5.3.11

Το πολιτικό σύστημα της συμφοράς των Ελλήνων!

Ποιοί λόγοι ανάγκασαν τον Σαμαρά να δεχτεί την συνάντηση με τον Παπανδρέου;
Οι εξελίξεις στην παρούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κρύψει την αποτυχία των επιλογών της, αλλά ούτε φυσικά μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό για τις ερχόμενες εξελίξεις σε θέματα που άπτονται άμεσου εθνικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, η «είδηση» πως η κυβέρνηση απέστειλε...
μήνυμα στο ΔΝΤ στο οποίο ανέφερε πως «η Ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως η πτώχευση δεν αποτελεί επιλογή», μόνο ως κακό προμήνυμα εξελίξεων για την Ελλάδα μπορεί να εκληφθεί, αφού εισάγεται πλέον ο όρος «πτώχευση» στο λεξιλόγιο των (δια)κυβερνώντων τη χώρα…
Η κλήση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ κάνει κάτι τέτοιο.
Η ανησυχία, όμως, γύρω από τους λόγους αυτής της προς συνάντηση κλήσης έγινε απολύτως ορατή, περισσότερο από ποτέ, τη στιγμή που ο πρόεδρος και αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
Για ποιόν λόγο άλλαξε την αρχική του αρνητική στάση ο κύριος Σαμαράς;
Τι του διεμήνυσε το Μέγαρο Μαξίμου και δέχτηκε να συναντηθεί με τον ασθμαίνοντα Γιώργο Παπανδρέου;
Οι λόγοι που προβάλουν, ως αιτιολογικό αυτής της συνάντησης – ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, είναι απολύτως σαφείς και άκρως ανησυχητικοί:
Ανακοίνωση για πολιτική συνεργασία, λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης μίας κοινωνικής εξέγερσης που θα ισοπεδώσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα
Αδυναμία συνέχισης λειτουργίας της παρούσας κυβέρνησης και ανακοίνωση - συμφωνία για την διενέργεια εκλογών
Ανακοίνωση κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, αφού είναι γνωστό στους παροικούντες των τραπεζικών θεμάτων πως παρά τα τεράστια οικονομικά στηρίγματα της κυβέρνησης, οι τραπεζίτες διατηρούν μία «εικονική πραγματικότητα», που δεν μπορεί πλέον να αποκρυφθεί
Ανακοίνωση – παραδοχή της πλήρους οικονομικής αποτυχίας των κυβερνητικών επιλογών και έκκληση για από κοινού αντιμετώπιση (ενιαίο πολιτικό μέτωπο) στην Συνάντηση Κορυφής που θα γίνει αυτόν τον μήνα στην Ευρώπη
Ανακοίνωση για Ελληνική στήριξη σε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Λιβύη, με ό,τι αποτέλεσμα μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και τις σχέσεις της με τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο
Ανακοίνωση – ενημέρωση για πιθανά συμφωνηθέντα στα γεωπολιτικά και εν γένει Ελληνοτουρκικά θέματα, με κύριο θέμα την συνδιαχείριση του Αιγαίου και την μη ανακήρυξη της ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου
Ποιός από αυτούς τους λόγους μπορεί να έχει αναγκάσει τον Αντώνη Σαμαρά να αποδεχθεί (ενώ υπενθυμίζουμε πως αρχικά είχε αρνηθεί) συνάντηση με κάποιον ο οποίος –κατά το έλασσον- αποπειράται να διαμοιρασθεί τις απολύτως προσωπικές του ευθύνες;
Προσωπικά
Εκφράζω προσωπικές απορίες και επιφυλάσσομαι έντονα ακόμη και για τα όσα θα κοινοποιηθούν προς όλους εμάς τους πολίτες, το βράδυ της Τρίτης, στα δελτία των οκτώ. Πολύ περισσότερο, δε, φοβάμαι πως η Τετάρτη θα αποτελέσει ημέρα έναρξης μίας νέας Σταύρωσης της χώρας και των πολιτών της…

Κωνσταντίνος
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Να τον ξαναψηφίσετε!

Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης ελάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, ενώ ήταν υπουργός Πολιτισμού, τουλάχιστον όπως φαίνεται στη φορολογική του δήλωση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το OpinionPost.gr, ο κ. Λιάπης, στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2009 αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)» 6.434,49 ευρώ. Επίσης αναφέρεται το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008: «Άθροισμα καθαρών εισοδημάτων, που φορολογούνται με το ζ’ ψήφισμα (βουλευτές – δικαστές)»: 35.308,20 ευρώ (εκείνη την περίοδο οι βουλευτές φορολογούνταν μόνο για το μισό του βουλευτικού μισθού τους!). Και δεν είναι τα μόνα εισοδήματα καθώς όπως φαίνεται δήλωσε από «μισθούς, ημερομίσθια κτλ» 13.740,96 ευρώ, ενώ από «επικουρικές συντάξεις, μερίσματα κτλ» 17.584,59 ευρώ και από εκμίσθωση κατοικιών 27.400 ευρώ! Αναφέρεται επίσης ένα ποσό 70.000 ευρώ που προέρχεται από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή συναλλάγματος, δάνεια, δωρεές κλπ».
http://www.protothema.gr
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Πραγματικά τις θέλουν τις καρπαζιές τους!

Στήνουν επιτροπές και βγάζουν δεύτερο μισθό!



Στήνουν επιτροπές και βγάζουν δεύτερο μισθό!Την περίοδο που η κυβέρνηση μας κόβει τους μισθούς, κόβει τις συντάξεις, κόβει από εδώ, κόβει από εκεί, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας ανακαλύπτουν «πατέντες», για να αυξάνουν τον μισθό τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το παράδειγμα των 50 βουλευτών, που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, οι οποίοι κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να... συμπληρώσουν στο σταθερό εισόδημα του Ιανουαρίου ακόμη 2.880 ευρώ.
Πώς το κατάφεραν αυτό; Μ' έναν πολύ απλό τρόπο. Η επιτροπή πραγματοποίησε 15 συνεδριάσεις τον περασμένο μήνα, από τις οποίες οι δώδεκα πληρώθηκαν, για τις άλλες τρεις δεν πληρώθηκαν, γιατί πολύ απλά σε αυτές φιλοξενήθηκαν οι εξωκοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Με δεδομένο πως το ποσό, που λαμβάνει ο κάθε βουλευτής για την συμμετοχή του σε κάθε συνεδρίαση κάποιας επιτροπής, είναι 240 ευρώ και, γνωρίζοντας τον αριθμό των πληρωμένων συνεδριάσεων, με μια απλή πράξη πολλαπλασιασμού της δευτέρας δημοτικού, μπορεί κάποιος να καταλάβει το ποσό που εισέπραξε έξτρα ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες, δηλαδή 2.880 ευρώ, δεν είναι και άσχημα. Επειδή, όμως, θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αξίζει να αναφέρουμε, πως οι μόνοι που δεν τα εισέπραξαν σε προσωπικό επίπεδο, είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι καταθέτουν το ποσό στο ταμείο του κόμματος. Πάντως, το ποσό των 2.880 ευρώ είναι δεύτερος μισθός, και τι μισθός.
Η τακτική των επιτροπών, ως μέσο για την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών, δεν είναι κάποια καινούργια εφεύρεση. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές, οι οποίοι ακολουθούν με ζήλο την συγκεκριμένη τακτική, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο των δραστικών περικοπών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που επέφερε στον προϋπολογισμό του κοινοβουλίου, προέβλεψε και μείωση του συγκεκριμένου ποσού κατά 15% (ήταν 280 ευρώ και έπεσε στα 240 ευρώ).
Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως η πλειοψηφία των επιτροπών, που λειτουργούν στο κοινοβούλιο παράγει έργο, κυρίως γιατί σε αυτές επεξεργάζονται τα νομοσχέδια και μεταφέρουν τις απόψεις των επαγγελματικών, αλλά και των κοινωνικών ομάδων, και η διακοπή της λειτουργίας τους προφανώς και θα προκαλούσε προβλήματα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Η λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, απλά απαιτεί θέληση. Θα ήταν πολύ απλό το να ζητηθεί από τους βουλευτές, οι οποίοι παρεμπίπτοντος αμείβονται με 6.280 ευρώ καθαρά μηνιαίως, να μην τους χορηγείται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, τουλάχιστον έως ότου βγει η χώρα από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση. Αυτό δηλαδή που έπραξαν τα μέλη των τριών εξεταστικών επιτροπών και της μιας προανακριτικής, που συστάθηκαν για σκάνδαλα Siemens, Ομολόγων και Βατοπεδίου, των οποίων οι έρευνες μπορεί να μην ικανοποίησαν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, όμως δεν επιβάρυναν και τα δημόσια ταμεία.
Οι συγκεκριμένοι βουλευτές, που κανονικά θα αποζημιώνονταν με 240 ευρώ έκαστος για κάθε συνεδρίαση (μόνο για την Siemens το κονδύλι για τις αποζημιώσεις θα ανερχόταν σε 474.240 ευρώ), δήλωσαν πως «παραιτούνται» των συγκεκριμένων προνομίων.
Η πράξη των συγκεκριμένων βουλευτών είχε τύχει της ηθικής επιβράβευσης του κ. Πετσάλνικου. Μάλιστα η κίνηση του προέδρου ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προσπάθεια να δείξει και στους υπόλοιπους βουλευτές να πράξουν αναλόγως και να παραιτηθούν από τις συγκεκριμένες αποζημιώσεις.
www.newsday.gr/


Ήρθε για να μας σώσει η πράσινη συμφορά!


