3.5.11

Στο εξωτερικό ζεί και αναπνέει η Ελλάδα!

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ADELPHI ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!


Τη συνεισφορά της αρχαιοελληνικής Ιατρικής, τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας και της αρμονικής συμβίωσης με τη φύση, ανέδειξε η εκδήλωση «Γεύση από την Ελλάδα», που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Adelphi, της ΝέαςΥόρκης.
Συντονίστριες της εκδήλωσης ήταν οι καθηγήτριες και σύμβουλοι του Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών, Γιούλα Σερπάνος και Νάνσυ Μπίσκα.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ελληνο-Αμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα», με σκοπό να δημιουργηθεί ένα αλσύλλιο 4.000 δένδρων στους Δελφούς, που να φέρει το όνομα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου.
«Φροντίζουμε και ενισχύουμε τις Ελληνικές και Αμερικανικές μας ρίζες», επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αριστείδης Κουρκουμέλης. Εκφράζοντας την υπερηφάνεια των ομογενών φοιτητών για την Πολιτιστική μας κληρονομιά, την οποία σπουδάζουν και προωθούν στην πολυπολιτισμική Αμερικανική κοινωνία, τόνισε: «Μπορεί ο Αμερικανικός Τύπος να δημοσιεύει αρνητικά άρθρα για την ελληνική οικονομία, αλλά όλοι μας θα φύγουμε από αυτή την εκδήλωση με το κεφάλι ψηλά και υπερήφανοι για αυτό που πολιτιστικά εκπροσωπούμε».
Τον κύριο ομιλητή της εκδήλωσης, Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Νέας Ιερσέης Δρ. Γεώργιο Τσιούλια, προσφώνησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Κατερίνα Πουγιουκλίδη, τονίζοντας ότι η Ιατρική παραμένει, ανά τους αιώνες, ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της επιστήμης, θυμίζοντας τη ρήση του Ιπποκράτη «..όπου υπάρχει αγάπη ανθρώπου, υπάρχει κι αγάπη της ιατρικής τέχνης».
Στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου ο Δρ. Τσιούλιας μίλησε για την συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών στη σύγχρονη Ιατρική. Ο πρώην πρόεδρος των Ελληνο-Αμερικανών Ιατρών της Νέας Υόρκης, έκανε μία ιστορική αναδρομή από την εποχή της Ιλιάδας μέχρι τους Ελληνιστικούς χρόνους, εστιάζοντας στις μεγάλες μορφές του Ιπποκράτη και Γαληνού, οι οποίοι σφράγισαν με το έργο και τη διδασκαλία τους την Ιατρική στην Αρχαία Ελλάδα και παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες για την υγεία και τις ασθένειες, θέτοντας τις βάσεις της Ιατρικής σε στέρεα επιστημονικά θεμέλια.
«Ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός έδωσαν μεγάλη έμφαση στην Ιατρική Ηθική και τη σημασία της άμεμπτης συμπεριφοράς του γιατρού προς τον ασθενή, γι’αυτό το έργο τους αυτό εξακολουθεί να έχει επιρροή στους σύγχρονους γιατρούς», τόνισε-μεταξύ άλλων- ο Δρ. Τσιούλιας. «Οι εξελίξεις της Ιατρικής στην Αρχαία Ελλάδα παρουσιάστηκαν μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της πόλης-κράτους, του δημοκρατικού πολιτεύματος και της φιλοσοφικής σκέψης της εποχής, παραγόντων που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τέχνης και της επιστήμης, και συνέβαλλαν σε μία από τις πιο λαμπρές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Αγλαϊα Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού, αντίστοιχα, πολλοί Έλληνες και Αμερικανοί φοιτητές, γονείς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της Ομογένειας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι φοιτητές μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πέννυ Δάκη και Χάρυ Ζίκος.
Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα και ελληνικούς χορούς.


Ο φον Δημητράκης γιατί δεν παρευρέθηκε;

