερ υποστηρίζει επίσης ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ομολογία ότι η τακτική του καρότου και του μαστιγίου έχει αποτύχει. Η μόνη λύση είναι μια μεγάλη διαγραφή του χρέους με τη συμμετοχή της ΕΚΤ και των ευρωπαϊκών χωρών.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να αναπτυχθεί από μόνη της και να γίνουν περισσότερα για την προστασία των υπόλοιπων υπερχρεωμένων κρατών από ένα κίνδυνο μετάστασης.
Euro2day  


Ούστ κοπρίτες!


Μια άτυχη ηλικιωμένη ξεψύχησε τα ξημερώματα στον Δρυμώνα Αλμυρού Βόλου, λόγω βλάβης της ΔΕΗ και αφού έπαψε να λειτουργεί το μηχάνημα υποστήριξης του αναπνευστικού της. Σύμφωνα με καταγγελία του γιου της, ο υπάλληλος της ΔΕΗ...
αν και ενημερώθηκε για το πρόβλημα, άφησε αβοήθητη την οικογένεια μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να πεθάνει.

Η διακοπή του ρεύματος έγινε γύρω στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα. Ο γιος της ηλικιωμένης ειδοποίησε τη ΔΕΗ, ζήτησε να φτιαχτεί το ρεύμα όσο πιο γρήγορα γίνεται για να σωθεί η μητέρα του, αλλά όπως καταγγέλλει ο υπάλληλος που σήκωσε το τηλέφωνο δεν συγκινήθηκε. «Και τι θέλεις να κάνω εγώ τέτοια ώρα», καταγγέλλει ότι του είπε.

Αποτέλεσμα ήταν η ηλικιωμένη να πεθάνει λίγη ώρα αργότερα.


Ντροπή και αίσχος στους "300" εθνοπροδότες.


Πλέον θα παίρνει 370 ευρώ. Και αυτό ύστερα από απόφαση της επιτροπής που του μείωσε το ποσοστό αναπηρίας από 67% στο 60%.

Σε πραγματικό «σφαγείο» αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων αναδεικνύεται καθημερινά ο ρόλος των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, που πολυδιαφημίστηκαν από...
την κυβέρνηση ότι θα βάλουν τέλος στην αναμονή και τη γραφειοκρατία για τα άτομα με αναπηρία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κώστα Ρούπα, ο οποίος πέρασε από επιτροπή του ΚΕΠΑ πριν από μερικές μέρες και το ποσοστό αναπηρίας του μειώθηκε «ως διά μαγείας» από 67% στο 60%.

Ο Κ. Ρούπας το 2003 είχε ένα τροχαίο ατύχημα, από το οποίο προκλήθηκαν τα εξής: Ακρωτηριασμός αριστερού ποδιού κάτωθεν του γόνατος, ρήξη θωρακικής αορτής, συντριπτικό κάταγμα ισχίου δεξιού άκρου και κάταγμα λεκάνης. Ολα αυτά τα χρόνια περνούσε από τις επιτροπές αναπηρίας του ΙΚΑ ανά δύο χρόνια και έπαιρνε ποσοστό αναπηρίας 67%.

«Τον Οκτώβρη του 2011 πήγα στο ΚΕΠΑ να με εξετάσουν για να ανανεωθεί το ποσοστό αναπηρίας μου. Χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, καμία βελτίωση, πριν από μια βδομάδα μου ανακοίνωσαν πως το ποσοστό αναπηρίας μου κατέβηκε στο 60%. Αντίστοιχα και η σύνταξη που παίρνω θα μειωθεί από τα 480 ευρώ το μήνα περίπου στα 370 ευρώ».

Στο μεταξύ, από τον Απρίλη του 2011 μέχρι και τον Γενάρη του 2012 που βγήκε η απόφαση του ΚΕΠΑ, έχει σταματήσει η καταβολή κι αυτής της πενιχρής σύνταξης. Την ίδια ώρα, επειδή το 67% αποτελεί τη βάση για μια σειρά κοινωνικές και προνοιακές παροχές, είναι πολύ πιθανό πως θα χάσει ελαφρύνσεις όπως φοροαπαλλαγές, μόρια διορισμού, μικρή συμμετοχή στα φάρμακα, δικαίωμα σε άλλο προνοιακό επίδομα κ.ά.

