10.6.12

Ο Εθνικισμός είναι εκείνος που θα απελευθερώσει τους Έλληνες.

H ώρα των Εθνικιστών!


imageγράφει ο Νίκος Παπαγεωργίου.
Η δημοκρατία είναι η βιομηχανία παραγωγής σκανδάλων οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών, και όλα αυτά σε βάρος του λαού. Ο κοινοβουλευτισμός είναι μία ομάδα πολιτικών παρασίτων, τα οποία απομυζούν τον λαό δημιουργώντας για τον εαυτόν τους, περιουσίες και προνόμια. Και ενώ λαός στενάζει από φτώχια και ανέχεια, αυτά τα πολιτικά παράσιτα περνούν ζωή χαρισάμενη. Η βουλή είναι το καταφύγιο της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.
Η βουλή λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, απαλλάσσοντας όλο αυτόν τον εσμό των πολιτικών παρασίτων και της κλεπτοκρατίας, από τις ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν και οι οποίες είναι τεράστιες. Ουδείς αμφιβάλλει για τις καταστροφές που συσσώρευσαν στην πατρίδα και τον λαό οι πολιτικάντηδες, όλα αυτά τα χρόνια της δημοκρατικής τους διακυβέρνησης.
Την πολιτική, ή καλύτερα τον κοινοβουλευτισμό, θα μπορούσαμε να τον συγκρίνουμε με το αλκοόλ. Αυτός ο οποίος θα εθιστεί στο αλκοόλ πολύ γρήγορα καταντά αλκοολικός με τρομερές επιπτώσεις στην υγεία του, αλλά συγχρόνως δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο οικογενειακό του περιβάλλον. Η απεξάρτησης του από το αλκοόλ είναι πολύ δύσκολη.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον κοινοβουλευτισμό. Εφ' όσον εκλεγεί κάποιος βουλευτής, εθίζεται με την πολιτική και όπως ακριβώς συμβαίνει με το αλκοόλ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να απεξαρτηθεί από αυτήν. Αυτό συμβαίνει με όλους του πολιτικούς. Δεν μπορούν να διανοηθούν την ζωή τους εκτός του κοινοβουλίου. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο και προσπαθούν να επιλέγουν πολιτικές παρατάξεις ώστε η εκλογή τους να είναι περισσότερο σίγουρη.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να κάνουμε δύο διευκρινήσεις: α) Πολλοί από τους υποψήφιους βουλευτές είναι ανεπάγγελτοι, άεργοι. Δεν έχουν ούτε μία εισφορά σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο. Επομένως προσπαθούν με κάθε μέσο να εκλεγούν προκειμένου να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να αποκτήσουν τα προνόμια και τις αποδοχές του βουλευτή οι οποίες είναι αρκετά υψηλές. β) Υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι εγκαταλείπουν το επάγγελμά τους, ασχολούνται με την πολιτική, διότι εφ' όσον εκλεγούν, θα έχουν δίχως να κουραστούν υπερβολικά, εκτός από οικονομικά οφέλη και την αναγνώριση ως μέλη του κοινοβουλίου.
Υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία πολιτικών, οι Εθνικιστές. Οι Εθνικιστές είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να προσφέρουν τα πάντα για την πατρίδα και το έθνος. Εισέρχονται στην πολιτική όχι για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη, αλλά για ένα και μόνο σκοπό, να προσφέρουν με κάθε μέσο στο κοινωνικό σύνολο. Οι Εθνικιστές δεν έχουν αυτοσκοπό την πολιτική αλλά την ανιδιοτελή προσφορά τους στην πατρίδα. Αυτή είναι η διαφορά του Εθνικισμού από τον κοινοβουλευτισμό. Η σημερινή παρακμή της πατρίδας μας προέρχεται καθαρά από το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς, που καλλιέργησε, εξέθρεψε, αλλά και θεοποίησε τις μετριότητες της δημοκρατίας. Με την δημοκρατική διακυβέρνηση ο συλλογικός αγώνας για το έθνος και τη φυλή χάθηκε. Ταυτόχρονα χάθηκε και ο σεβασμός προς το κράτος. Το κράτος έγινε ένας απλός εντολοδόχος μιας τυχαίας πλειοψηφίας (δημοκρατικής μειοψηφίας) και υποδουλώθηκε στις πολιτικές μετριότητες. Με αυτή την έννοια το κράτος έπαψε να έχει τον ηγετικό του ρόλο.
Συγχρόνως το κράτος αυτό έπαψε να αναδεικνύει ηγέτες. Εκλέγει μόνο διαχειριστές διεκδικήσεων. Εκλέγει λογιστές εισπράξεων και πληρωμών. Οι Εθνικιστές βρίσκονται εκτός των πολιτικών και οικονομικών κατεστημένων. Είναι οι τελευταίοι ελεύθεροι άνθρωποι και ως εκ τούτου οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να δώσουν αγώνα εθνικό πέρα από εξαρτήσεις και συμφέροντα. Η ελληνική γη είναι η πατρίδα ηρώων και πολιτισμού. Ο κοινοβουλευτισμός κατάντησε την πατρίδα μας ένα υποτελές κρατίδιο που η τύχη του εξαρτάται από τους διεθνείς τοκογλύφους των αγορών.
Σε αναγνώριση της δάδας του πολιτισμού που προσφέραμε στους Ευρωπαίους,σήμερα όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες βροντοφωνάζουν « Είμαστεόλοι Έλληνες». Ο σοσιαλιστής, τώρα, Γκύντερ Γκρας με ποίημα που τιτλοφορεί «Η Ντροπή της Ευρώπης», επέλεξε να παρέμβει στη σοβούσα συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και την στάση που τηρεί απέναντί της η Ευρώπη. Η Ευρώπη, γράφει ο Γκρας, βάζει την Ελλάδα «την χώρα στην οποία οφείλει το πνεύμα της», στο «ικρίωμα και την καταδικάζει σε φτώχεια». Εάν οι Έλληνες θέλουν να απελευθερωθούν από τα δεσμά της υποτελείας και της εξαθλίωσης στην οποία μας έριξε ο κοινοβουλευτισμός, δεν έχουν παρά να αναζητήσουν τον Εθνικισμό. Μόνο ο Εθνικισμός μπορεί να δώσει στους Έλληνες όραμα για ανάπτυξη και ελπίδα.
Ο Εθνικισμός είναι εκείνος που θα απελευθερώσει τους Έλληνες. Όλοι μαζί λοιπόν οι Εθνικιστές με τον λαό για τον λαό.


