30.1.12

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ 1872 Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ!


Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε.
Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,  ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
“Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων,
εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

(15 Οκτωβρίου 1844 - 25 Αυγούστου 1900) ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος και φιλόλογος
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».


Σε λίγο θα είναι χιλιάδες τα παιδιά!

Πάνω από 500 παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο [βίντεο]
Πάνω από 500 παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο!

Περισσότερα από 500 παιδιά πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο νηστικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, ως συνέπεια των μεγάλων μειώσεων που έχουν υποστεί πολλές οικογένειες στα εισοδήματά τους.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, ο Γιώργος Θόμωγλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, είπε χαρακτηριστικά πως 500 παιδιά, μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί συνόλου 33.000, και 142.000 στον νομό ολόκληρο, πηγαίνουν κάθε μέρα νηστικά στο σχολείο.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι το φαινόμενο, αφορά σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως, οικογένειες που έχουν πληγεί έντονα, κυρίως τον τελευταίο χρόνο. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για αύξηση των περιστατικών αυτών στο μέλλον.


Φυσικά διότι έχουν κάνει την κρίση ευκαιρία!

62 επιχειρηματίες και επιστήμονες υπογράφουν κείμενο υπέρ Παπαδήμου
62 επιχειρηματίες και επιστήμονες υπογράφουν κείμενο υπέρ Παπαδήμου!
Παρέμβαση στα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα επιχειρούν με κείμενο που υπογράφουν 62 επιχειρηματίες και επιστήμονες με το οποίο στηρίζουν τον Λουκά Παπαδήμο και ζητούν την «ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών»
Στην παρέμβασή τους που περιγράφουν ως «Κείμενο κοινωνικής παρέμβασης», σύμφωνα με το vima.gr, οι 62 επιχειρηματίες και επιστήμονες ζητούν να στηριχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου τονίζοντας ότι «η νέα κυβερνητική περίοδος που εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό προσφέρεται για το γύρισμα της σελίδας και την υιοθέτηση σύγχρονων και εποικοδομητικών αντιλήψεων».
Οι υπογράφοντες προτείνουν να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας της πολιτικής και διαχείρισης των κρατικών πόρων ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να εξυγιανθεί η πολιτική ζωή και να ξαναλειτουργήσει το κράτος.
Ειδικότερα, το κείμενο προτείνει τους παρακάτω στόχους:
«(α) Υιοθέτηση ενός σύγχρονου οικονομικού προτύπου της χώρας, που να βασίζεται στον δημοσιονομικό εξορθολογισμό, στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας και του ρόλου του κράτους, σε ένα υγιές χρηματοπιστωτικό σύστημα, στη δημιουργία ισχυρής, καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Παιδείας βασισμένης στη δημιουργία προτύπων και στην επιβράβευση, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην έμφαση στο πράσινο ενεργειακό ισοζύγιο, στον ποιοτικό τουρισμό και στη σύνδεσή του με τον πολιτισμό, σε μια ισχυρή εθνική ναυτιλία και, τέλος, σε μια ανταγωνιστική γεωργία.