Είναι προφανές πως και τα ΚΕΠΑ αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των δραματικών περικοπών στις παροχές Υγείας - Πρόνοιας ακόμη και από ανήμπορους ανθρώπους που, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη. Η βαρβαρότητα αυτή αποτυπώνεται και στον νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, κύριο «μέλημα» του οποίου είναι να κατεβάσει ολόκληρες κατηγορίες αναπήρων και χρόνια πασχόντων κάτω από το 67%, ώστε να χάσουν το «δικαίωμα» και σε αυτά τα ψίχουλα που παίρνουν.

Αυτά είναι τα εθνοσωτήρια μέτρα της τρόικας και του κατοχικής βουλής στο οποίο συμετέχουν και τα κόμματα της αριστεράς. Ντροπή και αίσχος στους "300" εθνοπροδότες.

Λαέ εξεγέρσου και πάρε τους "300" το κεφάλι
από το patari.org


Δεν θα προλάβουν να φύγουν!


Η ώρα των ελικόπτερων ήρθε. Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που είναι να επιβιβαστούν σε αυτά. Αλίμονο σε αυτούς που θα μείνουν πίσω για να προστατεύσουν την διαφυγή τους… Όμως, για να γίνει αυτή η διαφυγή με ασφάλεια, απαιτείται πρωτίστως να...
επιβληθεί ένα κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας. Ένα κλίμα απόλυτης ανασφάλειας και φόβου…
Και προς ικανοποίηση αυτού του "στόχου", οι «εργολάβοι» του είδους, έπιασαν δουλειά. Πρέπει όλοι μας να πεισθούμε πως επίκειται… εμφύλιος!

Αλλά, τι είδους εμφύλιος θα είναι αυτός, όταν το 90%+ του πληθυσμού θα είναι από τη μία πλευρά και κάποιοι ανεγκέφαλοι πραιτωριανοί (βλ. αστυνομία) από την άλλη; Απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος μπορεί να έχουμε, αλλά εμφύλιο… μάλλον όχι. Εκτός και εάν οι λοβοτομημένοι πολιτικοί ηγέτες αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τα γνωστά – άγνωστα σκοτεινά κέντρα (βλ. ΜΚΟ) και ξαμολύσουν απέναντι στους Έλληνες πολίτες τις τελευταίες τους εφεδρείες, δηλαδή τον συρφετό των λαθρομεταναστών που σιτίζουν αφειδώς τα τελευταία χρόνια… Όμως, τότε, δεν θα γίνει εμφύλιος, αλλά το απόλυτο ξέσπασμα, που παρόμοιό του δεν θα έχει υπάρξει στα χρονικά…

Ας επανέλθουμε όμως στους πρόθυμους κονδυλοφόρους, οι οποίοι σπέρνουν ανέμους και πρέπει να γνωρίζουν πως θα θερίσουν θύελλες! Οι οποίοι θέλουν να παραγνωρίζουν πως όλα πια έχουν γίνει απλή αριθμητική ή οι θεμελιώδεις κανόνες φυσικής. Ένα κι ένα κάνουν δύο και η δράση γεννά αντίδραση... Και η αντίδραση αυτή είναι νομοτελειακός κανόνας. Μάλιστα, επειδή έχει υπάρξει μεγάλη μέχρι στιγμής «ελαστικότητα», ενδέχεται αυτή η αντίδραση να είναι τέτοιας έντασης που θα ισοπεδώσει –κυριολεκτικά- όσους τολμήσουν να σταθούν απέναντί της.

Ο κόσμος που πεινάει, υποφέρει. Ο κόσμος που παραπάνω από 2 χρόνια τώρα δέχεται από παντού πιέσεις, που βλέπει τα όνειρα και τα σχέδια της ζωής του να γκρεμίζονται (το είδος τους δε θα το κρίνω εγώ)

Ο κόσμος ο οποίος ξυπνά με τον πιο οδυνηρό τρόπο και συνειδητοποιεί πως όλα γύρω του είναι ένα κακοστημένο ψέμα (πολλοί είσαστε οι ένοχοι)

Όλος αυτός ο κόσμος, από κάπου πρέπει να πιαστεί για να ξαναβρεί την ελπίδα του, κάπου πρέπει να ξεσπάσει το θυμό του (δυστυχώς θα το κάνει κυρίως επί αδίκων).