Υποψήφια βουλευτής του GAP ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ η κυρία που με τον άνδρα της εξαπατούσαν το ΙΚΑ με πλαστές συνταγές και.

Αντιγράφω από τη χθεσινή "Παρασκευή και 13", θέμα του συντάκτη Θάνου Πασχάλη:

"Οι δύο ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Φαρμάκων παρέδωσαν το πόρισμά τους για την υπόθεση των εκατοντάδων κουτιών φαρμάκων που βρέθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2010 πεταμένα σε πηγάδια του Λαυρίου. Στην υπόθεση φέρονται ως εμπλεκόμενοι μία γιατρός του ΙΚΑ και ένας φαρμακοποιός του Λαυρίου.

Η κομπίνα ήταν απλή: ο φαρμακοποιός έπαιρνε την συνταγή από την γιατρό του ΙΚΑ, επικολλούσε πάνω της την ταινία γνησιότητας από ένα κουτί φαρμάκου και παρέδιδε τη συνταγή στο ΙΚΑ για να εισπράξει την αμοιβή που του αναλογούσε. Με τον τρόπο αυτό το ΙΚΑ ζημιώθηκε χιλιάδες ευρώ.

Δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Πρόκειται για την γιατρό του ΙΚΑ Λαυρίου Κηλυπούρη Όλγα και το φαρμακείο του «Νικόλαου Ζαγουρή»."

Τι εστί Κηλυπούρη Όλγα;

Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ στις εκλογές 2007
(δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5.910 σταυρούς)



Υποψήφια Νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με το ΠΑΣΟΚ (Μπαλής) στην Αν Αττική
(δεν εκλέχθηκε καθώς ήρθε 22η με 1928 σταυρούς)

Υποψήφια μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο 8ο Συνέδριο τον Μάρτιο του 2008
(δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5 σταυρούς)


Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρίου
(Σελίδα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής)


Τι εστί Ζαγουρής Νικόλαος;

Σύζυγος της κυρίας

Πρόεδρος της κοινότητας Αγ.Κωνσταντίνου για 3 τετραετίες με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ

Σύνεδρος στο 8 συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2008

Φίλοι του κ. Πάγκαλου και του Γιωργάκη λοιπόν αυτοί που έβαζαν χέρι στο ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία...


Το γνωρίζατε;

  • Ένα ευαγές «ίδρυμα» και μια είδηση: Ο Νταβούτογλου διαθέτει ελληνόφωνο γραφείο δημοσίων σχέσεων στην Αθήνα.

    Ειδικού συνεργάτη.

    Αφετηρία κάθε σοβαρής συζήτησης κάθε στοιχειωδώς σοβαρού κράτους και σοβαρής κοινωνίας είναι τα εξής:
    Πρώτον, χώρος των κρατικών λειτουργών είναι ιερός και απαραβίαστος. Είναι άβατος. Εκεί συγκροτούνται οι προϋποθέσεις εκπλήρωσης των εθνικών συμφερόντων, αποτροπής των απειλών, εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και διαπραγμάτευσης με τους εξωτερικούς δρώντες.
    Μέσα σε αυτό το χώρο δεν εισχωρούν άνθρωποι που έχουν σχέση με αμφιλεγόμενα ξένα ιδρύματα (και ξέρουμε όλοι ποια είναι αυτά στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, που έχουν συναλλαγές με τύπους όπως ο Σόρος και άλλους πολιτικά άγνωστους τύπους του διεθνικού και διεθνούς παρασκηνίου και που υπήρξαν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη των «υπηρεσιών» ξένων δυνάμεων.
    Δεύτερον, τα λεφτά των φορολογουμένων είναι πολύτιμα, ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ποιους...
    δίνονται και ποτέ δεν δίνονται σε ευαγή «ιδρύματα» τα οποία τις δύο τελευταίες δεκαετίες εχθρεύονται καθετί που ενισχύει τα ελληνικά συμφέροντα. Την αντιμετώπιση των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια, την επίλυση του κυπριακού με μια ευρωπαϊκή πορεία, την διασφάλιση μιας αξιόπιστης αποτρεπτικής στρατηγικής απέναντι στην τουρκική απειλή, την αντίκρουση του καταστροφικού σχεδίου Αναν, την επέκταση των χωρικών υδάτων και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
    Τρίτον, το κράτος ανεξαρτήτως παράταξης στην εξουσία, κλείνει τις πόρτες και κάθε χρηματοδότηση στα ξένα σώματα ιδιαίτερα όταν τα μέλη αυτών των σωμάτων που με ρευστό, κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτο και χωρίς την παραμικρή λαϊκή εντολή σχετίζονται με ξένα συμφέροντα.
    Ακούγεται λοιπόν ότι ο Νταβούτογλου έρχεται εδώ στην Αθήνα. Ακούγεται ακόμη ότι τρεις ομάδες είναι θορυβημένες.
    Πρώτον, οι τούρκοι που βλέπουν τις προβιές τους να ξεπετάγονται γιατί δεκάδες χιλιάδες γνωρίζουν πλέον ότι ο πνευματικός ηγέτης του νέο-Οθωμανισμού δεν είναι μια «προοδευτική περιστερά» αλλά ένα ισλαμικό γεράκι που ενσαρκώνει την πλέον ακραία και επικίνδυνη τουρκική εθνικιστική τάση.
    Δεύτερον, οι κατευναστές κάθε είδους των ελληνικών παρατάξεων που συναίνεσαν συνένοχα στην απάθεια που μπορεί να οδηγήσει τους μήνες που έρχονται σε απώλεια μειζόνων εθνικών συμφερόντων στον Αιγαιακό, κυπριακό και θρακικό χώρο. Είναι οι ίδιοι που μας χρεοκόπησαν αν και οι ίδιοι πλούτισαν και που τώρα βυθισμένοι μέσα στα πλούτη τους σφυρίζουν αδιάφορα και ανεύθυνα.
    Τρίτον, τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με το ευαγές «ίδρυμα», τους κατευναστές πολιτικούς και τα ξένα γεράκια συμπεριλαμβανομένων των τούρκων.

    Τώρα λοιπόν και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμνού, συμβαίνει και το πιο ανίερο το πιο απεχθές. Το «ίδρυμα» χωρίς ντροπή και χωρίς αναστολή στο κέντρο της Αθήνας γίνεται το γραφείο δημοσίων σχέσεων του Αχμέτ Νταβούτογλου. Αντί να κάνουν τις θέσεις του και τα βιβλία του φύλο και φτερό και να ελέγξουν τα άλματα, τα σφάλματα, τις αναθεωρητικές απειλές και τα ανίερα νέο-Οθωμανικά στρατηγήματά του, ακούεται ότι διοργανώνουν και διευκολύνουν την προπαγάνδα του. Με τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου. Αντί ο τούρκος υπουργός να ελεγχθεί, αντί να βγει δημόσια και να μιλήσει ανοικτά και ξεκάθαρα, να τύχει ερωτήσεων και επιστημονικών-πολιτικών ανακρίσεων, το ίδρυμα τον βοηθά να μαντρώσει τα περιδεή πολιτικά «ελίτ» (sic) να κάτσουν σαν νέο-Οθωμανοί υποτελείς να ακούσουν την προπαγάνδα του πονηρού τούρκου.
    Το ίδιο ίδρυμα θα κάνει στροφές όταν οι αμερικανοί και ο Σόρος αλλάξουν θέσεις, αν βέβαια αλλάξουν. Στις ΗΠΑ πήραν χαμπάρι τον Νταβούτογλου και αλλάζουν γραμμή. Κάποια «γραφεία» του Πενταγώνου όμως λόγω κεκτημένης ταχύτητας συνεχίζουν να δίνουν γραμμή στο «ίδρυμα».
    Η κεκτημένη ταχύτητα τους οδήγησε να διαπράξουν το έσχατο: Να γίνουν γραφείο δημοσίων σχέσεων του απειλητικού και εχθρικού Νταβούτογλου. Ας πάρουν κανένα τηλέφωνο την Ουάσινγκτον να μάθουν τι γίνεται μην είναι πίσω από τις εξελίξεις. Εκτός και αν πλέον μιλούν με άλλα «γραφεία», Ανατολικά μας.
    Ντροπή και έσχατη κατάντια είναι όλα αυτά. Είναι ισχυρή ένδειξη ότι πιάσαμε πάτο και κάτι μεγάλο συμβαίνει, κάτι μεγάλο θα χάσουμε. Αν έχει μείνει λίγη τσίμπα στους «ιδρυματικούς», πάντως να ακυρώσουν αυτή την ντροπιαστική εκδήλωση. Έκαναν πολλά απαράδεκτα αλλά αυτό πάει πολύ. Γιατί όταν πλέον περπατούν στην Αθήνα θα τους φτύνουν και τα δέντρα. Ακόμη και τα πουλιά που υπερίπτανται εκεί κοντά στο Στάδιο θα τους ρίχνουν κουτσουλιές.