Τα κτήνη...


Μια εκπαιδευτικός – υπόδειγμα. Μια ευγενική, γλυκιά γυναίκα που δίδαξε ήθος και από τις τάξεις της πέρασαν χιλιάδες Πατρινοί.
Έτσι χαρακτηρίζουν όσοι γνώρισαν την 82χρονη Ρεγγίνα Παπανδρέου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που έχασε τη ζωή της με τόσο αποτρόπαιο τρόπο την Πέμπτη το πρωί.
Ο κακοποιός με σκοπό να τη ληστέψει, την κατακρεούργησε με 36 μαχαιριές.


Η άτυχη γυναίκα...


ζούσε μόνη της τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά τον θάνατο του συζύγου της Παναγιώτη, υπαλλήλου του υπουργείου Βιομηχανίας.
Είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νίκο Παπανδρέου, μηχανολόγο-μηχανικό στον Δήμο Πατρέων, και τη Δήμητρα, που είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Νικολόπουλο, ηλεκτρολόγο-μηχανικό.
Η Ρεγγίνα Παπανδρέου ήταν για πολλά χρόνια δασκάλα στο συγκρότημα Γλαράκη και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο.
Όλοι τη θυμούνται για την αφοσίωσή της στους μαθητές της, αλλά και για το ήθος που δίδασκε κατά την παράδοση. Είχε υπηρετήσει για πολλές δεκαετίες στην εκπαίδευση και ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.


«Το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί ο δολοφόνος. Δυστυχώς όλη η Ελλάδα ασχολείται με ένα μπουγέλο και δύο χαστούκια, όταν η εγκληματικότητα καλπάζει» σημειώνει ο γαμπρός της θανούσας, Γιώργος Νικολόπουλος.

Κάθε ημέρα τα παιδιά της επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τη γυναίκα. Το ίδιο έγινε και την Πέμπτη το πρωί, όμως η γυναίκα δεν απαντούσε στα τηλέφωνα.

Οι ώρες περνούσαν και τα παιδιά της άρχισαν να ανησυχούν. Δεν ήταν συνηθισμένο η μητέρα τους να μην απαντάει στις τηλεφωνικές κλήσεις.


Τελικά η κόρη της, στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της γυναίκας και μπαίνοντας στο εσωτερικό της τη βρήκε νεκρή.
Η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του δράστη.