Και θα ξεσπάσει. Όλοι το γνωρίζουν, αλλά θέλουν να το αναστρέψουν και να προσδιορίσουν από τώρα τον «φταίχτη»… Είπαμε, το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο…

Είναι η ψυχολογία των μαζών, την οποία οι κύριοι της εξουσίας την έχουν σπουδάσει πολύ καλά και ξέρουν που ακριβώς οδηγούν τα πράγματα και τις καταστάσεις. Και θα προσπαθήσουν να μην βγουν αυτοί χαμένοι...

Όταν σε όλη αυτή την πιεσμένη κατάσταση καταστροφής, μελετημένα, δε δίνεται ελπίδα, έστω ένα αμυδρό φως στο τούνελ, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν ανεξέλεγκτες, πρωτόγνωρες, καταστάσεις.

Το νου σας όμως, γιατί όσοι από εσάς έχετε εργολαβικά αναλάβει να είστε οι αγγελιοφόροι και η φωνή της εξουσίας προς τα έξω, τυχαίνει η πλειονότητα σας να μην χαίρει την ίδια προστασία που έχουν οι ίδιοι.

Αντί να απειλείτε και να φοβερίζετε, καλύτερα βρείτε τον πραγματικό σας ρόλο και μορφώστε το κοινό σας με τις πληροφορίες σας, δίνοντας μια ελπίδα για το μέλλον κι όχι καταστροφολογώντας!

Η καταστροφή που σπέρνουν οι κηφήνες, είναι δεδομένη. Μόνο που θα αφορά ΚΑΙ τους ίδιους.

Όταν θα μας κάνουν ντου οι Τούρκοι αργότερα, όταν η Ευρώπη και οι Αγορές θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να πεινάσουμε με ένα ξεφτιλισμένο νόμισμα για να μην ενθαρρυνθούν και άλλες χώρες να βαρέσουν ανεξέλεγκτο κανόνι και να τρομάξουν οι άλλοι λαοί από τα δεινά μας, τότε η ιστορία θα γράψει ποιοι ήταν οι πατριώτες και ποιοι οι καταστροφείς.

Καταλάβατε κύριοι;

Εμφύλιος δεν πρόκειται να γίνει, αγαπητοί μου. Ξεσηκωμός των Ελλήνων, απέναντι στα πεσμένα στα τέσσερα μίσθαρνα του νεοταξισμού, ναι θα γίνει. Και τότε, ο κάθε κατεργάρης θα μπει στον πάγκο του ή για να είμαστε πιό ακριβείς, στο κελί του (αν είναι τυχερός και προλάβει...)

Καταλάβατε, κύριοι, τι διαχρονικό ρόλο παίζει το Γουδή στην Ελληνική ιστορία;

Κωνσταντίνος


Τουλάχιστον εκεί παραιτήθηκαν!



Θύμα της πολιτικής άγριας λιτότητας που παρήγγειλαν για τη χώρα του το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπεσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την παραίτηση τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησής του.

«Ελαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου» είπε....
χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου -η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση-, προβάλλοντας ως λόγο την πρόθεσή του να αποκλιμακώσει «την πολιτική και κοινωνική ένταση στη χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008 η κυβέρνηση του Εμίλ Μποκ επέβαλε τη σκληρότερη πολιτική λιτότητας σε ολόκληρη την Ε.Ε. Μια πολιτική που μεταξύ άλλων προέβλεπε μείωση μισθών στον δημόσιο τομέα κατά 25%, πάγωμα των συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ στο 19% και 24%, σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός φτάνει τα 350 ευρώ! Ακόμη μέσα σε μία διετία η κυβέρνηση Μποκ θυσίασε στον βωμό των δανειστών περισσότερους από 200.000 δημοσίους υπαλλήλους - κι όλα αυτά για να μπορέσει να λάβει δάνειο ύψους 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ε.Ε.

