3.1.10

Κάτω τα ξερά σας από την ιθαγένεια



030110-greek-flagΛίγοι πρόσεξαν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν χορηγεί απλά υπηκοότητες στους μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας. «Απονέμει» ιθαγένειες. Δηλαδή, δεν τους χαρίζει μόνο την παραμονή, την ισοπολιτεία και την εκμετάλλευση των όποιων υποδομών του κράτους (υγεία, εκπαίδευση, μεταφορές, μεταξύ πολλών άλλων), που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν με πολύ κόπο. Τους «χαρίζει» επίσης την σχέση μας με τη Γη μας και την ιστορία μας, διακόπτοντας τη συνέχεια, τη φυλετική συνέχεια, που νοηματοδοτεί τον όρο «Έλληνας».
Ο όρος ιθαγενής, έχει συγκεκριμένη έννοια. Σημαίνει ο αυτόχθων, σε αντίθεση με τον επήλυδα, «τον ερχόμενο εις τίνα τόπον» (όπως γράφει τουλάχιστον το λεξικό του Ι. Σταματάκου). Δηλαδή, τον μετανάστη. Μπήκαμε όμως στην εποχή του μηδενισμού, όπου ακόμα και οι λέξεις χάνουν την αξία τους και γίνονται χρηστικά εργαλεία. Και αυτό γιατί η πρόθεση και πράξη του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση και της Νέας Τάξης γενικότερα, είναι να χάσουν τα νοήματά τους όροι που «δεσμεύουν» ανθρώπους, λαούς και έθνη σε πλαίσια γενικότερα αποδεκτών αρχών. Όροι μεστοί εννοιών, που λειτουργούν ως φυσικά φράγματα σε υπερεθνικές μεθοδεύσεις και «μηχανικές».
Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, αναδεικνύουν και την πρόθεσή της: εθνοκτονία. Θέλουν να «καταργήσουν» την εθνική σημειολογία: το μύθο και την ιστορία (βλέπε Δραγώνα και Ρεπούση), τις αρχές και τις αξίες μας, τους συνεκτικούς δεσμούς των Ελλήνων. Αδυνατούν να καταλάβουν οι κάθε απόχρωσης διεθνιστές, καθ' ότι απλοί μισθοφόροι υπερεθνικών καπιταλιστικών συμφερόντων, ότι ιθαγένεια σημαίνει φυλή, σημαίνει ένα σύνολο πολύ συγκεκριμένων γενετικών, πολιτισμικών, ιστορικών και θρησκευτικών χαρακτηριστικών, σημαίνει συναίνεση σε μια διαδρομή και μια πορεία, σημαίνει ιστορία, σημαίνει συναίσθηση καθήκοντος, προσφοράς και θυσίας, σημαίνει περηφάνια. Η τελευταία είναι πολύ σημαντική και ζωογόνος, καθώς δίνει φτερά στον άνθρωπο, καθιστώντας τον φορέα του παρελθόντος και του δίνει ελπίδα για το μέλλον.
Η ιθαγένεια λοιπόν, με άλλα λόγια η καταγωγή, δεν είναι κάτι που «απονέμεται». Μεταβιβάζεται μέσα από μια μακρά διαδικασία, με τη γέννηση ενός ανθρώπου σε ένα σύνολο, το μεγάλωμά του μέσα σε αυτό, τη ζύμωση με τις αρχές και τις αξίες του. Το ίδιο ισχύει και για την πατρίδα. Η αγάπη για εκείνη, δε μεταβιβάζεται. Αγγίζει το γενετικό μας κώδικα. Ένα κώδικα εθνικό, ιστορικό, αξιακό, ηθικό, θρησκευτικό, που εμπεριέχει όλα αυτά που αγαπάμε, που θα μας οδηγήσουν αύριο να δώσουμε ακόμα και τη ζωή μας για την υπεράσπιση της πατρίδας. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι ένας αφρικανός ή ένας ασιάτης, θα θυσίαζαν τη ζωή τους για την Ελλάδα;
Αυτό που πάει να κάνει το προτεινόμενο νομοσχέδιο, είναι εθνικό έγκλημα. Χειρότερο έγκλημα όμως θα ήταν όσοι αυτοαποκαλούνται πατριώτες, να τους παρακολουθήσουμε άπραγοι. Το διακύβευμα είναι τεράστιο: όλη μας η ζωή. Ας βροντοφωνάξουμε ότι δεν τη χαρίζουμε σε κανένα, ας ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. ΤΩΡΑ.
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Νέος χρόνος...

Νέος χρόνος... περιμένουμε κάτι;