ΧΙΝΤΡΕΛΕΖ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 1-5-2011.
Γιορτάστηκε με ενθουσιασμό το Χιντρελέζ και το Εαρινό Φεστιβάλ νοτίου Έβρου.
Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Νοτίου Έβρου για έκτη φορά φέτος το Χιντρελέζ και το Εαρινό Φεστιβάλ στην περιοχή Κόμμαρου. Εντύπωση προκάλεσε ο χαρακτηρισμός της εκδήλωσης ως ¨θρησκευτικής¨ από τον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γερακόπουλο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόξενος της TC στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο διευθυντής των ΤΗΥ (Τουρκικές αερογραμμές) Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοτίου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γερακόπουλος Χρήστος, ο αντιδήμαρχος του δήμου Σαππών-Μαρώνειας Ορχάν Μουσταφά, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-παράρτημα Κεσσάνης Ισμαήλ Μπειλί, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμή Τοραμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέ Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λυκείου Εσίν Μεχμέτ, και κόσμος της περιοχής.
Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του προέδρου του συλλόγου Μπεκίρ Μουσταφάογλου. Ο Μουσταφάογλου άρχισε λέγοντας ¨Ας είναι χαρμόσυνη η Πρωτομαγιά και η γιορτή της Άνοιξης μας¨. Ο Μουσταφάογλου εξέφρασε τις απόψεις του λέγοντας : ¨Αυτήν την εκδήλωση μας την κάνουμε εδώ και έξι χρόνια, και επιθυμούμε να την μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές. Για αυτό υπάρχουμε εμείς. Είναι μεγάλη ευτυχία για εμάς να αναβιώνουμε τις παραδόσεις μας και να τις μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές¨.
Ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γερακόπουλος Χρήστος ανέφερε : ¨Θρακιώτες συμπολίτες μου. Με όλους σας οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές. Για πολλά χρόνια έχω πολύ καλούς φίλους σε αυτή την περιοχή.¨
Εν ολίγοις ανέφερε : ¨Δυστυχώς ο δήμαρχος μας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σε μια τέτοια εκδήλωση αγάπης, αλληλεγγύης με πολιτιστικά και θρησκευτικά στοιχεία. Σε αυτήν τη θρησκευτική γιορτή, όπως είπε κάποτε και ο δήμαρχος μας, κανένας δεν πρέπει να μένει έξω. Εδώ είμαστε όλοι αδέρφια και όλοι μαζί καθώς η Ελλάδα περνά μια μεγάλη οικονομική κρίση, όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτήν τη κατάσταση. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την πρόσκληση. Η πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη είναι ένα σημάδι. Και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή τη κατάσταση. Ο δήμος είναι ανοιχτός στο λαό γι κάθε θέμα. Είμαστε να κάνουμε ότι χρειάζεται για να προβληθεί η περιοχή, η κοινωνία και ο πολιτισμός της.¨
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Σαμί Τοραμάν στην σύντομη ομιλία του ανέφερε : ¨ Σήμερα είναι η γιορτή των εργαζομένων. Σήμερα είναι μέρα διεκδίκησης και στήριξης των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Για αυτό ας είναι χαρμόσυνη για όλους τους εργαζομένους η 1η Μαΐου. Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Νοτίου Έβρου που οργάνωσε αυτήν την όμορφη εκδήλωση¨ .
 Ο πρόξενος της TC στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ανέφερε πως συγχαίρει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης που οργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις.
 Μετά από τις ομιλίες βγήκαν στην σκηνή συγκροτήματα χορών του Συλλόγου Νοτίου Έβρου, της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής , καθώς και ομάδα από κατοίκους της περιοχής. Στην συνέχεια της εκδήλωσης ο εκ Τουρκίας προερχόμενος καλλιτέχνης Μουσταφά Γιαράρ ενθουσίασε τον κόσμο με τα παραδοσιακά τουρκικά τραγούδια του.
Σχόλιο : Σιγά σιγά ο τουρκοσύλλογος του Έβρου στήνει ¨παραδόσεις¨. Και μόνο τα ονόματα των καλεσμένων ¨φωνάζουν¨ για τους στόχους του συλλόγου. Αυτό βέβαια για όσους αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Οι άλλοι συνεχίζουν να μιλάνε για ¨πολιτισμό της περιοχής¨ και άλλα τέτοια πολιτικάντικα… Αλήθεια κύριε Γερακόπουλε οι στολές που φορούνε τα κορίτσια παρακάτω περιλαμβάνονται στον πολιτισμό της περιοχής ;


ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση της συμφοράς!

Κύριοι της κυβέρνησης, κάνατε “εγκληματικό” λάθος ή υλοποιήσατε σχέδιο οικονομικών “εγκληματιών” ;;;


Mια απλή ερώτηση ..
Είπε σήμερα ο κ. Βενιζέλος όπως είχαμε γράψει ΕΔΩ ότι:
“Τα χρήματα απ την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας..
πρέπει να πάνε στο δημόσιο χρέος…”
Πρέπει να γίνει επαναγορά του χρέους..
Είναι τραγικό λάθος να διαθέσει κανείς δημόσια περιουσία, για τις ανάγκες χρηματοδότησης ενός ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού..
Στην πραγματικότητα είναι ένας μηχανισμός επαναγοράς του δημόσιου χρέους… “
Μάλιστα…
Δηλαδή κ. Βενιζέλο και λοιποί κύριοι, που υποστηρίζετε αυτή την επιλογή..
γιατί θα έπρεπε να δανειστούμε 110 δις απ την τρόϊκα;
Για να διαπιστώσουμε μετά από έναν χρόνο ότι δεν “βγαίνουν” τα νούμερα;;
Δεν το είχατε καταλάβει απ την αρχή αυτό, δεν ξέρετε απλά μαθηματικά και αρχές οικονομικής θεωρίας;
Γιατί μας βάλατε θηλιά στο λαιμό, καμαρώνοντας κιόλας, λέγοντας παντού ότι πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο…
Γιατί δεν δανειζόσαστε 50 δις που θα επαρκούσαν, για τις μέχρι τώρα ανάγκες μας ;
Υπενθυμίζουμε όπως φαίνεται και στο γράφημα ότι με την 4η δόση (Μαρ.2011) συνολικά έχουμε δανειστεί 53 δις ευρώ.
Και τώρα μετά από ένα χρόνο μας λέτε, ας ξεπουλήσουμε τα ασημικά μας για 50 δις, για να κάνουμε επαναγορά του χρέους !!!!
Να αγοράσουμε δηλαδή πίσω τα 50 δις που απομένουν !!!.
Γιατί να ξεπουλήσουμε τώρα, κάτω από πίεση και εκβιασμούς, για να μειωθεί το επιτόκιο κατά μια μονάδα ;;
Να σας θυμίσουμε τι είχαμε αποκαλύψει  ΕΔΩ
Διαβάστε προσεκτικά τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε συνέντευξή του σχετικά με τις εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ.”
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.”
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;
Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους….
Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν “κατσικωθεί”  και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα..
Μήπως είναι αυτοί  που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης  ;