Τα ακραία αυτά μέτρα, όπως ήταν φυσικό, από τη μια μπορεί να προκάλεσαν τους επαίνους των δανειστών, από την άλλη όμως πυροδότησαν την έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Ηδη πάντως ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Μιχάι Ρασβάν Ουνγκουρεάνου ο οποίος θα έχει δέκα μερες στη διάθεση του για να σχηματίσει κυβέρνηση και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.

Παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις όμως, το κλιμάκιο του ΔΝΤ άναψε το «πράσινο φως» για να πάρει η χώρα την επόμενη δόση του δανείου της. Ωστόσο ο Αμερικανός επικεφαλής του Ταμείου Τζέφρι Φρανκς έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, γιατί εθεάθη να διασκεδάζει με κυβερνητικά στελέχη σε χειμερινό θέρετρο!

Από την πλευρά του πάντως ο συνάδελφος του «δικού μας» Πολ Τόμσεν απάντησε ότι «δεν συνέβη κάτι υπερβολικό». «Είμαι μορμόνος, δεν πίνω, δεν καπνίζω και ούτε επιδίδομαι σε άλλες ανήθικες συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σταυροφόρος της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.

Γιώργος Τραπεζιώτης-Δημοκρατία.


Άλλη μία επιτυχία του κοινοβουλευτισμού!

Στα όρια της φτώχειας ένας στους τέσσερις Έλληνες
Το φάσμα της πείνας αντιμετωπίζει το 28 % των Ελλήνων!

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, ποσοστό που την κατατάσσει έβδομη μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2010, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, βάση των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, στην Ελλάδα ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην «ΕΕ των 27» είναι 27%, 23,3% και 19,8%.
Στην «ΕΕ των 27», το 23% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.
Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (41%), στη Λετονία (38%), στη Λιθουανία (33%), στην Ουγγαρία (30%), στην Πολωνία (27,8%) και στην Ελλάδα (27,7%).
Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στα παιδιά κάτω των 18 ετών, καταγράφονται στη Ρουμανία (48,7%), στη Βουλγαρία (44,6%), στη Λετονία (42%), στην Ουγγαρία (38,7%), στη Λιθουανία (34,3%), στην Πολωνία (30,8%), στην Ισπανία (29,8%), στη Μ. Βρετανία (29,7%), στην Ιταλία (28,9%) και στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (28,7%).
 http://www.iefimerida.gr/


Δυστυχώς Έλληνες τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες...

Παγώνει η Ελλάδα: -22% στους μισθούς, -15% στις συντάξεις
Παγώνει η Ελλάδα: -22% στους μισθούς, -15% στις συντάξεις!

