23.2.11

Ότι και να κάνουν οι Έλληνες νύχτα θα τους στείλουν στις πατρίδες τους!

Νέος αντιρατσιστικός νόμος στα σκαριά καταργεί την ελευθερία του λόγου!


judge_roomΔρακόντειες διατάξεις για εφημερίδες, κόμματα οργανώσεις αλλά και ... bloggers
Σχέδιο για έναν νέο "αντιρατσιστικό νόμο" επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, προφανώς για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της "Νέας Τάξης" που θέλουν να στέλνουν στην φυλακή όποιον φέρνει αντιρρήσεις για την πορεία την οποία σχεδιάζουν για όλη την οικουμένη, στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας.
Έτσι λοιπόν το νέο σχέδιο νόμου αποδεικνύεται "δρακόντειο" κατά όλων αυτών οι οποίοι εκφέρουν "αιρετικές" για το πολιτικό σύστημα απόψεις. Φωτογραφίζει μάλιστα την εφημερίδα "Ελεύθερο Κόσμο", τον Κώστα Πλεύρη αλλά και κόμματα και οργανώσεις που δεν εμπίπτουν στο "πολιτικά ορθό".
Ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, θα καταργεί τον παλαιότερο του 1979, "καθώς αυτός κρίνεται ανεπαρκής", όπως σαφέστατα λέει η αιτιολόγηση του σχεδίου Νόμου. Σύμφωνα ακόμη με αυτήν, "η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μια πολυφυλετική κοινωνία" και στόχος της πολιτείας είναι η υπεράσπιση των μειονοτήτων. Η "πέτρα του σκανδάλου" προφανώς εδώ είναι ο "ΕΚ" καθώς από το 2007 η εφημερίδα μας έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον 10 υποθέσεις με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, στην συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει αθωωθεί. Να θυμηθούμε επίσης την πολύκροτη δίκη για το βιβλίο του Κ. Πλεύρη, η αθώωση του οποίου πήρε διεθνείς διαστάσεις και είχε ως αποτέλεσμα διεθνείς εβραϊκές οργανώσεις να παρεμβαίνουν στα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αυτά είναι τα "κενά του νόμου", στα οποία αναφέρεται η αιτιολόγηση του σχεδίου νόμου. Σίγουρα όμως ο νέος νόμος, όπως σαφώς μπορεί κάποιος να καταλάβει από την ανάγνωση της συγκεκριμένης πρότασης, θα συμπεριλάβει στις "τιμωρητικές" του διατάξεις τον οποιοδήποτε εκφέρει γνώμη αντίθετη για μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για προσωπικό επίπεδο αλλά ο νόμος στρέφεται και κατά οργανώσεων. Συλλόγων, κομμάτων, που εκφέρουν έναν ανάλογο πολιτικό λόγο.
Περισσότερες λεπτομέρειες και ανάλυση του σχεδίου νόμου θα υπάρχει το Σάββατο στον "ΕΚ". Απλά να αναφέρουμε εδώ ότι διευκολύνεται η αυτεπάγγελτη εφαρμογή του νόμου (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται διαμεσολάβηση των διαφόρων εκπροσώπων οργανώσεων (π.χ. Δημητράς). Επιπρόσθετα όμως δικαίωμα πολιτικής αγωγής θα έχουν πέρα από τα άμεσα θιγόμενα πρόσωπα συγκεκριμένες οργανώσεις και φορείς (άρα τελικά αναβαθμίζεται ο ρόλος των διαφόρων εκπροσώπων, προέδρων κλπ (π.χ. Δημητράς). Σημαντικότατο σημείο της καινούριας πρότασης νόμου είναι η σημασία που δίδεται στο διαδίκτυο, (πέρασαν οι μέρες ελευθερίας των bloggers, από ό,τι φαίνεται) καθώς ο νόμος προβλέπει δίωξη κατά ατόμου που κατοικεί στην Ελλάδα, ακόμη και εάν ο server της ιστοσελίδας είναι σε χώρα (όπως οι ΗΠΑ - blogspot κλπ) στην οποία υπάρχει ελευθερία της έκφρασης. .Επίσης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα περί σεξουαλικού προσανατολισμού ρατσιστικά εγκλήματα (ενώ δεν υπήρχε στον προηγούμενο νόμο). Μία ακόμη ... πρωτοτυπία του νόμου - και πολύ σοβαρή - είναι ότι επιβάλλεται η συλλογική ευθύνη καθώς ο νόμος στρέφεται πέρα των φυσικών προσώπων και σε νομικά πρόσωπα, καθώς διώκει τον οποιοδήποτε ανήκει σε μια εταιρία, σύλλογο, οργάνωση του οποίου κάποιο μέλος εκφέρει "ρατσιστικές" απόψεις, κατά την νέα πρόταση νόμου. Δίνει μεγάλη βάση στα χρηματικά πρόστιμα, επίσης, ανεβάζοντάς τα, μέχρι τα 150.000 ευρώ, ενώ τέλος το κερασάκι στην τούρτα, είναι η σαφέστατη αναφορά στην ποινικοποίηση της άρνησης του ολοκαυτώματος.
www.elkosmos.gr


Νύχτα θα φύγει η πράσινη συμφορά του ΠΑΣΟΚ!

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Διπλωμάτης - Εξαιρετικά αφελείς είναι όσοι πιστεύουν ότι το ''σύστημα ΠΑΣΟΚ'' θα παραιτηθεί οικειοθελώς των προνομίων του, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται. Εν πλήρει αντιθέσει προς την ΝΔ, η οποία αλληλοσπαράσσετο δημιουργήσασα ''παράδοση'', οι του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδείξει διαχρονικώς πως για να παραμείνουν εις την εξουσία, παραμένουν αδιστάκτως προσκολημμένοι μεταξύ τους. Ενώπιον της θεάς εξουσίας, οι ΠΑΣΟΚοι έδειξαν στο παρελθόν αξιοθαύμαστη συνοχή, συνοχή που προεκλογικώς ανήρχετο εις τα ύψη. Συνοχή που επέτρεψε στο σοσια-ληστρικό αυτό κόμμα να κατευθύνει τις τύχες των ατυχών Ελλήνων επί 30 και πλέον έτη. Τι απεργάζονται τώρα οι πράσινοι ινστρούκτορες, αφού θέμα χρόνου είναι ΝΔ και Σαμαράς να τους προσπεράσουν; Μα, απλώς τα πάντα!


Είπαμε: Απεδείχθησαν ικανοί όσο και αδίστακτοι εραστές της εξουσίας, προς ίδιον βεβαίως όφελος. Διότι επί Ανδρέα και ζιβάγκο, δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους. Τα δε τηλέφωνα των οικιών τους (όσοι είχαν), άρχιζαν τότε από 57 και 55, τώρα αρχίζουν από 80.
Πρότυπο των homo pasocus δεν ήταν ο Καράγιωργας και ο Χαραλαμπίδης, αλλά ο Άκης και ο Τσουκάτος. Έτσι δρουν και σκέφτονται. Έως και σήμερα.
Ιδού, αντιληπτά σε όσους διαθέτουν κοινόν νου, τα σχέδιά τους, προς παραμονή στην εξουσία:


1. Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ'': Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε στο Ερζερούμ το σύνθημα της δημαγωγικής επίθεσης, παρουσιαζόμενος από τα ελεγχόμενα και δουλοπρεπή ΜΜΕ περίπου ως νέος Νικηταράς Τουρκοφάγος. Ο πλασιέ του σχεδίου Ανάν, ομίλησε ενώπιον των Τούρκων διπλωματών περί εισβολής-κατοχής στην Κύπρο. Ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Λόγοις βεβαίως, όχι έργοις. Αλλιώς, μάλλον δεν θα έφθαναν οι φρεγάτες των Τούρκων στη Μύκονο και το Λαύριο. Ούτε η φοβία τους έναντι των Νεο-οθωμανών θα ήταν τόση, που φοβούνται να μιλήσουν περί ΑΟΖ σε Αιγαίο και Κύπρο.
΄Όμως έτσι θα το πάνε τώρα και όσο πλησιάζουμε προς εκλογές, Γιώργος, Δρούτσας και οι λοιποί ''αητοί'' της εξωτερικής πολιτικής της χώρας: ''Πατριωτικά''. Στόχος, να πεισθή ο αιχμάλωτος των δανείων Νεοέλληνας, πως οι αστέρες του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν πατριωτισμό. Το πόσο πατριωτικό είναι το κόμμα των Ιμίων όμως (με τον τότε σημαιοφόρο του εθνικού εξευτελισμού, σήμερα αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως), κάποιοι το θυμούνται ακόμη. Ας το θυμηθή και η πλειοψηφία του λαού, την ώρα που θα πρέπει...
2. ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ''ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'': Γνωρίζουν οι φωστήρες που κατάντησαν τη χώρα αμερικανική αποικία, πως πρέπει προεκλογικώς το αντίθετο να αποδείξουν. Ότι είναι ''ανεξάρτητοι'', όχι ''αμερικανάκια''.
Αίφνης λοιπόν, θα γίνουν ''πολυδιάστατοι'' και θα εμφανισθούν ως χαράσσοντες ''ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική''. Επ΄ αυτού, η προσπάθεια που θα καταβληθή θα είναι έντονη. Το επικείμενο ελληνορωσικό συνέδριο π.χ., για μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας, που είχε συμφωνηθεί προ πολλού με την Μόσχα, θα γίνει εις την Αθήνα. Πλην όμως, περιθωριοποιημένο. Οι δρούτσειες προθέσεις θέλουν να το κρατήσουν σε τεχνικό επίπεδο και άνευ πολιτικής σημειολογίας. Έτσι (σημειολογικό το παράδειγμα) το υπουργείο εξωτερικών αλλά και ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτούν επικοινωνιακώς τέτοιες περιπτώσεις, για να καταδείξουν πόσο ανεξάρτητοι των Αμερικανών είναι. Η πραγματικότητα βεβαίως βοά, περί πλήρους υποταγής της χώρας στις επιταγές της Ουάσικτον: Πάγωμα κάθε προώθησης σχέσεων με Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, και απόλυτη υποταγή στα περί Αιγαίου και Κύπρου κελεύσματα. Ουδέποτε η Ελλάς υπήρξε τόσο εξαρτημένη!
3. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ''ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ'': Ναι, και αυτό θα επισυμβεί! Τους πόνεσε πολύ το χαστούκι του Στε. Υπάρχουν ακόμη Έλληνες δικαστές! Δεν το ξέχασαν αυτό οι πράσινοι προφέσσορες. Μπροστά στη ψήφο όμως, θα ''το ξεχάσουν''! Το ΠΑΣΟΚ της ακατασχέτου μεταναστολαγνείας, το κόμμα - όχημα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, το κόμμα που εφαρμόζει τις νεοταξίτικες εντολές περί διαλύσεως της εθνικής και κοινωνικής συνοχής, που πασχίζη για τη διάλυσι του των Ελλήνων κράτος, αρχίζει να μεταμφιέζεται (πλησιάζουν και οι Απόκριες) σε ''εθνικό'': Τείχη εις τον Έβρο, δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού Παπουτσή περί απελάσεων λαθρομεταναστών και έπονται και άλλα. Ξαφνικά ''αγάπησαν'' τους Έλληνες (και πρωτίστως την ψήφο τους).
Αυτοί, οι επαγγελματίες του ψευτοπροοδευτισμού και του φαρισαικού ανθρωπισμού, αυτοί που μετέβαιναν εις τον Άγιο Παντελεήμονα για να πράξουν το αντιρατσιστικό τους καθήκον και ευθύς επέστρεφαν εις τις βίλλες τους (Εκάλη, Φιλοθέη κοκ), ξαφνικά θα ''ανακαλύψουν'' και τα δίκαια των Ελλήνων. Για να τους κοροιδεύσουν εκ νέου, οδηγώντας τους σε νέα μνημόνια και μνημόσυνα, σε ισόβια φτώχεια...
4. ''ΛΕΦΤΑ (ΘΑ ΞΑΝΑ)ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Εις την εκλογική ευθεία την τελική, θα ξαναριφθή το αλήστου μνήμης παπανδρεικό πυροτέχνημα. Θα υποσχεθούν, θα διορίσουν, θα μοιράσουν (λόγοις ξανά...), θα παραπλανήσουν. Θεωρούν πως ''ο λαός ξεχνά''. Αυτή τη φορά όμως Έλληνες, δεν δικαιούσθε να ξεχάσετε. Αν ξεχάσετε, απλώς όλα θα τα χάσετε (αν ήδη δεν τα χάσατε...)
5. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ: Επ' αυτού υπάρχει η πράσινη ''τεχνογνωσία''. Πρόκειται περί τομέως όπου είναι πραγματικά ασυναγώνιστοι! Όλες οι τηλεκατευθυνόμες πένες και μικρόφωνα, θα στηρίξουν την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, για να μείνη η χώρα στην ''ορθή πορεία''. Εδώ το ''σύστημα ΠΑΣΟΚ'' θα εργαστή πυρετωδώς για να περάση η προπαγάνδα του. Θυμηθείτε το σχέδιο Ανάν...
6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:
Και εδώ είναι έμπειροι! Όπως επί σχεδίου Ανάν προεξοφλούσαν την καταστροφή της Κύπρου εάν έλεγε όχι, έτσι και τώρα θα επιχειρησούν να πείσουν τον λαό πως είναι ''αναντικατάστατοι και απαραίτητοι''. Εδώ τα πυρά τους τα επικοινωνιακά θα είναι μαζικά. ''Ψηφίστε Γιώργο ειδάλλως η Ελλάδα θα καταστραφή!''
Και αυτοί, έτσι θα πορευθούν. Εμείς; Θα δώσουμε εκ νέου εντολή στα πράσινα τρωκτικά να συνεχίσουν την καταστροφή της χώρας;
Τόσο αφελείς; Και για πολλοστή φορά στα άγκιστρα του χυδαιότερου βερμπαλισμού πιασμένοι;
΄Ώρα ευθύνης! Διότι το διακορευθέν (μνημόνιο γαρ) Σύνταγμα της χώρας, κάτι λέει...
Περί πατριωτισμού των Ελλήνων...
Και κάπου, αυτός ο πατριωτισμός, επαφίεται...

Διπλωμάτης


Να πως θα βγούμε από την κρίση!

«Φλέβα» χρυσού 11 δισ. ευρώ στη Χαλκιδική.

Ετήσια έσοδα της τάξης των 450 εκατ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια, μπορούν να αποφέρουν τα τρία κοιτάσματα χρυσού στην περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής, εφόσον γίνει η εξόρυξη και ξεκινήσει και η εκμετάλλευσή τους με βιώσιμο και ορθολογικό τρόπο και με προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, την τοπική απασχόληση και οικονομία, καθώς και την εθνική οικονομία.

Το ποσό αυτό, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα αντιστοιχεί σε σχεδόν 40% των συνολικών ετήσιων εσόδων της χώρας, από όλες τις εκμεταλλεύσεις ανά την επικράτεια, οι οποίες, ως αξία, εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν έναν τζίρο (με πωλήσεις εντός συνόρων και εξαγωγές) ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.
Εκτιμήσεις
Τις εκτιμήσεις αυτές διατύπωσε ο καθηγητής του τομέα Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών και πρόεδρος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κ. Ιωάννης Πασπαλιάρης, σημειώνοντας πως η συνολική πραγματική αξία των κοιτασμάτων από τα κοιτάσματα του Στρατωνίου (διάρκειας εκμετάλλευσης 7 έτη), των Σκουριών (διάρκεια εκμετάλλευσης 30 έτη) και της Ολυμπιάδας (διάρκεια εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 έτη), υπολογίζεται σε 11 δισ. ευρώ. Μιλώντας σε εκδήλωση κατοίκων που στηρίζουν την ανάπτυξη της περιοχής ανέφερε ότι «Το σύνολο της θεωρητικής τους αξίας έχει εκτιμηθεί στα 15,6 δισ. ευρώ, αλλά όσο δεν εξορύσσονται η αξία τους είναι μηδενική. Ακόμη όμως και να γίνει εξόρυξη αν δεν υποστούν επεξεργασία και πάλι δεν έχουν αξία» και διευκρίνσε πως «αν υποστούν εμπλουτισμό τα εν λόγω κοιτάσματα χρυσού, η πραγματική τους αξία μπορεί να φθάσει τα περίπου 5 δισ. ευρώ ή το 32% της θεωρητικής τους αξίας. Κάτι που αντιστοιχεί σε μια ετήσια απόδοση της τάξης των 211 εκατ. ευρώ». Κατά τον καθηγητή, ωστόσο, η απόδοση μπορεί να υπερδιπλασιαστεί στην περίπτωση που στα τρία κοιτάσματα αξιοποιηθεί και η μεταλλουργία, αφού «έτσι η πραγματική αξία που μπορεί να ανακτηθεί υπολογίζεται σε 11 δισ. ευρώ ή περί τα 450 εκατ. ευρώ, ετησίως».
Πολλαπλά αναμένονται τα οφέλη από την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των τριών κοιτασμάτων, μέσα από την επένδυση του 1,2 δισ. ευρώ, και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. «Στην εξόρυξη πρόκειται να απασχοληθούν συνολικά 770 άτομα, ενώ αν προσθέσουμε και τον εμπλουτισμό θα χρειαστούν ακόμη 215 εργαζόμενοι», ανέφερε ο κ. Πασπαλιάρης για να προσθέσει πως «με τη μεταλλουργία ο αριθμός του προσωπικού θα φθάσει στα 1.235 άτομα ή 25% περισσότερα από ό,τι χωρίς αυτή». Καταλήγοντας ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως στις περιπτώσεις αυτές «δίπλα» στις άμεσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, εμμέσως, από 3 έως 5 νέες θέσεις απασχόλησης σε παράπλευρα αντικείμενα.


Ημερησία


Πουλήστε τα εσείς για να μην σας τα κατασχέσουμε!

Τρόικα: "Πουλήστε τα εσείς για να μην σας τα κατασχέσουμε"


Τρόικα: "Πουλήστε τα εσείς για να μην σας τα κατασχέσουμε"Ο ''Λόγιος Ερμής'' ξετινάζει ακόμη μια φορά την σύμβαση του δανείου που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών εν αγνοία της κυβέρνησης, χωρίς ψήφιση στη βουλή, ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα πραγματικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω, αποκαλύπτοντας την αρχή του τέλους σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει την διάβρωση του νου και της κρίσης...

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μας στην Ελλάδα έχει απαγορευθεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει δημόσια γη, χωρίς να συμφωνήσει η Τρόικα.

Οι αλλαγές Μέρκελ που προωθούνται στο Σύνταγμα για την συγκράτηση των ελλειμμάτων και των χρεών, θα αναγκάσει κάθε επόμενη κυβέρνηση να "αξιοποιήσει" δημόσια περιουσία για να συγκρατήσει τα χρέη και τα ελλείμματα. Ο νόμος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ίσα ίσα που θα διευκολύνει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με όσα έχει δεσμευθεί η Ελλάδα δια της παρούσας κυβέρνησης στην δανειακή σύμβαση με τους 15.