Είναι αυτοί  ;;

Ή Mήπως είναι αυτοί ;;

Παράλληλα ας μην ξεχνάμε και τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, που παρουσιάζουν ότι”δήθεν”, 7 στους 10 συμπατριώτες μας είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας…
Και πως να μην είναι.
Σου λέει ο καθένας, και ίσως όχι άδικα, βομβαρδιζόμενος σε καθημερινή βάση και απ τα σενάρια χρεωκοπίας, απ το να χάσω το μισθό μου, την σύνταξη μου, τα λεφτά μου…
Ας τα πουλήσουν… 
Εκεί μας κατάντησαν, μας αναγκάζουν να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Θα μπορούσαμε, αφου τελικά θα το κάνουμε, να “πουλάγαμε” ενάμιση χρόνο πριν, μόνοι μας, αβίαστα, με καθαρό μυαλό, με καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις…
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου σχεδίου, ενός καλά προσχεδιασμένου εγκλήματος…για να μας τα πάρουν τζάμπα.

Μια απλή ερώτηση έκανα…
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/blog-post_03.html


Αυτοί θέλουν να μπούν στην Ευρώπη για να την εκπολιτίσουν...


 
Πλὴν τῶν Τούρκων… 
Οἱ Ἁρμένιοι, οἱ Ἕλληνες καὶ  οἱ Ἀσσύριοι ὑποδεικνύουν τὸν Κεμὰλ καὶ τοὺς νεοτούρκους ὡς ἀπολύτως ὑπευθύνους γιὰ τὶς γενοκτονίες ποὺ ὑπέστησαν! Ἀλλὰ οἱ Τοῦρκοι φυσικὰ τὶς ἀρνοῦνται! Κι ὄχι μόνον τὶς ἀρνοῦνται, ἀλλὰ πασχίζουν μὲ κάθε τρόπο νὰ ἀποτρέψουν τοὺς πᾶντες ἀπὸ τὴν ἀναγνώρισι τῶν γενοκτονιῶν. 
Προσφάτως σὲ δηλώσεις τοῦ Ὀμπάμα γιὰ «τὶς σφαγὲς καὶ τὰ ἔκτροπα» τὰ μεμέτια ἀντέδρασαν θυμωμένα:
Τουρκικές επικρίσεις στις δηλώσεις Ομπάμα περί σφαγής των Αρμενίων
 Η Τουρκία επέκρινε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα σχετικά με τη σφαγή των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Η Τουρκία επέκρινε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος με την ευκαιρία της 96ης επετείου της σφαγής των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μολονότι ο Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» .
«Οι δηλώσεις (του Ομπάμα) διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα. Γι’ αυτό κρίνουμε ότι δημιουργούν πρόβλημα και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτές», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να διευκολύνουν την εξομάλυνση της διαδικασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας, όχι να την περιπλέξουν», προσθέτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Ο Μπαράκ Ομάμα ζήτησε χθες από την Άγκυρα να αναγνωρίσει «πλήρως» τις σφαγές αυτές και καταδίκασε «τα τρομερά αυτά γεγονότα» . Ωστόσο απέφυγε να χαρακτηρίσει «γενοκτονία» τις σφαγές των Αρμενίων.
«Μια πλήρης και ειλικρινής αναγνώριση είναι προς το συμφέρον όλων μας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ομπάμα, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ Ναμίκ Ταν εξέφρασε χθες «τη βαθειά λύπη του» για τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν «έναν λανθασμένο και ακατάλληλο μονομερή πολιτικό χαρακτηρισμό της ιστορίας» .
ἀπὸ Καθημερινή.
Λανθασμένος καὶ ἀκατάλληλος μονομερὴς πολιτικὸς χαρακτηρισμὸς τῆς ἱστορίας λοιπόν! Ποτὲ μου δὲν θὰ ὑποστήριζα τὸν Ὀμπάμα. Οὔτε τώρα χαίρομαι ποὺ ἔκανε ἀναφορὰ στὸ θέμα τῆς γενοκτονίας, ἀποκρύπτοντας τὴν γενοκτονία.
Γενικῶς ἀντιλαμβάνομαι πὼς ἡ ἀναγνώρισις ἢ μὴ, ἔχει νὰ κάνῃ μόνον μὲ ἐπιχειρηματικὰ συμφέροντα κι ὄχι μὲ πραγματικὸ σεβασμὸ στὴν ἱστορία καὶ στὰ θύματα. Κι ἐὰν κάποιαν στιγμὴ περάσουν στὴν ἀναγνώρισι, δὲν θὰ σημαίνῃ ἐπίσης τίποτα.