Δραματικές στιγμές ζουν στα επιτελεία των τριών κομμάτων καθώς έχουν στα χέρια τους από το πρωί το τελικό κείμενο των σκληρών μέτρων που απαιτεί η Τρόικα προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο πολυσέλιδο κείμενο (που είναι γραμμένο μισό στα ελληνικά και μισό στα αγγλικά) στο οποίο θα κληθούν να δεσμευτούν οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης στη σημερινή σύσκεψη, περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Μείωση 22% στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η μείωση αυτή θα αφορά κατά πάσα πιθανότητα και όλα τα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια στον ιδιωτικό τομέα.
  • Μείωση 15% στις επικουρικές συντάξεις 
  • Μείωση 15% στις κύριες συντάξεις των «ευγενών ταμείων» (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, κλπ)
  • Διάσωση της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων αλλά με περιορισμό στους 3 μήνες
  • 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2012, με λουκέτα οργανισμών.
  • Αρση της μονιμότητας των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ
  • Ιδιωτικοποιήσεις δύο-τριών εταιρειών του δημοσίου
  • Περικοπές 1,1 δισ. στην Υγεία, 400 εκ. στην Άμυνα, 400 εκ. στις δαπάνες του δημοσίου, 400 εκ. στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.
  • Περικοπές 45 εκ. ευρώ στα πολυτεκνικά επιδόματα.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν ποτέ, καθώς -αν ευσταθούν οι πληροφορίες για μείωση 22% σε όλους τους μισθούς- θα πλήξουν άμεσα όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά και τους συνταξιούχους. Παράλληλα, θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα τα ασφαλιστικά Ταμεία καθώς, λόγω ακριβώς της μείωσης των μισθών, θα μειωθούν οι εισφορές.
Γι' αυτό το λόγο, τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται επί ποδός πολέμου για να διαχειριστούν τις αντιδράσεις των πολιτών και των βουλευτών τους, που ήδη διαμηνύουν ότι αυτά τα μέτρα δεν περνάνε από τη Βουλή. Στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη σημερινή σύσκεψη όπου έλαβαν μέρος οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Χρηστος Πρωτόπαπας, Πάνος Μπεγλίτης, και Νίκος Αθανασάκης, η εκτίμηση είναι ότι «τα μέτρα είναι δυσβάστακτα».
Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν επίσης φωνές βουλευτών, όπως ο Γιάννης Μανώλης και ο Αργύρης Ντινόπουλος, που ζητάνε από τον Αντώνη Σαμαρά να πει «όχι» στα μέτρα. Χτες σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswire, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε προβληματισμένος με τις μειώσεις στις επικουρικές ενώ τάχθηκε κατά της «έμμεσης επιτροπείας» όπως χαρακτήρισε την πρόταση της Γερμανίας για δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την άμεση αποπληρωμή των τόκων των δανείων.
Στο ΛΑΟΣ, ελέω και της επιταχυνόμενης δημοσκοπικής πτώσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάνει ελιγμούς, ενώ διαρρέεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος περίμενε την... επίσημη μετάφραση του κειμένου από το υπουργείο Εξωτερικών πριν πάει στην σύσκεψη των αρχηγών! Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το μεταφρασμένο κείμενο έφτασε τελικά στα χέρια του προέδρου του ΛΑΟΣ το μεσημέρι και όλα πλέον δείχνουν ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα πάει στη σύσκεψη αλλά στο προσκήνιο παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων.
Και όλα αυτά, ενώ οι Ευρωπαίοι παίζουν πλέον ανοικτά το χαρτί του εκβιασμού: «ή παίρνετε τα μέτρα και σας δίνουμε το δάνει ή χρεοκοπείτε το Μάρτιο». Ήδη βρετανικά δημοσιεύματα μιλούν ανοικτά για κλίμα ελληνικής χρεοκοπίας στην Ευρώπη, ενώ χτες ο πρωθυπουργός του Βελγίου είπε ότι η Ευρωζώνη δεν θα καταστραφεί αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Die Welt που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στους Έλληνες ότι πρέπει να σφίξουν τα δόντια και να υπακούσουν! Και για να γίνει το μήνυμα σαφές, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε χτες ότι πλέον νίπτει τας χείρας της...
 http://www.iefimerida.gr


Φούμο στους επίορκους!

Κίνημα βουλευτών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- Δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα
Κίνημα βουλευτών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- Δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα!