    Ινφογνώμων


Καμαρώστε τους!


Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 8 Μαρτίου ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Όσον αφορά το χθεσινό μαζικό συλαλλητήριο των τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα, ο κ. Δελαβέκουρας σχολίασε ότι “ο κατοχικός στρατός και οι έποικοι δημιουργούν μια τεράστια πίεση στους τουρκοκύπριους παρεμποδίζοντας τη λύση και δυσκολεύοντας το μέλλον τους”. Επίσης, επεσήμανε ότι η Τουρκία θα πρέπει να λάβει το μήνυμα και να αναλάβει τις ευθύνες της, διευκολύνοντας την πρόοδο των συνομιλιών στο Κυπριακό και να άρει τα εμπόδια που δημιουργεί, τα οποία «δεν επιτρέπουν στο σύνολο του Κυπριακού λαού να απολαμβάνει τα οφέλη από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ¨».

Αναφερόμενος στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Δελαβέκουρας υπογράμμισε ότι οι θέσεις του απηχούν το παρελθόν και είναι ανασταλτικές στην προσπάθεια προόδου.

newscode


Ποιός να πάει, ο δήθεν υπουργός εξωτερικών;

Του Σάββα Καλεντερίδη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, λίγες μόλις μέρες μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ και ενώ δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα εκλεγμένη κυβέρνηση και πρόεδρος στην Αίγυπτο.

Είναι λογικό αναρωτιέται ο καθείς για το ποιος είναι ο λόγος που ώθησε τον κ. Γκιούλ να επισκεφθεί την Αίγυπτο και να είναι ο πρώτος αρχηγός ξένης χώρας που επισκέπτεται την ηγέτιδα αραβική χώρα μετά την εξέγερση εναντίον του Μουμπάρακ.

Ο λόγος είναι ο εξής:

Η Τουρκία θεωρεί ότι χάνει οριστικά το παιχνίδι που σχετίζεται με τον καθορισμό των ορίων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στη ΝΑ Μεσόγειο και η μοναδική της ελπίδα είναι η Αίγυπτος, με την οποία ήδη έχει κάνει συνομιλίες για τον καθορισμό της μεταξύ τους ΑΟΖ, αψηφώντας τα δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου. Να σημειώσουμε για άλλη μια φορά ότι σε περίπτωση που δεήσουν επιτέλους η Ελλάδα και η Κύπρος να ορίσουν τη μεταξύ τους ΑΟΖ, η Τουρκία και η Αίγυπτος δεν θα έχουν αντικείμενο συνομιλιών, αφού οι ΑΟΖ τους όχι μόνο δεν τέμνονται αλλά απέχουν αρκετές δεκάδες μίλια μεταξύ τους.

Για την Τουρκία, μια τέτοια εξέλιξη (ορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρο) θεωρείται καταστροφική, αφού την αποκλείει από τη ΝΑ Μεσόγειο, περιορίζοντάς την σε μια μικρή ζώνη μεταξύ Κύπρου και μικρασιακτικών ακτών, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τις παράλογες θέσεις και πρακτικές της με την οποία στην ουσία εκβιάζει την Ελλάδα στο Αιγαίο από τις αρχές της δεκαετίας του '70 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, η Τουρκία αποφάσισε την επίσκεψη Γκιούλ, ο οποίος φρόντισε να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς παράγοντες της Αιγύπτου, εγγράφοντας υποθήκες για τη διευθέτηση του θέματος, όποια κυβέρνηση κιαν προκύψει στην Αίγυπτο το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα ο Γκιούλ συνατήθηκε με τον Στρατηγό Muhammed Hüseyin Tantavi, που έχει αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, στον οποίο τόνισε τη βούληση της Άγκυρας για να κρατηθεί η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών σε υψηλά επίπεδα, σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος του μεταξύ τους καθορισμού της ΑΟΖ στη ΝΑ Μεσόγειο. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της ΑΟΖ τέθηκε μετ' επιτάσεως στο τραπέζι των συζητήσεων από τον υπουργό εξωτερικών τον Αχμέτ Ναταβούτογλου, ο οποίος ήταν παρών στην επίσκεψη, συνοδευόμενος από ομάδα διπλωματών που χειρίζονται το θέμα.

Οι Γκιούλ και Νταβούτογλου αναζήτησαν συμμάχους στις επιδιώξεις τους στο πρόσωπο του πολιτικού ηγέτη της Αδελφότητας των Μουσουλμάνων, Muhammed Badii, στο πρόσωπο του Ayman Nur, προέδρου του κόμματος El-Ghad, του Ελ Μπαραντέι καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Άμρ Μουσά. Επίσης, υπογραμμίζουμε ο Νταβούτογλου και οι Τούρκοι διπλωμάτες συναντήθηκαν με πολλούς ακαδημαϊκούς δασκάλους του διεθνούς δικαίου και του δίκαιου της θάλασσας, που επηρεάζουν τις αποφάσεις του αιγυπτιακού κράτους σε θέματα όπως αυτό της ΑΟΖ.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει ένα αίσιο τέλος για τον ορισμό της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, μια εξέλιξη που θα είναι καταστροφική για τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδος. Και όλα αυτά τη στιγμή που στην Ελλάδα βλέπουμε πρωτοσέλιδα για αναξιόπιστο (!) βιογραφικό του υπουργού εξωτερικών (για αντίστοιους λόγους παραιτήθηκε ο υπουργός άμυνας της Γερμανίας), ενώ ο τόπος συνταράσσεται από μια τεράστια πολιτικοικονομική κρίση και η ελληνική κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις, κινδυνεύει να διαλυθεί, μη μπορώντας να χειριστεί το θέμα των μεταναστών της Υπατίας. Ένα θέμα που προέκυψε και εξελίχθηκε γιατί δεν λειτουργεί το κράτος και οι υπηρεσίες, που οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας τις κατέστησαν άντρο πρασινοφρουρών και γαλάζιων παιδιών, αντί να φροντίσουν να υπηρετούν σ' αυτό τα πιο υγιή στελέχη της κοινωνίας.

Άραγε σε τί θα μπορούσε να ελπίζει κανείς σ' αυτή τη χώρα;

http://infognomonpolitics.blogspot.com


Μας κάνει οικονομία!

ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δείξει πως διαθέτει αντανακλαστικά και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει τη διαχείριση του θέματος με την δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στα χέρια του υφυπουργού Όθωνα. Αποτελεί αίνιγμα αν ο κ. Παπουτσής έρχεται εκτάκτως από την Άγκυρα στην Αθήνα μόνο για να συλληπηθεί τις οικογένειες ως όφειλε αλλά και για να τονώσει το ηθικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Ίσως όμως η νυχτερινή αυτή του άφιξη στην Αθήνα, με αεροσκάφος της Τουρκικής κυβέρνησης να σηματοδοτήσει και ραγδαίες εξελίξεις στις επικείμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι η πρώτη κρίση που αντιμετωπίζει στην Κατεχάκη, με το αίμα δυο νέων παιδιών που εκτελέστηκαν στην άνιση καθημερινή μάχη του σκληρού εγκλήματος του δρόμου. Με την παρουσία Παπουτσή στην Άγκυρα θα εξετάζονταν και η πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας, που συνεκλήθη για πρώτη φορά στις 14 Μαΐου 2010 υπό την προεδρία των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας, κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα. Η επίσκεψη εργασιας που πραγματοποιούσε από χθες έγινε ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που θα γινόταν το πρωί της Τετάρτης 2 Μαρτίου, θα γινόταν επισκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε θέματα εσωτερικών υποθέσεων και δημόσιας ασφάλειας, υπό το φως των αποτελεσμάτων του τελευταίου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που συνήλθε στις Βρυξέλλες. Στο τραπέζι θα εξεταζόταν θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας όσον αφορά στην επανεισδοχή, τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ – Τουρκίας , καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με όσα διαδραματίζονται σε χώρες της Β. Αφρικής.


filotimia


Ο πρωθυπουργός της συμφοράς "Λεφτά υπάρχουν"!