Ἀναγνωρίζω εἰλικρινῶς σημαίνει πάρα πολλὰ ἄλλα πράγματα. Σημαίνει γιὰ παράδειγμα διδαχὴ τῆς ἰστορίας κι ὄχι ἀποσιώπησιν. Σημαίνει τιμωρία τοῦ θύτου κι ὄχι ἀνοχή στὶς συμπεριφορές του ἢ συνεργασίες μαζί του. Σημαίνει δράσις νομικὴ κατὰ τοῦ θύτου καὶ ὑπὲρ τῶν θυμάτων. Γενικῶς, σημαίνει ἀπόδοσις δικαιοσύνης, στὸν βαθμὸ φυσικὰ ποὺ κάτι τέτοιο εἶναι ἐφικτό, κι ὄχι χάϊδεμα στὰ αὐτάκια καὶ στὰ μαλλάκια. Κάτι ποὺ φυσικὰ δὲν θὰ δοῦμε ποτὲ, ὅσο κυβερνοῦν οἱ θῦτες.
Ὅλοι αύτοὶ γνωρίζουμε πὼς παίζουν τὰ  παιχνίδια τῆς ἀλληλοεξυπηρετήσεως! . Ἄλλως τε, τὰ πλοῖα τους στὸ λιμάνι τῆς Σμύρνης δὲν ἦταν ἀραγμένα; Στὶς κραυγὲς τῶν σφαγέντων δὲν κώφευαν τὰ πληρώματα; Στὰ οὐρλιακτὰ τῶν πνιγέντων δὲν κερνοῦσαν πορτοκαλᾶδες; Γιατί λοιπὸν ἐπιμένουμε νὰ ζητᾶμε ἀναγνώρισι ἀπὸ τὸν συνένοχο; Διότι εἶναι συνένοχος ὁ Ἀμερικανός, ὁ Ἰταλός, ὁ Ἄγγλος, ὁ Γάλλος, ὁ Γερμανός, ὁ Ῥῶσσος…. Μήπως γιατὶ κατὰ βᾶθος πιστεύουμε πὼς ἡ ἀναγνώρισις τῶν γενοκτονιῶν θὰ ταὐτίζεται αὐτομάτως  μὲ μίαν ἄτυπη συγγνώμη; 
Μὰ δὲν χρειαζόμαστε μίαν ἄτυπη συγγνώμη! Χρειαζόμαστε τὴν μεταμέλεια. Δὲν μπορῶ νὰ ἀντιληφθῶ γιατὶ θὰ πρέπῃ νὰ παρακαλῶ τὸν σφαγέα μου, ἢ τὸν σύμμαχό του, νὰ παραδεκτῇ τὸ ἔγκλημα. Μήπως ἐὰν τὸ παραδεκτῇ θὰ ἔχῃ μεταμεληθεῖ εἰλικρινῶς; Μὰ ἡ μεταμέλεια  εἶναι ἀναγνωρίσιμος. Ἐδῶ ἐμεῖς βλέπουμε μερικὰ κτήνη νὰ παίζουν μὲ τὶς λέξεις. Ἄλλως τε, πόσες σφαγὲς δὲν διέπραξαν τὰ ἀμερικανάκια; Νὰ ἀναζητήσουμε στὴν Κορέα καὶ τὸ Βιετνὰμ ἴχνη τῶν ἐγκλημάτων τους; Στὸ Ἀφγανιστάν; Στὸ Ἰράκ; Στὴν Σομαλία; Στὴν Νιγηρία; Στὸ Σουδάν; Στὴν Κεντρικὴ Ἀμερική; Ποῦ νὰ κυττάξουμε; 
Δὲν εἶναι  μόνον τὰ ἀμερικανάκια. Εἶναι ὅλοι αὐτοὶ οἱ ἐξ Εὐρώπης ἄποικοι, καταπατητές, σφαγεῖς, δολοφόνοι. Ὅπου κι ἐὰν πάτησαν τὰ πόδια τους, μόνον καταστροφὴ καὶ θάνατο ἄφησαν πίσω τους. Καὶ εἶναι οἱ ἴδιοι ποὺ ἐνεπνεύσθηκαν τὴν γενοκτονία τῶν Ἰνδιάνων καὶ τὴν ἐπραγματοποίησαν. Πῶς λοιπὸν θὰ μποροῦσε ὁ ἕνας σφαγέας νὰ κατηγορήσῃ τὸν ἄλλον σφαγέα; Μὲ τὸ νὰ ἀναγνωρίσουν ὁ ἕνας στὸν ἄλλον λάθη, χάνουν τὸν συνεταῖρο. Καὶ δὲν μένουν μόνα τὰ κτήνη στὶς βρωμοδουλειές ! Χρειάζονται ὁπωσδήποτε κάποιον συνεταῖρο. Γιὰ νὰ τοὺς καλύπτῃ καὶ νὰ τοὺς ὑποστηρίζῃ! 
Τελικῶς καταλήγω στὸ νὰ θεωρῶ συνυπευθύνους ὅλους τοὺς Εὐρωπαίους, ποὺ εἶτε μὲ τὴν ἀνοχή τους, εἶτε μὲ τὴν ὑποστήριξί τους, ὁδήγησαν στὶς πλέον ἀπάνθρωπες γενοκτονίες ὅλων τῶν ἐποχῶν τόσους πληθυσμούς! Κατὰ βάθος ἐπιθυμῶ μίαν παγκόσμια συγγνώμη καὶ μεταμέλεια. Ὑπερβολικό; Ἴσως… Ἀλλὰ ἐὰν θέλουμε νὰ εἴμαστε ἔντιμοι μὲ τοὺς ἐαυτούς μας, θὰ διακρίνουμε τὰ δάκτυλά τους πίσω ἀπὸ τὶς περισσότερές μας ἧττες. Τοὐλάχιστον στὸν τομέα Μικρὰ Ἀσία.  Κι αὐτὸ εἶναι δικό τους δημιούργημα! Ὄχι μόνον τῶν Τούρκων. 
Ἂς μὴν πικραινόμαστε λοιπὸν ἀπὸ τὴν βλακεία τῶν Ὀθωμανῶν ποὺ πασχίζουν νὰ συγκαλύψουν τὰ γενόμενα. Δὲν ἔχει νόημα. Θὰ εἶχε νόημα ἐὰν ἦταν μόνοι τους σὲ αὐτό τὸ παιχνίδι. Ἔτσι ὅμως ὅπως εἶναι τὰ πράγματα, μᾶς δουλεύουν κανονικότατα! Κι ἐμεῖς τσιμπᾶμε καὶ τρέχουμε πίσω τους. Ἀντὶ  νὰ συμβαίνῃ τὸ ἀντίστροφον. 
Φιλονόη.
Υ.Γ. Πῶς θὰ τοὺς φαινόταν ἄρα γε ἐὰν κινούσαμε μίαν νομικὴ διαδικασία κατὰ  ὅλων τῶν «εὐγενῶν παρατηρητῶν τοῦ λιμένος τῆς Σμύρνης» κι ἐπίσης κατὰ ὅλων τῶν ὅσων συνῇργησαν ἐνεργῶς στὸν ἐξοπλισμὸ καὶ τὴν ἐκπαίδευσι τῶν νεοτούρκων; Λέτε νὰ μποροῦσε κάποιο δικαστήριο τοῦ μέλλοντος νὰ μᾶς δικαιώσῃ; Πολὺ ἀμφιβάλλω….