Στα όρια του πανικού βρίσκονται ήδη τα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας καθώς κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι δεκάδες βουλευτές ετοιμάζονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα καλύπτει τη συμφωνία των πολιτικών τους αρχηγών και της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα.
Τόσο στην Ιπποκράτους, όσο και στη Λεωφόρο Συγγρού αναζητούν τρόπους να μεταπείσουν τους βουλευτές που πιέζονται ασφυκτικά από τους ψηφοφόρους οι οποίοι συνεχώς τους υπενθυμίζουν ότι οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα και τους υπόσχονται ότι θα τους «μαυρίσουν».
Οι βουλευτές με τη σειρά τους μεταφέρουν την πίεση στους κομματικούς τους σχηματισμούς επισημαίνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελέσουν τους αποδιοπομπαίους τράγους όλου του πολιτικού συστήματος της τελευταίας 15ετίας. Ειδικότερα, οι νέοι βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη και συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας και εξισώνονται από τους εξοργισμένους πολίτες με όλους τους άλλους.
Στο ΠΑΣΟΚ όπου η επόμενη εκλογική μάχη θα είναι ο θάνατός σου η ζωή μου τα πράγματα είναι έκρυθμα καθώς οι βουλευτές την προηγούμενη φορά -τον περασμένο Νοέμβριο- είχαν υποχρεώσει τον Γιώργο Παπανδρέου να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν μέτρα. Τώρα, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χρεωθεί τα επώδυνα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, ειδικά από τη στιγμή που ήδη ορισμένοι από τους βουλευτές έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν ψηφίζουν.
Στην ίδια λογική κινείται και ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στις παροτρύνσεις του Γιάννη Μανώλη και της ΔΑΚΕ μαζεύουν υπογραφές για να τις παραδώσουν στον Αντώνη Σαμαρά. Μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους έχουν τα μέλη της αποκαλούμενης «λαϊκής Δεξιάς» και αυτοί που έχουν επενδύσει εδώ και μήνες στην αντιμνημονιακή τους ρητορεία.
Και οι μεν και οι δε πάντως, επισημαίνουν ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν «ναι» αν είχαν τη δέσμευση των κομμάτων ότι οι εκλογές θα μετατεθούν χρονικά, τουλάχιστον για το φθινόπωρο. Ετσι, θα υπάρχει ο χρόνος να επιχειρηματολογήσουν στους ψηφοφόρους του ότι βοήθησαν στη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία που θα έφερνε χειρότερα δεινά.
Τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται να θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας, που σημαίνει διαγραφές, ενώ ταυτοχρόνως αναζητούνται διλήμματα ικανά να κάμψουν τις αντιστάσεις τους.
Σε όλα αυτά συντείνει και η ασφαλής πλειοψηφία των 250 βουλευτών που έχει η υποστηριζόμενη από τα τρία κόμματα κυβέρνηση Παπαδήμου. Πολλοί έχουν ως προσωπικό τους άλλοθι τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα θα περάσουν, στη λογική «και την πίτα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο»...
 http://www.iefimerida.gr


Θα τους πληρώσουν οι συνταξιούχοι!

Χάρισαν δασμούς 100.000 ευρώ για το θωρακισμένο τζιπ του Τόμσεν
Χάρισαν δασμούς 100.000 ευρώ για το θωρακισμένο τζιπ του Τόμσεν!