010109-prwtoxroniaΑυτές τις ημέρες συνηθίζονται οι απολογισμοί για το τι έγινε καθώς και κάποιες προβλέψεις ή αναλύσεις για το τι θα γίνει. Το θέμα είναι ότι κάθε χρόνο, δυστυχώς, ακούγεται η ίδια έκφραση: Κάθε πέρυσι και καλύτερα..
Έφτασε λοιπόν το 2010 και βρίσκει την πατρίδα μας σε μία κρίσιμη φάση. Οι εκλογές του Οκτωβρίου έφεραν στην εξουσία ένα νεοταξικό ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν άργησε αργήσει να δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής. Κατάργηση κάθε τι εθνικού, σε όλα τα επίπεδα, από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου η λέξη «Εθνικής», δεν υπάρχει πλέον, μέχρι και την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Αυτό όμως που βλέπει κανείς είναι ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόση απογοήτευση, τόση απελπισία από τον λαό, που μέρα με την ημέρα διογκώνonται. Οικονομική κρίση που χτυπάει τους πάντες. Άνθρωποι ζουν στα όρια της φτώχειας, στα Εθνικά θέματα δείχνουν να έχουν ξεχασθεί.
Το όνομα της Μακεδονίας, δεν απασχολεί πια. Το Κυπριακό, βαδίζει στην οριστική του λύση, στην πλήρη αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής. Η καθημερινότητα των πολιτών ολοένα και δυσκολεύει. Ο κοινωνικός ιστός και η συνοχή, είναι έννοιες ανύπαρκτες πλέον. Αποκορύφωμα της όλης αποσύνθεσης είναι η παροχή δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες, ενέργεια βαθύτατα αντισυνταγματική, ενέργεια που νοθεύει την λαϊκή κυριαρχία, θέτει σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα, ενέργεια απλά προδοτική. Από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ, η αλλαγή ηγεσίας έδειξε ότι ο απλός πολίτης θέλει την μετατόπιση του πολιτικού λόγου σε θέσεις εθνικές και πατριωτικές, κάτι όμως που ακόμα η νέα ηγεσία της δεν το έχει αντιληφθεί και εμφανίζεται άτολμη και απονευρωμένη, χωρίς να δείχνει κάποια στοιχεία που να την διαφοροποιούν από όλες τις προηγούμενες ηγεσίες που είχε η ΝΔ.
Η πρωτοβουλία αφήνεται στον ΛΑΟΣ, ο οποίος με την σειρά του θα πρέπει να διαμορφώσει μία σοβαρή εθνική και ταυτόχρονα εναλλακτική πολιτική πρόταση, την οποία περιμένουν πολλοί, χωρίς να είναι βέβαιο αν θα τη δούν όμως. Στο όλο σκηνικό τα ΜΜΕ με διαμορφωτές γνώμης πρώην αριστεριστές και νυν μεγαλοαστούς σχολιαστές και δημοσιογράφους όχι μόνο κατευθύνουν αρνητικά, αλλά και αποχαυνώνουν τον λαό και ειδικά τη νεολαία. Και όλα αυτά με απούσα την όποια ηγεσία σε αυτόν τον τόπο και με την Εκκλησία να νομιμοποιεί και να δίνει συγχωροχάρτια στην διάλυση των πάντων, με αντάλλαγμα προφανώς την τακτοποίηση των όποιων οικονομικών ζητημάτων της. Μία μέτρια, μελαγχολική Ελλάδα.
Είναι νομίζω η στιγμή που στεκόμαστε και κοιτούμε με περισυλλογή την όλη κατάσταση. Κοιτούμε τον χρόνο που φεύγει και προβληματιζόμαστε για το αύριο που έρχεται. Είναι οι στιγμές που όπως λέει και ο ποιητής «πρέπει να αποφασίσεις, με ποιους θα πας, και ποιους θα αφήσεις». Στιγμές μικρές ή μεγάλες, που όμως μας οριοθετούν. Στεκόμαστε όρθιοι και κοιτάμε με καθάριο βλέμμα τον Ήλιο που έρχεται με τη νέα χρονιά. Τη νέα ημέρα. Και αναρωτιόμαστε αν άραγε φέρει κάτι το διαφορετικό, κάτι το καλύτερο...
Ας κάνουμε όμως κάτι. Ας πάψουμε να είμαστε παθητικοί δέκτες σε όλα αυτά. Γιατί εμείς χρόνια έχουμε αποφασίσει με ποιους είμαστε και ποιους έχουμε αφήσει. Ας αντισταθούμε λοιπόν. Όπως και όπου μπορεί ο καθένας μας. Μέσα από κόμματα ή οργανώσεις, μέσα από μαζικούς χώρους, μέσα από την καθημερινότητα του κάθε ενός από εμάς. Ας αντισταθούμε στην ισοπέδωση, στην παρακμή, στην μετριότητα. Ας αντισταθούμε στην ισοπέδωση, στον ευτελισμό των πάντων, στην αθλιότητα. Ας δημιουργήσουμε εμείς το μέλλον.
Ας κάνουμε αυτό που πρέπει, κυρίως για αυτούς που θα έρθουν. Το αν θα τα καταφέρουμε ή όχι, τελικά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι μπορεί να μην μπορούμε να κοιτάξουμε τον Ήλιο κατάματα, όπως έλεγε ο Robert Brassillach, τουλάχιστον όμως προσπαθήσαμε..
Τάσος Δημητρακόπουλος


Μια απάντηση........

Μια απάντηση στο "Δεν είμασταν Έλληνας, μας έκαναν" της κ. Δραγώνα

 
Σαν σήμερα, την 1η Ιανουαρίου 1822, στην Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, το επαναστατημένο ελληνικό έθνος δια των εκπροσώπων του ψήφισε το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδος.
Τότε οι εκπρόσωποι του Έθνους, χαρακτήρισαν την οθωμανική σκλαβιά "φρικώδη οθωμανική δυναστεία, ....βαρύτατο απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυρρανίας...", δίνοντας την καλύτερη απάντηση στην κ. Δραγώνα και τους συμπάσχοντες μαζί της ακαδημαϊκούς.
Άς δούμε όμως τη διακήρυξη της Επιδαύρου:
«Το ελληνικό Εθνος, το υπό τη φρικώδη οθωμανικήν δυναστείαν, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας κηρύττει σήμερον διά των νομίμων παραστατών του εις εθνικήν συνηγμένην συνέλευσιν ενώπιον θεού και ανθρώπων την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν».