Οι τούρκοι κάνουν την δουλειά τους στην Θράκη και ο φον Δημητράκης συνεχίζει να κοιμάται!

NEO Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΑΒΤΤF.

Εφ. Μπιρλίκ   2-5-2011.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ABTTF.
Πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2011 το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης. Μετά τον καθορισμό των μελών του Δ.Σ. που έγινε κατά τις εκλογές της ομοσπονδίας στις 23-4-2011, στο πρώτο Δ.Σ. που συνήλθε έγινε η κατανομή των καθηκόντων
Τα καθήκοντα κατανεμήθηκαν ως εξής :

Πρόεδρος : Χαλίτ Χαμπίμπογλου
Αντιπρόεδρος : Ναζμί Σαλή (Υπεύθυνος Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων)
Αντιπρόεδρος : Μουσταφά Κασάπ (Υπεύθυνος νεολαίας και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων)
Αντιπρόεδρος : Τζενγκίζ Ισμαήλ (Υπεύθυνος οργανωτικού)
Γ.Γ. : Οζκάν Ρεσήτ
Ταμίας : Σεμπαετίν Μουμίν
Υπεύθυνος πόρων για τις κηδείες : Σαμί Γιουσούφ
Υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων : Ριντβάν Χατζιμπεντέλ
Βοηθός Υπεύθυνος δραστηριοτήτων : Ραμαδάν Ραμαδάν
Υπεύθυνος Αθλητικών Δραστηριοτήτων : Ιμπραήμ Σελαμίογλου
Βοηθός σε Πολιτιστικές και Κοινωνικές Δραστηριότητες : Ραίφ Μποζατζή / Γκιοκχάν Κοτζαβελή (Μετά από την συμπλήρωση ενός έτους θα υπάρχει εναλλαγή στα πρόσωπα)
Μετά την κατανομή των καθηκόντων, το Δ.Σ. της ΑΒΤΤF αποφάσισε να τοποθετήσει νέο προσωπικό στην αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες. Επίσης το Δ.Σ. της ABTTF καθόρισε τα μέλη της Ομοσπονδίας που θα μετάσχουν στην 56η σύνοδο της FUEN (Ομοσπονδιακή Ένωση Μειονοτήτων Ευρώπης).
Ο εκλεγείς πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε πως ¨…… Η ΑΒΤΤF στα πλαίσια της συνέχειας θα συνεχίσει να θέτει σε διεθνές επίπεδο και σε διάφορα φόρα τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η ΑΒΤΤF μαζί με την διαφύλαξη των επιτυχιών της στον αγώνα για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα, θα προσπαθήσει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης θα προσπαθήσουμε για να μην διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη αυτών που μας εξέλεγξαν στο Δ.Σ. να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης”.