(β) Θέσπιση σύγχρονων κανόνων εκπαίδευσης, σχεδιασμού, δράσης και συμπεριφοράς όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων λειτουργών και εισαγωγή των αρχών της επιβράβευσης και του ότι το Κράτος πρέπει να πάψει να αυτοεξαιρείται των κανόνων που επιβάλλει στην κοινωνία και στην οικονομία και να δίνει το άνωθεν καλό παράδειγμα, αντί για το κακό.
(γ) Συστηματική και ουσιαστική διαβούλευση με την κυβέρνηση για κάθε σημαντικό θέμα, για κάθε αλλαγή πορείας, για κάθε εξαίρεση από τον κανόνα.
(δ) Πειστική και αποτελεσματική διαφάνεια στον ευρύτερο χώρο του Δημοσίου, σε αντίθεση με τη "διαφανοφάνεια" που προκαλεί σύγχυση και χρησιμοποιείται πολλάκις ως εργαλείο απόκρυψης της παραβίασης της νομιμότητας.
(ε) Πάταξη της διαφθοράς με σύγχρονες πρακτικές βασισμένες σε επιτυχείς διεθνείς εφαρμογές».
To κείμενο υπογράφουν οι εξής επιχειρηματίες και επιστήμονες
Αναστασόπουλος Σίμος (ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ ΑΕ), Ανδρεάδης Ανδρέας (πρόεδρος ΣΕΤΕ), Ανδρεάδης Σταύρος (επίτιμος πρόεδρος ΣΕΤΕ), Αντωνιάδης Βασίλης (BCG), Βαράγκη Ελένη, Βιδάλης Ευθύμιος, Βλαστός Δημήτρης (Ιδρυμα Μποδοσάκη), Βογιατζόγλου Νίκος (Voyatzoglou Systems), Βορδώνης Εμμανουήλ (καθηγητής), Γερουλάνος Στέφανος (καθηγητής), Γεωργόπουλος Λεωνίδας (Κυριακίδης, Γεωργόπουλος), Γκατένιο Μωρίς (επιχειρηματίας), Γκιγκιλίνης Αλέξανδρος (εφοπλιστής), Γκορμεζάνο Μωρίς (επίτιμος πρόξενος Μονακό), Γραμματίδης Γιάννος (πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου), Δαυίδ Χάρης (3Ε), Εξαρχος Τάσος (Scavolini), Ζέπος Δημήτρης (ΕΛΙΑΜΕΠ), Ζέπος Κώστας (πρέσβης επί τιμή), Καινούργιος Χρήστος (Διαδικασία ΑΕ), Μπέλλες Αριστείδης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Νηρεύς ΑΕ), Μπενόπουλος Γιάννος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Coffee Connection ΑΒΕΕ), Μπήτρος Παναγιώτης (καθηγητής Πανεπ. Αθηνών), Μπρισκόλας Γιώργος (Εurocent), Μωυσής Ραφαήλ, Ντόκος Θάνος (γενικός διευθυντής ΕΛΙΑΜΕΠ), Πανέττας Μάρκος, Παπαδόπουλος Ιωάννης (γιατρός), Παπαϊωάννου Χρήστος (εκδότης περιοδ. Επιλογή), Παπαλεξόπουλος Θεόδωρος, Παπασταύρου Παναγιώτης, Προκοπάκης Ηρακλής, Ρούμπας Θωμάς (όμιλος Dionic), Ρωμνιός Νίκος, Σακελλαρίδη Χριστίνα, Σαρακάκης Γιάννης (Αφοί Σαρακάκη), Σιώτης Ιων (δ/ντής Δημόκριτος), Σούφλης Ιωάννης (ηλεκτρολ. μηχανικός), Στασινόπουλος Νίκος (Βιοχάλκο), Σταυρίδης Στέλιος (όμιλος Ideales - διευθύνων σύμβουλος), Τσαχαγέας Γιάννης, Τσέτη Ιουλία (διευθύνουσα σύμβουλος Uni-Pharma S.A.), Τσουτρέλης Χαράλαμπος, Φραγκάκης Νίκος, Φραγκούλης Σπύρος (δικηγόρος), Φουρλής Βασίλης (Ομιλος Φουρλή), Ψάλτης Μάριος (PWC).

 Όλοι αυτοί οι κύριοι μπορούν να μας που τι έχουν προσφέρει (ποσά) για την αποπληρωμή του χρέους; Διότι μέχρι τώρα μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι εισφέρουν.
Αγαπηνός.


Μην ανησυχείται μας προστατεύει ο κ Παπουτσής!

Όλγα Κεφαλογιάννη: Περισσότερες από 20.000 παράνομες πόρνες στην Αθήνα
Δημόσιος κίνδυνος οι 20.000 παράνομες πόρνες στην Αθήνα!

Ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο η Αθήνα, χαρακτήρισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, την ολοένα και αυξανόμενη παράνομη πορνεία, καθώς ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Με αφορμή παλαιότερή της ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης και Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Όλα Κεφαλογιάννη, χαρακτήρισε εφιαλτική την κατάσταση στην Αθήνα καθώς υπάρχουν σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 20.000 παράνομα εκδιδόμενες πόρνες, οι οποίες εκδίδονται σε δεκάδες δρόμους της πρωτεύουσας είτε εργάζονται στους επίσης πολυάριθμους παράνομους οίκους ανοχής.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «Αυτό σημαίνει μηδενικό έλεγχο για λοιμώδη νοσήματα. Δηλαδή, με μαθηματική ακρίβεια, αύξηση των κρουσμάτων στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα στο γενικό πληθυσμό».
Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε και την ανησυχία της για την υποβάθμιση πολλών περιοχών από τις πιάτσες που «ξεφυτρώνουν», καθώς κάτι τέτοιο οδηγεί σε παρακμή του αστικού περιβάλλοντος, με συνέπεια στις περιοχές αυτές να αυξάνεται και η παραβατικότητα, όπως η εμπορία ναρκωτικών, αλλά και το παράνομο εμπόριο.
Κάτι τέτοιο σύμφωνα με την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, έχει συνέπειες και στην εικόνα της πρωτεύουσας ως τουριστικού προορισμού. «Συμπληρωματικά στα παραπάνω, προσθέτω και το πλήγμα στην εικόνα της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό. Δεν είναι λίγες οι περιοχές του ιστορικού κέντρου, ακόμα και κοντά σε σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, που μόλις νυχτώσει, μετατρέπονται σε πιάτσες. Αυτό πλήττει κατάφορα ξενοδόχους και επιχειρηματίες. Δημιουργεί ζώνες ανομίας και παραβατικότητας. Σχηματίζει την εντύπωση στον επισκέπτη, ότι σαν Πολιτεία δεν μπορούμε να προστατέψουμε ούτε καν τα στοιχειώδη για την τουριστική μας ανάπτυξη» προσέθεσε.
Τέλος εξέφρασε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη πορνεία. «Δεν νοείται κανείς να μην ευθύνεται και κανείς να μη μπορεί να δράσει αποτελεσματικά. Οι αρμόδιοι Υπουργοί ας αφήσουν τις παραινέσεις και ας κάνουν αυτά που οφείλουν και για τη δημόσια υγεία και για τη δημόσια ασφάλεια και για την εικόνα της πόλης μας συνολικά» κατέληξε.


Γέμισαν οι φυλακές.

«Λουκέτο» στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας λόγω... συνωστισμού
«Λουκέτο» στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας λόγω... συνωστισμού!

Για πρώτη φορά - από συστάσεως του ελληνικού κράτους - έβαλαν «λουκέτο» οι φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας, λόγω του ασφυκτικού υπερπληθυσμού τους.
Οι διευθυντές των δύο αυτών φυλακών απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές αρχές της χώρας, με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους και κλείνουν τις πόρτες των φυλακών που διευθύνουν.
Μετά την εξέλιξη αυτή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα τόσο στα Αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας, όσο και της Χαλκίδας, όπως, επίσης, και στο Μεταγωγών, καθώς θα στοιβάζονται κατά εκατοντάδες οι κρατούμενοι σε αυτά.
Όπως, επίσης, προβλήματα θα δημιουργηθούν και σε πολλά δικαστήρια της χώρας, καθώς δεν θα γίνονται μεταγωγές υποδίκων και καταδίκων, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι δίκες αλλά και να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής πολλών αδικημάτων.
Την ίδια ώρα μία ακόμη φυλακή, αυτή της Τρίπολης, ειδοποίησε εγγράφως το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «έκλεισε» τις πύλες της και δεν δέχεται άλλους κρατούμενους, λόγω του υπερπληθωρισμού της.
Οι φυλακές της Τρίπολης είναι χωρητικότητας 65 ατόμων και «φιλοξενούν» 180 κρατούμενους. Ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Τρίπολης στο σχετικό έγγραφο προς στο υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για αδιαχώρητο μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Πελοποννήσου.
Παράλληλα, ακόμη τέσσερις διευθυντές των φυλακών, απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο αναφέρουν ότι επικρατούν ασφυκτικές συνθήκες κράτησης και έχει επέλθει το αδιαχώρητο. Πρόκειται για τους διευθυντές των φυλακών Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, Γρεβενών και Ναυπλίου.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More