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από το διαρκές "μαχαίρι" σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ως αποζημίωση το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.943.697 ευρώ στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης!!!

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από το διαρκές "μαχαίρι" σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ως αποζημίωση το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.943.697 ευρώ στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, για έκταση του Ισραηλιτικού Νεκροταφείου της πόλης, ενώ εκκρεμεί δικαστική διαμάχη για την κυριότητά της. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής" παρά το γεγονός ότι η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για έκταση 7.349,37 τ.μ, για ένα ζήτημα που ξεκινά από το μακρινό 1928, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, αναγνωρίζει τις απαιτήσεις της ισραηλιτικής πλευράς και είναι πρόθυμη να καταβάλει ως αποζημίωση, το ποσό των 9.943.697 ευρώ, με δύο έντοκα ομόλογα του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι η εβραϊκή πλευρά διεκδικεί άλλα τέσσερα ακίνητα.



Τι αναφέρεται στο νομοσχέδιο
Στο φορολογικό νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην παράγραφο VI του άρθρου 45, στη σελίδα 64:
"Ενόψει των ανωτέρω ενδείκνυται η οριστική επίλυση της διαφοράς, η οποία πέραν της αβεβαιότητας ως προς την τελική έκβασή της, δεν έχει αποκλειστικώς νομική διάσταση, αλλά συνδέεται και με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, διότι εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκατάστασης των συνεπειών του ολοκαυτώματος, ενόψει του γεγονότος ότι συνάπτεται με την προκληθείσα κατά τρόπο βέβηλο καταστροφή, κατά διαταγή των αρχών κατοχής, σχεδόν του συνόλου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, καθώς και της συνδεδεμένης με το νεκροταφείο μακραίωνης ιστορικής της μνήμης.
Υπενθυμίζεται η διακήρυξη του Συνεδρίου στο Τερεζίν (της 26-30.6.2009), όπου με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας διατυπώνεται η ανάγκη διευθέτησης των ζητημάτων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία εβραϊκών οργανισμών την περίοδο του ολοκαυτώματος.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, η αποζημίωσή της για την αξία του ενός από τα πέντε ακίνητα, που διεκδικεί, συνολικής έκτασης 7.349,37 τ.μ., ως προς το οποίο η συσταθείσα από το Δημόσιο Επιτροπή, έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι έχει δικαίωμα κυριότητας συνολικού ποσού 9.943.697 ευρώ, όπως έκρινε η ίδια Επιτροπή, με παραίτηση της Ι.Κ.Θ. τόσο από την ασκηθείσα αγωγή, και από το δικαίωμα για άσκηση αγωγής. Η εξόφληση της οφειλής θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση δύο εντόκων ομολόγων του Δημοσίου πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας. Οι λεπτομέρειες για την έκδοση των ομολόγων θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών".


Είχε προϊδεάσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων"
Κατά τη συνάντησή του με το "εβραϊκό λόμπι" ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά "θα κάνω τη Θεσσαλονίκη σαν τα Ιεροσόλυμα". Εξάλλου, έχει εκφράσει από καιρό τις προθέσεις του για επενδύσεις σε εβραϊκά ιστορικά μνημεία και μουσεία, με σκοπό να προσελκύσει Ισραηλινούς τουρίστες. Παράλληλα, θα πρέπει να αναφερθεί και το ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο του πολιτιστικού ενθέτου "Magazine" της ισραηλινής εφημερίδας "Maariv" προς το πρόσωπο του δημάρχου με διθυραμβικά σχόλια.
Ένα ακόμη κομμάτι που ταιριάζει στο παζλ των στενών σχέσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο Ισραήλ είναι η αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης Νετανιάχου της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου, ως 100% ελληνικής, ζώνης που δεν είχε διεκδικηθεί από τη χώρα μας, εξαιτίας της αντιπαράθεσης με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα.
Φυσικά δεν αμφιβάλλει κανείς ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός αναφορικά με το ζήτημα του Ολοκαυτώματος, των ανθρωπιστικών και ιστορικών του προεκτάσεων, όπως και της μακράς ιστορίας της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα είναι, όμως, τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση που το Αριστοτέλειο δικαιωθεί στη δικαστική διαμάχη. Το ελληνικό Δημόσιο θα ζητήσει πίσω τα 10 εκατομμύρια; Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να θυμηθούμε την υπόθεση Βατοπεδίου, στην οποία, η βασική κατηγορία κατά της τότε κυβέρνησης ήταν ότι δεν περίμενε τη δικαστική απόφαση για τις επίμαχες εκτάσεις, αλλά έκανε συμβιβασμό με τη Μονή. Η τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυε πυρά κατά των κυβερνώντων για συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι". Τώρα μάλλον δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί ιδιαίτερα αφου οι μπίζνες με την ισραηλινή πλευρά είναι μάλλον σημαντικές.


newpost


Η κυβέρνηση της συμφοράς τώρα παίζει και με την Θράκη!

Έδωσαν άδεια στον Α.Νταβούτογλου για "επιθεώρηση" στην μειονότητα της Θράκης!

"Παίζει με την φωτιά" το υπουργείο Εξωτερικών και γενικότερα η κυβέρνηση Παπανδρέου, αποφασίζοντας να δώσει άδεια στον θεωρητικό του νεο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου να "επιθεωρήσει" τις μειονοτικές περιοχές της Θράκης, τα μουσουλμανικά μνημεία της Καβάλας και το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη! Όλα αυτά σε τριήμερη επισκεψη στην Ελλάδα από τις 8 μέχρι τις 10 Μαρτίου. Στα 2/3 του προγράμματος του νεο-οθωμανού Νταβούτογλου προγραμματίζονται επισκέψεις στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική κυβέρνηση, που έδωσε άδεια στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί την Κομοτηνή, την Ξάνθη και περιοχές που είναι εγκατεστημένη η μουσουλμανική μειονότητα, όπως ο Εχίνος, χαρακτηρίζει ιδιωτικό το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη και τη Μακεδονία.
Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, "ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δημήτρη Δρούτσα, θα αφιχθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα".
Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από το υπουργείο Εξωτερικών είναι αν η ελληνική πλευρά, που προσκάλεσε τον Νταβούτογλου στην Αθήνα, μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει στην Άγκυρα ότι το ταξίδι θα έπρεπε να περιλαμβάνει μόνο συναντήσεις και επαφές στην πρωτεύουσα.
Επιπλέον, και δεδομένου ότι σε κάθε ευκαιρία η τουρκική διπλωματία επικαλείται την αρχή της αμοιβαιότητας, είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η Αθήνα δεν χρησιμοποίησε ακριβώς αυτή τη μέθοδο, για να ξεκαθαρίσει ότι, από τη στιγμή που τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δεν παίρνουν άδεια για να επισκεφθούν "ιδιωτικά" περιοχές όπως η Ιμβρος και η Τένεδος, η πρόθεση των Τούρκων να περιοδεύσουν στη Θράκη αντίκειται στην αρχή της αμοιβαιότητας.
Από την Αθήνα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναμένεται να μετακινηθεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της επόμενης Τετάρτης, 9 Μαρτίου. Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από Τούρκους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, σχεδιάζει να συνεχίσει την περιοδεία του στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ το βράδυ της 9ης Μαρτίου αναμένεται να διανυκτερεύσει στην Καβάλα. Την επόμενη Πέμπτη θα συνεχίσει το ταξίδι του, επισκεπτομένος το σπίτι του Κεμάλ και το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.
Αλλωστε, οι συνομιλίες του Νταβούτογλου με την ελληνική κυβέρνηση μοιάζει σαν να γίνονται κυριολεκτικά στο περιθώριο της περιοδείας στη Θράκη και τη Μακεδονία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Δρούτσα την επόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου.
Ο Τούρκος υπουργός αναμένεται να γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου. Όλσ αυτά σε μία στιγμή που ακόμα κια οι πιο ηλίθιοι θα έστελναν ένα τέτοιο αίτημα στο καλάθι τωναχρήστων λόγω της κακής συγκυρίας για την Ελλάδα. Ή μήπως στο μενού των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την κυβέρνηση Παπανδρέου, εκτός από το Αιγαίο μπήκε και η Θράκη;


defencenet


Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην Θράκη!