Το πολυτελέστατο θωρακισμένο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούν τα στελέχη της Τρόικα στην Ελλάδα δεν έχει πληρώσει δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να στερηθεί έσοδα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Την απίστευτη αυτή παραδοχή έκανε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη.
Σε μια μια εποχή που γίνεται τιτάνιος αγώνας για να εισπραχθεί και το τελευταίο ευρώ και η Τρόικα απαιτεί τη λήψη επαχθέστατων μέτρων για το μέσο Ελληνα, απαιτεί ταυτόχρονα να εξαιρεθεί και από την καταβολή των νόμιμων επιβαρύνσεων που προκύπτουν από τις δικές της ενέργειες στη χώρα μας.
Το συγκεκριμένο θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη, ο οποίος καταγγέλλει ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν απέδωσαν τον προβλεπόμενο ΦΠΑ κατά τον εκτελωνισμό ενός θωρακισμένου TOYOTA Land Cruiser, το περασμένο καλοκαίρι. Ο βουλευτής που είχε καταθέσει ερώτηση και στο παρελθόν επανήλθε με νέα ερώτηση σημειώνοντας ότι κάθε ιδιοκτήτης θωρακισμένου οχήματος οφείλει κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα να προσκομίσει και το αντίστοιχο τιμολόγιο της εταιρείας που πραγματοποίησε την θωράκιση του οχήματος, αλλά στην περίπτωση του ΔΝΤ δεν ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία διότι εκτελωνίστηκε ως απλό όχημα με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει έσοδα από 23.000 έως 92.000 ευρώ.
Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Οικονόμου επικαλείται τη Συμφωνία Ιδρυσης του ΔΝΤ και τη διεθνή σύμβαση περί προνομίων και ασυλιών των Ειδικευμένων Οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών, που κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή το 1976, και ορίζει ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως διεθνής Οργανισμός απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δασμό και φόρο».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επικαλείται και τον κοινοτικό Κανονισμό, με τον οποίο τα κράτη μέλη δύνανται να χορηγούν απαλλαγές από δασμούς δυνάμει συμφωνιών ή συμφωνιών έδρας, στις οποίες συμβαλλόμενο μέρος είναι διεθνής οργανισμός. Ταυτόχρονα αναφέρεται και στον κώδικα ΦΠΑ που έχει κυρωθεί με νόμο από το 2000 και ορίζει ότι απαλλάσσεται από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας η εισαγωγή αγαθών για τις ανάγκες αναγνωρισμένων από την Ελλάδα διεθνών οργανισμών.
Αναφερόμενος στους ελληνικούς νόμους, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι με τον "Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα" προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά οχήματα και απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης με όρους και προϋποθέσεις. Σημειώνει επίσης ότι ο ειδικός φόρος πολυτελείας δεν επιβάλλεται σε αναγνωρισμένους Διεθνείς Οργανισμούς στις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο προβλέπεται από τις συμβάσεις για την ίδρυσή τους ή όταν από τις συμφωνίες για την έδρα τους προβλέπεται ότι απαλλάσσονται παντός φόρου.
Ειδικά για τη θωράκιση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι με βάση το ισχύον καθεστώς «η επιβάρυνση από το τέλος ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων που φέρουν ειδική θωράκιση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό που προκύπτει για τα όμοια ίδιου τύπου επιβατικά αυτοκίνητα χωρίς ειδική θωράκιση και ακόμη ότι η ειδική θωράκιση -ανεξάρτητα αν αποτελεί συνήθη ή έξτρα εξοπλισμό- δεν λαμβάνεται υπόψη για τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας επιβολής του τέλους ταξινόμησης».
«Με την αριθ. 36315/06.07.2011 διασάφηση εισαγωγής που κατατέθηκε στο Ε' Τελωνείο Πειραιά τέθηκε σε ελεύθερη κυκλοφορία και ανάλωση ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA-Land Cruiser, καταγωγής Ιαπωνίας, με παραλήπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με απαλλαγή από δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ», αναφέρει ο κ. Οικονόμου και διευκρινίζει ότι η υπαγωγή στον αντίστοιχο συντελεστή τέλους ταξινόμησης πραγματοποιήθηκε με βάση το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος. Σημειώνει ακόμη ότι η φορολογητέα αξία για σκοπούς ΦΠΑ έχει διαμορφωθεί βάσει τιμολογίου, το οποίο περιλαμβάνει την αξία του οχήματος και την αξία θωράκισης, ενώ για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης έχει ληφθεί υπόψη η αξία του οχήματος μη συμπεριλαμβανομένης της αξίας θωράκισης. «Ωστόσο οι εν λόγω φορολογικές επιβαρύνσεις αποτέλεσαν αντικείμενο απαλλαγής βάσει των προαναφερθεισών διατάξεων», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, πάντως, εκτός από τις διευκρινίσεις που ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών, καλούσε τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει «αν αποτελεί ή όχι πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες το παράλογο οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, που η παρουσία τους στην πατρίδα μας στοχεύει στην εξυγίανση της Ελληνικής Οικονομίας, να καταφεύγουν σε μεθόδους αποφυγής απόδοσης ΦΠΑ».
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ


Πολίτης ζητά την εξαίρεσή του από το χαράτσι!

Πολίτης ζητά την εξαίρεσή του από το χαράτσι με απίστευτη δικαιολογία
Πολίτης ζητά την εξαίρεσή του από το χαράτσι με απίστευτη δικαιολογία!

Ένα απίστευτο λόγο βρήκε ένας πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ για να εξαιρεθεί από το ειδικό τέλος ακινήτων και το ζήτησε με προσωπικό του μήνυμα από κυβερνητικό βουλευτή, ο οποίος προφανώς γέλασε με την ψυχή του. Διαβάστε το...
Τον Νοέμβριο του 2007 ήμουν ένας από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον ΓΑΠ για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τον Οκτώβριο του 2009 ψήφισα τον ΓΑΠ για πρωθυπουργό της χώρας. Όπως καταλαβαίνετε μπορώ να υπαχθώ στην κατηγορία των διανοητικά αναπήρων και ως εκ τούτου ζητώ την εξαίρεσή μου από το ειδικό τέλος ακινήτων.
 http://www.iefimerida.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More