Χρόνια πολλά.....

Χρόνια πολλά στους εθελοντές κομάντος του διαδικτύου


ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ ΙΣΤΟΛΟΓΕ




Ο κόσμος μας αλλάζει καλπάζοντας. Η «επανάσταση του πυριτίου», όπως ονόμαζε πριν πολλά χρόνια την πληροφορική ο Ζαν Ζακ Σρεμπέρ, οδήγησε στο διαδίκτυο. Κατόπιν γεννήθηκε ο ιστολόγος και οι τσάτσοι της καθεστωτικής δημοσιογραφίας έχουν πυρετό, μετράνε χρόνια.
Ξαφνικά η δικτατορία των Συγκροτημάτων στην πληροφόρηση έπαθε ρήξη χιαστών. Εξ ού και οι πρόσφατες παταγώδεις αποτυχίες χειραγώγησης. Ο Βαγγελάκης κι η Θοδωρούλα έμειναν με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι και οι φιλοφρονήσεις των σιτιζομένων στο πρυτανείο ούτε για παρηγοριά δεν κάνουν. Πληρωμένος έρωτας, τι περιμένεις.
 Όποιος ήθελε μαγική εικόνα διάβαζε συγκροτήματα, έβλεπε τα δελτία ή τον Γιούρι Γκέλερ, αν και αυτός την έριξε τη μαχαιριά του προβλέποντας Αντώνη. Όποιος σερφάριζε στα μπλογκς έβλεπε την πραγματικότητα να ‘ρχεται με μεγάλες δρασκελιές.


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων,7 περίπου αλλοδαποί (Αραβικής καταγωγής) επιτέθηκαν σε 3 Αφγανούς τα ξημερώματα της Παρασκευής για να τους ληστέψουν.
Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν τους 3 Αφγανούς, τραυμάτισαν τον έναν στο πόδι και το κάτω χείλος και του πήραν το ρολόι του. Το περιστατικό έγινε στην οδό Αχαρνών 150.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής του Αγ.Παντελεήμονα..
http://eglimatikotita.blogspot.com/


Αρχισαν οι προβοκάτσιες.......


Δύο αστυνομικοί και τρεις ειδικοί φρουροί του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για κατάχρηση εξουσίας και βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου, ο οποίος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στον κορμό και στα άκρα του. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα παραπάνω αδικήματα, για τα οποία απειλείται η ποινή της απόταξης.
Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς φέρεται να επιτέθηκε σε πολίτη με σιδερένια λάμα. Την επομένη είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος του όρισε ρητή δικάσιμο για τις 8 Ιανουαρίου 2010 και στη συνέχεια εκρατείτο προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης, λόγω στέρησης άδειας παραμονής στη χώρα μας.
Να ρωτήσω εγώ κάτι...Η είδηση "λαθρομετανάστης επιτέθηκε σε πολίτη με σιδερένια λάμα" γιατί δεν έγινε πρωτοσέλιδο; Η μήπως του πολίτη δεν του παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα;


Το πρώσωπο της χρονιάς

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 1.193 ψήφους που αντιστοιχούν στο 12,33% αυτών που ψήφισαν

Πρόσωπο της Χρονιάς ο Γιώργος

Πολιτικούς και καλλιτέχνες ψήφισαν οι αναγνώστες των «ΝΕΩΝ»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010




Πολιτικοί και εκπρόσωποι της τέχνης βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της ψηφοφορίας για την επιλογή του Προσώπου της Χρονιάς του 2009. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε δύο εκλογικές νίκες, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όπου και εξασφάλισε αυτοδυναμία με δέκα μονάδες διαφορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Συγκέντρωσε 1.193 ψήφους, που αντιστοιχούν στο 12,33% αυτών που ψήφισαν.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο προς τιμήν του και η συνολική 50ετής προσφορά και παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι τον ανέδειξαν ως τον δημοφιλέστερο από τους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου. Συνολικά συγκέντρωσε 1.026 ψήφους, οι οποίες αντιστοιχούν στο 10,61% των ψηφισάντων.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ακόμα ένας εκπρόσωπος της τέχνης, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Η ταινία του «Ψυχή βαθιά» με θέμα τον Εμφύλιο συγκίνησε τους θεατές. Συγκέντρωσε 979 ψήφους, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10,12% του συνόλου.

Η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα κατέκτησε την τέταρτη θέση στην ψηφοφορία. Η επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι για τη δράση της σόκαρε το πανελλήνιο. Η ίδια δηλώνει πάντως ότι «δεν έχει μίσος» έναντι αυτών που της επιτέθηκαν. Συγκέντρωσε 792 ψήφους ή το 8,19% του συνόλου.