OI ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.

Εφ. Μπιρλίκ 25-2-2011.

Oι μουφτήδες μας στην Άγκυρα.

Δελτίο Τύπου του εκλεγμένου Μουφτή Κομοτηνής.
ΟΙ ηγέτες της κοινότητας και εκλεγμένοι μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, Αχμέτ Μέτε και Ιμπραίμ Σερίφ είχαν συναντήσεις στην Άγκυρα στο διάστημα 20-23 Φεβρουαρίου. Στις 21-2 επισκέφτηκαν τον Υπουργό Θρησκειών της Τουρκικής Δημοκρατίας καθηγητή Μεχμέτ Γκιορμέζ και τους υφυπουργούς του και επ΄ ευκαιρία των νέων καθηκόντων που ανέλαβαν, τους συνεχάρησαν και ευχήθηκαν να έχουν επιτυχίες. Σε αυτήν την υψηλού επιπέδου συνάντηση τέθηκε και ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, το θέμα των μουφτήδων και εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Υπήρξε αμοιβαία και επωφελής ανταλλαγή απόψεων.
 Στις 22 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη, οι ενάρετοι μουφτήδες μας είχαν συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους του αρμόδιου για τους Τούρκους του εξωτερικού υπουργείου. Εκεί εξέφρασαν ξανά τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Επίσης ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.
Οι μουφτήδες μας μετά από ένα γεμάτο πρόγραμμα, συναντήθηκαν με Δυτικοθρακιώτες που σπουδάζουνε στην Άγκυρα και έδιωξαν την νοσταλγία. Οι μουφτήδες μας κατά την διάρκεια δείπνου με τους φοιτητές, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα προβλήματα τους. Στο δείπνο αυτό κατά το οποίο μίλησαν στους φοιτητές, μετείχαν και διπλωμάτες που έχουν υπηρετήσει παλιότερα στην Δυτική Θράκη. Επίσης συναντήθηκαν με τον καταγόμενο από την Δυτική Θράκη βουλευτή Μεχμέτ Μουεζίνογλου, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για την Δυτική Θράκη.
Μετά τις συναντήσεις οι δύο μουφτήδες επέστρεψαν στην Δυτική Θράκη.


Νέα εξ ανατολών....

ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ…

 Εφ. Ταράφ 3-3-2011.

Θα πουλούσαν τα απόρρητα σχέδια στο Ισραήλ.
Στο κατηγορητήριο για την στρατιωτική κατασκοπία αποκαλύπτεται ότι η συμμορία ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τα σχέδια υποκλοπών και συλλογής πληροφοριών των Τ.Ε.Δ. και πως τα παζάρευαν με Ρωσία, Ισραήλ και Ελλάδα.

Στο συνημμένο κατηγορητήριο για την στρατιωτική κατασκοπία και τους εκβιασμούς, φαίνεται πως η οργάνωση παρακολουθούσε 200 σημαντικά σχέδια.
Στα έγγραφα αναφέρονται λεπτομερείς πληροφορίες για τα ονόματα και τους στόχους μιας σειράς απόρρητων σχεδίων που ανήκαν στους πιο στρατηγικής σημασίας φορείς του κράτους όπως οι ΤΕΔ και η στρατοχωροφυλακή, όπως το σχέδιο υποκλοπής συνομιλιών μέσω ακτίνας λέιζερ, μέσω υπολογιστών η μέσω του ηλεκτρικού δικτύου.
Αποκαλύφθηκε ότι απέναντι στα σχέδια υπήρχαν σημειώσεις όπως ¨καθυστέρησε το, εμπόδισε το, πρέπει να είμαστε μέσα, σημαντικό-συνέχισε το, σχέδιο που πρέπει να σταματήσει, σίγουρα πρέπει να δυσχερανθεί, σημαντικό-υπάρχουν αιτήματα από το εξωτερικό, ρωσικό αίτημα, Ελλάδα, συντονισμός με Ισραήλ, υπάρχει πελάτης στο εξωτερικό.¨
Κρυπτογραφημένοι κωδικοί
Στα πλαίσια της δίκης για ¨εκβιασμό και στρατιωτική κατασκοπία¨ με τους 56 κατηγορούμενους που ¨τρέχει¨ το 11ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, στο Νο 78 κατασχεμένο CD που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου Εμρά Κιουτσούκακτσα, βρέθηκαν πληροφορίες για σχέδια των ΤΕΔ που αφορούσαν την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια του κράτους.
Στο έγγραφο όπου αναφέρονται 200 σχέδια υπάρχει σημείωση, ¨ Για το σχέδιο MILSEC-3 (συσκευή ασφαλούς επικοινωνίας) ¨Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ολοκληρωτική εθνικοποίηση της συσκευής ΚΥ-58, η οποία διασφαλίζει στις Τ.Ε.Δ. ασφαλείς ασύρματες επικοινωνίες, ενώ χρησιμοποιείται επίσης σε θάλασσα και αέρα¨. Απέναντι από το σχέδιο υπάρχει σημείωση που αναφέρει πως ¨ Επικίνδυνο για τα στελέχη του βουνού. Η επικοινωνία εδάφους-αέρα θα είναι κρυπτογραφημένη. Να το σταματήσουμε ή τουλάχιστον να το καθυστερήσουμε. Να αποκτήσουμε τους κρυπτογραφημένους κωδικούς επικοινωνίας.
Στο έγγραφο που περιέχει σημείωμα με τίτλο ¨Στενή παρακολούθηση για τους Γκιορκέμ Τσιπλί και Φατμά Ακτσαντάγ, αναφέρεται πως είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για το σχέδιο υποκλοπής επικοινωνιών που αφορούνε τις επικοινωνίες μέσω GSM (κινητά), με την βοήθεια ενός λάπτοπ και χωρίς την στήριξη του φορέα εκμετάλλευσης (τηλεφ. εταιρίες). Αναφέρεται πως αυτό το σχέδιο θα το παζαρέψουν οι Μερντάν και Αλή Σαμπρί.
Υποκλοπές με λέιζερ
Για το σχέδιο ¨Υποκλοπής μέσω λέιζερ¨ το οποίο προβλέπει μέσω της χρησιμοποίησης ακτίνας λέιζερ πάνω σε τζάμι, την δυνατότητα υποκλοπής συνομιλιών σε απόσταση 500 μέτρων ή και περισσότερο, καθώς και την δυνατότητα εστίασης σε κάποιο άτομο μέσω της τεχνολογίας φωνητικής αναγνώρισης, αναγράφεται η λέξη ¨σημαντικό¨ και ζητούνται λεπτομέρειες.
Απέναντι στο σχέδιο που σκοπεύει σε ¨ υποκλοπές επικοινωνιών κινητών τηλεφώνων, μέσω λάπτοπ και χωρίς τη στήριξη του φορέα εκμετάλλευσης¨ αναγράφεται πως ¨Μεγάλο ενδιαφέρον. Θα το παζαρέψει ο Μερντάν. Ο Μερντάν και ο Αλή Σαμπρί.¨
¨Το σχέδιο ΑΤΑΚ είναι η προσαρμογή του υπολογιστή του εθνικού ελικοπτέρου Τ-129 με τα όπλα. Στο σχέδιο αυτό μετέχουν σε κονσόρτσιουμ οι εταιρίες ASELSAN, TÜBİTAK MAM BTE και TAI.¨ Σχετικά με αυτό σημειώνεται ¨Υπό τον έλεγχο μας. Πάρε πληροφορίες από  ASELSAN. GATE- Turgay Malari (εταιρία ηλεκτρονικών). Το μάρκετινγκ να δοθεί στον Αισάμ Ακσές και στον Σαντετίν Σαράν
Στο έγγραφο αναφέρεται πως δόθηκε οδηγία στον γιό του συνταξιούχου στρατηγού Αρμαγάν Κούλογλου, να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο Εξομοιωτή Ναυτικών Πολεμικών Παιγνίων. Στο έγγραφο αναφέρεται και ως σημαντικό το σχέδιο του Γενικού Επιτελείου σχετικά με το ίντερνετ.
Υποκλοπές μέσω ηλεκτρικού δικτύου
Σχετικά με τα σχέδια ¨έγκριση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος¨, ¨υποκλοπές μέσω δικτύου ρεύματος-υποκλοπές σε παραπάνω από ένα σπίτια)¨ και ¨Ηλεκτρονικό κράτος¨ αναγράφεται πως ¨πρέπει να είμαστε μέσα¨ και για το σχέδιο GENESİS (Σύστημα Διοίκησης Ναυτικού Πολέμου) αναγράφεται ¨Το πάσαρε ο διοικητής Οζντέν Ορνέκ. Οι HAVELSAN, SİGNAAL, YALTE ; ¨.
Τα στελέχη του βουνού σφόδρα ενάντια
Απέναντι σε ένα άλλο σχέδιο αναγράφεται πως ¨Οπωσδήποτε πρέπει να δυσχερανθεί. Μπορούνε να παρεμβληθούνε καθυστερήσεις, προσοχή στην κυκλοφορία και στην μεταφορά… Τα στελέχη του βουνού σφόδρα ενάντια¨. Σχετικά με τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τα χαρακτηριστικά τους αναφέρεται πως ¨υπάρχει εντολή για καθυστέρηση¨. Σχετικά με το σχέδιο ¨Ασφαλών Επικοινωνιών και μετάδοσης εικόνων Αέρος-αέρος, Αέρος-εδάφους και εδάφους-αέρος¨ αναφέρεται πως ¨είναι ανάγκη να σταματηθεί και είναι σημαντικό¨.
Σχετικά με το σχέδιο για την αποκρυπτογράφηση των κωδικοποιημένων επικοινωνιών των γειτονικών χωρών (BULUT, PİKA, AKVARYUM; GÖZCÜ VERİ TABANI), αναγράφεται ¨Οι κωδικοί είναι απόρρητοι, οι μεγάλοι ενδιαφέρονται. Μερντάν.¨
Οι συσκευές μας πρέπει να πωληθούνε
Σχετικά με το σχέδιο ¨Εντοπισμός κοριών¨ υπάρχει η σημείωση ¨αποφέρει χρήματα, η Görkem παράγει παρόμοιο¨. Σχετικά με το ¨Σχέδιο Εθνικής Τυποποίησης¨ αναφέρεται πως ¨ Γλυκοκοιτάζονται με τον διοικητή, διευρύνονται οι ανοιχτές σημειώσεις, τα αιτήματα μας καλύπτονται. Φατμά Ακτσαντάγ, Σακίρ Μπαιτάροπλου¨. Σχετικά με το σχέδιο “Σχέδιο Διαχείρισης της Τυποποίησης αναφέρεται πως έχει έρθει το αντίγραφο του σχεδίου, ενώ για το ¨Κέντρο Διαχείρισης ασφαλών κινητών τηλεφώνων¨ αναγράφεται ¨Το συντονίζει η ASELSAN, εμπόδισε το σχέδιο, να πουληθούνε οι δικές μας συσκευές. Μερντάν¨.
Σημαντικά έγγραφα σε σφραγισμένες σακούλες
Στους πρόσθετους φακέλους της υπόθεσης στρατιωτικής κατασκοπίας και εκβιασμών περιλαμβάνονται 165.000 απόρρητα έγγραφα των Τ.Ε.Δ. με μηνύματα στελεχών και των οικογενειών του, φωτογραφίες και βίντεο, καταθέσεις στρατιωτικού προσωπικού, έγγραφα από το Γενικό Επιτελείο, το TÜBİTAK, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και απόρρητα σχέδια. Όλα αυτά σφραγίστηκαν μέσα σε σακούλες και μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.
Φακέλωμα ιδιωτικής ζωής
Εντύπωση προκάλεσαν τα κλασέρ που βγήκαν από το σπίτι του Νο 1 κατηγορούμενου συνταξιούχου συνταγματάρχη Ιμπραήμ Σεζέρ, που είχαν τίτλους από ταινίες, όπως ¨Ιταλική δουλειά¨, ¨ Αυτοκίνητα της επανάστασης¨ και ¨Άβαταρ¨.
Στο κλασέρ ¨Ιταλική δουλειά¨ εμπεριέχονται πληροφορίες για την προσωπική και σεξουαλική ζωή 162 στρατιωτικών και αναφέρεται  ότι υπάρχουν σημειώσεις όπως ¨Του αρέσει το εικονικό σεξ¨, ¨Παραβλέπει τις σχέσεις της γυναίκας του με άλλους¨, ¨ΠΚΚας¨, ¨Κολλημένος με το ομαδικό σεξ¨, και ¨Του αρέσουν τα πορνό με ζώα¨ .