Με άλλα λόγια βρέθηκε ο μανδύας της "νομιμότητας" με τον οποίο θα καλύψουν το "πτώμα", επιχειρώντας να αποσπάσουν αδιαμαρτύρητα την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Βουλής και της κοινωνίας γενικότερα για τις αλλαγές σε τίτλους ιδιοκτησίας.

Για τους αναγνώστες που ακόμα και σήμερα δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την περιβόητη αυτή δανειακή σύμβαση και μόνο ορκισμένοι εχθροί της Ελλάδος θα υπέγραφαν μπορούν να ανατρέξουν στο άρθρο για τον δανεισμό απο το ΔΝΤ.

Ας δούμε όμως τι θα πουλήσουν για τα 50 δις ;
Το πωλητήριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Κεφάλαιο, αφορά κρατικά εμπορικά ακίνητα και εκτάσεις γης, μαζί με τις κρατικές συμμετοχές σε εισηγμένες και μη εταιρείες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι τράπεζες.[1]

Τι πουλάει το δημόσιο:
  • Συμμετοχές στις τράπεζες (ΑΤΕ, ΤΤ, Αττικής)
  • Επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
  • Συμμετοχή σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
  • Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
  • Συμμετοχή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • Ακίνητη περιουσία του ομίλου ΟΣΕ
  • Επέκταση συμβάσεων παραχώρησης στην Αττική Οδό και Εγνατία Οδό
  • Στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ
  • Αξιοποίηση του Φάσματος Συχνοτήτων και Ψηφιακού Μερίσματος
  • Συμμετοχή στο Αττικό λιμενικό σύστημα
  • Μελέτη στρατηγικής και συμβάσεων παραχώρησης για λιμάνια
    (11 περιφερειακοί οργανισμοί λιμένων και 850 μαρίνες)
  • Συμμετοχή στην ΛΑΡΚΟ
  • Συμμετοχή σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
  • Παράταση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΠΑΠ
  • Στρατηγικός επενδυτής στον ΟΔΙΕ
  • Συμμετοχή στο καζίνο της Πάρνηθας
  • Στρατηγικός επενδυτής στα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό)
Ενώ το ίδρυμα "Α.Παπανδρέου" βγάζει στο σφυρί 598 νησιά.
Από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων. Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα.

Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί.».

Οι του ΔΝΤ έχουν ακούσει για τους πολιτικούς του Τόπου![2] Εχουν ακούσει για τις κατά καιρούς προδοσίες. Για τα ΙΜΙΑ και το ξεβράκωμα του Σημίτη και για τις σχετικές ασυναρτησίες του τότε υπουργού Εξωτερικών Πάγκαλου, γνωρίζουν τα όσα έγιναν με τον Οτσαλάν, γνωρίζουν τι γίνεται κάτω από το τραπέζι για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τα λοιπά! Όπως βέβαια για τις μίζες, τις κλεψιές, τις απάτες και σου λένε: Ας τους πηδήξουμε για να πάρουμε τα λεφτά μας.

Μετά από αυτή την εικόνα που έχουν για τον Τόπο είναι εύκολο να μας μεταχειρίζονται με όποιο τρόπο τους βολεύει. Αδιαφορούν και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις αντιδράσεις. Όλα τα γράφουν. Λένε ό,τι γουστάρουν γιατί έχουν βρει χαμηλά γαϊδούρια και τα καβαλάνε.

Ας περιμένουμε λοιπόν φίλοι μου και τα χειρότερα. Σίγουρα έρχονται.
Στο τέλος θα κάνουν και επιτάξεις στα σπίτια μας (θυμηθείτε το)!

Βέβαια υπάρχουν και φλωρέ αναλυτές που τα βάζουν όλα πάνω στο Τραπέζι με  ευσεβισμό και αληθοφάνεια... Και πάντα η φράση: «Τι θα κάναμε, χρωστάγαμε». Και βέβαια χρωστάγαμε και χρωστάμε...ειδικά ΔΥΟ Καναλιών - ας προσέξουν γιατί φαίνεται η «γραμμή», μην τους πέσει. Παραφαίνεται...

Και αυτό τι σημαίνει; Ότι θα μας εξαθλιώσουν μέχρις εσχάτων; Θα ξεπουλήσουν τα πάντα χωρίς να λογοδοτήσουν σε κανέναν; Θα λένε ό,τι γουστάρουν για τον Τόπο μας; Θα θρυματίζουν με το έτσι θέλω το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;;

Δεν ξεπουλάνε για το χρέος - Ξεπουλάνε από «χρέος»![3]
Ας δούμε όμως μέχρι τώρα και στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές της εκποίησης και περιγράφοντας το ξεπούλημα με όλους τους δυνατούς ευφημισμούς (ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση, μισθώσεις παραχώρησης κ.λπ.):
  • Ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά.Αλλά αυτό σε τι «βοήθησε» τα οικονομικά του κράτους;
  • Ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ. Αλλά αυτό σε τι «τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;
  • Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ. Αλλά αυτό σε τι απέτρεψε τον «Τιτανικό»;
  • Ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα. Αλλά αυτό σε τι «έσωσε» την οικονομία;
  • Ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά. Αλλά αυτό σε τι «βελτίωσε» τα ελλείμματα;
  • Ξεπούλησαν την «Ολυμπιακή». Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε την «εντατική»;
  • Ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου. Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε τη «χρεοκοπία»;
  • Ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας. Αλλά αυτό σε τι συνέβαλε για τον «κατευνασμό των αγορών»;
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το 2004, δηλαδή μια ολόκληρη πενταετία πριν από την εκδήλωση της κρίσης, χρόνια πριν από την προσχηματική επίκληση του χρέους, το ΠΑΣΟΚ είχε διαπράξει τα εξής:
  • Ξεπούλησε το 48,5% της ΔΕΗ.
  • Ξεπούλησε το 38% της ΕΥΔΑΠ.
  • Ξεπούλησε το 64% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια».
  • Ξεπούλησε το 49% του ΟΠΑΠ.
  • Ξεπούλησε το 92% της Εθνικής Τράπεζας.
Είναι το ίδια κόμμα, που παρέδωσε
  • το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς,
  • τη γέφυρα του Ρίου στους Γάλλους,
  • την Αττική Οδό στον Μπόμπολα, κ.ο.κ.
Πως γίνεται λοιπόν να παρουσιάζουν σαν «φάρμακο» την ίδια εκείνη δηλητηριώδη πολιτική που έχει διαλύσει την Ελλάδα και κανείς να μην το αντιλαμβάνεται;;

Πως είναι δυνατόν να εμφανίζουν σαν «σωτηρία» την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει γεμίσει τα ταμεία των κεφαλαιοκρατών και έχει εκτινάξει τα δημόσια χρέη, αποκαλώντας «φιλόδοξη» και «αναγκαία» την ίδια εγκληματική πολιτική που έχει φτωχύνει τους ΕΛΛΗΝΕΣ και τους έχει αποστερήσει το δημόσιο πλούτο τους, ισχυριζόμενοι πως παραμένει «επιβεβλημένος» εκείνος ακριβώς ο «μονόδρομος» του ξεπουλήματος που ακολουθούν επί δεκαετίες, με τα γνωστά αποτελέσματα!

Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι έχουν αρχίσει το ξεπούλημα πολύ πριν εμφανιστεί η «τρόικα», πολύ πριν ανακαλύψουν ως πρόσχημα το δημόσιο χρέος. Δεν ξεπουλούν για να «μειώσουν» το χρέος. Όσο ξεπουλούν, το χρέος αυξάνει. Ξεπουλούν για να εκ-πληρώσουν το μόνο χρέος που αναγνωρίζουν και τους καθοδηγεί: Το ταξικό τους χρέος, να υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της παγκοσμιοποίησης που προωθούν τα αφεντικά τους.

Ο ρόλος ενός κράτους, μιας Πολιτείας, είναι να προστατεύει , μεριμνεί και εκπαιδεύει τους πολίτες του. Και φυσικά με τη δημιουργία Στρατηγικής σημασίας Οργανισμών, να θέτει στην υπηρεσία του Λαού υπηρεσίες και αγαθά για όλους. Αυτά όμως κάλλιστα μπορούν να γίνουν Βαρέα Όπλα εναντίον των συμφερόντων του Λαού, αν πέσουν σε χέρια γκάγκστερ ιδιωτών επιχειρηματιών που θα τα χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος, και ακόμη χειρότερα όταν μιλάμε για συμφέροντα τραπεζών ευρωπαϊκών (και μη) χωρών.Δεν το λέω εγώ, ούτε το βγάζω απο το μυαλό μου, το αναφέρει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Αναλυτικότερα αναφέρει:
«Τώρα μαλώνουν επί ώρες, αν θα πρέπει να βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες, Πορτογάλους Ιρλανδούς με χρήματα ή με εγγυήσεις, ή αν είναι προτιμότερο να τους συμβουλεύσουν να κηρύξουν πτώχευση. Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών»

Έχω γράψει επανηλειμένα σχετικά με το τεράστιο χρέος της χώρας μας και τα πραγματικά συμφέροντα που αυτό εξυπηρετεί διακινδυνέυοντας να χαρακτηριστώ γραφικός και να θεωρηθεί απο άλλους σκεπτόμενους ως παραπληροφόρηση. Επιμένω όμως γιατί θεωρώ ότι άν η πολιτική τους και αυτή η συστηματική προώθηση συμφερόντων περάσει, ο υπερήφανος λαός μας θα βυθιστεί στα Τάρταρα.

Και την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά όλοι αυτοί στο κοτέτσι της κυβέρνησης και στη χαβούζα της βουλής που την βρωμίσανε όλα αυτά τα χρόνια. Την ευθύνη την έχουν αυτοί με το πλούσιο βιογραφικό, τη φτωχή συνείδηση και την παραμικρή ικανότητα να διαχειριστούν ακόμη κι ένα ευρώ αν δεν τους έβαζε η μάνα τους στο δημόσιο.