Προσοχή... το άσυλο.


Το αμφιλεγόμενο εκ μέρους των εκάστοτε υπουργών Παιδείας πανεπιστημιακό άσυλο δεν «φιλοξενεί» στους κόλπους του μόνο τις καθιερωμένες πλέον συγκρούσεις των αντιεξουσιαστών με άλλες φοιτητικές παρατάξεις ή την αστυνομία αλλά και εκατοντάδες μετανάστες. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις αντιρατσιστικές δράσεις των φοιτητών, θέλοντας και μη και χωρίς την άμεση ευθύνη τους τα πανεπιστήμια σήμερα αποτελούν πόλο έλξης για τις δραστηριότητες των μεταναστών παρακωλύοντας αρκετές φορές τις πανεπιστημιακές διαδικασίες.

Με το πέρασμα του χρόνου τα περισσότερα ΑΕΙ έχουν μετατραπεί σε πεδίο ανάπτυξης παράνομων δραστηριοτήτων. Ανθεί το παρεμπόριο στους χώρους της ΑΣΟΕΕ, πραγματοποιείται μεγάλης κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ τις βραδινές ώρες η Νομική Αθηνών μετατρέπεται σε άσυλο αστέγων κυρίως αλλοδαπών.
ΑΣΟΕΕΟι μετανάστες της Πατησίων, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, χρησιμοποιούν μία ακόμη από τις ελληνικές… ιδιαιτερότητες, για να κάνουν την δουλειά τους με άνεση. Ο λόγος για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο προφανώς πλέον ισχύει και για όσους ασχολούνται με το παραεμπόριο.
Εάν βρεθεί κανείς έξω από πανεπιστημιακές σχολές της πρωτεύουσας, αμέσως αντιλαμβάνεται ένα πλήθος αφρικανών, με τα απλωμένα τους σεντόνια. Θα νομίσει ίσως κάποιος ότι αυτό γίνεται, διότι έχουν ως target group τους φοιτητές, στους οποίους θέλουν να πουλήσουν πράγματα. Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική. Υπάρχουν δύο λόγοι που βρίσκουμε όλους αυτούς τους παρανόμους γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ο πρώτος είναι ότι μέσα σε αρκετά από αυτά αποθηκεύουν την πραμάτεια τους. Ο δεύτερος είναι ότι σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, μπορούν εύκολα να μπουν μέσα σε αυτά, έτσι ώστε η αστυνομία να μην μπορεί να τους προσαγάγει. Το πανεπιστημιακό άσυλο, στην υπηρεσία του παραεμπορίου.
Αρκεί όμως μια βόλτα στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, για να καταλάβει κανείς το τι ακριβώς συμβαίνει. Δεκάδες σεντόνια μικροπωλητών που εκτείνονται όχι μόνο μπροστά στο οικοδομικό τετράγωνο της ΑΣΟΕΕ αλλά και στα διπλανά του. Σεντόνια γεμάτα με προϊόντα, για τα οποία φυσικά κανείς δεν πληρώνει φόρο, ενώ την ίδια στιγμή τα εμπορικά καταστήματα της Πατησίων κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Μπροστά στην είσοδο της νομικής, στον πεζόδρομο ανάμεσα στην Ακαδημίας και στην Σόλωνος, το ίδιο σκηνικό. Σύμφωνα με κάποιους ακόμη και μπροστά στα Προπύλαια, τα οποία κάποιοι προσπαθούν να θεωρήσουν ως άσυλο, η ίδια ιστορία.
Φοιτητές μας είπαν ότι σε κάποιες σχολές, ιδιαίτερα στην ΑΣΟΕΕ, κάποιοι αποθηκεύουν και τα εμπορεύματά τους μέσα στους χώρους της Σχολής.
Πολυτεχνείο και ΝομικήΤαυτόχρονα πολλοί μετανάστες καταλύουν τα βράδια στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου Γκίνη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το μικρό υπόγειο που βρίσκεται στο εν λόγω κτίριο αλλά και η κεντρική αίθουσα γνωστή για την αρχιτεκτονική της αξία αποτελούν χώρο διαμονής πολλών παράνομων μεταναστών παρά το γεγονός ότι εκεί διεξάγονται συνήθως οι φοιτητικές εκλογές. Ωστόσο, όταν η αστυνομία δεν διενεργεί κάποια επιχείρηση «σκούπα», ο εξωτερικός χώρος του πανεπιστήμιου είναι απροσπέλαστος. Χρήστες ναρκωτικών, εκδιδόμενες γυναίκες, μετανάστες κατακλύζουν την Πατησίων με αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο τα βράδια να αποτελεί «επικίνδυνη ζώνη» για οποιοδήποτε διερχόμενο. Λίγο πιο πάνω, στην Πανεπιστημίου, τα βράδια άστεγοι μετανάστες πηδούν την κλειδωμένη κερκόπορτα της Νομικής και κοιμούνται στο προαύλιο χώρο.