Οι πύλες έχουν ανοίξει!

"Εχουν ανοίξει οι κερκόπορτες". Συγκλονιστικό μήνυμα ακρίτα αναγνώστη.


Το παρακάτω μήνυμα μου το έστειλε φίλος ακρίτας αναγνώστης και είναι χαρακτηριστικό πως σκέφτονται και προβληματίζονται οι συμπατριώτες μας και ειδικά οι κάτοικοι των συνόρων. Οπως θα διαπιστώσετε το έγραψε "εν βρασμώ" ψυχής ακούγοντας τον ΓΑΠ να μιλάει στο "Κάραβελ".....

Όσο ακούω την ομιλία του Τζέφρεϋ, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι πάμε σε άμεσες εκλογές.
Ελπίζω να μην προκύψει κάποια προδοτική συμφωνία με τον Σαμαρά. Αλλά τι λέει ο βρωμοεβραίος; Ακόμη πιστεύει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Ή μήπως ξέρει τι κάνει; Γιατί φίλε μου το βλέπω καθημερινά, ο κόσμος είναι ... στον κόσμο του. Βρίσκεται σε βαθύ ύπνο. Ξέρεις το νέο τους παραμύθι που έχουν αρχίσει ήδη να περνούν στον κόσμο είναι: "Ναι τα σκ....σε, αλλά ποιον άλλον να ψηφίσουμε; Μακάρι να υπήρχε άλλος".

Αυτή είναι η νέα άθλια προπαγάνδα τους που ήδη άρχισαν να την εφαρμόζουν. Τα πρασινόσκυλα έχουν ήδη
βγεί έξω στην κοινωνία, στα καφενεία, παντού και προσπαθούν να παραπλανήσουν.
Ακόμα τον ακούω τον άθλιο.... Βλέπω όμως ότι, παρ' ότι είναι ομιλία στο Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που χειροκροτούν είναι ελάχιστοι !!! Όσο συνεχίζεται η ομιλία , τόσο περισσότερο πείθομαι ότι πάμε σε εκλογές κατλά 99,99%.

Προσπαθεί να επιρρίψει όλα, τα πάντα στη ΝΔ ... και αυτό με οδηγεί στην σκέψη ότι -μάλλον- την Τρίτη ο Σαμαράς
δεν θα συμφωνήσει μαζί του και θα πάμε σε εκλογές....αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει. Ολοι Μασώνοι είναι.
Φίλε μου Θάνο, έχουν ανοίξει οι κερκόπορτες. Στην Ηγουμενίτσα που είναι πολύ μικρή πόλη, οι λαθρομετανάστες καθημερινά οργιάζουν. Επιθέσεις σε πολίτες, σε αυτοκίνητα, σε αστυνομικούς, λιμενικούς, σε καταστήματα.

Ένα
παράδειγμα: Ένα αρτοποιείο τους έδινε καθημερινά ψωμί δωρεάν. Μια μέρα πήγαν αργά και επειδή είχαν πωληθεί όλα, οι αχάριστοι άρπαξαν τυρόπιτες-γλυκίσματα κ.ά. -τα πάντα ότι βρήκαν- και ... μετά τα έσπασαν όλα.

Στην έξοδο της πόλης, δηλαδή στην αρχή της Εγνατίας πετάγονται ξαφνικά μπροστά στα αυτοκίνητα και τα αναγκάζουν
να σταματήσουν και υποχρεώνουν τους οδηγούς να τους δώσουν χρήματα. 'Οταν δεν τους δίνεις, πετούν πέτρες στα αυτοκόνητα και προκαλούν ζημιές. Κάποιοι οδηγοί άναβαν φλάς προσποιούμενοι ότι θα σταματήσουν και εν συνεχεία επιτάχυναν και έφευγαν. Τώρα όμως, το έμαθαν το κόλπο και ξεπετάγονται 15-20 άτομα μαζί, οπότε δεν μπορείς να ξεφύγεις, εκτός κι΄αν πέσεις πάνω τους......σε συτή την περίπτωση θα ξεφύγεις αλλά ... δεν θα ξεφύγεις από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και φυσικά τους βρωμολαγνοθαθροσυριζαίους !!! Στην πραγματικότητα, φίλε, η Ηγουμενίτσα είναι ένα μεγάλο χωριό και όμως η κατάσταση είναι τραγική. Υπήρξαν και μαχαιρώματα πολιτών καθώς και τραυματισμοί λιμενικών-αστυνομικών. ......