Ειδικά αυτός ο κύριος που δε μιλάει καλά καλά την ελληνική τον συμβουλεύω να πουλήσει το όνομα που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του γιατί είναι το μόνο δικό του σε αυτή τη χώρα.

Όλα τα άλλα ανήκουν στο λαό και δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να πουλήσουν το παραμικρό!

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος και απαιτούμε να πληρωθούν τα χρέη από τα κλεμμένα 25 χρόνων, που με δόλο όλα αυτά τα χρόνια άρπαξαν.

Πρέπει όλοι να βροντοφωνάξουμε ότι είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα σε τούτα δω τα ιερά χώματα!

  ΠρέπειΌΛΟΙ όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ανεκδιήγητη προδοσία να απελαθούν.
Να οδηγηθούν με κλούβα στο αεροδρόμιο και να αναχωρήσουν για τα δικά τους μέρη.

Πρέπει όλοι μας πριν είναι πραγματικά αργά να αναζητήσουμε μέσα μας, αυτή την μεγαλειώδη ψυχή του Έλληνα...

Την ίδια ψυχή που υπήρχε στους ανθρώπους που πολεμούσαν και πέθαιναν αντιστεκόμενοι στους κατακτητές.  Στους τότε νέους που στεκόταν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα   φωνάζοντας ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ και που έπεφταν  «για να ζήσουν τα παιδιά μας καλλίτερα και ελεύθερα» όπως έλεγαν  αν και δεν  είχαν προλάβει να κάνουν δικά τους παιδιά .[4]

Την ψυχή του Έλληνα που μας συντροφεύει σε όλες τις Πορείες Ειρήνης, και διαδηλώνει στους δρόμους της Αθήνας για την Ένωση της Κύπρου αρχικά , στον ανένδοτο αγώνα αργότερα και στο Πολυτεχνείο μετέπειτα.

Αυτή την ψυχή και το πνεύμα του Έλληνα τα γνωρίζει κανείς διαβάζοντας και βλέποντας τα έργα του και μελετώντας από την καλή και την ανάποδη την Ιστορία του , που αρχίζει πριν ακόμα και από τις ρίζες της Ιστορίας .

Αυτή η αδούλωτη ψυχή του Έλληνα που αγάπησα , δεν χωράει μες' στα μέτρα τους και ούτε εις την παλιά ούτε στη νέα τάξη των πραγμάτων τους . Είναι η ψυχή που την υμνούν οι ποιητές και την φοβούνται διαχρονικά όλες οι εξουσίες , και όλο την πολεμάνε με αφιόνι στους αιώνες και ακόμα πρόσφατα με άγριο πελέκημα στα ξερονήσια . Μα αυτή ( όλο πετιέται από ξαρχής και αντρίευει και θεριεύει ) και εκείνοι όλο νέα αφιόνια την ποτίζουν και όλο με Δεσμά Νέα Ταμειακά (ΔΝΤ) την φυλακίζουν !

Αυτή τη λεύτερη ψυχή , την αγάπησα με όσο πάθος της αξίζει  και  με φρίκη τη βλέπω στον καιρό μας θαλασσοπνιγμένη και αβοήθητη. Αναζητώ με αγωνία ένα  σκίρτημα της ζωής της μέσα στα σχόλια σας , μέσα στις απαντήσεις σας . Για αυτό Γράφω !

''Εγώ είμαι η ακατάλυτη
ψυχή των Σαλαμίνων,
στην Εφτάλοφην έφερα
το σπαθί των Ελλήνων.

Δε χάνομαι στα Τάρταρα,
μονάχα ξαποσταίνω,
στη ζωή ξαναφαίνομαι
και λαούς ανασταίνω!"

Πηγή: Λόγιος Ερμής


Τι πραγματικά συμβαίνει; Το γνωρίζει η Ε.Υ.Π.;

Αληθεύει οτι υπάρχει είσοδος μισθοφόρων Κοσοβάρων στη χώρα; Τί συμβαίνει;



UCK
Πράματα και θάματα πρόκειται να δούμε (;) τις επόμενες 2 (τουλάχιστον) μέρες! Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες 4-5 ημέρες , παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα :
  • στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπου με πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας καταφθάνουν για ... τουρισμό τύποι ....μυστήριοι! Μιλάμε για λεγεωνάριους της γνωστής Λεγεώνας των Ξένων (ευρισκόμενοι σε άδεια προφανώς). Ταξιδεύουν σε ομάδες των 4 ή 5 ΜΟΝΟ , παραλαμβάνονται από ΙΧ και εξαφανίζονται προς Αθήνα... ΟΛΟΙ τους ανήκουν σε "εξωτικές" φυλές και ΚΑΝΕΝΑΣ στην καυκάσια ή έστω ινδοευρωπαϊκη....
  • στους συνοριακούς σταθμούς με ΣΚΟΠΙΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ εισέρχονται παρόμοιας σύνθεσης ομάδες των 4-6 ατόμων από τους οποίους ο καλύτερος έχει βιάσει και δολοφονήσει τη μάνα του. Σύμφωνα με μαρτυρία ντόπιων που ... ξέρουν πρόσωπα και πράγματα , έχουν αναγνωριστεί αρκετοί Κοσοβάροι με δράση στα μέτωπα της Βοσνίας και του Κοσόβου.
ΑΠΟΡΙΕΣ .... Τι γυρεύουν οι αλεπούδες στο παζάρι; Γιατί κατευθύνονται (και ...στρατοπεδεύουν) στην Αθήνα; Υπάρχει σχέση "ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" ή κάποιων ΜΚΟ στη μετακίνηση ή στο "στρατωνισμό" αυτών των ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ;

Είπαμε "θα επανέλθουμε ".........  και επανερχόματε.....λέγοντας σε όσους ρωτούν για την αξιοπιστία των πηγών , ότι μιλούν άτομα που κινούνται στους ανωτέρω χώρους και παρατηρούν εδώ και μέρες τις περίεργες παρεούλες να αφικνούνται!
Για την ώρα αυτά! Με κάθε σεβασμό για την ασφάλεια όσων ...παρατηρούν.
..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ.. Στην Αργεντινή όταν ο η λαίκή δυσαρέσκια ξέφυγε από τον έλεγχο των ΜΜΕ και των συνδικάτων , δράση ανέλαβαν παραστρατιωτικές ομάδες χορηγούμενες από τις εκεί μυστικές υπηρεσίες ή από κονδύλια ασφαλείας που διέθεσαν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εταιρείες!
πηγή


Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι Έλληνες!




















Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.

ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ , ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΑΞΗ।

hellenicreveng


Ο καραγκιόζης και ο καραγκιοζοπαίχτης!

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη  ο βαθύπλουτος δήθεν επαναστάτης Αλέκος Αλαβάνος. Παρότρυνε τον κόσμο να μετατρέψει την πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Ταχρίρ. Άκρως επικίνδυνος και πλήρως εναρμονισμένος με τις εντολές της Νέας Τάξης και του αφεντικού του Τζωρτζ Σόρος θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε σορό από συντρίμμια . Η Αριστερά εδώ και καιρό έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο διάλυσης του Έθνους με κύρια εμπροσθοφυλακή τις ορδές των μουσουλμάνων που μπουκάρουν στη χώρα. Δεν είναι τυχαία τα τελευταία γεγονότα της Νομικής, η επίδειξη δύναμης με τις υπαίθριες προσευχές , οι απεργίες πείνας. Μέχρις και ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ επισκέφτηκε τους λαθρομετανάστες που πατρονάρονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαφορές τους παραμερίστηκαν, η Αριστερά ενώθηκε και είναι έτοιμη να κάνει αυτό που δεν κατάφερε το 44.
Έλληνες ξυπνάτε το σχέδιο τέθηκε είδη σε εφαρμογή


Να σταματήσουν αμέσως οι συζητήσεις με τους Τούρκους!

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ !

Τ/Κ εφ. Αφρίκα 22-2-2011

Ανατριχιαστικά στοιχεία για την υπηκοότητα
Ακόμη 220 χιλιάδες πολίτες
Χτες έγινε πάλι συζήτηση στη βουλή για την υπηκοότητα…Ανακοινώθηκε πως αυτοί οι οποίοι είναι έτοιμοι να γίνουν πολίτες της Τ.Δ.Β.Κ. δεν είναι 185.000 όπως είχε πει ο πρωθυπουργός, αλλά 220.000.

Ο Αμπάς Σινάι δήλωσε : ¨Ο κύριος πρωθυπουργός δήλωσε πως ¨185.000 άτομα είναι έτοιμα να γίνουν πολίτες¨. Με βάση την έρευνα μου όμως αυτός ο αριθμός είναι 220.000¨.
Ο υπουργός εσωτερικών της ΤΔΒΚ Ιλκάι Καμίλ δεν διέψευσε αυτό το νούμερο αλλά είπε πως ¨Δεν αποδίδεται υπηκοότητα σε όποιον την αιτείται, αν δινόταν τότε ατό το νούμερο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο¨.
Σχόλιο : Δηλαδή 185.οοο κατσαπλιάδες που κουβαλήθηκαν από την Τουρκία και μένουν σε σπίτια  Ελληνοκυπρίων θα γίνουν και επίσημα ¨πολίτες της Κύπρου¨ ;  Τι να συζητήσεις μετά για λύση του Κυπριακού…


Από τις δικές τους τσέπες οι πράσινοι καραγκιόζηδες της συμφορά τι έκοψαν!

Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα εσκαμμένα η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Εχει υπερβεί τα επιτρεπτά όρια, όταν οδήγησε τη χώρα σε ένα καταδικαστικό για όλους Μνημόνιο, όταν λαμβάνει τα σκληρά, ακραία οικονομικά μέτρα, όταν επιβάλλει άδικους φόρους, όταν δίνει τη χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν μειώνει μισθούς και συντάξεις, όταν κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση έφθασε στο σημείο να βάλει «χέρι» στο μέρισμα και στο βοήθημα πένθους που δίνεται στις ορφανικές και χηρεύουσες οικογένειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκρινε, δηλαδή, για παράδειγμα, ότι το μέρισμα που λαμβάνει ένας ασφαλισμένος από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, σε περίπτωση που ο αξιωματικός σκοτωθεί εν ώρα υπηρεσίας, δεν θα πρέπει να μεταβιβάζεται ολόκληρο στην οικογένεια του θανόντος, αλλά να περικόπτεται.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, χωρίς κανένα κριτήριο κοινωνικής ευαισθησίας, κόβουν χρήματα ακόμη και από τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους εν ώρα υπηρεσίας και προσφοράς προς την πατρίδα. Είναι κι αυτό μια έμπρακτη ένδειξη του πώς αντιλαμβάνονται την απόδοση τιμής στους ήρωες.

Ο Ελεύθερος Τύπος καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση της ντροπής, η οποία συμπεριλήφθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς αποτελεί μνημείο κοινωνικής αναλγησίας, αλλά και έκφραση αγνωμοσύνης και αχαριστίας της Πολιτείας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και δίνουν ακόμη και τη ζωή τους για την πατρίδα.

www.e-typos.com


Μαζί με τα φάσκελα!

Ο ελληνικός λαός οφείλει μάλλον ευγνωμοσύνη στην τρόικα και τους εκπροσώπους της. Οι σαφέστατες και ειλικρινείς δηλώσεις τους στις 11.2, περιλαμβανομένου και του ύφους τους, δηλώσεις που τόσο θόρυβο προκάλεσαν, και την υποτιθέμενη «αγανάκτηση» της κυβέρνησης, συνιστούν μείζονα συμβολή στην υπόθεση της αφύπνισης των Ελλήνων πολιτών από τις αυταπάτες τους, αφύπνιση που, με τη σειρά της, συνιστά βασική προϋπόθεση σωτηρίας της χώρας.

Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην τρόικα γιατί μας εξήγησε με αφοπλιστική σαφήνεια ότι η επόμενη «φάση» του «προγράμματος» είναι...
η λεηλασία της χώρας, η μετατροπή της σε «Μπανανία». Γιατί επιβεβαίωσε ότι στην κυβέρνηση μπορεί να μην αρέσουν οι «ιδιωτικοποιήσεις», δεν έχει όμως ούτε ένα επιχείρημα όταν μιλάει μαζί της και, από την αρχή μέχρι το τέλος, συμφωνεί και εφαρμόζει. Γιατί, επίσης, αποκάλυψε ότι τις ιδέες αυτές δεν τις φέρνει μόνο εκείνη στην Ελλάδα, αλλά τις ακούει και από όλη την ελληνική (παριστάνουσα) «ελίτ». ‘Εχει παραγίνει με την «κουλτούρα της απάτης», που έχει διαπεράσει όλο το σώμα της εθνικής ζωής και συνιστά κεντρική αιτία και σύμπτωμα της κρίσης. Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που «διαφωνούν» αλλά ψηφίζουν, την αξιωματική αντιπολίτευση που προτείνει, εδώ κι ένα χρόνο, το ίδιο πρόγραμμα λεηλασίας, «καταγγέλλοντας» όμως τον κ. Παπανδρέου ότι δεν διαφωνεί με αυτό! Η καλλιέργεια σκόπιμης σύγχυσης, τα απίστευτα ψέμματα, οι ασυνέπειες και η δημαγωγία, έχουν εξυπηρετήσει επί δεκαετίες την επιβίωση του πολιτικού συστήματος. ‘Όλα όμως έχουν ένα τέλος. Η μόνη πρόβλεψη του Πρωθυπουργού που θα επαληθευθεί στο τέλος είναι το αμίμητο: «θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες».

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι η πραγματικότητα είναι τόσο δυσάρεστη που την αρνείται, με έναν κλασικό για την ανθρώπινη ψυχολογία αγχολυτικό μηχανισμό. ‘Όπως ο άνθρωπος που βλέπει εφιάλτη, ξυπνάει για να απαλλαγεί από ανυπόφορο άγχος, ο άνθρωπος που βλέπει εφιάλτη στον ξύπνιο του μπαίνει στον πειρασμό, όπως και η στρουθοκάμηλος, να χώνει το κεφάλι του στην άμμο, αποφεύγοντας προβλήματα που τον υπερβαίνουν.

Σε αυτόν ακριβώς τον μηχανισμό στηρίζεται η κυβέρνηση και το διεθνές «σύστημα», που την «καθοδηγεί» και κηδεμονεύει, για να περάσει την πολιτική του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Προσπαθεί να την παρουσιάσει ως μια οδυνηρή μεν, αλλά αναγκαία θεραπεία, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναβγεί κάποτε «στις αγορές», να ξαναγίνει ένα κάπως «κανονικό κράτος». Και όχι βέβαια σαν αυτό που όντως είναι: ένα πρόγραμμα συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, που συντρίβει τη ραχοκοκαλλιά της ελληνικής οικονομίας, κοινωνίας και κράτους, διάλυσης του (υποτυπώδους) κοινωνικού κράτους, λεηλασίας της χώρας και αποικιοποίησής της, με τρόπο που μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφή μεγαλύτερη της Μικρασιατικής. Γιατί τότε χάθηκε η μισή Ελλάδα, τώρα θα χαθεί η υπόλοιπη, δηλαδή η δυνατότητα ύπαρξης ενός κάπως ανεξάρτητου και κυρίαρχου ελληνικού κράτους, προϋπόθεσης για την αξιοπρεπή επιβίωση του ελληνικού λαού. Από την άποψη αυτή η τρόικα μας βοηθάει να καταλάβουμε που πάει το πράγμα (και τι ακριβώς τους λένε το πολιτικό μας προσωπικό και η «ελίτ» της χώρας).

Το πρόγραμμα «ιδιωτικοποιήσεων» που ανακοίνωσε η τρόικα, είναι εξωφρενικού μεγέθους. Πρακτικά σημαίνει την πλήρη λεηλασία της χώρας, οποιασδήποτε αξίας έχει μείνει στα χέρια του ελληνικού κράτους και μπορεί να του χρησιμεύσει για άσκηση πολιτικής, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική του πολιτική. Πρόκειται για το αντίστοιχο διαδικασίας «εκκαθάρισης» χρεωκοπημένης επιχείρησης. Σε αντίθεση μάλιστα με την εκκαθάριση ιδιωτικών επιχειρήσεων, εδώ, πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση των διεθνών τραπεζών. Στον κόσμο που ετοιμάζουν, και με το «ελληνικό πείραμα», όλα τα επαγγέλματα έχουν κάποιο ρίσκο, εκτός από ένα: του τραπεζίτη, του κατόχου χρήματος. Μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς καμιά απολύτως συνέπεια. Να σημειώσουμε επίσης ότι η κατεπείγουσα εκποίηση, κακήν κακώς, και σε συνθήκες εθνικής καταστροφής, της δημόσιας περιουσίας, σημαίνει πρακτικά και «σκότωμά» της.

Επιπλέον, στην Ελλάδα δεν έχουμε σοβαρούς καπιταλιστικούς ομίλους. Πρακτικά, η ιδιοκτησία της χώρας θα περάσει σε ξένους, ολοκληρώνοντας μια πορεία αποικιοποίησής της, που θα τη κάνει πολύ σύντομα είδος «Μπανανίας» της Ευρώπης, κάτι σαν τη Γουατεμάλα της «Γιουνάιτεντ Φρουτ». Τέτοιο πρόγραμμα μαζικής φτωχοποίησης και αποικιοποίησης, δύσκολα πραγματοποιείται χωρίς να απειλήσει εν τέλει και τη δημοκρατία, ενδεχόμενο στο οποίο αναφέρθηκε πέρυσι, σε μια δήλωση που δεν προσέχτηκε, ο κ. Μπαρόζο. Και επειδή, σε αντίθεση με τη Γουατεμάλα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει και σοβαρό εθνικό πρόβλημα, δεν θα μπορέσει να υπερασπίσει στο τέλος και την εξωτερική της κυριαρχία, στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη κλπ. ‘Αλλωστε, οι κύριοι της τρόικας δεν έκρυψαν, στην περίφημη συνέντευξή τους, ότι έχουν άποψη και για τις ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες.