Η τραγουδίστρια Μόνικα, που κατάφερε να μπει στο μουσικό «κάδρο» της χώρας μέσω του Ιnternet, συγκέντρωσε 627 ψήφους ή ποσοστό 6,48%, ενώ ακόμα ένας σκηνοθέτης, ο βραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε ψηλά στις προτιμήσεις με 529 ψήφους ή ποσοστό 5,47%. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Αντώνης Σαμαράς (421 ψήφοι, 4,35%), ο Μπαράκ Ομπάμα (395 ψήφοι, 4,08%) ο Ανδρέας Βγενόπουλος (367 ψήφοι, 3,79%) και ο Γιάννης Παλλήκαρης (316 ψήφοι, 3,27%).

Στην ψηφοφορία που διοργάνωσαν «ΤΑ ΝΕΑ» και το in. gr έλαβαν μέρος συνολικά 9.672 αναγνώστες, που επέλεξαν ανάμεσα σε 30 πρόσωπα τα οποία ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε ή έκαναν τη δική τους επιλογή για το πρόσωπο του 2009.


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.


Πού το πάνε οι Τούρκοι στο Αιγαίο;




Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο συνεχίζουν να παίζουν για έναν ακόμη χειμώνα οι Τούρκοι, σύμφωνα με την προσφιλή τους τακτική. Εκεί κάπου στα τέλη κάθε χρόνου και στις αρχές του επόμενου η Άγκυρα αρέσκεται να προκαλεί χρησιμοποιώντας κυρίως την Πολεμική της Αεροπορία. Ανάλογη χρονική περίοδο άλλωστε είχε προκαλέσει και την κρίση στα Ίμια, χρησιμοποιώντας εκείνη τη φορά κάποιους δημοσιογράφους της (με ή χωρίς εισαγωγικά), καθώς και τα πλωτά της μέσα.

ΦΕΤΟΣ προτίμησε να δοκιμάσει τα νεύρα των Ελλήνων επιτελών και κυρίως των Ελλήνων πιλότων ανήμερα τα Χριστούγεννα, στέλνοντας, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια τέτοια μέρα, οκτώ αεροσκάφη της να κάνουν δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Την ίδια αυτή μέρα σημειώθηκε και μια σκληρή εμπλοκή ανάμεσα στα ελληνικά μαχητικά επιφυλακής και στα αεροσκάφη της γείτονος. Λίγες μέρες αργότερα, οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν θρασύτατα ότι ένα ελληνικό μεταγωγικό C-130, που πετούσε βόρεια της Ρόδου σε ελληνικό εναέριο χώρο, παραβίαζε τάχα τον τουρκικό εναέριο χώρο και μάλιστα ενεργοποίησαν την «κόκκινη γραμμή» (hot line) μεταξύ Εσκίσεχιρ και Λάρισας, ως μη όφειλαν!

Οι Έλληνες επιτελείς δεν κρύβουν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για το πού μπορεί να το πάει η Άγκυρα αυτή τη φορά, σε συνδυασμό και με την υπόθεση των πρόσφατων συλλήψεων τριών Τούρκων που τάχα έκαναν κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας. Επισημαίνουν πάντως ότι, όπως συνήθως, έτσι και αυτή τη φορά οι τουρκικές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα γίνονται σε περίοδο έντονης διαμάχης μεταξύ των στρατηγών και της κυβέρνησης Ερντογάν, μετά και την αποκάλυψη της συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τη σύλληψη οκτώ στρατιωτικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.


Υπόδειγμα ανθελληνισμού: Θάλεια Δραγώνα......


Εν ριπή οφθαλμού το πανεπιστημιακό ιερατείο έσπευσε όχι μόνο να συμπαρασταθεί στην εκλεκτή επιδοτούμενη του Σόρος, Θαλεια Δραγώνα, αλλά και να εμφανίσει το μαύρο ως άσπρο:

α). Ότι ο πόλεμος για την επιδοτούμενη «επιστήμονα» έχει κηρυχτεί από την «ακροδεξιά»…
β). Ότι ασκείται μια κακόπιστη, σπερομολογική πολεμική στη Δραγώνα αλλοιώνοντας τις «επιστημονικές» της απόψεις!!!
Φυσικά δεν παρέθεσαν ούτε ένα παράδειγμα που να αποδεικνύει την αλλοίωση των απόψεων της κ. Δραγώνα.
Σε τέτοια αναπόδεικτα, αφοριστικά και ισοπεδωτικά ουρλιαχτά περιορίζονται οι «επιστήμονες» της νέας, επιδοτούμενης «Ιεράς Εξέτασης».  Εδώ διαπράττονται ιστορικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της χώρας μας και οι «επιστήμονες» σιωπούν σκανδαλωδώς!!!  Για το μέλος της συντεχνίας του ιερατείου τους άστραψαν και βρόντηξαν.  Είναι τόσο καλοαναθρεμμένη η «ευαισθησία» τους από τα σκανδαλώδη καθεστωτικά προνόμια (οικονομικά και κοινωνικά), που δεν είναι σε θέσει να αντιληφθούν την αηδία που προκαλούν στον ελληνικό λαό. Γλοιωδέστατοι οικότροφοι του καθεστώτος και των χρηματιστηριακών ιδρυμάτων της διεθνούς φρίκης ξεσηκώνονται, σαν αστραπή, όταν θιγούν τα ιερά και τα όσια τους: Τα αφεντικά που τους ταΐζουν με πακτωλούς χρημάτων και οι άθλιες υπηρεσίες που επιτελούν…