Και μετά ξύπνησε...

Δυνάμεις της συντήρησης, καταστροφολόγοι και μιζέροι οι Έλληνες που αντιδρούν για το Πεταλωτή!

"Προχωρήσαμε σε μεγάλες δομικές αλλαγές σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και τους τελευταίους 18 μήνες κάναμε τόσα όσα δεν έκαναν κυβερνήσεις σε δεκαετίες", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση έπρεπε να σταματήσει τη χώρα από τον γκρεμό". 'Ασκησε έντονη κριτική σε όσους... 
βρίσκονται, όπως είπε, απέναντι, κάνοντας λόγο για "δυνάμεις της συντήρησης, καταστροφολόγους και φωνές μιζέριας". Και ταυτοχρόνως κατέστησε σαφές ότι "για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπάρχουν οι λογικές της κυβέρνησης Καραμανλή "άστο για αργότερα", αποδοκιμάζοντας την πολιτική της ΝΔ που, όπως είπε, οδήγησε στο Μνημόνιο.

Τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές που χρειάζονται για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και αποδοκίμασε όσες απόψεις, αναλύσεις επιμένουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αποδίδοντάς τα σε συγκεκριμένες ομάδες που "νοιάζονται για την τσέπη τους" και επιμένοντας ότι τυχόν αναδιάρθρωση δεν θα λύσει το πρόβλημα της χώρας. "Χρειάζεται μόνο να κάνουμε την δουλειά μας όσο γίνεται πιο σωστά και καλύτερα και μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε όσους επένδυσαν στη χρεοκοπία της χώρας", σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



ΙΕΡΟΣ ΟΡΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.




Το πιο πολύτιμο εφόδιο στην φαρέτρα του ελληνικού λαού είναι το αξιακό του σύστημα. Ένα αρχέτυπο σύστημα αρχών και κανόνων που έχτισε μια τρανή γενιά Ελλήνων που διακρινόταν από τόλμη, αποφασιστικότητα, ευθυκρισία και πατριωτισμό. Κανόνες ωστόσο και αρχές που δεν ενέπιπταν σε αναθεωρητικές διαδικασίες και δεν αφηνόντουσαν στη φθορά του ιστορικού χρόνου, αλλά ήταν ακοίμητες και ζωντανές μέσα από ιερές δεσμεύσεις του λαού μας που δεν τολμούσε κανείς να αθετήσει επί απειλή εξορίας, ατιμώσεως ή και θανάτου ακόμη.

Ήταν ο καιρός των Ιδεών που σμίλευαν και σκλάβωναν την Ύλη στην υπηρεσία της Εθνικής Κοινότητος για την αληθινή πρόοδο της κοινωνίας σε οδούς κατακτήσεων και δημιουργίας και όχι στις οδούς των υποχωρήσεων και της χρεοκοπίας αξιών. Η κοινωνία διατηρούσε ως κόρη οφθαλμού την εθνική της ταυτότητα και τα τείχη ήταν απόρθητα στις προκλήσεις και τις παρεισφρήσεις ξένων στοιχείων, ανθρώπινων ή πολιτιστικών. Πολλές φορές τα ικανότερα τείχη της Πολιτείας ήταν τα κορμιά των πολεμιστών όπως συνέβαινε στην τελειότερη στρατιωτική ατμομηχανή του αρχαίου ελληνικού κόσμου, την Σπάρτη. Αλλά το κίνητρο και η μήτρα των ελληνικών αξιών ήταν η Πατρίδα και η Τιμή κι όχι το βουλευτήριο και ο χρυσός.