Βεβαίως ήδη ακούμε τις ανοησίες των Ελλήνων νεοφιλελεύθερων, της πλέον γελοίας και καθυστερημένης εκδοχής νεοφιλελεύθερων, που, ευρισκόμενοι πνευματικά «πίσω από τις αρκούδες», ή απλά ενδιαφερόμενοι μόνο για τα ιδιοτελή συμφέροντά τους, ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός λαός θα βρει την υγειά του, όχι φτιάχνοντας το κράτος, αλλά διαλύοντας και αυτό το ελαττωματικό κράτος που έχει. Το λένε μάλιστα αυτά όχι στη αρχή του νεοφιλελεύθερου κύκλου, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είχε ίσως κάποιο νόημα, αλλά στο τέλος του, εν τω μέσω μιας σοβαρότατης παγκόσμιας κρίσης, όταν οι ιδιωτικές τράπεζες κινητοποιούν τα κράτη για να τις σώσουν! Ποιος όμως έχει πρόβλημα στον σημερινό κόσμο; Αυτοί ακριβώς που γενίκευσαν τον οικονομικό φιλελευθερισμό. Ποιοι τα καταφέρνουν σχετικά καλύτερα; Η Κίνα, το κράτος της οποίας είναι πίσω από κάθε σχεδόν οικονομική δραστηριότητα, η Γερμανία, που προστάτευσε ζωτικές κρατικές λειτουργίες. Γιατί είναι καλό για τη γερμανική κρατική τηλεφωνική εταιρεία να αγοράζει τον ελληνικό ΟΤΕ, γιατί εθεωρείτο καλό για την Ελλάδα να αγοράζει ο ΟΤΕ τις τηλεπικοινωνίες Ρουμανίας ή Αρμενίας, και είναι τώρα καλό να ξεπουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε ως συλλογική περιουσία του ελληνικού λαού;

Φυσικά είναι καλό. Είναι καλό για όσους μας έχουν δανείσει. Εμείς θα είχε νόημα να το κάνουμε, υπό δύο όμως προϋποθέσεις: α) ότι θα διατηρούσε η χώρα μια μίνιμουμ δυνατότητα ανεξαρτησίας και πολιτικής, β) ότι θα ξεμπερδεύαμε με το πρόβλημα χρέους/ελλειμμάτων. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. ‘Όχι μόνο θα ακρωτηριαστούμε, αλλά θα δυσκολέψουμε και την επιβίωσή μας. Το αντίστοιχο στην ιατρική θα ήταν να αρχίσουμε να αφαιρούμε από έναν ασθενή τα όργανα που νοσούν!

‘Εχουμε επισημάνει, και εμείς και πολλοί άλλοι, ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα θέματα, όπου μπορούν να υπάρχουν πολλές απόψεις, το ζήτημα του Μνημονίου δεν επιδέχεται πολλές απαντήσεις. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αφήσει τη χώρα σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση από αυτή που τη βρήκε! Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να μείωσε το έλλειμμα με τους ρυθμούς που δεσμεύτηκε ο Παπακωνσταντίνου. Δεν υπάρχει άλλη χώρα συγκρίσιμη με την Ελλάδα που να μπόρεσε να πληρώσει κανονικά χρέος 150% και απάνω του ΑΕΠ. Και είναι αλφάβητο της οικονομικής επιστήμης ότι εφαρμογή δραστικής λιτότητας σε περίοδο κρίσης μετατρέπει την ύφεση σε κραχ, κατά τον κλασικό μηχανισμό του 1929-31, χώρια οι κοινωνικές, πολιτικές, εθνικές συνέπειες, ακόμα και οι συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού. Στη χώρα μας είμαστε υποχρεωμένοι να ανακαλύπτουμε συχνά την πυρίτιδα. Θα είχε βγάλει το ΔΝΤ τη φήμη που έχει, αν δεν προκαλούσε παντού τα ίδια αποτελέσματα, αν δεν φτάναμε να έχουμε έκρηξη φυματίωσης στην Αν. Ευρώπη και χολέρας στο Περού; Πρέπει να είσαι ή τελείως απληροφόρητος ή απατεώνας ή ηλίθιος για να πιστεύεις στις ευεργετικές συνέπειες ενός Ταμείου, που, αφού κατέστρεψε τον Τρίτο Κόσμο και τον πρώην «σοσιαλιστικό», συνεχίζει τώρα το θεάρεστο έργο του στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει με βεβαιότητα ακολουθώντας αυτές τις συνταγές, είναι άλλωστε κοινό μυστικό διεθνώς, το γράψαμε κι εμείς από αυτές εδώ τις στήλες, ότι δεν μπορεί να πληρωθεί ποτέ αυτό το βουνό χρέους. Ουδείς, των κατόχων ελληνικών ομολόγων περιλαμβανομένων, δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα πληρωθούν στην αξία τους. Βερολίνο και Παρίσι έχουν ήδη συμφωνήσει σε κούρεμα περί το 30%. Σε συνέντευξή του στον γράφοντα, τον Ιούλιο του 2010, ο μεγάλος οικονομολόγος Γκαλμπρέιθ, φίλος του κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι «όλοι ξέρουν ότι αυτό θα γίνει». Αν όμως είναι έτσι, προς τι οι θυσίες στο μεσοδιάστημα και προς τι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου; Πρώτον, για να οργανωθεί η αναδιάρθρωση του χρέους κατά τον πλέον συμφερότερο και ασφαλέστερο τρόπο για τη συμμαχία «αγορών»-Γερμανίας. Δεύτερο, για να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα, όπως ήδη χρησιμοποιείται, για την πειθάρχηση, από την ίδια συμμαχία, όλης της Ευρώπης. «Κυττάξτε την Ελλάδα, κυττάξτε τι παθαίνουν όσα παιδιά δεν κάθονται καλά», λένε Μέρκελ, Σαρκοζί, Τρισέ, Στρως-Καν και Γκόλντμαν Ζακς, στα υπόλοιπα «παιδιά» της «ευρωπαϊκής τάξης».

Το Μνημόνιο δεν θα θεραπεύσει την Ελλάδα από το πρόβλημα ελλειμμάτων/χρέους. Αυτό που κάνει είναι να την υποβιβάζει σε χώρα-αποικία, προκαλώντας ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα με την προσπάθεια να οδηγήσει, εν ονόματι της «ανταγωνιστικότητας», την αμοιβή και προστασία της εργασίας και το κοινωνικό κράτος σε επίπεδα Κίνας ή Βουλγαρίας. Η Ελλάδα οφείλει να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου, να οργανώσει, εκείνη και όχι οι πιστωτές, την αναδιάρθρωση του χρέους, να φτιάξει συμμαχίες εντός και εκτός Ευρώπης, να υπερασπιστεί πολιτικά τον εαυτό της διεθνώς, εν ανάγκη να φτάσει, αν όλα τα άλλα μέσα αποδειχθούν ατελέσφορα, και στο ύστατο όπλο της στάσης πληρωμών, με την παράλληλη χρήση όλων των θεσμικών και πολιτικών δυνατοτήτων που παρέχει στη χώρα η ιδιότητά της ως μέλους της ΟΝΕ. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση, κάθε άλλο, με την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης του κράτους και της εσωτερικής ελληνικής δομής, που δεν είναι αιτία της κρίσης, αλλά βοήθησε στο να βρεθούμε στην «πρώτη γραμμή». Ούτε βεβαίως με τη ανάγκη προβολής μιας σοβαρής εναλλακτικής λύσης στην κρίση που προκάλεσε η «υπερφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση» σε όλη την Ευρώπη. Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου όφειλε να πρωταγωνιστεί στην εξεύρεση μιας κεϋνσιανής, αναπτυξιακής, προοδευτικής, συνολικής διεξόδου από την ευρωπαϊκή κρίση, αντί να κάνει την Ελλάδα «πιλότο», «πειραματόζωο» ενός νέου ολοκληρωτισμού, εκθέτοντάς την στον κίνδυνο μη αντιστρέψιμης εθνικής καταστροφής.

Epikaira, 17.2.2011
Konstantakopoulos.blogspot.com
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Να φύγει αμέσως η πράσινη ακρίδα της συμφοράς!

Κάθε ρεκόρ έσπασε το 2010, το δημόσιο χρέος σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στις 31 Δεκεμβρίου το δημόσιο χρέος, έφτανε τα € 340,28 δις έναντι € 298,52 δις το Δεκέμβρη του 2009.

Μιλάμε δηλαδή για μια πρωτοφανή αύξηση του κατά...
€ 42 δις ή κατά 18% επί του ΑΕΠ, μέσα σε ένα μόλις χρόνο!

Από αυτά τα € 42 δις τα € 23 δις οφείλονται στο διαμορφωθέν έλλειμμα του Προϋπολογισμού 2010.
Το υπόλοιπο τμήμα της αύξησης του χρέους μέσα στο 2010, προέρχεται από την προσθήκη στο χρέος καταπτώσεων εγγυήσεων και ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ καθώς και από ανάληψη χρεών του ευρύτερου δημοσίου τομέα (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ).

Σύμφωνα, δε με τις προβλέψεις toυ Γενικού Λογιστηρίου, το 2011, το ύψος του χρέους θα ανέλθει στα € 362 δις ή στο 158,6% επί του ΑΕΠ.

Μάλιστα, το ίδιο το ΔΝΤ, κάνει λόγο για χρέος γενικής κυβέρνησης (το οποίο είναι μικρότερο από της κεντρικής λόγω του ενδοκυβερνητικού χρέους), το 2015, θα είναι κάτι λιγότερο από € 350 δις, όταν το 2010 το χρέος της γενικής κυβέρνησης ήταν περίπου € 310 δις.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και το το ιδιωτικό χρέος καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος, με το συνολικό χρέος να φτάνει τα € 800 δις

Το πρόβλημα δε μεγεθύνεται από το γεγονός, πως το χρέος αυτό λήγει, δηλαδή πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί πολύ σύντομα. Το 2011, λήγουν ομόλογα και έντοκα γραμμάτια αξίας € 40,5 δις (12% του χρέους). Από το 2012 δε έως και το 2016, λήγουν ομόλογα αξίας € 144,9 δις.

Την ίδια στιγμή, οι δαπάνες για τόκους συνεχώς αυξάνονται: μόνο μέσα στο 2011 θα φτάσουν τα € 16 δις!

Γίνεται επομένως προφανές, πως το δημόσιο χρέος αποτελεί αυτή την ώρα «θηλιά στο λαιμό» όλου του ελληνικού λαού, τορπιλίζοντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Όσα μνημονιακά μέτρα και αν παρθούν το χρέος αυτό δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο ακέραιο, χωρίς την εξόντωση του ελληνικού λαού και την παράδοση δημοσίου πλούτου σε εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα!