Πάντα στην ιστορία τα ακαδημαϊκά κατεστημένα ήταν φανατικά προσκολλημένα στους ισχυρούς του χρήματος και αποτελούσαν τους ιδεολογικούς ροπαλοφόρους τους.
Τα σημερινά πανεπιστημιακά ιερατεία ξεπερνούν κατά πολύ, σε μοχθηρία και σε απάτη κάθε ιστορικό προηγούμενο. Είναι πιο μακάβρια και την «Ιερά Εξέταση» του Μεσαίωνα. Και τούτο γιατί φοράνε κόκκινες και «αριστερές» προβιές: Λιποτάκτες και εξαγορασμένοι «αριστεροί» που ανέλαβαν εργολαβικά να συκοφαντήσουν την Αριστερά, να ξεθεμελιώσουν κάθε αγωνιστική ιδέα και μνήμη, κάθε ιστορική δημιουργία και παράδοση, να ρίξουν στον καιάδα το ελληνικό έθνος και το λαό του.
Όλο αυτό το ιερατείο αποτελεί το πλέον αποκρουστικό στίγμα γενιτσάρων της ελληνικής ιστορίας: Η φιλοσοφία του ιδεολογικού τρομοκράτη στην πιο μοχθηρή της μορφή…
Ανοίγουμε, λοιπόν, ένα φάκελο γύρω από αυτή την «επιστημονική κλίκα», που πίστεψε ότι μπορεί να μοιράζει πιστοποιητικά «προόδου» και πτυχία της «αριστερής» πολιτικής και ηθικής συμπεριφοράς…
Αρχίζουμε με μια συλλογή κειμένων με τον τίτλο: «Η παιδεία του Σόρος επελαύνει»!


ΕΔΩ:
http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3864

klassikoperiptosi


H Τουρκία και η Αλβανία οι κύριες πηγές ναρκωτικών στην Ελλάδα.





H Τουρκία παραμένει η κύρια πηγή εισαγωγής ηρωίνης στην Ελλάδα, ενώ η Αλβανία κατέχει τη δεύτερη θέση ως χώρα προέλευσης κάθε είδους ναρκωτικών, αλλά έχει την πρωτιά και με διαφορά, στην προμήθεια ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα. Το 41.51% της συνολικής ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε το 2008 στην Ελλάδα προήλθε από την Τουρκία. Όπως διευκρινίζεται στην έκθεση του ΣΟΔΝ «η Τουρκία βρίσκεται στον κεντρικό άξονα της Βαλκανικής οδού διέλευσης και η ηρωίνη είτε εισάγεται απ ευθείας από την Τουρκία, είτε προωθείται βορειότερα προς τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ για να καταλήξει στη χώρα μας μέσω της Αλβανίας». Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) για το 2008 που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, το 10.22% της συνολικής κατασχεθείσας ποσότητας ηρωίνης, το 8.7% της ποσότητας κοκαΐνης και το 69.32% της ακατέργαστης κάνναβης είχαν προέλευση την Αλβανία.

Το μεγαλύτερο μέρος της ηρωίνης μεταφέρεται με μικρά πλοία και κότερα από τα παράλια της Τουρκίας σε ερημικά φυσικά λιμάνια μικρών νησιών του Αιγαίου η ακόμη και σε μικρά εμπορικά και αλιευτικά, από τη Μαύρη Θάλασσα και είτε μεταφορτώνεται σε άλλα ιδιωτικά σκάφη που καταλήγουν σε λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας, είτε επανασυσκευάζονται στην ξηρά και μεταφέρονται από τα νησιά με Ι.Χ. και φορτηγά, ανάμεσα σε εμπορεύματα ή με επιβάτες "βαποράκια"


Ο στρατός των χαφιέδων αποκαλύπτεται!


ΟΙ ΙΔΙΟΙ «ΝΕΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΕΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ» ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ. Οι κατωτέρω που υπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης στη κ. Θάλεια Δραγώνα κατηγορούν όσους διαμαρτύρονται για το διορισμό της ότι άδικα αξιώνουν την απομάκρυνση της για δήθεν έλλειψη πατριωτισμού, όπως γράφουν.
Στο κατωτέρω κείμενο τους περισσότερους υπογράφοντες <<πατριώτες>> για συμπαράσταση στην <<πλήρη πατριωτισμού>> κυρία Θάλεια Δραγώνα (σημειωμένοι με κόκκινο χρώμα και με υπογράμμιση), κατά <<σύμπτωση>> θα τους βρείτε να υπογράφουν και πάλιν <<πατριωτικά>> υπέρ του <<πατριωτικού>> σχεδίου Ανάν (κατωτέρω μετά τις υπογραφές συμπαράστασης στην κ. Δραγώνα). Επειδή προφανώς η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται σύντομα η κατάσταση συμπαράστασης στην κ. Δραγώνα θα συμπληρωθεί και με άλλους επιφανείς <πατριώτες>>, όπως τον αξιότιμο κ. Νακραντζά και πολλούς άλλους, που ενώ υπέγραψαν υπέρ του <<πατριωτικού >> σχεδίου Ανάν δεν πρόλαβαν ακόμα για διαφόρους λόγους να συμπαραστασθούν στην <<αδίκως>> κατηγορουμένη από <<ακροδεξιά>> στοιχεία για έλλειψη πατριωτισμού κυρία Γραμματέα του Όχι Εθνικής Παιδείας που επίσης <<πατριωτικά>> είχε υπογράψει συνειδητά υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ ΤΟ 2004.