Στήνονται σε χώρους στάθμευσης
αυτοκινήτων κρυμμένοι και ξαφνικά ..... εμφανίζονται στους οδηγούς και ζητούν χρήματα. Αν τους δώσεις κάτι να φάνε, αρνούνται, θέλουν μόνο χρήματα. Αν δεν τους δώσεις, όταν επιστρέψεις βρίσκεις το αυτοκίνητο χαραγμένο ή με σπασμένα τζάμια. Αυτά σε καθημερινή βάση. Οι προβλέψεις της FRONTEX είναι ότι το καλοκαίρι θα ξεπεράσουν τους 3.000, δεν συμφωνώ με το νούμερο αφού είναι σήμερα περί τους 2.500. Η κατάσταση είναι χειρότερη και από τραγική.

Πολύ φοβάμαι ότι θα αποτελέσουν την 5η φάλαγγα. Πολύ κοντά στα σύνορα, στους Φιλιάτες, το τάγμα πάει για κλείσιμο. Στο στρατόπεδο σχεδιάζουν να φέρουν Κούρδους. Προσπαθούν να το διαψεύσουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι πήρε μικρή αναβολή.


Ακριβώς στα σύνορα, το Στρατιωτικό Φυλάκιο ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ Σαγιάδας ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ δεν υπάρχει πλέον. Είναι η περιοχή που σου
έγραφα τον Ιούνιο, ότι από εκεί προσπαθούσαν να εισέλθουν κάθε χρόνο οι Τσάμηδες, στην πραγματικότητα Κοσσοβάροι και Ουτσεκάδες (υπήρχαν και τα σχετικά λάβαρα).....Βγάλε συμπέρασμα φίλε. Συνδύασέ τα με αυτά που διαβάζουμε τελευταία για την Βαλκανική. Το σχέδιο του ΣΟΡΟΣ σε εξέλιξη....

Επιπλέον, σε Σαγιάδα-Φιλιάτες-Ηγουμενίτσα κλείνουν πολλά σχολεία, Γυμνάσια, ταχυδρομεία, Αστυν.Σταθμοί κ.ά. Δεν χρειάζεται
πολλή σκέψη για να καταλάβουμε το σχέδιό τους.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε πολλά πρασινόσκυλα που ξεπουλούν τα πάντα
προκειμένου να αποκομίσουν όφελος οι ίδιοι και για τον λόγο αυτό ήδη ξεκίνησαν (προεκλογικό) αγώνα για να ενισχύσουν τον βρωμοεβραίο Τζέφρεϋ.

Αδερφέ μου Θάνο, είμαι πλήρως απογοητευμένος. Ελάχιστοι αυτοί που αφυπνίσθηκαν. Οι περισότεροι δεν θέλουν να ξέρουν.
Εθελοτυφλούν. Κάποιοι μου το λένε κιόλας: "Δεν θέλω να αρρωστήσω, δεν θέλω να καταλήξω σε ψυχίατρο, γι' αυτό προτιμώ να μην γνωρίζω τίποτε!!!!!".

Εδώ είναι που λένε ... κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ο οποίος εν μια νυκτί θα μετατραπεί σε ύπνον
του μωρέως....

Φίλε ίσως σε εκπλήξω αλλά πιστεύω -αυτό που έγραψε πρόσφατα κάποιο ιστολόγιο- ότι κάθε οικογένεια πρέπει να φροντίσει
να έχει όπλο στο σπίτι. Το ακούω και από συναδέλφους, το πιστεύουν πραγματικά δεν είναι λόγια. Το πιστεύω και εγώ, αλλά που να βρούμε... Μπορεί να είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά δεν θα πεθάνουμε .....σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και απ' ότι φαίνονται. Πρέπει κάποιος να ζει σε παραμεθόριο περιοχή για να το καταλάβει.......

Δεν βλέπω "φως" φίλε. Οι
ανώτεροι αξιωματικοί έχουνν πουληθεί στους πολιτικάντηδες. Αν αυτό δεν συνέβαινε, θα είχαμε μια ελπίδα, να ξεσηκωθεί ο στρατός και να ξεβρωμίσει την Ελλάδα μας από όλους τους βρωμερούς πράκτορες της εβραιομασωνικής Νέας Τάξης. Αλλά δεν υπάρχει τίποτε.

Μόνη ελπίδα μας, ο Θεός. Να κάνει κάτι που μόνον Αυτός γνωρίζει, κάτι που δεν το περιμένουμε....... Διαφορετικά ... καλύτερα να μην
γράψω τη σκέψη μου.


Αυτά φίλε μου και συγγνώμη αν σε κούρασα.

Φίλος Αναγνώστης





koukfamily.blogspot.com


Έχουν παραδώσει την Θράκη στους τούρκους και δεν το γνωρίζουμε;

ΤΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΟ.

Εφ. Μπιρλίκ 2-3-2011.

¨ΗΜΕΡΑ ΤΣΑΓΙΟΥ¨ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.
Ο τομέας γυναικών της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης στις 23 Φεβρουαρίου 2011οργάνωσε στην αίθουσα της Τουρκικής Ένωσης ¨Ημέρα Τσαγιού¨.

Την εναρκτήρια ομιλία την έκανε η Τουλίν Μουσταφάογλου και ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες που με τη συμμετοχή τους στήριξαν την εκδήλωση. Στην εκδήλωση μετείχε η υποπρόξενος της Τουρκικής δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μπερίν Οκούρ, η Γκιουλσούμ Μάντατζη-σύζυγος του βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, η Νιλγκιούλ Τσουκάλ-σύζυγος του δημάρχου Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, διευθύντρια του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαιρουλλάχ, η πρόεδρος του τομέα γυναικών της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Ελμάς Χουσέμογλου, η πρόεδρος του τομέα γυναίκας και πολιτισμού του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Αϊσέ Ουζούν και πολλές Ξανθιώτισσες. Τον θαυμασμό κέρδισε ο μπουφές που είχαν ετοιμάσει γυναίκες της Ένωσης, καθώς και η μουσική που έπαιζαν ο Χουσείν Αχμέτογλου και ο Μεχμέτ Καρά. Χρώμα στην εκδήλωση πρόσθεσε με τα τραγούδια του και ο Σενάι Μουσταφά .


Να ξαναδιαβάσεις κ. Πεταλωτή την συνθήκη της Λωζάνης!

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ.

Εφ. Μπιρλίκ 4-3-2011

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ : ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
O υφυπουργός Εσωτερικών, κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, απάντησε στην δήλωση που έκανε ο κύριος πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανία όπου είπε πως ¨Οι εκλεγμένοι μουφτήδες στην Δυτική Θράκη ακόμη δεν αναγνωρίζονται από την Ελλάδα. Αν και μου το υποσχέθηκαν δεν μπόρεσαν να το κάνουνε.¨

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού σχετικά με το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη είπε πως ¨ Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις σχετικά με την μειονότητα της Δυτικής Θράκης¨.
Ο Πεταλωτής ανέφερε πως δεν ήξερε σε ποια περίοδο αναφερόταν ο Ερντογάν όταν είπε πως του έχουν δοθεί υποσχέσεις για το θέμα των μουφτήδων, και συνέχισε λέγοντας : ¨ Πρώτα από όλα επιθυμώ να αναφέρω πως στην (Δυτική) Θράκη υπάρχουν νόμιμοι μουφτήδες όπως προβλέπεται από τους ελληνικούς νόμους και τις διεθνείς συμφωνίες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η μειονότητα να διασφαλίζει όλα τα δικαιώματά της σε θέματα θρησκείας, άσκησης των θρησκευτικών της καθηκόντων, παιδείας και σχέσεων με την πλειονότητα, με τον χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής, και αυτά προσπαθούμε και τηρούνται με πολλή μεγάλη προσοχή. υπάρχει πάντοτε ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών και αυτό έγινε και γίνεται σε βάθος χρόνου και όταν υπάρχουν αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινώνονται. Θέλω να αναφερθώ σε κάτι χαρακτηριστικό και αυτό νομίζω απαντά στον κύριο Ερντογάν. Το πώς ζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι θέμα του πώς ζουν Έλληνες πολίτες μέσα στην ελληνική επικράτεια. Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιδεικνύουν το ίδιο ενδιαφέρον για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους μειονοτικούς Έλληνες πολίτες, όπως και για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες¨
Κύριε Πεταλωτή εσύ αυτά τα λόγια που είπες πως ¨ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ¨ πραγματικά τα πιστεύεις ; Σε συμβουλεύουμε να διαβάσεις την συνθήκη της Λοζάννης. Άντε εμείς ξέρουμε και δεν γελιόμαστε, τουλάχιστον να μην ξεγελάς τον εαυτό σου κύριε υπουργέ. Λέγε την αλήθεια σε αυτούς που είναι στην Αθήνα, ώστε να μάθουν και να βελτιωθεί αυτή η χώρα.