Μάλιστα, το χρέος αυτό, δεν προέρχεται όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι από μια διάχυτη «κακοδιαχείριση» (σσ «μαζί τα φάγαμε»), αλλά από συγκεκριμένες στρατηγικές και τακτικές επιλογές της πολιτικής ελίτ, που κυβερνάει τον τόπο εδώ και 4 σχεδόν δεκαετίες!
iskra.gr
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ-


Να φύγει ο πρωθυπουργός της συμφοράς και τα λαμόγια η παρέα του!

ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ - ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.



1597883Σύμφωνα με το περιβάλλον του Παπανδρέου, δεν τα "βρήκε" με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μερκέλ ή τουλάχιστον αυτό άφησαν να διαρρεύσει.
Η Ανγκέλα Μερκέλ δεν συμφωνεί στην συνέχιση στήριξης της Αθήνας και προτείνει την κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του χρέους, δηλαδή τεχνητή πτώχευση. Με την αιτιολογία αυτή ο Γ. Παπανδρέου θα προτείνει Μάλλον πρόωρες εκλογές, πράγμα και που περιμένουμε.
Δεν θα υπάρξει επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόϊκα, και δεν θα μειωθεί το επιτόκιο κατά δύο μονάδες 'οπως ζητούσαμε.
Έτσι ο Παπανδρέου θα πρέπει να επιβάλει να πάρουν και τα υπόλοιπα κόμματα μέρος του βάρους. Αυτό θα γίνει διότι ο ίδιος μεν δήλωσε ότι θα είναι πρωθυπουργός μόνο για μία θητεία, αλλά το ΠΑΣΟΚ θα είναι κόμμα που θα κατέβει στις εκλογές και μετά τον Παπανδρέου και άσχετα με το τι λένε οι ψευτοδημοσκοπήσεις θα πάρει κάτω από 15% με αυτά που έχει κάνει, διότι έχει διαλύσει όλο τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, αφού και τα σωστά βήματα που κάνει, ειδικά στο χώρο της αποσυμφόρησης του τεμπέλικου και ασύμφορου και μπαταχτσίδικου δημόσιου τομέα με τις λαμογιές, τους τεράστιους μισθούς και τις μίζες, βρίσκουν τους..."ενδιαφερόμενους", που δεν είναι και λίγοι, αντίθετους.
Πρέπει μάλιστα, άσχετα με όλα τα άλλα, ότι ο Παπανδρέου είναι οπ μόνος πρωθυπουργός που τόλμησε να τα βάλει με τις συνταχνίες και βέβαια,  σε αυτό βοηθήθηκε από το ότι έχει υπουργούς εργατικούς και τολμηρούς όπως ο Ρέππας και ο Λοβέρδος, που για την ώρα έχουν σηκώσει όλο το βάρος των μεταρυθμίσεων, τη στιγμή που στον οικονομικό τομέα δεν υπάρχει ελληνική πρωτοβουλία και ακολουθείται αντιαναπτυξιακή πολιτική που οδηγεί στη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και την εκ των πραγμάτων οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, λόγω της υψηλής φορολογίας των επιχειρήσεων και κυρίως των ελευθέρων απαγγελματιών. Έτσι, αντί οι ελεύθεροι επαγγελματίες να είναι η ραχοκοκαλιά των εσόδων του κράτους είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες, αφού κανείς δεν δέχεται να δώσει τα μισά από τα χρήματα που βγάζει, για να τα σπαταλά το δημόσιο σε διορισμούς και μίζες.
Όσον αφορά το θέμα και τον μπαμπούλα της λεγόμενης πτώχευσης, έχω να σας πω, ότι ένα κράτος δεν μπορεί στην πραγματικότητα να πτωχεύσει, αφού στην πράξη, όλα τα κράτη, αν εξαιρέσεις την Κίνα και την Ρωσία, είναι πτωχευμένα με πρώτη την Αμερική (ΗΠΑ) που χρωστάει 16 τρις δολάρια. Είναι έτσι η οικονομική δομή του κόσμου που όλοι χρωστούν τα τρελά τους στην παγκόσμια τράπεζα.
Εκείνο που θα κάνουν σε ακραία περίπτωση θα είναι να μας πάρουν τα πετρέλαια, που ποτέ δεν βγάλαμε, αφού η υπογραφή του μνημονίου δεν ήτανε μόνο για να πάρουμε τα λεφτά αλλά για πρώτη φορά να τα πάρουμε υποθηκεύοντας την δημόσια περιουσία. Για να το πω απλά, ως τώρα, το μόνο που ζητούσε η παγκόσμια τράπεζα, όταν έβαζε τις "αγορές", δηλαδή τους τοκογλύφους του αμερικανοεβραϊκοχαζάρικου λόμπυ να μας δανείζουν, ήταν να εφαρμόζουμε κάποιους νόμους και διατάξεις, που σκοπό είχανε την προώθηση της πρόστυχης και αντιλαϊκής διακυβέρνησης.
Αφού μας δάνειζαν στο στυλ πάρε όσα θέλεις, λεφτά υπάρχουν, μετά μας είπαν "χρωστάτε πολλά δεν σας δανείζουμε". Για να σας δανείσουμε, θα υπογράψετε ότι υποθηκεύετε όλη τη δημόσια περιουσία για να πάρουν οι δανειστές τα πάντα όλα όσα μπορέσουν να ξεπουλήσουν.
Αυτή είναι η κύρια διαφορά του "ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ" με τα έως τώρα δάνεια. Από αυτή τη λούμπα, μπορούμε να βγούμε, αν δουλέψουμε με τους Κινέζους και τον Πούτιν που έχουν το χρήμα άφθονο επειδή απλά δουλεύουνε κανονικά την "πραμάτια" τους και όχι με τα λαμόγια της παγκόσμιας τράπεζας.
Το όλο θέμα όμως δεν είναι αν υπάρχει τρόπος να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, αλλά αν η παγκόσμια αρχή θέλει όλος ο κόσμος να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε. Στην πράξη δηλαδή δεν υπάρχει θέμα πτώχευσης. Η νέα τάξη τάϊζε και θα συνεχίσει να ταίζει τους δούλους της.
Το θέμα είναι ποιό θα είναι από δω και πέρα το αντίτιμο του ταίσματος και αν βρεθεί ηγεσία στην Ελλάδα, που να έχει τα προσόντα να δει προς την Κίνα και την Ρωσία.
Πάντως φαίνεται το πάει για εκλογές ο Παπανδρέου στις αρχές Απριλίου. Στις μεθεπόμενες όμως εκλογές, που θα γίνουν μέσα σε 4 ή 5 μήνες μετά τις επόμενες, τίθεται το ερώτημα αν θα είναι ο Παπανδρέου πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ ή θα πάρει το καπελάκι του, όπως λέει και η λαϊκή ρήση και θα φύγει,  για μία νέα αποστολή που η "διεθνής κοινότης" θα του αναθέσει.


Νέα εξ ανατολών....

¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ¨.

Εφ. Μπιργκιούν 15-2-2011

H Λευκωσία καθοδόν προς την πλατεία Ταχρίρι.
Τα ΜΜΕ της Τουρκίας στη θέση του ονόματος ¨Τοπική Διοίκηση του Κουρδικού Ιράκ¨ ή του πιο σύντομου ¨Κουρδικό Ιράκ¨, προτιμούνε να χρησιμοποιούνε τον όρο Βόρειο Ιράκ. Λόγω των ¨ευαισθησιών¨.