Ευριπίδης Μπίλλης Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Συμπαράσταση στη Θάλεια Δραγώνα
Στον αρχικό κύκλο όσων συμπαραστάθηκαν στη Θάλεια Δραγώνα, περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι πανεπιστημιακοί:
Αβδελά Έφη Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αγριαντώνη Χριστίνα Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αλιβιζάτος Νίκος Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναγνωστοπούλου Σία Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αποστολίδου Βενετία Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Αρταβάνης Σπ. Harvard, College de France, Βασιλάκη Μαρία Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βιρβιδάκης Στ. Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βράτσαλης Κώστας Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γούναρης Βασίλης Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Δημαράς Αλέξης Ιστορικός της εκπαίδευσης, Δοξιάδης Κύρκος Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δουζίνας Κώστας Βirkbeck University, London, Ζαχαριάδου Ελισάβετ Πανεπιστήμιο Αθηνών, Καλογήρου Ορέστης Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Καλοκαιρινός Αλέξης Πανεπιστήμιο Κρήτης, Κάλφας Βασίλης Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Καρδάσης Βασίλης Πανεπιστήμιο Κρήτης, Κεχριώτης Βαγγέλης Πανεπιστήμιο Βοσπώρου, Κιντή Βάσω Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κοντογιαννοπούλου - Πολυδωρίδου Γίτσα Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κούβελας Ηλίας Πανεπιστήμιο Πατρών, Κουλούρη Χριστίνα Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κουτσογιάννη Κλέα Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κτιστάκις Γιάννης Πανεπιστήμιο, Κυρτάτας Δήμητρης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κύρτσης Αλ. Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωστής Κώστας Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λιάκος Αντώνης Πανεπστήμιο Αθ., Λουλούδης Λεωνίδας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Λυμπεράκη Αντιγόνη Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λυριτζής Χρήστος Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μανιτάκης Αντώνης Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Ματσαγκάνης Μ. Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Μπαλτάς Αριστείδης ΕΜΠ, Παγουλάτος Γιώργος Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Παπαγεωργίου Κων/νος Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παπαδόπουλος Λόης Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Παπαθεοδώρου Γιάννης Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Παρασκευόπουλος Νίκος Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Πεσμαζόγλου Στέφανος Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πλάντζος Δημήτρης Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σαββάκης Χαράλαμπος (Μπάμπης) Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σπουρδαλάκης Μιχάλης Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στεφάνου Ευρυπίδης Πανεπιστήμιο Κρήτης, Στυλιανού Άρης Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Τήνιος Πλάτων Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τσακλόγλου Πάνος Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Τσιριμώκου Λ. Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Φραγκουδάκη Άννα Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χριστόπουλος Δημήτρης Πάντειο Πανεπιστήμιο.


ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Να ξεπεραστούν τραύματα και αμοιβαίες δαιμονοποιήσεις
7 Απριλίου 2004".