Οι θεσμοί λοιπόν δημιουργήθηκαν για να υπηρετούν την Λαϊκή Κοινότητα που ορκιζόταν Πίστη και Υποταγή στο Προγονικό Αίμα και την Φυλετική Συνείδηση και όχι να υπηρετούν σκοτεινά και απόκοσμα κέντρα αποφάσεων. Ο ηρωισμός και η συντροφικότητα ήταν και παράστεκαν σε όλες τις λαμπρές περιόδους του Ελληνικού Έθνους τα κυρίαρχα συναισθήματα στην μάχη για την ακεραιότητα της Πατρίδος αλλά και την κοινωνική συνοχή από εσωτερικές και εξωτερικές επιβουλές. Κάθε πολίτης – οπλίτης ήταν συμμαχητής και ασπίδα του συντρόφου του. Και στην κορυφή της Πολιτείας οι Άριστοι της Κοινότητος στο Ήθος και το Σθένος καθοδηγούσαν τον λαό συγκροτώντας μια Φυσική Αριστοκρατία.

Το μεγάλωμα της Πατρίδος ήταν ιερή υποχρέωση και παρακαταθήκη που μεταλαμπαδευόταν από γενιά σε γενιά απέναντι σε μια ραγιάδικη χώρα που μεταλαμπαδεύει σήμερα φάρες γραικύλων πολιτικάντηδων και δεσμά σε βάρος των παιδιών μας. Η ενότητα του λαού και το καθήκον της προάσπισης της Πατρίδος θεωρείτο αυτονόητη ενέργεια που ζωντάνευε κάθε φορά πριν από κάθε μάχη μέσα από έναν Ιερό Όρκο που έκτοτε συντροφεύει την Ελληνική Φυλή στις πιο μεγάλες της στιγμές, στέλνοντας στον παρόντα χρόνο το μεγαλειώδες του κάλεσμα. Σαν τότε που ακούστηκε πριν από την Μάχη των Πλαταιών από Έλληνες ενωμένους στις επάλξεις του Έθνους για την απόκρουση των βαρβάρων. Ένα Ιερός Όρκος γεμάτος από μεστά νοήματα και ηθικά διδάγματα που Έλληνες ψυχωμένοι, Πατριώτες και Εθνικιστές, είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν.

Η πρώτη δέσμευση ήταν να μην θεωρηθεί σε καμία περίπτωση η ζωή πολυτιμότερη από την Ελευθερία. Γιατί πολύ απλά η επιβίωση του σκλάβου δεν θεωρείτο και δικαίως ζωή άξια για διατήρηση, αφού σε αυτή την περίπτωση ο αιχμάλωτος σε αφέντες ξένους με δεσμά υλικά και ηθικά δεν ανήκε στο εαυτό του αλλά αποτελούσε ες αεί περιουσιακό στοιχείο του κυρίου του. Αλλά ο Έλληνας υφίσταται μονάχα ως κυρίαρχος και όχι ως κυριαρχούμενος και η Ελλάς είναι η μήτρα και η ηγέτιδα δύναμη ενός εκπολιτισμένου κόσμου. Ακόμη και αν χρειαστεί να δοθεί μια ζωή για να κρατηθούν όρθιες και ελληνικές οι ζωές των οικείων και το Έθνος κυρίαρχο.

Και οι ηγέτες δεν θα εγκαταλειφτούν στο πεδίο της μάχης μήτε νεκροί μήτε ζωντανοί. Η Τιμή του ηγέτη στέφει τις κεφαλές των Ελλήνων Πολεμιστών που δεν υποχωρούν στο Πεδίο της Μάχης και δεν εγκαταλείπουν τα όπλα τα ιερά. Βαδίζουν μπροστά και εμπνέουν με τη σειρά τους τις φάλαγγες με το φεγγοβόλημα του μπροστάρη. Ωθούν τους συντρόφους να τους ακολουθήσουν. Και σαν σκοτωθεί ο Έλλην Πολεμιστής, οι σύντροφοί του εκδικιόνται τον χαμό του και φτάνουν στο σκοπό του αγώνα. Την Νίκη των Ελληνικών Όπλων. Και ο Ηγέτης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη είτε με την ασπίδα στο χέρι είτε επάνω στην ασπίδα.

Η αμέσως επόμενη δέσμευση επιφυλασσόταν για τους έντιμους Έλληνες συμμαχητές αλλά και για τους άτιμους επίορκους που πήραν το μέρος του εχθρού. Για μεν τους συμμάχους η Τιμή στο πρόσωπο των νεκρών ακολουθούσε τα οικεία έθιμα με την περισυλλογή και τον ενταφιασμό, την δε γενέτειρα πόλη αυτών ακολουθούσε ο σεβασμός και η δόξα. Για τους βαρβαρίζοντες ελληνόφωνους τα δεσμά της δουλείας και η οργή των θεών ήταν το ολέθριο αποτέλεσμα της προδοσίας τους. Τα Ιερά που βεβηλώνονταν από εχθρούς αποκτηνωμένους παρέμεναν στην καθημαγμένη μορφή τους για να θυμίζουν στις επόμενες γενιές τον χαρακτήρα βάρβαρων λαών που δεν αξίζουν οίκτο.

Ιδού πως θα συμπεριφερθούμε ως γνήσιοι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές έναντι εισβολέων και ξενοκίνητων στο δρόμο για τη Μεγάλη Ελλάδα http://www.youtube.com/watch?v=zwfHT014o8c&feature=youtu.be.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More