Αν όμως η ΤΔΒΚ (Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου) λεχθεί μόνο Βόρεια Κύπρος ; Η πηγαίνοντας παραπέρα αν λεχθεί ¨ο βοράς της Κύπρου ¨; Έρχεται περίεργα στο αυτί ; Είναι άραγε υπεύθυνη μια τέτοια αντίληψη για τους όρους ;
Πολλά άτομα θα πούνε πως ¨ναι, είναι υπεύθυνη.¨ Και οι εναντιόφρονες όμως θα έχουν πράματα να πούνε. Αν οι Ελληνοκύπριοι δεν είχαν πει όχι το 2004, τώρα θα γινόταν ετοιμασίες για τους εορτασμούς της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα στην ελληνική πλευρά προφανώς δεν υπάρχει κανείς που δεν θα ήθελε την ένωση αυτού του νησιού που χωρίστηκε με την δύναμη της ξιφολόγχης. Και στην τουρκική πλευρά υπάρχει μια σοβαρή θέληση προς αυτήν τη κατεύθυνση. Από τα μεγάλα κόμματα , CTP και TDP μέχρι τα μικρά σοσιαλιστικά κόμματα BKP, YKP, και KSP, παρά τις διαφορές τους όσον αφορά την ακολουθούμενη οδό, όλη η αριστερά επιθυμεί την επανένωση της Κύπρου
Ακόμα και το ευρισκόμενο στην εξουσία εθνικιστικό και φίλα κείμενο προς την Τουρκία κόμμα της Εθνικής Ενότητας (UBP) δεν μπορεί να πει ανοιχτά πως ¨Υποστηρίζουμε την παρούσα κατάσταση¨. Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρογλου και ο ηγέτης της νότιας Κύπρου που φέρει την ονομασία ¨Κυπριακή Δημοκρατία¨ συνεχίζουν και σήμερα τις ατέρμονες συνομιλίες των ηγετών των δύο κοινοτήτων που άρχισαν το 1974. Υπό αυτήν τη έννοια, έστω και θεωρητικά, συνεχίζει να υπάρχει στο τραπέζι η πιθανότητα επανένωσης του νότου και του βορά του νησιού. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που θα έλεγαν πως ¨Εκεί δεν πρέπει να λέγεται Βόρεια Κύπρος αλλά Τ.Δ.Β.Κ. Και δεν θα είχαν άδικο. Αποτελεί όμως μια αλήθεια πως η Τ.Δ.Β.Κ. από το 1983 και μετά, πλην της Τουρκίας δεν αναγνωρίστηκε από καμία χώρα, ενώ η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της συνεχώς αμφισβητείται. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως αυτή η ¨πτώση¨ συνέβη χάρη ή εξαιτίας των κυβερνήσεων της Τουρκίας.
ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Ιδίως η οικονομική δομή της Βόρειας Κύπρου είναι εξαρτημένη από την Τουρκία. Αυτά τα οικονομικά πακέτα από την Τουρκία, στην πράξη της δίνουν και το δικαίωμα επιβολής. Αυτό που προκάλεσε την ανάγκη για την διοργάνωση του συλλαλητηρίου κατά τις τελευταίες μέρες του μήνα ήταν ακριβώς ότι η κυβέρνηση του ΑΚΠ ζήτησε από την διοίκηση της βόρειας Κύπρου την κατά γράμμα εφαρμογή ενός πακέτου οικονομικών μέτρων. Οικονομικοί λόγοι ήταν η σπίθα που έφεραν ένα σημαντικό τμήμα των Τουρκοκυπρίων (40 χιλιάδες άτομα, δηλαδή περίπου ο ένας από τους 10 που κατοικούνε στην Βόρεια Κύπρο) στον δρόμο .Όπως έγινε και σε πολλές άλλες χώρες από την Βόρεια Αφρική μέχρι την Αλβανία. Αυτές οι λαϊκές εξεγέρσεις συνέβησαν σε μια εποχή που διπλασιάστηκαν οι τιμές των δημητριακών. Στην Τυνησία το περιστατικό που άρχισε τα γεγονότα συνέβη όταν ένας απόφοιτος πανεπιστημίου που εργαζόταν αναγκαστικά ως πωλητής σε υπαίθρια αγορά, αυτοπυρπολήθηκε.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Αυτό που προκάλεσε την κοινωνική πυρκαγιά είτε στην Αίγυπτο, είτε στην Τυνησία ήταν η κακή διακυβέρνηση, το καταπιεστικό καθεστώς, και το ότι ο λαός δεν ήταν ελεύθερος. ΟΙ Τουρκοκύπριοι ξεχύθηκαν στην πλατεία Ινονού στον Λευκωσία όχι μόνο από οικονομικούς λόγους, αλλά από την αγωνία που αισθάνονται για την κατά κάποιο τρόπο εξαφάνιση τους. Οι άνθρωποι αυτοί που δεν αισθάνονται κύριοι της χώρας τους, φώναξαν πως ¨Θέλουμε να κυβερνάμε τους εαυτούς μας¨. Επί της ουσίας αυτό δεν ήταν διαφορετικό από την λαχτάρα για ελευθερία του λαού της Αιγύπτου.
Ένας λαός που έχει υποπέσει σε κατάσταση μειονότητας στα εδάφη του. Η Τουρκία από το 1974 και μετά μετέφερε πληθυσμούς στο νησί. Άντε αν δεχτούμε πως μέρος εξ αυτών αφομοιώθηκαν και έγιναν Τουρκοκύπριοι. Οι υπόλοιποι όμως δεκάδες χιλιάδες ( ή ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες ) ; Ένα πληθυσμός τόσο μεγάλος που καθώς δεν μπορούσε να τον ¨σηκώσει¨ η αγορά σαν εργατικό δυναμικό, παρέμεινε δεσμευμένος από την οικονομική βοήθεια της Τουρκίας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνεται απογραφή, για να κρυφτεί το γεγονός ότι οι πολίτες της ΤΔΒΚ πλέον έχουν γίνει μειονότητα έναντι αυτών που δεν είναι πολίτες της…Τα κέντρα του τζόγου που δεν τα ήθελε η Τουρκία στα εδάφη της, άνοιξαν στη Βόρεια Κύπρο… Μαύρη οικονομία, εξαγωγή της μαφίας…
Όλα αυτά διασφαλίζουν την συνέχεια μιας νοσηρής οικονομική τάξης στο νησί (φυσικά υπάρχει μια τοπική ολιγαρχία που βγάζει κέρδη από αυτά).Στην δεκαετία του 90 (μέχρι και το 2000) παρουσιάζονταν περιστατικά στα οποία ανώτατοι αξιωματικοί των Τ.Ε.Δ. που ήταν στην Βόρεια Κύπρο ταπείνωναν δημόσια Τουρκοκύπριους πολιτικούς.
Και σήμερα ακόμη συνεχίζεται ξεκάθαρα η κηδεμονία της Τουρκίας πάνω στην Βόρεια Κύπρο. Για να ενδυναμωθεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Τουρκοκυπρίων – που δεν φημίζονται για αυτό- ανοίγουν παντού μαθήματα Κορανίου, στο κέντρο της Λευκωσίας σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένα θρησκευτικό συγκρότημα.
Και πολιτική κηδεμονία…Με δικαιολογία ένα περιθωριακό πανό που άνοιξε κατά το συλλαλητήριο, οι Τούρκοι αρμόδιοι, από τον πρωθυπουργό Ερντογάν μέχρι τον αρμόδιο για θέματα Κύπρου Τζεμίλ Τσιτσέκ απηύθυναν έκκληση του τύπου ¨ρύθμισε το¨ προς τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς. Στην πρεσβεία της Τουρκίας διορίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βοήθειας της Τουρκικής Δημοκρατίας, ένα άτομο χωρίς καμία απολύτως διπλωματική πείρα, ο οποίος με τίποτε δεν αγαπήθηκε από τον κόσμο.
Μπροστά σε αυτήν την εικόνα μπορεί να γίνεται λόγος για την Βόρεια Κύπρο ως ένα κυρίαρχο κράτος ; Ή μήπως αυτή η κυριαρχία υπάρχει μόνο στα χαρτιά ; Αυτή η κατάσταση προφανώς είτε λέγεται ως ο 82ος νομός της Τουρκίας, είτε κατάσταση έκτακτων συνθηκών στον βορά της Κύπρου.
Τώρα οι Τουρκοκύπριοι ετοιμάζονται για ένα ακόμη μεγαλύτερο συλλαλητήριο στις 2 Μαρτίου. Θα φωνάξουν για το αίτημα τους να βγούνε από την κηδεμονία καθώς και για το αίτημα να διοικούνε τους εαυτούς τους, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την ενηλικίωση τους. Συναθροισθέντες στην πρωτεύουσα του Βορά, όπως αυτοί που είχαν μαζευτεί στην πλατεία Ταχρίρι.


Όσα χρόνια και άν περάσουν αυτοί παραμένουν ίδιοι!

Σταλινική αυτολογοκρισία βιβλίου εν έτη 2011!

Η σταλινολαγνεία των κομμουνιστών στην Ελλάδα καλά κρατεί… Εν έτη 2011, παραφράσονται και (αυτο)λογοκρίνονται αρθρογράφοι, συγγραφείς και εκδότες είτε λόγω εξωτερικών πολιτικών πιέσεων είτε γιατί και οι ίδιοι είναι νοσταλγοί του κόκκινου τυράννου.
Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κυκλοφορεί στο εξωτερικό το βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Ντόναλντ Ρέιφιλντ, με τον τίτλο “Stalin and His Hangmen: The Tyrant and Those Who Killed for Him” δηλαδή “Ο Στάλιν και οι Δήμιοι του: Ο Τύραννος και αυτοί που σκότωναν για λογαριασμό του“. Δείτε το στο Amazon πατώντας εδώ. Ορίστε το εξώφυλλο του βιβλίου:
Stalin and His Hangmen: The Tyrant and Those Who Killed for Him
Το έργο αυτό μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Για κάποιον περίεργο όμως λόγο ο μεταφραστής ή ο εκδότης φαίνεται πως προσωρινά “ξέχασε” τα αγγλικά που ήξερε και ο τίτλος του βιβλίου μετασχηματίστηκε ως εξής: “Οι Δήμιοι του Στάλιν: Τα Εκτελεστικά Όργανα του Κόκκινου Τσάρου“. Εδώ το εξώφυλλο του βιβλίου:
ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ: Τα εκτελεστικά όργανα του κόκκινου τσάρου
Ο σταλινισμός ζει και βασιλεύει ακόμα στην Ελλάδα λοιπόν; Γιατί κάποιοι φοβούνται να αποκαλέσουν δολοφόνο και τύραννο τον υπεύθυνο για 20 εκατομμύρια νεκρούς;


Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ»

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

Βγήκε από εχθές στην «δημόσια διαβούλευση», νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την  «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου». Πρόκειται ουσιαστικά για έναν φασιστικό νόμο καθιέρωσης ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΓΝΩΜΗΣ, αφού με τον όρο «εχθροπάθεια» ή «ρατσισμός» περιγράφουν ένα ευρύ και ασαφές φάσμα απόψεων, οι οποίες πλέον θα… ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ (!!!).

Το νομοσχέδιο ουσιαστικά περιγράφει την αναγκαστική και βίαιη προσαρμογή των Ελλήνων πολιτών στην νέα «πολυπολιτισμική κοινωνία»:

«ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους.»

Μιλάμε για ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, χωρίς κάποια καταγγελία ή μήνυση, στις οποίες θα μπορούν να προβαίνουν οι αρχές, αν κρίνουν πως κάποια πράξη (π.χ. διαμαρτυρίας) ή κάποια γνώμη (π.χ. σε ένα τηλεοπτικό πάνελ ή σε μία εφημερίδα), χαρακτηρίζεται από  «εχθροπάθεια» ή «ρατσισμό»:

«α. - Εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες.»

Οποιαδήποτε γνώμη που μπορεί να εκθλιφθεί από τον «χωροφύλακα»  οτι καλλιεργεί ή εξωτερικεύει… αισθήματα «εχθροπάθειας», θα διώκεται:

«Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας.»




Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More