1. Ειρήνη Αβραμοπούλου, 2. Γιώργος Αγγελόπουλος, 3. Αθηνά Αθανασίου, 4. Λουκία Αικατερινιάδου, 5. Στέλλα Αικατερινιάδου, 6. Ζωή Ακριβούλη, 7. Δέσποινα Αλεξανδράκη, 8. Νίκος Αλιβιζάτος, 9. Σία Αναγνωστοπούλου, 10. Φωτεινή Αναγνωστοπούλου, 11. Γρηγόρης Ανανιάδης, 12. Αρης Αναστασάκης, 13. Βασίλης Αναστασιάδης, 14. Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, 15. Βενετία Αποστολίδου, 16. Φούλα Αρταβάνη-Τσαπλ, 17. Μιχάλης Αρτεμάκης, 18. Ζήνα Ασημακοπούλου, 19. Κατερίνα Αυγέρη, 20. Σοφία Αυγητίδου, 21. Σωτήρης Βαλντέν, 22. Μανώλης Βασιλάκης, 23. Λίνα Βεντούρα, 24. Στέλιος Βιρβιδάκης, 25. Νικόλας Βουλέλης, 26. Βασίλης Βουτσάκης, 27. Έφη Γαζή, Ρέα Γαλανάκη, Τάκης Γασπαράτος, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Γεράσιμος Γεωργάτος, Βασιλική Γεωργιάδου, Μαρία Γεωργίου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Γιαννιτσιώτης, Γιάννης Γιαννουλόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Δημήτρης Γιατζόγλου, Μανώλης Γκαζής, Νίκος Γκιώνης, Ελένη Γκόνη, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Διονύσης Γουσέτης, Γιώργος Γραμματικάκης, Πάνος Γρέδης, Ρέα Δελβερούδη, Κώστας Δέλκος, Βασιλική Δενδρινού, Βαρβάρα Δεσποινιάδου, Σωτήρης Δημητριάδης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Νίκος Δήμου, Χαριτίνη Δίπλα, Θάλεια Δραγώνα, Αγγελος Ελεφάντης, Παύλος Ελευθεριάδης, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Χάρης Εξερτζόγλου, Πάνος Ευαγγελόπουλος, Μιχάλης Ζάβιακας, Κατερίνα Ζαγγελίδου, Κωνσταντίνα Ζάνου, Αιμίλιος Ζαχαρέας, Ελισάβετ Ζαχαριάδου, Ελευθερία Ζέη, Κώστας Ζέπος, Γκρέτα Ζέπου, Ειρήνη Ζορμπαλά, Μυρτώ Ζορμπαλά, Μαρία Ζωγραφάκη, Κώστας Ζώρας, Χρήστος Ηλιάδης, Αλέξης Ηρακλείδης, Κωνσταντίνος Θανασάκης, Παναγιώτης Θανασάς, Νάσος Θεοδωρίδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Θεοτοκάς, Χρυσάφης Ιορδάνογλου, Γιώργος Ιωακειμίδης, Σταύρος Ιωαννίδης, Παντελής Καλαϊτζίδης, Ελένη Καλαφάτη, Δώρα Καλλιπολίτου, Ορέστης Καλογήρου, Βασίλης Κάλφας, Μαρκέλλα Κανδυλάκη, Ηλίας Κανέλλης, Παντελής Κάπρος, Σπύρος Καράβας, Λεωνίδας Καρακατσάνης, 'Aννα Καραμάνου, Μαρία Καραμεσίνη, Φραγκώ Καράογλαν, ’νθη Καρρά, Δήμητρα Κατή, Τάκης Κατσαρός, Ηλίας Κατσούλης, Φεβρωνία Κέντη, Ιωάννης Κεραμετσής, Βαγγέλης Κεχριώτης, Νίκος Κιάος, Φρόσω Κιάου-Δημάκου, Τόνια Κιουσοπούλου, Αλέξανδρος Κιτροέφ, Κώστας Κόμης, Απόστολος Κομνηνάκας, Χάρης Κομπολίτης, Μαρίνα Κοντοειδή, Δήμος Κοντός, Νίκος Κοταρίδης, Ηλίας Κούβελας, Χριστίνα Κουλούρη, Νίκος Κουλούρης, Πέτρος Κουναλάκης, Αλκης Κούρκουλας, Κώστας Κουτσομιτέλης, Λεωνίδας Κύρκος, Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης, Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, Μαρία Κωστοπούλου, Βασίλης Λαδάς, Λάμπης Λαζαρίδης, Λόης Λαμπριανίδης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Πωλίνα Λάμψα, Αλέκος Λεβίδης, Αντώνης Λιάκος, Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν, Μυρσίνη Λιοναράκη, Νικήτας Λιοναράκης, Θάνος Λίποβατς, Λίνα Λούβη, Δημήτρης Λουκάς, Αλέκος Μαθιέλλης, Δήμητρα Μακρυνιώτη, Θόδωρος Μαλικιώσης, Κυριάκος Μαλλίνης, Αυγή Μαμαλάκη, Αντώνης Μανιτάκης, Νίκος Μανωλόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Σπύρος Μαρκέτος, Πέτρος Μαρτινίδης, Αννα Ματθαίου, Δημήτρης Μαρωνίτης, Μάνος Ματσαγγάνης, Λευτέρης Μαυροειδής, Ελένη Μαχαίρα-Οντόνι, Θανάσης Μαχιάς, Ηρακλής Μήλλας, Παρασκευάς Μιμίδης, Γιάννης Μίχας, Χάρης Μοβσεσιάν, Ρένα Μόλχο, Μάκης Μοσχονάς, Νίκος Μουζέλης (ο Σύζυγος της Θάλειας), Νικόλας Μουσσιόπουλος, Στέφανος Μπαγεώργος, Γεράσιμος Μπαλαούρας, Στρατής Μπαλάσκας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, Παντελής Μπασάκος, Λίζα Μπένου, Βασίλης Μπιτσώρης, Ευγενία Μπουρνόβα, Στέλλιος Μπουτάρης, Αλέκα Μπουτζουβή, Νίκος Μυλωνάς, Αριστείδης Μπαλτάς, Δημήτρης Μπίρμπας, Μάρω Μπουρνού, Νικολέτα Νάκου, Γεώργιος Νακρατζάς (ο γνωστός, ουράνιο τόξο, κτλ), Παναγιώτης Νεστορίδης, Ανδρέας Νεφελούδης, Θύμιος Νικολαΐδης, Σοφία Νικολαΐδου, Λιλή Ντίνα, Σάκης Ξανθόπουλος, Μιράντα Ξαφά, Αμεντέο Οντόνι, Γιώργος Παγουλάτος, Στρατής Πάλλης, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Τάκης Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Πανουσιάδης, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Παναγιώτης Πάντος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Στέφανος Παπαγεωργίου , Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Ελίζα Παπαδάκη, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Νίκος Παπαμίχος, Πάρις Μαπαμίχος-Χρονάκης, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Παπαστάμου, Ανδρέας Παππάς, Τάκης Παππάς, Λάκης Παρθενόπουλος, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Γιάννης Παυλής, Μίλτος Παύλου, Βασίλης Πεσμαζόγλου, Στέφανος Πεσμαζόγλου, Μίλτος Πεχλιβάνος, Μαρία Πινίου-Καλλή, Ειρήνη Πιτταράκη, Πόπη Πολέμη, Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πάνος Ν. Πολυζωίδης, Κώστας Πουλάκης, Μαρίκα Ρόμπου-Λεβίδη, Νίκος Ροτζώκος, Μπάμπης Σαββάκης, Βασίλης Σακελλαρίου, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Νίκος Σιγάλας, Νίκος Σιμόπουλος, Χρήστος Σίμος, Δημήτρης Σκουρέλλος, Πάνος Σκοτινιώτης, Κώστας Σπυρόπουλος, Μιχάλης Σταθόπουλος, Δημήτρης Σταματόπουλος, Γιώργος Στάμου, Γιώργος Στυλιανίδης, Αρης Στυλιανού, Ριχάρδος Σωμερίτης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Αμαλία Τανδρία, Θανάσης Τζαβάρας, Αμαλία Τζανάκη, Μαρία Τοπάλη, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Θανάσης Τσακίρης, Πάνος Τσακλόγλου, Αλέξης Τσαούσης, Λίζυ Τσιριμώκου, Σόνια Τσιτήλου, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Καίτη Τσίχλη-Αρώνη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιώργος Φαράκλας, Νίκος Φίλης, Χάγκεν Φλάισερ, Ελένη Φουρναράκη, Αννα Φραγκουδάκη, Έμμυ Φρονίμου, Θεανώ Φωτίου, Ποθητή Χαντζαρούλα, Βύρων Χαρίτσης, Βίλμα Χαστάογλου-Μαρτινίδη, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Τάκης Χατζόπουλος, Χρήστος Χατζόπουλος, Αντώνης Χελιδώνης, Ελένη Χοντολίδου, Δημήτρης Χριστόπουλος, Ζώγια Χρονάκη, Νίκος Χρυσόγελος, Σοφιανός Χρυσοστομίδης.