Ο κ. καθηγητής...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ...ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΌ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ





Ανεβαίνοντας με τα πόδια την Ηπείρου,αναγκαστικά σταμάτησα έξω από το μέγαρο της Υπατίας λόγω του ότι το φανάρι ήταν πράσινο για τα αυτοκίνητα και περίμενα να περάσω.
Είδα κόσμο μαζεμένο έξω από την πόρτα και στην γωνία της Ηπείρου με την Πατησίων και είπα να δω τι γίνετε.Το έπαιξα και εγώ λοιπόν περίεργος και πήγα προς τον πάγκο που έχουν στήσει και μοιράζουν φυλλάδια.
Πήρα ένα δήθεν να διαβάσω και ταυτόχρονα κοίταξα τον κόσμο που ήταν μαζεμένος και είδα πως πολλοί από αυτούς ήταν αλλοδαποί και μπορούσε να τους διακρίνει και ο πλέον αδαής από τα χαρακτηριστικά τους.Ηλικιακά δεν ήταν κανένας τους πάνω από 25 ετών.Μαζί τους ήταν και έλληνες αγόρια και κορίτσια.
Φαινομενικά όλα ήταν νορμάλ και πίστεψα πως ήταν εκεί για συμπαράσταση στους απεργούς.
Δυστυχώς έπεσα έξω.
Όλοι αυτοί ήταν νωρίτερα στην πορεία συμπαράστασης που διοργάνωσε ο αντεξουσιαστικός χώρος για κάποιον που συνέλαβε η αστυνομία και  κατηγορείτε για τρομοκράτης.
Άκουσα έναν από τους αλλοδαπούς που έδειχνε να είναι  Μαροκινός ή Αλγερινός να τσακώνετε με έναν έλληνα γιατί δεν πρόλαβε να πετάξει πολλές πέτρες σήμερα.
Έπιασα δήθεν κουβεντούλα με μια κοπέλα που ήταν στον πάγκο και ταυτόχρονα έκανα πως διάβαζα το φυλλάδιο,αλλά είχα στήσει αυτί και άκουγα την συνομιλία που είχε με τους καθοδηγητές του.
Τους έλεγε με σπαστά ελληνικά: "τι πράγματα είναι αυτά,μόλις αρχίσαμε να πετάμε πέτρες μας φωνάξατε να γυρίσουμε πίσω".
Ένας έλληνας νενέκος του απάντησε πως δεν γινόταν να μείνουν άλλο,γιατί είχαν πορεία οι αστυνομικοί μετά από αυτούς.Και ο Μαροκινός άρχισε να βρίζει την αστυνομία και να αποκαλεί τους αστυνομικούς γουρούνια,επειδή χαλάσανε την σημερινή πορεία των αντεξουσιαστών.
Άρχισα να τα παίρνω στο κρανίο,αλλά δεν μπορούσα να πω και τίποτα,γιατί ήμουν τελείως μόνος.
Όλοι γύρω μου ήταν αυτοί που αποκαλούμε οι γνωστοί άγνωστοι.
Κάποιος άλλος του είπε να σταματήσει την συζήτηση γιατί τον ακούνε και στα αυτοκίνητα που περίμεναν το φανάρι.Αυτός έκοψε λίγο και ξανάρχισε πάλι τα ίδια.
"Τότε τι μας φωνάζετε να ερχόμαστε αφού δεν είχατε σκοπό να κάνετε τίποτα" και άλλα τέτοια.
Μια κοπελίτσα ούτε 18 δεν θα ήταν,προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.
Ξαφνικά ήρθε ένας τύπος κι αυτός αλλοδαπός και του μίλησε στη γλώσσα τους και έκαναν κίνηση να φύγουν μαζί με 5-6 άλλους.Κάποιοι νενέκοι τους χαιρέτησαν και ρώτησαν προς τα που πάνε.
Ένας από αυτούς τους απάντησε: στου Ζωγράφου πανεπιστημιούπολη.
Και έφυγαν.
Είπα από μέσα μου,δεν είναι δυνατόν αυτοί να μένουν στην πανεπιστημιούπολη γιατί δεν πρέπει να ήταν καν φοιτητές,αλλά θα μένουν εκεί εκμεταλλευόμενοι το άσυλο.  
Εγώ τότε για να μην δώσω στόχο ρώτησα αν χρειάζονται κάτι οι απεργοί να φέρω και η κοπέλα μου είπε πως ότι προσφέρω καλό θα ήταν,αλλά σύντομα πιστεύει πως θα τελειώσει η απεργία με τις πληροφορίες που έχει.Την ρώτησα αν θα είναι καλή η εξέλιξη ή κακή και μου είπε πως θα εκπλαγεί πολύς κόσμος.Και το έκοψε εκεί.
Την καληνύχτισα και έφυγα πολύ προβληματισμένος.
Μια για τους στρατούς που φτιάχνουν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία,το πανεπιστημιακό άσυλο,την έλλειψη κρατικού μηχανισμού ασφαλείας της χώρας και φυσικά για το ποιες είναι οι πληροφορίες που είχε η κοπέλα του πάγκου της Υπατίας.
Δεν θα σας έστελνα το μήνυμα αλλά είδα πως σε ένα από τα βίντεο που έχετε αναρτήσει,τον ρόλο του καθοδηγητή στα επεισόδια στο Σύνταγμα τα έχει ένας από τους πρωτεργάτες της Υπατίας.
Που τον είδα και αυτόν εκεί απόψε.
Το βίντεο είναι σε αυτή σας την ανάρτηση.
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_8461.html
Με τίτλο ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ
Πιστεύω αυτή η καταγγελία να βοηθάει κάπως και τους πιο δύσπιστους να καταλάβουν τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ αντεξουσιαστών και λαθρομεταναστών.
Καλή συνέχεια στην ομάδα του eglimatikotita και ελπίζω συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά.
Π.Κ


Εκεί που υπάρχει Δημοκρατία!

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ..

Εφ. Νέτγκαζέτε 2-3-2011.
 
Φοιτητές που ζήτησαν το λόγο, έφαγαν ξύλο.
Αδριανούπολη. Ένταση υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο της Αδριανούπολης, όταν φοιτητές θέλησαν να διαμαρτυρηθούνε για τις αυξήσεις στα μεταφορικά. Με την επέμβαση της δημοτικής αστυνομίας οι φοιτητές απομακρύνθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές. Η οργισμένη ομάδα φώναξε έξω από το κτίριο το σύνθημα ¨Το τέλος του Χαμδή να είναι σαν του Μουμπάρακ¨.

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αδριανούπολης, στο οποίο προήδρευε ο δήμαρχος Χαμδή Σενταφτσί, μετείχε και μια ομάδα φοιτητών από το πανεπιστήμιο της Θράκης. Και ενώ εγκρίνονταν ένα ένα τα 20 άρθρα που ήταν προς συζήτηση, όταν ήρθε η ώρα για το άρθρο που αφορούσε τον καθορισμό των αστικών γραμμών, οι φοιτητές ζήτησαν τον λόγο. Ο δήμαρχος Αδριανούπολης Χαμντί Σεντεφτσή τους είπε πως ¨Εδώ είναι συμβούλιο, δεν μπορείτε να μιλήσετε. Ελάτε μετά το συμβούλιο, να μιλήσουμε στο γραφείο μου¨. Όταν παρά την προειδοποίηση του δημάρχου, οι φοιτητές συνέχισαν να μιλάνε, τότε έδωσε εντολή στους σωματοφύλακές τους και στους σεκιούριτι να βγάλουν τους φοιτητές έξω. Μετά από την εντολή του δημάρχου, οι σεκιούριτι και οι δημοτικοί αστυνομικοί προειδοποίησαν τους φοιτητές να βγούνε έξω. Καθώς αυτοί δεν υπάκουσαν, απομακρύνθηκαν από το δημαρχείο με κλωτσιές και μπουνιές. Κατά την διάρκεια της σύγχυσης που επικράτησε, τεμαχίστηκαν κάδρα που ήταν κρεμασμένα στον τοίχο.


Quantcast


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More