πηγη


Και βλέπωντας τα να κλαίς...

1965, η αθώα Αθήνα...

  1965  
Kι όμως...
η Αθήνα ήταν ακόμα αθώα και ανυποψίαστη
26 ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Σχεδόν πενήντα χρόνια πίσω. Σ' ένα συρτάρι βρέθηκαν αυτές οι άγνωστες φωτογραφίες από την Αθήνα του 1965. Από μια εποχή ανυποψίαστη. Όταν ακόμα υπήρχαν λατέρνες, τα παιδιά έπαιζαν με ξύλινα αυτοκίνητα και πατίνια ή με απλοϊκές κούκλες... Και το καθετί είχε την αξία και την ομορφιά του, ο καθένας ήταν πιο ξένοιαστος...



























Ευρώ ή δραχμή; Μνημόνιο ή Αντιμνιμόνιο; Ξυπνάτε Έλληνες...

Το χλιδάτο - πάρτι έκπληξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στη μητέρα της

Το χλιδάτο - πάρτι έκπληξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στη μητέρα της


Με lear jet από Αμερική έφτασε στο Ηράκλειο η Γιάννα Αγγελοπούλου προκειμένου να επιμεληθεί προσωπικά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια από το surprise πάρτι που διοργάνωσε για τα 80α γενέθλια της μητέρας της, Μαρίκας Δασκαλάκη.
«Η Γιάννα κατέφθασε στη γενέτειρά της, την Κρήτη, αρκετές ώρες πριν, με το λιαρ τζετ της, προκειμένου να ασχοληθεί η ίδια προσωπικά με το πάρτι. Το γεγονός ότι συνοδευόταν από την πιο έμπιστη συνεργάτιδά και εξ απορρήτων της, Λένα Ζαχοπούλου, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η Γιάννα επιθυμούσε να χαρίσει μια μοναδική ανάμνηση στη μητέρα της, τη βραδιά που θα έσβηνε και τα 80 κεράκια στην τούρτα της».
Αυτή η δήλωση ανθρώπου που γνωρίζει τα πράγματα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, είναι ενδεικτική του πόσο ασχολήθηκε η πάλαι ποτέ «Σιδηρά Κυρία» με το πάρτι που έλαβε χώρα στο roof garden του ξενοδοχείου Megaron στο Ηράκλειο (με το μενού να είναι ένας συνδυασμός ελληνικής και γαλλικής κουζίνας και κρασιά αποκλειστικά γαλλικής ετικέτας). Και μάλιστα εντελώς incognito, χωρίς παρουσία τηλεοπτικών καμερών και επαγγελματιών φωτογράφων.
Η εορτάζουσα, Μαρίκα Δασκαλάκη, δεν γνώριζε φυσικά τίποτα. Συγκεκριμένα ήξερε ότι η κόρη της ήρθε από την Αμερική -εκεί που το ζεύγος Αγγελόπουλου συνδυάζει δουλειές με τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Κλίντον- προκειμένου να την βγάλει έξω σε μια οικογενειακή ταβέρνα.
«Όταν οι δυο γυναίκες μπήκαν στην αίθουσα του Megaron, η μητέρα της Γιάννας δεν πίστευε στα μάτια της αντικρίζοντας δεκάδες γνωστούς της-από τον γιατρό της οικογένειας Ιορδάνη Δατσέρη και κάποιες συμμαθήτριές της, ως τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Κουράκη. (...) Κάποια στιγμή άκουσαν τη Γιάννα να ψιθυρίζει τρυφερά στο αυτί της μητέρας της ότι όλα αυτά γίνονται μόνο για χάρη της και είδαν τη Μαρίκα να δακρύζει».
Το παρών έδωσαν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, η κόρη της Καρολίνα και τα αγόρια της Παναγιώτης και Κώστας. Ενώ την παράσταση έκλεψε και πάλι η Γιάννα Αγγελοπούλου, καλογυμνασμένη, με ένα Cohiba στο στόμα, σιελ τουαλέτα και μπριγιάν και πολύτιμες πέτρες από τον αγαπημένο της οίκο κοσμημάτων Harry Winston.
Λίγο μετά το κόψιμο της τούρτας, η οικογένεια Αγγελόπουλου μπήκε και πάλι στο ιδιωτικό της τζετ με κατεύθυνση -σύμφωνα με πληροφορίες- την Μύκονο.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More