Δελτίο 11. Ο κατάλογος των υπογραφών για το σχέδιο ΑΝΑΝ, είναι η πλήρης καταγραφή, του μικρού χαφιεδοστρατού. Κρατείστε τον για να τους θυμάστε.Διακρίνονται και οι Οικολόγοι-Κεμαλικοι, Τρεμόπουλος-Χρυσόγελος

deltio11


Όταν το ΚΚΕ μάζευε υπογραφές...

Όταν το ΚΚΕ μάζευε υπογραφές...για Δημοψηφίσματα




DHMOPSHFISMA_KKE.jpg
Όταν το ΚΚΕ μάζευε υπογραφές για δημοψήφισμα  τότε ήταν δημοκρατία. Ωρυόταν το ΚΚΕ για το  δικαίωμα του πολίτη για δημοψήφισμα. Τώρα που έχουν μαζευτεί χιλιάδες υπογραφές τουμπεκί ψιλοκομμένο! Φαίνεται ότι δημοκρατία είναι ότι θέλουν μόνο οι Κομουνιστές
«Το ΚΚΕ απορρίπτει την Ευρωπαϊκή Ένωση, απορρίπτει την Ευρωσυνθήκη, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να θεσμοθετεί μια σειρά πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται, να προσαρμόζει τη λειτουργία της ΕΕ στις σύγχρονες ανάγκες του καπιταλιστικού συστήματος και να προετοιμάζει το έδαφος για την ακόμα πιο στυγνή δικτατορία της αστικής τάξης», τόνισε στη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ο εισηγητής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης, ο οποίος, μάλιστα, κατέθεσε στην επιτροπή κείμενο με εκατοντάδες υπογραφές πολιτών που ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της Ευρωσυνθήκης.
Αποφεύγετε το δημοψήφισμα, όπως «ο διάολος το λιβάνι»
Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι εάν η Ε.Ε. σεβόταν τη δημοκρατία, δε θα επανέφερε μια συνθήκη που απέρριψαν με δημοψήφισμα ο γαλλικός και ο ολλανδικός λαός και εάν δε φοβόταν τη λαϊκή ετυμηγορία δε θα απέφευγε τα δημοψηφίσματα όπως «ο διάολος το λιβάνι».
Ριζοσπάστης:Πέμπτη 17 Απρίλη 2008 - αριθμ. φύλλου: 10052


Όταν ο Τσίπρας........

Όταν ο Τσίπρας ζήταγε δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό..Ζήτα το και τώρα προοδευτικέ αριστερέ

DHMOPSHFISMA_ASFALISTIKO.jpg
Χωρίς λόγια η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στις 22/3/2008 : «Τις προηγούμενες μέρες πλημμύρισαν οι δρόμοι όλων των μεγάλων αστικών κέντρων από την οργή αλλά και την αισιοδοξία μιας κοινωνίας που αντιστέκεται και ελπίζει. Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, άντρες και γυναίκες, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Στείλαμε το μήνυμα ότι καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να προχωρά ενάντια στη λαϊκή βούληση, καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον μας, αγνοώντας μας επιδεικτικά.
Ο κ. Καραμανλής έχει δύο επιλογές: Ή να οπισθοχωρήσει με αξιοπρέπεια, υιοθετώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ή να ετοιμάζεται να εισπράξει άμεσα τη συνεχώς διογκούμενη δυσαρέσκεια της κοινωνίας.
Ο ΣΥΝ, το επόμενο διάστημα, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για τη κορύφωση των κοινωνικών αντιστάσεων στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, διεκδικώντας την άμεση προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού για την εφαρμογή του.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς να υιοθετήσουν το αίτημα για δημοψήφισμα και να το στηρίξουν με πολύπλευρες δράσεις σε όλη τη χώρα, συλλέγοντας υπογραφές, εκδίδοντας ψηφίσματα, καλώντας τους πολίτες να το στηρίξουν.
Οι δυνάμεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για τη δημοκρατική έκφραση της λαϊκής βούλησης ενάντια στις αντικοινωνικές επιλογές μιας κυβέρνησης λαϊκής μειοψηφίας».


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More